free download 78 travel guides written by experts

HBO – octombrie 2011

PREMIERE

BABY MAMA
MAMA COPILULUI MEU
Regia: Michael Mccullers
Cu: Tina Fey, Amy Poehler, Greg Kinnear, Dax Shepard, Romany Malco
Comedia, SUA 2008
4,16,17,27

O poveste cu două femei, un apartament și cu cele nouă luni care le vor schimba amândurora viața pentru totdeauna.

O femeie singură, de succes, care dorește să aibă un copil află că este infertilă. Cu toate acestea, ea nu renunță la visul de a avea un copil, așa că apelează la o mamă-surogat. Cea aleasă pentru acest job este o fată simplă, complet diferită. Eroinele acestei comedii senzaționale sunt Kate (Tina Fey – “30 Rock”, “Saturday Night Live”), o carieristă care află că nu poate rămâne însărcinată din motive medicale, și Angie (Amy Poehler – “Saturday Night Live”), o femeie din clasa muncitoare care avea să poarte copilul. Totul merge conform planului până în momentul în care Kate se tezește cu Angie la ușă. Ea nu mai are unde locui și uite-așa două femei care nu au nimic în comun, ajung să împartă același apartament. În distribuție îi veți întâlni și pe Greg Kinnear și Sigourney Weaver.

CHEAPER BY THE DOZEN
CU DUZINA E MAI IEFTIN !
Regia: Shawn Levy
Cu: Steve Martin, Bonnie Hunt, Piper Perabo, Tom Welling, Hilary Duff
Comedie, SUA 2003
10,19,20

În America zilelor noastre, unde media numărului de copii pe familie este de 1,87, Tom Baker (Steve Martin) şi soţia sa, Kate (Bonnie Hunt), răstoarnă puţin statisticile. Ei sunt genul pentru care viata e şi mai frumoasă, şi mai ieftină atunci când ai la masă o duzină de copii.

În America zilelor noastre, unde media numãrului de copii pe familie este de 1,87, Tom Baker (interpretat de Steve Martin) şi soţia sa, Kate (interpretatã de Bonnie Hunt) au hotãrât cã viaţa e mai frumoasã si mai ieftinã atunci când ai… 12 copii. Familia Baker locuieşte într-un mic orãsel din statul Illinois, unde Tom antreneazã echipa de fotbal a liceului. Viaţa de zi cu zi a familiei Baker este constituitã, în pãrti egale, din dragoste şi haos – de genul incidentelor în care broscuta familiei aterizeazã în omleta de la micul dejun. Când lui Tom i se oferã slujba la care visase – aceea de antrenor al echipei unei mari universitãti – familia e în pericol sã se destrame, spre disperarea celor 12 copii. În acelaşi timp, Kate aflã cã volumul ei de memorii e pe cale sã fie publicat. Impresarul ei îi cere sã se ducã la New York pentru a-şi promova cartea. Kate pleacã, lãsându-l pe Tom sã se descurce cu gospodãria din ce în ce mai haoticã si cu noua sa slujbã. În cele din urmã, familia Baker decide cã nu poti avea totul în viaţã, dar că trebuie sã te bucuri de ceea ce ai.

CLASH OF THE TITANS (2010)
INFRUNTAREA TITANILOR
Regia: Louis Leterrier
Cu: Liam Neeson, Ralph Fiennes, Sam Worthington
Acţiune, Marea Britanie 2010
30,31

Născut din zei, dar crescut printre muritori, Perseus este neputincios atunci când Hades, răzbunătorul zeu al Infernului, îi omoară familia. Acum, când nu mai are nimic de pierdut, Perseu porneşte într-o misiune periculoasă pentru a-l învinge pe Hades, înainte ca acesta să dezlănţuie iadul pe pământ.

În “Clash of the Titans”, o teribilă luptă pentru putere îi opune pe oamenii simpli contra regilor, şi pe regi contra zeilor. Dar cel mai periculos este războiul dintre zeii înşişi, pentru că ar putea distruge planeta. Sam Worthington (Terminator Salvation, Avatar) îl interpretează pe eroul grec Perseu în această repovestire a faimosului mit clasic (care a inspirat şi un film cult în anii ’80). Născut din zei, dar crescut de pescari, Perseu nu reuşeşte să-şi salveze familia din ghearele lui Hades (Ralph Finnes), răzbunătorul zeu al Infernului. Pentru că nu mai are nimic de pierdut, el se oferă voluntar într-o misiune periculoasă: trebuie să-l învingă pe Hades înainte ca acesta să-i fure puterea lui Zeus (Liam Neeson) şi să dezlănţuie iadul pe pământ. Alături de o armată de războinci curajoşi, Perseu porneşte într-o călătorie periculoasă în adâncul lumilor interzise. Luptându-se şi cu demonii păgâni şi cu bestiile cumplite, el va putea triumfa doar dacă îşi va accepta condiţia de zeu, îşi va înfrunta destinul şi îşi va crea propriul destin.

COACH (2010)
ANTRENORUL
Regia: Will Frears
Cu: Hugh Dancy, Liane Balaban, Mamie Gummer, David Zayas, Gillian Jacobs
Comedie, SUA 2010
18,22,31

Un playboy de bani gata devine antrenorul echipei de tineret din vecini, după ce prietena sa manechin îi da papucii şi foştii amici de pahar decid să se maturizeze.

Atunci când vine vorba de motivaţii, Nick (Hugh Dancy) stă foarte prost: nu are niciuna. Se mulţumeşte doar să vadă cum viaţa-i defilează prin faţa ochilor, în timp ce se distrează cu prietenii. Dar acum, acest pierde-vară se luptă să se acomodeze cu faptul că toată lumea îl abandonează. Nick nu se pricepe deloc la antrenat, dar atunci când se iveşte oportunitatea de-a ghida o echipă locală de tinere talente, profită de ocazie. După ce se împrieteneşte rapid cu unul dintre elevii săi, trândavul trecut de prima tinereţe se îndrăgosteşte de Gabrielle, o tânară şi drăguţa doctoriţă care are foarte puţină răbdare pentru stilul său de viaţă iresponsabil. După o perioadă, lucrurile par a începe să meargă bine, dar atunci când fosta sa iubită se întoarce la el şi îl roagă să-l ierte, tot ce a clădit, începe să se destrame. Nick trebuie să găsească o modalitate de a-i arăta lui Gabrielle că s-a schimbat şi s-o convingă că e un bărbat care merită păstrat.

CORALINE
Regia: Henry Selick
Animaţie, SUA 2009
29,30

Coraline e plictisită în noua ei casă, până când găseşte o uşă secretă care o conduce într-o lume cum n-a mai văzut niciodată… O lume mai bună şi mai nebună! Totuşi, această aventura fantastică devine periculoasă şi mama ei din acest nou univers încearcă s-o ţină acolo pe vecie.

Bazată pe minunata carte a lui Neil Gaiman, universal adorată, Coraline e o animaţie splendidă, inovatoare, un basm coşmăresc care are toate datele unei poveşti clasice şi multă, multă magie.

O tânără iese pe o uşă secretă din casa ei şi descoperă o versiune alternativă a propriei sale vieţi – doar că una mai bună. Dar atunci când această aventură fascinantă se transformă într-una periculoasă, Coraline va trebui să se bazeze pe determinarea, pe înzestrarea şi pe curajul ei ca să ajungă înapoi acasă.

DINNER FOR SCHMUCKS
CINĂ PENTRU FRAIERI
Regia: Jay Roach
Comedie, SUA 2010
22,23,28

Există doar un singur lucru care îl împiedică pe Tim să ajungă într-un post de conducere la o mare corporaţie: trebuie să găsească musafirul perfect pe care să-l aducă la petrecerea lunară dată de şefului său, acolo unde campionul serii e încununat individul care vine însoţit de cel mai mare bufon.

Tim e un bărbat care aspiră la o funcţie mai mare şi care tocmai a primit prima sa invitaţie la aşa numita “cina pentru idioţi”, un eveniment lunar găzduit de şeful lui care promite promovări substanţiale celor care vin însoţiţi de cel mai mare bufon. Julie, logodnica lui Tim, găseşte respingător acest obicei, aşa că Tim hotărăşte să nu se ducă la cină. Însă îl întâlneşte pe Barry, un angajat de la fisc care îşi dedică timpul liber construind diorame elaborate cu şoareci împăiaţi, şi îşi dă seama rapid că el este exact idiotul pe care-l caută. Tim nu poate rata ocazia şi-l invită la cină pe Barry. Însă idiotul, chit că animat de cele mai bune intenţii, face numai pozne: compromite o afacere majoră, o readuce în peisaj pe Darla, fosta iubită sonată a lui Tim şi o împinge pe Julie în braţele unui alt bărbat.

HELLO! HOW ARE YOU? (AKA. BUNA, CE FACI?)
BUNĂ! CE FACI?
Regia: Alexandru Maftei
Cu: Dana Voicu, Ionel Mihăilescu, Paul Diaconescu, Jordi García, Ana Popescu
Comedie romantică, România 2010
9,12,15

Un altfel de film românesc, de un realism magic, un love story tandru şi răvăşitor, dar şi foarte amuzant, din epoca Internetului, având ca protagonişti două personaje atipice – un cuplu de vârstă mijlocie, căsătorit, plictisit, care redescoperă pasiunea via IM (instant messaging) şi care nu realizează că persoanele de care se îndrăgostesc sunt mult mai aproape decât ar fi putut crede. Fiul lor, Vladimir, este foarte mirat să descopere că şi părinţii lui sunt mânaţi de dorinţe. La un moment dat, întâlnirea dintre iubiţii virtuali devine inevitabilă în viaţa reală.

Filmul lui Maftei este pelicula românească pe care o aşteptam de foarte mult timp: un amestec foarte fresh şi inventiv de comedie, aventuri erotice şi personaje pe care nu le veţi uita prea curând.

I CAN’T DO THIS BUT I CAN DO THAT
DIFICULTĂŢI LA ÎNVĂŢĂTURĂ
Regia:
Documentar, SUA 2010

Acest documentar are în centru câţiva copii cu dificultăţi la învăţătură care îşi exprimă sentimentele despre situaţia lor unică şi explică de ce nu se consideră diferiţi de cei de vârsta lor.

Daca ai o dizabilitate care te împiedică să înveţi, asta înseamnă că nu poţi învăţa deloc? În acest documentar HBO, opt copiii dovedesc că răspunsul e: cu siguranţă, nu!

Prin mărturiile unor tineri care au reuşit să-şi învingă problemele la învăţatură şi să-şi depăşească respectul de sine scăzut, descoperim forţa şi talentul care îi ajută pe aceşti copiii să-şi depăşească greutăţile şi să-şi găsească vocea unică.

LITTLE SHOP OF HORRORS (1986)
PRĂVĂLIA GROAZEI
Regia: Frank Oz
Cu: Rick Moranis, Ellen Greene, Vincent Gardenia, Steve Martin, James Belushi
Comedie, SUA 1986
3,22,26,27

În acest muzical aiurit, dar amuzant, timidul Seymour şi vivacea Audrey nu realizează că între ei se înfiripă un amor, dar îşi dau seama de potenţialul financiar al unei plante bizare. Doar că mâncarea favorită a acestei plante neobişnuite este sângele..

Seymour, un tocilar orfan care lucrează într-o florărie prăpădită, îşi petrece timpul cantonat în rutină şi visând la Audrey, colega lui de serviciu. Apoi, într-una din zile, chiar imediat după o eclipsă de soare, Seymour descoperă o plantă stranie. Această plantă exotică atrage clienţi, salvează magazinul de flori de la faliment şi-l face pe Seymour un erou în ochii lui Audrey. Dar planta are un apetit unic… şi e mai ales interesată Audrey. Bazat pe un film cult din 1961 şi pe un muzical de succes de pe Broadway.

MARMADUKE
Regia: Tom Dey
Cu: Lee Pace, Judy Greer, William H. Macy, Caroline Sunshine, Finley Jacobsen
Comedie, SUA 2010
30,31

Atunci când Marmaduke, un câine de talie foarte mare, se mută într-un nou cartier din Orange County, California, împreună cu familia sa, descoperă că nu-i foarte uşor să-şi facă prieteni cu patru picioare.

Marmaduke, cel mai îndrăgit câine din rasa Great Dane, face un salt din banda desenată care i-a adus faima (a apărut în 600 de ziare şi în peste 20 de ţări), la celebritatea de mare ecran. Acest câine de dimensiuni mari care nu prea reuşeşte să se integreze, îşi găseşte în sfârşit un loc în care e OK să iasă în evidenţă. Acum trăieşte în Orange County, California şi îşi ajută familia să se acomodeze la noul mediu. Însă el descoperă că, pentru un câine de 100 de kilograme, nu-i foarte uşor să-şi facă prieteni printre alte patrupede. Din fericire, îl are alături pe Carlos, prietenul său cel mai bun (un motan din rasa Albastru de Rusia), care-i ţine tot timpul spatele.

PREDATORS
Regia: Nimród Antal
Cu: Adrien Brody, Topher Grace, Alice Braga, Walton Goggins, Laurence Fishburne
Acţiune, SUA 2010
14,19,29

Câţiva războinci de elită îşi dă seama c-au fost strânşi şi aduşi pe o planetă extraterestră ca să servească drept pradă. Sunt ucigaşi cu sânge rece, prădători umani care acum, la rândul lor, sunt sistematic vânaţi şi eliminaţi de o nouă specie de extratereştri.

Predators, un nou şi îndrăzneţ capitol din celebra franciză Predator, este filmat sub supravegherea artistică a lui Robert Rodriguez. Adrien Brody îl interpretează pe Royce, un mercenar cu sânge rece a cărui singură sursă de venit vine de la oamenii care-l pun sub contract. De voie, de nevoie, acceptă să conducă un grup de războinci de elită care, se pare, a fost selecţionat şi trimis pe o planetă pustie… ca pradă. Cu excepţia notabilă a lui Edwin (Topher Grace), un fizician dizgraţiat, ei sunt cu toţii ucigaşi cu sânge rece – mercenari, membrii ai mafiei Yakuza, puşcăriaşi, terorişti – “prădători” umani care acum sunt, la rândul lor, sunt vânaţi şi eliminaţi de o nouă specie, mai evoluată, de Predatori.

RED (2010)
GREU DE PENSIONAT
Regia: Robert Schwentke
Cu: Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich, Helen Mirren, Mary-Louise Parker
16,19,22,31

Frank e un fost agent CIA care duce o viaţă liniştită şi solitară… până când, într-o zi, o echipă de ucigaşi îi apare-n prag, hotărâtă să-l ucidă. Acum că identitatea i-a fost compromisă, Frank îşi recompune vechea sa echipă şi încearcă să reintre în joc.

Bazat pe romanele grafice ale lui Warren Ellis şi Cully Hamner, RED (în engleză, Retired Extremely Dangerous) e o comedie de acţiune explozivă. Frank (Bruce Willis), Joe (Morgan Freeman), Marvin (John Malkovich) şi Victoria (Helen Mirren) erau agenţi CIA de top – dar secretele pe care le-au aflat i-au transformat în prezent în ţintele principale ale Agenţiei. Acum li s-a înscenat o asasinare şi ei trebuie să-şi folosească experienţa, viclenia şi spiritul de echipă ca să fie cu un pas înaintea urmăritorilor şi să rămână în viaţă. Foştii agenţi se îmbarcă într-o misiune imposibilă care-i poartă în locuri dintre cele mai dierite şi mai periculoase, inclusiv în cartierul strict secret al CIA, acolo unde dau peste cea mai mare conspiraţie şi muşamalizare din istoria guvernului.

SECRET WINDOW
FEREASTRA SECRETĂ
Regia: David Koepp
Cu: Johnny Depp, John Turturro, Maria Bello, Timothy Hutton, Charles S. Dutton
Horror, SUA 2004
11,28

Mort Rainey (Depp), un scriitor care tocmai a ieşit dintr-un divorţ complicat cu fosta lui soţie, Amy (Bello), descoperă că este urmărit până la locuinţa lui lacustră îndepărtată de un necunoscut psihopat (Turturro), care pretinde că Mort i-a furat cea mai bună idee pentru o poveste…

Mort Rainey (Depp), un scriitor care tocmai a ieşit dintr-un divorţ complicat cu fosta lui soţie, Amy (Bello), descoperă că este urmărit până la locuinţa lui lacustră îndepărtată de un necunoscut psihopat (Turturro), care pretinde că Mort i-a furat cea mai bună idee pentru o poveste… Hutton joacă rolul noului prieten al lui Bello, iar Dutton e un detectiv particular angajat să-l scape pe Depp de Turturro. Adaptarea unui roman al lui Stephen King, faimosul „rege al horror-ului”.

STUCK ON YOU
LIPIT DE TINE
Regia: Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Cu: Matt Damon, Greg Kinnear, Eva Mendes, Cher, Seymour Cassel
Comedie, SUA 2003
31

Relaţia dintre siamezii Bob şi Walt e pusă la test atunci când cei doi se mută la Los Angeles, pentru ca Walt să devină un actor. Acesta ajunge faimos şi bogat după ce obţine un rol într-un show TV al lui Cher, însă succesul ameninţă să-i despartă pe cei doi.

Bob şi Walt Tenor sunt doi fraţi nedespãrţiti – la propriu, deoarece sunt siamezi. Legãtura lor specialã duce la complicaţii serioase atunci când Walt se hotãrãste sã devinã actor şi trebuie sã-şi convingã fratele sã fie de acord cu alegerea sa. Bob (Matt Damon) şi Walt (Greg Kinnear) exceleazã în sport şi sunt mândrii posesori ai unui fast-food, unde lucreazã şi ei, mânuind grãtarul cu o vitezã uluitoare. Când Walt e cuprins de pasiunea pentru actorie, el îi cere lui Bob sã-şi respecte promisiunea din copilãrie ca nici unul dintre ei sã nu stea în calea realizãrii dorinţelor celuilalt. Cei doi fraţi ajung la Hollywood, unde se împrietenesc rapid cu vecina lor cea sexy, April (interpretatã de Eva Mendes). Aceasta îi face cunoştintã lui Walt cu un impresar, Morty O’Reilly (interpretat de Seymour Cassel), care îi propune lui Walt un rol într-un film porno. Lucrurile se îmbunãţãtesc pentru cei doi frati când o întâlnesc pe celebra Cher, care îi oferã lui Walt rolul secundar din serialul TV în care ea juca împotriva voinţei ei. Însã, în loc sã compromitã serialul, aşa cum îşi dorea Cher, Walt are mare succes şi cei doi fraţi devin celebri peste noapte. Aventura de-abia acum începe, deoarece Bob se îndrãgosteşte de o mai veche cunoştinţã, o femeie cu care coresponda pe Internet, şi cei doi frati iau o decizie care le va schimba viaţa.

TAKERS
FURĂ ŞI FUGI
Regia: John Luessenhop
Cu: Matt Dillon, Paul Walker, Idris Elba, Jay Hernandez, Hayden Christensen
25

Jafurile lor sunt plănuite perfect şi nu lasă nicio urmă. Dar atunci banda devine prea lacomă şi acceptă o ultimă spargere riscantă, un detectiv experimentat (Matt Dillon) jură să-i pună definitiv în spatele gratiilor.

Takers, regizat de John Luessenhop, are în centru un grup notoriu de criminali (Idris Elba, Paul Walker, T.I., Chris Brown, Hayden Christensen and Michael Ealy) care continuă să sfideze poliţia cu o serie de spargeri perfecte de bănci. Intră, fură şi ies conform unui mecanism perfect uns şi nu lasă nicio dovadă incriminatorie în urmă. Dar atunci când încearcă să dea o ultimă spargere extrem de ambiţioasă, echipa îşi vede planurile compromise de un detectiv cinic (Matt Dillon), care şi-a făcut un scop în viaţă din a-i prinde şi a-i închide.

TALHOTBLOND
TALHOTBLOND: O TRAGEDIE PE INTERNET
Regia: Barbet Schroeder
Documentar, SUA 2009
27,30

Povestea adevărată a unui triunghi amoros care are loc în intregime pe Internet. O adolescentă atrăgătoare atrage bărbaţii în plasa ei şi minciunile conduc la crimă. Un documentar care arată puterea Internetului de a dezlănţui cele mai periculoase fantezii ale noastre.

Talhotblond e povestea adevărată (şi parola online) a unei adolescente frumoase care se foloseşte de Internet pentru a seduce bărbaţi.

Atunci când descoperă că a fost înşelată şi minţită de una dintre victime, ea vrea să se răzbune şi închipuie o fantezie care escaladează într-o crimă reală. Având acces exclusiv la mesaje virtuale, note secrete, scrisori, cât şi la dosare ale poliţiei şi la interviuri exclusive cu deţinuţi, Talhotblond detaliază lucrurile oribile care se pot întâmpla în realitate, atunci când oamenii mint online.

THE A-TEAM
ECHIPA DE SOC
Regia: Joe Carnahans
Cu: Liam Neeson, Bradley Cooper, Jessica Biel, Quinton ‘Rampage’ Jackson, Sharlto Copley
Acţiune, SUA 2010
2,5,8,17

Aventurile temerare ale unei echipe pitoreşti alcătuite din foşti soldaţi din forţele speciale cărora li s-a înscenat o crimă. Folosindu-se de metode “clasice”, ei îşi utilizează talentele unice ca să-şi spele onoarea şi să-l găsească pe adevăratul vinovat.

The A-Team urmăreşte aventurile unei echipe alcătuite din foşti soldaţi ai forţelor speciale printre care Hannibal Smith, un maestru care plănuieşte misiuni inventive ce necesită sincronizare la secundă, abilităţi neobişnuite şi o echipă de soldaţi incredibil de eficienţi, Templeton Peck zis şi “Faţă” care poate procura orice pentru misiunile neortodoxe şi curajoase ale echipei, B.A. Baracus, şoferul grupului şi “muşchiul ei” şi H.M Murdock, un pilot cu patalama dar şi un nebun cu acte. Timp de 8 ani, aceşti băieţi s-au luptat de partea binelui şi, drept răsplată, s-au trezit că sunt condamaţi la închisoare pentru o crimă pe care n-au comis-o. După ce evadează destul de uşor, ei pornesc într-o căutare periculoasă pentru a-şi spala onoarea. Necazul face ca, în timp acest timp, să fie vânaţi peste tot de Charisa Sosa, un ofiţer militar de înalt rang şi una dintre multele foste iubite ale lui “Faţă”. Dar chiar atunci când se pare că A-Team are toate dovezile necesare pentru a-şi dovedi inocenţa, băieţii descoperă că ultima lor misiune abia a început.

THE INSIDER
INSIDER
Regia: Michael Mann
Cu: Al Pacino, Russell Crowe, Christopher Plummer, Diane Venora, Philip Baker Hall
Dramă, SUA 1999
17,26

Povestea adevărată a informatorului Jeffrey Wigand, fostul şef de dezvoltare la Brown & Williamson Tobacco Co., care a deconspirat secretele compromiţătoare ale industriei tutunului la emisiunea 60 Minutes de pe postul de televiziune CBS.

“The Insider” spune povestea unui bărbat cu o criză de conştiinţă care a decis să spună lumii că toate cele şapte companii de tutun ştiau (şi au ascuns deliberat) că ţigările pe care le produceau dădeau dependenţă. Jeffrey Wigand (Russell Crowe) fusese un om de ştiinţă angajat la departamentul cercetare al companiei de tutun Brown and Williamson. La puţin timp după ce-a fost concediat, Wigand a luat legătura cu Lowell Bergman (Al Pacino), un producător pentru emisiunea 60 de minute care lucra îndeaproape cu jurnalistul Mike Wallace (Christopher Plummer). Bergman îl desemnează pe Wallace să-i ia interviu lui Wigand şi să expună minciunile industriei, deşi informatorul încă se află sub un contract de confidenţialitate care-i interzice să discute despre slujba lui. În ciuda faptului că Wigand vrea să vorbească, CBS renunţa la interviu în ultimul moment, după ce Brown şi Williamson ameninţă cu un proces de miliarde. Între echipa emisiunii 60 Minutes şi CBS News începe o luptă internă pentru a salva sau “omorî” ştirea, iar Wigand se trezeşte că e implicat într-un proces şi că e victima unei campanii de denigrare, chiar înainte ca întreaga poveste să fie făcută publică.

THE KARATE KID (2010)
KARATE KID
Regia: Harald Zwart
Cu: Jaden Smith, Jackie Chan, Taraji P. Henson, Wenwen Han, Rongguang Yu
Acţiune, SUA 2010
15,16,21,27

Dre Parker are 12 ani şi a crescut în Detroit, însă mama lui l-a luat cu ea în China. După ce colegii de clasă îl hărţuiesc şi îl umilesc, Dre e nevoit să apeleze la ajutorul lui Mr. Han (Jackie Chan), un maestru Kung Fu.

Dre Parker (Jaden Smith), un băiat de 12 ani, ar fi putut deveni cel mai popular puşti din Detroit, însa mama lui (Taraji P. Henson) obţine o slujbă în China şi cei doi trebuie să se mute acolo. Dre se îndrăgosteşte imediat de colega lui de clasă, Mei Ying, şi sentimentul e mutual – dar diferenţele culturale fac imposibilă prietenia lor. Şi mai rău, sentimentele lui Dre îl transformă în ţinta băieţilor duri din clasă, care încep să-l hărţuiască. Aflat în patria kung fu-ului, Dre ştie doar un pic de karate şi devine ciuca bătăilor. Pentru că nu are prieteni în această ţară stranie, Dre e nevoit să-i ceară ajutorul domnului Han, cel care se ocupă cu întreţinerea casei şi care e, în secret, un maestru kung fu. În timp ce învaţă de la Han că kung fu-ul nu se reduce la atac şi la apărare, ci la maturitate şi calm, Dre îşi dă seama că lupta cu duşmanii lui din clasă riscă să devină bătălia vieţii sale. Un remake al unui faimos film al anilor ’80 cu Jaden Smith, fiul faimosului Will Smith, în rolul principal.

THE LAST AIRBENDER
ULTIMUL RĂZBOINIC AL AERULUI
Regia: M. Night Shyamalan
Cu: Noah Ringer, Dev Patel, Nicola Peltz, Jackson Rathbone, Shaun Toub
Fantastic, SUA 2010
1,2,7,12,20

Join Aang, un băiat extraordinar cu puteri incredibile, călătoreşte într-o ţară exotică. Ca Avatar, el e singurul care poate pună capăt conflictului vechi de secole dintre cele patru naţiuni: cea a Aerului, a Apei, a Pământului şi a Focului.

În vremuri antice, lumea e împărţită în patru naţiuni cu puteri egale: Tribul Apei, Regatul Pământului, Poporul Focului şi Nomazii Aerului. Timp de mii de ani lumea a trăit în pace, până în ziua când Poporul Focului a început războiul. Singurul care poate să aducă pacea este Aang (Noah Ringer), un băieţel de numai 12 ani – Avatarul – care era încarnarea umană a Spiritului Lumii şi care poate controla toate cele patru elemente. Însă acesta a dispărut. Acum, 100 de ani mai târziu, Katara, o războinică a Apei şi Sokka, fratele ei, îl găsesc pe Aang prizonier în gheaţă. Ca să salveze lumea, cei doi trebuie să îl ajute pe Aang să îşi recapete puterile pentru că doar el e în stare să-l învingă pe maleficul prinţ Zuko, fiul neînduplecatului lord al Focului.

Inspirat de serialul de animaţie TV produs de Nickelodeon, “Ultimul războinic al aerului” este primul capitol din ceea ce promite să fie o populară franciză cinematografice

THE MUMMY: TOMB OF THE DRAGON EMPEROR
Mumia: Mormântul Împăratului Dragon
Regia: Rob Cohen
Cu: Brendan Fraser, Jet Li, Maria Bello, Michelle Yeoh, Luke Ford
Fantastic, SUA 2008
8,9,14,24,25

Franciza “Mumia” intră în altă epocă, din clipa în care acțiunea sa se mută în Asia.

În “Mumia: Mormântul Împăratului Dragon”, Brendan Fraser revine, interpretându-l pe explotatorul Rick O’Connell, care, de această dată, are de gând să îl oprească pe împăratul Han (Jet Li). Au trecut 2000 de ani de când nemilosul împărat al Chinei și armata lui formidabilă făceau istorie, iar acum spiritul trezit al acestuia revine în foță, având un plan diabolic prin care urmărește înrobirea omenirii.

THE OTHER GUYS
AGENŢII DE REZERVĂ
Regia: Adam Mckay
Cu: Will Ferrell, Mark Wahlberg, Eva Mendes, Michael Keaton, Dwayne Johnson
Comedie, SUA 2010
23,26,29

Doi detectivi rataţi din New York profită de oportunitatea de a deveni egalii poliţiştilor faimoşi pe care-i idolatrizează – doar că lucurile nu merg conform planurilor.

Detectivii newyorkezi Gamble şi Hoitz (Will Ferrell şi Mark Wahlberg) sunt condamnaţi la… o viaţă de birou. Se urăsc unul pe celălalt şi detestă monotonia slubjelor lor nesemnificative, mai ales că sunt forţaţi să trăiască în umbra a doi dintre cei mai mari şi mai tari poliţişti din oraş (Samuel L. Jackson şi Dwayne Johnson). Dar atunci când aceşti tipi duri refuză un caz, Gamble şi Hoitz văd în el o oportunitate. Acum, că au dat peste una dintre cele mai mari crime din ultima vreme, vor fi aceşti agenţi de rezervă în stare să rezolve cazul, fără să se omoare unul pe altul şi fără să distrugă întreg oraşul?

THE WARRIOR’S WAY (AKA. THE LAUNDRY WARRIOR)
DESTINUL UNUI RĂZBOINIC
Regia: Sngmoo Lee
Cu: Dong-Gun Jang, Kate Bosworth, Geoffrey Rush, Danny Huston, Tony Cox
Acţiune, Noua Zeelandă 2010
21,24

Un samurai asiatic are o mustrare de cunoştinţă şi cruţă un bebeluş, după ce ucide întreaga familie a inamicului său. Fugind de maestrul său, samuraiul ajunge în vestul Americii, unde caută refugiu la un vechi prieten.

După o viaţă de antrenament în artele marţiale şi în mânuirea sabiei, Yang (Jang Dong Gun) i-a lichidat pe toţi inamicii clanului său, mai puţin pe un bebeluş al cărui zâmbet i-a topit inima. Pentru că nu e în stare s-o ucidă, dar nici nu poate s-o protejeze de tribul său ucigaş, Yang ia fetiţa şi fuge, plănuind să caute refugiu la un vechi prieten ce trăieşte în Lode, un oraş de frontieră din vestul Americii. Chiar la sosirea sa, află că prietenul său a murit şi că orăşelul, odată prosper datorită unei mine de aur, e locuit acum de doar 20 de excentrici. Printre aceştia se numără Lynne (Kate Bosworth), o cuţitară frumoasă şi focoasă şi Ron, un beţivan ratat (Geoffrey Rush). Ca să clădească un cămin sigur pentru copil, departe de influenţa clanului său ucigaş, Yang decide să-şi schimbe viaţa şi profesia şi să pună sabia în cui.

TUMBLEWEEDS
ÎN BĂTAIA VÂNTULUI
Regia: Gavin O’Connor
Cu: Janet Mcteer, Kimberly J. Brown, Jay O. Sanders, Gavin O’Connor, Michael J. Pollard
Dramă, SUA 1999
24,27

Mary Jo, un spirit liber, s-a măritat de patru ori. Acum se mută din Missouri la San Diego cu fiica ei de 12 ani în căutarea unei noi case, a unei noi iubiri şi a unei noi vieţi, într-o poveste irezistibilă despre legătura indisolubilă dintre mamă şi fiică.

Mary Jo Walker s-a căsătorit pentru prima dată la vârsta de 17 şi de atunci şi-a adaugat la palmares încă trei soţi şi alţi numeroşi iubiţi. De câte ori eşuează într-o relaţie, Mary Jo se mută, împreună cu fiica ei, Ava, în căutarea unei noi case, a unei noi dragoste şi a unei noi vieţi. Acum, după ultima despărţire cu năbădăi, Mary Jo şi Ava ajung într-o comunitate liniştită de lângă San Diego, California. Ava speră că, de data asta, ea şi mama ei vor reuşi să trăiască singure, fără prezenţa distructivă a unul alt iubit nepotrivit. Însă independenţa lor nu durează mult, pentru că Mary Jo se încurcă cu Jack Ranson, un şofer de tir pe care l-a întâlnit pe drum spre California.

WANTED
Regia: Timur Bekmambetov
Cu: James Mcavoy, Morgan Freeman, Angelina Jolie, Terence Stamp, Thomas Kretschmann
Acţiune, SUA 2008
7,15,25

Pelicula lui Timur Bekmambetov are la bază romanul exploziv al lui Mark Millar. În anul 2008, lumea face cunoştinţă cu eroul unei noi generații: este vorba despre aparent inodinul Wesley Gibson.

În vârstă de 25 de ani, Wes (James McAvoy) nu e deloc un tânăr fericit. Dar, situația se schimbă din clipa în care în viața lui apare o femeie pe nume Fox (Angelina Jolie). Imediat după ce tatăl lui Wes moare, iar Fox îl recrutează pe tânăr într-o societate secretă a asasinilor în care acesta este antrenat să răzbune moartea părintelui său prin deblocarea puterilor sale latente. El descoperă faptul că acest grup trăieşte după un cod străvechi care nu poate fi încălcat sub nicio formă. Cu ajutorul lui Sloan (Morgan Freeman), enigmaticul lider al Frăției, Wes ajunge să se perfecţioneze pentru a se bucura de toată puterea pe care și-o doreşte.

CAMELOT
Regia: Ciarán Donnelly
Cu: Jamie Campbell Bower, Joseph Fiennes, Eva Green, Tamsin Egerton, Peter Mooney
Serial, Irlanda 2011

După moartea bruscă a regelui Uther, vrăjitorul Merlin prezice un viitor sumbru şi îl înscăunează pe Arthur, fiul necunoscut al lui Uther. Dar Morgan, ambiţioasa sora vitregă a lui Arthur, e în stare să lupte cu acesta până în pânzele albe ca să pună mâna pe tron.

După moartea bruscă a regelui Uther, haosul ameninţă să pună stăpânire pe Marea Britanie. Vrăjitorul Merlin are viziuni cu un viitor sumbru, aşa că îl instaurează rege pe tânărul şi nestăpânitul Arthur, fiul până atunci necunoscut al lui Uther, cel care fusese crescut de la naştere ca om de rând. Dar Morgan, sora vitregă a lui Arthur, rece şi ambiţioasă, e hotărâtă să se lupte cu el şi să conjure forţe malefice pentru a obţine tronul, într-o bătălie epică pentru putere. Sunt vremuri de restrişte pentru noul rege, iar singura rază de lumină este soţia sa, Guinevere. Confruntat cu decizii morale profunde şi cu provocarea de a uni un ţinut răvăşit de război şi compromis de înşelăciune, Arthur va trece prin încercări dincolo de orice imaginaţie. Uitaţi tot ce-aţi ştiut până acum… aceasta este povestea lui Camelot, aşa cum n-a mai fost spusă niciodată.

CARRYOVER MOVIES

A SINGLE MAN
UN BĂRBAT SINGUR
Regia: Tom Ford
Cu: Colin Firth, Julianne Moore, Nicholas Hoult, Matthew Goode, Jon Kortajarena
Dramă, SUA 2009

Suntem pe data de 30 noiembrie 1962. Britanicul George Falconer, un profesor de engleză în Los Angeles, este în doliu după iubitul său, cu care a avut o legătură de 16 ani şi care a murit în urmă cu opt luni. Astăzi, George a decis să-şi pună afacerile în ordine şi apoi să se sinucidă.

Amplasat în Los Angeles în 1962, în timpul crizei “focoaselor cubaneze”, A Single Man e povestea lui George Falconer, un profesor de colegiu britanic de 52 de ani, care se luptă să dea vieţii sale un sens după moartea iubitului său, Jim (Matthew Goode), cu care avea o relaţie de 16 ani. George a rămăs blocat în trecut şi detestă viitor. Îl urmărim de-a lungul unei singure zile, când o serie de evenimente şi de întâlniri îl fac, în cele din urmă, să decidă dacă merită sau nu să mai trăiască. George e consolat de Charley (Julianne Moore), cea mai bună prietenă a lui, o femeie frumoasă de 48 de ani care, la rândul său, e terifiată de viitor. Kenny (Nicholas Hoult), un tânăr student care are probleme în a-şi asuma sexualitatea, îl hărţuieşte pe George pentru că vede în acesta un suflet pereche.

A Single Man e o poveste romantică despre o dragoste intreruptă, despre izolarea care e o parte inerentă a condiţiei umane şi, în cele din urmă, despre importanţa momentelor de viaţă aparent mărunte.

ALONG CAME POLLY
SURPRIZĂ: VINE POLLY!
Regia: John Hamburg
Cu: Ben Stiller, Jennifer Aniston, Philip Seymour Hoffman, Debra Messing, Alec Baldwin
Comedie, SUA 2004

Reuben e un individ care toată viaţa s-a temut până şi de umbra sa. Polly e un spirit liber, irezistibil, care trăieşte doar pentru clipa de faţă. Atunci când aceste două personalităţi opuse se ciocnesc într-o manieră comică, lumea lui Reuben este întoarsă pe dos.

În timp ce se află în lună de miere pe o plajă paradisiacă, Reuben Feffer, un individ conservator care lucrează ca analist de risc al unei companii de asigurări, îşi suprinde soţia făcând sex cu inspectorul ei de scuba diving, chiar pe barca acestuia. Reuben se întoarce imediat la New York şi prietena lui, Sandy, îl invită la o petrecere. Acolo se întâlneşte cu Polly Prince, fosta sa prietenă din liceu, o femeie foarte independentă care-şi trăieşte viaţa la limită şi care locuieşte cu dihorul ei orb într-un apartament simplu. Deşi au comportamente complet diferite, ei îşi dau întâlnire şi simt o mare atracţie unul pentru celălalt. Atunci când Lisa se întoarce, Reuben trebuie să decidă dacă vrea să-şi trăiască viaţa în suburbie, cu o soţie necredincioasă sau să aibă o relaţie “riscantă” cu Polly.

BIG FISH
PEŞTELE CEL MARE
Regia: Tim Burton
Cu: Ewan Mcgregor, Albert Finney, Billy Crudup, Jessica Lange, Helena Bonham Carter
Dramă, SUA 2003

Un fiu încearcă să afle mai multe despre tatăl său muribund, rememorând poveştile şi fabulaţiile despre viaţa acestuia, auzite chiar de la el. Prin aceste scorneli, fiul începe să descopere marile calităţi şi marile defecte ale părintelui său.

Pestele cel Mare este povestea lui Edward Bloom si a celor care îl iubesc. Chiar dacã nu crede întotdeauna orice cuvânt pe care îl spune, pentru Edward tot farmecul îl constituie arta povestirii.

La vârsta de opt ani, tintuit la pat din cauza unei cresteri excesive, anormale, Edward îsi ocupã timpul citind întreaga Enciclopedie a Lumii. Este atras în special de un articol despre pestisorul de aur, în care aflã cã „dacã pestisorii de aur sunt tinuti într-un bol mic, vor rãmâne mici. Dacã spatiul este mai mare, pestii îsi pot mãri dimensiunea de douã, de trei sau de patru ori.”

Zece ani mai târziu, dupã ce a devenit unul dintre cei mai populari oameni din Ashton, South Carolina, îsi dã seama cã, exact ca si pestisorul de aur, pentru a se dezvolta, trebuie sã plece de acasã si sã exploreze lumea. Asa cum îi dezvãluie noului sãu prieten, Uriasul Kar. Si astfel, începe o cãlãtorie miticã si putin probabilã.

Dupã multi ani si nenumãrate aventuri, Bloom (Albert Finney) este bine cunoscut ca povestitor a tot felul de istorii exagerate despre viata sa aventuroasa, de pe cand era un tânãr mai altfel decât ceilaltti, (Ewan McGregor), când dorinta de pribegie îl purtase în jurul lumii ca apoi sa-l aducã înapoi de unde a plecat.. Explorãrile sale mitice sunt si încântãtoare si suprarealiste, împletind povesti despre uriasi si vârcolaci, artiste de cabaret siameze, o vrãjitoare cu un ochi de sticlã cu care poate vedea viitorul- si desigur, un peste urias care nu se lasã prins.

Fabulatiile lui Bloom îi încântã pe toti cei pe care îi întâlneste, cu exceptia fiului sãu, Will (Billy Cudrup), si el plecat de acasã, dar, în cazul lui, pentru a scãpa din conul de umbrã în care se afla din cauza tatãlui sãu. Când Edward se îmbolnãveste si sotia sa, Sandra (Jessica Lange) încearcã sã îi împace, Will porneste în propria lui cãlãtorie încercând sã separe mitul de realitate din viata tatãlui sãu si sã gãseascã o cale de reconciliere.

“Big Fish” e o altă capodoperă a lui Tim Burton. Un festin vizual, plin de detalii imaculate.

DEFINITELY, MAYBE
DESIGUR… POATE CĂ…
Regia: Adam Brooks
Cu: Ryan Reynolds, Isla Fisher, Derek Luke, Abigail Breslin, Elizabeth Banks
Comedie romantică, SUA 2008

Un tată care tocmai a trecut printr-un divorţ, îi dezvăluie fiicei sale în vârstă de zece ani urcuşurile şi coborâşurile pe care le-a avut în viaţa lui sentimentală de-a lungul timpului.

Cu actele de divorţ în buzunar şi custodia asupra fiicei sale, Maya (Abigail Breslin), Will Hayes (Ryan Reynolds) este pregătit să înceapă o nouă viaţă. Deşi suferă foarte tare din pricina despărţirii părinţilor ei, fetiţa vrea să ştie cum a fost viaţa tatălui ei înainte de a se căsători cu mama sa. De asemenea, fetiţa doreşte să ştie absolut totul despre felul în care s-au cunoscut părinţii ei. Astfel, Will începe să îi povestească micuţei o istorie amuzantă, rămânând în grija fetiţei să ghicească dacă e vorba sau nu despre mama ei. Din distribuţie, Isla Fisher, Derek Luke, Elizabeth Banks şi Rachel Weisz.

DOINA GROPARILOR
DIGGING FOR LIFE
Regia: Pavel Cuzuioc
Documentar, România, 2011

Doina groparilor spune povestea de zi cu zi a singurilor locuitori vii ai unuia dintre cele mai mari cimitire din Europa, groparii şi microcosmosul în cadrul căruia îşi desfăşoară activitatea, cimitirul „Doina” din Chişinău, Republica Moldova.

Bătrâni, tineri, creştini, musulmani, celebrităţi, necunoscuţi, români, ruşi, evrei, ţigani – cu toţii ajung la „Doina” decedaţi. Fie iarnă, primăvară, vară sau toamnă, ocupaţia groparilor rămâne mereu aceeaşi: sapă şi îngroapă. Ei sapă pământul ascuns în întuneric şi-l aruncă la suprafaţă, către lumină. E un drum dinspre negru spre alb şi vice-versa. Cei patru pereţi între care muncesc groparii le par multora un soi de înrămare a realităţii unei munci constante. Pentru cei mai mulţi, meseria de gropar e una mai degrabă „exotică”, „morbidă”, dar şi „murdară”. Atitudinea groparilor faţă de cei morţi şi de înmormântări e una de simplă rutină. Sunt imuni la lacrimi şi bocete. Par să nu se teamă şi să fie lipsiţi de sensibilitate. Clişeul „negru” ce li se atribuie reprezintă, de fapt, o realitate multicolorată şi plină de nuanţe. Filmul explorează şi analizează practicarea uneia dintre cele mai vechi meserii din istorie.

EAT PRAY LOVE
MĂNÂNCĂ, ROAGĂ-TE, IUBEŞTE
Regia: Ryan Murphy
Cu: Julia Roberts, James Franco, Billy Crudup, Javier Bardem, Richard Jenkins
Dramă, SUA 2010

Liz Gilbert (Julia Roberts) a avut totul, dar după un divorţ dureros, “totul” se duce de râpă. Ea pleacă într-o călătorie în jurul lumii, sperând să-şi schimbe viaţa şi să se autodescopere.

Liz Gilbert (Julia Roberts) avea tot ce se presupune ar dori să aibă o femeie modernă – un soţ, o casă, o carieră de succes – dar, ca multe altele, ea se simţea pierdută, confuză şi încă nesigură în legătură ce-şi doreşte cu adevărat. Proaspăt divorţată şi aflată la un punct de răscruce al existenţei sale, Gilbert iese din zona ei de confort, riscând totul ca să-şi schimbe viaţa. Ea pleacă într-o călătorie în jurul globului care devine o odisee a reinventării personale. În călătoriile sale, ea descoperă plăcerea hranei în Italia, puterea rugăciunii în India şi, finalmente, cu totul surprinzător, pacea interioară şi echilibrul dragostei adevărate în Bali. Bazat pe memoriile bestseller ale lui Elizabeth Gilbert, Eat Pray Love dovedeşte că nu există doar un singur mod de a-ţi deschide orizontul şi de a vedea lumea.

GIFTED HANDS: THE BEN CARSON STORY
MÂINI DE AUR: POVESTEA LUI BEN CARSON
Regia: Thomas Carter
Cu: Cuba Gooding Jr., Kimberly Elise, Aunjanue Ellis, Jaishon Fisher, Gus Hoffman
Dramă, SUA 2009

Cuba Gooding Jr. este neurochirurgul Ben Carson în această dramă biografică. Filmul îi revelează viaţa plină de inspiraţie a lui Carson, care a pornit de la a fi un tânăr sărăc din periferie şi a ajuns unul dintre cei mai mari chirurgi din lume, depăşind în drumul lui o grămadă de obstacole.

Cuba Gooding Jr esta starul acestei impresionante poveşti reale. Ben Carson e un tânăr care de mic a visat să devină medic, dar care a trebuit să-şi depăşească sărăcia, problemele unui personalitaţi colerice şi notele proaste ca să-şi îndeplinească ţelul. Graţie unei mame singure care şi-a învăţat ambii copii ca, în faţa piedicilor, să continue să aspire la excelenţă. Carson a făcut mari descoperiri în profesia sa şi a devenit unul dintre cei mai respectaţi neurochirurgi pediatri din lume, câştigând Medalia Libertăţii, cea mai înaltă onoare civilă, chiar de la preşedintele George W. Bush. În familia Carson, “nu” n-a fost niciodată un răspuns.

I DREAMED OF AFRICA
AFRICA VISELOR MELE
Regia: Hugh Hudson
Cu: Kim Basinger, Vincent Perez, Liam Aiken, Garrett Strommen, Eva Marie Saint
Dramă, SUA, 2000

Kuki Gallmann (Kim Basinger) se mută în Kenya rurală cu soţul şi cu tânărul ei fiu. Copleşită de puterea naturii şi de sentimentul de libertate pe care i-l dau stepele africane, Kuki descoperă repede că viaţa în Africa rurală e departe de-a fi una de basm.

Kim Basinger este starul acestui film inspirat din viaţa şi opera lui Kuki Gallmann. Copil fiind, Kuki a vizitat Africa împreună cu familia ei şi a fost fascinată de frumuseţea stepelor sale şi a vieţii sălbatice. Ani mai târziu, la 25 de ani, Kuki s-a întors în Africa cu soţul ei, Paolo (Vincent Perez) şi cu fiul lor cel mic, Emanuele (Liam Aiken). Kuki şi Paolo construiesc un ranch şi dezvoltă o pasiune pentru protejarea speciilor sălbatice aflate în pericol de dispariţie. Totuşi, cu toate că Africa e un loc plin de frumuseţe şi de mirare pentru Kuki, el devine şi plin de pericole şi de tragedii, atunci când Paolo este ucis pe neaşteptate, Kuki rămâne singură să-l apere pe Emanuele şi pe copilul pe care-l poartă în pântece, în acest peisaj spectaculos, dar şi necruţător.

KNIGHT AND DAY
ÎNTÂLNIRE EXPLOZIVĂ
Regia: James Mangold
Cu: Tom Cruise, Cameron Diaz, Peter Sarsgaard, Viola Davis, Jordi Mollà
Acţiune, SUA, 2010

June Havens se trezeşte că existenţa ei banală devine strâns legată de cea a unui agent secret pe care agenţii guvernamentali vor să-l ucidă. În timp ce lupta lor pentru supravieţuire îi poarta de-a lungul şi de-a latul globului, ei descoperă că n-au încotro decât să conteze unul pe celălalt.

June Havens (Cameron Diaz) se pregăteşte să ia un avion ca să ajungă la nunta surorei sale atunci când (literalmente) se ciocneşte de Roy Miller (Tom Cruise), în mijlocul unui aeroport aglomerat. Câteva minute mai târziu, cei doi sunt prinşi într-o discuţie banală. După alte câteva minute, June pleacă la toaleta avionului şi, în spatele ei, iadul se dezlănţuie în interiorul fuselajului. Până la întoarcerea femeii, Roy îi ucide pe toţi cei din avion, inclusiv pe piloţi. După o aterizare forţată, pe întuneric, într-un lan de porumb, Roy îi spune lui June că trebuie să se aştepte la o vizită de la agenţii guvernamentali, dar o avertizează că dacă va coopera cu aceştia, îşi va risca viaţa. În ziua următoare, avertizarea lui Roy se adevereşte atunci când June se confruntă cu câţiva spioni guvernamentali care o bombardează cu întrebări despre misteriosul ei companion de călătorie şi care, la rândul lor, sunt supuşi unui intens foc de arme. Brusc, Roy se întoarce şi, din nou, o conduce pe June într-un loc sigur. Dar ce vor agenţii şi de ce insistă că Roy e cel de care June trebuie să se teamă? În scurt timp, fata care n-a călătorit niciodată departe de casă, porneşte într-o aventură sălbatică care o va duce de la tropice şi până în Austria, Franţa şi Spania. În mijlocul acestei confuzii şi împuşcături, June începe să aibă încredere în Roy. Din nefericire, nu e prea clar dacă protectorul său imprevizibil e unul dintre tipii buni sau răi …

LEATHERHEADS
JOCURI MURDARE
Regia: George Clooney
Cu: George Clooney, Renée Zellweger, John Krasinski, Jonathan Pryce, Peter Gerety
Comedie, SUA 2008

O poveste din fotbalul american profesionist din anii ’20, când acest sport popular se afla la început.

Protagoniştii acestei comedii romantice sunt George Clooney şi Renee Zellweger. Povestea este amplasată în anii ’20. Dodge Connelly (Clooney) este un bărbat chipeş şi robust care are cu adevărat vocaţie de lider. În clipa în care formaţia sa pierde sponsorizarea, acesta caută soluţii pentru ca echipa şi întreaga ligă de fotbal profesionist să depăşească acest moment de cumpănă. El încearcă să îl convingă pe Carter Rutherford (John Krasinski), un adevărat erou, să revină în echipă. Considerând că Rutherford este prea bun pentru a fi real, ziarista Lexie Littleton (Renée Zellweger) începe să scormonească în trecutul sportivului, sperând să descopere ceva compromiţător. Apariţia lui Lexie îi face pe Connelly şi pe Rutherford să intre în competiţie pentru a o cuceri. Această bătălie care se dă în afara terenului de joc nu este deloc guvernată de fairplay, ci dimpotrivă, “Jocurile murdare” fiind o tactică pe care o adoptă mai ales Connelly.

LOST BOYS: THE THIRST
BĂIEŢII PIERDUŢI: SETEA
Regia: Dario Piana
Cu: Corey Feldman, Casey B. Dolan, Tanit Phoenix, Jamison Newlander, Seb Castang
Horror, 2010

Corey Feldman se întoarce în rolul inamicului nemuritor al tuturor demonilor ce sug sânge. Dorm toată ziua. Petrec toată noaptea. Nu îmbătrânesc. Nu mor. E fun să fii vampir– până când îţi încrucişezi drumurile cu Edgar şi Alan Frog.

În San Cazador, California, Edgar Frog (Corey Feldman), vânătorul neîndemânatic de vampiri, e dat afară din rulota în care locuieşte. Dar Gwen Lieber (Tanit Phoenix), un scriitor de best-seller-uri, îi oferă o slujbă ca să-l distrugă pe DJ X (Seb Castang), capul vampirilor, cel care promovează petreceri rave mondiale ca să-şi mărească armata de morţi-vii. Gwen îi spune că fratele său, Peter, a dispărut în Ibiza în urmă cu doi ani la o petrecere organizată de acest vampir alfa. Acum DJ X vine la San Cazador ca să îndeplinească un sacrificiu în timpul unei petreceri cu lună plină, iar Edgar descoperă că evenimentul va avea loc într-un abator pe insulă. Gwen îl angajează pe Lars von Goetz, un participat la un reality show hollywoodian care vine împreună cu operatorul său, Lars von Goetz. Atunci când grupul dă de urmă lui DJ X, Edgar descoperă un secret compromiţător al vampirului şef.

MACGRUBER
Regia: Jorma Taccone
Cu: Will Forte, Kristen Wiig, Ryan Phillippe, Val Kilmer, Powers Boothe
Acţiune, SUA 2010

După ce nişte ticăloşi i-au ucis logodnica, soldatul MacGruber şi-a devotat viaţa menţinerii păcii. Însă atunci când vechiul său duşman pune mâna pe o armă nucleară, fostul şef al lui MacGruber îl convinge pe acesta să-şi rişte din nou viaţa şi să strângă o nouă echipă.

Doar un singur erou american a câştigat 16 Inimi de purpură, 3 Medalii de onoare şi 7 Medalii pentru curaj acordate de preşedinte. Şi numai un singur individ e suficient de cool ca să continue să se tundă cu chică. În cei 10 ani de când logodnica i-a fost ucisă, agentul MacGruber a lăsat la o parte vechea existenţă în care se lupta cu crima cu pumnii goi. Dar după ce află că ţara are nevoie de el ca să găsească o bombă nucleară furată de Dieter, inamicul său, MacGruber îşi dă seama că e singurul care poate să ducă această misiune la bun sfârşit. Asamblând o echipă de experţi de elită, MacGruber pleacă să-l vâneze pe Cunth şi să-l aducă în faţa justiţiei. E drept că metodele sale sunt puţin ortodoxe şi lupta cam murdară… Însă dacă vrei ca lumea să fie salvata ca la carte, numai pe MacGruber poţi conta.

NINJA ASSASSIN
NINJA ASASIN
Regia: James Mcteigue
Cu: Rain, Naomie Harris, Ben Miles, Rick Yune, Sho Kosugi
SUA, Acţiune 2009

Un orfan este transformat într-un asasin ninja de către o organizaţie secretă.

Pentru că era un copil al nimănui, Raizo (Rain) este înfiat de mic de către o societate secretă cunoscută sub numele de clanul Ozunu.

Cu timpul, acesta ajunge să fie o maşină de ucis imposibil de oprit Cei care formează această organizaţie sunt atât de preocupaţi să-şi ţină existenţa secretă, încât mulţi cred că-i este vorba doar despre un mit. Însă, din clipa în care asasinii Ozunu îl ucid pe un prieten de-al lui Raizo, maniera lor de a acţiona din umbră va deveni istorie.

SALT (2010)
Regia: Phillip Noyce
Cu: Angelina Jolie, Liev Schreiber, Chiwetel Ejiofor, Daniel Olbrychski, August Diehl
Acţiune, SUA 2010

Ofiţerul CIA Evelyn Salt (Angelina Jolie) devine ţinta agenţilor federali, atunci când e acuzată că ar fi spion rus. Pusă pe fugă, ea trebuie să se folosească de toate abilităţile şi de experienţa sa ca să-şi protejeze familia şi să găsească adevăratul trădător.

Evelyn Salt (Angelina Jolie) e un ofiţer CIA care a jurat să-şi servească ţara cu onor. Însă atunci când e acuzată că e spion rus, Salt e forţată să devină fugară. Ea încearcă să-şi reabiliteze reputaţia şi să-şi dovedească loialitatea. Folosindu-se de toate atuurile sale şi de anii de experienţă ca agent sub acoperire, Salt fuge de urmăritori şi încearcă să-şi protejeze familia, pentru că forţele cele mai puternice din lume ameninţă să-i şteargă orice urmă a existenţei. Şi cum superiorii ei sunt convinşi că ea urmăreşte să-l asasineze pe preşedinte, trebuie să se grăbească să afle identitatea adevăratului trădător.

SIMPLE SIMON (AKA. I RYMDEN FINNS INGA KANSLOR)
PRIETENA PERFECTĂ
Regia: Andreas Öhman
Cu: Bill Skarsgård, Martin Wallström, Cecilia Forss, Sofie Hamilton, Susanne Thorson
Comedie, Suedia 2010

Atunci când iubita îi dă papucii, Sam intră în depresie. Pentru a pune lucrurile pe un făgaş normal, Simon, fratele său antisocial care se luptă cu sindromul Asperger, decide să-i caute o iubită nouă şi perfectă.

“Sunt Simon. Am sindromul lui Asperger. Îmi place spaţiul, cercurile şi fratele meu Sam care are grijă de mine. Nu-mi plac sentimentele, alţi oameni, schimbările şi comediile cu Hugh Grant.” Aşa grăieşte Simon cel sărăc cu duhul la începutul unei comedii emoţionante şi hilare regizate de suedezul Andreas Öhman care ajuns pe short list-ul nominalizărilor Oscar la “cel bun film străin”. E povestea lui Sinom, un băiat de 18 ani cu sindromul Asperger, a cărui viaţă e întoarsă pe dus atunci când fratele său Sam se desparte de iubită. Simon are nevoie de ordine. Are nevoie ca lucrurile să urmeze un anume model – acelaşi program, aceleaşi mese, aceleaşi haine, săptămână de săptămână. Sam a fost cel care-a avut mereu grijă de Simon. Îi făcea mâncare în formă de cercuri şi-l făcea să înţeleagă oamenii. Dar acum Sam e deprimat din cauza despărţirii de iubita sa şi totul se schimbă: lumea lui Simon se transformă în haos. Dorindu-şi ca lucrurile să reintre în normal, Simon îşi ia pe umerii săi o misiune: să-i găsească lui Sam o nouă iubită. Din nefericire, Simon nu ştie nimic despre dragoste şi nu înţelege emoţiile – dar are un impecabil plan ştiinţific. Filmul îmbină umorul cu seriozitatea şi ne face să experimentăm lumea din punctul de vedere al lui Simon. În rolul acestuia, Bill Skarsgård (fratele lui Alexander, starul True Blood, şi fiul lui Stellan) demonstrează că talentul se transmite genetic.

THE HI-LO COUNTRY
DRAGOSTE DE COWBOY
Regia: Stephen Frears
Cu: Woody Harrelson, Billy Crudup, Patricia Arquette, Penélope Cruz, Sam Elliott
Dramă, Marea Britanie 1999

O femeie ca Mona îi poate impinge pe bărbaţi să facă lucruri extreme.

O poveste intima a unei legături durabile între doi bărbaţi cu vieţi complicate, amplasată în decorul vestului american postbelic, atunci când mitul american îşi dădea ultima suflare. Pete (Billy Crudup) şi Big Boy (Woody Harrelson) sunt maeştri ai preriei, dar acum au de înfruntat un teren şi mai dificil: sufletul lor. Între ei se întrepune focoasa Mona.

THE INFORMANT! (2009)
INFORMATORUL!
Regia: Steven Soderbergh
Cu: Matt Damon, Scott Bakula, Joel Mchale, Melanie Lynskey, Rick Overton
Comedie, SUA, 2009

Urmăriţi o comedie neagră, în fapt, este vorba despre o peliculă care este mai mult neagră decât comedie…

Pelicula regizată de Steven Soderbergh se inspiră dintr-o întâmplare reală. Oare ce a avut în minte Mark Whitacre (Matt Damon “The Departed”) când a făcut alegerea de deveni informator? În anii ’90, acesta era un nume important în industria alimentară, fiind preşedintele diviziei de produse organice a ADM, un gigant al acestei industrii. Fără ca prietenii, familia sau oricine altcineva să ştie, vreme de trei ani, el a purtat un microfon, fiind de acord să lucreze pentru FBI. El ţinea ascuns în servietă un reportofon cu care îşi înregistra colegii. Whitacre visa să ajungă erou, însă a sfârşit dincolo de gratii, deoarece a fraudat compania cu nouă milioane de dolari. În final, condamnarea lui pentru această fraudă a fost mai mare decât a celor la demascarea cărora contribuise.

WARTORN 1861-2010
RAVAGIILE RĂZBOIULUI: 1861 – 2010
Regia: Jon Alpert, Ellen Goosenberg Kent
Documentar, SUA 2010

Acest documentar HBO explorează stresul războiului şi sindromul post traumatic în armata americană de-a lungul istoriei, începând de la primele cazuri documentate din Războiul Civil şi terminând cu cele mai noi diagnostice şi locuri de tratament.

Doctorii din timpul războiului civil îi spuneau “isterie”, “melancolie” sau “nebunie”. În timpul celui de-al doilea război mondial era denumită “comoţie cerebrală”. În cel de-al doilea război mondial, “oboseală combativă”. Acum, această boala psihică este cunoscută sub denumirea clinica de “stres post traumatic”, o anxietate paralizantă care rezultă din expunerea la situaţii care-ţi pun în pericol viaţa.

Acest răscolitor documentar HBO explorează impactul stresului post traumatic asupra personalului militar şi a familiilor acestora de-a lungul întregii istorii militare americane, trecând prin cele două războaie mondiale, Vietnam şi, mai recent, Irak şi Afganistan.

MILDRED PIERCE
Regia: Todd Haynes
Cu: Kate Winslet, Brian F. O’Byrne, Morgan Turner, Guy Pearce, James Legros
Miniserie

Această miniserie HBO ne oferă un portret intim al unei femei unice şi independente (Kate Winslet) care divorţează timpul Marii Depresiuni şi care se luptă să-şi croiască o viaţă nouă pentru ea şi familia ei.

HBO prezintă ultima din linia faimoaselor sale miniserii. Mildred Pierce aduce la viaţa personajele memorabile ale romanului clasic scris de James M. Cain în 1941, care vorbeşte despre mândria şi privilegiul clasei mijlocii. Având-o în rolul titular pe aclamata actriţă Kate Winslet (Oscar pentru The Reader) şi regizată de iconicul regizor Todd Haynes (nominalizat la Oscar pentru scenariul la Far from Heaven), această dramă în cinci părţi este portretul intim al unei femei independente şi divorţate care încearcă să-şi creeze un nou destin. Drama explorează devotamentul iraţional al lui Mildred pentru lacoma ei fiica ei (interpretată la maturitate de Evan Rachel Wood), cât şi relaţiile complexe pe care le are cu bărbaţii indolenţi din viaţa ei, printre care amantul Monty Beragon (Guy Pearce), un jucător de polo, şi fostul soţ Bert Pierce (Brían F. O’Byrne).

RETURN MOVIES

2012
2012
Regia: Roland Emmerich
Cu: John Cusack, Amanda Peet, Chiwetel Ejiofor, Thandie Newton, Oliver Platt
Acţiune, SUA, 2009

Un scriitor de romane SF află ceea ce guvernul Statelor Unite ştie de ceva timp: că scoarţa terestră va fi distrusă din cauza unor colosale explozii solare, lucru prevestit de calendarul mayaş, care prezicea că lumea se va sfârşi în anul 2012. Pentru scriitor şi familia lui începe o cursă pe viaţă şi pe moarte pentru a ajunge pe una din navele construite de guvern, singura şansă de supravieţuire într-o lume în pragul colapsului.

Unul dintre cele mai mari succese de box office ale anului 2009, realizat de “maestrul distrugerilor şi a apocalipsei”, Roland Emmerich.

28 DAYS LATER
DUPĂ 28 DE ZILE
Regia: Danny Boyle
Cu: Cillian Murphy, Naomie Harris, Brendan Gleeson, Megan Burns, Christopher Eccleston
Horror, Marea Britanie, 2002

Un grup de militanţi pentru drepturile animalelor descoperă, într-un institut de cercetare a primatelor, mai mulţi cimpanzei care, închisi în cuşti şi imobilizaţi în lanţuri, sunt obligati să privească nişte ecrane pe care se derulează scene de o violenţă extremă.

Un grup de militanti pentru drepturile animalelor descoperă, într-un institut de cercetare a primatelor, mai multi cimpanzei care, închisi în custi si imobilizati în lanturi, sunt obligati să privească niste ecrane pe care se derulează scene de o violentă extremă. Ignorând spusele cercetătorilor îngroziti, conform cărora cimpanzeii ar fi infectati cu un virus periculos, ei eliberează animalele, ca imediat apoi să fie atacati de ele. 28 de zile mai târziu… Jim (Cillian Murphy), de meserie curier, se trezeste din comă într-un spital pustiu din Londra. Nedumerit, străbate coridoarele si saloanele goale si, negăsind pe nimeni, iese pe străzile orasului în căutare de ajutor. La căderea serii, se adăposteste într-o biserică, în care are surpriza neplăcută să găsească o multime de cadavre, unul peste altul, pe podea. Deodată, un zgomot îi atrage atentia, dar aparitia preotului este departe de a-l linisti. Văzând privirea însângerată si auzind răcnetele violente ale acestuia, Jim fuge din nou în stradă. Acolo, panica îi sporeste când constată că o întreagă adunătură de fiinte ciudate si amenintătoare este pe urmele lui. Explozia neasteptată a unei bombe cu petrol marchează aparitia a doi „supravietuitori”, Selina (Naomie Harris) si Mark (Noah Huntley). Riscând, ei îl salvează pe Jim de urmăritorii săi si îl duc la adăpost. Acolo, îi explică situatia: fiintele violente pe care le întâlnise fuseseră infectate cu un virus extrem de periculos care pusese stăpânire pe toată Anglia si despre care nu stiau dacă se răspândise si dincolo de granite. Selina si Mark acceptă să-l ajute pe Jim să se întoarcă acasă la părintii săi, în Deptford, chiar dacă acest lucru este dificil si cu niste consecinte nebănuite. Furisându-se pe străzile întunecoase, cei trei remarcă o lumină venind de la fereastra unui bloc si imediat se duc să vadă dacă există supravietuitori. Astfel, ei fac cunostintă cu Frank (Brendan Gleeson) si fiica sa Hannah (Megan Burns), aflati într-o situatie dificilă, datorită rezervelor de apă, devenite insuficiente. In timp ce încearcă să-si amenajeze un adăpost în blocul părăsit, cei cinci receptionează o transmisie a unui post de radio prin care Henry (Christopher Eccleston), liderul unui grup militar din Manchester, pretinde că a identificat virusul si îi cheamă pe toti supravietuitorii să-l ajute să-si pună în aplicare solutia. Neavând alternativă, cei cinci pornesc la drum spre nord, cu taxiul lui Frank, nestiind că răul de-abia acum începe.

A CHRISTMAS CAROL (2009)
O POVESTE DE CRACIUN
Regia: Robert Zemeckis
Cu: Jim Carrey, Steve Valentine, Daryl Sabara, Sage Ryan, Amber Gainey Meade
Animaţie, SUA, 2009

O poveste perenă de Charles Dickens are parte de o nouă adaptare: un bătrân avar trebuie să întâlnească fantomele Crăciunului trecut, ale prezentului şi ale viitorului apropiat ca să reînvie bunătatea din inima lui rece.
Fantomele îi amintesc de faptul că s-a obişnuit să fie un om morocănos, dar şi consecinţele refuzului de a se strădui să devină un om mai bun. În apropierea Crăciunului, cea mai veselă zi a anului, Scrooge îşi dă seama de tarele personalităţii sale.

AIR FORCE ONE
Regia: Wolfgang Petersen
Harrison Ford, Gary Oldman, Glenn Close, Wendy Crewson, Jürgen Prochnow
Acţiune, SUA 1997

Harrison Ford joacă rolul lui James Marshall, un veteran al razboiului din Vietnam care a ajuns preşedintele Statelor Unite ale Americii. În timpul unei vizite în fosta Uniune Sovietica, Marshall îi infierează, într-un discurs fără precedent, pe teroriştii din fostul bloc comunist, referindu-se, în special, la Ivan Korshunov (Gary Oldman), un criminal de razboi din Kazakhstan.

Pe ruta de întoarcere spre SUA, la bordul lui Air Force One, cel mai sigur avion din lume, Marshall şi staff-ul său descoperă cu stupoare că unul dintre jurnaliştii care îi însoţeşte este nimeni altul decât Korshunov, deghizat în reporter. Alături de trei complici, Korshunov deturnează avionul, luându-l ostatic pe preşedinte, precum şi pe soţia şi fiica acestuia. Marshall trebuie să-şi păstreze stăpânirea de sine, sângele rece şi să dea dovadă de inteligenţă pentru a dejuca planurile teroriştilor.

Între timp, la sol, vice-preşedintele (Glenn Close), ministrul Apararii (Dean Stockwell) şi procurorul general sunt pregătiţi să intervină cu maxima precauţie pentru a salva viaţa preşedintelui şi a familiei sale.

Scenele pline de suspans de la bordul avionului, distribuţia de excepţie, efectele speciale şi tensiunea psihologică au facut din acest film un mare succes de box-office în 1997.

ALICE IN WONDERLAND
Alice în Ţara Minunilor
Fantastic, SUA, 2010
R: Tim Burton
D: Johnny Depp, Mia Wasikowska, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Crispin Glover

Alice are 19 ani şi se află la o petrecere unde descoperă că urmează să fie cerută în căsătorie de un bărbat bogat. Fata fuge şi, prin vizuina Iepurelui Alb, cade în Ţara Minunilor, un loc pe care ştie că l-a vizitat cu ani în urmă, doar că nu-şi mai aduce deloc aminte de el. Iepurele Alb îi spune că s-a întors după ea, pentru că e singura în stare să-l ucidă pe Jabberwock, monstrul care apără regatul Reginei de Inimă-roşie. Va reuşi Alice să salveze Ţara Minunilor şi să se întoarcă în lumea reală?

După Edward Maini-de-foarfece, Charlie şi Fabrica de Ciocolată, Legenda călăreţului fără cap sau Sweeney Todd, regizorul Tim Burton si Johnny Depp fac din nou echipă într-una din cele mai excentrice producţii Disney, Alice în Ţara Minunilor. Interpretarea unică a poveştii, venită de la vizionarul Burton, distribuţia impresionantă, creaturile fabuloase şi efectele digitale incredibile sunt motive de extaz cinefil.

Inspirat din volumele "Aventurile lui Alice în Ţara Minunilor" şi "Aventuri în Ţara Oglinzii" ale lui Lewis Caroll, filmul demontează tot ceea ce ştiam – sau credeam că ştim – despre cunoscuta poveste, pentru a o recrea pe cât de excentric, pe atât de captivant.

ANACONDA 4: TRAIL OF BLOOD
ANACONDA 4: DRUMUL SÂNGELUI
Regia: Don E. Fauntleroy
Cu: Crystal Allen, John Rhys-Davies, Linden Ashby, Danny Midwinter, Calin Stanciu
Horror, SUA 2009

Unul dintre puii de anaconda modificaţi genetic s-a regenerat şi ameninţă, din nou, victime inocente. Murdoch, un mare magnat aflat pe patul de moarte, angajează un medic pentru a recolta o provizie proaspătă de “Orhidee-de-sânge” şi face experimente cu nectarul acestora, cu mari cu puteri regeneratoare, folosind un pui de şarpe. Peste noapte, puiul creşte monstruos, ajungând suficient de mare şi de flămând pentru a-l înghiţi pe de a-ntregul pe bunul doctor, dezlănţuind apoi un adevărat măcel. Amanda, o frumoasă expertă în herpetologie, e hotărâtă să distrugă fiarele cumplite la crearea cărora a contribuit şi conduce o echipă de tineri oameni de ştiinţă care trebuie să lupte cu mercenarii înarmaţi şi necruţători trimişi de Murdoch. Lupta se dă pentru obţinerea mult râvnitelor orhidee, înainte ca şarpele să ajungă să anihileze ambele tabere.

BATMAN: UNDER THE RED HOOD
BATMAN: SUB MASCA ROŞIE
Regia: Brandon Vietti
Animaţie, SUA 2010

Crezând ca Robin a fost ucis de Joker, Batman îşi alege alt ucenic, pe Nightwing. Dupa 5 ani de la moartea lui Robin, în Gotham apare un personaj care isi spune Red Hood. Acesta încearcă să învrăjbească lumea interlopă din Gotham, condusa până atunci de Black Mask, pentru a se elimina unii pe alţii. În incercarea sa de a afla cine este Red Hood, Batman descoperă că acesta este chiar Robin, fostul său partener pi prieten.

BUDDENBROOKS PART 1
CASA BUDDENBROOK, PRIMA PARTE
Regia: Heinrich Breloer
Cu: Armin Mueller-Stahl, Jessica Schwarz, August Diehl, Mark Waschke, Iris Berben
Dramă, Germania 2008

BUDDENBROOKS PART 2
CASA BUDDENBROOK, A DOUA PARTE
Regia: Heinrich Breloer
Cu: Armin Mueller-Stahl, Jessica Schwarz, August Diehl, Mark Waschke, Iris Berben
Dramă, Germania 2008

Filmul portretizează, cu detalii pline de compasiune şi ambiţii de frescă cinemtografică, ascensiunea şi declinul unei familii de negustori ce fac parte din aristocraţia din Lübeck: consulul Jean, fiica sa Tony şi fii săi Thomas şi Christian. Cu toţii se luptă şi se sacrifică pentru supravieţuirea economică a familiei şi tânjesc la fericire şi la dragoste imposibilă. O adaptare cinematografică captivantă şi minuţioasă a romanului lui Thomas Mann din 1900, câştigător al premiului Nobel, o saga despre trei generaţii într-o societate în schimbare, ale cărei valori familiale par sortite dispariţiei.

CARRIERS
PURTĂTORII
Regia: David Pastor, Alex Pastor
Cu: Lou Taylor Pucci, Chris Pine, Piper Perabo, Emily Vancamp, Christopher Meloni
Horror, SUA 2009

Patru puşti gonesc prin deşert încercând să găsească drumul către plajă, iar feţele lor exprimă orice numai nu bucurie: nu este vacanţa de vară. Grupul încearcă să fugă din calea dezastrului. În horror-ul Carriers, nimeni nu este imun în faţa pandemiei ce ameninţă să şteargă omenirea de pe faţa pământului. Determinaţi să eludeze virusul, Danny (Lou Taylor Pucci), fratele lui, Brian (Chris Pine), iubita acestuia, Bobby (Piper Perabo) şi colega de şcoală a lui Danny, Kate (Emily Vancamp) caută cu disperare o zonă de posibilă siguranţă.

În cursul a patru zile, grupul se confruntă cu decizii morale pe care niciun om nu ar trebui forţat să le ia vreodată. Cei patru descoperă că cel mai mare inamic al lor nu este virusul care atacă omenirea ci răul din ei înşişi.

CHANCE (2009)
Toña şi Paquita
Comedie, Panama, 2009

R: Abner Benaim
D: Francisco Gattorno, Isabella Santodomingo, Aída Morales, Rosa Lorenzo, Juan David Valdez Lauri

Această comedie hilară spune povestea lui Tona şi a lui Paquita, servitoarele familiei aristocrate González-Dubois. Aceşi angajate au fost mereu tratate prost şi s-au săturat de situaţia în care se află. Aşa că, atunci când familia plănuieşte o excursie la Miami pentru cumpărături, servitoarele ticluiesc cum să preia controlul reşedinţei. Din greşeală, descoperă un secret de familie.

CRAZY HEART
INIMA NEBUNA
Regia: Scott Cooper
Cu: Jeff Bridges, Maggie Gyllenhaal, Robert Duvall, Ryan Bingham, James Keane
Dramă, SUA 2009

Crazy Heart ni-l oferă pe Bad Blake (interpretat de Jeff Bridges), un cântăreţ de muzică country falit, cu o viaţă furtunoasă în spate. Aflat la vârsta înţelepciunii, Bad a avut o droaie de soţii, a pierdut o prea mare parte din viaţă pe drumuri, în turnee, şi n-a ştiut niciodată să refuze încă un pahar de tărie. Cu toate astea, talentatul Bad se lasă salvat de Jean, o tânără jurnalistă care, săpând suficient de sârguincios, reuşeşte să descopere bărbatul din spatele muzicianului. Un premiu Oscar binemeritat pentru mereu fabulosul Jeff Bridges.

DATE NIGHT
Întâlnire cu surprize
Dramă, SUA, 2009
R: Shawn Levy
D: Steve Carell, Tina Fey, Mark Wahlberg, Taraji P. Henson, Jimmi Simpson

Claire şi Phil Foster sunt un cuplu cât se poate de obişnuit a cărui viaţă conjugală a devenit o imensă rutină. Ca să mai condimenteze lucrurile, Claire şi Phil au inventat "întâlnirea de sâmbătă seara", când cei doi merg la film şi apoi la restaurant. O încurcătură cu o rezervare îi face să se dea drept altcineva, iar din acel moment necazurile nu le vor mai da pace. Urmăririle prin tot oraşul şi emoţiile la capătul (greşit) al unei arme de foc îi vor face să-şi aducă aminte de ce s-au îndrăgostit unul de celălalt.

DEAN SPANLEY
PREOTUL SPANLEY
Regia: Toa Fraser
Cu: Jeremy Northam, Peter O’Toole, Sam Neill, Bryan Brown, Judy Parfitt
Comedie, Noua Zeelandă 2008

Plasată în Anglia edwardiană, unde figurile oamenilor sunt întotdeauna împietrite şi cei din colonii nu sunt priviţi cu încredere, comedia lui Toa Fraser spune povestea lui Fisk, un bărbat cu prea puţin timp şi prea puţină afecţiune pentru fiul lui, Fisk junior. Plecaţi, însă, într-o vizită la un indian excentric, legătura dintre cei doi începe să se strângă, iar bătrânul revine la sentimente mai bune.

DELGO
Delgo
Animaţie, SUA, 2008
R: Marc F. Adler, Jason Maurer

Acest film de animaţie se centrează în jurul unui tânăr aventurier puţin cam naiv pe nume Delgo . El este cel care trebuie să îşi adune toţi prietenii, unii dintre ei nu foarte de încredere, pentru a proteja lumea lor în conflictul dintre populaţia terestra Lockni, care se ocupă cu înţelegerea magiei pământului şi populaţia zburătoare Nohrin, care domină cerurile. Ei trăiesc într-o lume în care domină o pace foarte fragilă. Dar această pace dispare atunci când lui Delgo îi este înscenată o crimă pe care nu a comis-o. După ce scapă dintr-o închisoare a Nohrilor, Delgo descoperă că Imhoff se află în pericol, aşa că el trebuie să unească ambele rase împotriva unui inamic comun.

DID YOU HEAR ABOUT THE MORGANS?
Ce-o fi cu soţii Morgan?
Comedie, SUA, 2009
R: Marc Lawrence
D: Hugh Grant, Sarah Jessica Parker, Sam Elliott, Mary Steenburgen, Elisabeth Moss

Comedia “Ce-o fi cu soţii Morgan?” are în centru un cuplu de succes din Manhattan, Paul şi Meryl Morgan (Hugh Grant şi Sarah Jessica Parker), a cărui viaţă aproape perfectă nu are decât un singur cusur – mariajul lor e pe cale să se destrame. Dar tensiunea din viaţa lor conjugală aproape că nici nu mai contează în comparaţie cu ceea ce urmează să li se întâmple: ei sunt martorii unei crime, iar în curând vor deveni ţinta unui ucigaş plătit. Agenţii federali vor să-i protejeze pe aceşti unici martori, aşa că-i transferă pe Morgani din New York într-un mic orăşel din Wyoming, în Munţii Stâncoşi. Aici, relaţia lor conjugală s-ar putea încheia definitiv… dacă ei nu vor reuşi, în noua lor viaţă din sălbăticie, să încetinească declinul şi să reaprindă scânteia dragostei.

GOING POSTAL 1
LA POŞTĂ 1
Regia: Jon Jones
Cu: Richard Coyle, David Suchet, Charles Dance, Claire Foy, Steve Pemberton
Fantastic, Marea Britanie, 2010

Inspirat din cel de-al 33-lea roman al seriei Discworld al cărei autor e Terry Pratchett, această ecranizare îl are în centru pe Moist Von Lipwig, un escroc extrem de abil care se trezeşte de cealaltă parte a baricadei: este păcălit să devina generalul poştei din Ankh-Morpork, o poziţie care era vacantă de ani de zile. Primul instinct al lui Lipwig e să fugă.. Asta până o întâlneşte pe fermecătoarea Adora. Captivat de frumuseţea şi de inteligenţa ei, Lipwig va încerca orice să-i câştige afecţiunea..fără să ştie de rolul pe care l-a jucat, involuntar, în distrugerea familiei acesteia. E dragostea lor condamnată pentru vecie?

GOING POSTAL II
LA POSTA II
Regia: Jon Jones
Cu: Richard Coyle, David Suchet, Charles Dance, Claire Foy, Steve Pemberton
Fantastic, Marea Britanie 2010

Inspirat din cel de-al 33-lea roman al seriei Discworld al cărei autor e Terry Pratchett, această ecranizare îl are în centru pe Moist Von Lipwig, un escroc extrem de abil care se trezeşte de cealaltă parte a baricadei: este păcălit să devina generalul poştei din Ankh-Morpork, o poziţie care era vacantă de ani de zile. Primul instinct al lui Lipwig e să fugă.. Asta până o întâlneşte pe fermecătoarea Adora. Captivat de frumuseţea şi de inteligenţa ei, Lipwig va încerca orice să-i câştige afecţiunea..fără să ştie de rolul pe care l-a jucat, involuntar, în distrugerea familie acesteia. E dragostea lor condamnată pentru vecie?

EXTRAORDINARY MEASURES
MĂSURI EXTRAORDINARE
Regia: Tom Vaughan
Cu: Harrison Ford, Brendan Fraser, Keri Russell, Meredith Droeger, Diego Velazquez
Dramă, SUA 2010

Pelicula se inspiră din povestea adevarată a soţilor John şi Aileen Crowley. Cei doi nu au încetat niciodată să spere că vor găsi un cercetător care să le vindece copiii de o boală genetică rară şi incurabilă.

FREE WILLY: ESCAPE FROM PIRATE’S COVE
ELIBERAŢI-L PE WILLY 4: EVADAREA DIN GOLFUL PIRAŢILOR
Familial, SUA 2010
Regia: Will Geiger
Cu: Bindi Irwin, Beau Bridges, Bongo Mbutuma, Siyabulela Ramba, Stephen Jennings

Atunci când tatăl văduv al lui Kirra, o fetiţă de 11 ani, e rănit, ea trebuie să părăsească Australia contra voinţei sale pentru a trăi cu bunicul ei înstrăinat la un parc de distracţii aproape abandonat din Africa de Sud. Totuşi, după ce o furtună prinde în capcană un pui de balenă în bazinul parcului, vizitatorii încep să curgă. Între Kirra şi balena pe care o botează Willy se înfiripă o uluitoare prietenie.

FURRY VENGEANCE
BRIGADA PESTRIŢĂ
Regia: Roger Kumble
Cu: Brendan Fraser, Brooke Shields, Matt Prokop, Ken Jeong, Angela Kinsey
Comedie, 2010

Ambiţiosul dezvoltător imobiliar Dan Sanders se mută din Illinois în Oregon împreună cu soţia lui, Tammy, şi fiul lor, Tyler, pentru a coordona şi a supraveghea lucrările de construcţie a unui ansamblu de locuinţe într-o regiune rurală de o frumuseţe sălbatică. Întrucât lucrările ameninţă habitatul animalelor mari şi mici din pădure, un grup inedit de sconcşi, veveriţe, şoricei, bursuci, ratoni, urşi şi păsări decide să obstrucţioneze cu orice preţ activitatea dezvoltatorului şi să îi predea acestuia o lecţie despre consecinţele dramatice ale intervenţiei omului în natură.

Transformând întreaga zonă într-un câmp de luptă de proporţii epice, animalele furioase atacă cu bolovani maşina de teren a lui Dan Sanders, îl îndeasă pe bărbat într-o cabină de toaletă ecologică şi îl urcă într-un copac, îl împroaşcă cu găinaţ de pasăre, îi perforează cutiile cu lapte pentru micul-dejun sau îi retează frânele de la jeep. Dornice să protejeze mediul înconjurător, animalele conduse de către un raton extrem de inteligent îl învaţă pe Dan Sanders despre importanţa conservării naturii.

GEORGIA O’KEEFFE
Regia: Bob Balaban
Cu: Joan Allen, Jeremy Irons, Tyne Daly, Henry Simmons, Ed Begley Jr.
Dramă, SUA 2009

Alfred Steiglitz (Jeremy Irons), un fotograf şi impresar de artă celebru, e şocat să descopere că picturile extraordinare pe care le-a descoperit recent sunt făcute de o femeie. Hotărăşte să expună în galeria lui lucrările unei artiste pe atunci necunoscute pe nume Georgia O’Keeffe (Joan Allen) fără ştirea acesteia. Pictoriţa, o femeie căreia nu-i place să se expună, îi ordonă să dea jos colecţia. De îndată ce Alfred o convinge să-l accepte ca binefăcător şi să-i facă public talentul, relaţia lor evoluează şi cei doi se îndrăgostesc profund. Alfred îşi părăseşte soţia pentru Georgia, dar descoperă că celebritatea ei începe să o eclipsese pe a sa. Relaţia lor suferă, iar Alfred descoperă feluri perverse de a o răni emoţional. În căutarea alinării, Georgia pleacă în vest. Acolo, în peisajul din New Mexico, găseşte o nouă inspiraţie pentru picturile sale – şi o voce proprie.

FOUR CHRISTMASES
DE CRĂCIUN NU STĂM ACASĂ!
Regia: Seth Gordon
Vince Vaughn, Reese Witherspoon, Robert Duvall, Sissy Spacek, Jon Voight
Comedie, SUA, 2008

În seara de Crăciun, un cuplu doreşte sa scape de vizita la părinţii ei divorţaţi, însă planurile celor doi sunt date peste cap după ce toate avioanele sunt anulate din cauza vremii. Astfel, ei trebuie să meargă la toate cele 4 case ale părinţilor lor, într-un Crăciun plin de amintiri plăcute, dureroase şi multe surprize. O comedie atipică de Crăciun, plină de bune sentimente, dar şi de haos şi dezastre hilare. Poate relaţia dintre Kate şi Brad supravieţui acestor sărbători-dezastru?

HARRY POTTER AND THE HALF-BLOOD PRINCE
HARRY POTTER ŞI PRINŢUL SEMIPUR
Regia: David Yates
Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Jim Broadbent, Helena Bonham Carter

Vara este în toi, dar o ceaţă neobişnuită pentru acest anotimp pluteşte peste tot. Harry este în camera sa, aşteptând ca pe ace vizita profesorului Dumbledore. Una dintre ultimele ocazii în care l-a vazut pe director a fost când acesta purta un duel aprig cu Lordul Cap-de-Mort, iar lui Harry nu-i vine să creadă că însuşi profesorul Dumbledore îşi va face apariţia în casa familiei Dursley.

De ce îl vizitează acum? Ce este atât de important, încât nu poate aştepta până când Harry se va întoarce la Hogwarts peste câteva săptămâni?

Al şaselea an la Hogwarts al lui Harry a debutat deja într-un mod ciudat, dat fiind că Lumea Încuiată şi cea Magică încep să se împletească…

Voldemort îşi face simţită prezenţa atât în Lumea Încuiaţilor, cât şi în cea a vrăjitorilor, iar Hogwarts nu mai este locul sigur ce a fost cândva. Harry suspectează că pericolul zace chiar în castel, însă Dumbledore este preocupat de pregătirea lui pentru lupta finală ce ştie că se apropie cu repeziciune. Cei doi lucrează să găsească cheia ce va deschide defensiva lui Voldemort, iar pentru aceasta, Dumbledore îl recrutează pe vechiul sau prieten şi coleg, Profesorul Horace Slughorn, despre care crede că deţine informaţii cruciale. Între timp, în şcoală hormonii adolescentini îşi fac de cap: Harry se simte atras atât de Ginny, cât şi de Dean Thomas. Iar Lavender Brown a decis că Ron este alesul ei. Şi mai este şi Hermione care fierbe de gelozie, dar care se străduieşte să nu-şi manifeste sentimentele. În timp ce dragostea înfloreşte, un elev stă deoparte. Este determinat să îşi lase amprenta, chiar daca este una întunecată. Dragostea este în aer, însă tragedia este aproape, iar Hogwarts-ul s-ar putea să se schimbe pentru totdeauna.

HELLBOY
Regia: Guillermo Del Toro
Cu: Ron Perlman, Selma Blair, John Hurt, Karel Roden, Rupert Evans
Fantastic, SUA 2004

Născut în flăcările iadului acum 60 de ani în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Hellboy (Ron Perlman) a fost adus pe Pământ de către un nebun malefic, Grigori Rasputin (Karel Roden) pentru a dezlăntui fortele răului. Desemnat prezicător al Apocalipsei, Hellboy a fost salvat de Fortele Aliate conduse de profesorul Broom (John Hurt), fondator al B.C.A.F.P. clandestin (Biroul de Cercetare si Apărare Împotriva Fenomenelor Paranormale), care l-a crescut ca pe un fiu, dezvoltându-i darurile paranormale extraordinare. În ciuda originilor sale întunecate, Hellboy devine un campion al binelui, luptând împotriva fortelor malefice care amenintă lumea noastră.

La B.C.A.F.P., Hellboy devine o parte a unei familii neobisnuite care îi include pe telepaticul „Mer-Man” Abe Sapien (Doug Jones) si Liz Sherman (Selma Blair), care este pirokinetică. Ascunsi de însăsi societatea pe care trebuie să o protejeze, ei reprezintă linia întâi în lupta cu Rasputin- care încearcă să îl aducă pe Hellboy din nou de partea răului si să se folosească de puterile lui pentru a ajunge la Armageddon.

HERCULES (1997)
HERCULE
Regia: Ron Clements, John Musker
Animaţie, SUA 1997

Hercule, fiul lui Zeus, este transformat într-un semi-zeu de către Hades, stăpânul Infernului, cel care plănuieşte să-l detroneze pe Zeus. Acum tânărul, jumătate om-jumătate zeu, va trebui să demonstreze că merită să fie zeu şi să se întoarcă pe Muntele Olimp. Pentru asta trebuie să dovedească un singur lucru, că este un adevărat erou. Hercule va fi ajutat în peripeţiile sale de Pegas, calul sau, şi de antrenorul său personal, Phil.

JACK (1996)
Jack
Comedie, SUA, 1996
R: Francis Ford Coppola
D: Robin Williams, Diane Lane, Brian Kerwin, Jennifer Lopez, Bill Cosby

Williams joacă rolul lui Jack, un băiat de 10 ani cu o minte pe măsura dar care are trupul unui bărbat de 40 de ani. Creşterea sa biologică accelerată a fost cauzată de o boală congenitală care îi face corpul să îmbătrâneasca de patru ori mai repede decât în mod normal. Considerat drept o ciudăţenie de către vecini, parinţii săi l-au ţinut mult timp claustrat în casă. Când, în sfărşit, părinţii se hotărasc să-l dea la şcoală, Jack va fi luat peste picior de către colegii săi, până în momentul în care aceştia îşi vor da seama că bătrânul lor coleg are un suflet mare şi bun. Pe masura ce trece timpul, şcolarul de 40 de ani îşi dezvoltă şi sentimente specifice pubertăţii. Astfel că, după îndelungi ezitari, îi propune frumoasei sale profesoare o ieşire romantică în oraş. Când aceasta îl refuză, Jack încearcă să se consoleze într-un club de noapte unde i se aprind călcâiele după o stripteuză, în ciuda împotrivirii prietenului acesteia. Profesorul Lawrence Woodruff (Bill Cosby) încearcă să-l ajute pe Jack să treacă peste această situaţie. Din acest moment, Jack începe să păşească pe drumul maturizarii care se va dovedi a fi unul extrem de sinuos şi, bineinţeles, presarat cu o cascadeă de momente comice.

JENNIFER’S BODY
TRUPUL LUI JENNIFER
Regia: Karyn Kusama
Cu: Megan Fox, Amanda Seyfried, Johnny Simmons, Adam Brody, Sal Cortez
Horror, SUA, 2009

Echipa din spatele mega-succesului Juno se întoarce în atât de amuzanta lume a liceenilor americani pentru a o urmări pe Jennifer, o majoretă plină de vino-ncoace care ajunge să dezvolte o ură nemaipomenită faţă de colegii de clasă după ce este vrăjită de membrii unei trupe rock sataniste! Cea mai bună prietenă a lui Jennifer trebuie să facă tot posibilul să salveze oraşul de noile apucături ale acesteia, dar şi să se asigure că nici ea nu păţeşte nimic…

JUSTICE LEAGUE: CRISIS ON TWO EARTHS
LIGA DREPTĂŢII: CRIZĂ PE CELE DOUĂ PĂMÂNTURI
Regia: Sam Liu, Lauren Montgomery
Animaţie, SUA 2009

O versiune eroică a lui Lex Luthor (Chris Noth) dintr-un univers paralel apare într-un alt univers pentru a recruta "Liga Justiţiei" ca să-l ajute să-şi salveze propriul Pământ din mâinile "Sindicatului Crimei" , o versiune malefică a Ligii. În timp ce majoritatea Ligii merge să-l ajute pe Luthor, Batman rămâne în urmă pentru a termina de reconstruit Turnul.

KICK-ASS
Acţiune, SUA 2010
Regia: Matthew Vaughn
Cu: Aaron Johnson, Christopher Mintz-Plasse, Mark Strong, Chloe Grace Moretz, Nicolas Cage

În Kick-Ass, eroii benzilor desenate prind viaţă şi pornesc într-o mare aventură împotriva criminalităţii din oraş. Dave Lizewski (Aaron Johnson), un fan înrăit al benzilor desenate, îşi alege un nume impunător, un costum pe măsură şi începe să împartă dreptate în stânga şi în dreapta prin oraş, ignorând total faptul că el nu deţine puteri supranaturale. Din acel moment, viaţa lui începe să se schimbe ireversibil, curajul său nebunesc inspirând o adevărată cultură urbană. Dave face echipă cu alţi trei vigilanţi la fel de înfocaţi: Red Mist (Christopher Mintz-Plasse), Hit Girl (Chloë Moretz) şi tatăl acesteia, Big Daddy (Nicolas Cage). Cu ajutorul lor, deschide un război aprig împotriva şefului mafiei locale, Frank D’Amico (Mark Strong) şi pune la încercare adevărata putere pe care o ascund aceşti eroi moderni.

LAURAS STERN UND DER GEHEIMNISVOLLE DRACHE NIAN
STEAUA LAUREI ŞI MISTERIOSUL DRAGON NIAN
Regia: Piet De Rycker, Thilo Rothkirch
Animaţie, Germania 2009

Povestea magică a început atunci când Laura, o fetiţa de 7 ani, s-a împrietenit cu o micuţă stea cazătoare care a aterizat pe trotuarul din faţa casei ei. Pentru că steluţa şi-a rupt un picior, Laura a ajuta-o să se vindece. Acum, povestea Laurei şi a iubitei sale stele continuă, pentru că perechea călătoreşte spre exotică şi îndepărtata China şi întâlnesc un dragon misterios pe nume Nian.

LETTERS TO JULIET
SCRISORI CĂTRE JULIETA
Regia: Gary Winick
Cu: Amanda Seyfried, Christopher Egan, Vanessa Redgrave, Gael García Bernal, Franco Nero
Acţiune, SUA 2010

O superbă comedie romantică, Scrisori către Julieta ne poartă către însoritele şi magnificele ţinuturi ale Italiei, acolo unde Sophie (Amanda Seyfried), o tânără scriitoare americană, se bucură de o vacanţă care îi va schimba viaţa pentru totdeauna.

Aflată în Verona, oraşul marilor iubiri şi al legendarilor Romeo şi Julieta, Sophie este de-a dreptul fascinată de mitul scrisorilor către Julieta, aşa că se hotărăşte să ajute miile de îndrăgostiţi care an de an vin şi cer sfaturi pentru a-şi rezolva problemele sentimentale.

După ce face primul pas şi se alătură unui grup de voluntari, Sophie găseşte o scrisoare rătăcită, veche de 50 de ani. De-a dreptul emoţionată de acest mesaj, tânăra scriitoare pregăteşte un răspuns pe măsură, fără să ştie că scrisoarea ei va atrage o reacţie imediată din partea destinatarei, Claire (Vanessa Redgrave), care va porni într-o aventură spectaculoasă prin Italia, în căutarea iubirii pierdute.

Din acest moment vom asistă la o emoţionantă şi amuzantă poveste despre dragoste, prietenie şi mai mult decât oricând despre destin.

LEZIONI DI CIOCCOLATO (AKA. LESSONS IN CHOCOLATE)
LECŢII DE CIOCOLATĂ
Regia: Claudio Cupellini
Cu: Luca Argentero, Violante Placido, Neri Marcore, Hassani Shapi, Monica Scattini
Comedie, Italia 2007

Mattia (Luca Argentero), un om de afaceri cu o carieră promiţătoare în construcţii, e pe cale să încheie cel mai mare deal din viaţă lui profesională, când un muncitor angajat ilegal pe nume Kamal (Hassani Shapi) cade de pe o schelă şi suferă o fractură severă, ameninţă cu procesul dacă… dacă nu cumva Mattia îi va locul într-un curs avansat pentru patiseri. Acesta este motivul pentru Kamal a venit din Egipt în Italia ca să-şi împlinească visul de a-şi deschide propria patiserie… Mattia nu are de ales şi-i ia locul lui Kamal la şcoală, asumându-şi identitatea lui. Printre râsete şi reţete care te fac să-ţi plouă în gură, Mattia descoperă o modalitate de-a uni două culturi diferite.

MARȚI, DUPĂ CRĂCIUN
Regia: Radu Muntean
Cu: Mimi Branescu, Mirela Oprisor, Maria Popistasu, Victor Rebengiuc, Dragos Bucur
Dramă, Romania 2010

Paul Hanganu e căsătorit cu Adriana de zece ani. Au o fetiţă de opt ani, Mara. De şase luni, Paul are o relaţie extra-conjugală cu Raluca, o dentistă de 27 de ani. Bărbatul, care se chinuie să găsească timp pentru Raluca, familie şi goana după cumpărături, hotărăşte să-şi ducă fiica la dentist încă o dată înainte de Crăciun. O schimbare neaşteptată în programul Adrianei le aduce pe cele două femei în aceeaşi încăpere pentru prima oară. Întîlnirea îl obligă pe Paul să ia o decizie dificilă. Unul dintre cele mai celebrate şi mai premiate filme româneşti ale lui 2010.

MISSION TO MARS
MISIUNE PE MARTE
SF, SUA, 2000
Regia: Brian De Palma
Cu: Gary Sinise, Tim Robbins, Don Cheadle, Connie Nielsen, Jerry O’Connell

Puşi pe jar de mesajul primit de la echipa de pe Marte, cei de la NASA pregătesc în grabă o misiune de salvare care să meargă la fata locului pentru investigatii si care să-i aducă înapoi pe eventualii supravietuitori. Comandantul Woody Blake (Tim Robbins), Jim McConnell (Gary Sinise), medicul Terri Fisher (Connie Nielsen) si cercetătorul Phil Ohlmyer (Jerry O’Connell) pornesc într-o călătorie eroică de 6 luni pe Marte.

"MISIUNE PE MARTE" este povestea captivantă a astronautţilor din misiunea de recuperare, a pericolelor aproape insurmontabile pe care le au de înfruntat aceştia în timpul călătoriei în spatiu si a descoperirii uimitoare pe care o fac odată ajunşi pe Marte.

POST GRAD
ABSOLVENT: VIAŢA ÎNCEPE ACUM
Regia: Vicky Jenson
Cu: Alexis Bledel, Zach Gilford, Michael Keaton, Jane Lynch, Bobby Coleman
Comedie, SUA 2009

Ryden Malby (Alexis Bledel) are un plan genial. Să termine facultatea, să obţină o slujbă extraordinară, să se distreze cu cel mai bun prieten al ei şi să întâlnească bărbatul perfect. Dar planul ei se duce dracului, într-o manieră extrem de amuzantă, atunci când e forţată să se mute înapoi cu familia ei excentrică. Însă când obţine, finalmente, slujba vis, Ryden îşi dă seama că aceasta nu valoarează nimic fără bărbatul viselor ei şi fără oamenii pe care-i iubeşte.

PIECE MONTEE
Tortul de nuntă
Comedie, Franţa, 2010
R: Denys Granier-Deferre
D: Jérémie Renier, Clémence Poésy, Jean-Pïerre Marielle, Danielle Darrieux, Christophe Alévêque

Bérangère şi Vincent se căsătoresc, respectând toate tradiţiile nunţilor burgheze şi ale evenimentelor sociale. Punctele de vedere distorsionate ale invitaţilor – cinice, amuzante, reci sau emoţionante – vor revela, de-a lungul unei singure zile, defectele tuturor şi ipocrizia acestei celebrări: măştile vor cădea şi secrete de familie vor erupe.

POST GRAD
Absolvent: Viaţa începe acum
Comedie, SUA, 2009
R: Vicky Jenson
D: Alexis Bledel, Zach Gilford, Michael Keaton, Jane Lynch, Bobby Coleman

Ryden Malby (Alexis Bledel) are un plan genial. Să termine facultatea, să obţină o slujbă extraordinară, să se distreze cu cel mai bun prieten al ei şi să întâlnească bărbatul perfect. Dar planul ei se duce dracului, într-o manieră extrem de amuzantă, atunci când e forţată să se mute înapoi cu familia ei excentrică. Însă, când obţine, finalmente, slujba vis, Ryden îşi dă seama că aceasta nu valoarează nimic fără bărbatul viselor ei şi fără oamenii pe care-i iubeşte.

ORPHAN
ORFANA
Regia: Jaume Collet-Serra
Cu: Vera Farmiga, Peter Sarsgaard
Horror, SUA 2009

Kate (Vera Farmiga ”The Departed”) și John (Peter Sarsgaard “Rendition”), sunt devastați de pierderea tragică a copilului lor nenăscut.
Încercând cu disperare să readucă normalitatea în viața lor, cei doi decid să adopte un copil. Când merg în vizită la orfelinat, cei doi remarcă o fetiță, este vorba despre Esther (Isabelle Fuhrman). Însă, micuța cu înfățișare angelică nu este nici pe departe ceea ce pare sau ceea ce își doresc cei doi soți să fie.

QUILLS
MARCHIZUL DE SADE
Regia: Phillip Kaufman
Cu: Geoffrey Rush, Kate Winslet, Joaquin Phoenix, Michael Caine, Billie Whitelaw
Dramă, SUA 2000

Un film despre marchizul de Sade ar trebui să stârnească interesul cinefililor, din două motive evidente: 1. foarte puţini ştiu câte ceva despre acest controversat personaj, iar ceea ce ştiu este deformat. 2. din punct de vedere cinematografic se pare că este primul film în care marchizul de Sade apare asa cum a fost şi a trăit.

În lucrarea poetului eseist Octavio Paz, laureat al premiului Nobel, intitulată “Erotic Beyound Sade” se spune: opera sa a fost extraordinară în comparaţie cu viaţa sa. A suferit pentru ideile sale, a fost victima filozofiei sale sadice. De asemenea, a fost o persoană generoasă chiar şi cu dusmanii şi cu torţionarii săi. “Teoreticianul cruzimii” a fost un om cu o inimă incantătoare. Rolul principal este interpretat de extraordinarul Geoffrey Rush, nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un rol principal.

Filmul istoriseşte perioada pe care marchizul a petrecut-o, încarcerat, în azilul de nebuni Chartenton. Cum tocmai a scăpat de execuţie în timpul Revoluţiei franceze, Sade are parte de un tratament preferenţial şi se permite să scrie. Dar după ce cartea sa Justine e furată din azil şi publicată la Paris, torţionarul Royer-Collard este trimis să-l disciplineze pe scriitor.

SHUTTER ISLAND
Regia: Martin Scorsese
Leonardo Dicaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, Michelle Williams, Max Von Sydow
Dramă, SUA 2010

Teddy Daniels, executor al agenţiei federale US Marshals, ajunge împreună cu partenerul său Chuck pe mica insulă Shutter, unde se află un ospiciu pentru tratarea condamnaţilor cu tulburări mentale. Cei doi investighează evadarea unei criminale, dar nimic în acest ospiciu nu este ceea ce pare. Şi nici Teddy Daniels nu este. Se află acolo pentru a găsi o pacientă disparută? Sau a fost trimis pentru a investiga zvonurile care denunţă practici extreme de tratare a bolnavilor? Pe măsura ce Teddy şi Chuck se apropie de adevăr, acesta este din ce în ce mai greu de surprins, iar cei doi încep să se teamă că nu vor mai părăsi niciodată Shutter Island. Pentru că cineva încearcă să-i facă să-şi piardă minţile… O altă capodoperă năucitoare, vizual ameţitoare, provocătoare şi exagerată despre nebunia socială şi individuală, de la maestrul Scorsese.

Filmul se bazeaza pe romanul omonim scris de Dennis Lehanne.

SUPERMAN/BATMAN: PUBLIC ENEMIES
SUPERMAN / BATMAN: INAMICI PUBLICI
Regia: Sam Liu
Animaţie, SUA 2009

Lex Luthor a fost ales preşedintele Statelor Unite, a legat un asteroid de criptonită de Pământ şi a pus o recompensă de 1 miliard de dolari pe capetele lui Superman şi Batman. Acum, cei doi eroi trebuie se facă echipă pentru a salva atât planeta, cât şi propriile piei. Dar nu pot s-o facă singuri, iar găsirea de ajutoare nu e deloc uşoară, pentru că fiecare erou şi ticălos de pe planetă vrea să încasese recompensa apetisantă. După ce află că ambiţiile criminale ale lui Luthor se intind dincolo de graniţele Americii de Nord, Superman şi Batman îşi dau seama că reputaţia ar trebui să fie ultima lor problemă.

TEMPLE GRANDIN
Regia: Mick Jackson
Cu: Claire Danes, Catherine O’Hara, Julia Ormond, David Strathairn
Biografic, SUA 2010

Bazată pe scrierile protagonistei, Temple Grandin e un portret tulburător al unei tinere autiste care, prin îndrumare şi prin forţa voinţei, devine una dintre cele mai de succes poveşti americane. Cu un veritabil tour de force al lui Claire Danes în rolul principal, filmul ne arată copilăria fetei diagnosticate cu autism, maturizarea ei turbulentă, dezvoltarea din timpul anilor de şcoală şi apoi incredibilul ajutor pe care l-a primit de la mama ei, de la mătuşă şi profesorul de fizică. În ciuda tuturor pronosticurilor, Temple devine o femeie perfect funcţională şi un inventator de renume în industria bovinelor. Filmul, extrem de inventiv din punct de vedere vizual, poartă publicul în mintea eroinei cu o serie de instantanee ce îi trasează percepţiile încă din copilărie. Extraordinara distribuţie e completată de Catherine O’Hara, Julia Ormond şi David Strathairn.

THE BOUNTY HUNTER (2010)
RECOMPENSĂ CU BUCLUC
Regia: Andy Tennant
Cu: Gerard Butler, Jennifer Aniston, Christine Baranski, Jason Sudeikis, Cathy Moriarty
Acţiune, SUA 2010

Milo Boyd (Gerard Butler), un recuperator fără noroc, primeşte în sfârşit misiunea vieţii lui: i se cere nici mai mult nici mai puţin decât să pună mâna pe fosta lui nevastă, reportera Nicole Hurley (Jennifer Aniston), care încercă să scape de închisoare. La început, el crede că va câştiga extrem de uşor banii de recompensă, dar când Nicole îi fuge printre degete, pentru a urmări o pistă în legătură cu muşamalizarea unei crime, Milo îşi dă seama că nu-i va merge de loc uşor cu Nicole.

Foştii soţi se războiesc continuu unul cu altul – până când ajung în situaţia de a fugi mâncând pământul pentru a-şi salva viaţa. Ei au crezut că legămintele de căsnicie – de iubire, respect şi supunere – erau cel mai greu de respectat, dar s-au înşelat amarnic: acum pare un lucru cu mult mai greu să se menţină în viaţă.

THE HANGOVER
MAREA MAHMUREALĂ
Comedie, SUA, 2009
Regia: Todd Phillips
Cu: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Heather Graham, Justin Bartha

Cu două zile înainte de nuntă, Doug şi trei prieteni ai lui merg până la Las Vegas pentru o binemeritată petrecere a burlacilor. După o noapte de pomină, din care nu-şi mai aduc aminte nimic, prietenii găsesc în baie un tigru, iar în şifonier un bebeluş de şase luni! Cu un Doug dat dispărut, cei trei vor fi nevoiţi să reia traseul din noaptea trecută pentru a-şi da seama ce s-a întâmplat şi pentru a-l face pe mire să ajungă la timp la nuntă. Comedia-şoc a anului 2009, o combinaţie originală, irepetabilă şi scandaloasă de Memento şi Petrecerea burlacilor. Mahumureala n-a fost niciodată mai amuzantă.

THE INCREDIBLES
INCREDIBILII
Regia: Brad Bird
Animaţie, SUA 2006

O superbă producţie Pixar despre un grup de super-eroi care sunt nevoiţi să renunţe la acţiunile de salvare a celor aflaţi în pericol şi obligaţi să ducă o viaţă liniştită într-o suburbie… Dar inevitabilul se produce, şi ei vrând-nevrând trebuie să salveze lumea încă o dată…

Mr. Incredible a fost un supererou, pâna când o serie de procese intentate de persoanele salvate i-au fortat pe toţi supereroii să se înscrie în programe de protecţie pentru a putea trăi vieţi normale, sub anonimat. Acum el este cunoscut ca Bob Parr şi trăieşte împreuna cu Helen, fosta Elastigirl şi cei trei copii ai lor, Violet, Dash si Jack . Lucrează ca specialist în asigurări şi e stresat de şeful care îl împinge întotdeauna de la spate; dar soţia lui s-a străduit prea mult pentru a crea o viaţa normală pentru familia ei, pentru ca el să fie nostalgic după zilele de supererou. Când i se oferă şansa să joace din nou acest rol, el acceptă numaidecât, căzând însă într-o capcană pusă la cale de un vechi duşman. Acum întreaga familie trebuie să-i vină în ajutor pentru a-l salva atât pe el, cât şi alte numeroase victime inocente.

THE LAST SONG
ULTIMUL CANTEC
Regia: Julie Anne Robinson
Cu: Miley Cyrus, Greg Kinnear, Bobby Coleman, Liam Hemsworth, Kelly Preston
Romantic, SUA 2010

Ronnie (Miley Cyrus, la primul ei rol in afara universului Hannah Montana) petrece câteva săptămâni alături de tatăl ei înstrăinat după divorţul părinţilor. Deşi viaţa lui Ronnie nu va fi deloc uşoară în noua ei casă, adolescenta îşi va da curând seama că sângele apă nu se face şi va descoperi, desigur, şi fiorii dragostei…

THE TWILIGHT SAGA: NEW MOON
Regia: Chris Weitz
Cu: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Ashley Greene, Rachelle Lefevre
Fantastic, SUA 2009

În Saga Amurg: Lună Nouă, cel de-al doilea film al celebrei serii Twilight, idila dintre vampir şi o muritoare prinde un nou contur atunci când Bella Swan (Kristen Stewart) se adânceşte în secretele lumii supranaturale – din care îşi doreşte atât de mult să facă parte – numai pentru a se regăsi într-un pericol cu mult mai mare decât înainte.

După petrecerea de majorat a Bellei, Edward Cullen (Robert Pattinson) şi familia sa părăsesc oraşul Forks, în dorinţa de a o proteja pe Bella de pericolele iminente ale lumii vampirilor. Deprimată şi însingurată, ea parcurge cu greu ultimul an de liceu şi descoperă că, de fiecare dată când îşi riscă viaţa, imaginea lui Edward îi apare în minte. Dorinţa arzătoare de a fi împreună cu el o face să se expună unor pericole din ce în ce mai mari. Cu ajutorul prietenului său din copilărie, Jacob (Taylor Lauthner), Bella restaurează o motocicletă veche pe care o va folosi în noile călătorii, iar inima ei îngheţată pare să se deschidă relaţiei cu Jacob – membru al misteriosului clan Quileute care are propriile secrete periculoase.

Dincolo de graniţele timpului şi ale lumii pe care o cunoaştem, Bella şi Edward sunt capabili să îşi sacrifice viaţa pentru a-şi salva povestea de iubire. Un rol decisiv îl vor avea fiinţele supreme din clanul Volturi, cei care împart legea printre vampiri, conducătorii nemiloşi care nu se dau în lături de la nimic pentru a menţine secretă existenţa vampirilor.

Suspansul şi pasiunea care au transformat Amurg într-un adevărat fenomen, se continuă cu multe personaje noi, mult mai multă acţiune, secrete străvechi şi mistere adânci.

THE YARDS
LEGEA TĂCERII
Regia: James Gray
Cu: Mark Wahlberg, Joaquin Phoenix, Charlize Theron, James Caan, Ellen Burstyn
Poliţist, SUA 2000

Legea tăcerii este o dramă a cărei acţiune e plasată în vastele ateliere de reparaţii ale metroului newyorkez. Dupa ce a stat la închisoare plătind pentru nişte prieteni, Leo Handler (Mark Wahlberg) nu-şi doreşte decât o viaţă cuminte. Aşa că se îndreaptă spre singurul loc în care, crede el, va fi in siguranţă – acasă. Se angajează la unchiul său Frank (James Caan), un om influent, cu relaţii foarte sus puse şi îi regăseşte pe vechiul sau prieten Willie Guttierez (Joaquin Phoenix) şi pe iubita acestuia, Erica (Charlize Theron). Dar în atelierele metroului, unde unchiul e cel ce trage sforile, numai în siguranţă nu se trăieşte. Fără să-şi dea seama, Leo intră într-o lume a sabotajelor, a tăcerilor cumpărate şi chiar a crimei. Iar secretul pe care îl descoperă îl va face să fie vânat de cea mai crudă familie din oraş … a sa proprie. El va trebui ca, în numele dreptăţii, să faca tot ce-i stă în puteri ca să îi biruie.

TIME SHARE (AKA. BITTER SUITE)
VACANŢA LA COMUN
Regia: Sharon Von Wietersheim
Cu: Nastassja Kinski, Timothy Dalton, Kevin Zegers, Cameron Finley, Billy Kay
Romantic, Germania, 2000
Doi părinţi singuri – un bărbat şi o femeie – împreună cu copiii lor trebuie să împartă aceeaşi casă de sărbători. Au ajuns în această situaţie din cauza unei încurcături, dar oare cum vor ieşi din ea?

TRESOR
UN CADOU PENTRU EA
Regia: Claude Berri, François Dupeyron
Cu: Alain Chabat, Mathilde Seigner, Fanny Ardant, Isabelle Nanty, Hélène Vincent
Comedie, Franţa 2009

Jean-Pierre şi Nathalie sunt împreună de cinci ani. Pentru a celebra această aniversare, Jean-Pierre decide să-i cumpere soţiei sale un cadou foarte special: un buldog englez. De îndată ce Nathalie zăreşte noul său amic canin, e dragoste la prima vedere. Botezat “Comoara” de către stăpâna adoratoare, câinele ocupă rapid un loc de frunte în familie şi nu durează mult până când Jean-Pierre îşi dă seama că s-a căpătuit cu un rival serios la inima soţiei.

TRUE STORIES
POVEŞTI ADEVĂRATE
Regia: David Byrne
Cu: John Goodman, Annie Mcenroe, Swoosie Kurtz, Spalding Gray, Pops Staples
Comedie, SUA 1986

O comedie spumoasă în care vă veţi amuza copios pe seama unor femei (leneşe sau simpatice) şi a unor bărbaţi (burlaci sau vraci…), toţi locuitori ai unui orăşel din Texas.

Pelicula regizată de David Byrne este plasată într-un mic oraş din Texas. Urmăriţi un şir de poveşti care se pretind a fi adevărate, o comedie localizată într-un univers urban foarte pitoresc. Aflaţi despre o femeie, pare-se cea mai lenesa din lume, care nu s-a mai dat jos din pat de ani întregi, despre un burlac la fel de neobişnuit, despre un valet cu puteri de tămăduitor şi despre o mulţime de alte ciudaţenii.

UNDER THE MOUNTAIN
SECRETUL CELOR ŞAPTE VULCANI
Regia: Jonathan King
Cu: Sam Neill, Matt Gillanders, Sophie Mcbride
Aventură, Noua Zeelandă 2009

Când gemenii adolescenţi Rachel şi Theo investighează casa veche şi înfioratoare de alături, ei descoperă Wilberforces – o creatură care-si schimbă aspectul şi care stă sub inelul lui Auckland. Ghidaţi de misteriosul Mr. Jones si de varul lor mai mare, Ricky, gemenii trebuie să regăsească puterile pe care odată le împărţeau şi să se hotărască dacă distrug creatura înainte ca ea să-i distrugă pe ei.

THE LOST
VICTIMELE
Regia: Bryan Goeres
Cu: Armand Assante, Dina Meyer, Lacey Chabert, Sergi Mateu, Jorge Bosch
Thriller, SUA 2009

Kevin (Armand Assante) este un psiholog care renunţă să mai profeseze, dedicându-se scrisului. Primeşte o propunere ciudată din partea Mirei (Dina Meyer), aceea de a o ajuta pe sora ei, Jane, fostă pacientă a lui, care este acum internată la un ospiciu. Supus unui şantaj, Kevin acceptă şi se hotăreşte să demonstreze că Jane merită să fie eliberată. După o serie de discuţii cu pacienta, doctorul descoperă că Jane ascunde mai multe personalităţi ce nu-şi găsesc liniştea, victime probabile ale unui criminal. Încercarea lui de a o ajuta pe Jane devine acum o investigaţie pentru găsirea celui care a curmat viaţa acelor femei.

UNE SUITE POUR 2 (AKA. A SUITE FOR 2)
APARTAMENT PENTRU DOI
Regia: Didier Albert
Cu: Cristiana Réali, Richard Berry, Tasha De Vasconcelos, José Paul, Laurent Ournac
Comedie, Franţa 2008

O poveste despre o familie de condiţie mijlocie care câştigă un sejur într-un hotel de lux şi trebuie să se lupte cu un fotograf faimos care pretinde că a rezervat aceeaşi cameră.

THE LOVELY BONES
DIN RAIUL MEU
Regia: Peter Jackson
Cu: Mark Wahlberg, Rachel Weisz, Susan Sarandon, Stanley Tucci, Saoirse Ronan
Fantastic, SUA 2009

Bazat pe un bestseller extrem de apreciat de critică al scriitoarei Alice Sebold, şi regizat de Peter Jackson (câştigător al premiului Oscar pentru monumentala trilogie Lord of the Rings) pornind de la un scenariu scris de Jackson & Fran Walsh & Philippa Boyens, Din Raiul meu (The Lovely Bones) este povestea unei fete de numai 14 ani, Susie Salmon (Saoirse Ronan), ucisă cu sălbăticie de un criminal rămas nedescoperit.

Acum, fata e prinsă între cele două lumi – nu e nici în viaţă, dar nici nu a plecat definitiv, şi veghează din Raiul ei personal pentru ca familia ei să nu mai sufere, încercând să-i ajute pe cei dragi rămaşi în urma ei să-l găsească pe cel care a ucis-o, dar şi să-şi regăsească liniştea pierdută odată cu această tragedie.
O distribuţie impresionantă i se alătură lui Rachel Weisz în acest thriller profund emoţionant: Mark Wahlberg, Susan Sarandon, Stanley Tucci, Michael Imperioli şi Saoirse Ronan.

THE SORCERER’S APPRENTICE (2010)
Ucenicul vrăjitor
Fantastic, SUA, 2010
R: Jon Turteltaub
D: Nicolas Cage, Jay Baruchel, Alfred Molina, Teresa Palmer, Toby Kebbell

Filmul spune povestea lui Balthazar Blake (Nicholas Cage), un maestru- vrăjitor şi ucenic al faimosului Merlin, care vrea să salveze Manhattan-ul contemporan de planurile malefice ale inamicului său, Maxim Horvath, personaj interpretat de Alfred Molina. Deoarece nu îi poate face faţă lui Horvath singur, Blake îl recrutează pe timidul descendent al lui Merlin, Dave Stuller, interpretat de Jay Baruchel.

Cu toate că la început Dave pare sa fie neîndemînatic şi mediocru în arta magiei, îşi dovedeşte în cele din urmă adevăratul potenţial de erou şi puterile moştenite de la predecesorul său. Astfel, alături de ucenicul său talentat şi bine instruit, Blake este pregătit să-l înfrunte pe Horvath şi forţele malefice.

Producţia are ca punct de pornire poemul Ucenicul Vrăjitor, scris în anul 1797 de Johann Wolfgang von Goethe, bine cunoscut scriitor german, gânditor şi fizician. O sută de ani mai târziu, poemul a fost adaptat de către compozitorul francez Paul Dukas într-un mare succes simfonic de 10 minute, L’Apprenti Sorcier. După 40 de ani, Walt Disney a creat celebra Fantasia, versiunea animată avându-l ca personaj principal în rolul ucenicului pe nimeni altul decât Mickey Mouse.

La o distantanţă de 69 de ani de la lansarea filmului de desene animate Fantasia, Walt Disney Pictures şi Jerry Jery Bruckheimer Films au creat o nouă poveste pentru marele ecran. Ucenicul Vrăjitor este o aventură plină de umor şi magie, despre modul în care lumea noastră este influenţată de forţele magice în timpul anticei bătăliei între bine şi rău.

THE BLIND SIDE (2009)
POVESTEA UNUI CAMPION
Regia: John Lee Hancock
Cu: Sandra Bullock, Tim Mcgraw, Quinton Aaron, Kathy Bates, Lily Collins
Dramă, SUA 2009

Michael Oher este un adolescent afro-american, analfabet şi supraponderal, din Memphis, provenit dintr-o familie cu 13 copii în care tatăl a fost ucis, iar mama este dependentă de droguri. A fost plasat de 6 ori în familii adoptive şi a fugit de fiecare dată, pentru a duce o existenţă dificilă şi periculoasă pe străzi. Norocul băiatului se schimbă atunci când este adoptat de către soţii Leigh Anne şi Sean Touhy, care îi oferă un cămin stabil şi îmbelşugat, multă iubire şi compasiune şi o educaţie corespunzătoare, înscriindu-l la un colegiu la care obţine o bursă sportivă. Îndrumat de către noii părinţi, Michael Oher dobândeşte încredere în forţele proprii şi este capabil să îşi valorifice potenţialul, agilitatea, viteza, conştiinciozitatea şi puterea de care dă dovadă impunându-l în atenţia multor antrenori de fotbal de la colegiu. În cele din urmă, tânărul de culoare este selectat în echipa Baltimore Ravens şi are şansa de a juca în campionatul american de fotbal profesionist. Sandra Bullock a câştigat un premiu Oscar pentru rolul din acest film.

VERSO
Regia: Xavier Ruiz
Cu: Laurent Lucas, Carlos Leal, Chloé Coulloud, Nicole Max, Delphine Chanéac
Thriller, Elveţia 2009

Preocupat de munca sa, Alex, membru al unei echipe de poliţie speciale, are o relaţie rece cu fosta sa soţie şi cu fiica sa adolescentă. După ce Victor, prietenul lui din copilărie şi fost coleg de echipă, e eliberat din închisoare, trecutul lui Alex îl ajunge din urmă şi el începe să se teamă de răzbunarea lui Victor. După ce iese din închisoare, Victor îi devine complice lui Ceku, căpetenia mafiei locale. Alex decine să-l urmărească dar, curând, se trezeşte prins într-o fundătură.

WHEN IN ROME (2010)
Amor la Roma
Comedie, SUA, 2010
R: Mark Steven Johnson
D: Kristen Bell, Josh Duhamel, Will Arnett, Jon Heder, Danny Devito

Exact atunci când nu mai credea în existenţa unei relaţii perfecte, Beth (Kristen Bell) găseşte dragostea adevărată!

Beth este o tânără ambiţioasă din New York, cu un program extrem de încărcat. Atunci când sora ei o anunţă că se mărită cu un italian pe care îl cunoscuse de doar două săptămâni, este destul de sceptică, dar lasă totul la o parte şi pleacă la Roma. De fapt, Beth abia aştepta să părăsească New Yorkul, fiind deziluzionată de tot ceea ce a avut parte până acum din punct de vedere sentimental şi este convinsă că viaţa nu îi va oferi niciodată o relaţie perfectă.

Domnişoară de onoare la nunta surorii ei, Beth se simte atrasă de jurnalistul Nick (Josh Duhamel), cavalerul de onoare. În ciuda eforturilor de a-l cuceri, seara se termină cu o mare dezamăgire pentru ea: îl vede pe Nick în compania unei italience focoase. Nervoasă, Beth declară război iubirii şi fură, în chip de sfidare a destinului, câteva monede din celebra fântână a dragostei din Roma.

Inexplicabil, toţi cei care aruncaseră acele monezi în acea fântână, sperând în îndeplinirea dorinţelor, se îndrăgostesc la nebunie de Beth. Prin urmare, femeia care credea că nu va întâlni niciodată dragostea, are parte de mai mult decât poate duce. Printre "pretendenţi" se numără un magnat din industria cârnaţilor – Al Russo (Danny DeVitto), un magician de stradă – Lance (Jon Heder), un pictor – Antonio (Will Arnett) şi un model încrezut – Gale (Dax Shepard). Aceştia o copleşesc cu daruri şi atenţia la care nu sperase niciodată. Pe toţi îi respinge fără să stea pe gânduri, însă adevăratele probleme apar atunci când Nick începe să îi facă şi el curte. Oare această dragoste este reală sau doar o consecinţă a gestului ei nesăbuit?

YOU DON’T KNOW JACK
DOCTORUL “MOARTE”
Regia: Barry Levinson
Cu: Al Pacino, Susan Sarandon, Danny Huston, Brenda Vaccaro, John Goodman
Biografic, SUA, 2010

Înger al milei sau ucigaş?

Al Pacino îl interpretează pe dr. Jack Kevorkian în biografia HBO realizată de Barry Levinson care îi traseaza cariera controversată a zgomotosului activist pentru sinuciderea asistată. Convins că “moartea nu e o crimă”, dr. Kevorkian (poreclit şi “doctorul Moarte”) creează o maşină care le permite pacienţilor terminal să-şi pună capăt vieţii într-o manieră umană. În momentul în care doctorul este forţat să-şi apere filozofia şi practica în tribunal, erupe o furtună mediatică care pune în dezbatere dreptul la viaţă şi la moarte a pacienţilor.

DOCUMENTARE:

CHRAMY TELA (AKA. BODY TEMPLES)
TRUPUL MEU E UN TEMPLU
Regia: Ivan Pokorný
Documentar, Cehia 2010

Trăim într-o epocă în care obsesia îmbunătăţirii aspectului fizic prin exerciţiu a dobândit un statut cult, un fenomen care se manifestă în feluri pozitive, curioase, dar şi foarte bolnave. Iniţial, documentarul conduce spectatorul în lumea suprarealistă a Campionatului internaţional de culturism ca, după aceea, să îi ofere o perspectivă mai intimisă asupra scenei cehe de bodybuilding.

DARLING I LOVE YOU (AKA. DARLING I LOWE JU)
IUBIŢI DE OCAZIE
Regia: Anna Blaszczyk
Polonia, documentar 2011

Turismul sexual e un fenomen răspândit printre femeile din Europa de Est. În timp ce independenţa lor financiară creşte, locuri precum plajele însorite ale Egiptului devin pentru ele destinaţiile preferate. Le urmărim pe aceste trei femei din Polonia în timp ce întâlnesc, se îndrăgostesc şi chiar se mărită cu tineri egipteni atrăgători. Bărbaţii polonezi care sunt martorii acestor întâmplări oferă comentarii.

KET VILAG KOZT (AKA. CAUGHT BETWEEN TWO WORLDS)
ÎNTRE DOUĂ LUMI
Regia: Viktor Oszkár Nagy
Documentar, Ungaria 2011

Un documentar HBO original. O perspectivă profundă şi personală asupra vieţii cotidiene dintr-un lagăr de refugiaţi din Ungaria.

THE COVE
GOLFUL
Regia: Louie Psihoyos
Documentar, SUA 2009

Folosind echipament de cea mai înaltă performanţă, un grup de activişti, condus de dresorul de delfini Richard O’Barry, se infiltrează într-un mic golf de lângă Taijii, Japonia, pentru a demasca obiceiuri şocante de abuz asupra animalelor, dar şi o ameninţare serioasă asupra sănătăţii umane. Premiul Oscar pentru cel mai bun documentar de lungmetraj.

KOCHANKOWIE (AKA. LOVERS)
IUBIŢI
Regia: Rafal Skalski
Documentar, Polonia 2009

Otto şi Anna se cunosc de copii. Numele lor sunt palindromuri. S-au întâlnit din întâmplare. O poveste a unor vieţi circulare, cu nume circulare, care se întâmplă într-un loc circular (cercul polar) unde ziua nu se sfârşeşte niciodată. Există lucruri infinte şi dragostea e unul dintre ele.

TEENAGE PAPARAZZO
Documentar, SUA 2010
Regia: Adrian Grenier

Într-o noapte din Los Angeles, Adrian Grenier, starul serialului HBO Entourage, l-a întâlnit pe Austin Visschedyk, un paparazzo de 14 ani.
Uimit şi inspirat de adolescentul hiperactiv, Grenier decide să întoarcă obiectivul către Visschedyk într-un efort de a-l înţelege mai bine pe acest adolescent unic şi de a afla ce-i motivează pe unii să hărţuiască vedetele.

CARRYOVER RETURN MOVIES:

INKHEART
INIMĂ DE CERNEALĂ
Regia: Iain Softley
Cu: Brendan Fraser, Paul Bettany, Helen Mirren, Jim Broadbent, Andy Serkis
Fantastic, SUA 2008

În această peliculă fantastică, un tată și fiica lui care împărtășesc pasiunea pentru cărți sunt în primejdie.

Pericolul este acela că, în momentul în care un personaj dintr-o carte de fabule pentru copii este adus la viață, tatăl dispare undeva între paginile cărții.

Oare cum ar fi dacă, de fiecare dată când rostești cu voce tare, povestea devine reală? Inkheart este inspirat de bestseller-ul pentru copii semnat de Cornelia Funke, o povestea fără vârstă a imaginației și aventurii. Eroina centrală a poveștii este Meggie (Eliza Hope Bennett), o fetiță al cărei tată, Mortimer “Mo” Folchart (Brendan Fraser), are un uluitor talent secret. Este vorba despre abilitatea de a aduce la viață personajele din cărți atunci când citește povestea cu voce tare. Însă, un personaj negativ dintr-o carte rară de fabule pentru copiii îi răpește părintele, iar Maggie împreună cu prietenii ei pornesc într-o aventură incredibilă pentru a-l salva pe tatăl captiv.

UNIVERSAL SOLDIER: THE RETURN
SOLDATUL UNIVERSAL: ÎNTOARCEREA
Regia: Mic Rodgers
Cu: Jean-Claude Van Damme, Heidi Schanz, Bill Goldberg
Acţiune, SUA, 1999

Filmul continuă epopeea lui Luc Deveraux, personajul iconic interpretat de Van Damme, soldatul de neoprit care, la sfârşitul primei parti era singurul erou rămas in viaţă. Povestea se continuă câţiva ani mai târziu când Luc, acum în ipostaza unui tată rămas văduv, este angajat ca expert tehnic la un proiect guvernamental destinat producerii unui nou tip de soldat sofisticat, inteligent şi agil.

Bucuresti, 19.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *