free download 78 travel guides written by experts

Homedirect.ro – tehnologie inovatoare in sprijinul celor care cauta o casa

Homedirect.ro, cel mai nou si cuprinzator portal de imobiliare din Romania este o investitie olandeza, care se bazeaza pe o tehnologie de cautare inovatoare ce permite vizitatorilor acces la cea mai mare baza de date de anunturi imobiliare din tara.

Auke Douwe Veenstra, Managing Director Homedirect International Group: ”Tehnologia de cautare folosita de Homedirect este rezultatul a aproape 2 ani de cercetare, creatie si testare. Cu o echipa de 10 specialisti in IT (specialisti in baze de date, designeri web si matematicieni), la care s-au adaugat pe parcursul ultimelor 10 luni, specialisti in project management, vanzari, marketing si management, am dezvoltat o tehnologie care face posibila colectarea tuturor ofertelor existente pe web pentru un anumit produs, pe o anumita piata. Cu alte cuvinte, am construit o platforma generala de cautare ce poate fi ajustata/adaptata pentru un anumit produs sau o anumita piata (de exemplu, ofertele imobiliare din Romania sau toate ofertele de pe piata de ambarcatiuni din Franta).”

Walter ten Hoor, CFO Homedirect International Group: ”Modelul complet de business impreuna cu infrastructura sa ne-au costat aproximativ 1,5 milioane de euro. Costurile de dezvoltare pentru crearea acestei tehnologii au fost in jur de 900 000 de euro. Echipa noastra a lucrat aproape 2 ani pentru a fi siguri ca solutia tehnologica ne va da destula libertate, flexibilitate si viteza pentru a aborda noi piete, dar va fi si suficient de solida pentru a suporta un numar considerabil de date si de interogari din partea utilizatorilor. Restul investitiei a fost folosit pentru ajustarea acestei tehnologii la piata de imobiliare din Romania si in constructia propriu-zisa a site-ului. Am avut in vedere ca infrastructura site-ului dezvoltata pe baza cerintelor specifice tehnologiei de cautare sa ne permita sa intram rapid si pe alte piete. Pe plan organizatoric, in urmatoarea perioada vom investi in dezvoltarea diviziilor de marketing si vanzari o suma de aproximativ 300 000- 400 000 de euro.”

Tehnologia de cautare dezvoltata de Homedirect face posibila crearea rapida si eficienta a unor noi platforme pentru piete mai specializate. In prezent, timpul de realizare a unei noi platforme Homedirect pentru o alta tara este de 2-3 luni. Acest lucru se datoreaza tehnologiei solide si usor de folosit, ce trebuie doar adaptata la specificul noii piete. Totul a fost conceput pentru a functiona pe principiul ”copy si paste” pe alte piete. Urmatorii pasi in dezvoltarea conceptului Homedirect vor consta in implementarea acestuia in tari precum Turcia si Polonia.

Baza de date www.homedirect.ro numara in prezent peste 276 000 de oferte imobiliare. In plus, homedirect.ro le ofera vizitatorilor sfaturi utile pentru cumpararea sau vanzarea unei case, consultanta pentru gasirea celor mai bune solutii de finantare sau de asigurare, idei creative si sfaturi pentru renovarea si redecorarea locuintei, precum si informatii practice despre mutarea intr-o noua casa.

Bucuresti, 21.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *