Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Hitler a fost seful meu. Marturiile secretarei lui Adolf Hitler

Hitler a fost seful meu. Marturiile secretarei lui Adolf HitlerChrista Schroeder
METEOR Publishing

O secretara, o asistenta apropiata a unei persoane importante afla multe. Vede multe, aude multe si poate oferi, daca este capabila sa fie obiectiva, o seama de informatii care pot aduce lumina cu privire la acel personaj marcant.
Christa Schroeder a fost asistenta lui Hitler, aproape in multe momente cheie. Persoana cu un spirit critic deosebit, inclusiv in ceea ce o priveste, minutioasa, Christa Schroeder a pus pe hartie stenogramele din 1945, timp in care isi aducea insa aminte de personalitatea lui Hitler si de actiunile sale.

Autoarea a fost „curatata” de multi in timpul vietii: oameni care au dorit sa puna mana pe informatiile pe care le avea, pe materialele si observatiile sale. Ea insa nu a acceptat niciodata, nu a dorit sa obtina vreo compensatie pentru toate documentele si informatiile detinute. Si-a dorit insa ca toate observatiile si datele sa fie publicate dupa moartea sa de o persoana de incredere, care sa doreasca sa pastreze obiectivitatea ei.

Editorul lucrarii, in cuvantul inainte, spune ca doamna Schroeder, se vedea pe sine astfel: „Sunt atenta, judicioasa, critica, gata sa sar in ajutor. Am capacitatea de a evalua rapid o situati, la care se adauga si darul intuitiei. In acelasi timp, cred ca pot citi multe de pe chipul si din comportamentul oamenilor. Rareori cineva imi este simpatic. . dar cand mi se intampla, atunci trec peste toate barierele. Din pacate! Atitutinea mea critica e strans legata de un irezistibil imbold spre adevar si independenta.” (p. 14).

Cartea ofera citate si declaratii interesante ale lui Hitler, informatii poate inedite (de ce a renuntat Hitler la carne, ce mancaruri preferate avea, date despre femeile din viata lui, nu doar Eva Braun etc.) si, desigur, o multime de informatii legate de campaniile liderului german, strategie, jocuri politice, viziune, faptul ca nu suferea ofiterii si ca dorea sa se retraga dupa ce castiga razboiul etc.

O lectura interesanta, tocmai pentru ca datele sunt oferite obiectiv de o persoana cu un puternic spirit critic, un om politic controversat despre care poate ca niciodata nu vom sti totul.

Va invitam sa cititi aceasta carte si apoi sa ne trimiteti comentariul dumneavoastra cu privire la ea pe adresa loredana at prwave.ro si poate aparea pe site.
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *