free download 78 travel guides written by experts

HBO Romania anunta cea de-a IX-a ediţie a “Concursului National de Scenarii”

Ediţia 2009, cu o noua sectiune: documentar

“Concursul National de Scenarii” se află la cea de-a IX-a ediţie.

Asa cum v-am obisnuit, HBO Romania va organiza şi în acest an Concursul în parteneriat cu APFR (Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc), organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), continuând colaborarea începută în 2005.

«Concursul National de Scenarii» initiat de HBO Romania este unul din proiectele noastre cele mai importante, devenind deja o traditie. Tot o traditie reprezinta si organizarea lui în parteneriat cu cel mai credibil eveniment de film din Romania. O parte dintre câştigătorii ediţiilor anterioare ale concursului lansat de HBO România s-au afirmat în scurt timp nu numai la nivel naţional, ci şi în afara graniţelor ţării noastre, demostrând seriozitatea şi autenticitatea Concursului.

Iniţiat la Cluj în urmă cu 8 ani, TIFF şi-a câştigat o bine-meritată reputaţie naţională şi internaţională, fiind identificat ca cel mai important eveniment de film din ţara noastră. În acest context, motivele asocierii «Concursul National de Scenarii» initiat de HBO Romania  si TIFF sunt evidente: este vorba de două proiecte curajoase, prin care organizatorii îşi propun să susţină schimbarea într-un domeniu care o merită din plin: filmul. Mai mult, HBO Romania are convingerea că TIFF va asigura o bună expunere tinerilor finalişti.

Ceea ce aduce nou concursul de anul acesta este o sectiune de documentar, care se va adauga la cele deja existente.

Anul acesta continuam proiectul initiat in 2007 pentru inscrierea scenariilor, punand la dispozitia participantilor un site dedicat acestui concurs: www.hbo.ro/concursscenarii. Toate inscrierile la «Concursul National de Scenarii»  – editia 2009 se pot face numai prin intermediul acestui site.

Premiile oferite de catre HBO Romania in cadrul Concursul National de Scenarii sunt urmatoarele:

*  ”Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de lung metraj” este in valoare de 3000 USD. In cazul in care scenariul declarat castigator este realizat de mai multi autori, premiul oferit urmeaza a fi impartit in mod egal intre acestia.

* ”Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de scurt metraj” este in valoare de 1500 USD. In cazul in care scenariul declarat castigator este realizat de mai multi autori, premiul oferit urmeaza a fi impartit in mod egal intre acestia.

* ”Premiul HBO pentru cel mai bun scenariu de documentar” este in valoare de 2000 USD. In cazul in care scenariul declarat castigator este realizat de mai multi autori, premiul oferit urmeaza a fi impartit in mod egal intre acestia.

* ”Premiul HBO  – 3 zile la TIFF” va fi pus la dispozitia celor 9 (noua) finalisti ai celor trei  categorii si consta in urmatoarele: 3 zile de festival al căror cost va fi acoperit integral (pe lângă cazare şi transport  acest pachet include şi accesul gratuit al finaliştilor la toate proiecţiile şi invitaţii VIP la evenimentele speciale ce vor avea loc în aceste zile – detalii despre aceste evenimente puteţi gasi pe site-ul  www.tiff.ro , începand cu data de 25 mai 2008).

NOTA IMPORTANTA! Depunerea scenariilor se poate realiza numai prin intermediul website-ului www.hbo.ro/concursscenarii, iar datele de inscriere sunt diferite!

Juriul

Componenta juriului va fi comunicată pana la data de 3 martie 2009.

A. Conditii de participare la Concurs  privitoare la scenariile inscrise la categoriile lung metraj/scurt metraj:

Pentru a putea participa la Concursul National de Scenarii- editia 2009, sectiunile lung metraj si scurt metraj, scenariile inscrise vor trebui sa indeplineasca urmatoarele conditii(cumulate):
– sa fie scrise in limba romana
– sa respecte regulile generale de concepere, scriere si editare aplicabile in cazul oricarui scenariu. In acest sens nu vor fi admise in concurs povestiri, scurte scene umoristice (sketch-uri), povestiri care sa contina numai elemente de dialog fara a avea elemente descriptive a actiunii respective, scrisori etc.
– sa fie originale. Autorul nu se poate inscrie in concurs cu scenarii care sunt fie adaptari, fie preluari ale altor scenarii.
– sa fie complete
– sa aiba lungimea maxima de 125 (o suta douazeci si cinci) pagini in cazul scenariilor de lung metraj si maxim de 40 (patruzeci) de pagini in cazul scenariilor de scurt metraj.
– sa contina o prezentare a subiectului de maxim 1 (una) pagina
– sa NU contina nici un indiciu/referire cu privire la autorul scenariului.
– Regulamentul complet poate fi consultat pe www.hbo.ro/concursscenarii

Perioada de desfasurare a concursului – sectiunile lung metraj/scurt metraj

Inscrierile pentru Concursul National de Scenarii– editia 2009  urmeaza a se desfasura in perioada 26 februarie – 31 martie 2009, urmand ca cel mai tarziu la data de 20 mai 2009 sa fie anuntati cei trei finalisti ai fiecareia dintre urmatoarelor categorii:
– categoria scenariu de lung metraj
– categoria scenariu de scurt metraj

Depunerea scenariilor pentru ambele sectiuni (scurt si lung metraj) se va putea realiza in perioada 26 februarie – 31 martie 2009. Ora 4 pm (patru post meridian) a zilei de 31 martie este ultima data exacta la care un scenariu se poate inscrie la Concursul National de Scenarii – editia 2009.

B. Conditii de participare la Concurs privitoare la scenariile inscrise la categoria documentar:

Pentru a putea participa la Concursul National de Scenarii- editia 2009, sectiunea documentar, scenariile inscrise vor trebui sa indeplineasca urmatoarele conditii(cumulate):
1. sinopsis de 1 (una) pagina in format document –  document word (extensie ”doc”) sau  document rich text format (extensie ”rtf”), redactata cu caractere (fonts) times new roman dimensiunea 12, spatiere paragraf 1 ½;
2. treatment de 3-6 pagini care sa contina descrierea subiectului, descrierea personajelor (daca este cazul), o motivatie regizorala, precum si consideratii despre stil si abordare vizuala;
3. status-ul proiectului (pe ½ pagina), adica daca se afla in dezvoltare sau in filmare, daca exista acces la personaje, locatii, etc.;
Punctele 1, 2 si 3 vor fi inregistrate pe site intr-un singur document.
4. curriculum vitae al autorului / scenarist si regizor,
5.  filmografie pe maxim 1 (una) pagina

Organizatorii urmaresc in special proiectele bazate pe o idee provocatoare, originala, capabila sa starneasca controverse si dezbateri.

Regulamentul complet poate fi consultat pe www.hbo.ro/concursscenarii

Materialele obligatorii trebuie sa contina detalii despre:
– durata filmului: minim 52 minute si maxim 90 minute
– genul documentarului (social, istoric, etc.)
– buget, plan financiar – daca exista

Perioada de desfasurare a concursului – sectiunea documentar

Inscrierile pentru Concursul National de Scenarii– editia 2009, sectiunea documentar, urmeaza a se desfasura in perioada 26 februarie – 15 martie 2009, urmand ca cel mai tarziu la data de  20 mai 2009 sa fie anuntati cei trei finalisti ai categoriei documentar.

Ora 4 pm(patru post meridian) a zilei de 15 martie  2009 este ultima data exacta la care un scenariu se poate inscrie la Concursul National de Scenarii – editia 2009.

Anuntarea castigatorilor celor 3 sectiuni se va face in cadrul Festivalului International de Film Transilvania ce urmeaza a se desfasura la Cluj in perioada 29 mai – 7 iunie 2009.

Toate aceste informatii vor fi prezente pe site-urile:
www.hbo.ro şi
www.tiff.ro

Ca si anul trecut toti finalistii pot avea scenariul publicat pe www.liternet.ro printr-un acord dat prin intermediului unui checkbox pe parcursul inscrierii in concurs.

Nota finala

Protectia datelor personale : In conformitate cu prevederile Legii 677/2001 privind protectia datelor personale, organizatorul isi asuma obligatia de a nu face disponibile in nici un fel datele personale ale participantilor fara acceptul acestora, dat in conditiile legii.

Numele participantilor nu vor fi facute publice, cu exceptia numelor celor 9 (noua) finalisti.

Organizatorii nu raspund pentru informatiile oferite de catre candidati in vederea inscrierii in concurs decat in limitele verificarilor cu buna credinta ce le revin spre buna organizare si desfasurare a concursului si spre asigurarea egalitatii in drepturi a participantilor. Depistarea pana la momentul decernarii premiilor sau chiar ulterior acesteia, a oricaror incalcari, de catre orice participanti, a conditiilor de inscriere la concurs, da dreptul organizatorilor sa revoce premiul acordat

Organizatorii garanteaza respectarea de catre organizatori a legislatiei in vigoare cu privire la drepturile de autor si drepturile conexe precum si cu privire la orice alte drepturi cuvenite candidatilor, in conditiile stabilite pentru inscrierea si participarea la concurs.

Bucuresti, 26.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *