metalshow

HBO Return Movies August 2010

A PREVIOUS ENGAGEMENT (AKA. CLARISON’S CALL)
Fostul logodnic

Comedie, Canada, 2008
Joan Carr-Wiggin
Juliet Stevenson, Tchéky Karyo, Daniel Stern, Valerie Mahaffey, Simon Woods

Julia Reynolds lucrează într-o librărie din Seattle, iar soţul ei vinde asigurări de viaţă. Nu e deloc o relaţie pasională, în bună măsură din cauza faptului că Julia se simte constant neglijată de bărbatul ei care preferă să îşi petereacă timpul liber făcînd, de exemplu, puzzle-uri. În cele din urmă, motivată de un plan secret, Julia reuşeşte să îl convingă să plece împreună într-o a doua lună de miere, în Malta. În planul ei secret locaţia şi data nu sunt deloc întâmplătoare. De fapt ele au fost stabilite în urmă cu 25 de ani când prima şi probabil marea iubire a Julie, francezul Alex, i-a propus să stabilească o revedere cu o miză foarte importantă: dacă sunt nefericiţi în relaţiile prezente, să redevină un cuplu, iar dacă sunt fericiţi să îşi continue drumurile separate. Iar Julia vrea acum să vadă ce îi pregăteşte viitorul.

ALIEN 3

Regia: David Fincher
Cu: Sigourney Weaver, Charles S. Dutton, Charles Dance, Paul Mcgann, Brian Glover
SF, SUA 1992

Ne aflăm într-o lume care pare să aparţină trecutului indepartat la fel de mult ca şi viitorul, într-o comunitate monastică formată din criminali violenţi, drojdia societăţii. În aceasta societate de proscrisi, o femeie reprezintă suma tuturor relelor: generatoare de scandal, o tentaţie reprimată, un membru al altei specii – o straină, un alien. E cineva de care trebuie să te temi, nu să-i dai crezare, mai ales când spune o poveste ce pare fantezistă despre un inamic de moarte, imposibil de oprit, exprimându-şi spaima cea mai adâncă: precum că toate acestea s-ar putea să nu aibă un sfârşit. David Fincher îşi face antrenamentul pentru Seven, cu un film stilizat, zguduitor şi nihilist care refuză compromisul.

ALIEN RAIDERS
VÂNĂTORII DE EXTRATEREŞTRI

Regia: Ben Rock
Cu: Carlos Bernard, Mathew St. Patrick, Courtney Ford, Rockmond Dunbar, Jeffrey Licon
Horror, SUA 2008

La supermaketul Hastings, un magazinaş idilic de familie dintr-un orăşel din Arizona e, din nou, final de tură. Însă monotonia de fiecare seară cu strânsul coşurilor şi număratul de bani e dată peste cap la ora 23: 07, chiar înainte de închidere, când un grup de militanţi mascaţi şi înarmaţi până-n dinţi invadează magazinul, ucigând imediat câţiva dintre angajaţi şi reţinându-i pe restul ca ostatici. Deşi agresorii par la început hoţi şi terorişti, ei se relevează a fi un grup de oameni de ştiinţă ticăloşi care, chipurile, au descoperit o infestare de origine extraterestră exact la acel magazin şi exact în acea noapte. Ei sunt hotărâţi să determine care dintre supravieţuitori sunt extratereştri, ca să pună capăt cu orice preţ invaziei.

BABYLON A.D.

SUA, acţiune 2008
Regia: Mathieu Kassovitz
Cu: Vin Diesel, Michelle Yeoh, Melanie Thierry, Gérard Depardieu

Toorop a luptat în toate războaiele care au zguduit lumea de la începutul secolului al XXI-lea şi a supravieţuit. Mafia care conduce Europa de Est îl însărcinează pe acest mercenar curajos cu o misiune delicată: aceea de a escorta o tănară misterioasă pe nume Aurora din Rusia la New York, pentru a o încredinţa unui ordin religios extrem de puternic.

BATS: HUMAN HARVEST (TV)
LILIECI: ASALT ASUPRA OMENIRII

Regia: Jamie Dixon
Cu: Tomas Arana, Bill Cusack, David Chokachi
Horror, SUA 2008

Timpul: zilele noastre. Locul: Rusia. Misiunea: localizarea şi capturarea doctorului Walsh, un fanatic specialist în arme care se ascunde într-o staţie de cercetare din faimoasele păduri ale Ceceniei. Special antrenată şi înarmată, o unitate de elită cu soldaţi îşi face drum prin pădurea nesfârşită ca să-şi aducă ţinta în faţa justiţiei. Însă ceea ce ei sunt pe cale să găsească e un inamic cu care nu erau pregătiţi să lupte – lilieci vampiri modificaţi genetic, programaţi să se hrănească din carnea şi sângele uman. Un action-thriller terifiant.

BEDTIME STORIES (AKA. CLICK)
POVEŞTI DE ADORMIT COPIII

Regia: Adam Shankman
Cu: Adam Sandler, Keri Russell, Guy Pearce, Russell Brand, Richard Griffiths
SUA

Mereu amuzantul Adam Sandler e starul lui Click, o producţie Walt Disney Pictures, o comedie de familie magică, plină ochi de aventură şi de suflet Atunci când Skeeter Bronson (Sandler) are grijă de copii surorii sale (Courteney Cox), imaginaţia lui sa se descătuşează şi el ajunge să inventeze poveşti de adormit copiii extrem de elaborate – distribuindu-se tot timpul pe el însuşi în rolul eroului. Încântaţi, copii îşi adaugă propriile idei în aceste poveşti cu “a fost odată ca niciodată”, eroism şi cavalerie. Apoi, se întâmplă minunea. Aceste fantezii nocturne devii realităţile de zi cu zi ale lui Skeeter şi el se trezeşte implicat într-o aventură reală, în căutarea propriului său happy end. Plină cu personaje colorate, umor şi o doză ameţitoare de trăsneală, această comedie emoţionată va încânta întreaga familie, din nou şi din nou.

BODYGUARD: A NEW BEGINNING
Bodyguard: Un nou început

Acţiune, Anglia 2008
Chee Keong Cheung
Vincent Sze, Cary-Hiroyuki Tagawa, Carl Ng, Stephanie Langton, Richard Ng

Bodyguard: Un nou început se concentrează în jurul poveştii lui Leung, garda de corp a unuia dintre capii triadei mafiote din Hong Kong, pe nume Wong, căruia Leung i-a fost toată viaţa loial. A venit vremea ca Wong să îi dea lui Leung o misiune foarte grea şi importantă. Bodyguardul trebuie să plece la Londra şi să o protejeze pe o tânără britanică a cărei identitate este cunoscută doar de către şef. Chiar şi fiul acestuia, un tânăr bogătan delincvent, este ţinut în întuneric cu privire la numele femeii, o lipsă de încredere pe care fiul i-o va plăti tatălui prin trădarea supremă.

BURN AFTER READING
Citeşte şi arde

Comedie, SUA 2008
Joel Coen, Ethan Coen
John Malkovich, George Clooney, Brad Pitt

După şocantul No Country for Old Men, fraţii Coen au surprins din nou. Burn after Reading este o comedie neagră excepţională, cu o distribuţie halucinantă. Un film pe care nici nu ştii cu ce să începi să-l povesteşti. Poate cu faptul că Brad Pitt joacă un antrenor de fitness – cel puţin efeminat, cel mult gay.

Filmul e foarte la obiect şi foarte precis în situaţii şi personaje. Pe scurt, un agent CIA care a avut pe mână unele dintre cele mai importante secrete ale agenţiei, se trezeşte dat afară. Agentul e supărat şi se poate răzbuna. Scrie toate secretele într-un manuscris virtual şi îl pune pe un CD. CD-ul ajunge în geanta greşită, geanta într-o sală de fitness, iar în sala de fitness aterizează în mâinile a doi antrenori cu aspect şi judecăţi uşor debile, dar fără îndoială oameni de treabă. Deşi de treabă, cei doi citesc în CD că ăsta e semn de îmbogăţire aşa că pun la cale o operaţiune de şantaj. Iar operaţiunea demarează!

Fanii fraţilor Coen vor observa fără îndoială capacitatea lor incredibilă de a se reinventa la fiecare nou film. De data asta ei sunt ajutaţi A-listul Hollywood-ului Brad Pitt, George Clooney, Tilda Swinton, John Malkovich, Frances McDormand, fiecare jucând alte roluri decât cele în care eram obişnuiţi să îi vedem. O altă comedie antologică ieşită din mâna genialului tandem.

CA$H (2008)
Ca$h

Crimă. Franţa 2008
Eric Besnard
Jean Dujardin, Jean Reno, Valeria Golino, Alice Taglioni, Francois Berléand

Cash, cel mai elegant infractor parizian, face profituri satisfăcătoare dintr-o afacere tip uite alba unde-i neagra. Dar Cash nu e genul de tip pe care să îl mulţumească ceva satisfăcător, aşa că planifică o schemă mult mai interesantă care implică Riviera Franceză şi presupune diamante. Operaţiunea este însă umbrită de un şarlatan legendar, un adevărat artist-infractor, şi de câteva femei periculos de frumoase care îşi vor partea diamantului. Alianţele se fac şi se desfac, iar participanţii se joacă de-a trădarea. Un singur lucru e sigur. Datoriile nu rămân neplătite, moartea unui frate-prieten va fi răzbunată. Cineva câştigă, altcineva pierde. Dar cine va fi unul şi cine va fi celălalt?

CHOKE (2008)
Sufocare

Comedie, SUA 2008
Clark Gregg
Anjelica Huston, Sam Rockwell, Kelly Macdonald

Choke este o comedie neagră cu Sam Rockwell şi Anjelica Huston. Rockwell e Victor Mancini – definit în primul rand de tot soiul de obsesii sexuale – a cărui mamă (Huston) e bolnavă de Alzheimer. Ca să acopere facturile gigantice ale clinicii de lux în care a internat-o, Victor a pregătit un număr pe care îl face prin restaurantele de lux. Se preface că se îneacă de la mâncare şi sfârşeşete cu câte un cec în buzunar de la oameni cu stare pe care îi sensibilizează cu povestea lui. Istoria o ia razna atunci când Victor vrea să afle cine este tatăl lui, iar o doctoriţă cel puţin sonată îl convinge că el este al doilea Iisus Cristos.

Filmul se bazează pe romanul bombă cu acelaşi nume, semnat de Chuck Palahniuk, un scriitor versatil şi extrem de controversat care şi-a câştigat renumele cu cartea care a inspirat filmul Fight Club. Choke a fost selecţionat şi premiat (pentru întreaga distribuţie) la Sundance Film Festival.

CJ7
CJ7

Comedie, Hong Kong, 2008
R: Stephen Chow
D: Stephen Chow, Jiao Xu, Kitty Zhang, Sheung Ching Lee, Min Hun Fung

Exepertul în arte marţiale şi geniul comic Stephen Cow regizează şi interpretează rolul principal în această comedie adorabilă ce conţine aceleaşi elemente care l-au consacrat: scene de lupte exaltate, trecute prin filtrul efectelor speciale. Vieţiile unui tată, muncitor sărac, şi a fiului său sunt întoarse pe dos atunci când un fascinant şi bizar nou animal de companie le intră în casă…

DEAL (2008)
Poker

Dramă, SUA 2008
Gil Cates Jr.
Burt Reynolds, Bret Harrison, Shannon Elizabeth , Charles Durning, Jennifer Tilly

Tommy Vinson, fost cartofor, retras în urmă cu 30 de ani din lumea jocurilor de noroc, i-a promis nevestei ca niciodată în viaţa lui să nu mai pună mâna pe cărţile de poker. Pare fericit cu viaţa şi cu afacerile, dar când vede la televizor un concurs de poker şi se regăseşte într-un tânăr concurent, lucrurile se schimbă, iar promisiunile sunt puse la îndoială. În film apar în roluri cameo unii dintre cei mai cunoscuţi comentatori şi jucători profesionişti de poker, printre care Phil Laak, Antonio Esfandiari, Greg Raymer, Chris Moneymaker sau Isabelle Mercier.

DER BAADER MEINHOF KOMPLEX (AKA. THE BAADER MEINHOF COMPLEX)
GRUPAREA BAADER MEINHOF

Germania, dramă 2008
Regia: Uli Edel
Cu: Martina Gedeck, Moritz Bleibtreu, Johanna Wokalek, Nadja Uhl, Jan Josef Liefers

Regizorul Uli Edel face echipă cu scenaristul Bernd Eichinger ca să exploreze o perioadă întunecată din istoria Germaniei. Această dramă detaliază mărirea şi căderea facţiunii Armata Roşie, o organizaţie teroristă de extremă stânga, care a devenit foarte activă după cel de-al doilea război mondial. Cunoscută şi sub numele de “grupul Baader-Meinhof Group”, facţiunea a fost formată din copiii radicalizaţi ai generaţiei naziste cu intenţia declarată de a se lupta împotriva imperialismului vestic şi a establishment-ului vest german. Adaptat din povestirile autorului Stefan Aust despre grupul care s-a dedat la omorârea civililor inocenţi în numele democraţiei şi a justiţiei, The Baader Meinhof Complex, unul dintre cele mai bune filme ale lui 2008, a fost nominalizat atât la premiile Golden Globe, cât şi la premiile Oscar.

DOUBT
Îndoiala

Regia: John Patrick Shanley
Cu: Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Amy Adams, Viola Davis, Alice Drummond
Dramă, SUA 2008

E anul 1964. Carismaticul preot Flynn încearcă să inspire entuziasm printre rigidele tradiţii ale şcolii St. Nicholas din Bronx, condusă de dura directoare, măicuţa Alosyius Beauvier. Vântul schimbării bate în ţară, iar şcoala acceptă primul elev de culoare. Dar când sora James bănuieşte că părintele Flynn este nefiresc de atent cu elevul său, un adevărat război începe între directoare şi profesor. Cine e vinovat şi cine e inocent? Este ea prea sau prea puţin protectivă? Poate sora Aloysius să lucreze din interioriul sistemului ca să descopere adevărul?

Regizorul debutant Shanley îşi adaptează magistral propria piesă, iar rezultatul e un film plin de interpretări actoriceşti extraordinare şi de dubii morale răscolitoare care vă va pune la încercare spiritul şi creierul. O poveste despre căutarea adevărului, despre forţele schimbării şi despre consecinţele devastatoare ale justiţiei oarbe într-o epocă definită de condamnările morale.

4 nominalizări la Oscar, 4 nominalizări la Globul de Aur şi 3 nominalizări la BAFTA.

DR. SEUSS’ HORTON HEARS A WHO!
Horton

Jimmy Hayward, Steve Martino
Animaţie, SUA, 2008

Simpaticul elefant Horton prinde viaţă în această animaţie realizată de creatorii seriei Ice Age şi inspirată din clasica poveste pentru copii scrisă de dr. Seuss.

Elefantul Horton se bucură de primăvara din jungla din Nool. În arşiţa amiezii şi răcoarea heleşteului, el aruncă cu apă. Deodată, aude un zgomot.. Aşa îşi începe scriitorul şi desenatorul Dr. Seuss una dintre cărţile care au încântat generaţii întregi de tineri. Acum, după mai bine de cincizeci de ani la publicare, realizatorii filmului Ice Age şi supervedetele Jim Carrey şi Steve Carell dau viaţă poveştii într-o manieră cu totul nouă.. Pentru prima data, această lume e însufleţită cu ajutorul unei animaţii de o imaginatie incredibilă.

Filmul, ca şi cartea lui Seuss, are în centru un elefant imaginar, pe nume Horton (vocea lui Carrey) care aude un strigat slab de ajutor ce vine dintr-un fir de praf care ascunde un întreg oraş numit Who-ville. Oraşul este locuit de fiinţe microscopice conduse de un primar (vocea lui Carell). În ciuda faptului că este ridiculizat şi ameninţat de către vecinii care cred că şi-a pierdut minţile, Horton este hotărât să sălveze particula de praf…pentru că "o persoană este, totuşi, o persoană, indiferent cât de mică ar fi." Un mic miracol care va încălzi inimile copiilor, dar şi adulţilor.

FOOL’S GOLD
Aurul nebunilor

Comedie, SUA 2008
Andrew Tennant
Matthew Mcconaughey, Kate Hudson, Donald Sutherland, Alexis Dziena, Ewen Bremner

Divorțați și plini de datorii, doi foști soți fac echipă în căutarea unei comori pierdute. Romantismul, aventura și comorile pierdute sunt întotdeauna rețetă de succes pentru o comedie care îi are pe afiș pe Matthew McConaughey și Kate Hudson, amândoi bronzați și pe jumătate goi.

Ben “Finn” Finnegan (McConaughey) este un vânător modern de comori, sexi și jovial, obsedat de găsirea unei comori din secolul al 18-lea: 40 de lăzi de o valoare inestimabilă, scufundate în mare în 1715. Obsesia lui e veche și i-a mâncat și toți banii, și relația cu nevasta, cu prea-frumoasa Tess (Hudson).

Tess, pe de altă parte, și ea sexi si acum single, a luat viața de la capăt lucrând la bordul unui yacht de supra-proporții, proprietate personală a domnului Nigel Honeycutt (Donald Sutherland), miliardar.

Dar povestea făce că Finn nu se poate despărți nici de Tess, nici de comoară. Avînd un nou indiciu despre locul în care s-ar afla scufundată, Finn o convinge pe Tess să îl urmeze, cu tot cu yacht, cu miliardar și cu fiica acestuia, proaspăt debutantă într-ale vieții, într-o aventură în care, după colț, mai stau la pândă câțiva căutători de comori și pietre nestemate.

FREEBIRD
Freebird

Comedie, Marea Britanie, 2008
R: Jon Ivay
D: Phil Daniels, Gary Stretch, Geoff Bell, Laila Rouass, Peter Bowles

Trei foști motocicliști care îmbătrânesc fac o încercare de a redescoperi sălbaticii ani ai tinereții. Un week-end în Țara Galilor, droguri luate direct de la o fermă de cannabis și două bande războinice ar fi varianta pe scurt a ingredientelor acestei delicioase comedii britanice. O experiență hippie care e pe punctul de a trece de la make peace la make war.

GAMER
GAMER – JOCUL SUPRAVIEŢUIRII

Regia: Mark Neveldine, Brian Taylor
Cu: Gerard Butler, Amber Valletta, Michael C. Hall, Kyra Sedgwick, Logan Lerman
Acţiune, SUA 2009

Gamer e un action thriller cu un concept îndrăzneţ, amplasat în viittorul apropiat, atunci când jocurile video şi entertainment-ul evoluează într-un hibrid terifiant. Oamenii controlează alţi oameni în jocuri globale, cu jucători multipli. Tehnologia de control a minţii a devenit omniprezentă şi, în centrul acestor video game-uri controversate se află creatorul lor, miliardarul antisocial Ken Castle (Michael C. Hall). Ultima sa născocire, jocul "Slayers", permite a milioane de oameni să dea frâu online celor mai sălbatice fantasme, în faţa unei audienţe uriaşe, folosind prizonieri reali ca avaturi. Aceştia se luptă până la moarte pentru distracţia hoardelor, ca pe vremea Arenelor Romane.

Kable e superstarul şi eroul cult al ultraviolentului "Slayers." El e controlat de Simon, un tânăr jucător cu un statut de rock star care continuă să-l ghideze la victorie, în fiecare săptămână, în ciuda tuturor previziunilor. Răpit de lângă familia sa, încarcerat şi forţat să lupte împotriva voinţei sale, acest gladiator modern trebuie să supravieţuiască suficient de mult ca poată să evadeze din joc, să-şi salveze familia, să-şi recâştige identitatea şi să salveze omenirea din ghearele tehnologiei vicioase.

GET SMART’S BRUCE AND LLOYD OUT OF CONTROL
Bruce și Lloyd

Comedie, SUA, 2008
R: Gil Junger
D: Masi Oka, Nate Torrence, Jayma Mays, Larry Miller, Patrick Warburton

Nate şi Lloyd au ieşit din laborator şi au nimerit într-o zonă în care n-au ce căuta. Cei doi se străduiesc să găseasca o nouă invenţie miraculoasă pe care au pierdut-o, înainte ca malefica agenţie KAOS să pună mâna pe ea: o mantie invizibilă. Evident, întreaga tărăşenie cu invizibilitatea complică lucrurile, pe lângă faptul că eroii trebuie să înveţe din fugă să devină spioni.

GREY GARDENS

Regia: Michael Sucsy
Cu: Drew Barrymore, Jessica Lange, Jeanne Tripplehorn, Daniel Baldwin, Ken Howard
Dramă, SUA 2009

Drew Barrymore şi Jessica Lange ţin capul de afiş al aceastei drame inspirată de fapte reale şi centrată pe două rude excentrice ale legendarei Jackie Kennedy-Onassis. Cele două personaje pitoreşti le-au servit ca subiecte şi regizorilor David şi Albert Mayales pentru un documentar din 1975, cu acelaşi titlu. Regizat, produs şi co-scris de Michael Sucsy, Grey Gardens spune povestea lui “Big Edie” (Lange) şi a lui “Little Edie” (Barrymore), mătuşa şi, respectiv, verişoara fostei prime doamne a Americii. Foste femei de societate, ele duceau în anii 70 o viaţă retrasă. Însă au devenit o senzaţie de presă, după ce departamentul de sănătate le-a ameninţat că le pune sub secestru vila cu 28 de camere infestată cu purici şi ratoni, aflată în cartierul East Hampton din New York. Această acţiune a determinat-o pe Kennedy şi pe soţul ei, miliardarul Onassis, să intervină ca să-şi salveze numele. Jane Tripplehorn o interpretează pe fosta prima doamnă într-un film care îi mai are în distribuţie pe Daniel Baldwin, Ken Howard, Malcolm Gets şi Ayre Gross şi care a obţinut nu mai puţin de 6 premii Emmy, printre care cel pentru cea mai bună miniserie şi actriţă în rol principal (Jessica Lange).

HARD PART 1
O nouă profesie – prima parte

Comedie, Franţa 2008
Cathy Verney
Natacha Lindinger, Michelle Moretti, Francois Vincentelli, Fanny Sidney, Katia Lewkowicz

Sophie, o gospodină de 40 de ani, rămâne brusc fără soţ şi descoperă curând că decedatul era, fără ştiinţa ei, producător de filme porno. Pentru a-şi ţine casa şi a-şi hrăni copiii, Sophie n-are altă soluţie decât să menţină afacerea pe roate. Prinsă între fascinaţie şi repulsie, Sophie se apucă serios de noua profesie întrebându-se cum poate oare să facă pace între viaţa de familie şi afaceri.

HARD PART 2
O nouă profesie – a doua parte

Comedie, Franţa 2008
Cathy Verney
Natacha Lindinger, Michelle Moretti, Francois Vincentelli, Fanny Sidney, Katia Lewkowicz

Sophie, o gospodină de 40 de ani, rămâne brusc fără soţ şi descoperă curând că decedatul era producător de filme porno. Pentru a-şi ţine casa şi a-şi hrăni copiii, Sophie n-are altă soluţie decât să menţină afacerea pe roate. Prinsă între fascinaţie şi repulsie, Sophie se apucă serios de noua profesie întrebându-se cum poate oare să facă pace între viaţa de familie şi afaceri.

IF I DIDN’T CARE (AKA. BLUE BLOOD)
DACĂ NU MI-AR PĂSA

Thriller, SUA 2007
Regia: Benjamin Cummings, Orson Cummings
Cu: Bill Sage, Roy Scheider, Susan Misner, Noelle Beck, Ronald Guttman

O combinaţie de film noir şi de thriller hitchcockian amplasat în exclusivista comunitate Hamptons. Tentativa nefericită a lui Davis Meyers, soţul trofeu al unei doamne foarte influente, de a produce un moştenitor duce la infidelitate, crimă şi consecinţe tragice. Un film în vena peliculelor de gen clasice ale anilor ’40 şi ’50.

INDEPENDENCE DAY
ZIUA INDEPENDENŢEI

SF, SUA 1996
Regia: Roland Emmerich
Cu: Will Smith, Bill Pullman, Jeff Goldblum, Mary Mcdonnell, Judd Hirsch

Unul dintre cele mai mari succese de box office din istoria cinema-ului, Ziua Independentei vă va ului, din nou, cu secvenţele invaziei extraterestre.

Spectacolul incredibil începe odată cu apariţia imenselor nave spaţiale, însă admiraţa se transformă rapid în teroare, odată cu momentul în care uriaşele nave pornesc să distrugă marile oraşe ale lumii. Pământul mai are o singură speranţă: supravieţuitorii decid să riposteze printr-o mare ofensivă împotriva invadatorilor, înainte ca umanitatea să fie nimicită. Un clasic al filmelor apocaliptice. Distrugerea n-a fost niciodata mai “fun”!

LOVE HURTS (AKA. HANGING OUT HOOKING UP FALLING IN LOVE)
ORICE PENTRU DRAGOSTE

SUA, comedie 2009
Regia: Barra Grant
Cu: Richard E. Grant, Carrie-Anne Moss, Johnny Pacar, Jenna Elfman, Janeane Garofalo

Ben Bingham (Richard E. Grant) a ajuns la vârsta mijlocie şi s-a fosilizat, spre deosebire de soţia sa vibrantă (Carrie-Anne Moss). Atunci când, în cele din urmă, femeia îl părăseşte, Benn e pierdut. Se îneacă în gin şi refuză să-şi scoată pijamalele, până în momentul în care fiul său de 17 ani, Justin (Johnny Pacar), preaia frâiele. Îi schimbă “look”-ul lui Ben şi îl împinge pe scena socială. Cât ai clipi, morocănosul bărbat devine cel mai popular single din oraş şi e urmărit de asistenta sa, de antrenorul său personal şi de nişte gemene amatoare de karaoke. Lucrurile se schimbă atunci când popularul Justin se îndrăgosteşte pentru prima dată şi începe să creadă că stilul de viaţă al tatălui său e prea superficial.

Ben e forţat să-şi regăsească umanitatea, inima şi, mai important soţia pe care trebuie s-o răpească actualului iubit.

MADAGASCAR: ESCAPE 2 AFRICA
Madagascar 2

Animaţie, SUA, 2009
R: Eric Darnell, Tom Mcgrath

În acest sequel mult anticipat la Madagascar – comedia familială nr. 1 a lui 2005 – Alex (vocea lui Ben Stiller), Marty (Chris Rock), Melman (David Schwimmer), Gloria (Jada Pinkett Smith), regele Julien (Sacha Baron Cohen), Maurice (Cedric), pinguinii (Tom McGrath, Christopher Knights, Chris Miller) şi cimpanzeul (Conrad Vernon) se trezesc eşuaţi pe ţărmurile îndepăratate ale Madagascarului. În faţa acestui obstacol, new yorkezii pun la cale un plan atât de nebunesc, că s-ar putea să funcţioneze. Cu o precizie militară, pinguinii repară o epavă a unui avion. Odată ce primul zbor al lui Air Penguin e lansat, această echipă atipică stă în aer suficient de mult cât să ajungă în cel mai sălbatic loc cu putinţă – în vastele câmpii africane, unde animalele crescute în grădina zoologice îşi întâlnesc membri ai propriilor specii pentru întâia oară. Africa pare un loc grozav.. dar este, oare, mai bun decât casa lor din Central Park?

MANUELA Y MANUEL (AKA. MANUELA & MANUEL)
Manuela şi Manuel

Comedie, Porto Rico 2007
Raúl Marchand Sánchez
Humberto Busto, Elena Iguina, Luz María Rondón, Marian Pabon, Marisol Calero

În sufletul lui, Manuel a fost întotdeauna Manuela, dar când în sfârşit reuşeşte să fie aşa cum simte că ar trebui să fie, Manuela trebuie să redevină Manuel şi să joace rolul de logodnic pentru prietena sa Coca aflată în mare încurcătură: e însărcinată după o aventură de o noapte şi în faţa familiei sale ultra-conservatoare trebuie să prezinte un tatic.

MEET DAVE (AKA. STARSHIP DAVE)
Ți-l prezint pe Dave

Comedie, SUA, 2008
R: Brian Robbins
D: Eddie Murphy, Elizabeth Banks, Gabrielle Union, Scott Caan, Ed Helms

Un echipaj alcătuit din extratereştri miniaturali conduc o navă ce are o formă umanoidă. În timp ce încearcă să-şi salveze planeta, extraterştrii se confruntă cu o noua problemă: nava lor se îndrăgosteşte de o pământeanca (interpretată de Elizabeth Banks).

MEET THE SPARTANS
Întâlnire cu spartanii

Comedie, SUA, 2008
R: Jason Friedberg, Aaron Seltzer
D: Sean Maguire, Carmen Electra, Ken Davitian, Kevin Sorbo, Diedrich Bader

Comedia parodiază celebrul blockbuster 300 – Eroii de la Termopile, dar nici alte filme nu scapă nemăcelarite de echipa care a realizat Epic Movie si Date Movie, alte două comedii bestiale care nu iartă niciun clişeu hollywoodian. Niciodată istoria nu a fost atât de.. isteric de amuzantă! Pregătiţi-vă să vă luptaţi pentru onoare, glorie dar şi pentru a vă reţine lacrimile de râs.

MISS PETTIGREW LIVES FOR A DAY
Domnişoara Pettigrew

Comedie, Anglia 2008
Bharat Nalluri
Frances Mcdormand, Mark Strong, Amy Adams

Plasat în Londra interbelică, filmul este istoria unei domnişoare de vârsta a doua, fiică de vicar, întotdeauna perfect încorsetată în taior şi cămăşuţă dantelată, unic-specializată în educarea copiilor de familie bună. Obişnuită cu o existenţă precisă şi echilibrată, Guinevere Pettigrew e lovită ca de trăznet atunci când află că e concediată şi că agenţia de recrutare de dădace care o reprezintă este în imposibilitatea de a-i oferi o altă slujbă. Dar chiar şi într-o singură zi oricine îşi poate schimba traiectoria, devenind, să spunem, secretara personală a unei actriţe-cântăreţe americance cu viaţă amoroasă explozivă. O comedie sofisticată şi extrem de inteligentă.

MR. TROOP MOM
MAMĂ DE OCAZIE

SUA, comedie 2009
William Dear
George Lopez, Daniela Bobadilla, Jane Lynch, Julia Anderson, Alex Wolff

Un avocat se grăbeşte spre spital după ce fiica sa e rănită, doar ca s-o vadă că se refugiază în braţele dadacei şi nu în ale sale. Abia acum îşi dă seama că, în timp ce aceasta creştea, a fost prea ocupat cu cariera. Aşa că îşi ia un an sabatic de la muncă pentru a recupera timpul pierdut şi acceptă să facă parte din “echipa mamelor” într-un concurs din tabăra de vară. Însă fiica sa şi prietenii ei îşi dedică întreaga atenţie şi îndemânare să-l facă praf în această comedie de familie.

NOELLE (AKA. MRS. WORTHINGTON’S PARTY)
CRĂCIUNUL

Regia: David Wall
Cu: David Wall, Sean Patrick Brennan, Kerry Wall, Brennan Wall, Jean Bates
Dramă, SUA 2007

Părintele Jonathan Keene (David Wall) e un catolic rece, fără răbdare, care ajunge într-un mic orăşel pescăresc cu o saptămână înainte de Crăciun ca să facă ce ştie el mai bine: să închidă o parohie muribundă. Dar lucrurile iau o întorsătoră neaşteptată atunci când e implicat în viaţa sătenilor excentrici. Printre ei se numără o bibliotecară frumoasă şi un preot copilăresc care ar trebui să se mute dacă parohia e închisă. Părintele Jonathan are parte şi de experienţa magică a legendarei petreceri de Craciun a doamnei Worthington, unde oricine e binevenit şi totul e posibil.

OBSESSED
OBSESIA

Thriller, SUA 2009
Regia: Steve Shill
Cu: Idris Elba, Beyoncé Knowles, Ali Larter, Bruce Mcgill, Jerry O’Connell

Derek Charles lucrează la o firmă importantă şi a fost promovat recent într-o funcţie de mare răspundere; se poate considera un om împlinit din punct de vedere profesional. În viaţa personală, Derek este căsătorit cu frumoasa Beth şi au împreună un fiu, viaţa de familie oferindu-i o oază binemeritată de linişte, fericire şi înţelegere ori de câte ori se întoarce acasă, obosit. Numai că existenţa idilică şi lipsită de probleme a lui Derek Charles este ameninţată de tânăra Lisa Sheridan, o femeie angajată pe perioadă determinată la biroul lui, care pare să fi dezvoltat o pasiune obsesivă faţă de el. Pe măsură ce Lisa devine din ce în ce mai insistentă şi mai agasantă şi începe să îl hărţuiască, bărbatul îşi dă seama că riscă să piardă tot ceea ce a obţinut de-a lungul timpului prin muncă şi eforturi susţinute şi că atât cariera sa de succes, cât şi căsnicia de invidiat pe care o are cu Beth sunt puse în pericol.

OTHELLO
Othello

Dramă, SUA 1995
Oliver Parker
Laurence Fishburne, Irene Jacob, Kenneth Branagh, Nathaniel Parker, Michael Maloney

Othello, film de debut al regizorului Oliver Parker, este o adaptare a piesei lui William Shakespeare care reduce textul original la jumătate şi îi accentuează sexualitatea şi violenţa. Laurence Fishburne este generalul maur Othello care revine în glorie după înfrângerea armatelor turce lângă Cipru. Promiţând să o ia de soţie pe Desdemona (Irene Jacob), Othello ignoră sfatul propriului socru care îl avertizează de firea necinstită a fiicei sale. Înşelătorii şi adevăruri dureroase, duc împreună spre un tragic sfârşit shakespearian. Filmul regizat de Parker este prima variantă a piesei transpuse în film care are în rolul principal un actor de culoare, singurele ecranizări precedente fiind interpretate de Orson Welles şi Laurence Olivier.

PADRE NUESTRO
TĂTĂL NOSTRU

SUA, thriller 2007
Regia: Christopher Zalla
Cu: Jesús Ochoa, Armando Hernández, Jorge Adrián Espíndola, Paola Mendoza, Eugenio Derbez

Scenaristul şi regizorul Christopher Zalla este autorul acestui thriller post-noir. Filmul îl are în centru pe Juan, un fost criminal de carieră veros, care încearcă să-şi lase în urmă trecutul şi se urcă într-un camion ce transportă imigranţi ilegali din Mexico la Los Angeles. De-a lungul călătorei sale, Juan se împrieteneşte cu Pedru, un analfabet dulce şi nativ din Pueblo, demult înstrăinat de tatăl său, Diego. Tânărul îşi doreşte enorm să-şi regăsească tatăl său şi are o scrisoare de recomandare de la mama lui. Credulul Pedro cade în ghearele sociopatului Juan, care îi câştigă încrederea şi apoi îi distruge toate lucrurile personale şi încearcă să-i fure identitatea, urmărind să se prezinte în faţa lui Diego drept fiul său. Filmul pendulează între povestea fiecărui bărbat (unul disperat, celălalt bolnav şi arogant) în timp ce caută mâncare şi adăpost şi încearcă să ia legătura cu Diego, un individ înstărit care că le poate aranja viitorul.

POLICE, ADJECTIVE
POLIŢIST, ADJECTIV

Regia: Corneliu Porumboiu
Cu: Dragos Bucur, Vlad Ivanov, Ioan Stoica
Dramă, România 2009

Cristi, un poliţist dintr-un orăşel de provincie, ajunge să-şi piardă credinţa în lege. El supraveghează, fără voia lui, un tânăr bănuit că vinde droguri. Cristi nu e foarte sigur că acesta e dealer-ul şi cu atât mai puţin e covins că ar trebui să-i distrugă viaţa doar pentru că mai fumează, din când în când, o ţigară cu marihuana. Şeful lui este, însă, hotărât să aplice cuvântul dur al legii. Ceea ce porneşte ca o simplă şi banală anchetă, sfârşeşte prin a deveni o meditaţie profundă asupra moralităţii şi a sensului cuvintelor. Cel mai premiat şi mai lăudat film românesc al anului. “Un non-thriller cerebral care e interesat de vastele ramnificaţii ale adevărului” Variety. “Porumboiu reuşeşte maximum cu un minim de mijloace.”

PROM NIGHT
BALUL ABSOLVENŢILOR

Regia: Nelson Mccormick
Cu: Brittany Snow, Scott Porter, Jessica Stroup, Dana Davis, Collins Pennie
Horror, SUA

Noaptea la care visează fiecare absolventă de liceu se transformă din magie în coşmar pentru Donna Keppel (Brittany Snow), atunci când psihopatul care-i omorâse toată familia evadează din închisoare şi vrea s-o ucidă. Ceea ce trebuia să fie noaptea vieţii ei, devine o urmărire mortală, un joc de-a şoarecele cu pisică, pentru că ea şi prietenele ei sunt vizate de un ucigas obsedat, căruia nu-i stă nimic în cale.

Un thriller tensionat cu o distribuţie tânără, un decor luxos, o coloană sonoră exaltantă şi un supans terifiant.

ROMULUS, MY FATHER
TATĂL MEU, ROMULUS

Australia, dramă 2007
Regia: Richard Roxburgh
Cu: Eric Bana, Franka Potente, Marton Csokas, Kodi Smit-Mcphee, Russell Dykstra

Veteranul actor australian Richard Roxburgh îşi face debutul regizoral cu ecranizarea autobiografiei mult aclamate a lui Raimond Gaita, adaptată pentru ecran de poetul Nick Drake. În ciuda greutăţilor din viaţa lor, Romulus şi frumoasa sa soţie Christina se luptă să-şi crească fiul, pe Raimond, atât cât pot ei de bine. În timp ce Romulus, profund moral, se luptă să recupereze absenţa şi neglijenţa mamei depresive, între tată şi fiu se leagă o relaţie indisolubilă care devine din ce în ce mai puternică odată cu trecerea timpului.

PUNISHER: WAR ZONE
JUSTIŢIARUL: ZONA DE RĂZBOI

Regia: Lexi Alexander
Cu: Ray Stevenson, Dominic West, Doug Hutchison, Colin Salmon, Julie Benz
Acţiune, SUA 2009

Justiţiarul, răzbunătorul invincibil al colecţiei Marvel, apare în fortă pe marele ecran într-un nou film de acţiune. Punisher transpune pe ecrane unele dintre cele mai bine vândute benzi desenate publicate de Marvel şi un super-erou a cărui popularitate o egalează pe cea a altor vedete Marvel ca X-Men, Spider-Man sau The Fantastic Four.

Justiţiarul trăieşte în lumea pe care o cunoastem cu toţii, o lume întunecată de război, crimă, cruzime şi nedreptate. Nu are puteri supranaturale pentru a înfrânge răul, ci doar inteligenţa lui incredibilă, anii de experienţă în luptă şi, mai presus de toate hotărârea de fier de a-i răzbuna pe cei nedreptăţiti de răii societăţii. O poveste curajoasă a răzbunării şi a izbăvirii, Justitiarul este acea rara avis- un produs de divertisment care se adresează cu forţă timpurilor sale.

PUSH
RĂZBOIUL MINŢII

Regia: Paul Mcguigan
Cu: Chris Evans, Dakota Fanning, Camilla Belle, Djimon Hounsou, Cliff Curtis
SF, SUA 2009

Push, un action-thriller fantastic, propune o incursiune fără precedent în lumea spionajului psihologic, o lume cu inflexiuni supranaturale, însă cât se poate de reală.

O lume în care există oameni ce pot muta obiecte cu ajutorul puterii minţi, clarvăzători şi personaje capabile să creeze realităţi noi şi să ucidă fără măcar să-şi atingă victimele. O lume în care Divizia, o agenţie guvernamentală obscură, desfăşoară în umbră experimente înfioratoare prin care transformă oameni obişnuiţi în armate de luptători psihologici, eliminându-i brutal pe toţi cei care nu sunt dispuşi să coopereze.

Din păcate, aproape nimeni nu supravieţuieşte acestor teste. Nick Gant (Chris Evans), un telekinetic ce aparţine celei de-a doua generaţii şi care e poreclit "miscator", a stat ascuns de când Divizia i-a ucis tatăl în urmă cu mai bine de un deceniu. Acum, împreună cu adolescenta Cassie Holmes (Dakota Fanning), el porneşte o luptă clandestină împotriva Diviziei, pe care nu o poate învinge decât cu ajutorul Kirei (Camilla Belle) şi a unei serviete misterioase.

RUN FATBOY RUN
FUGI, GRĂSANE!

Regia: David Schwimmer
Cu: Simon Pegg, Thandie Newton, Hank Azaria, Dylan Moran, Harish Patel
Comedie, Marea Britanie 2007

Un bărbat supraponderal care şi-a părăsit logodnica în ziua nunţii, îşi dă seama, ani mai târziu, că ea este femeia visurilor sale, într-o comedie care îl reuneşte pe comicii Simon Pegg şi pe David Schwimmer, doar că data aceasta Schwimmer se află în scaunul regizoral. Nu e deloc uşor să recâştigi o femeie după ce-ai părăsit-o mişeleşte chiar la altar. Însă bărbatul de vârstă mijlocie, nu foarte în formă, îşi dă seama ce greşeală a făcut şi jură să alerge într-un maraton celebru ca să-şi convingă fosta logodnică că individul bogat şi frumos cu care e pe cale să se mărite, nu e potrivit pentru ea.

SEMI-PRO
Semiprofesionist

Comedie, SUA 2008
Kent Alterman
Will Ferrell, Woody Harrelson, André Benjamin, Maura Tierney, Will Arnett

1976, Michigan. Neconvenţionala ABA este o ligă de basket rapidă, sălbatică şi nebună care rivalizează cu NBA şi care şi-a făcut numele cu inovaţii ca lovitura de trei puncte şi întrecerile de slam dunk. Cu toate astea, NBA este pe cale să înghită ABA, doar patru dintre echipele celei de-a doua ligi urmând să mai joace la nivel pro ca urmare a acestei schimbări. Jackie Moon (Will Ferrell), proprietar, antrenor şi jucător de bază al Michigan Tropics trebuie să conducă un sezon de success atât pe teren cât şi în actele contabile pentru a-şi putea duce echipa pe unul dintre cele patru locuri câştigătoare.

SEVEN POUNDS
ŞAPTE SUFLETE

Dramă, SUA 2008
Cu: Rosario Dawson, Will Smth
Regia: Gabriele Muccino

“În 7 zile, Dumnezeu a creat lumea. În 7 secunde, eu mi-am distrus-o pe a mea.”
Ben Thomas, Seven Pounds

Gabriele Muccino, regizorul filmului The Pursuit of Happyness / In căutarea fericirii şi superstarul Will Smith, ne aduc povestea emoţionantă şi plină de suspans a unui om hăituit de un secret ascuns care încearcă să se izbăvească, schimband total destinele a şapte oameni complet necunoscuţi.

Odată ce a pornit pe acest drum, nimic nu-i mai poate schimba hotărârea.

Sau, cel puţin aîa crede el. Însă Ben Thomas nu se aşteptă câtuşi de puţin să se îndrăgostească de una dintre aceste şapte persoane– iar această persoană va sfârşi prin a-l schimba pe el.

Parte thriller palpitant, parte surprinzătoare şi răvăşitoare poveste de dragoste, Sapte Suflete lansează întrebări provocatoare despre viaţă şi moarte, regrete şi iertare, înstrăinare şi prietenie, dragoste şi mântuire, dezvăluind firele nevăzute ce leagă destinele oamenilor într-un mod neaşteptat.

SILK
Drumul mătăsii

Dramă, Canada, 2007
R: Francois Girard
D: Michael Pitt, Keira Knightley, Koji Yakusho, Alfred Molina, Miki Nakatani
Marea iubire apare când te aștepți mai puțin, nu cunoaște limite și nu are granițe. Astăzi, nimic nu pare imposibil, dar cum reușeau oamenii secolului al XIX-lea să depășească prejudecățile, distanța sau să se împace cu propria conștiință în cazul în care alegeau să sacrifice ceva?

“Drumul mătăsii” este adaptarea realizată de Francois Girard după romanul de succes al lui Alessandro Baricco. La jumătatea secolului al XIX-lea, Hervé Joncour (Michael Pitt), un negustor de viermi de mătase, pornește într-o călătorie dinspre Franța către Japonia pentru a localiza o zonă în care să existe ouă de viermi de mătase care nu fuseseră contaminate de epidemia care amenința aprovizionarea cu mătase a Europei. După ce ajunge la destinație, comerciantul se îndrăgostește de concubina unui baron japonez, asta în ciuda faptului că acasă îl aștepta soția sa (Keira Knightley), o femeie loială care era foarte îndrăgostită de el. Deși se întoarce la femeia lui, Hervé ajunge să fie obsedat de cea pe care o întâlnise la celălat cap al lumii. Paradoxal, fiecare pas pe care bărbatul îl face spre casă, îl apropie mai mult și mai mult de femeia pe care o întâlnise în Japonia. Viața eroului devine foarte complicată, deoarece tentația de a răspunde atracției fatale pe care o simte față de senzuala concubină și iubirea pentru soția sa se cam bat cap în cap.

SO FINE
Atât de bine!

Comedie, SUA, 1981
Regia: Andrew Bergman
Cu: Ryan O’Neal, Jack Warden, Mariangela Melato, Richard Kiel, Fred Gwynne

Chemarea sângelui se dovedeşte puternică în această comedie burlească. Un tânăr profesor universitare este forţat să părăseasca Academia şi să facă croitorie ca să salveze de la faliment firma de modă a familiei. El reuşeşte să creeeze o nouă nebunie în domeniul blugilor, dar cade pradă farmecului unei temperamentale soprane italiene şi devine ţinta unor mafioţi geloşi. Însă, cumva, totul să va sfârşi.. atât de bine…

SPEED RACER
Speed Racer
Acțiune, SUA, 2008

R: Larry Wachowski, Andy Wachowski
D: Emile Hirsch, Christina Ricci, Susan Sarandon, Matthew Fox, John Goodman

Povestea lui Speed Racer (Emile Hirsch) este una despre curaj, tradiție și pasiune dusă la extrem. Botezat Mach 5, vehiculul eroului, poate sări, poate merge pe sub apă, iar copacii nu i-au stat niciodată în cale. Fără discuție că eroul nostru, care continuă tradiția în familia sa, a fost născut pentru cursele de mașini. Însă, Racer face o greșeală fundamentală atunci când refuză oferta celor de la Royalton Industries, iar viața lui și a familiei sale se schimbă dramatic într-o clipă. Printre protagoniști, nume sonore precum Matthew Fox, John Goodman, Christina Ricci și Susan Sarandon.

STATEN ISLAND
MAFIA DIN STATEN ISLAND

Dramă, Franţa 2009
Regia: James DeMOnaco
Cu: Ethan Hawke, Vincent D’Onofrio, Seymour Cassel, J.D. Daniels

Vieţile a trei bărbaţi din New York se intersectează în mod tragic. Sully Halverson (Ethan Hawke) decide să fure suma de 50.000 de dolari din seif-ul gangsterului local Parmie Tarzo (Vincent D’Onofrio), pentru a-i oferi iubitei sale un cămin confortabil.

Tot ceea ce Parmie Tarzo îşi doreşte de la viaţă este ca lumea să-l ţină minte pentru faptele sale memorabile, motiv pentru care mafiotul e hotărât să intre în Cartea Recordurilor şi începe o campanie de salvare a pădurii Staten Island.

Bacanul surdo-mut Jasper Sabiano (Seymour Cassel), prieten cu Sully, este mâna dreaptă a lui Parmie şi îl ajută pe acesta să scape de victimele provenite din afacerile sale murdare. Vieţile celor trei se interpatrund într-un film cu gangsteri, crime şi suspans.

STEP BROTHERS
FRAŢI VITREGI

SUA, comedie 2008
Regia: Adam Mckay
Cu: Will Ferrell, John C. Reilly, Mary Steenburgen, Richard Jenkins, Adam Scott

Brennan (Will Ferrell) şi Dale (John C. Reilly) sunt doi pierde vară de vârstă mijlocie care sunt forţaţi să trăiască împreună, atunci când părinţii lor se căsătoresc. Însă după ce lupta lor imatură pentru privilegii TV şi proprietăţi personale pune presiune asupra căsătoriei, scrântitul duet ticluieşte un plan isteric care să-i reunească pe cei doi părinţi. Autorii lui Talladega Nights şi Anchorman se întorc cu Step Brothers, o comedie hilară care dovedeşte că nu ai nevoie de creier sau de talent ca să reuşeşti..

THE ADVENTURES OF ROCKY & BULLWINKLE
AVENTURILE LUI ROCKY ŞI BULLWINKLE

Comedie, SUA 2000
Regia: Des Mcanuff
Cu: Rene Russo, Jason Alexander, Piper Perabo, Dennis Quaid, Robert De Niro

The Bullwinkle Show a fost unul dintre cele mai primitiv animate programe din istoria televiziunii. Dar, în acelaşi timp, a fost unul dintre cele mai amuzante şi mai inventive, demonstrând că un scenariu grozav poate compensa orice. Aşa că versiunea filmica a aventurilor lui Rocky si Bullwinkle n-a stârnit întrebări de genul “cum vor fi desenate elanul şi veveriţa?” sau e Robert de Niro destul de sonat încât să-l joace pe X?, ci “poate scenaristul Kenneth Lonergan (Analyze This) să egaleze geniul excentric al lui Jay Ward şi Bill Scott? Poate că nu l-a egalat în totalitate, ci în proporţie de 95%, suficient însă ca această adaptare să fie o celebrare a spiritul show-ului TV care l-a inspirat.

Vechii inamici ai lui Rocky şi Bullwinkle, Boris, Nataşa şi “Leaderul neînfricat” găsesc o modalitate să scape din lumea desenelor animate. Ei conving o tânară producătoare de la Hollywood (Janeane Garofalo, prima pe lista apariţiilor surpriză) să cumpere drepturile de transpunere a show-ului TV. Cei doi răsar dintr-un ecran de televizor încarnaţi în Jason Alexander (George din Seinfeld), Rene Russo şi De Niro. Sau, cum spune povestitorul, “cu ajutorul miraculoaselor efecte speciale computerizate, trei scumpe personaje animate devin trei şi mai scumpi actori”. “Leaderul neînfricat” achiziţionează imediat o televiziune prin cablu şi îşi face o grilă de programe care are ca scop transformarea americanilor în zombi. Şeful FBI îşi dă seama ca singura modalitate prin care îl poate infrânge e să-i aducă şi pe Rocky şi pe Bullwinkle în lumea reală. Pentru această sarcină, o desemnează pe agentul special Karen Sympathy (Piper Perado). Filmul captează umorul atât de special şi neconvenţional al show-ului TV, care alternează glumele elaborate cu satira contemporană. Unele poante sunt aruncate peste capetele copiilor direct în poala parinţilor. Judecatorul Cameo – ce nume potrivit pentru Whoopi Goldberg – face o mică, dar eficace referinţa la procesul O.J. Simpson.

De Niro e profund debil în persoana “Leaderului neînfricat”, găsind prilejul să se autoironizeze cu arhicunoscutul moment “You talkin’ to me?” din Taxi Driver. Şi de ce nu? Cum toata lumea l-a parodiat, de ce n-ar face-o şi cel care l-a lasat?

THE BURNING PLAIN
DEPARTE DE CÂMPIA ÎN FLĂCĂRI

Regia: Guillermo Arriaga
Cu: Charlize Theron, Kim Basinger, Joaquim De Almeida, John Corbett, Jennifer Lawrence
Dramă, SUA 20009

Guillermo Arriaga, un scenarist multi-premiat (Amores Perros, 21 Grams şi Babel). se foloseşte, din nou, de o structură narativă complexă ca să spună o poveste despre dragoste, trădare şi regret. În The Burning Plain, debutul său regizoral. Arriaga deschide filmul cu imaginea unui vechi rulote în mijlocul unui deşert în flăcări ca apoi începe să facă slalom printre poveştile unor personaje aparent disparate, în stilul lui Babel, înainte de a le lega sorţile în ultimul act al filmului: Mariana, o fata mexicană de 16 ani încearcă să reconstruiască vieţile zdrobite ale părinţilor săi, Sylvia, o femeie din Portland, porneşte într-o odisee emotională pentru a recompensa un păcat din trecut; Gina şi Nick sunt un cuplu care trebue să facă faţă unei iubiri clandestine şi Maria, o tânăr, îşi ajută părinţii să găsească iertarea.

THE DUKES
The Dukes

Comedie, SUA, 2007
R: Robert Davi
D: Chazz Palminteri, Robert Davi, Peter Bogdanovich, Miriam Margolyes, Elya Baskin

Actorul Robert Davi trece în spatele camerei pentru această comedie spumoasă. Titlul vine de la numele unui trupe de doo-wop care, pe vremuri, a produs cel mai popular cântec din ţară. La câteva decenii după această performanţă, muzicienii, disperaţi după bani, pun la cale un jaf prost gândit. Dar Marele Plan devine repede un gigantic coşmar. Totuşi, ori de câte ori totul pare pierdut, gaşca refuză să renunţe. Până la urmă, căutarea lor nu are legătură cu muzica, banii sau masculinitatea, ci cu legăturile frăţeşti, tenacitatea inimii şi indubitabila natură a visului american.

THE FALL (2006)
LEGENDE PENTRU VIAŢĂ

Marea Britanie, aventură 2006
Regia: Tarsem Singh
Cu: Catinca Untaru, Justine Waddell, Lee Pace, Kim Uylenbroek, Aiden Lithgow

Los Angeles, circa 1920, o micuţă emigrantă (Catinca Untaru) se trezeşte într-un spital, recuperându-se după o căzătură. Ea se împrieteneşte cu un invalid (Lee Pace) care o captivează cu o poveste aiuritoare ce o smulge de pe patul de spital şi o duce în peisajele exotice ale imaginaţiei. Ca să se asigure că fata e interesantă de poveste, el îi incorporează familia şi oamenii dragi din spital în poveste.

THE HAMMER
Boxerul

Comedie, SUA 2007
Charles Herman-Wurmfeld
Adam Carolla, Oswaldo Castillo, Heather Juergensen, Harold House Moore, Jonathan Hernandez

Entertainerul de radio şi televiziune Adam Carolla intră în ring în această mortală comedie sportivă. Carolla, el însuşi un fost luptător cu Mănuşile de Aur, îl interpretează pe Jerry "The Hammer" Ferro, un fost boxeur de 40 de ani devenit între timp muncitor în construcţii. Când un antrenor vede mortala lovitură de stânga a lui Jerry, îl introduce pe acesta în testările pentru Olimpiada Americană. Dar va putea el să facă parte din echipă, cu atitudinea lui de şmecher mai deştept decât toţi ceilalţi?

THE HOUSE BUNNY
IEPURAŞUL CASEI

Regia: Fred Wolf
Cu: Anna Faris, Colin Hanks, Emma Stone, Kat Dennings, Katharine Mcphee
Comedie, SUA 2008

În această comedie sexy, delicioasa Anna Faris (Scary Movie) o întruchipează pe Shelley Darlington, un iepuraş Playboy care le învaţă pe câteva studente stângace cum să cucereasca baieţii pentru ca, în final, să-şi dea seamă că ceea ce apreciază baietii cel mai mult sunt calităţile sufleteşti şi personalitatea. Ea înţelege că nu mai trebuie să se prefacă, ci să fie ea însăşi

THE MEMORY KEEPER’S DAUGHTER
PĂSTREAZĂ AMINTIRILE

SUA, dramă 2008
Regia: Mick Jackson
Cu: Dermot Mulroney, Emily Watson, Gretchen Mol

Într-o noapte de iarnă din 1964, dr. David Henry se grăbeşte s-o ducă pe Norah, soţia sa însărcinată, la spital. Asistenta Caroline Gill îi dă vestea că soţia sa are gemeni şi o ajută pe aceasta să aducă pe lume cel de-al doilea copil, o fetiţă pe nume Phoebe. La scurt timp după naştere, doctorul află că micuţa are sindromul Down şi hotărăşte să o abandoneze pe mâinile asistentei Carloine, explicându-i că moartea surorei sale bolnave i-a distrus mama şi că nu vrea ca Norah să treaca prin aşa ceva. O roagă pe Caroline s-o ducă pe Pheobe într-o instituţie de specialitate şi să-i spună soţiei lui că fetiţa a murit la naştere.
Totuşi, văzând condiţiile în care sunt ţinuţi copii în instituţie, Caroline nu poate s-o abandoneze acolo. Cu ajutorul unui şofer de camion pe nume Al, femeia începe s-o crească pe Phoebe ca pe propriul său copil.

THE ROCKER

Regia: Peter Cattaneo
Cu: Rainn Wilson, Christina Applegate, Teddy Geiger, Josh Gad, Emma Stone
Comedie, SUA 2008

The Rocker spune povestea unui baterist ratat căruia i se dă o a doua şansă. Robert "Fish" Fishman este un baterist dedicat şi surprinzător de pasionat, care a făcut parte din formaţia Vesuvius a anilor ’80 şi care a trăit magia rock’n’roll-ului până ce a fost dat afară din trupă, fără menajamente. La douăzeci de ani după ce visele sale de star rock i-au fost spulberate, chiar atunci când Fish renunţă la orice speranţă, află că trupa de rock a nepotul său de liceu, A.D.D., îşi căuta baterist. Cu ceva ezitari, tinerii îl fac cel mai nou membru al trupei, dându-i din nou şansa să aspire la titlul de zeu al rock-ului şi, astfel, cu toţii intră în cea mai tare experienţă a vieţii lor.

THE SAVAGES
Familia Savage

Dramă, SUA 2007
Tamara Jenkins
Laura Linney, Philip Seymour Hoffman, Philip Bosco, Peter Friedman, David Zayas

Jon Savage şi sora lui Wendy nu se înţeleg şi trăiesc foarte bine fără să mai încerce. Crescuţi în umbra unui tată abuziv şi adesea absent, niciunul dintre ei nu ştie ce înseamnă viaţa într-o familie iubitoare. Wendy este dramaturg şi trăieşte, nefericită, în New York având o relaţie fără obligaţii cu vecinul însurat din apartamentul următor. Jon este professor de teatru în Buffalo şi are o viaţă profesională ceva mai împlinită, dar una personală aproape la fel de tulburată ca a sorei. Când Wendy este înştiinţată că bătrânul lor tată dă semne îngrijorătoare de demenţă şi nu mai are pe nimeni care să îl poată îngriji, cei doi fraţi se văd nevoiţi să lase deoparte diferenţele şi să facă un efort comun tocmai pentru acela în care nu au găsit vreodată un sprijin.

THE WATER HORSE: LEGEND OF THE DEEP
Eu şi monstrul meu

Fantastic, Anglia 2007
Jay Russell
Alex Etel, Emily Watson, Ben Chaplin, David Morrissey, Priyanka Xi

Angus, un tânăr puşti scoţian, găseşte pe o plajă un ou bizar pe care îl ia acasă. Surpriza lui este peste măsură atunci când din coajă scoate capul o creatură incredibilă: magicul căluţ de mare din legendele scoţiene. Împreună cu el, Angus porneşte într-o călătorie iniţiatică, plină de descoperiri, în care băiatul va trebui să îşi rişte viaţa pentru a proteja secretul unei legende.

THE WRESTLER
LUPTATORUL

Regia: Darren Aronofsky
Cu: Mickey Rourke, Marisa Tomei, Evan Rachel Wood
Dramă, SUA 2008

Randy "The Ram" Robinson (Mickey Rourke), un wrestler profesionist celebru prin anii ’80, este forţat să se retragă atunci când un atac de cord îi demonstrează că va muri în ring dacă nu renunţă la sport. Bărbatul se angajează într-un magazin de delicatase, se apropie de o stripteuza trecută de prima tinereţe şi încearcă să se reîmpace cu fiica lui înstrăinată. Totusi, ocazia unui meci împotriva vechiului său oponent, aşa numitul “Ayatollah”, îl face pe Ram să-şi incerce pentru o ultima oară puterile în ring. Cu o figură desfigurată de prea multe excese, pumni de box şi operaţii estetice, Mickey Rourke (nominalizat la Oscar) face unul dintre cele mai extraordinare comeback-uri din istoria cinema-ului şi cel mai bun rol al carierei sale. Frumuseţea e trecătoare, talentul, se pare, nu. Filmul lui Aronofsky, o dramă tulburătoare despre un om căzut, n-ar fi fost atât de devastator fără Rourke în rolul principal. Aici, actorul pare că se joacă pe sine şi se deşiră, practic, în faţa noastră. O dublă izbăvire personaj-actor.

TROPIC THUNDER
Furtuna tropicală

Comedie, SUA, 2008
R: Ben Stiller
D: Ben Stiller, Jack Black, Robert Downey Jr., Nick Nolte, Steve Coogan

Tropic Thunder, deliranta satiră hollywoodiană a lui Ben Stiller, începe cu producţia unui film epic despre războiul din Vietnam care deraiaza rapid din cauza ego-urilor gigantice ale tuturor celor implicaţi. Stiller este Tugg Speedman, un erou de acţiune care încearcă să-şi demonstreze “talentul” în filme serioase. Jack Black e Jeff Portnoy, un comic dependent de droguri şi de mâncare care vrea şi el o schimbare de imagine. Alături de ei îl mai găsim pe Kirk Lazarus (Robert Downey Jr.), unul dintre cei mai premiaţi actori ai lumii, un bărbat care insistă să “dispară” total în rol. În cazul de faţă, acest lucru a presupus ca Lazarus să se vopsească pe faţă cu negru pentru a intra în pielea unui soldat afro-american. După ce comportamentul scandalos al protagoniştilor îl face pe regizorul Damien Cockburn (Steve Coogan) să intre în conflict major cu producătorul Les Grossman (Tom Cruise), o măsură radicală se impune. Cockburn ascultă sfaturile unui veteran de război grizonat pe nume Four Leaf Tayback (Nick Nolte): ca să câştige control asupra interpreţilor săi, îi abandonează în junglă, sub pretextul că realizează un film gueriila cu camere ascunse. Atunci când grupul nimereşte într-o tabără unde se produce cocaina, starurile încep să-şi dea seama în ce pericol real au intrat. Probabil cel mai amuzant film al lui 2008, Tropic Thunder nu iartă nimic, de la vanitatea şi prostia superstarurilor, la clişeele filmelor de război instituite de Apocalypse Now sau Platoon, … Atacă aşa numita “cultură a celebrităţii” şi excesele cinema-ului Hollywoodian, ridiculizându-le uneori cu venin, alteori cu tandreţe, dar mereu cu o inteligenţă şi un fler suprem. Iar Tom Cruise izbuteşte cea mai frisonantă – dar şi mai entertaining – performanţă a sa de la acel memorabil salt de pe canapeaua lui Oprah.

TWILIGHT (2008)
AMURG

SUA, fantastic 2008
Regie: Catherine Hardwicke
Cu; Kristen Stewart, Robert Pattinson, Billy Burke, Peter Facinelli, Cam Gigandet

Twilight e o poveste modernă de dragoste, plină de acţiune şi romance, dintre o adolescentă şi un vampir.

Viaţa unei adolescente pe nume Bella ia o turnură diferită din momentul în care se mută în orăşelul Forks-Washington, pentru a locui cu tatăl ei. Iniţial, totul i se pare deprimant, pentru că trebuie să se acomodeze cu noua locuinţă şi cu noii colegi, însă la scurt timp îl întâlneşte pe misteriosul şi seducătorul Edward Cullen. Acesta se îndrăgosteşte de ea, însă are un mare secret de ascuns, care le pune în pericol relaţia – el şi familia lui sunt vampiri, care au renunţat totuşi la vânatul oamenilor. Bella află secretul lui, dar nu realizează că îşi riscă viaţa continuând această relaţie. Totul se complică atunci când duşmanii vampiri ai familiei Cullen apar şi încearcă să o vâneze pe Bella. Va putea oare Edward să o protejeze şi să se abţină el însuşi de pofta pe care i-o provoacă mirosul ei? Daca Edward îşi pierde capul pentru o clipă, Bella îşi poate pierde viaţa. Adaptare a best seller-ului fenomen al lui Stephenie Meyer, Twilight a devenit rapid cea mai populară franciză literaro-cinematografică după Harry Potter. O poveste despre dragoste damnată şi pasiune reprimată cu doi protagonişti empatici care au devenit deja eroi romantici pentru o nouă generaţie.

VALKYRIE
OPERAŢIUNEA VALKYRIE

Bryan Singer
Tom Cruise, Kenneth Branagh, Tom Wilkinson, Carice Van Houten

În timpul celui de-al doilea război mondial, un grup de ofiţeri germani au pus la cale asasinarea lui Hitler ca să obţină controlul trupelor şi să pună capăt războiului. Operaţia purta numele de cod “Valkyrie", ca şi planul de urgenţă care trebuia pus în aplicare în cazul unei revolte împotriva guvernului nazist. Acest plan a fost modificat de conspiraţioniştii care voiau să fie siguri de succes însă, din motive diverse, pe data de 20 iulie 1944 complotul a dat greş. Toţi cei implicaţi au fost executaţi după un proces sumar. Bryan Singer (Usual Suspects, X-Men) izbuteşte un film perfect pentru vremurile noastre de ambiguitate şi re-evaluări. Iar Tom Cruise e la cota lui cea mai şarmantă…

VICKY CRISTINA BARCELONA

SUA, comedie 2008
Regia: Woody Allen
Cu: Rebecca Hall, Penélope Cruz, Scarlett Johansson, Javier Bardem

Cristina, foarte aventuroasă din punct de vedere sexual şi prietena ei Vicky, inteligentă şi precaută, pleacă în vacanţă la Barcelona unde întâlnesc un pictor celebru şi foarte seducător pe nume Juan Antonio. Vicky nu vrea să se îmbarce într-o aventură sexuală, pentru că crede în monogamie şi, în plus, urmează să se căsătorească. Dar Cristina e imediat captivată de spiritul liber al lui Juan Antonio, mai ales că alura lui romatică e şi mai accentuată de detaliile picante pe care tânăra le află despre divorţului acestuia de impetuoasa pictoriţă Maria Elena.

Oscar pentru Peneleope Cruz şi alte 19 premii internaţionale. O excelentă comedie de moravuri care radiază de poftă de viaţă, senzualitate şi umor sardonic.

WAITING FOR GUFFMAN
Aşteptându-l pe Guffman

Comedie, SUA, 1996
R: Christopher Guest
D: Christopher Guest, Eugene Levy, Fred Willard, Catherine O’Hara, Parker Posey

Corky St. Clair, un regizor de teatru de provincie, a avut recent cele mai mari două succese ale carierei sale. Însă acum se îmbarcă în cel mai ambiţios show al vieţii sale: un muzical extravagant ce comemorează 150 de ani de istorie a oraşului Blaine din Missouri . "Red, White, and Blaine" va fi regizat, scris şi coregrafiat chiar de el însuşi, iar St. Clair speră că o izbânda teatrală de răsunet îl va duce direct pe Broadway.

Sub ochii unei echipe de documentarişti care captează evenimentul, Corky a conceput un show care salută reperele istorice din Blaine – fondarea micuţului oraş cu inimă mare, reputaţia sa de capitală a taburetelor şi, nu în cele din urmă, apariţia unui OZN în 1946. Audiţiile sunt publice şi adună talentele locale, de la dentişti, agenţi de turism, vânzătoare de lactate, la mecanici şi taxidermişti pensionari.

YOU DON’T MESS WITH THE ZOHAN
NU TE PUNE CU ZOHAN

Regia: Dennis Dugan
Cu: Adam Sandler, John Turturro, Emmanuelle Chriqui, Nick Swardson, Rob Schneider
Comedie, SUA 2008

Una dintre cele mai apreciate echipe regizor-actor de la Hollywood se reuneşte după succesul de box office al lui I now pronounce you Chuck and Larry. Dennis Dugan (Big Daddy, Happy Gilmore) colaboreaza iar cu Adam Sandler pentru o supercomedie care vă va face să hohotiţi de râs. Filmul se concentrează pe aventurile unui agent al Mossadului, al cărui vis este să devină hair-stylist. Este atât de obsedat de această potenţială carieră, incât îşi înscenează moartea şi pleacă la New York pentru a se pierde printre tuburi de fixativ. Personajul principal e un versiune a lui Borat şi întreg pachetul e atât de ireal de tembel, încât veţi râde cu stupoare. Un erou militar care poartă tricouri cu Mariah Carey? Ha, ha, ha.

ANGELS & DEMONS
ÎNGERI ŞI DEMONI

Regia: Ron Howard
Cu: Tom Hanks, Ayelet Zurer, Ewan Mcgregor, Stellan Skarsgard, David Pasquesi
Thriller, SUA 2009

Romanele lui Dan Brown sunt pline de informaţii istorice facinante pe care autorul ştie să le transforme, ingenios, în intrigi care sunt atât de încurcate şi de complexe, încât există o nevoie constantă de a informa cititorul cu expoziţiuni elaborate. Acest lucru lasă, de obicei, lasă mai puţin loc pentru dezvoltare de personaje. Aceste calităţi didactice există şi cel de-al doilea roman al lui Brown, adus din nou pe ecrane de tandemul Ron Howard şi Tom Hanks, însă există şi suficient de multă acţiune intensă care să capteze atât ochii cât şi minţile publicului. Detaliile intrigii sunt mai diabolice decât orice a născocit Hollywoodul vreodată: după moartea Papei, o organizaţie sinistră ascunde o bombă cu antimaterie undeva în Vatican, ameninţând să anihileze conclava cardinalilor care se întâlnesc ca să aleagă un succesor papal. Dar până când bomba e pregătită să detoneze, inamicul începe să tortureze şi să ucidă câţiva dintre cardinali; nu există niciun model în execuţiile groteşti ce implică sculpturi simbolice ascunse şi indicii arhitecturale secrete. Din păcate pentru biserică, omul cel mai capabil de a descifra codul e profesorul de simbolistică american Robert Langdon (Hanks), care se întâmplă să fie un ateist convins. Scenariul e plin de detaliii uluitoare despre conflictul vechi de secole dintre biserică şi Illuminati (printre ai căror membri se numărau şi Galileo, Michelangelo şi Bernini) pe care Hanks îl dezvăluie în timp ce goneşte fără suflare printre diversele simboluri ale Romei, mereu cu un pas în urma asasinului sinistru. Totul culmineaza într-un climax exploziv. Cast-ul e completat de o serie de extraordinari actori europeni printre care Ewan McGregor, Stellan Skarsgaard, Mueller-Stahl şi superba Ayelet Zurer.

ONE MISSED CALL

Horror, SUA 2007
Regia: Eric Valette
Cu: Shannyn Sossamon, Edward Burns, Ana Claudia Talancón, Ray Wise, Azura Skye

"Cum crezi că va fi când vei muri?" În thriller-ul supranatural Apel nepreluat, câţiva oameni primesc pe mobil mesaje de groază despre sfârşitul care-i aşteaptă. Deşi mesajele pot fi şterse, data fixă a morţii tale nu poate fi anulată.

Beth Raymond (Shannyn Sossamon) este traumatizată de soarta a două prietene care au murit la două zile una dupa alta. Cel mai înfricoşător lucru este ca ele au murit după ce au primit mesaje de groază pe telefonul mobil – de fapt, înregistrări terifiante ale ultimelor lor momente de viaţă. Deşi mesajele au fost primite cu câteva zile înainte, moartea lor s-a petrecut exact aşa cum a fost prezis în sms-uri.

Politiştii cred că Beth are halucinaţii – cu excepţia detectivului Jack Andrews (Ed Burns), a cărui soră a murit într-un accident straniu, foarte asemănător cu moartea prietenelor lui Beth. Jack şi Beth încep o căutare febrilă pentru a dezlega misterul apelurilor fatale.

Dar când se apropie de adevăr, telefonul lui Beth începe să sune straniu, iar pe ecran apare un apel nepreluat…

QUARANTINE
CARANTINA

Thriller, SUA 2008
Regia: John Erick Dowdle
Cu: Jennifer Carpenter, Steve Harris, Jay Hernandez, Johnathon Schaech, Columbus Short

Reporterul de televiziune Angela Vidal şi cameramanul ei primesc sarcina de a petrece o noapte cu departamentul de pompieri din Los Angeles. Când un apel la 911 anunţă că o femeie în vârstă a rămas prizonieră în mansarda unei cladiri, de unde scoate urlete oribile, echipajul de pompieri şi jurnalistii merg la faţa locului, numai pentru a se trezi captivi într-un imobil intrat în carantină. Dar care este sursa virusului şi cum se manifestă el?

Bucuresti, 16.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *