metalshow

Henkel isi dubleaza capacitatea de productie in Romania

Henkel Romania anunta deschiderea unei noi fabrici de adezivi la Campia Turzii, judetul Cluj, cu o capacitate de productie anuala de 200.000 de tone. Acesta este a doua fabrica  de adezivi Henkel din Romania. Odata cu inaugurarea acesteia, Henkel isi va dubla practic capacitatea de productie, prima fabrica, inaugurata in Romania in anul 2000, avand o capacitate asemanatoare (cca.250.000 tone/an). Valoarea totala a investitiilor Henkel in Romania atinge astfel suma de 30 milioane Euro. Investitia in acest obiectiv se ridica la 9 milioane Euro si reprezinta pentru Henkel un moment important in strategia de extindere a companiei, date fiind oportunitatile de dezvoltare a zonei Clujului si Ardealului. O alta componenta importanta pentru dezvoltarea companiei in zona, o reprezinta investitia in resursele umane implicate in noul proiect. Astfel, la noua fabrica de la Campia Turzii au fost create pentru inceput 90 de locuri de munca. Noii angajati au fost instruiti in cadrul unor cursuri de pregatire desfasurate atat in tara, cat si in Austria si Germania. De asemenea, pentru majoritatea specializarilor, noii angajati au beneficiat de stagii de pregatire practica in cadrul unitatii de productie din Pantelimon, Bucuresti.

“Ne bucuram ca am reusit sa finalizam acest proiect intr-un timp record, este o mare realizare pentru echipa Henkel Romania. Noua fabrica de la Campia Turzii reprezinta cel mai important obiectiv investitional pentru Henkel in Romania in acest an. Dupa succesul primei investitii din comuna Pantelimon, ne-am indreptat atentia catre Transilvania dat fiind potentialul de dezvoltare a pietei materialelor de constructii din aceasta regiune”, a declarat Liviu Sfrija, presedinte Henkel Romania.

Fabrica de la Campia Turzii, cu o suprafata construita de 12.365 mp, va produce pentru inceput urmatoarele tipuri de adezivi marca Ceresit: CM9, CM11, CM16, CM17, precum si CT85, CT126, CT127 din gama Ceresit Ceretherm. Toate echipamentele si utilajele din noua unitate de productie sunt de ultima generatie. Fabrica este dotata conform celor mai noi standarde de calitate si functionalitate ale grupului Henkel.

Cu ocazia inaugurarii noii fabrici, divizia Adezivi Henkel Romania anunta lansarea unui nou produs destinat termoizolarii cladirilor – Ceresit CT 83, compatibil cu sistemul de termoizolatie Ceresit Ceretherm. Acest adeziv este destinat exclusiv lipirii placilor de polistiren, in timp ce pentru realizarea stratului de armare se va folosi masa de spaclu Ceresit CT 85. Datorita noului produs, costul sistemului de baza va fi  acum cu pana la 10% mai mic. Mai multe informatii gasiti accesand : www.ceresit.ro.

Investitii Henkel in Romania

Un moment important din istoria companiei Henkel in Romania s-a petrecut in iulie 2000, odata cu inaugurarea primei fabrici de adezivi pentru construcţii marca Ceresit. Ulterior, fabrica a fost extinsă şi modernizată din punct de vedere tehnologic, avand in prezent trei unitati de productie. Capacitatea de productie ajunge in prezent la 250.000 tone anual.

La acestea se adauga investitiile in cercetare, Henkel dispunand in prezent de singurul laborator din tara dotat cu un aparat de testat adezivii, la standarde internationale si de un aparat de termodiagnoza care masoara pierderile de caldura prin peretii cladirilor existente.

In septembrie 2006, Henkel Romania (Divizia Adezivi/Bautechnik) a inaugurat « Centrul International de Instruire Profesionala destinat perfectionarii tuturor  profesionistilor din domeniul constructiilor » – constructori, arhitecti, meseriasi – si partenerilor, la sediul fabricii din Pantelimon, langa Bucuresti.

O alta investitie importanta pentru Henkel Romania in 2007 se refera la inaugurarea a doua „Showroom-uri Ceresit pentru Profesionisti”, primul, in februarie, la Bucuresti si al doilea, in mai, la Ploiesti.

Profilul companiei Henkel Romania

Infiintata in 1994 ca filiala a companiei Henkel Austria (devenita in 1998 Henkel Central Eastern Europe), Henkel Romania are in prezent cca. 600 angajati, iar portofoliul sau cuprinde aproximativ 30 de marci, mii de produse, de la produse cosmetice, detergenti, adezivi comerciali si profesionali pana la tehnologii. Divizia Adezivi, in particular, s-a remarcat printr-o ascensiune spectaculoasa de la infiintare si pana in prezent. Marca Ceresit, emblema diviziei, este in prezent lider pe piata materialelor de constructii din Romania in segmentul de adezivi pentru placari ceramice, fiind una dintre cele mai importante marci de pe piata termoizolatiei cladirilor, dorind sa devina lider si in acest segment.

In anul 2006 compania Henkel Romania a inregistrat o cifra de afaceri de cca. 370 milioane lei noi, peste 100 milioane Eur, in crestere cu 34% fata de anul precedent si un profit (Ebit) de 13,5 milioane Eur.

La sfarsitul anului 2006 a fost definitivata fuziunea dintre companiile Henkel Romania SRL si Henkel Bautechnik Romania SRL, compania rezultata – Henkel Romania – functionand de la 1 ianuarie 2007. Noua companie pastreaza structura organizationala pe divizii si personalul celor doua companii care au fuzionat.

Henkel Romania – cetatean responsabil

In calitate de membru responsabil al societatii romanesti, Henkel Romania este implicata activ in sponsorizarea mai multor proiecte culturale, activitati caritabile, sportive si proiecte educative. Dintre proiectele pe termen lung ale companiei merita sa fie mentionate: Premiul Henkel pentru Arta, sustinerea Festivalului Brazilor de Craciun, sustinerea Centrului de zi pentru Copiii din Petrila, turneul de golf caritabil organizat de Henkel Romania, precum si multe alte actiuni de sponsorizare a unor camine de copiii si batrini, precum si a unor asociatii caritabile.

Bucuresti, 11.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *