free download 78 travel guides written by experts

HBO Romania va invita la cel de-al 4-lea si ultimul sezon din povestea Dinastiei Regale a Tudorilor

Premiera: 3 Septembrie

Sezonul final al serialului SHOWTIME Dinastia Tudorilor ne oferă ultimii ani de viaţă ai uneia dintre cele mai celebre figuri din istoria Angliei. Deşi e la putere de foarte mulţi ani, viaţa şi vremurile lui Henric rămân la fel de turbulente, controversate şi dramatice ca în primul sezon, când de-abia fusese înscăunat. Michael Hirst, creatorul serialului Dinastia Tudorilor, face un rezumat al ultimului sezon: “Suntem la finele vieţii lui Henric, dar lucrurile nu s-au domolit. În loc să se retragă în tăcere, Henric al VIII-lea iese din istorie în mod zgomotos. E mai în vârstă, dar are de-abia 40 şi ceva de ani. E bolnav – are un picior cangrenat – şi e chiar mai paranoic, dar se căsătoreşte cu o femeie teribil de tânără, care nu are educaţia potrivită pentru o regină. În acelaşi timp, pleacă şi la război. Şi se căsătoreşte din nou, pentru ultima dată, cu o femeie capabilă, dar pe care mulţi o consideră eretică şi pe care vor s-o execute. Deci avem multă acţiune până la sfârşit!”

După anularea scurtei căsnicii cu Anne de Cleves, Henric al VIII-lea se implică într-o relaţie cu adolescenta Katherine Howard. În timp ce sosirea ei la Curte e pătată de dispreţul fiicei lui Henric, Lady Mary, şi încurcată de umbrele propriului ei trecut amoros, regele se confruntă cu o sângeroasă reformă religioasă, o relaţie deloc simplă cu Scoţia şi cu intriga ţesută la Curte de cei cu pretenţii la tron. După ce infidelitatea lui Katherine şi incapacitatea de a face un fiu o condamnă pe aceasta la un binecunoscut sfârşit, Regele se căsătoreşte cu Catherine Parr iar Anglia intră într-un neinspirat război cu Franţa ce are efecte catastrofale atât în ceea ce priveşte sănătatea lui Henric cât şi forţa armatei acestuia. Confruntarea dintre catolici şi protestanţi scoate la iveală problemele religioase din întreaga Europă, nebunia egomaniacală a lui Henric atinge noi culmi şi regatul e pe cale de a exploda din interior.

“A făcut câteva lucruri foarte importante pentru Anglia. Cel mai important a fost Elisabeta, cel mai mare monarh avut vreodată de Anglia. A pus în mişcare lucruri care, ani mai târziu, au căpătat amploare. Şi a fost foarte inteligent – doar că a fost tulburat de ego, vanitate şi ideea propriei sale divinităţi. Puterea absolută corupe – iar el era foarte corupt. Aşadar, pe de o parte, îl înţeleg şi, într-o oarecare măsură, îl admir – dar nu prea mult. E un bun personaj TV; dar, trăgând linie, nu a fost şi un monarh bun.”

Jonathan Rhys Meyers despre Henric al VIII-lea, după ce, vreme de 4 sezoane, a fost cel mai notoriu monarh din istoria Angliei.

HBO România va difuza din 3 septembrie, câte două episoade din ultimul sezon al serialului Dinastia Tudorilor, în premieră şi în exclusivitate. Acestea vor putea fi urmărite în fiecare vineri, începand cu ora 20:00.

Bucuresti, 25.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *