free download 78 travel guides written by experts

Heinrig Distribution isi optimizeaza operatiunile logistice cu SeniorWMS

Senior softwareHeinrig Distribution, distribuitor cu afaceri de 64 mil. EUR., își gestionează activitățile în mod integrat cu SeniorERP, SeniorVisualBI și SeniorWMS. Soluțiile Senior Software constituie o platformă sigură de susținere a deciziilor cheie, ajutând compania să atingă un nivel ridicat de eficiență și să își crească viteza de reacție la schimbările pieței.

Heinrig Distribution este importator și distribuitor de țigarete, țigări din foi, băuturi spirtoase și vinuri. Compania activează pe piața din România din anul 2003, iar în 2014 a înregistrat o cifră de afaceri de 64 mil. EUR, cu 13% mai mare față de anul anterior.

Dezvoltarea rapidă a afacerii și, implicit, creșterea în complexitate și volum a operațiunilor interne, a determinat managementul Heinrig să implementeze în 2012 soluțiile ERP și BI pentru a-și gestiona mai eficient resursele și pentru a avea acces rapid la rapoarte și analize avansate. Un an mai târziu compania a implementat și SeniorWMS – dezvoltat pe platforma Mantis, lider în domeniul furnizării de sisteme informatice și consultanță pentru logistică din sud-estul Europei – pentru automatizarea operațiunilor specifice din depozit. Utilizarea soluției WMS a adus îmbunătățiri vizibile în activitatea de logistică, reprezentând astfel următoarea etapă în dezvoltarea companiei.

“În urma utilizării SeniorWMS feedback-ul angajaților din depozit este puțin spus pozitiv. Aceștia l-au primit cu optimism și entuziasm pentru că au văzut ce înseamnă un control al proceselor și cât de mult îi ajută în activitatea de zi cu zi procedurile de lucru impuse odată cu implementarea WMS. Un astfel de sistem îți permite să știi exact ce s-a făcut cu toate produsele și care a fost traseul istoric al acestora, să faci verificări amanunțite asupra activității desfășurate și să verifici permanent nivelul de pregătire al fiecărui angajat din depozit. Un astfel de instrument este necesar în cadrul companiei dacă dorești să faci performanță.”, a declarat doamna Raluca Loghin, Purchasing Manager Heinrig Distribution.

Odată cu utilizarea soluției SeniorWMS Heinrig a reușit să crească productivitatea angajaților din cadrul depozitului și să reducă timpul de pregătire a comenzilor. Structurarea operațiunilor și implementarea unor proceduri bine puse la punct i-au determinat pe aceștia să respecte pașii de lucru și în final să fie mult mai bine organizați. De exemplu, înainte de utilizarea sistemului WMS, în cazul în care un angajat care pregătea o comandă lua o pauză, pierdea șirul operațiunilor, și astfel trebuia să verifice tot procesul de la început. Cu SeniorWMS însă, posibilitatea de apariție a unor astfel de probleme a fost eliminată pentru că interfața intuitivă a aplicației le permite angajaților să verifice cu ușurință starea comenzilor sau caracteristicile produselor.

Integrarea sistemului WMS cu soluțiile ERP și Business Intelligence a dus la conectarea tuturor departamentelor, oferindu-le managerilor o imagine de ansamblu asupra componentelor cheie ale afacerii. Această infrastructură software completă, formată din SeniorERP, SeniorVisualBI și SeniorWMS a ajutat compania să își îmbunătățească permanent operațiunile și să atingă un nivel ridicat de eficiență, flexibilitate și viteză de reacție la schimbările pieței, ca dovadă creșterea constantă a companiei din punct de vedere a cifrei de afaceri.

Despre SeniorWMS
SeniorWMS este o soluție dedicată gestiunii depozitelor care automatizează toate activitățile și fluxurile de lucru specifice. Sistemul este dezvoltat pe platforma Mantis, lider în domeniul furnizării de sisteme informatice și consultanță pentru logistică din Sud-Estul Europei. SeniorWMS utilizează cele mai noi tehnologii de manipulare a mărfurilor precum coduri de bare, terminale mobile wireless, picking pe bază de indicatori vizuali, voce sau frecvență radio, asigurând o acuratețe de 100% în trasabilitatea mărfurilor, în conformitate cu ultimele reglementări internaționale.

Bucuresti, 30.04.2015

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *