Honda Civic Hybrid castiga premiul

„World Car of the Year Award” pentru cea mai ecologică maşină

Modelul Honda Civic Hybrid 2006 complet restilizat – cel mai economic şi ecologic model Civic pe benzină construit vreodată – a câştigat premiul World Car of the Year pentru cea mai ecologică maşină din lume. Un juriu internaţional alcătuit din 46 de jurnalişti auto a ales Civic Hybrid 2006 drept câştigătoarea premiului World Green Car 2006.

“Honda continuă să fie lider în producţia de autovehicule ecologice care stabilesc standardele pentru economia de combustibil şi emisiile nocive reduse”, a declarat John Mendel, Senior Vice President, American Honda Motor Co., Inc. “Acest premiu este cea mai nouă recunoaştere a angajamentului nostru pe termen lung de a dezvolta tehnologii care să protejeze mediul înconjurător şi care, în acelaşi timp, să ofere şoferilor plăcere la condus.”
În completare la designul nou, Honda Civic Hybrid oferă cele mai noi tehnologii în materie de siguranţă, precum şi o serie de facilităţi standard, cum ar fi multiplele opţiuni de divertisment audio ce îmbunătăţesc conţinutul şi valoarea adăugată de care beneficiază posesorii unei asemenea maşini.
Echipată standard cu transmisie variabilă continuă (CVT), Civic Hybrid în anumite condiţii de utilizare pe şosea îşi poate acum dezactiva toţi cei patru cilindri şi să funcţioneze folosind doar motorul electric. În comparaţie cu modelul Civic Sedan 2006 cu transmisie automată, Civic Hybrid consumă cu 63% mai puţin în oraş şi cu 27% mai puţin în afara oraşului.

Printre opţiunile standard ale Civic Hybrid 2006 se numără:

  • Structură a caroseriei Advanced Compatibility Engineering (ACE(TM))
  • Motor i-VTEC de 1.3 litri cu 4 cilindri, un motor electric de 20 CP  (in total 110 CP, 6000 rpm)
  • Sistem „Integrated Motor Assist” (IMA) mai uşor, mai puternic, mai eficient şi cu o capacitate mărită de regenerare a energiei şi care poate opera doar electric
  • Transmisie Variabilă Continuă (CVT) standard
  • Design de interior exclusiv, doua culori de tapiterie interioara cu noua posibilitate de alegere a unui interior albastru.

Tehnologia hibrid a fost introdusă de Honda în Statele Unite pentru prima dată în 1999, odată cu modelul Insight. Al doilea vehicul, Civic Hybrid, a fost lansat în martie 2002 şi a fost urmat de primul hybrid cu 6 cilindri în V construit vreodată, Accord Hybrid, în decembrie 2004.

Bucuresti, 17.04.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *