free download 78 travel guides written by experts

Herbalife anunta rezultatele studiului “Atitudini si comportamente

in stilul de viata al romanilor"

Derulat la nivel naţional şi aflat la a doua ediţie, studiul intitulat "Atitudini și comportamente în stilul de viață al românilor”* își propune să identifice atitudinile și obiceiurile reale ale românilor cu privire la nutriţie, activitate fizică, sănătate și un stil de viață echilibrat.

45% dintre respondenţi sunt de părere că alimentaţia sănătoasă reprezintă cel mai important obicei pentru a avea o stare bună de sănătate. Din păcate, majoritatea respondenţilor nu consideră controlul greutăţii şi practicarea unui sport ca având un impact major asupra stării de sănătate.

Ca şi anul trecut, majoritatea respondenţilor (95%) descriu starea lor de sănătate ca fiind bună, foarte bună sau excelentă. În ciuda convingerii lor, mulţi români recunosc că este loc să-și îmbunătățească sănătatea: mai bine de jumătate dintre respondenți (58%) suferă la ora actuală de una sau mai multe boli. 19% declară că au hiperaciditate gastrică, 15% suferă de carenţe de vitamine și minerale, anemie, 13% suferă de obezitate, iar 12% au un nivel crescut al colesterolului.

Printre cei mai importanţi factori care le afectează starea generală de sănătate se numără fumatul, stresul şi lipsa timpului, precum şi grăsimile din alimentaţie, creşterea în greutate şi sedentarismul.

Controlul greutăţii

În 2012, a crescut numărul celor care nu sunt satisfăcuți de greutatea lor corporală şi o consideră prea mare. Mai mult decât atât, 64% dintre respondenții care au ţinut dietă de mai multe ori consideră că ar trebui să țină în continuare un regim pentru scăderea în greutate, însă amână data începerii acestuia.

Oana Miruna Stîngă, director de marketing Herbalife România, spune:

RECOMANDAM:  Botezatu le-a pus pe concurentele Next Top Model sa poarte costume de peste 20 de kilograme

“Rezultatele studiului Herbalife sugerează nevoia de responsabilitate, motivaţie interioară şi acţiune legată de propria stare de sănătate. Chiar dacă suntem mai informaţi şi în teorie ştim ce înseamnă un stil de viaţă sănătos, cât de importantă este prevenţia şi ce avem de făcut, există multe discrepanţe între percepţii, atitudini şi realitate. Este important sa conştientizăm faptul că avem capacitatea de a juca un rol activ în ceea ce priveşte sănătatea noastră.

Acest studiu face parte dintr-o serie de proiecte dezvoltate împreună cu diverşi lideri de opinie (medici nutriţionişti, specialişti în fitness), prin care Herbalife România îşi propune să contribuie pe termen lung la informarea şi educarea românilor în ceea ce priveşte nutriţia sănătoasă şi un stil de viaţă echilibrat."

Obiceiuri legate de nutriţie şi dietă

Numărul românilor care au ţinut mai mult de o dietă în ultimul an a crescut cu 6 procente, însă numărul celor care au reuşit să ţină dietă mai mult de o lună a scăzut cu 6%. Doar 1% dintre respondenţi consideră că o dietă echilibrată se traduce prin mese echilibrate, fără excese culinare şi o bună proporţie a nutrienţilor, în timp ce 74% consideră că un program regulat de mese reprezintă o dietă echilibrată.

Cei care au început să ţină o dietă au investit timp în a se educa cu privire la nutriţia echilibrată. Cea mai mare schimbare pe parcursul unei diete a reprezentat-o scăderea consumului de carbohidraţi – cu 12% mai mulţi români faţă de 2011 au realizat acest lucru pe parcursul unei diete.

Principala sursă de informaţii legate de diete continuă să fie internetul, cu o creştere de popularitate de 2% faţă de anul trecut, urmată de medicul nutriţionist, pe locul doi.

RECOMANDAM:  Teatru tv din Arhiva de Aur TVR

Dr. Luiza Pîrvu, medic nutriţionist, recomandă: "Pentru un stil de viaţă sănătos trebuie să consumăm echilibrat alimente care să conţină o diversitate de nutrienţi esenţiali. Alegerea unui regim alimentar drastic riscă să reducă în mod considerabil caloriile şi cantitatea de nutrienţi, încât poate declanşa probleme serioase de sănătate. Pentru a pierde în greutate şi a ne menţine sănătoşi şi în formă e bine să rămânem constant la un regim bogat în nutrienţi, dublat de o hidratare corespunzătoare. În special, trebuie să limităm consumul de zahăr, făinoase rafinate şi grăsimi saturate. "

Mişcarea şi sportul în 2012

Un număr tot mai mare de respondenți declară că au un stil de viață sedentar. Jumătate dintre respondenți nu fac sport deloc la ora actuală sau nu fac mișcare în mod susținut, numărul lor crescând cu 4% faţă de anul trecut. Mai mult, numărul celor care practică sport de 2-3 ori pe săptămână a scăzut faţă de anul trecut cu 4%.

Ce ne împiedică să facem sport? 51% consideră că sunt mult prea ocupaţi pentru a ajunge la sală sau pentru a alerga în parc şi 20% consideră că sportul implică prea multe cheltuieli, pe care nu şi le permit.

Ce ne motivează să facem sport? 48% sunt motivaţi de faptul că arată mai bine, iar 19% practică sport pentru că le oferă ocazia de a întâlni oameni noi, de a socializa.

"Mişcarea este deosebit de importantă pentru starea noastră generală de sănătate. Rezultatele studiului demonstrează faptul că încă nu înţelegem importanţa unui stil de viaţă activ. Cu o oră de mişcare, în fiecare zi, luptăm eficient împotriva kilogramelor în plus, împotriva stresului acumulat la muncă, suntem mai bine dispuşi şi plini de energie. Sportul este la îndemâna noastră, fie că practicăm sport constant şi mergem la sală sau pur şi simplu mergem mai mult pe jos, urcăm şi coborâm scările. Cu voinţă putem asimila acest obicei sănătos zilnic" remarcă Dr. Şerban Damian, nutriționist sportiv.

RECOMANDAM:  Consumul moderat de bere nu îngrașă

Programul Herbalife pentru un stil de viaţă sănătos se bazează pe o nutriţie corespunzătoare şi echilibrată, mişcare făcută în mod regulat, odihnă şi relaxare.

Un program echilibrat din punct de vedere alimentar trebuie să ofere o combinaţie echilibrată de calorii, vitamine, minerale, proteine, carbohidraţi buni şi fibre. Portofoliul de produse Herbalife, ce include shake-ul și batonul Formula 1 (înlocuitoare de masă), gustări sănătoase (boabe de soia, batoane proteice), ceai, băutura concentrată de aloe mango precum şi o gamă largă de suplimente nutritive pentru energie şi fitness, oferă soluţii excepţionale adepţilor unui stil de viaţă sănătos, pe termen lung.

Bucuresti, 28.03.2013

{mosloadposition user9}
f64.ro%20

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

##################################################### #####################################################