free download 78 travel guides written by experts

Hello Menthol semneaza proiectul de brand engagement intern pentru Unicredit Leasing Corporation

Hello Menthol, biroul de design și strategie focusat pe branding, a realizat o strategie de brand engagement intern pentru Unicredit Leasing Corporation prin crearea unui spațiu de lucru relaxant, care transmite angajaților valorile brandului și este definit de elementele relevante pentru aceștia.

În urma cercetării întreprinse în perioada iunie-iulie 2012 și a informațiilor primite de la compania de leasing, echipa Hello Menthol a conturat strategia de brand engagement care presupune reorganizarea anumiror spații din sediul central Unicredit Leasing pentru a facilita realizarea unor serii de activități de ralaxare integrate în programul zilnic al angajaților.

“Noi considerăm că angajații reprezintă cea mai valoroasă resursă a unei companii și, din acest punct de vedere, este foarte important ca locul de muncă să fie un spațiu primitor, confortabil și care să le permită să își utilizeze la maximum potențialul. Le mulțumim partenerilor noștri pentru ajutorul dat în realizarea acestui proiect, care completează beneficiile unui mediu de lucru remarcabil.”, a spus Antoaneta Curteanu, CEO UniCredit Leasing Corporation.

Unicredit Leasing Smile Point reprezintă prima etapă a proiectului, finalizată în octombrie 2012, care constă în reconversia unui spațiu business corporatist utilizat anterior ca sală de conferință într-un hub cultural pentru angajați. Smile Point este un spațiu polivalent de relaxare care transpune prin design și utilizare toate valorile unui angajat Unicredit Leasing. Cu un design informal, prietenos și creativ, Smile Point este mai aproape de un brainstorming room de agenție, înlăturând din austeritatea unei companii financiare.

“Am pornit de la dorințele și însușirile angajaților și am creat un playground area și un meeting point neconvențional. Mobilierul și rafturile au fost alese sau construite în așa fel încât întreaga încăpere arată jucăuș și primitor, mai degrabă ca o sufragerie decât ca un birou fiind acum un mediu de lucru motivant. Biblioteca, în forma literelor cuvântului "Smile", cuprinde o selecție de cărți de creativitate, dezvoltare personală și artă.”, a declarat Alexu Toader, Managing Partner Hello Menthol.

Hello Menthol a comisionat doi artiști care au adus tușa de final și au susținut atmosfera creativă a spațiului: tânărul pictor Andrei Argaetic, curatorul celei mai mari expoziții de mobilier pictat din țară ("Ebenist Maler", Noaptea Albă a Galeriilor 2011) și Sucita, un textile-artist foarte promițător.

Strategia de brand engagement cuprinde dezvoltarea în lunile următoare a altor zone pentru relaxare și de intersecție cu arta, precum și o serie de activități și workshopuri creative organizate în aceste spații.

Echipa de proiect Hello Menthol pentru Unicredit Smile Point este formată din: Alexu Toader, Creative Partner, (Project Manager), Andrei Toader, Creative Partner, Andreea Vasile, Account Manager, Arh. Octavian Gheorghiu, 3D rendering.
Din partea clientului: Andrei Roșu, Management & Strategy Consultant.
Artiști: Andrei Argaetic, Sucita, Eldercut (urban toys)
Mobilier: Mobila Dalin, Woodwork: Woodyo

Hello Menthol este un birou de design multidisciplinar focusat pe branding. Inaugurat în 2007 de un art director și un illustrator, Hello Menthol s-a dezvoltat ca un parteneriat creativ dintre un grup de prieteni din mai multe agenții bucureștene. Cu echipe în București și Basel, Elveția, Hello Menthol a adunat în portofoliu un mix de branduri super-star: Heineken, Red Bull, Subaru, Ubisoft, Unicredit, UPC, Algida, Vanish și start-up-uri curajoase: Aviziero, Bunătarie, Atelierul de Producție.

UniCredit Leasing (www.unicreditleasing.ro), membră a UniCredit Group – una dintre cele mai mari instituții financiare din Europa – este liderul de necontestat în piețele aflate în plină dezvoltare ale Europei Centrale și de Est, inclusiv în România.

Bucuresti, 11.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *