free download 78 travel guides written by experts

HBO – noiembrie 2012

PREMIERE

CARNAGE (2011)
CEI MICI, CEI MARI, CEI FURIOŞI
Regia: Roman Polanski
Cu: Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz, John C. Reilly, Elvis Polanski
Dramă, Franţa 2011
11,12,14,15,17,27,28

O discuţie politicoasă despre comportamentul copiilor devine un război verbal.

Amplasat în Brooklyn-ul contemporan, Carnage se centrează pe două perechi de părinţi; după ce copii lor s-au bătut, adulţii se întâlnesc acum să discute problema. Totuşi, discuţia politicoasă escaladează curând într-un război verbal. 

După ce băieţii lor în vârstă de 11 ani se bat într-un parc, iar Zachary îi scoate rivalului Ethan doi dinţi cu un băţ, soţii Penelope şi Michael Longstreet pe de-o parte şi soţii Nancy şi Alan Cowan pe de altă parte decid să se întâlnească în apartamentul modest al primilor pentru a discuta cordial despre acest incident. Penelope este o activistă politică care scrie o carte despre Darfur, iar Michael este vânzător din clasa de mijloc a societăţii ce locuieşte în Brooklyn, în vreme ce Alan este un avocat de succes, care vorbeşte fără încetare la telefonul mobil, iar Nancy e un broker de investiţii din luxosul cartier Manhattan. Conversaţia politicoasă de la începutul întâlnirii degenerează pe parcurs în conflicte verbale violente, ironii acide şi reproşuri cu privire la modul necorespunzător în care şi-au educat odraslele, cei patru părinţi aruncându-şi unii altora acuzaţii grave ce scot la lumină fisurile din propriile mariaje. Pe măsură ce îşi pierd controlul şi ridică tonul unii la alţii, Penelope, Michael, Nancy şi Alan îşi dau arama pe faţă şi demonstrează că în spatele aparentei toleranţe se ascund prejudecăţi rasiale, homofobie şi misoginism.

CHARLIE ST. CLOUD
Regia: Burr Steers
Cu: Zac Efron, Amanda Crew, Kim Basinger, Ray Liotta, Donal Logue
Dramă, SUA 2010
24,25,30

Un erou provincial. Un accident tragic. Un dar miraculos.

Charlie St. Cloud e un tânăr copleşit de moartea fratelui său mai mic. Totuşi, legătura lor specială se continuă după moarte, pentru că Charlie îşi poate zări fratele. Apoi, întâlneşte o fată şi trebuie să aleagă…

Charlie St. Cloud (Zac Efron) e un marinar experimentat din Pacificul de nord vest care şi-a câştigat o bursă departe de casă. Charlie, febleţea mamei sale şi Sam, frăţiorul său cel mic, se întorc cu maşina târziu în noapte când sunt implicaţi într-un accident fatal care îl ucide pe Sam şi-l schimbă pentru totdeauna pe Charlie. După accident, Charlie e sfâşiat de vinovăţie, convins că dacă ar fi fost mai atent la volan, Sam ar fi fost azi în viaţă. Atunci când începe să vadă fantoma fratelui său, ea îi pare extrem de reală; însă prietenii şi vecinii săi cred cu toţii că şi-a pierdut minţile. La puţin timp după aceste viziuni, Tess, fosta colegă de clasă a lui Charlie, se reîntoarce neanunţată în oraş şi cei doi se îndrăgostesc. Însă înainte ca Charlie să-şi vadă de viaţa lui, va trebui să lase trecutul în urmă şi să-şi ia rămas bun de la fratele său, Sam.

COWBOYS & ALIENS
COWBOY ŞI EXTRATEREŞTRI
Regia: Jon Favreau
Cu: Daniel Craig, Harrison Ford, Olivia Wilde, Sam Rockwell, Adam Beach
SF, SUA 2011
18,21,24,29

O navă spaţială soseşte în Arizona, în 1873, ca să cucerească Pământul.

Un străin se trezeşte amnezic într-un orăşel din deşert, dar cu o brăţară misterioasă la încheietură. El ajunge în fruntea unei bande de cowboy, renegaţi şi luptători apaşi care luptă cu un inamic extraterestru.

În Arizona secolului al XIX-lea, cowboys şi indienii apaşi sunt într-o continuă confruntare şi nimeni nu pare capabil să instaureze pacea şi buna-înţelegere între ei. Atunci când într-un oraş situat în mijlocul unei regiuni deşertice apare un străin pe nume Jake Lonergan, care nu îşi aminteşte nimic despre trecutul său, dar poartă pe încheietura mâinii stângi un soi de brăţară bizară a cărei întrebuinţare îi este neclară chiar şi lui însuşi, localnicii nu îl întâmpină cu braţele deschise şi chiar îl întemniţează, comunicându-i că este căutat de către şeriful federal. La fel de interesat de necunoscut este şi colonelul Woodrow Dolarhyde, cel care conduce cu mână de fier frâiele oraşului şi care are propriile socoteli cu singuraticul Jake Lonergan. Atunci când oraşul este ţinta unei invazii extraterestre şi localnicii sunt răpiţi unul câte unul de către creaturile ce intenţionează să preia controlul asupra acestor teritorii şi să-i transforme pe oameni în sclavi, cowboy-ii şi indienii trebuie să lase deoparte conflictele dintre ei şi să îşi unească forţele împotriva unui duşman comun. Brăţara miraculoasă pe care Jake Lonergan o poartă la mână se dovedeşte a fi cheia salvării rasei umane.

FOOTLOOSE (2011)
DANS INTERZIS
Regia: Craig Brewer
Cu: Kenny Wormald, Julianne Hough, Dennis Quaid, Andie Macdowell, Miles Teller
Dramă, SUA 2011
6,9,14,15,22,27

Un adolescent dintr-o metropolă se mută într-un oraş care a interzis dansul.

Adolescentul Ren se mută într-un orăşel liniştit şi descoperă că aici sunt interzise muzica zgomotoasă şi dansul. Însă totul se schimbă atunci când Ren decide să sfideze interdicţia şi se îndrăgosteşte de Ariel, fiica reverendului.

Ren MacCormack ajunge din Boston, în oraşelul sudist Bomont, unde are parte de o doză zdravănă de şoc cultural. Înainte cu câţiva ani de venirea lui Ren, comunitatea oraşelului fusese zguduită de un accident de maşină în care muriseră cinci tineri. Fiindcă tragedia s-a produs după o noapte petrecută în oraş, consilierii locali din Bomont, împreună cu reverendul Shaw Moore (interpretat de Dennis Quaid) decid să aplice legi drastice şi interzic muzica zgomotoasă şi dansul. Ren nu e însă un tânăr obişnuit să se supună convenţiilor sociale, aşa că revitalizează orăşelul şi, în timp ce îl scutură de praf şi de plictiseală, se îndragosteşte de Ariel, fiica preotului.

FRIDAY AFTER NEXT
VINERI, ÎN AJUN DE CRĂCIUN
Regia: Marcus Raboy
Cu: Ice Cube, Mike Epps, John Witherspoon, Don ‘D.C.’ Curry, Anna Maria Horsford
Comedie, SUA 2002

Craig şi Day-Day s-au mutat, în cele din urmă, din casele părinţilor…

Craig şi Day-Day trăiesc acum într-un apartament ruinat şi se pregătesc de Crăciun. După ce li se fură cadourile şi banii de chirie de cineva ce pretinde a fi Moş Crăciun, primesc slujbe de paznici neînarmaţi în mall-ul local…

Acţiunea are loc în perioada sărbătorilor de iarnă când, în sfârşit, Craig şi Day Day – doi verişori – reuşesc să aibă apartamentul lor. Mai mult, fac rost de o slujbă (agenţi de pază), agaţă fete, beau şi consumă droguri uşoare, li se pare că sunt în al nouălea cer. Fericirea lor nu durează mult, căci într-o zi descoperă că au fost jefuiţi…

JINGLE ALL THE WAY
GOANA DUPĂ CADOU
Regia: Brian Levant
Cu: Arnold Schwarzenegger, Sinbad, Phil Hartman, Rita Wilson, Robert Conrad
Familial, SUA 1996

Un tată vrea să-i cumpere fiului cea mai tare jucărie, chiar în ajun de Crăciun…

E chiar înainte de Crăciun şi puternicul om de afaceri Howard Langston (Arnold Schwarzenegger) duce un veritabil război al cumpărăturilor ca să-i poată cumpăra fiului său cea mai căutată jucărie de sezon – Turbo Man.

Crăciunul; e perioada cea mai magică a anului. Puternicul om de afaceri Howard Langston munceşte din greu, pentru că nu poate refuza comenzile de ultim moment ale clienţilor săi; la fel de pretenţios e şi fiul său, Jamie, care îi cere cea mai tare figurină a momentului – Turbo Man. Din nefericire, Howard se confruntă cu o mare problemă: e ajunul Crăciunului şi Turbo Man s-a epuizat încă de la Thanksgiving! Încercarea disperată a lui Howard de-a găsi un Turbo Man cât se poate de repede, se transformă într-o odisee şi mai sălbatică decât şi-ar fi putut imagina. În timpul acesti aventuri fără sfârşit, se trezeşte într-o cursă nebună contra cronometru şi contra unui poştaş dement pe nume Myron, la rândul lui foarte hotărât să pună mâna pe ultimul Turbo.

MR. POPPER’S PENGUINS
PINGUINII DOMNULUI POPPER
Regia: Mark Waters
Cu: Jim Carrey, Carla Gugino, Angela Lansbury, Ophelia Lovibond, Madeline Carroll
Comedie, SUA 2011
17,18,23,28,29

Viaţa unui om de afaceri e întoarsă pe dos după ce moşteneşte 6 pinguini…

Mr. Popper e un om de succes care habar n-are de lucrurile importante în viaţă… până când moşteneşte 6 pinguini. Pinguinii lui Popper îi transformă apartamentul într-o minunată ţară a zăpezii şi îi dau viaţa peste cap.

Inspirată din cartea pentru copii cu acelaşi titlu din 1938 a autorilor Richard şi Florence Atwater, comedia "Mr. Popper’s Penguins" îl are în centrul acţiunii pe Tom Popper, un dezvoltator imobiliar care dărâmă localuri îndrăgite de către new yorkezi pentru a construi pe respectivele terenuri zgârie-nori. Dependent de muncă şi obsedat de ideea de a avansa în carieră şi de a câştiga o avere prin scheme machiavelice, domnul Popper a uitat semnificaţia cuvintelor “prietenie şi iubire”, motiv pentru care a fost părăsit de către soţia lui Amanda, care este implicată acum într-o relaţie amoroasă cu Rick, un ecologist fanatic. Atunci când moşteneşte de la înstrăinatul lui tată 6 pinguini şi este forţat să îşi transforme apartamentul luxos într-un paradis îngheţat pentru a crea noilor locatari condiţii prielnice de viaţă, Tom se ataşează de amuzantele creaturi, iar performanţele sale profesionale au de suferit. Urmărit de către un vecin răuvoitor, care vrea să câştige bani reclamându-l că ascunde ilegal în apartament pinguinii al căror loc ar trebui să fie la Grădina Zoologică şi şicanat de către un portar care îl ameninţă că va informa administratorul cladirii despre bizarii lui colegi de cameră, Tom Popper învaţă câteva lecţii preţioase de la pinguini.

NEXT FRIDAY
VINEREA VIITOARE
Regia: Steve Carr
Cu: Ice Cube, Mike Epps, Justin Pierce, John Witherspoon, Don ‘Dc’ Curry
Comedie, SUA 2000

Debo a fugit din închisoare şi vrea să se răzbune pe Craig…

Un pungaş versat din Los Angeles se îndreaptă spre suburbii şi spre unchiul său câştigător la loterie pentru a scăpa de răzbunarea unui hoţ din trecutul său. Necazurile încep să curgă…

Suntem în Los Angeles, iar Craig (Ice Cube) locuieşte în continuare cu părinţii lui. În timp ce îşi caută o slujbă, acesta îşi reaminteşte de momentul său de glorie care avusese loc cu patru ani în urmă. Asta se întâmplase în 1995, atunci când îl învinsese pe bătăuşul Debo (Tommy ‘Tiny’ Lister Jr.). Însă, după câţiva ani în spatele gratiilor, Debo reuşeşte să evadeze şi este decis să se răzbune. Temându-se pentru fiul său, tatăl lui Craig (John Witherspoon) îl trimite pe acesta să locuiască împreună cu Elroy (Don ‘DC’ Curry), un unchi excentric şi cu verişoara Day-Day (Mike Epps). Destul de curând, Craig va afla că necazurile te pot găsi oriunde te-ai ascunde. Din nou, forţe pe care nu le poate controla îi vor pune la încercare capacitatea de supravieţuire şi devotamentul faţă de familie, iar el va accepta provocarea.

PARANORMAL ACTIVITY 3
ACTIVITATE PARANORMALĂ 3
Regia: Ariel Schulman, Henry Joost
Cu: Lauren Bittner, Christopher Smith, Chloe Csengery, Jessica Tyler Brown, Hallie Foote
Horror, SUA 2011
16,25,29

Doua surori se împrietenesc cu o entitate invizibilă ce sălăsluieşte în casa lor.

Cel de-al treilea capitol din Activitate Paranormală – un prequel care are în centru versiunile mai tinere ale surorilor adulte din primele două – le urmăreşte pe Katie şi Kristi în timpul primei lor întâlniri cu entitatea malefică.

Un prequel amplasat în 1988, atunci când surorile protagoniste ale primelor două filme, Katie şi Kristi, erau copii, Activitate Paranormală 3 explorează primele lor întâlniri cu fantoma malefică. Povestea începe cu lucruri care se sparg inexlicabil în timpul nopţii şi cu tatăl fetelor, Dennis, care amplasează camere de luat vederi în casă, ca să-şi filmeze familia în timp ce doarme. Pe măsură ce trece timpul, spiritul care bântuieşte familia devine din ce în ce mai rău şi totul se acumulează spre o concluzie îngrozitoare…

REALITY BITES
VIAŢA PE CONT PROPRIU
Regia: Ben Stiller
Cu: Winona Ryder, Ethan Hawke, Janeane Garofalo, Steve Zahn, Ben Stiller
Dramă, SUA 1994

Patru absolvenţi trebuie să facă faţă realităţii nu tocmai roze a vieţii mature.

Lelaina, o recentă absolventă de colegiu, îşi filmează prietenii aparţinând aşa numitei “Generaţii X”. Pe cont propriu, fără ajutorul financiar al părinţilor ei distanţi, ea trebuie să facă alegeri în carieră şi în viaţa sentimentală.

În această peliculă care a reprezentat pentru Ben Stiller debutul ca regizor de film, Winona Ryder o interpretează pe Lelaina, o tânără care a absolvit recent colegiul. Pentru că acum este pe cont propriu, ea este pusă în situaţia de a înfrunta realitatea dură atât în carieră, cât şi în relaţiile sale. Ea are dificultăţi cu intership-ul la o televiziune locală şi trebuie să aleagă între carieristul Michael (Ben Stiller) şi boemul Troy (Ethan Hawke). Între timp, Lelaina lucrează la Reality Bites, un documentar care surprinde viaţa de zi cu zi a prietenilor ei. Pelicula a obţinut o nominalizare la MTV Movie Awards şi, de la lansare, a devenit un film far al “Generaţiei X” cea, care la începutul agitaţilor ani ’90, avea 20 de ani.

RISE OF THE PLANET OF THE APES
PLANETA MAIMUŢELOR: INVAZIA
Regia: Rupert Wyatt
Cu: James Franco, Freida Pinto, John Lithgow, Andy Serkis, Brian Cox
SF, SUA 2011
25,26,28,29

O experiment creează un cimpanzeu super-inteligent ce incită primatele la răscoală.

Un prequel care se concentrează pe cimpanzeii modificaţi genetic într-un laborator din San Francisco de un om de ştiinţă ambiţios; unul dintre aceştia va conduce o revoltă a primatelor împotriva oamenilor.

Un grup de oameni de ştiinţă din oraşul San Francisco se foloseşte de maimuţe pentru a testa un medicament revoluţionar menit să vindece pacienţii care suferă de Alzheimer. Cercetatorul Will Rodman este obsedat de ideea de a continua experimentul, în pofida reacţiilor adverse pe care le are administrarea respectivului leac asupra primatelor. Studiind cu atenţie comportamentul unui cimpanzeu botezat Caesar, care pare să aştepte cu nerăbdare momentul în care îşi primeşte pastila, geneticienii constată că unul dintre efectele adverse este creşterea neobişnuită a nivelului de inteligenţă al subiecţilor, fapt dovedit de testele tomografice efectuate asupra creierului maimuţelor din laborator. Deşi Caroline este îngrijorată de direcţia în care se îndreaptă acest experiment scăpat de sub control, nu reuşeşte să îl convingă pe Will să renunţe, iar Caesar devine în fiecare zi mai deştept şi mai avid de putere. El se transformă în liderul unei rebeliuni a maimuţelor împotriva oamenilor. Pe masură ce Terra este invadată de primatele inteligente şi periculoase, iar între rasa umană şi maimuţe izbucneşte un război devastator, specialiştii în inginerie genetică trebuie să găsească soluţii pentru a-i împiedica pe subiecţii experimentului să îi transforme pe oameni în sclavi.

SCOTT PILGRIM VS. THE WORLD
SCOTT PILGRIM ÎMPOTRIVA TUTUROR
Regia: Edgar Wright
Cu: Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Kieran Culkin, Chris Evans, Anna Kendrick
Comedie, SUA 2011
10,11,16,22,23,27,28

Scott trebuie să-i învingă pe cei şapte foşti iubiţi ai prietenei sale.

Noua iubită a lui Scott e şi cea mai dificilă: are o ligă de şapte foşti iubiţi ticăloşi care încă îi mai controlează viaţa amoroasă şi care ar face orice ca să-l elimine ca pretendent. Dacă vrea s-o cucerească, trebuie musai să-i învingă…

Scott Pilgrim (Michael Cera) este un tânăr de 23 de ani care cânta la chitară bas într-o formaţie rock, este fermecător şi nu a întâmpinat niciodată dificultăţi în a-şi face iubite. Singurele sale probleme apar în momentele în care trebuie să se dispenseze de prietenele de care s-a plictisit… Atunci când o întâlneşte pe Ramona Flowers (Mary Elizabeth Winstead) şi îşi propune să o cucerească, Scott habar nu are că viaţa amoroasă a fetei este controlată de 7 foşti iubiţi malefici. Astfel, el este nevoit să se lupte cu patinatori pe role, vedete rock şi gemeni identici psihopaţi şi diabolici, cu care fata visurilor lui a avut legături romantice în trecut şi care sunt decişi să îşi elimine rivalul din joc. Scott Pilgrim vs. the World/Scott Pilgrim împotriva tuturor este bazat pe volumul de benzi desenate Scott Pilgrims Precious Little Life al autorului canadian Bryan Lee Malley.

SOLARIS (2002)
Regia: Steven Soderbergh
Cu: George Clooney, Natascha Mcelhone, Viola Davis, Jeremy Davies, Ulrich Tukur
SF, SUA 2002
20,25,29

Un psiholog investighează întâmplările misterioase de pe o navetă spaţială.

Un clasic SF ce are ca personaj principal un doctor care îşi întâlneşte soţia decedată pe o staţie spaţială unde lucrurile au luat-o razna. George Clooney este un psiholog ce trebuie să convingă echipajul să se întoarcă acasă.

Solaris este o poveste de dragoste plasată într-un cadru science-fiction, care se desfãsoarã cândva, într-un timp neprecizat din viitor. Dr. Chris Kelvin (George Clooney) este trimis sã investigheze cauzele comportamentului straniu al unui mic grup de oameni de ştiinţã aflat la bordul staţiei spaţiale Prometheus.

Kelvin porneşte în acestã cãlãtorie după ce prietenul său, Gibarian (Ulrich Tukur), comandantul misiunii de pe Prometheus, îi cere ajutorul. Ajuns acolo, Kelvin este şocat de ce gãseşte: Gibarian s-a sinucis, iar cei doi oameni de ştiinţã rãmaşi prezintã semne de paranoia, datoritã stresului provocat de rezultatele cercetãrilor fãcute de ei asupra planetei Solaris.

Kelvin este prins în misterul acestei lumi stranii. Pe de altã parte, Solaris este o a doua şansã pentru el – aceea de a schimba deznodãmântul relaţiei sale cu soţia sa Rheya (Natascha McElhone), a cãrei moarte, cu câtiva ani în urmã, continua sã îl chinuie si sã-i provoace sentimente de vinovãţie. Dar este oare posibil sã schimbãm trecutul ? Sau suntem condamnati sã repetãm aceleaşi greşeli ?

THE IDES OF MARCH
ZIUA TRĂDĂTORILOR
Regia: George Clooney
Cu: Ryan Gosling, George Clooney, Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti, Marisa Tomei
Thriller, SUA 2011
4,5,7,8,10,22,23

Un film despre un tânăr purtător de cuvânt care cade pradă politicilor “de culise”.

În timpul ultimelor zile frenetice de dinaintea campaniei prezidenţiale din Ohio, un tânăr purtător de cuvânt este implicat într-un scandal politic care poate să-i compromită şansele la preşedinţie ale candidatului pentru care lucrează.

Ambiţia seduce şi puterea corupe în acest thriller captivant şi intens al regizorului George Clooney. George Clooney este guvernatorul Morris, un candidat care participă la alegerile preliminare pentru preşedinţie din partea Partidului Democrat. În frenezia ultimelor zile din campania de nominalizare, Stephen Meyers (Ryan Gosling), secretarul de presă al guvernatorului Morris, se trezeşte prins într-o serie de maşinaţiuni, trădări şi scandaluri care pun în pericol şansele politicianului de a câştiga. Un curs intensiv de politici murdare pentru un tânăr idealist.

THE LAST TRUCK: CLOSING OF A GM PLANT
ÎNCHIDEREA UNEI FABRICI
Regia: Steven Bognar, Julia Reichert
Documentar, SUA 2009
29

O perspectivă revelatorie asupra industriei de maşini americane în criză.

Pentru rezidenţii din Moraine, Ohio, General Motors a fost mai mult decât o simplă companie. După anunţul că fabrica din Moraine se închide, muncitorii uluiţi îşi contemplă carierele la GM.

Pentru locuitorii din Moraine, Ohio, General Motors a fost mai mult de o simplă companie producătoare de maşini – a fost coloana vertebrală a comunităţii. După ce, în 2008, GM a anunţat că închide sucursala din Moraine din pricina scăderii vânzărilor de camionete şi SUV-uri, muncitorii aflaţi în stare de şoc îşi rememorează viaţa trăită în fabrică, amintindu-şi de oportunităţile, prieteniile şi mândria primite şi simţite de-a lungul anilor. Prin intermediul cuvintelor lor, filmul devine o elegie a unui sistem de producţie aflat pe moarte, oferind o analiză la zi a industriei americane de maşini aflată în plină criză.

THE MUPPETS
PĂPUŞILE MUPPET
Regia: James Bobin
Cu: Jason Segel, Amy Adams, Chris Cooper, Rashida Jones, Alan Arkin
Comedie, SUA 2011
3,4,9,29,30

Păpuşile Muppets trebuie să se reunească pentru a-şi salva sala de spectacol.

Atunci când trei mari fani Muppets descoperă planurile necurate ale petrolistului Tex Richman de-a închide “Teatrul Muppet”, ei îl ajută pe Kermit să reunească păpuşile şi să strângă 10 milioane $ pentru a salva sala de spectacol.

Muppets, cea mai amuzantă familie de papusi din istorie, se reuneşte pe marile ecrane în „Păpuşile Muppets”. Noua aventură începe atunci când Walter şi Gary, doi fani împătimiţi ai păpuşilor Muppets, pleacă în vacanţă în Los Angeles, iar călătoria lor include şi o vizită la studiourile în care s-au făcut cunoscuţi idolii lor. Atunci când află că un magnat al petrolului (Tex Richman) vrea să demoleze vechiul teatru, Walter şi Gary îl caută pe Kermit. La insistenţele lor, simpaticul broscoi reuneşte familia pentru un nou spectacol care să salveze teatrul în care au dat cele mai bune reprezentaţii din cariera lor. Miss Peggy se lasă cel mai greu convinsă, deoarece este editor plus-size la Vogue – Paris şi îi vine mai greu să renunţe la viaţa ei pentru a lucra alături de vechii ei prieteni.

THE RUM DIARY
JURNALUL UNUI IUBITOR DE ROM
Regia: Bruce Robinson
Cu: Johnny Depp, Amber Heard, Aaron Eckhart, Richard Jenkins, Michael Rispoli
Dramă, SUA 2011
9,18

Jurnalistul american Paul Kemp îşi ia un post de liber-profesionist în Puerto Rico…

Dezamăgit de viaţa din New York şi de convenţiile prăfuite ale anilor ’50, jurnalistul liber-profesionist Paul Kemp (Johnny Depp) zboară la Puerto Rico, unde se trezeşte într-un punct crucial al existenţei sale.

The Rum Diary este un film inspirat din romanul autobiografic cu acelaşi nume al lui Hunter S. Thompson scris la începutul anilor 1960, dar care a fost publicat abia în anii 1998. Scenariul şi regia filmului sunt semnate de Bruce Robinson. Paul Kemp, un jurnalist american liber profesionist, se mută de la un ziar important din New York intitulat The Daily News, unde se afla la apogeul carierei , la o editură şi un ziar din San Juan, Porto Rico . Povestea filmului este plasată la sfârşitul anilor 1950 şi cuprinde o poveste de dragoste, scene încâlcite de gelozie, dezolare şi extaz, trădare şi violenţă alcoolică. Atunci când lui Kemp i se cere să scrie favorabil despre ultima schema financiară dubioasă a unui bogătaş, jurnalistul are de făcut o alegere: să-şi foloseasca talentul scriitoricesc în slujba unui afacerist corup sau să le întrebuinţeze pentru a-i deconspira pe ticăloşi.

TRESPASS (2011)
OSTATICI
Regia: Joel Schumacher
Cu: Nicolas Cage, Nicole Kidman, Ben Mendelsohn, Cam Gigandet, Liana Liberato
Thriller, SUA 2011
24,30

O familie înstărită se luptă cu banda de criminali din casa lor.

Kyle şi Sarah Miller par a le avea pe toate. Atunci când el, un neguţător de diamante, tocmai s-a întors dintr-o călătorie de afaceri şi fiica lor adolescentă se strecoară la o petrecere, patru criminali fără scrupule le invadează casa.

Într-o comunitate bogată, privată, prioritatea este securitatea, iar familia Miller n-a precupeţit niciun efort ca siguranţa lor să fie deplină. În spatele unor ziduri înalte şi a unor gradini foarte îngrijite trăiesc Kyle (Nicolas Cage), un om de afaceri care te ameţeşte cu vorbele şi superba sa soţie, Sarah (Nicole Kidman), care se ocupă cu renovarea reşedinţei. Prinsă între luarea acestor decizii importante şi supravegherea fiicei sale adolescente cu temperament rebel, femeia se trezeşte atrasă de un tânăr muncitor care lucrează la casa lor. Nimic nu e însă ce pare şi doar atunci când un grup de criminali fără scrupule condus de Elias le invadează proprietatea, familia Miller devine unită. După ce aceştia pătrund în reşedinţă, toată lumea e cuprinsă într-un vârtej de trădare, decepţie, tentaţie şi intrigi. Kyle, Sarah şi Avery îşi vor asuma riscuri enorme ca să scape cu vieţile – şi cu relaţiile de familie – intacte.

UNE EXECUTION ORDINAIRE (AKA. AN ORDINARY EXECUTION)
O EXECUŢIE OBIŞNUITĂ
Regia: Marc Dugain
Cu: André Dussollier, Marina Hands, Edouard Baer, Denis Podalydès, Tom Novembre
Dramă, Franţă 2010
13

Ultimele zile ale unuia dintre cei mai infami lideri ai lumii – Stalin.

Amplasată în Uniunea Sovietică, în 1953, spre finalul vieţii lui Joseph Stalin, această dramă istorică spune povestea tulburătoare a soţiei unui om de ştiinţă care are sarcina de a-l îngriji şi de a-l vindeca pe bolnavul Stalin.

Toamna lui 1952. Un tânără doctoriţă care lucrează într-un spital de la periferia Moscovei, e disperată să rămână însărcinată cu soţul ei, un medic dezabuzat care continuă să trăiască doar graţie dragostei pentru soţia sa. Spre groaza ei, femeia este chemată în secret să-l trateze pe bolnavul Stalin, care tocmai şi-a concediat medicul personal. Dictatorul le va submina relaţia şi o va manipula pe tânără cu minciuni şi tactici perfide. Pe rând prietenos şi pervers, monstrul îşi revelează îndemânarea în arta terorii.

WAITING FOR SUPERMAN
Regia: Davis Guggenheim
Documentar, SUA 2010
22,27

Un documentar ce examinează criza învăţământului public din SUA.

Documentarul examinează criza educaţiei publice din Statele Unite cu ajutorul firelor narative multiple, care se întretaie: studenţii şi familiile lor, educatori şi reformatori, cu toţii încearcă să îndrepte un sistem disfuncţional.

Pentru o naţie care declară, mândră, că se ocupă de soarta fiecărui copil, America are unul dintre cele mai tarate sisteme de educaţie din lume. În ciuda cheltuielilor din ce în ce mai mari şi a promisiunilor politicienilor, învăţământul public american, odinioară cel mai bun din lume, ignoră acum educaţia a milioane de copii. Regizorul Davis Guggenheim ne reaminteşte că “satisticile” au nume: Anthony, Francisco, Bianca, Daisy şi Emily, copii ale căror poveşti alcătuiesc fundaţia captivantă a documentarului. În timp ce îi urmăreşte pe aceşti tineri promiţători în cadrul unui sistem care mai mult le stopează decât le încurajează dezvoltarea academică, Guggenheim diseaca metodic sistemul şi problemele sale din ce în ce mai mari.

Totuşi, îmbrăţişând ideea ca profesorii buni sunt temelia şcolilor bune, Guggenheim oferă şi speranţă, explorând abordarile inovatoare ale unor reformişti ai educaţiei şi identificând şcolile care au modelat cultura americană.

CARRYOVER MOVIES

25 KILATES (AKA. 25 CARAT)
25 DE CARATE
Regia: Patxi Amezcua
Cu: Francesc Garrido, Aida Folch, Manuel Morón, Joan Massotkleiner, Héctor Colomé
Thriller, Spania 2008

Doi prieteni încearcă să evadeze din lumea infractorilor din Barcelona.

Un thriller intens despre o hoaţă de mașini și un fost boxer devenit reuperator care pun la cale un plan îndrăzneţ de a fugi din lumea sordidă a criminalităţii din Barcelona.

În Barcelona, Abel muncește ca recuperator neoficial de datorii și le reamintește oamenilor ce se poate întâmpla dacă nu-și plătesc datoriile la timp. El se întâlnește întâmplător cu Kay, un hoaţă de mașini, și între ei se leagă o prietenie trainică. Kay e sătulă de viaţa ei de acasă. Ea împarte un apartament cu tatăl ei, Sebas, care are o mare problemă cu jocurile de noroc. Abel inventează mereu strategii dubioase în speranţa unui câștig zdravăn, însă planurile sale se destramă mai tot timpul. Totuși, de data asta, el a găsit o modalitate prin care să stoarcă trei sute de mii de euro de la un poliţist corupt și o roagă Kay să-l ajute. Pentru că vor să evadeze din lumea interlopă, Abel și Kay sunt hotărâţi să pună la punct un plan ca lucrurile să iasă așa cum își doresc. Evident, nu totul decurge așa cum s-ar fi așteptat.

BATMAN: YEAR ONE
BATMAN: ANUL UNU
Regia: Lauren Montgomery, Sam Liu
Animaţie, SUA 2011

Batman va deveni cel mai mare luptător contra crimei din istoria omenirii …

Fiţi martorii transformării lui Bruce Wayne, cel care se întoarce acasă după ce s-a pregătit ani de zile în străinătate în arte marţiale și știinţă ca să devină Batman, spaima criminalilor din Gotham.

Atunci când Gotham City are nevoie disperată de eroi, doi oameni trebuie să apere dreptatea… însă de pe părţi diferite ale baricadei. Bruce Wayne se întoarce acasă să lupte contra răului, chiar în același timp în care poliţistul onest Lt. James Gordon se mută la Gotham și găsește corupţie la fiecare nivel. Orașul explodează, iar Bruce devine justiţiarul cu mască Batman. Nu-i va fi deloc ușor, pentru că Catwoman, mafia și Gordon sunt pe urmele lui!

BROWN SUGAR
Regia: Rick Famuyiwa
Cu: Taye Diggs, Sanaa Lathan, Mos Def, Nicole Ari Parker, Boris Kodjoe
Romantic, SUA 2002

Un bărbat și o femeie, prieteni încă din copilărie, se reîntâlnesc după câţiva ani.

Doi buni prieteni care au devenit celebri pe scena hip-hop și care se sprijină unul pe altul profesional, au tot felul de aventuri amoroase până să-și dea seama că, de fapt, sunt îndrăgostiţi unul de celălalt.

Sidney e o jurnalistă care a părăsit publicaţia L.A Times, pentru care făcea recenzii de concerte pop-rock, pentru a edita o revistă new yorkeză de hip hop intitulată XXL. Dre e un producător al unei mari companii de discuri cu sediul în New York. Cei doi se ştiu încă din copilărie, de pe vremea când abia descoperiseră hip-hop-ul. Acum că lucrează din nou împreună, par a fi făcuţi unul pentru celălalt. Doar că Dre trebuie să se căsătorească cu Reese, o avocată, iar Sydney pretinde că nu-i interesată sentimental de acesta. Între timp, Dre e din ce în ce mai iritat de faptul că celebra casă de discuri pentru care lucrează pune mai mult accentul pe profit decât pe calitate şi preferă să semneze cu o “făcătură” ca duo-ul Ren şi Ten, ignorându-l pe talentatul Chris.

COLUMBUS CIRCLE
Regia: George Gallo
Cu: Selma Blair, Giovanni Ribisi, Jason Lee, Amy Smart, Kevin Pollak
Thriller, SUA 2012

O moștenitoare recluzivă constată că lumea ei izolată începe să se facă ţăndări…

O moștenitoare care s-a închis în apartamentul ei pentru aproape două decenii e forţată să-și confrunte fricile, după ce unul dintre vecinii ei e ucis și un detectiv sosește pentru a începe investigaţia.

Abigail Clayton (Selma Blair) trăiește singură. Foarte singură. De fapt, atrăgătoarea moștenitoare și-a părăsit apartamentul din Manhattan de aproape două decenii. Faimoasa fiică a unui industrialist bogat a dispărut de ochi devoratori ai presei și de intruziunea constantă a familiei ei la vârsta de 18 ani, atunci când și-a primit impresionanta moștenire. În timpul acestei izolări auto-impuse, Abigail a avut contact doar cu doi oameni – cu portarul clădirii ei, Klandermann (Kevin Pollak), cu care comunică prin notiţe, și cu doctorul Raymond Fontaine (Beau Bridges), un prieten de familie care îi este singurul confident. Atunci când moartea vecinului ei îl face pe detectivul din New York, Frank Giardello (Giovanni Ribisi), să lanseze o investigaţie, Abigail e iritată să-l găsească la ușă, gata să-i pună întrebări. După ce a încercat să cumpere apartamentul vacant al decedatei ca să-și asigure intimitatea, Abigail e și mai supărată atunci când este refuzată și când noii săi vecini – Lilian și Charlie – se mută acolo.
Abigail îi monitorizează prin vizor, dar lumea să bine ordonată începe să se destrame în clipa în care îi întâlnește, finalmente, faţă-n faţă pe cei doi.

CORIOLANUS
CORIOLAN
Regia: Ralph Fiennes
Cu: Ralph Fiennes, Gerard Butler, Vanessa Redgrave, Brian Cox, Jessica Chastain
Dramă, Marea Britanie, 2011

Eroul exilat al Romei se aliază cu vechiul său inamic ca să se răzbune.

Coriolanus modernizează una dintre cele mai dificile piese ale lui Shakespeare. Amplasat în timpurile moderne, filmul e regizat de Ralph Fiennes și are în centru un general ce se confruntă atât cu inamicii Romei, cât și cu răscoala civilă.

Caius Martius "Coriolan" (Ralph Fiennes), un temut general roman, se află în conflict atât cu orașul Roma, cât și cu cetăţenii săi. Împulsionat de mama sa dominatoare și ambiţioasă pe nume "Volumnia" (Vanessa Redgrave) să obţină poziţia puternică de Consul, el e nevoit să se umilească în faţa maselor, de voturile cărora are nevoie ca să fie ales. Atunci când publicul refuză să-l susţină, condamându-l pentru aroganţa sa, el reacţionează cu furie și declanșează o răzmeliţă care culminează cu expulzarea sa din Roma. Eroul renegat se aliază cu fostul său inamic, Tullus Aufidius (Gerard Butler), ca să se răzbune pe orașul care l-a trădat.

Coriolanus e explozivul debut regizoral al lui Ralph Fiennes. Amplasat pe fundalul unei republici implicate într-un război lung și amar, Coriolanus e un thriller atemporal și intens inspirat de jocul de putere, manipularea politică, argumentele și prejudiciile extremelor sociale. Amestecând clasicul cu contemporanul, filmul păstrează limbajul shakespearian, dar îl combină îndrăzneţ cu tehnologia modernă și decorul contemporana pentru a sublinia calitatea viscerală a poveștii originale.

DAD MADE DIRTY MOVIES
PRODUCĂTORUL
Regia: Jordan Todorov
Documentar, Germania 2011

Povestea unuia dintre cei mai mari cineaști “erotici”: Stephen C. Apostolof.

Documentarul face cronica ascensiunii lui Stephen C. Apostolof, de la un fugar est-european, la producătorul și regizorul unor filme erotice clasice din anii ’60 și ’70, de la relaţia sa turbulentă cu infamul Ed Wood, la decăderea sa.

Până nu demult, oamenii erau convinși că a murit. Alţii, se îndoiau că ar fi existat vreodată. Unii sugerau chiar teoria extravagantă că el și cu infamul Ed Wood (supranumit “cel mai prost regizor al tuturor timpurilor”) erau una și aceeași persoană. Dad Made Dirty Movies este cronica vieţii și a filmelor lui Stephen C. Apostolof (alias A.C. Stephen) – un fost prizonier politic, un creștin devotat, un om de familie și unul dintre cei mai mari cineaști erotici americani. Filmul trasează evadarea lui A.C. Stephen din dictatura comunistă din Bulgaria și călătoria sa spre Hollywood, acolo unde a trăit visul american. De-a lungul unei cariere care a durat două decenii turbulente, A.C. Stephen a făcut 17 pelicule soft porno cu budget redus. Astăzi, moștenirea să continuă să suscite reacţii, fiind ba ridiculizată, ba ridicată în slăvi de critici și de fani. Documentarul Dad Made Dirty Movies ne arată uluitoarea poveste a lui A.C Stephen, combinând interviuri revelatoare cu familia și colaboratorii săi, materiale de arhivă și fotografii animate. Un film despre cultura erotismului din anii ’60 și ’70 și despre inocenţa pierdută a cinema-ului erotic.

DESPICABLE ME
SUNT UN MIC TICĂLOS
Regia: Pierre Coffin, Chris Renaud
Animaţie, SUA, 2010

Un super ticălos e pus la încercare, atunci când trei copii îi intră în viaţă.

Gru, unul dintre cei mai mari super-ticăloși ai lumii, plănuiește să fure luna! Planurile sale sunt date peste cap în ziua în care întâlnește trei fete orfane care se uită la el și văd ceva ce nimeni n-a mai văzut: un potenţial tată.

Într-o suburbie cu case cochete şi cu grădini de trandafiri împrejmuite cu gărduleţe albe, se află o casă neagră care zace în mijlocul unei peluze părăginite. În ea locui maleficul Gru (voce Steve Carell) care, împreună cu armata lui de minioni pune la cale un jaf de proporţii astronomice. Vrea să fure luna! Gru are o plăcere deosebită să comită tot felul de ticăloşii. Înarmat cu un arsenal de raze care micşorează sau îngheaţă, şi ajutat de o flotă de vehicule de război în stare permanentă de alertă, Gru seceră tot ce-i stă în drum. Asta până în ziua în care dă piept cu voinţa uriaşă a trei fetiţe orfane care se uită la el şi văd ceea ce nimeni nu mai văzuse: un potenţial tată!

FACEBOOK FOLLIES
NEBUNIA FACEBOOK
Geoff D’Eon
Documentar, Canada, 2011

O perspectivă foarte actuală asupra consecinţelor pe care le are media socială.

Un documentar extrem de actual despre consecinţele faptului că oamenii își împărtășesc informaţiile personale pe Facebook. Povești cu persoane care și-au pierdut slujbele, căsătoriile, demnitatea și libertatea din cauza asta.

Detestată și adulată, Facebook-ul e cea mai de success reţea socială din lume, un fenomen care a schimbat fundamental felul în care oamenii comunică între ei. Facebook-ul e ușor de folosit și, până acum, aproape un milliard de persoane îi folosesc serviciile. Relaţiile, gândurile, hobby-urile, amintirile, vieţile și morţile noastre sunt înregistrate acum pe Facebook. Toate acestea reprezintă o schimbare de paradigmă în comunicare, la fel de semnificativă ca apariţia presei tipărite, a telegrafului sau a televiziunii. Inevitabil, o asemenea schimbare e acompaniată de greșeli, umilinţe și necazuri. Spectatorii vor întâlni oameni care și-au pierdut slujbele, căsătoriile, demnitatea sau libertatea din cauza postărilor altora. Pentru a lărgi contextul, aceste povești sunt intercalate cu reflecţii ale experţilor din domeniul schimbărilor sociale, al securităţii pe Internet și din media contemporană. Filmat în Canada, SUA și Marea Britanie, documentarul închipuie o călătorie captivantă spre miezul uneia dintre cele mai puternice forţe de schimbare socială.

HANNA
Regia: Joe Wright
Cu: Saoirse Ronan, Eric Bana, Cate Blanchett, Tom Hollander, Olivia Williams
Acţiune, Marea Britanie, 2011

Hana, o adolescentă de 16 ani, a fost crescută ca să devină asasinul perfect.

Hanna, o adolescentă care a fost crescută de tatăl ei ca să devină asasinul perfect, e trimisă într-o misiune în Europa și e urmărită de un agent fără scrupule și de oamenii săi.

Hanna (Saoirse Ronan) este o adolescentă care deţine toate calităţile de care are nevoie pentru a deveni un soldat perfect: putere, rezistenţă şi inteligenţă. Toate aceste atuuri au fost valorificate de tatăl ei, (Eric Bana), un fost agent CIA, care şi-a crescut fiica undeva în sălbăticiile Finlandei, antrenând-o pentru a deveni asasinul perfect. Viaţa ei nu a avut nimic în comun cu aceea a unui adolescent: a însemnat instrucţie în fiecare zi, astfel încât să devină cea mai bună. Acum, ea este trimisă de către tatăl ei în misiune în Europa. Pe urmele sale se află un agent nemilos care, de asemenea, are propriile secrete (Cate Blanchett). Când se apropie de finalul misiunii, Hanna are revelaţii în ceea ce priveşte existenţa ei şi, neaşteptat, începe să îşi pună întrebări în legătură cu umanitatea sa.

MARGIN CALL
PANICĂ PE WALL STREET
Regia: J.C. Chandor
Cu: Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons, Zachary Quinto, Penn Badgley
Thriller, SUA, 2011

Oameni cheie dintr-o bancă fac faţă primelor faze ale crizei financiare…

Analistul unei firme de investiţii descoperă o informaţie care ar putea pune întregul business în pericol și distruge vieţile și carierele colegilor săi, în acest thriller intens, amplasat la începutul crizei financiare din 2008.

Inspirat de o poveste adevărată și amplasat în eșalonul de vârf al lumii financiare, Margin Call e un thriller complicat care are în centru principalii “jucători” ai unei firme de investiţii, surprinși pe durata unei singure zile, la începutul crizei finainciare din 2008. Atunci când un analist debutant descoperă o informaţie care ar putea duce la prăpușirea firmei, se declanșează un carusel nebun, pentru că deciziile financiare și morale aduc vieţile tuturor celor implicaţi pe marginea dezastrului. Scenaristul și regizorul J.C. Chandor debutează în forţă cu un portret incisiv și curajos de autentic al industriei financiare și al celor angajaţi în ea, care se confruntă cu decizii cu efect global.

MONTE CARLO
Regia: Thomas Bezucha
Cu: Selena Gomez, Katie Cassidy, Leighton Meester, Cory Monteith, Andie Macdowell
Comedie, SUA, 2011

Trei tinere pleacă într-o vacanţă la Paris și ajung în lumea bună din Monte Carlo…

În timp ce se află într-o excursie la Paris cu cea mai bună prietenă și cu sora ei vitregă, Grace e confundată cu o figură mondenă britanică, iar cele trei ajung la Monte Carlo pentru un bal de caritate, o licitaţie și amor.

După terminarea liceului, Grace și cea mai bună prietenă a ei, Emma, renunţă la slujbele de chelneriţe în Texas pentru o excursie la Paris. Însă Meg, sora vitregă și cam acră a lui Grace, e instaurantă de către părinţi drept “ghidul” lor. Cele trei sosesc în Franţa, acolo unde Grace e confundată cu o figură din lumea mondenă britanică pe nume Cordelia Winthrop Scott. Atunci când fetele ajung în posesia invitaţiei Cordeliei la un bal de caritate luxos în Monte Carlo, ele nu pierd ocazia și pleacă spre sud. Având la dispoziţie un apartament de hotel gigantic, haine și accesorii la discreţie (printre care și un colier de 4 milioane $), ele încep o aventură romantică plină de petreceri pe iaht, meciuri de polo și flirturi cu bărbaţi disponibili. Dar atunci când colierul dispare și adevărata Cordelia sosește pe neașteptate, Grace, Emma și Meg trebuie să-și pună la bătaie farmecul sudist, isteţimea și bravada ca să nu-și strice definitiv vacanţa.

PRIEST (2011)
PREOTUL
Regia: Scott Charles Stewart
Cu: Paul Bettany, Karl Urban, Cam Gigandet, Maggie Q, Lily Collins
Acţiune, SUA, 2011

Un preot e pe urmele vampirilor care i-au răpit nepoata.

Un action horror post-apocaliptic despre un preot războinic care încalcă legea bisericii și face echipă cu un tânăr șerif și cu o preoteasă ca să dea de urmele unor vampiri renegaţi care i-au răpit nepoata.

Un preot războinic porneşte o luptă dură pentru a-şi salva nepoata care fusese răpită de nişte vampiri. După secole de lupte sângeroase, omenirea a câştigat bătălia împotriva hoardelor vampirilor, cei mai de temut inamici ai planetei. Cei câţiva rămaşi au fost duşi în rezerve izolate, în vreme ce oamenii s-au refugiat în oraşe conduse de Biserică. În timpul războaielor cu vampirii, preoţii fuseseră instruiţi combatanţi, iar acum trăiesc în izolare, fiind evitaţi de vecini. Această situaţie este pe cale să se schimbe pentru un preot veteran (Paul Bettany), a cărui nepoată este răpită de vampiri. El cere ajutorul superiorilor, dar este refuzat, aşa că își propune să încălce legea Bisericii pentru a-şi salva nepoata. În cruciada pe care o porneşte este însoţit de iubitul fetei, un tânăr şerif, şi de o fostă preoteasă războinică care posedă abilităţi de luptă supranaturale.

SUPER 8
Regia: J.J. Abrams
Cu: Kyle Chandler, Elle Fanning, Joel Courtney, Gabriel Basso, Noah Emmerich
SF, SUA, 2011

Un thriller retro-SF care are ca punct de pornire un accident misterios de tren.

Super 8 spune povestea a șase prieteni care filmează întâmplător un accident de tren și descoperă că o creatură inimaginabilă a evadat dintr-un vagon. Dar oare ce vrea misterioasa creatură?

Acţiunea filmului Super 8 se petrece în vara anului 1979, în orășelul ficţional Lillian Heights, statul Ohio, și are în centru un grup de 6 tineri care folosesc o cameră Super 8 pentru a realiza propriul lor film cu zombie. Într-o noapte, proiectul lor îi duce pe o cale ferată rurală și, pe măsură ce camera capteaza imaginile, un camion intră în coliziune cu o locomotivă. În urma acestei catastrofe feroviare, dintre fiarele contorsionate iese ceva inuman. Evenimentele stranii și dispariţiile misterioase declanșate după acest eveniment îi determină pe cei șase prieteni să suspecteze că întâmplarea cu trenul nu a fost un accident, ci a fost declanșata de ceva mai terifiant decât orice si-ar putea imagina.

THE INBETWEENERS MOVIE
VACANŢA
Regia: Ben Palmer
Cu: Simon Bird, James Buckley, Blake Harrison, Joe Thomas, Emily Head
Comedie, SUA, 2011

Patru rataţi plini de hormoni pleacă în Grecia pentru o vacanţă nebună.

Fiţi alături de Will, Simon, Jay și Neil – patru prieteni adolescenţi – în călătoria lor nebună în Creta în căutarea beţiilor și a sexului. Va fi o săptămână nebună pe care n-o vor uita.

O comedie britanică inspirată de faimosul sitcom "The Inbetweeners”. Filmul descrie aventurile dezastroase ale unui grup de prieteni adolescenţi în Creta, după terminarea liceeului. Will, Simon, Jay și Neil pleacă într-o vacanţă dementă în Malia, în căutarea unor beţii de pomină și a sexului. O saptămâna nebună, pe care cu siguranţă n-o vor uita… dacă, a două zi dimineaţă, își vor putea aminti tot ce s-a întâmplat.

TWILIGHT SAGA: BREAKING DAWN PART 1
SAGA AMURG: ZORI DE ZI, PARTEA I
Regia: Bill Condon
Cu: Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Billy Burke, Peter Facinelli
Fantastic, SUA 2011

Sarcina lui Bella de după căsătoria cu Edward aduce consecinţe neașteptate.

În noul capitol din saga Twilight, o căsătorie, o lună de miere și nașterea unui copil aduc schimbări neașteptate și șocante în vieţile lui Bella, Edward și ale celor dragi lor, inclusiv noi complicaţii cu vârcolacul Jacob Black.

Zori de Zi – Partea 1, următorul episod al sagăi Amurg, duce povestea de dragoste dintre Bella și Edward pe un fagăș aproape normal. Vampirul și muritoarea par să se bucure acum de o căsătorie aparent liniștită, dar nu pentru mult timp, fericirea lor fiind din nou spulberată de trădari și pericole negândite. După nuntă, Bella (Kristen Stewart) și Edward (Robert Pattinson) pleacă în Rio de Janeiro pentru lună de miere. Rodul pasiunii lor nu se lasă mult așteptat, Bella rămânând imediat insărcinată. Şi cum legătura lor nu ar fi trebuit să dea naștere unui urmaș, venirea pe lume a creaturii hibride aproape că o ucide pe Bella. Singura ei șansă de supravieţuire este ca Edward să o transforme în vampir.

Până să realizeze ce se întâmplă, Edward, Bella și fiica lor Renesmee ajung să fie vânaţi atât de Volturi, cât și de vârcolaci, iar războiul mocnit dintre clanuri este pe cale să se reaprindă.

Saga Amurg: Zori de zi continuă aventura care a topit inimile tinerilor din întreaga lume, ultimele două capitole ale producţiei- fenomen fiind regizate de celebrul Bill Condon, laureat al premiilor Oscar pentru scenariul filmului Gods and Monsters.

WAR HORSE
CALUL DE LUPTĂ
Regia: Steven Spielberg
Cu: Jeremy Irvine, Peter Mullan, Emily Watson, Niels Arestrup, David Thewlis
Dramă, SUA, 2011

O dramă ce descrie remarcabila legătură dintre un băiat și calul său loial.

Primul război mondial e experimentat prin călătoria unui cal – o odisee a bucuriei și a durerii, a prieteniei pasionale și aventurii intense. O poveste înălţătoare despre prietenie și război.

Legendarul regizor Steven Spielberg ne aduce un nou film impresionant, Calul de lupta, o aventură epică despre loialitate, speranță și tenacitate, plasată în timpul primului razboi mondial, în Anglia rurală. Prietenia dintre un băiat și calul său devine legendă în momentul în care aceștia sunt despărțiți de războiul teribil.

Drama urmărește călătoria curajosului animal, aventurile sale în zonele de conflict armat și felul în care acesta influențează viața tuturor celor cu care intră în contact. Ecranizare a unui roman de succes, Calul de lupta este una dintre cele mai frumoase povești despre prietenie și razboi, care ilustrează superb spiritul de aventură, curajul, loialitatea și frumuseţea unei prietenii dintre un băiat și animalul său loial.

WILD TARGET
PUNCT OCHIT… PUNCT IUBIT!
Regia: Jonathan Lynn
Cu: Bill Nighy, Emily Blunt, Rupert Grint, Rupert Everett, Eileen Atkins

Un ucigaș plătit încearcă să se retragă, dar o hoaţă frumoasă îi schimbă planurile.

Rose, o hoaţă libertină, se trezește în bătaia puștii unui asasin de renume mondial pe nume Victor. Dar atunci când Victor o cruţă, acest lucru declanșează o serie de evenimente care le vor întoarce amândurora vieţile pe dos.

Victor Maynard (Bill Nighy) e un asasin de vîrstă mijlocie, solitar, care trăiește doar ca să-și mulţumească formidabila mamă și se mândrește cu reputaţia sa ucigaș eficient. Rutina sa profesională e intreruptă atunci când se trezește atras de una dintre ţintele sale, Rose (Emily Blunt), care a vândut un Rembrandt fals unui client răzbunător. Asasinul îi cruţă viaţa și se alege, fără să vrea, cu un tânăr ucenic pe nume Tony (Rupert Grint). Acompaniat de cei doi, Victor încearcă să dejoace planurile ucigașe ale clientului său.

ZOOM
ZOOM – ACADEMIA SUPEREROILOR
Regia: Peter Hewitt
Cu: Tim Allen, Courteney Cox, Chevy Chase, Spencer Breslin, Rip Torn
Aventură, SUA 2006

Fostul super-erou Jack trebuie să transforme un grup de copiii în noi super-eroi.

Jack, fostul “căpitan Zoom”, e un super-erou care și-a pierdut puterile. Acum, misiunea lui e să transforme un grup de copii răzgâiaţi într-o nouă generaţie de super-eroi care vor salva lumea de la distrugerea iminentă.

Legaţi-vă centura de siguranţă şi pregătiţi-vă pentru o călătorie din altă lume! Când Pământul este ameninţat de o iminentă distrugere, un super erou complet ieşit din formă, rămas fără serviciu şi trecut de perioada sa de glorie este rechemat în acţiune, pentru a salva situaţia. Acel erou este Jack Shepard, cunoscut şi sub numele de "Căpitanul Zoom" (Tim Allen). Problema este că el şi-a pierdut toate puterile. Acum depinde doar de Generalul Laraby (Rip Torn) şi Dr. Grant (Chevy Chase) să îl convingă să accepte încă o misiune: instruirea unei mulţimi pestriţe de copii, care au, la rândul lor, super puteri uimitoare.

RETURN MOVIES

30 MINUTES OR LESS
30 de minute sau mai puţin
Acţiune, SUA, 2011
R: Ruben Fleischer
D: Jesse Eisenberg, Danny Mcbride, Aziz Ansari, Nick Swardson, Michael Peña

Doi criminali răpesc un băiat pe care-l forţează să spargă o bancă.

Nick, un băiat care livrează pizza într-un orășel prăfuit, e forţat să participe într-un elaborat plan criminal, atunci când e răpit de doi indivizi care îi lipesc o bombă de piept și îl informează că are doar două ore să spargă o bancă.

În această comedie de acţiune, Nick (Jesse Eisenberg) e un băiat cu o viaţă banală, care livrează pizza. Totul se schimbă, însă, atunci când intră în colimatorul a doi indivizi ce se visează mari minţi criminale (Danny McBride și Nick Swardson). Acești infractori patetici îl răpesc pe Nick și îi atașează de piept o bombă cu ceas, cu promisiunea că o vor detona dacă el nu va sparge o bancă. Cum are doar câteva ore să pună în aplicare această misiune imposibilă, Nick îi cere ajutorul lui Chet (Aziz Ansari), prietenul său cel mai bun. În timp ce timpul se scurge, cei doi se confruntă cu poliţia, cu asasini plătiţi, cu aruncători de flăcări și cu propriile relaţii intime, extrem de tumultoase.

A BETTER LIFE (AKA. THE GARDENER)
O VIAŢĂ MAI BUNĂ
Regia: Chris Weitz
Cu: Demián Bichir, José Julián, Dolores Heredia, Joaquín Cosio, Carlos Linares
Dramă, SUA 2011

O perspectivă asuprea luptei emigranţilor în goana lor după visul american.

Carlos, un văduv harnic, are un singur scop în viaţă: să-i dea fiului său adolescent oportunitatea unei vieţi mai bune. Regizorul Chris Weitz ne livrează o perspectivă puternică asupra luptei emigrantţilor în goana lor după visul american.

O drama emoţionantă despre un emigrant harnic, care-și crește singur fiul și care se luptă să-i ofere acestuia o viaţă mai bună lucrând ca grădinar în Los Angeles. Hotărât să se mute din oraș ca să-și îndepărteze fiul de la bandele de răufăcători și să-l inscrie într-o școală decentă, acest tată devotat intră în posesia unui camion care-i permite să câștige și mai mult și care-l ajută să ia mai multe comenzi. Dar cum agenţii de imigraţie îl pândesc la fiecare colţ, iar gangsterii încearcă să-i ademenească fiul, el duce o luptă constantă ca să supravieţuiască într-un oraș necruţător, fără să fie deportat. Regizorul Chris Weitz ne livrează o perspectivă puternică asupra luptei emigranţilor în goana lor după visul american.

AGATHA (1979)
Regia: Michael Apted
Cu: Dustin Hoffman, Vanessa Redgrave, Timothy Dalton, Helen Morse, Tony Britton
UK, dramă 1979

Agatha Christie a dispărut într-o noapte de decembrie, în 1926

Agatha Christie, faimoasa autoare de romane poliţiste, a dispărut misterios într-o noapte de decembrie, în 1926. Întâmplările prin care a trecut cât a lipsit din viaţa publică au fost la fel de pline de suspans ca şi cărţile ei.

Vanessa Redgrave şi Dustin Hoffman sunt starurile acestui film despre faimoasa scriitoare de romane poliţiste Agatha Christie şi despre bărbatul cu care se presupune că a trăit o misterioasă poveste de dragoste. În viaţa reală, în decembrie 1926, scriitoarea de romane de suspans Agatha Christie a dispărut pentru 11 zile. Nici până astăzi, nu se ştie ce a făcut ea în acele zile. Pelicula regizată de Michael Apted vine cu un răspuns imaginar în ceea ce priveşte acest mister. Astfel, dezvoltă ipoteza că, după moartea mamei sale şi după vestea că soţul (Timothy Dalton) are de gând să o părăsească, doamna Christie (Vanessa Redgrave), a luat avionul şi s-a îndreptat către Harrogate. În vreme ce toată lumea îşi punea întrebări în ceea ce priveşte locul unde s-ar afla ea, Wally Stanton (Dustin Hoffman), un reporter american, reuşeşte să o găsească şi încearcă să o ajute.

ARTHUR (2011)
Regia: Jason Winer
Cu: Russell Brand, Helen Mirren, Greta Gerwig, Jennifer Garner, Geraldine James
Comedie, SUA 2011

Arthur playboy-ul se îndrăgostește de o femeie pe care familia lui n-o place.

Arthur s-a bazat întotdeauna pe bogăţia sa nelimitată și pe înţelepciunea dadacei sale care a încercat sa-l scutească de necazuri. Acum se confruntă cu cea mai mare provocare a vieţii sale privilegiate– să aleagă între un stil de viaţă luxos și singura femeie pe care a iubit-o vreodată.

În această nouă perspectivă asupra unei povești clasice, Russell Brand reinventeaza rolul adorabilului miliardar Arthur Bach, un individ șarmant, iresponsabil, care s-a bazat întotdeauna doar pe două lucruri în viaţă: pe averea sa nelimitată și pe bunul simţ dadacei sale, Hobson, care îi este și cea mai bună prietenă. Arthur are o inima bună, iubește distracţia și n-are niciun scop în viaţă. Practic, își petrece fiecare zi a existenţei sale în căutarea senzaţiilor tari. Dar atunci când imaginea lui publică imprevizibilă ameninţă să păteze reputaţia familiei sale respectabile, îi este dat un ultimatum: fie se căsătorește cu frumoasa, însă frigida Susan Johnson (Jennifer Garner), o directoare de companie ambiţioasă care ar putea să-l potolească, fie să spună adio moștenirii și felului său de viaţă. E un înţelegere pe care Arthur ar fi inclinat să-o facă.. doar că s-a îndrăgostit de Naomi (Greta Gerwig), un ghid turistic din New York care-i împărtășește idealismul și spontaneitatea. Naomi cea independentă îl vede pe Arthur nu numai pentru ceea ce este, dar și pentru ce-ar putea fi și, în cele din urmă, îi dă un motiv să-și schimbe viaţa. Tot ce trebuie să facă este să fie el însuși. Cu ce preţ, însă? Graţie unui ajutor neconvenţional pe care-l primește de la Hobson – singura persoana care a crezut dintotdeauna în el – Arthur își va asuma cel mai mare risc al vieţii sale și va încerca să devină un om adevărat.

B.A.P.S.
PRINŢESE DE CULOARE…
Regia: Robert Townsend
Cu: Halle Berry, Martin Landau, Ian Richardson, Natalie Desselle, Troy Beyer
Comedie, SUA, 1997

Două femei îi redeşteaptă unui milionar din Los Angeles pofta de viaţă demult pierdută.

Halle Berry, câştigătoare a unui premiu Oscar, interpretează una dintre cele două prietene care îi reaprind unui milionar din Beverly Hills pofta de viaţă demult pierdută. În schimb, el le învaţă cum să devină “prinţese de culoare” în această comedie deliciousă.

Nisi (Halle Berry) şi Mickey (Natalie Desselle) au inimi mari şi vise chiar şi mai măreţe: vor să deschidă prima combinaţie de frizerie şi de restaurant cu mâncare tradiţională afro-americană. Într-un efort de-a câştiga bani ca să-şi pună în aplicare planul, ele dau o audiţie pentru un video clip muzical în Los Angeles şi, după câteva întâmplări neobişnuite, sfârşeşc prin a ajuta un servitor din Beverly Hills să îngrijească de un milionar în vârstă, care le primeşte pe fete în impozanta sa reşedinţă. În timp ce au grijă de bogătaş, fetele încep să trăiască pe picior mare şi se trezesc implicate, fără să vrea, într-un complot de escrocare a milionarului.

BEAN (AKA. BEAN: THE MOVIE)
Bean – o comedie dezastru
Comedie, SUA, 1997
R: Mel Smith
D: Rowan Atkinson, Peter Macnicol, Pamela Reed, Harris Yulin, Burt Reynolds

Uitați de cataclisme sau de invazia extratereștrilor, căci catastrofa are acum chip uman… Mr. Bean.

Rowan Atkinson îl aduce pe răutăciosul său personaj Mr. Bean pe marele ecran. Povestea începe în clipa în care Bean sosește la Los Angeles, având misiunea de a păzi un tablou celebru. Știind cât este Mr. Bean de priceput în tot ceea ce face, este clar că ceea ce urmează înseamnă dezastre în lanț.

Astfel, în toamna lui 1997, un om foarte bogat donează 50.000.000 de dolari Galeriei de Artă Grierson din California pentru a aduce una dintre cele mai valoroase picturi înapoi în America. Până acum, această importantă piesă de artă fusese expusă la muzeul D’Orsay din Paris. Pentru a da o mai mare importanță evenimentului, ei au ideea de a cere celor de la Royal National Gallery of England să îl trimită pe cel mai bun academician al lor pentru a supraveghea întreaga procedura. În schimb, cei de la Londra se folosesc de acest prilej pentru a scăpa de cel mai detestat și stupid angajat. Așa ajunge Mr. Bean, cel care distruge orice atinge, să fie omul-cheie în această importantă misiune. Din această clipă, haousul este cel care va pune stăpânire pe tot.

BEAUTIFUL BOY
UN COPIL FRUMOS
Regia: Shawn Ku
Cu: Maria Bello, Michael Sheen, Alan Tudyk, Moon Bloodgood, Austin Nichols
Dramă, SUA, 2010

Fiul lor a comis un carnagiu la liceu, apoi s-a sinucis.

Bill și Kate, un cuplu căsătorit pe cale de-a se despărţi, încearcă cu disperare să găsească o minimă explicaţie pentru gestul fiului lor de 18 ani care și-a împușcat colegii de universitate și, apoi, s-a sinucis.

Beautiful Boy e o poveste de dragoste neconvenţională ce explorează drama a doi soţi care, aflaţi pe pragul de a se despărţi, trebuie să facă faţă unei dureri de neimaginat și să găsească puţină alinare în cele mai negre zile ale vieţii lor.

Bill (Michael Sheen) și Kate (Maria Bello) încearcă, cu disperare, să găsească o explicaţie raţională după ce află că singurul lor fiu a comis un carnagiu, împușcând studenţi și profesori la universitatea unde învăţa, după care s-a sinucis. Înleminţi de durere, ei se luptă cu înmormântarea, cu frenezia media și cu mila stânjenitoare a rudelor și prietenilor. Mariajul lor, déjà mult încercat, e pus și mai mult la test atunci când își dau seama că tot ce mai au împreună e confuzia și durerea – și cumplita moștenire pe care le-a lăsat-o fiul lor. Însă acest eveniment teribil îi forţează să se confrunte cu sentimentele de vinovăţie, furie și dezgust de sine. Paradoxal, ei vor regăsi speranţa – vor reuși, în cele din urmă, să se cunoască unul pe cealalt cu adevărat și vor descoperi că mai au o șansă la fericire.

BEING HUMAN
CĂLĂTOR PRIN TIMP
Regia: Bill Forsyth
Cu: Robin Williams, Anna Galiena, John Turturro, Hector Elizondo, Vincent D’Onofrio
Dramă, Marea Britanie,1994

Un om își caută locul în lume prin cinci epoci istorice diferite.

Robin Williams interpretează un om obișnuit ce traversează cinci ere istorice diferite, de la epoca de bronz și până în prezent. Williams cade, se ridică și cade din nou, pentru ca, în cele din urmă, să-și dea seama ce înseamnă umanitatea.

Robin Williams are rolul principal în această colecţie unică și emoţionantă de povești legate de o temă comună: nevoia unui om de a-și găsi locul în lume. În fiecare dintre aceste povestiri, bărbatul pornește într-o călătorie. În toate aceste călătorii, el va experimenta o odisee care se întinde pe mii de ani, din sălbăticia epocii bronzului, la nebunia metropolei contemporante. În fiecare dintre aceste incursiuni, el se apropie din ce în ce mai mult de ceea ce caută: acel loc de care să aparţină și pe care să-l numească “acasă” și acele relaţii profunde care dau sens existenţei.

BEST INTENTIONS (AKA. DIN DRAGOSTE CU CELE MAI BUNE INTENTII)
DIN DRAGOSTE CU CELE MAI BUNE INTENTII
Regia: Adrian Sitaru
Cu: Bogdan Dumitrache, Natasa Raab, Alina Grigore, Marian Râlea, Rémusz Szikszai
Dramă, România, 2011

Atunci când mama intră în spital, viaţa fiului său iubitor o ia razna…

Alex are 30 și ceva de ani și o fire nevrotică. Atunci când mama lui intră în spital, viaţa sa o ia razna. La spital, Alex să trezește într-un soi comedie burlescă plină de personaje inedite și de evenimente surprinzătoare.

Alex are 30 și ceva de ani și o fire nevrotică. După ce mama lui (Nataşa Raab) este internată în spital în urma unui accident vascular cerebral, viaţa lui Alex o ia complet razna. La spital, Alex se găseşte prins într-un spectacol burlesc plin de personaje neaşteptate şi de evenimente surprinzătoare. În mijlocul acestei comedii umane, el încearcă să facă faţă situaţiei ţinând cont de sfaturile tuturor celor din jur, dar, în același timp, își imaginează tot felul de scenarii catastrofiste în legătură cu mama lui. În timp ce aceasta pare să se simtă bine, Alex face o serie de greşeli din dragoste, cu cele mai bune intenţii.

BOND OF SILENCE
CONSPIRAŢIA TĂCERII
Regia: Peter Werner
Cu: Kim Raver, Charlie Mcdermott, Greg Grunberg, Haley Ramm, Rebecca Jenkins
Dramă, SUA, 2010

Povestea unei crime șocante și a incredibilei legături care s-a format ca urmare a ei.

Soţul lui Katy pleacă să pună capăt unei petreceri de Anul Nou dată în casa vecinului său și moare subit. Ceea ce, la prima vedere, pare un atac de cord se dovedește a fi ceva mult mai sinistru.. Se pare că bărbatul a fost omorât în bătaie și că șase copii sunt suspecţi.

Iertatea unei văduve. Remușcarea unui ucigaș. Bond of Silence e povestea adevărată a unei crime șocante și a uluitoarei legături care a rezultat în urma acesteia. Katy și Bob trăiau o viaţă perfectă într-un orășel prietenos. El era un avocat respectat și un atlet renumit. Ea abia născuse gemeni. E noaptea de Anul Nou. Câţiva adolescenţi se strâng în casa de alături, care aparţine unor oameni plecaţi în vacanţă. Cum e mereu “vecinul cel bun”, Bob se duce să pună capăt petrecerii. Are loc o confruntare. Bărbatul moare. Niciunul dintre adolescenţi nu recunoaște crima. Media năvălește asupra subiectului. Titlurile de ziar urlă. Katy încearcă să găsească răspunsuri. Dar nimeni nu vorbește. O conspiraţie a tăcerii pare a fi pus stăpânire pe oraș. Poliţia organizează o înscenare și cineva e prins. Ryan, un puști popular, încearcă să rămână cool, dar povara a ceea ce a făcut cântărește greu. Ryan, sfătuit de avocat, decide să pledeze nevionvat. Însă apoi Katy și Ryan se întâlnesc. În loc să fie o soţie îndoliată, ea devine o mamă încurajatoare. În loc să insulte, ea ascultă. În loc să acuze, ea consolează. Ryan îi povestește ce s-a întâmplat. Pas cu pas. Atunci când băiatul apare în faţa tribunalului, el pledează vinovat. Se întoarce către Katy. Privirile lor sunt pline de compasiune și de durere comună. Katy pledează pentru clemenţă și transformă ceea ce ar putea fi un final oribil, într-un început plin de speranţă.

BURLESQUE
Burlesque: Vis împlinit
Muzical, SUA, 2010
R: Steve Antin
D: Cher, Christina Aguilera, Eric Dane, Cam Gigandet, Julianne Hough

O tânără dintr-un orășel îndepărtat pornește către Los Angeles, acolo unde va începe aventura vieții ei.

Ali (Christina Aguilera) o fată dintr-un orășel anonim care vrea să își împlinească visul de a deveni o stea, pornește spre Los Angeles. Ceea ce umează va fi pentru ea începutul unei noi vieți, deoarece primește o slujbă într-un club condus de Tess (Cher), o fostă dansatoare. Fascinată de atmosfera de acolo, recent angajata chelneriță își promite ca într-o zi să urce și ea pe scenă. Viața îi pregătește mult surprize acestei fete îndrăzneței care avusese curajul să ia viața în piept.

Pelicula “Burlesque: Vis împlinit”, care a avut premiera în decembrie 2010 în România, nu a scăpat atenției criticii de specialitate, câștigând premii și nominalizări la Globurile de Aur, GLAAD Media Awards, Broadcast Film Critics Association Awards, Phoenix Film Critics Society Awards, ALMA Awards, Broadcast Film Critics Association Awards, Satellite Awards, World Soundtrack Awards, dar și la Razzie Awards (Cher).

CADDYSHACK II
Pădurea snobilor 2
Comedie, SUA, 1988
R: Allan Arkush
D: Jackie Mason, Robert Stack, Dyan Cannon, Dina Merrill, Jonathan Silverman

Un tip bogat încearcă să intre într-un club, dar nu este acceptat. Și așa începe totul…

În această continuare realizată de Allan Arkush, un tip bogat încearcă să intre într-un club, dar nu este acceptat. Pentru că știe că orice lucru are un preț, iar banii sunt la el, acesta decide să îl cumpere.

Snobii din clubul Country habar nu au cu cine se pun atunci când nu îl acceptă pe înstăritul Jack Hartounian. De dragul fiicei sale, el este decis să nu treacă așa de ușor peste acest refuz. Pentru că tânăra se îndrăgostise de unul dintre membrii clubului, Jack decide să îl cumpere. El nu se oprește aici, ci va schimba complet locul, transformându-l într-un parc de distracții pentru toată lumea.

CAPTAIN AMERICA: THE FIRST AVENGER
CĂPITANUL AMERICA: PRIMUL RĂZBUNĂTOR
Regia: Joe Johnston
Cu: Chris Evans, Hayley Atwell, Sebastian Stan, Tommy Lee Jones, Hugo Weaving
Acţiune, SUA, 2011

Steve ia parte la un proiect top secret care-l transformă într-un super-erou.

Steve, un soldat slăbănog al armatei SUA, ia parte într-un program militar experimental care îl înzestrează cu puteri super-umane și îl impinge să se lupte cu maleficul Red Skull, în acest action thriller inspirat de o bandă desenată.

Ne aflăm în 1941 și lumea e răvășită de război. După ce a încercat, în mod repetat, să se înroleze în armata americană ca să meargă la război alături de Forţele Aliate, tânărul și slăbănogul Steve Rogers (Chris Evans) e acceptat într-un program experimental care îl transformă în super-soldatul cunoscut sub numele de Captain America. În această nouă incarnare musculoasă, Captain America își unește forţele cu prietenul său Bucky Barnes (Sebastian Stan) și cu confidenta sa, Peggy Carter (Hayley Atwell), sub comanda colonelului Chester Phillips (Tommy Lee Jones), ca să declare război maleficei organizaţii HYDRA – divizia de știinţă a naziștilor – condusă de terifiantul Red Skull (Hugo Weaving).

CARS 2
MASINI 2
Regia: John Lasseter, Brad Lewis
Animaţie, SUA, 2010

Celebrul șofer de curse McQueen, împreună cu Mater, cel mai bun amic al său, reintră în acţiune.

Celebrul șofer de curse Fulger McQueen se reîntoarce în acţiune, ajutat și de bunul său amic Mater. Mater și McQueen se trezesc într-o nouă lume de intrigă, senzaţii tari și escapade comice în timp ce străbat în viteză tot globul.

Sequel-ul unuia dintre cele mai de succes producţii ale faimosul studio Pixar are la bază prietenia dintre Fulger McQueen şi Bucşă. Totul începe atunci când Fulger decide să participe la Grand Prix-ul Mondial şi porneşte alături de prietenii săi în ceea ce va devini aventura vieţii lor. Graţie acestui concurs, personajele ajung să călătorească în ţări precum Italia, Marea Britanie sau Japonia, iar diferenţele culturale de care aceştia se izbesc dau naştere multor situaţii comice. Dar de data aceasta, cursele de maşini nu mai constituie subiectul central al poveştii. Şi asta datorită lui Bucşă, care se trezeşte în mijlocul unei operaţiuni secrete în care el însuşi este spionul principal. Astfel este prins într-o cursă incredibilă pe străzile Japoniei și Europei, în mijlocul unei aventuri pline de peripeții, tractat de prietenii lui și urmărit de o lume întreagă. Pe lângă personajele consacrate vom mai întâlni și o sumedenie de alte mașini, una mai atrăgătoare ca cealaltă, agenți secreți, răufăcători dar și curse cu concurenţi internaționali. Secvenţele spectaculoase de cursă sunt intercalate cu parodiile de tipul James Bond care se concentrează pe Finn Rachetă, o supermaşină cu super arme însufleţită vocal de legendarul Michael Caine. Ce va alege Bucşă, să se implice în operaţiunea de spionaj sau să îl susţină pe amicul său?

CEDAR RAPIDS
ASIGURATORUL
Regia: Miguel Arteta
Cu: Ed Helms, John C. Reilly, Anne Heche, Isiah Whitlock Jr., Sigourney Weaver
Comedie, SUA, 2011

Un agent de asigurări naiv intră sub protectoratul a trei veterani.

Tim Lippe e un agent de asigurări mai mult decât naiv. Aflat pentru prima dată departe de casă la o convenţie de asigurări, Tim e curând acaparat de trei veterani ai convenţiei care îi arată cum să tragă sforile și să forţeze limitele.

Tim Lippe e un agent de asigurări mai mult decât naiv. N-a plecat niciodată din orășelul său. N-a stat niciodată la un hotel. Şi n-a experimentat nimic din afara prăfuitului orășel Cedar Rapids. Trimis să-și reprezinte compania la o convenţie de asigurări anuală, Tim e luat sub aripă de trei veterani care îi arată cum să tragă sforile și să forţeze limitele. Pentru un tip care joacă numai după reguli, această convenţie nu va fi deloc convenţională.

CHALET GIRL
FATA DE LA CABANĂ
Regia: Phil Traill
Cu: Felicity Jones, Ed Westwick, Tamsin Egerton, Brooke Shields, Bill Nighy
Comedie, Marea Britanie 2011

O campioană de skateboarding primește o slujbă într-o staţiune de schi luxoasă.

Kim, o fostă campioană la skateboarding, trebuie să aibă grijă de o cabană dintr-o staţiune luxoasă de schi din Alpi. În timp ce se pregătește să ia parte la o nouă competiţie, intră într-o poveste de dragoste nepotrivită cu șeful ei.

Kim, o băieţoaică adorabilă, a fost cândva campioană de skateboarding, dar acum servește mâncare fast food ca să se întreţină pe ea și pe tatăl ei. Noi oportunităţi se ivesc atunci când obţine un job de cabanieră, pe toată durata iernii, într-una dintre cele mai luxoase staţiuni de schi din Alpi. La început, Kim e șocată de această lume nouă și bizară, plină de oameni bogaţi și fiţioși, șampanie exorbitantă, munţi copleșitori și zăpadă imaculată. Apoi, își redescoperă pofta pentru snowboarding și talentul o propulsează în antrenamentele pentru competiţiile de final de sezon, unde are o șansă serioasă să câștige un important premiu în bani. Dar înainte de-a deveni din nou campioană, Kim trebuie să-și depășească cele mai cumplite frici – și să-și dea seama ce se întâmplă cu Johnny, noul ei șef, frumos dar și inaccesibil.

CRITTERS 2: THE MAIN COURSE
MONŞTRII 2: FELUL PRINCIPAL
Regia: Mick Garris
Cu: Scott Grimes, Liane Curtis, Don Opper, Barry Corbin, Terrence Mann
Horror, SUA, 1988

Câteva ouă ale micuţilor carnivori îmblăniţi sunt lăsate pe Pământ…

Micii extratereștri cu blană și cu un apetit vorace pentru carnea umană au fost izgoniţi de pe Pământ, însă au lăsat ceva în urmă. Când doi bărbaţi dintr-un orășel din Kansas găsesc niște ouă exotice, monstruleţii își fac din nou apariţia.

Micii și obraznicii extratereștri cu blană care adoră să-și înfigă colţii ascuţiţi în mâncarea lor preferată – carnea umană – au fost învinși, dar au lasat ceva în urma lor… Şi atunci când doi bărbaţi dintr-un orășel din Kansas găsesc câteva ouă exotice, monstruleţii își fac din nou apariţia. Hoarda înfometată de hidoșenii pitice se dezlănţuie încă o dată.

DIARY OF A WIMPY KID: RODRICK RULES
JURNALUL UNUI PUŞTI 2: RODRICK E CEL MAI TARE
Regia: David Bowers
Cu: Zachary Gordon, Devon Bostick, Rachael Harris, Robert Capron, Steve Zahn
Familial, SUA, 2011

Părinţii vor să-l apropie, cu forţa, pe Greg de fratele lui mai mare.

La începutul unui nou an școlar, Greg, “pămpălăul”, și fratele său mai mare –sadicul Rodrick – se confruntă cu încercările nefericite ale părinţilor care vor să-i “împrietenească”.

Greg Heffley, puștiul care a făcut din statutul de “pămpălău” ceva cool, s-a întors în acest sequel inspirat de cel de-al doilea roman al seriei de cărţi best-seller. După aventurile din primul film, Greg începe școala cu încrederea și prieteniile intacte, dar și cu ochii aţintiţi pe frumușica Holly Hills, nou venită în oraș. Însă acasă, Greg e în continuare în război cu fratele său mai mare, Rodrick, așa că părinţii le-au pregătit cea mai cumplită pedeapsă imaginabilă – îi forţează pe băieţi să petreacă cât mai mult timp împreună.

DREAM HOUSE (2011)
CASA DE VIS
Regia: Jim Sheridan
Cu: Daniel Craig, Naomi Watts, Rachel Weisz, Elias Koteas, Marton Csokas
Horror, SUA, 2011

O familie descoperă că noua lor casă a fost locul unei crime brutale.

Un scriitor își părăsește slujba din Manhattan și se mută cu familia într-un oraș liniștit. Ei află în curând că frumoasa lor casă a fost, odinioară, decorul unde o mamă și copiii ei au fost uciși, se pare, de soţul care le-a supravieţuit.

Editorul Will Atenton renunţă la o slujbă bine plătită în New York şi se stabileşte împreună cu soţia sa Libby şi cu cele două fiice ale lor pe nume Trish şi Dee Dee într-un oraş liniştit din New England, achiziţionând o locuinţă pe care o consideră perfectă pentru noul lor stil de viaţă. În casa de vis a familiei Atenton s-au petrecut în trecut crime abominabile, o mamă şi fetiţele ei fiind împuşcate cu sânge rece, iar autorul faptei rămânând nepedepsit fiindcă poliţiştii nu au prezentat probe concludente care să îl incrimineze pe presupusul aggressor. Localnicii sunt, însă, convinşi că asasinul este Peter Ward, soţul şi respectiv tatăl victimelor, care a fost internat ulterior într-un ospiciu. Singura persoană care îl poate ajuta pe Will să dezvăluie misterul şi să rezolve puzzle-ul din mintea lui este vecina Ann Patterson, o femeie divorţată care a obţinut custodia fiicei sale Chloe şi care i-a cunoscut bine pe foştii locatari ai casei, fiind în relaţii de prietenie cu femeia asasinată. Pe măsură ce investigaţia întreprinsă de Will Atenton avansează şi amintirile pe care un şoc psihic le-a blocat în mintea presupusului criminal revin, cresc şansele ca adevăratul asasin să fie identificat. Dar ar fi bine ca acest lucru să se întâmple înainte ca acesta să ducă la îndeplinire un plan diabolic care nu i-a ieşit aşa cum şi-ar fi dorit în urmă cu câţiva ani.

FASTER (2010)
FASTER: IUTE CA GLONŢUL
Regia: George Tillman Jr.
Cu: Dwayne Johnson, Carla Gugino, Billy Bob Thornton, Moon Bloodgood, Maggie Grace
Acţiune, SUA, 2010

Un fost pușcăriaș încearcă să răzbune moartea fratelui său.

Un fost pușcăriaș caută să răzbune moartea fratelui său după ce, cu ani în urmă, au fost tradaţi în timpul unui jaf. În timpul misiunii sale, el e urmărit de un poliţist veteran și de un ucigaș plătit egocentrist.

De obicei, viaţa în închisoare poate avea două efecte asupra unui om: îl face mai puternic sau îl doboară. Pentru Driver (Dwayne Johnson), cei zece ani petrecuţi în spatele gratiilor l-au întărit, alimentându-i constant dorinţa de a răzbuna moartea fratelui său. Astfel, în ziua eliberării din închisoare, este foarte pregătit să înceapă planul de răzbunare, având în vizor patru bărbaţi pe care îi consideră responsabili. Cu o listă de nume şi adrese asupra sa, el trece la fapet de îndată ce iese pe porţile închisorii. Dar nu este singur, deoarece pe urmele lui se află un poliţist şi un asasin plătit. Faster: Iute ca glonţul a obţinut nominalizări la Image Awards, Teen Choice Awards şi World Soundtrack Awards.

FATSO (2008)
GRĂSANUL
Regia: Arild Fröhlich
Cu: Nils Jørgen Kaalstad, Josefin Ljungman, Kyrre Hellum, Jenny Skavlan, Per Kjerstad
Comedie, Norvegia 2008

O comedie înţeleaptă care ne oferă o perspectivă proaspătă asupra sexului, dragostei şi acceptării de sine.

Rino, un obez singuratic, are 30 de ani, e obsedat de pornografie şi n-a fost niciodată cu o femeie. Trăieşte cu tatăl său şi are un singur amic. Asta până când tatăl său închiriază o cameră unei fete cu apetit sexual exagerat care îl provoacă pe Rino şi care vrea să-i dea peste cap viaţa.

Rino Hanssen, un bărbat de 30 de ani, îşi petrece zilele singur într-un apartament deţinut de tatăl său: se uită la porno, bea bere şi creează o bandă desenată deochiată intitulată “Fasto”. N-a fost niciodată cu o femeie şi are doar un singur amic: un amărât astmatic, plin de ură, pe nume Filip. Însă tatăl său închiriază una dintre camerele apartamentului unei tinere emancipate pe nume Malin care caută afirmarea prin sex, prieteni şi un comportament nebun. Dintr-odată, fortăreaţa de piatra a lui Rino este invadată brutal de viaţa pe care s-a străduit atât de mult s-o ţină deoparte. După ce o cunoaşte pe Malin, Rino acceptă riscul de- a deveni parte dintr-o lume pe care a încercat s-o evite, însă e condamnat să eşueze.

FRIENDS WITH BENEFITS
Prietenie cu folos
Comedie, SUA, 2011
R: Will Gluck
D: Justin Timberlake, Mila Kunis, Patricia Clarkson, Jenna Elfman, Bryan Greenberg

Să adaugi sexul într-o relaţie de prietenie duce întotdeauna la complicaţii.

O femeie de carieră și noul ei client au hotărât să nu mai facă sex în momentul în care se vor atașa emoţional unul de celălalt. Aranjamentul funcţionează la început, însă curând cei doi încep să simtă fiorii dragostei.

Dylan (Justin Timberlake) si Jamie (Mila Kunis) nu au nici cea mai mică intenţie să-și pună pirostriile. Când Jamie, o directoare de resurse umane din New York, încearcă să-l convingă pe Dylan, care locuiește în Los Angeles, să accepte un job la New York, cei doi încep să-și dea seama că sunt suflete pereche. Ei au avut atâtea relaţii eșuate, încât s-au hotărât să renunţe la dragoste și să se limiteze la distracţie. Odată cu mutarea lui Dylan la New York, cei doi încep să iasă împreună tot mai des, împărtășind opinia că dragostea este doar o legendă promovată de filmele de la Hollywood. Astfel începe experimentul celor doi, delicios de sexy, dar numai pentru adulţi. Ar putea acești doi prieteni buni, care sunt și oameni de succes, fără obligaţii și fără intenţii serioase, să accepte o experienţă nouă?

FRIGHT NIGHT (2011)
NOAPTE DE GROAZĂ
Regia: Craig Gillespie
Cu: Anton Yelchin, Colin Farrell, Toni Collette, David Tennant, Imogen Poots
Horror, SUA, 2011

Un adolescent își dă seama că vecinul său e o vampir carismatic.

Charlie Brewster (Anton Yelchin) e un elev de liceu care se distrează de minune – astă până în momentul în care Jerry (Colin Farrell) se mută vizavi și Charlie descoperă că e un vampir care vrea să vâneze în cartier.

Iată-l pe noul vecin cel sexy: se numește Jerry Dandrige (Colin Farrell). E periculos de șarmant… și teribil de letal. Asta pentru că se întâmplă să fie și un vampir însetat de sânge… de mult sânge. După ce Charley Brewster (Anton Yelchin), un elev în ultimul an de liceu, face legătura între activitatea suspicioasă a lui Jerry și numărul din ce în ce mai mare de cadavre, el promite să puna capăt regimului de teroare al vecinului său. Dar nu poate s-o facă singur. Unica sa speranţă e ucigașul de vampiri Peter Vincent. Împreună, acest duet neobișnuit încearcă să-l oprească pe Jerry din a mai comite crime. Dar Jerry e un ucigaș fără scrupule și nu se predă fără o luptă îndârjită. Pregătiţi-vă să mușcaţi din această excitantă re-imaginare a unei terifiante povești clasice care vă va captiva de la prima înghiţitură!

FUNNY PEOPLE
Tipi simpatici
Dramă, SUA, 2009
R: Judd Apatow
D: Adam Sandler, Seth Rogen, Leslie Mann, Eric Bana, Jonah Hill

Un comic de stand-up faimos află că suferă de o boală terminală.
George Simmons (Adam Sandler) e un faimos comic de stand-up care află nu numai că are o boală terminală, dar şi că mai are de trăit mai puţin de un an. El îl întâlneşte pe Ira (Seth Rogen), un comic care se luptă să supravieţuiască în clubul de comedie unde performează amândoi. George îl angajează pe Ira să-i fie asistent personal şi să evolueze în deschiderea numărului său. Cei doi formează o prietenie strânsă şi, în timp ce George îl ajută pe Ira în cariera, Ira îl ajută pe George să se împace cu ideea morţii. Totuşi, atunci când află că boala a intrat în remisiune şi când o fostă iubită îi reapare în viaţă, George e forţat să reevalueze ce-i mai important pentru el şi să descopere ce anume din viaţa sa are cu adevărat sens.

GET HIM TO THE GREEK
ADU-L URGENT PE SCENĂ!
Regia: Nicholas Stoller
Cu: Jonah Hill, Russell Brand, Elisabeth Moss, Rose Byrne, Colm Meaney
Comedie, SUA

Aaron are 72 de ore ca să aducă la Hollywood un rock star imprevizibil.

O comedie scandaloasă despre Aaron Green, un individ ce aspiră să fie director de casă de discuri și căruia i se dau 72 de ore ca să-l ducă la Hollywood pe Aldous Snow, un rock star legendar și sălbatic, pentru un concert de comeback.

Adu-l urgent pe scenă! este rezultatul reîntâlnirii dintre Jonah Hill şi Russel Brand cu Nicholas Stoller, regizorul comediei Înşelat de Sarah Marshall și e povestea unui angajat al unei case de discuri care are doar trei zile ca să aducă un rocker recalcitrant pe scenă, pentru un concert de relansare. Comedia este cel mai recent film al producătorului Judd Apatow (Virgin la 40 de ani, Un pic însărcinată,Tipi Simpatici).

Aaron Green (Hill) e un tip de 24 de ani, ambiţios şi care ia lucrurile în serios. Acum a primit o misiune de care depinde cariera lui: să meargă la Londra ca să aducă un rocker superstar la The Greek, faimoasa sală de concerte din Los Angeles, pentru un concert care ar urma să fie primul dintr-un turneu de relansare. Şeful lui, mogulul Sergio Roma (Sean Combs) îl avertizează: “Artistul e cel mai îngrozitor individ de pe planetă. Dacă îl scapi din ochi, ai păţit-o.”

Rockerul britanic Aldous Snow (Russel Brand) este un muzician genial, dar o despărţire urâtă şi o carieră care se duce pe apa sâmbetei l-au transformat într-un dezastru ambulant. Scârbit de linguşitorii care îl înconjoară şi speriat că a ajuns în faza de unde cariera lui nu poate merge decât în jos, Snow a luat-o pe o pantă autodestructivă. Când află că iubirea vieţii lui, popstarul-manechin Jackie Q (Rosie Byrne) se află la Los Angeles, Aldous îşi pune în cap să o recâştige…şi apoi să pună lumea la picioarele lui.

Numărătoarea inversă până la concert începe. Un tânăr inocent trebuie să-şi croiască drum printre capcanele dealerilor de droguri din Londra, scandalurile din New York şi dansurile erotice din Las Vegas ca să livreze “pachetul” teafăr şi nevătămat…pe cât se poate. Totul încercând să-i rămână fidel prietenei sale (Elisabeth Moss). O să-l ia cu frumosul, o să-l mintă, o să-l motiveze, o să se distreze cu Aldous, dar o să-l aducă la The Greek.

HAPPINESS IS A WARM BLANKET, CHARLIE BROWN
FERICIREA E O PĂTURĂ CĂLDUROASĂ, CHARLIE BROWN
Regia: Frank Molieri, Andrew Beall
Animaţie, SUA 2011

Linus află de planurile bunicii de a-l deposeda de păturica lui favorită.

Linus e exasperat atunci când află că bunica vrea să-l viziteze și să-i arunce mult iubita păturică din copilărie. Pe măsură ce venirea ei se apropie, prietenii lui încearcă să-l ajute să se obișnuiască să trăiască fără preţiosul totem.

Linus se află în pragul unei crize de nervi, după ce află că bunica lui vine în vizită și plănuiește să-l “scape” de mult iubita lui păturica din copilărie, un obiect cu calităţi totemice pentru el. Pe măsură ce sosirea ameninţătorului personaj se apropie, prietenii lui încearcă să-l facă să se obișnuiască cu ideea că-și va pierde atât de preţuitul obiect. Lucy, în special, e foarte hotărâtă să-l scape pe Linus de dependenţă cu ajutorul abiliăţilor ei psihologice. Charlie Brown se chinuie și el să-l ajute pe Linus, dar nu are inima să-l lase pe să sufere. În tot acest timp, Snoopy agită lucrurile, pentru că își dorește pătura pentru el. În final, Linus le arată tuturor, cu o neașteptată maturitate, că au cu toţii un obiect care le ţine de cald și că acest lucru poate valora foarte mult în viaţă.

HOW DO YOU KNOW
CUM ŞTII DACĂ AI NOROC?
Regia: James L. Brooks
Cu: Reese Witherspoon, Owen Wilson, Paul Rudd, Jack Nicholson, Kathryn Hahn
Comedie, SUA 2010

Lisa e forţată să-și evalueze viaţa atunci când e implicată într-un triunghi amoros.

Pentru că se simte ușor expirată la cei 27 de ani ai săi, Lisa Jorgenson, o fostă atletă, se trezește în mijlocul unui triunghi amoros: bătălia pentru inima ei se dă între un corporatist apretat și actualul său iubit, un jucător de baseball.

Legendarul regizor și scenarist James L. Brooks este autorul acestei perspective amuzante și romantice despre indecizia amoroasă. Atunci când toată viaţa ei e brusc bulversată, Lisa (Reese Witherspoon) începe o aventură cu Matty (Owen Wilson), un jucător important de baseball și un afemeiat egoist. Înainte ca relaţia lor să se complice, Lisa îl cunoaște pe George, un om de afaceri fără prea mari profunzimi care are și el tot felul de necazuri, atât cu tatăl său (Jack Nicholson), cât și cu legea. Dar exact în momentul când totul pare că se destramă… lucrurile încep, de fapt, să se lege.

INGLOURIOUS BASTERDS
TICALOSI FARA GLORIE
Regia: Quentin Tarantino
Cu: Brad Pitt, Mélanie Laurent, Christoph Waltz, Eli Roth, Michael Fassbender
Aventură, SUA, 2009

Un grup de ucigaşi care extermină nazişti şi o femeie răzbunătoare îşi hăituiesc prada prin Franţa ocupată.

În primul an al ocupaţiei germane din Franţa, Shosanna Dreyfus (Melanie Laurent) este martora execuţiei familiei sale de către colonelul nazist Hans Landa (Christoph Waltz). Shosanna reuşeşte să scape şi fuge la Paris, unde îşi asumă o nouă identitate ca proprietar şi operator de cinema.

Undeva în Europa, locotenentul Aldo Raine (Brad Pitt) ordonă unui grup de soldaţi evrei-americani să execute acte de răzbunare rapide şi şocante. Cunoscuţi mai târziu de inamici sub numele de "ticăloşi”, oamenii lui Raine se alătură actriţei germane şi agentului sub acoperire Bridget von Hammersmark (Diane Kruger) într-o misiune ce are ca scop nimicirea liderilor celui de-al treilea Reich. Destinele converg într-o sală de cinema, acolo unde Shosanna pune la cale propriul său plan de răzbunare. Folosindu-se în egală măsură de pulp şi propagandă, pelicula lui Quentin Tarantino spune poveşti infame, opresante, reale şi extravagante din timpul cel de-al doilea război mondial.

JACKASS 3.5
Jackass 3.5
Acţiune, SUA, 2011
R: Jeff Tremaine
D: Johnny Knoxville, Bam Margera, Steve-O, Chris Pontius, Ryan Dunn

Cascadorii și glume scandaloase ce forţează graniţele bunului gust.

Agenţii provocării scandaloase s-au întors! Johnny Knoxville, Bam Margera, Chris Pontius, Steve-O și restul băieţilor își reiau seria de cascadorii dureroase și farse debile ce forţează limitele bunului gust.

Pregătiţi-vă să fiţi șocaţi! Johnny Knoxville și gașca lui dementă se întorc în Jackass 3.5, o compilaţie făcută din 12 episoade ale infamului show și din materiale noi venite din partea acelor idioţi de care ne-am temut la început și pe care acum am ajuns să-i îndrăgim. Pline de cascadorii nemaivăzute, farse și stupizenie, aceste scheciuri episodice includ demenţe precum întâlnirea foarte personală a lui Steve-O cu o ţestoasă agresivă, Chris Pontius și incredibila sa ciocănitoare, o excursie cu racheta până pe Uranus alături de Bam Margera și o farsă reușită care i s-a făcut, de data asta, chiar lui Johnny Knoxville.

JUMPING THE BROOM
DRAGOSTE ŞI ALTE NECAZURI
Regia: Salim Akil
Cu: Angela Bassett, Paula Patton, Laz Alonso, Loretta Devine, Meagan Good
Comedie, SUA, 2011

Două familii afro-americane foarte diferite se ciocnesc la o nuntă…

O coliziune între două lumi se produce atunci când două familii afro-americane, provenind din medii socioeconomice divergente, se întâlnesc într-un weekend în Martha’s Vineyard cu ocazia unei nunţi.

O coliziune între două lumi se produce atunci când două familii afro-americane, provenind din medii socioeconomice divergente, se întâlnesc într-un weekend în Martha’s Vineyard pentru nunta Sabrinei şi a lui Jason. Însă căsătoria ce urmează să aibă loc e pusă sub semnul întrebării atunci când mirii se confruntă cu socrii dificili, cu presiune din partea prietenilor şi cu scoaterea la suprafaţă a unor secrete murdare.

JUST GO WITH IT
Nevastă de împrumut
Comedie, SUA, 2011
R: Dennis Dugan
D: Adam Sandler, Jennifer Aniston, Nicole Kidman, Nick Swardson, Brooklyn Decker

Un bărbat îi cere ajutorul asistentei sale ca s-o cucerească pe femeia viselor sale.

Danny (Adam Sandler), un chirurg plastician, curtează o profesoară mult mai tânără şi îi cere lui Katherine (Jennifer Aniston), asistenta sa foarte loială, să pretindă că e viitoarea sa ex-soţie, ca să acopere o minciună grosolană.

Danny (Adam Sandler) e un chirug plastician care pretinde că e nefericit în casătorie ca să cucerească femeile. Atunci când, finalmente, o întâlneşte pe cea pe care o crede femeia viselor sale, refuză să folosească această metodă, însă femeia îi găseşte în bagaje vergheta falsă. Pentru că nu se îndură să-i spună adevărul, el o minte că trece printr-un divorţ. Fata cere s-o cunoască pe viitoare fostă soţie. Aşa că doctorul apelează la asistenta luji, Katherine (Jennifer Aniston) ca să pozeze drept soţia sa pentru a-i confirma povestea, dar această minciună duce la altele şi mai gogonate, şi atunci copiii lui Katherine sunt forţaţi să intre în scenă. Totul culminează cu o excursie în Hawaii care le va schimba vieţile pentru totdeauna.

JUSTIN BIEBER: NEVER SAY NEVER
Regia: Jon M. Chu
Documentar, SUA

Idolul adolescenţilor se pregătește pentru un show-ul “sold out”.

O perspectivă rară, veritabilă, asupra ascensiunii lui Justin de la statutul de cântăreţ stradal, la cel de fenomen youtube și, mai nou, de superstar global care concertează cu casa închisă la Madison Square Garden.

Camera de luat vederi îl urmează pas cu pas pe Justin Bieber în cele 10 zile premergătoare spectacolului său “sold out” din august 2010 de pe Madison Square Garden. Imaginile inedite cu aceste zece zile de concerte, repetiţii și distracţie cu prieteni din copilărie, cu mama și cu anturajul său sunt intercalate cu fragmente din filme de familie, fotografii vechi și interviuri care arată un copil minune ce adoră să cânte. Justin a intrat în vizorul unui agent din Atlanta care l-a văzut pe YouTube, l-a impresionat pe Usher și a devenit superstar internaţional înainte de a fi împlinit 15 ani. Managerul lui accentuează cât de importantă a fost în această ascensiune media socială, profesionalismul lui Justin și personalitatea sa; camera de luat vedere îi accentuează fotogenia. Mama și bunicii săi sunt în culmea fericirii.

KOKOWAAH
Seducătorul
Comedie, Germania, 2011
R: Til Schweiger
D: Til Schweiger

Un scenarist trebuie să se confrunte cu existenţa unei fiice de opt ani.

Henry e un scenarist care trebuie să se confrunte cu apariţia de nicăieri a unei fiice de 8 ani, produsul unei aventuri de-o noapte. Mai mult, el lucrează la o adaptarea unui roman faimos și tocmai s-a reconciliat cu dragostea vieţii sale…

Superstarul german Til Schweiger scrie, produce, regizează și interpretează aceasta comedie spumoasă. El e Henry, un scenarist afemeiat care sare dintr-o aventură sentimentală în alta. Profesional, n-a stat niciodată mai bine: tocmai i s-a dat ocazia să să lucreze la ecranizarea unui roman best seller scris de Catherine, fosta sa iubită, pe care o consideră dragostea vieţii lui. Dar toate speranţele sale într-o nouă existenţă triumfătoare sunt spulberate atunci când Magdalena, o fetiţă de opt ani, rezultatul unei aventuri de-o noapte de mult uitate, îi apare la ușa. Fetiţa a fost încredinţată tatălui său biologic, pentru că mama ei, Charlotte, aflată în Statele Unite, e implicată într-un proces. Paternitatea n-a fost niciodată ușoară. Dar atunci când se întâmplă peste noapte – în timp ce-ţi scrii capodopera vieţii tale și încerci să-ţi recâștigi iubita – e practic, imposibilă!

KUNG FU PANDA 2
Regia: Jennifer Yuh
Cu: Jack Black, Angelina Jolie, Dustin Hoffman, Jackie Chan, Seth Rogen, Lucy Liu, Gary Oldman, Michelle Yeoh, Jean-Claude Van Damme, Victor Garber
Animaţie, SUA, 2011

Po și prietenii lui se luptă cu un păun malefic care vrea să cucerească China.

Po trăiește viaţa la care a visat dintotdeauna, ca Războinicul Dragon, cel ce protejează Valea Păcii. Dar o nouă ameninţare se arată: un formidabil inamic plănuiește să folosească o armă secretă ca să supună China și să distrugă kung fu-ul.

În Kung Fu Panda 2, Po își vede împlinit visul, acela de-a apăra Valea Păcii, în pielea Războinicul Dragon, alături de prietenii săi, maeştrii kung fu care-și spun “Cei cinci furioşi”. Dar viaţa nemaipomenită a lui Po este acum ameninţată de apariţia unui super-ticălos care plănuieşte să folosească o armă ultrasecretă și invincibilă ca să cucerească China şi să distrugă stilul kung fu. Po trebuie acum să caute în trecutul său şi să scoată la iveală secretele misterioasei sale origini. Numai aşa va reuşi să descătuşeze forţele de care are nevoie.

LOVE AND OTHER DRUGS
DRAGOSTE ŞI ALTE DEPENDENŢE
Regia: Edward Zwick
Cu: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Oliver Platt, Hank Azaria, Josh Gad
Dramă, SUA, 2010

Un afemeiat șarmant se îndrăgostește de o femeie libertină.

Jamie, un reprezentant al unei companii farmaceutice, frumos și șarmant, se îndrăgostește de Maggie, o femeie radioasă și libertină. Cei doi, care n-ar fi crezut niciodată că se vor îndrăgosti, descoperă că intensa lor chimie e mai puternică decât orice drog.

Bazată pe cartea autobiografică Hard Sell: The Evolution of a Viagra Salesman a romancierului Jamie Reidy, această comedie romantică explorează atât metodele lipsite de etică ce se practicau în anii ’90 în industria farmaceutică din Statele Unite ale Americii, cât şi idila care se înfiripă între un agent de vânzări ambiţios şi o artistă rebelă. Maggie Murdock (Anne Hathaway) este o tânără independentă, sexy, inteligentă şi nonconformistă care nu crede în dragoste, mai ales că a fost diagnosticată c boala Parkinson în primul stadiu de evoluţie. Jamie Reidy (Jake Gyllenhaal) este un as în domeniul vânzărilor de medicamente care nu trebuie să muncească prea mult: are putere de convingere și un farme irezistibil care îl ajută să cucerească doctoriţele, asistentele medicale sau clientele. Însă întâlnirea cu Maggie îi va schimba priorităţile și viziunea asupra vieţii. Relaţia îi ajută pe amândoi: Maggie luptă mai uşor cu boala, iar Jamie învaţă ce înseamnă iubirea adevărată şi încetează să mai pună munca pe primul plan.

MARS NEEDS MOMS
MĂMICI PENTRU MARTE
Regia: Simon Wells
Animaţie, SUA, 2011

Un băiat descoperă că are mare nevoie de mama lui atunci când aceasta e răpită de marţieni.

Milo, un băieţel de noua ani, porneşte într-o misiune ca s-o salveze pe mama lui de marţieni – o aventură nebună ce presupune pitirea într-o navă spaţială, navigarea unei planete elaborate, cu mai multe nivele şi subjugarea unei planete extraterestre şi a liderului acesteia.

“Du gunoiul!”, “Mănâncă-ţi legumele!”. La urma urmei, cine are nevoie de mame? Milo, un băieţel de 9 ani (vocea lui Seth Green), descoperă că are mare nevoie de cea care i-a dat viaţă (vocea lui Joan Cusack), atunci când ea este răpită de marţienii ce planuiesc să despartă mamele de copiii lor. Produs de echipa din spatele filmului Disney’s A Christmas Carol şi The Polar Express, Mars Needs Moms ne arată încercarea lui Milo de a-şi salva mama şi implicarea sa într-o aventură nebună ce presupune ascunderea într-o navă spaţială, navigarea unei planete elaborate, cu mai multe nivele şi subjugarea unei planete extraterestre şi a liderului acestia. Cu ajutorul lui Gribble, un pământean expert în cele mai noi tehnologii şi al unei fete marţiene rebele pe nume Ki (Elisabeth Harnois), Milo ar putea să găsească o cale de întoarcere pentru mama lui – ba chiar mai multe.

MEET MONICA VELOUR
Ea e Monica Velour
Comedie, SUA, 2010
R: Keith Bearden
D: Kim Cattrall, Dustin Ingram, Brian Dennehy, Keith David, Jee Young Han

Tobe pornește într-o excursie ca să-și întâlnească starul porno favorit.

Atunci când un adolescent stingher își întâlnește starul porno preferat, ia naștere o prietenie neașteptată. Monica Velour, a cărei carieră a atins apogeul în anii ’80 și care acum e o mamă singură ce se zbate să supravieţuiască,

În această comedie ireverentă, Tobe, un adolescent inadaptat, pornește într-o excursie ca s-o întâlneacă pe Monica Velour, starul său porno preferat, la o rară apariţie publică ce se întâmplă la o distanţă de sute de kilometri. Dar în loc de sex symbol-ul fierbinte din filmele anilor ‘80, el găsește o mamă singură de 49 de ani care trăiește într-o rulotă din Indiana rurală și care are o slujbă într-un club de striptease dubios ca să se întreţină. Tobe, orbit de pasiune, se împrietenește cu Monica și îi complică acesteia viaţa. Kim Cattrall are parte de unul dintre cele mai bune roluri ale carierei sale în acest love story optimizant care vorbește visătorului din fiecare dintre noi.

MICMACS
MIŞMAŞURI ÎN STIL MARE
Regia: Jean-Pierre Jeunet
Cu: Dany Boon, André Dussollier, Nicolas Marié, Jean Pierre Marielle, Yolande Moreau
Comedie, Franţa, 2009

O poveste suprarealistă în care o bandă pariziană excentrică se confruntă cu nişte comercianţi de arme.

O mină care explodează în mijlocul unui deşert marocan şi, ani mai târziu, un glonte rătăcit care i se înfige în creier.. Bazil n-a avut până acum cine ştie ce noroc cu armele. Prima l-a lăsat orfan, a doua i-ar putea aduce moartea, brusc, în orice moment.

Atunci când Bazil iese din spital, se trezeşte fără un acoperiş deasupra capului. Acest visător gentil, cu o imaginaţie hiperactivă, e adoptat de o bandă de vagabonzi brutali ale căror aspiraţii şi talente sunt pe cât de diverse, pe atât de surprinzătoare. Remington, Calculator, Buster, Slammer, Elastic Girl, Tiny Pete şi Mama Chow trăiesc într-o veritabilă peşteră a lui Ali Baba. Într-o zi, atunci când trec pe lângă două clădiri imense, Bazil recunoaşte logo-urile fabricanţilor de arme care i-au cauzat atâtea necazuri. Cu ajutorul prietenilor săi sonaţi, plănuieşte să se răzbune. Renegaţii se luptă cu moguli fără scrupule într-o bătălie demnă de cea dintre David şi Goliath. În ajutorul lor au imaginaţia şi fantezia.

NO STRINGS ATTACHED (2011)
FĂRĂ OBLIGAŢII
Regia: Ivan Reitman
Cu: Natalie Portman, Ashton Kutcher, Kevin Kline, Cary Elwes, Greta Gerwig
Comedie, SUA 2011

Pot partenerii sexuali să rămână cei mai bun prieteni?

Emma e o doctoriţă ocupată care îi propune lui Adam, cel mai bun prieten al ei, o relaţie sexuală cu o singură regulă: fără obligaţii. Dat atunci când lucrurile se complică, vor putea ei să rămână prieteni?

Emma (Natalie Portman) și Adam (Ashton Kutcher) sunt prieteni de-o viaţă. E sufficientă o noapte de sex pentru ca totul să riște să se ducă pe apa sâmbetei. Pentru a-și proteja relaţia de prietenie, cei doi fac un pact și decid să aibă o relaţie “fără obligaţii.” “Fără obligeţii” înseamnă fără gelozie, fără așteptări, fără certuri, fără flori, fără alintături. Înseamnă că fiecare are voie să facă orice vrea, cu cine vrea, în orice loc public vrea, atâta timp cât niciunul nu se va îndrăgosti. Acum, se pune întrebarea: poţi face sex cu cineva fără să cazi în mrejele iubirii? Oare va supravieţui prietenia lor?

NOTTING HILL
Notting Hill
Comedie romantică, Marea Britanie, 1999
R: Roger Michell
D: Hugh Grant, Julia Roberts, Rhys Ifans

O actriță celebră se îndrăgostește de un om obișnuit care avea o librărie în Notting Hill.

Este posibil ca una dintre cele mai frumoase femei din lume care este și o actriță celebră în lumea întreagă să se îndrăgostească de un om de pe stradă?

William Thacker (Hugh Grant) locuieşte in Notting Hill, un binecunoscut cartier din vestul Londrei. Divorţat, el trece printr-o perioadă ciudată a vieţi lui – îşi împarte locuinţa cu un galez bizar şi bărbos pe nume Spike (Rhys Ifans) şi este propietarul unei obscure librării cu cărţi de călătorie, situată pe Portobello Road, strada comercială din inima cartierului Notting Hill. Într-o zi, uşa librăriei se deschide încet. William ridică ochii şi, uimit, recunoaşte în noua lui clientă pe Anna Scott (Julia Roberts), celebra vedetă de cinema. Ea cumpară o carte, schimbă doua trei cuvinte şi pleacă. Atâta tot. Din acest moment, viaţa ambilor se schimbă complet…William încearcă să o curteze prin diferite metode complicate, adorabil de romantice. Oare Anna va da curs acestei idile sau se va feri să se afişeze în lume alături de un tânăr cu un statut social mult mai modest decât al ei?

Notting Hll e una dintre cele mai populare romcom-uri ale anilor ‘90 cu un farmec care s-a prelungit mult peste deceniul din care face parte. Astăzi, poate fi considerată “un clasic” al genului; chimia dintre Grant şi Roberts, doi dintre cei mai plăcuţi actori moderni, e detonantă şi chiar şi celor mai cinici dintre noi le va fi greu să nu ofteze la deja celebra scena în care Anna îl imploră pe William s-o iubescă ca pe o orice fată simplă…“

PEE-WEE’S BIG ADVENTURE – AVENTURILE LUI PEE-WEE
Aventurile lui Pee-Wee
Comedie, SUA, 1985
R: Tim Burton
D: Paul Reubens, Elizabeth Daily, Mark Holton, Diane Salinger, Judd Omen

Povestea unui rebel veritabil și a iubirii sale de-o viață, bicicleta.

Dragostea de o viață a eroului principal este bicicleta sa. Din clipa în care îi este furată, acesta nu mai are liniște și decide să nu se oprească până când nu o va găsi.

Pelicula care urmează constituie debutul regizoral al lui Tim Burton, a cărui amprentă distinctă o veți recunoaște pe durată întregului film. Dragostea de o viață a lui Pee Wee (Paul Reubens) este bicicleta sa. Atunci când rămâne fără ea pentru că îi este furată, eroul nostru traversează țara în lung și-n lat pentru a o găsi. De fapt, acesta este momentul când acțiunea începe cu adevărat! Într-o bună zi, Pee află de la un ghicitor că bicicleta sa se află într-o pivniță din Alamo. De-a lungul drumului, protagonistul întâlnește un condamnat care evadase, o chelneriță care are un iubit foarte gelos și o femeie misterioasă care conducea un camion. Un film cu o colană sonoră senzațională și dialoguri deștepte și inventive, o peliculă încântătoare care este recomandată adulților și copiilor în egală măsură.

PURE COUNTRY 2: THE GIFT
CÂNTĂREŢUL 2: DARUL
Regia: Christopher Cain
Cu: Katrina Elam, George Strait, Travis Fimmel, Michael Mckean, Cheech Marin
Dramă, SUA, 2010

O cântăreaţă de country se luptă să împace credinţa ei religioasă cu faima.

Bobbie, o tânără cântăreaţă country în ascensiune, se luptă să balanseze credinţa cu faima, după ce ajunge celebră dar își pierde, în mod misterios, vocea. Ea încearcă să găsească atât curajul să se izbăvească pentru greșelile ei, cât și puterea de a cânta în continuare.

Brusc propulsată în luminile rampei și pusă să cânte alături de cele mai mari nume ale muzicii country din Nashville, provinciala Bobbie Thomas (Katrina Elam) nu numai că întoarce spatele credinţei sale religioase, dar își pierde și vocea sa angelică. Filmul o urmărește pe Bobbie în timp ce corectează greșelile trecutului și-și regăsește din nou vocea cu ajutorul legendei country George Strait.

RANGO
Regia: Gore Verbinski
Animaţie, SUA, 2011

Un cameleon, animal de companie, se trezește într-un oraș din vest terorizat de un bandit.

Rango e un cameleon alintat ce duce o viaţă pașnică în postură de animal de companie. După un accident de mașină, el se trezește într-un vechi oraș din vest pe nume “Praf”. Orașul are nevoie ca de apă de un erou și un șerif.

Atunci când un cameleon ce trăiește ca animal de companie suferă o criză de identitate și ajunge într-un orășel din vest ca desprins din filmele western pe nume “Praf”, el are oportunitatea unică de a se reinventa complet. Prezentându-se drept “Rango”, cameleonul pretinde a fi un erou și începe să mintă atât de bine, încât șeriful orașului în criză cere să-l vadă. Întrebarea e: poate acest cameleon complet neregătit și necalificat să schimbe în bine viitorul orașului? Şi cum întră revelaţiile spirituale și atmosfera vestului în ecuaţie? Premiul Oscar pentru cel mai bun film de animaţie a lui 2011.

REPO MEN
RECUPERATORII
Regia: Miguel Sapochnik
Cu: Jude Law, Forest Whitaker, Alice Braga, Liev Schreiber, Carice Van Houten
SF, SUA 2010

Un recuperator urmărește clienţii care nu plătesc organele transplantate.

Un thriller amplasat într-un Toronto din viitor care, după un lung război, e populat de veterani în cautare de transplanturi pe care nu și le pot permite. Un recuperator îi urmărește pe cei ce nu plătesc pentru organele transplantate.

Acţiunea filmului Repo Men se desfasoara într-un viitor apropiat, atunci când compania The Union creeaza organe artificiale sofisticate și costisitoare prin intermediul cărora durata medie de viaţă este extinsă. Latura diabolica a acestei afaceri constă în faptul că, în situaţia în care beneficiarul unui transplant de organ nu este capabil să îsi achite facturile, The Union trimite executori siliţi pentru a recupera organele aflate în proprietatea sa, fără să fie impresionată de gravitatea stării de sănătate a debitorului. Remy (Jude Law) este cel mai bine pregătit dintre recuperatorii companiei, dar atunci când suferă o criză cardiacă la serviciu și are nevoie de o inimă nouă, se trezește îngropat în datorii. Întrucât Remy nu poate plăti facturile la timp, The Union îl însărcinează pe Jake Freivald (Forest Whitaker), fostul partener al acestuia, să recupereze inima artificială, moment în care vânătorul se transformă în pradă și este forţat să fugă pentru a-și salva viaţa. Ajutat de către Beth, o cântăreaţă talentată care este, la rândul ei, datoare companiei, Remy încearcă să evadeze din sistem și să evite să fie capturat de către Jake Freivald.

RED RIDING HOOD
SCUFIŢA ROŞIE
Regia: Catherine Hardwicke
Cu: Amanda Seyfried, Gary Oldman, Billy Burke, Shiloh Fernandez, Max Irons
Horror, SUA, 2011

O repovestire în cheie gotică a basmului, amplasată într-un sat medieval.

Această adaptare a clasicului basm se folosește de un décor medieval ca să spună povestea unei adolescente care se trezește în pericol de moarte atunci când consătenii ei pornesc să vâneze vârcolacii ce-i terorizează la fiecare lună plină.

În filmul Scufiţa Roșie/ Red Riding Hood, locuitorii unui sat medieval sunt terorizaţi de foarte mulţi ani de către un vârcolac care trăiește în pădurea întunecoasă ce înconjoară localitatea și atacă ori de câte ori este lună plină. Sătenii s-au obișnuit să convieţuiască alături de fiară și să îi ofere în fiecare lună acesteia câte un animal din gospodăriile lor drept jertfă de sânge, însă faptul că bizara creatură încalcă înţelegerea în nopţile cu lună plină și solicită sacrificii umane, îi infurie atât de mult pe localnici, incât apelează la ajutorul vânătorului de vârcolaci care-și spune “părintele Solomon” (Gary Oldman) pentru a ucide bestia. Părintele Solomon îi avertizează pe săteni că vârcolacul ia formă umană în timpul zilei și s-ar putea ascunde printre ei, fără ca nimeni să îl bănuiască. Atunci tânăra și frumoasă Valerie (Amanda Seyfried), a cărei sora mai mare a fost ucisă de creatura pădurii, începe să suspecteze că bestia este chiar una dintre persoanele care îi sunt dragi. Valerie este îndrăgostită de un tăietor de lemne pe nume Peter (Shiloh Fernandez) și plănuiește să fugă cu el în lume pentru a evita să se căsătoreasca cu Henry (Max Irons), băiatul unui fierar, pe care parinţii ei îl doresc ca ginere.

RESTLESS (2011)
SUFLET NELINIŞTIT
Regia: Gus Van Sant
Cu: Henry Hopper, Mia Wasikowska, Ryo Kase, Schuyler Fisk, Jane Adams
Dramă, SUA, 2011

O adolescentă bolnavă incurabil se îndrăgostește de un băiat depresiv.

Povestea unei adolescente bolnavă incurabil care se îndrăgostește de un băiat căruia îi place să meargă la înmormântări și care se întâlnește cu fantoma unui pilot kamikaze din cel de-al doilea război mondial.

Annabel Cotton, frumosă și șarmantă, are cancer terminal, dar e îndrăgostită profund de viaţă și de natură. Enoch Brae e un tânăr depresiv care urăște viaţa, după ce părinţii i-au murit într-un accident. Atunci când acești doi outsideri se întâlnesc la o înmormântare, constată că împărtășesc aceeași unică perspectivă asupra lumii. Pentru Enoch, aceasta îl include pe cel mai bun prieten al său, Hiroshi, care se întâmplă să fie fantoma unui pilot de luptă kamikaze. Pentru Annabel, aceasta înseamnă o admiraţie pentru Charles Darwin și un interes în legătură cu felul în care trăiesc celelalte creaturi. Atunci când află de moartea inevitabilă a lui Annabel, Enoch se oferă să-i facă ultimele zile mai frumoase abandonându-se dictonului “trăiește clipa”, provocând soarta, tradiţia și chiar moartea însăși. În timp ce dragostea lor unică ia proporţii, se amplifică și realităţile cu care trebuie să se confrunte aceștia. Curajoși, copilăroși și speciali, tinerii au suficient curaj să depășească cele mai cumplite obstacole. Cei doi inadaptaţi decid să-și trăiască viaţa după propriile lor reguli și să lupte contra durerii, furiei și mortalităţii cu tinereţe, simţ ludic și originalitate. Însă, curând, timpul nu va mai avea răbdare.

ROBIN HOOD (2010)
Regia: Ridley Scott
Cu: Russell Crowe, Cate Blanchett, Max Von Sydow, William Hurt, Mark Strong
Aventură, SUA, 2010

Russell Crowe îl interpretează pe legendarul erou al Angliei secolului XXIII.

Russell Crowe îl interpretează pe legendarul Robin Hood cel care, în Anglia secolului XXIII, s-a luptat, împreună cu trupa lui de proscriși, cu corupţia din sat și a provocat Coroana să altereze balanţa dintre regalitate și supuși.

Robin Hood spune povestea legendarului personaj care, pornind în viaţă ca proscris, ajunge să devină simbolul etern al libertăţii poporului său. Imaginarul popular a transformat un om cu origini modeste în emblema dreptăţii şi justiţiei, înflăcărând imaginaţia pasionaţilor de aventuri, generaţie după generaţie.

În Anglia secolului al XIII-lea, Robin şi ceata lui de pungaşi se alătură locuitorilor unui sătuc într-un orăşel terorizat de corupţia şerifului local, provoacând însăşi puterea regală şi schimbând echilibrul puterii regelui în raport cu supuşii săi.

Robin Hood consemnează viaţa acestui arcaş mitic, pe care, la început, nu-l interesează decât binele propriu. Întorcându-se în Nottingham după încă o bătălie în slujba regelui Richard I împotriva armatei franceze, Robin ajunge împreună cu ceata lui într-un oraş unde dările exagerate şi comportamentul despotic al şerifului aduseseră oamenii în pragul disperării şi al revoltei. Sosirea lui Robin la Nottingham coincide chiar cu moartea regelui, ceea ce anunţa o perioadă de haos. În cale îi iese lady Marion (Cate Blanchett), o femeie frumoasă, dar care nu se lasă uşor păcălită de avansurile acestui tâlhar fermecător. Sperând să îi câştige inima, Robin acceptă să ajute oraşul şi îşi adună banda de mercenari, ale căror abilităţi de a ucide sunt pe măsura poftei lor de viaţă.

Intr-o ţară slăbită de decenii de războaie, cu un nou rege incapabil să-şi conducă poporul şi vulnerabilă la ameninţările venite de peste hotare, Robin Hood porneşte într-o aventură care îl va transforma dintr-un jefuitor la drumul mare într-un erou ce va împiedica un război civil sângeros şi va reda Angliei gloria pe care o merită.

SAY IT ISN’T SO
Spune că nu-i aşa!
Comedie, SUA, 2001
R: J.B. Rogers
D: Heather Graham, Chris Klein, Orlando Jones, Sally Field, Richard Jenkins

După ce au parte de momente fericite, un bărbat și o femeie află că ar putea fi frați.

Între coafeza Jo și clientul ei, Gilly, este dragoste la prima vedere, dar este foarte posibil să fie frate și soră. După ce se despart, Gilly află că nu sunt rude și aleargă să îi spună și femeii care urma să se căsătorească acum cu altcineva.

“Spune că nu-i aşa!” este o poveste de dragoste clasică. Un tânăr (Chris Klein) întâlnește o fată (Heather Graham) de care se îndrăgostește nebunește, iar cei doi au o relație foarte pasională. Doar că, bărbatul rămâne singur în clipa în care cei doi află că ar putea fi frate și soră. În cele din urmă, el descoperă că nu sunt rude și pornește în celălalt capăt al țării pentru a o opri să devină soția altuia.

SOMEONE LIKE YOU
Jocurile seducţiei
Comedie, SUA, 2001
R: Tony Goldwyn
D: Ashley Judd, Greg Kinnear, Hugh Jackman, Marisa Tomei, Ellen Barkin

Jilted Jane are o rubrică despre sex iar asta o face celebră în toată țara.

Personajul principal al poveștii este producătaorea unui talk-show de succes, o femeiei cu inima zdrobită care semnează sub pseudonim o rubrică despre sex. Ea este de părere că bărbații sunt precum taurii interesați mereu de o altă femelă, în loc să rămână cu aceea pe care au deja.

Jane Goodale este o femeie care a realizat tot ceea ce și-a dorit. Este producătaorea unui talk-show de succes și trăiește o poveste de dragoste cu Ray, unul dintre directorii emisiunii. Când idila dintre cei doi se sfârșește, Jane începe un studiu amănunțit al masculului pentru a înțelege de ce relația nu a funcționat și de ce bărbatul a părăsit-o brusc. În cele din urmă, concluziile sale în privința bărbaților apar sub pseudonim într-o rubrică despre sex. Femeia este de părere că masculii speciei umane sunt precum taurii interesați mereu de o altă femelă, în loc să rămână cu aceea pe care au deja. Articolele o fac celebră peste noapte în toată țara.

SOMETHING BORROWED
IUBIT DE ÎMPRUMUT
Regia: Luke Greenfield
Cu: Ginnifer Goodwin, Kate Hudson, Colin Egglesfield, John Krasinski, Steve Howey

Rachel, o fată singură, se îndrăgostește de Dex, logodnicul celei mai bune prietene a ei.

Rachel este, spre disperarea sa, încă singură, un lucru pe care logodna celei mai bune prietene a ei, Darcy, i-l reamintește mereu. Dar după un pahar în plus, Rachel, fata cea bună, se trezește în pat cu Dex, logodnicul lui Darcy.

Rachel e un avocat talentat dintr-o firmă de avocatură new yorkeză faimoasă, o prietenă generoasă și loială, dar nefericită că e singură. Așa că logodna lui Darcy, cea mai bună prietenă a ei, nu-i pică tocmai bine. Dar după ce bea prea mult la aniversarea zilei de 30 de ani, se trezește în pat cu Dex, băiatul pe care l-ă plăcut încă din facultate, dar care, însă, este iubitul lui Darcy. Atunci când prietenia de o viaţă dintre Rachel și Darcy se ciocnește de dragostea adevărată, acest lucru duce la complicaţii neașteptate și la revelaţii romantice cu potenţial exploziv. Între timp, Ethan, care a fost multă vreme confidentul constant al lui Rachel și, uneori, conștiinţa sa, are și el un secret iar Marcus, un afemeiat irepresibil, nu se poate abţine să nu flirteze cu orice fată pe care o întâlnește.

THE DEVIL’S TEARDROP
LACRIMA DIAVOLULUI
Regia: Norma Bailey
Cu: Tom Everett Scott, Natasha Henstridge, Rena Sofer, Gabriel Hogan, Jonathan Higgins
Poliţist, SUA, 2010

Un maniac periculos, cunoscut sub numele de “Groparul”, terorizează Washington-ul.

În această dramă excitantă, un agent FBI pensionar revine în agenţie ca să ajute la rezolvarea cazului unui maniac periculos cunoscut sub porecla “groparul” care terorizează Washington.

Atunci când un pistolar omoară câţiva oameni într-un loc public din Washington, FBI primește o un bilet promiţând atacuri similare la fiecare 24 de ore, dacă suma de 20 de milioane nu va fi plătită. Cum singurul indiciu e scrisoarea scrisă de mână, agentul special Margaret Lukas (Natasha Henstridge) îl cheamă pe grafologul Parker Kincaid (Tom Everett Scott). Acesta e un fost agent HBI care a părăsit forţele după ce fiul său a fost atacat de un ucigaș la a cărui căpturare Kincaid a contribuit. În timp ce-și unește forţele cu Lukas pentru a da de urmele ucigașului, Kinaid luptă și cu fosta sa soţie pentru custodia copiilor săi.

THE ENGLISHMAN WHO WENT UP A HILL BUT CAME DOWN A MOUNTAIN
Englezul care a urcat o colină, dar a coborât un munte
Comedie, Marea Britanie, 1995
R: Christopher Monger
D: Hugh Grant, Tara Fitzgerald, Colm Meaney, Ian Mcneice, Ian Hart

Hugh Grant ofensează un oraş întreg atunci când declară că muntele care-l străjuieşte e doar un deal.

Hugh Grant interpretează un cartograf care jigneşte un întreg oraş atunci când declară că muntele care-l străjuieşte (un foarte preţuit punct de atracţie turistic) nu e altceva decât o colină. Dar, în curând, descoperă că localnicii excentrici, conduşi de un hangiu isteţ, nu se dau în lături de la nimic pentru a-şi apăra onoarea!

Reginald Anson (Hugh Grant) şi George Garrard sunt doi cartografi britanici care ajung într-un orăşel din Ṭara Galilor pe nume Ffynnon Garw. Cea mai mare mândrie şi cel mai proeminent reper al locului este muntele ce poartă acelaşi nume ca şi oraşul, despre care locuitorii susţin că a fost primul format în Ṭara Galilor şi că i-a protejat, de-a lungul secolelor, de nenumăraţi romani, saxoni şi invadatori străini. Totuşi, Reginald şi George au veşti proaste pentru localnici: conform legii britanice, o ridicătură de pământ trebuie să aibă o înălţime de cel puţin 300 de metri ca să se poată califica drept munte şi, potrivit măsurătorilor lor, Ffynnon Garw are abia 280. Cetăţenii sunt şocaţi, insultaţi şi furioşi şi după multe dezbateri şi calcule atente, Anson şi Garrard conchid că, într-adevăr, au subestimat înălţimea lui Ffynnon Garw, dar că estimarea cea mai generoasă îl plasează undeva la 295 de metri. Convinşi că onoarea şi reputaţia oraşului se află în mâinile acestor englezi dubioşi, bunii cetăţeni ai orăşelului pun la cale un plan prin care să adauge 5 metri la “colina” lor. Între timp naivul Anson cade pradă farmecelor unei frumoase, dar extrem de voluntare localnice pe nume Betty. Vă vine sau nu să credeţi, această comedie cu o premiza foarte fantezistă a fost inspirată de o poveste adevărată.

THE MARINE 2
O LUPTĂ PERSONALĂ 2
Regia: Roel Reiné
Cu: Ted Dibiase, Temuera Morrison, Lara Cox, Robert Coleby, Michael Rooker
Acţiune, SUA, 2009

Aflat în vacanţă, un lunetist al marinei ochește un grup de rebeli locali.

Ted DiBiase interpretează un lunetist din marină pe nume Joe Linwood care călătorește în paradis cu soţia sa Robin (Lara Coxx), acolo unde o unitate de gherilă preia controlul unui hotel de cinci stele și cere o răscumpărare substanţială.

În timp ce se află într-un concediu temporar, Joe Linwood (Ted DiBiase), un lunetist din marină, se alătură soţiei sale Robin (Lara Coxx), o directoare de PR, la inaugurarea cu mult fast a unei staţiuni de cinci stele dintr-o insulă izolată din Mările Sudului. Din nefericire, vacanţa lor în paradis se termină abrupt atunci când un grup de rebeli locali, militanţi, pune stăpânire pe staţiune și o iau pe Robin, pe proprietar și alt grup de invitaţi, ca ostatici. În timp ce negociază o răscumpărare substanţială, liderul formaţiunii de gherilă începe să ucidă ostatecii. Joe, singur împotriva unei armate de luptători, trebuie să-și salveze soţia și prizonierii de la o moarte sigură. Inspirat de o poveste adevărată, The Marine 2 a fost filmat în Phuket, Thailanda.

THE ROMANTICS
ROMANTICII
Regia: Galt Niederhoffer
Cu; Katie Holmes, Josh Duhamel, Anna Paquin, Malin Akerman, Adam Brody
Dramă, SUA 2010

Şapte prieteni apropiaţi se reunesc pentru căsătoria a doi dintre ei.

Alianţele sunt puse la test atunci când șapte colegi de liceu se reunesc ca să-i vadă pe doi dintre ei căsătorindu-se într-o ceremonie pe malul mării. Însă domnișoara de onoare și mirele au împreună un trecut pasional care continuă să-i obsedeze…

Lila Hayes (Anna Paquin) și Tom McDevon (Josh Duhamel) s-au întâlnit pentru prima oară atunci când ambii frecventau aceeași facultate și făceau parte dintr-un cerc de prieteni apropiaţi care își spuneau “romanticii”. La șase ani după absolvire, Lila și Tom se căsătoresc și prietenii vechi se reunesc la ceremonie.

Laura Rosen (Katie Holmes), fosta colega de cameră a lui Lila, a fost invitată ca domnișoară de onoare. Dar, în ciuda faptului că sunt prietene foarte bune, Laura păstrează un secret: a avut o aventură cu Tom pe vremea când el se întâlnea cu Lila și e conștientă că încă mai au sentimente unul pentru celălalt. Pe măsură ce ziua nunţii se apropie, taine adânc îngropate ies la suprafaţă, iar Chip (Elijah Wood), fratele lui Lila, mărturisește că se simte atras de Laura.

THE SOLOIST
SOLISTUL
Regia: Joe Wright
Cu: Jamie Foxx, Robert Downey Jr., Catherine Keener, Tom Hollander, Lisa Gay Hamilton
Dramă, SUA, 2009

Un jurnalist descoperă un fost geniu muzical ce cântă acum pe străzi…

Un jurnalist descoperă un fost geniu al muzicii clasice care a ajuns acum să cânte la vioară pe străzile din Los Angeles. Reporterul se angajează să-l ajute pe omul fără adăpost şi aşa ia naştere o prietenie unică care le transformă amândurora vieţile. Imaginându-şi că-i poate schimba viaţa, Lopez se avântă într-o misiune donquixotescă de a-l reda lumii muzicii pe Ayers. Dar pe măsură ce se luptă să-i schimbe existenţa, jurnalistul constată că pasiunea acestuia nepotolită de viaţă, încăpăţânarea cu care muzicianul îşi iubeşte libertatea şi încercările sale brave de-a lega conexiuni umane încep să-l contamineze şi pe el profund.

THE SUNSET LIMITED
ALB ŞI NEGRU
Tommy Lee Jones
Samuel L. Jackson, Tommy Lee Jones
Dramă, SUA, 2011

Despre alegerea de-a merge mai departe sau de-a te lăsa pradă disperării.

Samuel L. Jackson și Tommy Lee Jones sunt starurile acestei intense drame HBO care explorează continua dezbatere dintre credinţă și ateism, nemurire și nihilism, salvare și sinucidere. The Sunset Limited a fost scris de celebrul romancier Cormac McCarthy.

Cormac McCarthy (The Road, No Country For Old Men), câștigătorul premiului Pulitzer, este autorul acestei drame în două personaje ce amestecă umorul cu patosul în timp ce examinează relaţia dintre doi străini care sunt aduși împreună de circumstanţe disperate. Amplasat într-un apartament new yorkez, povestea se concentrează pe doi oameni foarte diferiţi – un fost pușcăriaș puternic religios (Samuel L. Jackson) deviază încercarea de sinucidere a unui profesor de colegiu antistocial (Tommy Lee Jones) care încercase să se arunce în faţa metroului. În timp ce primul încearcă să apeleze la nivelul raţional, spiritual și emoţional, celălalt rămâne neclintit în faţa disperării sale existenţiale. Implicaţi într-o dezbatere filozofică, ei își dispută pasional credinţele personale, încercând să se convertească unul pe celalalt.

THE THREE MUSKETEERS (2011)
Cei trei muschetari
Aventuri, SUA, 2011
R: Paul W.S. Anderson
D: Logan Lerman, Milla Jovovich, Matthew Macfadyen, Ray Stevenson, Luke Evans

Tânărul și impulsivul D’Artagnan se alătură grupului de muschetari veterani.

În această nouă adaptare după Alexandre Dumas, tânărul D’Artagnan și trei dintre muschetarii de elită ai Franţei se luptă să-și salveze regele și ţara dintr-o conspiraţie ţesută de cuplul malefic alcătuit din Milady și ducele de Buckingham.

Urmându-și visul de a deveni mușchetar, D’Artagnan (Logan Lerman) pleacă la Paris, unde îi găsește pe Athos (Matthew Macfadyen), Aramis (Luke Evans) și Porthos (Ray Stevenson) în slujbe mizere, în căutarea unei cauze care să le spele numele. În urmă cu trei ani, dupa ce au furat un proiect secret dintr-un seif veneţian, au fost trădaţi de partenera lor Milady (Milla Jojovich), care i-a vândut planul ducelui de Buckingham (Orlando Bloom). În acest timp, diabolicul Richelieu (Christoph Waltz) a urzit un plan pentru a-l detrona pe regele Louis (Freddie Fox). Cu ajutorul agentei duble Milady, cardinalul îi inscenează reginei Anne (Juno Temple) o aventură cu Buckingham, sperând că regele Ludovic va crede minciuna. În viziunea lui, lucrurile sunt simple: regina va fi condamnată, Anglia va fi provocată la război, poporul își va dori un conducător mai puternic, iar el va deveni noul rege al Franţei!
Pentru a feri Franţa de aceste uneltiri, mușchetarii se alătura lui D’Artagnan și pornesc în cea mai periculoasă misiune, bazându-se pe spiritul de prietenie care i-a salvat de fiecare dată: toţi pentru unul și unul pentru toţi!

TOUCHING HOME
LUPTA UNUI TATĂ
Regia: Noah Miller, Logan Miller
Cu: Ed Harris, Brad Dourif, Robert Forster, Logan Miller, Noah Miller
Dramă, SUA, 2008

Povestea unui tată care se luptă să se revanșeze faţă de gemenii săi.

O dramă de familie despre doi gemeni care se întorc în orășelul lor după ce eșuează în cariera de jucători de baseball profesioniști. Fraţii încearcă să-și regândească planurile de viaţă în timp ce se reconciliază cu tatăl lor denaturat.

Un debut emoţionant realizat de doi gemeni identici, Logan și Noah Miller, care nu numai că au scris, regizat și produs filmul, dar sunt și starurile lui. Filmată în întregime în orașul lor din California de Nord, această peliculă puternică și subtilă este extrem de autobiografică. Atunci când gemenii de douăzeci de ani își văd zdrobit visul de-a fi jucători de baseball profesioniști, ei își reconsideră vieţile și încearcă să se reconcilieze cu tatăl lor, în ciuda sentimentelor de mânie și de disperare pe care le simt în legătură cu comportamentul rușinos și cronic al acestuia. În același timp, trebuie să se lupte și cu teama copleșitoare de eșec și cu noile conflicte fraterne.

TWILIGHT ZONE: THE MOVIE
ZONA CREPUSCULARĂ: FILMUL
Regia: George Miller, Joe Dante, John Landis, Steven Spielberg
Cu: Dan Aykroyd, Albert Brooks, Vic Morrow, Kathleen Quinlan, John Lithgow
Horror, SUA, 1983

Patru povestiri horror/SF regizate de patru regizori faimoși.

Patru din cei mai importanţi regizori hollywoodieni spun patru povești horror/SF diferite, explorând regiunea de dincolo de graniţele realităţii și oferindu-ne un omagiu cinematografic la adresa faimosului serial american.

În prima poveste, un afacerist bigot şi gălăgios care pare să fie mai mult decât interesat de evrei, oameni de culoare şi asiatici are parte de un nedorit tratament special. De-abia ce iese dintr-un bar, că porneşte într-o călătorie înapoi în tip pe care nu şi-ar fi dorit-o niciodată. El ajunge în vremea naziştilor, undeva în Franţa, apoi este afro-american în anii 50 (Klu Klux Klan), ca, în final, să ajungă să simtă pe pielea lui cum este să fii vietnamez în anii 60.
În cea de-a doua poveste, un bărbat în vârstă ajunge la o casă de bărâni şi le îndeplineşte dorinţele celor de acolo, transformându-i în tinerii care fuseseră odinioară.

A treia poveste redă istoria unei tinere care ia în maşină un misterios băiat în vârstă de zece ani. Crezând că îl ajută să ajungă acasă, femeia se pricopseşte şi cu alţi oameni, într-o realitate anternativă creată de imaginaţia copilului.

Ultima dintre istorii îl are în centru său pe un pasager al unui zbor care vede (dar nu reuşeşte pe nimeni să convingă de asta) o misterioasă creatură, undeva pe aripa avionului. Teama lui e că această ciudată creatură va încerca să saboteze avionul.

VICTOR (2009)
Victor
Comedie, Franţa, 2009
R: Thomas Gilou
D: Pierre Richard, Lambert Wilson, Clémentine Célarié, Antoine Duléry, Sara Forestier

Victor, un bătrân de 85 de ani, este adoptat de o familie care-l câştigă la un concurs.

Pelicula se concentrează asupra lui Victor, un bătrân de 85 de ani, care este adoptat de o familie ca premiu al unui concurs organizat de o revistă. Totuşi, Victor nu e cea ce pretinde a fi.

Pentru a impulsiona vânzările revistei unde lucrează ca intern, Alice, o fată de 23 de ani, pune la cale o competiţie naţională ca să-l adopte pe Victor, un bătrân de 85 de ani, rămas singur pe lume. Guillaume, soţia sa Sylvie şi copiii săi câştigă concursul şi banii puşi în joc. Familia îl primeşte pe Victor în casă, în ciuda împotrivirii iniţiale ale lui Sylvie. Copiii îl adoră pe acest nou “bunic”, soacra lui Guillaume flirtează cu el, iar Sylvie e prea ocupată să aibă o aventură cu redactorul şef al revistei ca să-i pese că Victor seamănă haosul în gospoderia ei. Între timp, Alice descoperă trecutul bătrânelului şi îşi dă seamă că a lăsat, fără să vrea, un lup între oi.

WATER FOR ELEPHANTS
APĂ PENTRU ELEFANŢI
Regia: Francis Lawrence
Cu: Reese Witherspoon, Robert Pattinson, Christoph Waltz, Paul Schneider, Hal Holbrook
Dramă, SUA, 2011

O dragoste interzisă ia naștere într-un loc magic, dar și periculos.

Un student veterinar întâlnește vedeta feminină a unui circ ambulant, de care se apropie graţie unui elefant special. În ciuda oricăror piedici – inclusiv un soţ carismatic, dar și foarte periculos – cei doi vor găsi dragostea eternă.

Inspirat de un celebru bestseller, Water for Elephants prezintă o superbă poveste despre o dragoste interzisă ce ia naștere într-un loc magic, plin cu aventură, de minunaţii dar și de pericole. Un student la medicină veterinară este aruncat de șocul morţii părinţilor săi într-o călătorie care îi va schimba viaţa pentru totdeauna: Jacob o întâlnește și se îndrăgostește de Marlena, starul unui circ din vremuri apuse. Ei descoperă frumuseţea și bogăţia sentimentelor în mijlocul marelui crah financiar american, graţie compasiunii pe care o au pentru un elefant special. În ciuda tuturor piedicilor – inclusiv un soţul carismatic, dar și foarte periculos,– Jacob o salvează pe Marlena de la o viaţă nefericită și, împreună, găsesc dragostea eternă.

WINNIE THE POOH
WINNIE DE PLUŞ
Regia: Stephen J. Anderson, Don Hall
Animaţie, SUA, 2011

O goană nebunească de a-l salva pe Christopher Robin de un pericol imaginar.

Citind greșit o notiţă a lui Christopher Robin, Bufniţa îi convinge pe Tigru, Iepure, Porcușor, Pooh, Kanga, Roo și pe Aiurel că tânărul lor prieten a fost capturat de o creatură și cu toţii pleacă să-l salveze…

Având ca “arme” șarmul peren, inteligenţa și aiureala cărţuliilor originale, această prima aventură pe marele ecran a lui Pooh reunește publicul cu “ursuleţul prostuţ, dar filozof” și cu prietenii săi Tigrul, Iepurele, Porcușorul, Bufniţă, Kanga, Roo și, evident, Aiurel care și-a pierdut coada. “Ai trăit vreodată o zi în care toate să-ţi meargă prost, Aiurel?” întreabă Pooh. Bufniţa trimite întreaga gașcă într-o călătorie sălbatică pentru a-l salva pe Christopher Robin de la un pericol imaginar. Pentru toţi, va fi o zi extrem de obositoare.

WINTER IN WARTIME (AKA. OORLOGSWINTER)
IARNA ÎN TIMP DE RĂZBOI
Regia: Martin Koolhoven
Cu: Martijn Lakemeier, Yorick Van Wageningen, Jamie Campbell Bower, Raymond Thiry, Melody Klaver
Dramă, Olanda, 2008

În timpul celui de-al doilea război mondial, într-o Olandă ocupată de nazişti, un băiat e atras în Rezistenţă.

1941. Olanda e ocupată de nazişti. Într-un oraş blocat de căderile de zăpădă, Michiel (Martijn Lakemeier), un băiat de 13 ani, e atras în mişcarea de rezistenţă atunci când ajută un paraşutist britanic rănit. Sentimentul de împotrivire copilărească şi de aventură al lui Michiel se transformă în disperare şi spaimă, pentru că e forţat să acţioneze fără să ştie în care dintre adulţi să se încreadă. Realitatea dură a războiului îi sufocă inocenţa copilărească, iar Michiel se confruntă cu binele şi răul, cu curajul şi duplicitatea, dar şi cu povara propriei responsabilităţi.

WOMAN ON TOP
Femeia mereu deasupra
Comedie, SUA, 2000
R: Fina Torres
D: Penélope Cruz, Murilo Benício, Harold Perrineau Jr., Mark Feuerstein, John De Lancie

După ce este înșelată de soț, o braziliancă se mută în Statele Unite.

Când se hotărăște să evadeze din căsnicie, dar și din bucătăria înăbușitoare a restaurantului soțului ei din Brazilia, Isabella se îndreaptă către San Francisco. Aici, ea speră să-și îndeplinească visul de a-și realiza o cariera în domeniul culinar.

“Femeia mereu deasupra” o are ca protagonistă pe Penelope Cruz (“Totul despre mama mea”), în rolul Isabellei, o frumusețe seducătoare, născută cu talentul special de a încânta simțul gustativ și inimile bărbaților de pretutindeni. Când Isabella se hotărăște să evadeze din căsnicia cu Nino (Murilo Benicio – “Orfeu”), dar și din bucătăria înăbușitoare a restaurantului soțului ei din Brazilia, ea se îndreaptă către San Francisco. Aici, femeia speră să-și îndeplinească visul de a realiza o carieră în domeniul culinar. După ce sosește într-un oraș necunoscut și începe o viață nouă, Isabella se întâlnește cu exuberantul ei prieten travestit, Monica (jucat de Harold Perrineau Jr. – “Romeo și Julieta”), care se alătură Isabellei în descoperirea pasiunii și a potențialului, dar și a rețetei perfecte de a fi mereu… deasupra.

YOGI BEAR
Ursulețul Yogi
Familie, SUA, 2010
R: Eric Brevig
D: Anna Faris, Tom Cavanagh, T.J. Miller, Nate Corddry, Andrew Daly

Yogi trebuie să demonstreze că e mai “inteligent decât ursul obișnuit.”

Atunci când un primar hrăpăreţ decide să inchidă parcul Jellystone, Yogi îi cooptează pe Boo Boo, ajutorul său de încredere, și pe pădurarul Smith ca să salveze parcul și să demonstreze că e, într-adevăr, “mai isteţ decât ursul obișnuit.”

După ce a adus primăria în pragul falimentului, folosind banii din bugetul local pentru a-și satisface propriile capricii, primarul corupt Brown intenţionează sa inchedă Jellystone Park și să vândă pământul pe care a fost amenajat acesta în comedia Ursul Yogi/ Yogi Bear. Dacă planul diabolic al acestuia va fi pus in aplicare, urșii Yogi (Dan Aykroyd) și Boo Boo (Justin Timberlake) vor fi daţi afară din singurul cămin adevărat pe care l-au cunoscut, iar oamenii din zonă nu vor mai avea ocazia de a se relaxa în mijlocul naturii… Astfel, Yogi trebuie să găseasca rapid o soluţie salvatoare. Ajutat de către documentarista Rachel Johnson (Anna Faris) și de către paznicul Smith, ursul Yogi încearcă să împiedice planul primarului Brown, care vrea să distrugă o specie rară de broască ţestoasă pentru a împiedica transformarea parcului Jellystone în rezervaţie naturală.

ZATHURA: A SPACE ADVENTURE
ZATHURA: O AVENTURĂ SPAŢIALĂ
Regia: Jon Favreau
Cu: Jonah Bobo, Josh Hutcherson, Dax Shepard, Kristen Stewart, Tim Robbins
Fantastic, SUA 2005

Doi fraţi certăreţi sunt atrași într-o aventură inter-galactică.

Doi fraţi certăreţi sunt propulsaţi în spaţiu, în timp ce joacă un joc misterios pe care l-au descoperit în beciul lor. Dacă nu reușesc să ajungă pe misterioasa planeta Zathura, ei ar putea rămâne prizonieri în spaţiu pentru totdeauna.

După ce tatăl lor pleacă la muncă, lăsându-i în grija surorei cele mare, fraţii Danny și Walter de 6 și, respectiv, 10 ani, sunt propulsaţi în spaţiu în timp ce joacă un joc misterios pe care l-au descoperit în vechea lor casă. În această călătorie fantastică, li se alătură un astronaut în derivă, și cu toţii trebuie să supravieţuiască “dușurilor” de meteorit, extratereștrilor ostili și unui robot care o ia razna. Cu ajutorul astronautului, Danny și Walter renunţă la certurile lor și încearcă să termine jocul ca să se întoarcă acasă. Acum trebuie să se confrunte cu cea mai mare provocare din viaţa lor: o bătălie împotriva unei forţe gravitaţionale care îi trage în vidul întunecat al planetei Zathura. O film inspirat dintr-o carte best-seller al celebrului autor Chris Van Allsburg (The Polar Express, Jumanji).

DOCUMENTARE

AFRICAN CATS
FELINE AFRICANE
Regia: Keith Scholey, Alastair Fothergill
Documentar, SUA, 2011

O aventură adevărata trăită de maiestuoșii regi ai savanei africane.

Un documentar care ne prezintă adevărata aventură a regilor savanei africane. O vedem pe Mara, fiica unei tigroaice rănite, pe Sita, o femelă ghepard curajoasă, mama a cinci pui, și pe Kali, un leu surghiunit pentru mândria lui, care se întoarce cu cei cinci fii.

Pe fundalul savanei africane, fiţi martorii unei rivalităţi îndârjite între două clanuri și ai călătoriei epice făcută de o familie curajoase. African Cats captează dragostea, umorul și hotărârea acestor trei regi maiestuoși ai savanei, printre care Mara, fiica unei tigroaice rănite, dar hotărâte; Sita, o femelă ghepard, mamă singură a cinci pui, care înceară să-și construiască un cuib în cel mai sălbatic loc de pe panetă și Kali, un leu odată pedepsit pentru mândria sa care se întoarce acum cu fiii săi ca să-și recâștige teritoriul.

DOINA GROPARILOR
DIGGING FOR LIFE
Regia: Pavel Cuzuioc
Documentar, România, 2011

Doina groparilor spune povestea de zi cu zi a singurilor locuitori vii ai unuia dintre cele mai mari cimitire din Europa, groparii şi microcosmosul în cadrul căruia îşi desfăşoară activitatea, cimitirul „Doina” din Chişinău, Republica Moldova.

Bătrâni, tineri, creştini, musulmani, celebrităţi, necunoscuţi, români, ruşi, evrei, ţigani – cu toţii ajung la „Doina” decedaţi. Fie iarnă, primăvară, vară sau toamnă, ocupaţia groparilor rămâne mereu aceeaşi: sapă şi îngroapă. Ei sapă pământul ascuns în întuneric şi-l aruncă la suprafaţă, către lumină. E un drum dinspre negru spre alb şi vice-versa. Cei patru pereţi între care muncesc groparii le par multora un soi de înrămare a realităţii unei munci constante. Pentru cei mai mulţi, meseria de gropar e una mai degrabă „exotică”, „morbidă”, dar şi „murdară”. Atitudinea groparilor faţă de cei morţi şi de înmormântări e una de simplă rutină. Sunt imuni la lacrimi şi bocete. Par să nu se teamă şi să fie lipsiţi de sensibilitate. Clişeul „negru” ce li se atribuie reprezintă, de fapt, o realitate multicolorată şi plină de nuanţe. Filmul explorează şi analizează practicarea uneia dintre cele mai vechi meserii din istorie.

KET VILAG KOZT (AKA. CAUGHT BETWEEN TWO WORLDS)
ÎNTRE DOUĂ LUMI
Regia: Viktor Oszkár Nagy
Documentar, Ungaria 2011

Un documentar HBO original. O perspectivă profundă şi personală asupra vieţii cotidiene dintr-un lagăr de refugiaţi din Ungaria.

MUSIC BY PRUDENCE
MUZICĂ DE PRUDENCE
Regia: Roger Ross Williams
Cu: Prudence Mabhena
Documentar, SUA 2010

Un profil plin de inspiraţie al unei cântăreţe din Zimbabwe pe nume Prudence Mabhena.

Music by Prudence trasează drumul unei fete cu o dizabilitate care se numește “arterogripoză” și remarcabila ei trecere de la o lume de ură și superstiţie, la una plină de muzică, dragoste și posibilităţi multiple.

Prudence trăiește în Zimbabwe și pentru o bună perioadă de timp nimeni n-a știut de vocea ei superbă, obsedantă. Nimeni n-a cunoscut femeia puternică și răzbătătoare din spatele vocii. Oamenii nu erau în stare să treacă peste felul în care arăta: a fost născută cu o boală debilitantă care se numește “arterogripoză”. Atunci când Prudence s-a născut, bunica din partea tatălui a vrut-o moartă. În Zimbabwe, copiii născuţi handicapaţi sunt consideraţi, uneori, rezultatul vrăjitoriei. În cazuri extreme, familiile îi ucid ca să îndepărteze “blestemul” din familie. Mama ei a păstrat-o și a hrănit-o. Alungată din casa soţului său, ea a dus copilul la mama ei la ţară. Patru ani mai târziu, a părasit-o.

Music by Prudence trasează drumul acestei fetiţe și evadarea ei dintr-o lume plină de ură și de superstiţie într-una plină de muzică, dragoste și șanse.

Această neobișnuită, dar foarte puternică pledoarie pentru speranţă, a primit un răspuns incredibil de la presa și de la publicul din America de Nord, câștigând premiul Oscar pentru cel mai bun documentar scurt în 2010.

TANTRA
Regia: Benjamin Tuček
Documentar, Cehia

Acest documentar HBO spune povestea unor oameni ale căror drumuri în viaţă s-au intersectat graţie unor întâlniri tantrice. Filmul se concentrează și pe acei indivizi puri pragmatici care vând tantra.

Sexul e o parte esenţială din existenţa noastră. Tantra ne oferă o modalitate de-a utiliza potenţialul energiei sexuale pentru dezvoltarea personală și cultivarea sexualităţii. Tantra poate deveni o călătorie de auto-descoperire și ne poate releva posibilităţi de îmbunătăţire a potenţialul existenţial – și, în mod sigur, nu numai în zona sexuală. Interestul în predarea tatrei a crescut dramatic. În același timp, percepţia distorsionată asupra tantrei s-a intensificat și ea, majoritatea societăţii stigmatizându-i pe adepţii săi. Documentarul spune povestea unor oameni ale căror vieţi s-au intersectat graţie unor întâlniri tantrice. În afară de veteranii practicanţi de tantra, filmul se concentrează pe cei învaţă această practică, examinându-le cunoștiinţele și experienţele. Mai mult, documentarul expune metodele vânzătorilor pragmatici ce conduc o afacere într-un mediu profitabil, pentru că e în continuare perceput ca ceva interzis și, deci, atrăgător, graţie aurei sale de senzaţional și de perversiune.

TWO OF US (AKA. NOI DOI)
NOI DOI
Regia: Claudiu Mitcu
Documentar, România, 2011

Viaţa și dificultăţile a doi tineri homosexuali dintr-un cartier bucureștean.

Aest documentar își dorește să deschidă o fereastră dincolo de prejudicii și de intoleranţă, în vieţile lui Cristi și George, doi tineri a căror singură vină e că sunt foarte îndrăgostiţi.

Documentarul Noi Doi observă îndeaproape viaţa unui cuplu gay din Romania care e o mărturie nu numai în ceea ce privește intimitatea și dragostea, dar și în legătură cu dificultăţile și necazurile cu care te confrunţi dacă ești un gay asumat în România secolului XXI. Homosexualitatea a fost ileagală în România până în 2001 și rămâne foarte controversată.

WASTE LAND
VIAŢĂ DE GUNOIER
Regia: Lucy Walker
Documentar, Brazilia 2010

Un documentar social despre vieţile unor căutători prin gunoaie din Rio de Janeiro.

O incredibilă poveste adevărată din Rio de Janeiro, despre un renumit artist new yorkez și un grup de căutători prin gunoaie.

Filmat pe parcursul a trei ani, Waste Land îl urmărește pe renumitul artist Vik Muniz care călătorește de la locuinţa sa din Brooklyn în ţara sa natală, Brazila, și apoi până la cea mai mare groapă de gunoi din lume – Jardim Gramacho- localizată la periferia lui Rio de Janeiro. Acolo el fotografiază un grup eclectic de “catadores” – așa cum se numesc cei care scormonesc prin gunoaie în căutarea materialelor reciclabile. Obiectivul iniţial al lui Muniz e să îi “picteze” pe acești “catadores” cu gunoi. Colaborarea sa cu aceste personaje extraordinare care recreează imagini fotografice cu ei înșiși din gunoi, revelează simultan demnitatea și disperarea unor oameni care încearcă să-și reinventeze vieţile. Regizoarea Lucy Walker (Devil’s Playground, Blindsight și Countdown To Zero) și colaboratorii săi, João Jardim și Karen Harley au avut acces privilegiat la întregul proces artistic și, în final, ne livrează o dovadă tulburătoare despre puterea artei de a transforma existenţe și despre inefabila alchimie a spiritului uman.

SCURT METRAJE

CHEFU’
Regia: Adrian Sitaru
Cu: Tania Filip, Clara Voda, Natasa Raab, Elena Ivanca, Emilian Marnea
Scurtmetraj, România, 2012

Dan a dat o petrecere sălbatică în timp ce mama lui era plecată..

La întoarcerea lui Neli din București, vecinii o așteaptă cu povești scandaloase despre necazurile pricinuite de petrecerea nebună pe care Dan, fiul ei de 17 ani, a dat-o în timp ce ea era plecată. Dan, în schimb, are altă versiune.

Neli pleacă la București pentru câteva zile, în timp ce Dank fiul ei de 17 ani, e lăsat singur acasă. La întoarcere, vecinii ei se grăbesc s-o întâmpine cu cele mai mici detalii despre petrecerea nebună pe care Dan a organizat-o în absenţa ei. La puţin timp după, întâlnirea lui Neli cu Dan îi revelează acesteia o altă perspectivă asupra prietenilor ei din bloc.

JAFUL
Regia: Dan Radu Mihai
Scurtmetraj, România, 2011
Laura și Edi plănuiesc primul lor jaf. Însă Laura are un secret..

Edy și Laura sunt hoţi debutanţi. După o noapte de nesomn, decid să ducă la îndeplinire primul lor jaf. În timp ce caută apartamentul “victimei”, Edy descoperă că locuinţa aparţine iubitului secret al mamei Laurei.

Edy și Laura sunt hoţi debutanţi. După o noapte fără somn, hotărăsc să dea primul lor jaf. În timp ce caută apartamentul “victimei”, Edy descoperă că locuinţa aparţine iubitului secret al mamei Laurei. Cei doi încep să se certe violent. În cele din urmă, decide să plece din apartament cât mai repede, dar atunci când deschid ușa, dau nas în nas cu doi tineri evangheliști. Edy se panichează și-i ameninţă. Îi forţează să-și scoată toate hainele, îi leagă de un scaun și fuge din apartament, tragând-o pe Laura după el și lăsându-i pe cei doi evangheliști, Larry și Frank, cu o dilemă: pot ei să fure hainele din apartament ca să se salveze? Decizia îi va aduce din nou împreună pe cei patru.

SUPERMAN, SPIDERMAN SI BATMAN
Regia: Tudor Giurgiu
Scurtmetraj, România

Aron, un băieţel de 5 ani dorește, ca mai toţi super-eroii, să salveze lumea.

Aron, un băieţel de 5 ani, pleacă împreună cu tatăl său mereu îngrijorat într-o călătorie la capătul căreia își dorește, ca mai toţi super-eroii din benzile desenate, să-și salveze mama care suferă de o boală de inimă.

Acest scurtmetraj spune povestea lui Aron, un băieţel de 5 ani, care pleacă împreună cu tatăl său mereu îngrijorat, într-o călătorie la capătul căreia își dorește, ca mai toţi super-eroii din benzile desenate, să-și salveze mama care suferă de o boală de inimă. Va reuși el să fie Superman, Spiderman sau Batman?

CARRYOVER RETURN MOVIES

ADAM SANDLER’S EIGHT CRAZY NIGHTS
UN CRĂCIUN DE POMINĂ
Regia: Seth Kearsley
Animaţie, SUA 2002

Vino să celebrezi bucuria și solidaritarea din preajma sărbătorii de Hanukkah.

Un antrenor de baschet și un scandalagiu condamnat la servicii în folosul comunităţii fac echipă ca să arbitreze un meci de baschet din liga de tineret.

Veniţi să celebraţi exuberanţa şi solidaritatea din preajma sărbătorii de Hannukah alături de Adam Sandler. Ei, da, chiar acel Adam Sandler – într-o comedie de desene animate cum altfel decât obraznică, produsă de celebrul comic. Davey Stone (vocea lui Adam Sandler) e un bărbat de 20 şi ceva de ani cu un temperament coleric şi o reputaţie de buclucaş, care trăieşte în orăşelul Dukesberry din New England. Pe Davey cel mai tare îl enervează sărbătorile şi prima noapte de Hannukah – negativ încărcat, el face o poznă care îl aduce în faţa unui judecător (vocea lui Norm Crosby). Judecătorul, care a mai avut de furcă şi înainte cu Davey, e pregătit să-l trimită la închisoare, dar Whitey (tot Sandler), un bătrân excentric dar bun la inima, îl convinge pe judecător să-i mai dea o şansă de a se transforma într-un cetăţean responsabil. Davey nu are timp să se gândească prea mult la gestul caritabil al lui Whitey, dar atunci când rulota în care trăieşte îi ia foc, e forţat să se mute împreună cu acesta şi cu Eleanore, sora lui mereu nervoasă (tot vocea lui Sandler!). Prins între ramoleala lui Whitey, fiţele lui Eleanore şi reapariţia lui Jennifer, o veche iubită (vocea lui Jackie Titone), Davey e în pragul nebuniei tocmai de Sărbători. Între timp, Whitey află care e motivul pentru care Davey are probleme cu “festivalul luminilor”. Filmul include opt noi cântece scrise de Sandler; printre care un duet cu Alison Krauss, starul muzicii bluegrass.

AVALON (1990)
Regia: Barry Levinson
Cu: Armin Mueller-Stahl, Elizabeth Perkins, Joan Plowright, Aidan Quinn, Leo Fuchs
Dramă, SUA 1990

O familie de evrei ajunge în SUA la începutul secolului XX.

O familie de evrei călătorește din Europa de Est în SUA la începutul secolului XX. Părinţi și copii încearcă să-și construiască un viitor mai bun în “Ṭara Făgăduinţei”.

Avalon, cel de-al treilea capitol al trilogiei autobiografice Baltimore a regizorului Barry Levinson (primele două s-au numit Diner și Tin Men), acoperă aproape 40 de ani din viaţa unei familii de imigranţi evrei. Sam Krichinsky (Armin Mueller-Stahl) emigrează în Baltimore în 1915, acolo unde fraţii săi Gabriel (Lou Jacobi), Hymie (Leo L. Fuchs) și Nathan (Israel Rubinek) îi așteaptă sosirea. Aici, Sam își va întâlni viitoarea soţie, pe Eva (Joan Plowright). Odată cu introducerea în poveste a lui Jules, fiul acum matur al lui Krichinsky (Aidan Quinn), pelicula se aventurează într-o ţară divizată de diferenţele culturale. Pentru că nu vrea să devină un muncitor chinuit ca tatăl său, Jules optează pentru o viaţă de vânzător ambulant. În cele din urmă, face echipă cu vărul său Izzy (Kevin Pollak) pentru a-și deschide primul magazin de televizoare din Baltimore. Așadar, dezintegrarea familiei Krichinsky e văzută în paralel cu omniprezenţa televizoarelor în casele americane. Efectul elegiac și melancolic al lui Avalon e subliniat de superba coloană sonoră a lui Randy Newman.

GULLIVER’S TRAVELS (2010)
CĂLĂTORIILE LUI GULLIVER
Regia: Rob Letterman
Cu: Jack Black, Jason Segel, Emily Blunt, Amanda Peet, Billy Connolly
Aventură, SUA, 2010

Scriitorul Lemuel Gulliver se trezește prizonier pe o insula Lilliput.

O re-imaginare contemporană a faimoasei povești clasice. Gulliver e un jurnalist cu gură mare, dar leneș, care se trezește brusc “gigant printre oameni” atunci când eșuează pe misterioasa insulă Liliput, reședinţa unor pitici.

Într-o re-imaginare contemporana a faimoasei poveștii clasice, Jack Black îl interpretează pe Lemuel Gulliver, un jurnalist din New York care se dezlipește greu de biroul din redacţie. După ce își convinge șefii să-i îngăduie să scrie despre Triunghiul Bermudelor, călătorește acolo și este teleportat în Liliput, o insulă încă nedescoperită. În această fantastică “lume nouă”, Gulliver este, finalmente, “al mai mare și mai tare” – și în mărime și în ego – mai ales după ce începe să spună povești și gogomănii, să-și asume cele mai mari invenţii ale lumii și să se plaseze în centrul celor mai importante evenimente istorice. Poziţia lui Gulliver e întărită și mai tare atunci când își conduce noii săi prieteni într-o bătălie îndrăzneaţă împotriva vechilor inamici. Însă după ce o ia razna și îi pune pe liliputani în pericol, el trebuie să găsească o cale să repare stricăciunile. În cele din urmă, Gulliver devine cu adevărat un “gigant printre oameni” după ce află că nu statura contează, ci cât de mare ești pe dinauntru.

DOCUMENTARE

WHEN STRANGERS CLICK
ÎNTÂLNIRI ONLINE
Regia: Robert Kenner
Documentar, SUA, 2011

Un documentar HBO despre căutarea dragostei pe internet.

Din ce în ce mai des, cuplările de pe internet evoluează în întâlniri în viaţa reală, sex, căsătorie și chiar familii. HBO investighează acest fenomen.

Din ce în ce mai des, cuplările de pe internet evoluează în întâlniri în viaţa reală, sex, căsătorie și chiar familii. HBO investighează acest fenomen, transpunându-l de pe ecranele computerelor, pe cel al televizoarelor. Internetul e Cupidon în acest documentar despre căutarea conexiunii umane prin conexiunea de internet. Petrecând majoritatea timpului liber în interiorul chat room-urilor, al site-urilor de dating și al lumilor virtuale, cele cinci personaje centrale navighează în “cea de-a doua lor viaţă” cu o ușurinţă mai mare decât în prima. Pe măsură ce fiecare dintre ele își povestesc aventurile pe care le-au avut în goana după companie, un fapt devine clar: internetul poate fi cea mai bună uneltă de a combate astăzi singurătatea.

Bucuresti, 20.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *