free download 78 travel guides written by experts

Hillary Clinton o numeste pe Nojoud Ali “eroina mea”

Secretarul de stat american Hillary Clinton a numit-o pe Nojoud Ali, co-oautoarea volumului Divortata la 10 ani si cea mai tanara "femeie" care a obtinut divortul in Yemen, "eroina mea".

"As vrea sa-i multumesc public uneia dintre eroinele mele, Nojoud Ali, care se afla azi alaturi de noi", a declarat Hillary Clinton in discursul tinut in Sanaa marti, 11 ianuarie a.c., in timpul unei vizite diplomatice in Yemen, prima dupa 20 de ani. "Nojoud este una dintre numeroasele fetite din Yemen care au vrut sa-si continue educatia", a spus Hillary Clinton. "Azi, Nojoud s-a intors la scoala, unde e locul ei, si invata printre alte materii si engleza. Mi se pare ca ea este o adevarata sursa de inspiratie, pentru mine si pentru altii".

NOJOUD
DIVORTATA LA 10 ANI

Autori: Nojoud ALI in colaborare cu Delphine Minoui
Traducere din franceza de Daniel Nicolescu
Pagini: 168
Pret : 25.00 RON
Colectia Reality SHOCK
Editura Pandora M

Nascuta intr-o familie foarte saraca, fortata de parinti sa se casatoreasca la 10 ani, abuzata de sotul legitim, Nojoud Ali a avut curajul sa mearga singura la tribunal. A cerut divortul. A avut norocul sa fie ascultata de o avocata ce se ocupa cu apararea drepturilor femeii.

Cazul a fost fara precedent in Yemen si a starnit agitatie in media din intreaga lume. "Divortata la 10 ani", volum scris impreuna cu jurnalista Delphine Minoui, relateaza povestea fascinanta si dura a acestui copil care a fost obligat sa renunte la copilarie si la jucarii pentru o casnicie.

Pe 10 noiembrie 2008, cea mai tanara divortata a lumii a primit, la New York, Premiul "Femeia anului", decernat de revista americana "Glamour". A impartit aceasta neasteptata consacrare cu vedeta de cinema Nicole Kidman, cu secretarul de stat american Condoleezza Rice si cu senatoarea Hillary Clinton. S-a scris despre ea in "New York Times", "Los Angeles Times" si revista "Times".

Ca reportera specializata in problemele Orientului Mijlociu, Delphine Minoui a relatat pe larg in presa franceza toate evenimentele majore care au marcat aceasta regiune asiatica in perioada ultimilor 12 ani. In anul 2006, ea a primit Premiul Albert Londres pentru o serie de reportaje pe care le-a realizat in Irak si in Iran.

Cititi un fragment din carte aici.

Bucuresti, 12.01.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *