Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

HBO – mai 2012

PREMIERE

10 (DIR. BLAKE EDWARDS)
10
Regia: Blake Edwards
Cu: Dudley Moore, Julie Andrews, Bo Derek, Robert Webber, Dee Wallace
Comedie, SUA 1979

Un bărbat dă note femeilor de la 1 la 10 și întâlnește una de 10 plus.

Un compozitor de succes are tot ce-și poate dori cineva, dar, la vârsta de 42 de ani, el continuă să-și petreacă timpul uitându-se la femei frumoase și dându-le note de la 1 la 10. Standardele sale sunt foarte dure însă, brusc, vede una de 10 plus.

Un compozitor de succes de la Hollywood care are tot ceea ce îşi poate dori cineva, încă mai visează la marea iubire şi, curând, va avea şansa de a o găsi pe femeia visurilor sale.

Protagonistul acestei comedii sofisticate a lui Blake Edwards este George Webber (Dudley Moore), un compozitor de succes de la Hollywood. La 42 de ani, eroul pare să aibă tot ceea ce îşi poate dori cineva: telent, o iubită sexy, o carieră strălucită, bani, şi o casă foarte frumoasă. Cu toate acestea, el simte că viaţa trece pe lângă el şi se distrează, uitându-se după femei frumoase, femei cărora le dă note, punctajul acordat de el încadrându-se între 1-10. George este un bărbat cu standrade foarte ridicate din moment ce găseşte de cuviinţă să o îi dea lui Venus din Milo doar nota 7. Într-o bună zi, eroul poveştii o întâlneşte pe Jenny (Bo Derek), FEMEIA de nota 10. Deşi se întâmpă ca ea să fie proaspăt căsătorită, aflându-se chiar în luna de miere, George este de neoprit în dorinţa de a o cuceri.

50/50
Regia: Jonathan Levine
Cu: Joseph Gordon-Levitt, Seth Rogen, Anna Kendrick, Bryce Dallas Howard, Anjelica Huston
Dramă, SUA 2011
11,15,19,31

O tragicomedie cu un tânăr de 27 de ani care descoperă că are cancer.

Inspirată de o poveste adevărată, 50/50 e o comedie originală despre prietenie, dragoste, supravieţuire și descoperirea umorului în cele mai neobișnuite locuri. Joseph Gordon-Levitt și Seth Rogen sunt doi prieteni ale căror vieţi sunt schimbate de un diagnostic de cancer.

Inspirat de o poveste adevărată, 50/50 e o poveste originală despre prietenie, dragoste, supravieţuire și găsirea umorului în cele mai neobișnuite locuri. Joseph Gordon-Levitt și Seth Rogen sunt doi buni prieteni ale căror vieţi sunt schimbate de un diagnostic de cancer în această comedie regizată de Jonathan Levine după un scenariu de Will Reiser.

“Noi am lucrat cu Will la Da Ali G show la puţin timp după ce a aflat că e bolnav”, își reamintește Rogen. “Pe cât de șocant, de trist, de confuzant și de nedreapt era diagnosticul, n-am putut să-l ignorăm: eram atât de prost echipaţi să facem faţă situaţiei, încât au tot continuat să se întâmple lucruri amuzante. Will s-a însănătoșit și atunci l-am convins să scrie un scenariu. În mod ideal, voiam să facem un film când amuzant, când trist care, speram noi, va fi la fel de onest ca și experienţa prin care am trecut. De îndată ce scenariul a fost completat, a devenit un proiect de suflet pentru noi toţi. Ne-a ajutat să ne identificăm cu lupta lui Will și cu propria noastră experienţă.”

50/50 e istoria uneori amuzantă a vindecării unui tânăr, o poveste care-și trage seva din experienţa proprie a lui Will Reiser în urma luptei cu cancerul și care ne reamintește că dragostea rămâne cel mai puternic leac.

A BETTER LIFE (AKA. THE GARDENER)
O VIAŢĂ MAI BUNĂ
Regia: Chris Weitz
Cu: Demián Bichir, José Julián, Dolores Heredia, Joaquín Cosio, Carlos Linares
Dramă, SUA 2011
11,15,19,31

O perspectivă asuprea luptei emigranţilor în goana lor după visul american.

Carlos, un văduv harnic, are un singur scop în viaţă: să-i dea fiului său adolescent oportunitatea unei vieţi mai bune. Regizorul Chris Weitz ne livrează o perspectivă puternică asupra luptei emigrantţilor în goana lor după visul american.

O drama emoţionantă despre un emigrant harnic, care-și crește singur fiul și care se luptă să-i ofere acestuia o viaţă mai bună lucrând ca grădinar în Los Angeles. Hotărât să se mute din oraș ca să-și îndepărteze fiul de la bandele de răufăcători și să-l inscrie într-o școală decentă, acest tată devotat intră în posesia unui camion care-i permite să câștige și mai mult și care-l ajută să ia mai multe comenzi. Dar cum agenţii de imigraţie îl pândesc la fiecare colţ, iar gangsterii încearcă să-i ademenească fiul, el duce o luptă constantă ca să supravieţuiască într-un oraș necruţător, fără să fie deportat. Regizorul Chris Weitz ne livrează o perspectivă puternică asupra luptei emigranţilor în goana lor după visul american.

ADAM SANDLER’S EIGHT CRAZY NIGHTS
UN CRĂCIUN DE POMINĂ
Regia: Seth Kearsley
Animaţie, SUA 2002

Vino să celebrezi bucuria și solidaritarea din preajma sărbătorii de Hanukkah.

Un antrenor de baschet și un scandalagiu condamnat la servicii în folosul comunităţii fac echipă ca să arbitreze un meci de baschet din liga de tineret.

Veniţi să celebraţi exuberanţa şi solidaritatea din preajma sărbătorii de Hannukah alături de Adam Sandler. Ei, da, chiar acel Adam Sandler – într-o comedie de desene animate cum altfel decât obraznică, produsă de celebrul comic. Davey Stone (vocea lui Adam Sandler) e un bărbat de 20 şi ceva de ani cu un temperament coleric şi o reputaţie de buclucaş, care trăieşte în orăşelul Dukesberry din New England. Pe Davey cel mai tare îl enervează sărbătorile şi prima noapte de Hannukah – negativ încărcat, el face o poznă care îl aduce în faţa unui judecător (vocea lui Norm Crosby). Judecătorul, care a mai avut de furcă şi înainte cu Davey, e pregătit să-l trimită la închisoare, dar Whitey (tot Sandler), un bătrân excentric dar bun la inima, îl convinge pe judecător să-i mai dea o şansă de a se transforma într-un cetăţean responsabil. Davey nu are timp să se gândească prea mult la gestul caritabil al lui Whitey, dar atunci când rulota în care trăieşte îi ia foc, e forţat să se mute împreună cu acesta şi cu Eleanore, sora lui mereu nervoasă (tot vocea lui Sandler!). Prins între ramoleala lui Whitey, fiţele lui Eleanore şi reapariţia lui Jennifer, o veche iubită (vocea lui Jackie Titone), Davey e în pragul nebuniei tocmai de Sărbători. Între timp, Whitey află care e motivul pentru care Davey are probleme cu “festivalul luminilor”. Filmul include opt noi cântece scrise de Sandler; printre care un duet cu Alison Krauss, starul muzicii bluegrass.

AFRICAN CATS
FELINE AFRICANE
Regia: Keith Scholey, Alastair Fothergill
Documentar, SUA 2011
24,28

O aventură adevărata trăită de maiestuoșii regi ai savanei africane.

Un documentar care ne prezintă adevărata aventură a regilor savanei africane. O vedem pe Mara, fiica unei tigroaice rănite, pe Sita, o femelă ghepard curajoasă, mama a cinci pui, și pe Kali, un leu surghiunit pentru mândria lui, care se întoarce cu cei cinci fii.

Pe fundalul savanei africane, fiţi martorii unei rivalităţi îndârjite între două clanuri și ai călătoriei epice făcută de o familie curajoase. African Cats captează dragostea, umorul și hotărârea acestor trei regi maiestuoși ai savanei, printre care Mara, fiica unei tigroaice rănite, dar hotărâte; Sita, o femelă ghepard, mamă singură a cinci pui, care înceară să-și construiască un cuib în cel mai sălbatic loc de pe panetă și Kali, un leu odată pedepsit pentru mândria sa care se întoarce acum cu fiii săi ca să-și recâștige teritoriul.

ARTHUR (2011)
Regia: Jason Winer
Cu: Russell Brand, Helen Mirren, Greta Gerwig, Jennifer Garner, Geraldine James
Comedie, SUA 2011
24,28

Arthur playboy-ul se îndrăgostește de o femeie pe care familia lui n-o place.

Arthur s-a bazat întotdeauna pe bogăţia sa nelimitată și pe înţelepciunea dadacei sale care a încercat sa-l scutească de necazuri. Acum se confruntă cu cea mai mare provocare a vieţii sale privilegiate– să aleagă între un stil de viaţă luxos și singura femeie pe care a iubit-o vreodată.

În această nouă perspectivă asupra unei povești clasice, Russell Brand reinventeaza rolul adorabilului miliardar Arthur Bach, un individ șarmant, iresponsabil, care s-a bazat întotdeauna doar pe două lucruri în viaţă: pe averea sa nelimitată și pe bunul simţ dadacei sale, Hobson, care îi este și cea mai bună prietenă. Arthur are o inima bună, iubește distracţia și n-are niciun scop în viaţă. Practic, își petrece fiecare zi a existenţei sale în căutarea senzaţiilor tari. Dar atunci când imaginea lui publică imprevizibilă ameninţă să păteze reputaţia familiei sale respectabile, îi este dat un ultimatum: fie se căsătorește cu frumoasa, însă frigida Susan Johnson (Jennifer Garner), o directoare de companie ambiţioasă care ar putea să-l potolească, fie să spună adio moștenirii și felului său de viaţă. E un înţelegere pe care Arthur ar fi inclinat să-o facă.. doar că s-a îndrăgostit de Naomi (Greta Gerwig), un ghid turistic din New York care-i împărtășește idealismul și spontaneitatea. Naomi cea independentă îl vede pe Arthur nu numai pentru ceea ce este, dar și pentru ce-ar putea fi și, în cele din urmă, îi dă un motiv să-și schimbe viaţa. Tot ce trebuie să facă este să fie el însuși. Cu ce preţ, însă? Graţie unui ajutor neconvenţional pe care-l primește de la Hobson – singura persoana care a crezut dintotdeauna în el – Arthur își va asuma cel mai mare risc al vieţii sale și va încerca să devină un om adevărat.

DIN DRAGOSTE CU CELE MAI BUNE INTENTII
Regia: Adrian Sitaru
Cu: Bogdan Dumitrache, Natasa Raab, Alina Grigore, Marian Râlea, Rémusz Szikszai
Dramă, România 2011
1,5,16,17,30

Atunci când mama intră în spital, viaţa fiului său iubitor o ia razna…

Alex are 30 și ceva de ani și o fire nevrotică. Atunci când mama lui intră în spital, viaţa sa o ia razna. La spital, Alex să trezește într-un soi comedie burlescă plină de personaje inedite și de evenimente surprinzătoare.

Alex are 30 și ceva de ani și o fire nevrotică. După ce mama lui (Nataşa Raab) este internată în spital în urma unui accident vascular cerebral, viaţa lui Alex o ia complet razna. La spital, Alex se găseşte prins într-un spectacol burlesc plin de personaje neaşteptate şi de evenimente surprinzătoare. În mijlocul acestei comedii umane, el încearcă să facă faţă situaţiei ţinând cont de sfaturile tuturor celor din jur, dar, în același timp, își imaginează tot felul de scenarii catastrofiste în legătură cu mama lui. În timp ce aceasta pare să se simtă bine, Alex face o serie de greşeli din dragoste, cu cele mai bune intenţii.

CHEFU’
Regia: Adrian Sitaru
Cu: Tania Filip, Clara Voda, Natasa Raab, Elena Ivanca, Emilian Marnea
Scurtmetraj, România 2012
1,11

Dan a dat o petrecere sălbatică în timp ce mama lui era plecată..

La întoarcerea lui Neli din București, vecinii o așteaptă cu povești scandaloase despre necazurile pricinuite de petrecerea nebună pe care Dan, fiul ei de 17 ani, a dat-o în timp ce ea era plecată. Dan, în schimb, are altă versiune.

Neli pleacă la București pentru câteva zile, în timp ce Dank fiul ei de 17 ani, e lăsat singur acasă. La întoarcere, vecinii ei se grăbesc s-o întâmpine cu cele mai mici detalii despre petrecerea nebună pe care Dan a organizat-o în absenţa ei. La puţin timp după, întâlnirea lui Neli cu Dan îi revelează acesteia o altă perspectivă asupra prietenilor ei din bloc.

COMME UNE BETE (AKA. LIKE AN ANIMAL)
CA UN SĂLBATIC
Regia: Patrick Schulmann
Cu: Sagamore Stévenin, Marie Guillard, Richard Bohringer, Jean-Yves Lafesse, Agnès Soral
Comedie, Franţa 1998

Născut și crescut în jungla din Borneo, un tânăr de 25 de ani pleacă în Franţa.

Leo s-a născut în Borneo, în orfelinatul de urangutani înfiinţat de tatăl său. La 25 de ani rămâne orfan și indonezienii preiau orfelinatul. Rămas singur, Leo cumpără un bilet pentru Franţa, spre civilizaţia pe care n-a cunoscut-o niciodată.

Leo s-a născut în Borneo, în orfeliantul de urangutani înfiinţat de tatăl său. E singurul loc pe care l-a cunoscut vreodată. La 25 de ani, rămâne orfan și indonezienii preiau orfelinatul. Leo se simte ca un paria, așa că ia un vapor către civilizaţie (despre care nu știe nimic, pentru că tatăl său l-a învăţat doar muzică și poezie). Nu e nici Tarzan, nici copil sălbatic, ci doar un tânăr cu o viziune pură, idealistă despre lume. Sosește în Franţa și se întâlnește cu o serie de personaje ce personifică problemele societăţii moderne.

DIARY OF A WIMPY KID
JURNALUL UNUI PUŞTI
Regia: Thor Freudenthal
Cu: Zachary Gordon, Robert Capron, Rachael Harris, Steve Zahn, Devon Bostick
Comedie, SUA 2010

O comedie de familie despre un elev de gimnaziu extrem de sarcastic.

O comedie de familie inspirată de un roman ilustrat best-seller despre aventurile unui puști extrem de sarcastic care trebuie, cumva, să supravieţuiască celei mai înfiorătoare perioade din viaţa sa: gimnaziul.

Pentru Greg Heffley, gimnaziul e cea mai idioată farsa care s-a inventat vreodată. E un loc înţesat cu sute de mine sociale gata să explodeze, cu idioţi, fiţoși, cocalari, piţipoance, agresori și pedepse absurde ale profesorilor. Pentru a supravieţui acestui chin fără sfârșit și pentru a obţine recunoașterea și statutul pe care simte că-l merită cu prisosinţă, Greg pune la cale o serie de planuri infailibile care, evident, o dau în bară. El așterne toate acestea pe hârtie, într-un jurnal plin cu opinii, gânduri, povești de familie, tribulaţii și triumfuri sociale fantasmagorice. “Într-o zi, când voi fi faimos”, scrie Greg, “Voi avea lucruri mai bune de făcut decât să răspund toată ziua întrebărilor stupide ale oamenior”. Așa a luat naștere Jurnalul unui puști.

FRIGHT NIGHT (2011)
NOAPTE DE GROAZĂ
Regia: Craig Gillespie
Cu: Anton Yelchin, Colin Farrell, Toni Collette, David Tennant, Imogen Poots
Horror, SUA 2011
5,11,15,31

Un adolescent își dă seama că vecinul său e o vampir carismatic.

Charlie Brewster (Anton Yelchin) e un elev de liceu care se distrează de minune – astă până în momentul în care Jerry (Colin Farrell) se mută vizavi și Charlie descoperă că e un vampir care vrea să vâneze în cartier.

Iată-l pe noul vecin cel sexy: se numește Jerry Dandrige (Colin Farrell). E periculos de șarmant… și teribil de letal. Asta pentru că se întâmplă să fie și un vampir însetat de sânge… de mult sânge. După ce Charley Brewster (Anton Yelchin), un elev în ultimul an de liceu, face legătura între activitatea suspicioasă a lui Jerry și numărul din ce în ce mai mare de cadavre, el promite să puna capăt regimului de teroare al vecinului său. Dar nu poate s-o facă singur. Unica sa speranţă e ucigașul de vampiri Peter Vincent. Împreună, acest duet neobișnuit încearcă să-l oprească pe Jerry din a mai comite crime. Dar Jerry e un ucigaș fără scrupule și nu se predă fără o luptă îndârjită. Pregătiţi-vă să mușcaţi din această excitantă re-imaginare a unei terifiante povești clasice care vă va captiva de la prima înghiţitură!

JAFUL
Regia: Dan Radu Mihai
Scurtmetraj, România 2011
1,18

Laura și Edi plănuiesc primul lor jaf. Însă Laura are un secret..

Edy și Laura sunt hoţi debutanţi. După o noapte de nesomn, decid să ducă la îndeplinire primul lor jaf. În timp ce caută apartamentul “victimei”, Edy descoperă că locuinţa aparţine iubitului secret al mamei Laurei.

Edy și Laura sunt hoţi debutanţi. După o noapte fără somn, hotărăsc să dea primul lor jaf. În timp ce caută apartamentul “victimei”, Edy descoperă că locuinţa aparţine iubitului secret al mamei Laurei. Cei doi încep să se certe violent. În cele din urmă, decide să plece din apartament cât mai repede, dar atunci când deschid ușa, dau nas în nas cu doi tineri evangheliști. Edy se panichează și-i ameninţă. Îi forţează să-și scoată toate hainele, îi leagă de un scaun și fuge din apartament, tragând-o pe Laura după el și lăsându-i pe cei doi evangheliști, Larry și Frank, cu o dilemă: pot ei să fure hainele din apartament ca să se salveze? Decizia îi va aduce din nou împreună pe cei patru.

LOVE AND OTHER DRUGS
DRAGOSTE ŞI ALTE DEPENDENŢE
Regia: Edward Zwick
Cu: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Oliver Platt, Hank Azaria, Josh Gad
Dramă, SUA 2010
27,30

Un afemeiat șarmant se îndrăgostește de o femeie libertină.

Jamie, un reprezentant al unei companii farmaceutice, frumos și șarmant, se îndrăgostește de Maggie, o femeie radioasă și libertină. Cei doi, care n-ar fi crezut niciodată că se vor îndrăgosti, descoperă că intensa lor chimie e mai puternică decât orice drog.

Bazată pe cartea autobiografică Hard Sell: The Evolution of a Viagra Salesman a romancierului Jamie Reidy, această comedie romantică explorează atât metodele lipsite de etică ce se practicau în anii ’90 în industria farmaceutică din Statele Unite ale Americii, cât şi idila care se înfiripă între un agent de vânzări ambiţios şi o artistă rebelă. Maggie Murdock (Anne Hathaway) este o tânără independentă, sexy, inteligentă şi nonconformistă care nu crede în dragoste, mai ales că a fost diagnosticată c boala Parkinson în primul stadiu de evoluţie. Jamie Reidy (Jake Gyllenhaal) este un as în domeniul vânzărilor de medicamente care nu trebuie să muncească prea mult: are putere de convingere și un farme irezistibil care îl ajută să cucerească doctoriţele, asistentele medicale sau clientele. Însă întâlnirea cu Maggie îi va schimba priorităţile și viziunea asupra vieţii. Relaţia îi ajută pe amândoi: Maggie luptă mai uşor cu boala, iar Jamie învaţă ce înseamnă iubirea adevărată şi încetează să mai pună munca pe primul plan.

MIDNIGHT IN PARIS
MIEZUL NOPŢII ÎN PARIS
Regia: Woody Allen
Cu: Owen Wilson, Rachel Mcadams, Marion Cotillard, Kathy Bates, Carla Bruni
Comedie, Spania 2011
13,14,16,17,19,31

Un cuplu trece printr-o schimbare profundă în timpul excursiei la Paris.

O comedie romantică amplasată în Paris despre o familie care ajunge acolo pentru o afacere și doi tineri logodiţi ce urmează să se căsătorească și să se mute în “orașul luminilor”. Cu toţii vor trece prin experienţe care le vor schimba viaţa.

Gil și Inez vizitează Parisul alături de socrii care merg în călătorie de afaceri. Gil e un scenarist hollywoodian de succes care se străduiește să scrie primul său roman. El se îndrăgostește de oraș și ar vrea să se mute acolo după căsătorie, însă Inez nu-i împărtășește viziunea romantica asupra orașului sau idea ca anii ’20 au fost “epoca de aur”. Atunci când Inez se duce să danseze cu prietenii ei, Gil se plimbă prin Paris la miezul nopţii și descoperă o sursă extraordinară de inspiraţie. Plimbările zilnice ale lui Gil de la miezul nopţii îl vor aduce mai aproape de inima unui oraș, dar și mai departe de inima unei femeii cu care vrea să se căsătorească.

NANNY MCPHEE RETURNS (AKA. NANNY MCPHEE AND THE BIG BANG)
DĂDACA MCPHEE: MAREA ÎNFRUNTARE
Regia: Susanna White
Cu: Emma Thompson, Maggie Gyllenhaal, Rhys Ifans, Maggie Smith, Ralph Fiennes
Comedie, SUA 2010
20,21

Nanny McPhee se întoarce ca să ajute o mamă care conduce ferma familiei.

Emma Thompson se întoarce în rolul dădace magice într-un nou capitol al acestei fabule hilare. De data asta, Nanny McPhee apare la ușa unei tinere mame stresate care încearcă să conducă ferma familiei în timp ce soţul ei es plecat.

Faceţi loc pentru haos și amuzament, pentru că minunata Emma Thompson se întoarce în rolul dădacei magice Nanny McPhee, cea care sosește atunci când este cel mai puţin dorită, dar și extrem de necesară. De data aceasta, Nanny McPhee se înfiinţează la ușa fermei conduse de o tânără mamă pe nume Isabel Green (Maggie Gyllenhaal) și vede cum copiii ei sunt prinși într-un război domestic cu cei doi veri răsfăţaţi ai lor de la oraș. Apelând la orice truc (la o motocicletă zburătoare, la o statuie vivantă, la un purceluș ce se caţără în compact și chiar la un elefant care apare în cele mai neobișnuite locuri), Nanny McPhee se folosește de magie ca să îi înveţe pe copii cinci lecţii valabile, cea mai importantă fiind cum să se înţeleagă unul cu altul.

PURE COUNTRY 2: THE GIFT
CÂNTĂREŢUL 2: DARUL
Regia: Christopher Cain
Cu: Katrina Elam, George Strait, Travis Fimmel, Michael Mckean, Cheech Marin
Dramă, SUA 2010
22

O cântăreaţă de country se luptă să împace credinţa ei religioasă cu faima.

Bobbie, o tânără cântăreaţă country în ascensiune, se luptă să balanseze credinţa cu faima, după ce ajunge celebră dar își pierde, în mod misterios, vocea. Ea încearcă să găsească atât curajul să se izbăvească pentru greșelile ei, cât și puterea de a cânta în continuare.

Brusc propulsată în luminile rampei și pusă să cânte alături de cele mai mari nume ale muzicii country din Nashville, provinciala Bobbie Thomas (Katrina Elam) nu numai că întoarce spatele credinţei sale religioase, dar își pierde și vocea sa angelică. Filmul o urmărește pe Bobbie în timp ce corectează greșelile trecutului și-și regăsește din nou vocea cu ajutorul legendei country George Strait.

SILENCING THE SONG: AN AFGHAN FALLEN STAR
CÂNTEC INTERZIS
Regia: Havana Marking
Documentar, SUA 2011
31

Un documentar despre Setara, infamua finalistă a talent show-ului Afgan Star.

Regizoarea Havana Marking se întoarce în Afghanistan ca să o regăsească pe Setara, o infamă finalistă a popularului talent show Afghan Star. Filmul încearcă să descopere unde e acum Setara și ce impact a avut controversata sa interpretare asupra vieţii ei.

HBO prezintă o urmare la documentarul Afghan Star, premiat la festivalul de film de la Sundance, care a urmărit patru concurenţi ai unui concurs de interpretare muzicală extrem de popular, printre care Setara care a stârnit un scandal imens pentru faptul că a dansat pe scenă și. mai grav, pentru că a lasat să-i cadă baticul și și-a expus părul. În acest film, regizoarea Havana Marking se întoarce în Afganistan s-o regăsească pe Setara și să examineze impactul comportamentului său asupra vieţii și ţării sale. Deși interpretarea lui Setara ar putea fi considerată modestă după standardele vestice, în Afganistan, acolo unde există reguli stricte în ceea ce privește comportamentul femeilor, acţiunile ei i-ar fi putut pune viaţa în pericol. Ea a fost denunţată public de clerici musulmani și a primit ameninţări cu moartea. Acum, căsătorită și însărcinată, Setara trebuie să aibă grija pentru propria-i siguranţă. Visele ei de a deveni un star pop vor lua o pauză, cel puţin deocamdată.

SOMETHING BORROWED
IUBIT DE ÎMPRUMUT
Regia: Luke Greenfield
Cu: Ginnifer Goodwin, Kate Hudson, Colin Egglesfield, John Krasinski, Steve Howey
6,7,9,10,12,29

Rachel, o fată singură, se îndrăgostește de Dex, logodnicul celei mai bune prietene a ei.

Rachel este, spre disperarea sa, încă singură, un lucru pe care logodna celei mai bune prietene a ei, Darcy, i-l reamintește mereu. Dar după un pahar în plus, Rachel, fata cea bună, se trezește în pat cu Dex, logodnicul lui Darcy.

Rachel e un avocat talentat dintr-o firmă de avocatură new yorkeză faimoasă, o prietenă generoasă și loială, dar nefericită că e singură. Așa că logodna lui Darcy, cea mai bună prietenă a ei, nu-i pică tocmai bine. Dar după ce bea prea mult la aniversarea zilei de 30 de ani, se trezește în pat cu Dex, băiatul pe care l-ă plăcut încă din facultate, dar care, însă, este iubitul lui Darcy. Atunci când prietenia de o viaţă dintre Rachel și Darcy se ciocnește de dragostea adevărată, acest lucru duce la complicaţii neașteptate și la revelaţii romantice cu potenţial exploziv. Între timp, Ethan, care a fost multă vreme confidentul constant al lui Rachel și, uneori, conștiinţa sa, are și el un secret iar Marcus, un afemeiat irepresibil, nu se poate abţine să nu flirteze cu orice fată pe care o întâlnește.

SUPERMAN, SPIDERMAN SI BATMAN
Regia: Tudor Giurgiu
Scurtmetraj, România
1,25

Aron, un băieţel de 5 ani dorește, ca mai toţi super-eroii, să salveze lumea.

Aron, un băieţel de 5 ani, pleacă împreună cu tatăl său mereu îngrijorat într-o călătorie la capătul căreia își dorește, ca mai toţi super-eroii din benzile desenate, să-și salveze mama care suferă de o boală de inimă.

Acest scurtmetraj spune povestea lui Aron, un băieţel de 5 ani, care pleacă împreună cu tatăl său mereu îngrijorat, într-o călătorie la capătul căreia își dorește, ca mai toţi super-eroii din benzile desenate, să-și salveze mama care suferă de o boală de inimă. Va reuși el să fie Superman, Spiderman sau Batman?

THE ALARMIST (AKA. LIFE DURING WARTIME)
ALARMISTUL
Regia: Evan Dunsky
Cu: David Arquette, Stanley Tucci, Kate Capshaw, Mary Mccormack, Ryan Reynolds
Comedie, SUA 1989

O comedie ce are în centru o firmă de securitate din Los Angeles.

Tânărul Tommy Hudler decide să devină vânzător ambulant de sisteme de securitate și are succes imediat. Totul decurge cum nu se poate mai bine, până când descoperă că atât afacerea, cât și șeful lui Heinrich, ascund secrete.

David Arquette e starul acestui film-mister dement de amuzant. El îl interpretează pe Tommy Hudler, un american naiv care obţine o slujbă de comis-voiajor pentru o firmă de securitate deţinută de Heinrich Grigoris (Stanley Tucci), un escroc carismatic. Heinrich și aliata sa, Sally (Mary McCormack), îl învaţa pe Tommy cum să profite de victimele credule prin tehnici de vânzare perfide. Lucrurile încep bine pentru Tommy, pentru că o văduvă superbă (Kate Capshaw) apelează atât la serviciile firmei, cât și ale lui (și nu doar la cele profesionale). Cei doi încep un romance furtunos, dar atunci când vânzările ating un plafon, acesta începe să vadă și o altă faţetă a mentorilor săi. Deși e oripilat de tacticile veroase ale lui Heinrich, Tommy nu ia nicio măsură până când o întoarcere bruscă de situaţie se finalizează cu o crimă și Tommy devine convins că Heinrich este vinovatul.

THE DEVIL’S TEARDROP
LACRIMA DIAVOLULUI
Regia: Norma Bailey
Cu: Tom Everett Scott, Natasha Henstridge, Rena Sofer, Gabriel Hogan, Jonathan Higgins
Poliţist, SUA 2010
29

Un maniac periculos, cunoscut sub numele de “Groparul”, terorizează Washington-ul.

În această dramă excitantă, un agent FBI pensionar revine în agenţie ca să ajute la rezolvarea cazului unui maniac periculos cunoscut sub porecla “groparul” care terorizează Washington.

Atunci când un pistolar omoară câţiva oameni într-un loc public din Washington, FBI primește o un bilet promiţând atacuri similare la fiecare 24 de ore, dacă suma de 20 de milioane nu va fi plătită. Cum singurul indiciu e scrisoarea scrisă de mână, agentul special Margaret Lukas (Natasha Henstridge) îl cheamă pe grafologul Parker Kincaid (Tom Everett Scott). Acesta e un fost agent HBI care a părăsit forţele după ce fiul său a fost atacat de un ucigaș la a cărui căpturare Kincaid a contribuit. În timp ce-și unește forţele cu Lukas pentru a da de urmele ucigașului, Kinaid luptă și cu fosta sa soţie pentru custodia copiilor săi.

THE LXD: THE LEGION OF EXTRAORDINARY DANCERS – SECRETS OF THE RA
LXD: LEGIUNEA EXTRAORDINARILOR DANSATORI – SECRETELE LUI RA
Regia: Jon M. Chu
Cu: Luis Rosado, Christopher Scott, Harry Shum Jr., Aja George, Terence Dickson
Muzical, SUA 2011
15,20,25

Oameni aparent obișnuiţi descoperă că au un extraordinar talent la dans.

Pelicula face cronica călătoriei unor indivizi cu talent uluitor la dans care se grupează ca să se lupte cu facţiuni rivale, într-o poveste mitologică, epică, ce descrie diversele stiluri de dans într-un lume hip-hop a viitorului.

Evoluţia dansului începe în provocatorul The Lxd. Povestea din film face cronica călătoriei unor oameni aparent obișnuiţi care descoperă că au puteri extraordinare și că trebuie să participe într-un război epic dintre bine și rău.

Această aventură uluitoare are în centru câţiva dintre cei mai buni dansatori ai lumii. Ei au super-puterile denumite “Ra”, însă și dușmanii aprigi în ligă, mai précis grupările “Boul” și “Umbra”. The Lxd conţine mișcări incredibile de dans care l-au transformat într-un fenomen pop-cultural și într-una dintre cele mai anticipate serii web făcute vreodată.

THE LXD: THE LEGION OF EXTRAORDINARY DANCERS – THE UPRISING BEGINS
LXD: LEGIUNEA EXTRAORDINARILOR DANSATORI – REVOLTA ÎNCEPE
Regia: Jon M. Chu
Cu: Luis Rosado, Christopher Scott, Harry Shum Jr., Aja George, Terence Dickson
Muzical, SUA 2011
8,15,19

Oameni aparent obișnuiţi descoperă că au un extrordinar talent la dans.

Pelicula face cronica călătorii unor indivizi cu un talent uluitor la dans care se grupează ca să se lupte cu facţini rivale, într-o poveste mitologică, epică, ce descrie diversele stiluri de dans într-un lume hip-hop a viitorului.

Această aventură uluitoare are în centru unii dintre cei mai talentaţi dansatori ai lumii. Mai întâi, îl avem pe rebelul Trevor Drift care descoperă un secret periculos al familiei, pe Specimen, un fost soldat care fuge de trecutul său sumbru și pe modestul erou Elliot Hoo bântuit de nou descoperitele sale talente supranaturale. Cu toţii sunt chemaţi să-și împlinească destinul și să se alăture “Legiunii”. The Uprising Begins pune în lumină extraordinare talente coregrafice care l-au transformat într-un fenomen pop cultural și într-una dintre cele mai anticipate serii web lansate vreodată.

THE MARINE 2
O LUPTĂ PERSONALĂ 2
Regia: Roel Reiné
Cu: Ted Dibiase, Temuera Morrison, Lara Cox, Robert Coleby, Michael Rooker
Acţiune, SUA 2009

Aflat în vacanţă, un lunetist al marinei ochește un grup de rebeli locali.

Ted DiBiase interpretează un lunetist din marină pe nume Joe Linwood care călătorește în paradis cu soţia sa Robin (Lara Coxx), acolo unde o unitate de gherilă preia controlul unui hotel de cinci stele și cere o răscumpărare substanţială.

În timp ce se află într-un concediu temporar, Joe Linwood (Ted DiBiase), un lunetist din marină, se alătură soţiei sale Robin (Lara Coxx), o directoare de PR, la inaugurarea cu mult fast a unei staţiuni de cinci stele dintr-o insulă izolată din Mările Sudului. Din nefericire, vacanţa lor în paradis se termină abrupt atunci când un grup de rebeli locali, militanţi, pune stăpânire pe staţiune și o iau pe Robin, pe proprietar și alt grup de invitaţi, ca ostatici. În timp ce negociază o răscumpărare substanţială, liderul formaţiunii de gherilă începe să ucidă ostatecii. Joe, singur împotriva unei armate de luptători, trebuie să-și salveze soţia și prizonierii de la o moarte sigură. Inspirat de o poveste adevărată, The Marine 2 a fost filmat în Phuket, Thailanda.

THE SUNSET LIMITED
ALB ŞI NEGRU
Tommy Lee Jones
Samuel L. Jackson, Tommy Lee Jones
Dramă, SUA 2011
12,18,31

Despre alegerea de-a merge mai departe sau de-a te lăsa pradă disperării.

Samuel L. Jackson și Tommy Lee Jones sunt starurile acestei intense drame HBO care explorează continua dezbatere dintre credinţă și ateism, nemurire și nihilism, salvare și sinucidere. The Sunset Limited a fost scris de celebrul romancier Cormac McCarthy.

Cormac McCarthy (The Road, No Country For Old Men), câștigătorul premiului Pulitzer, este autorul acestei drame în două personaje ce amestecă umorul cu patosul în timp ce examinează relaţia dintre doi străini care sunt aduși împreună de circumstanţe disperate. Amplasat într-un apartament new yorkez, povestea se concentrează pe doi oameni foarte diferiţi – un fost pușcăriaș puternic religios (Samuel L. Jackson) deviază încercarea de sinucidere a unui profesor de colegiu antistocial (Tommy Lee Jones) care încercase să se arunce în faţa metroului. În timp ce primul încearcă să apeleze la nivelul raţional, spiritual și emoţional, celălalt rămâne neclintit în faţa disperării sale existenţiale. Implicaţi într-o dezbatere filozofică, ei își dispută pasional credinţele personale, încercând să se convertească unul pe celalalt.

THE TALE OF DESPEREAUX
POVESTEA LUI DESPEREAUX
Regia: Sam Fell, Robert Stevenhagen
Animaţie, SUA 2008
27,28

Chiar și cel mai mic șoricel poate găsi curajul unui cavaler în armură strălucitoare.

Povestea a trei eroi mai puţin obișnuiţi – un soarece care preferă să citească carţi în loc să le mănânce, un șobolan care plănuiește să părăsească întunericul unui beci, și o servitoare bâlbâită a cărei soartă e legată de cea a prinţesei castelului.

The Tale of Despereaux e un basm care spune povestea a patru eroi mai puţin obișnuiţi: Despereaux, un șoarece brav alungat din castel pentru că a vorbit cu un om; Roscuro, un șobolat cu inima mare iubitor de lumină și supă, dar exilat în întuneric; Pea, o prinţesă într-o fortăreaţă sumbră care e prizoniera tatălui său și Mig, o servitoare ce râvnește să fie o prinţesă, dar e forţată să-l servească pe torţionar.

Micuţ și înzestrat cu urechi supra-dimensionate, Despereaux s-a născut prea mare pentru această lume. Refuzând să-și trăiască viaţa ca un laș, el se împrietenește cu o prinţesă pe nume Pea și învaţă să citească (în loc să mănînce) cărţile. Așa ajunge să adore poveștile cu cavaleri, dragoni și zâne. Izgonit din lumea șoarecilor, pentru că e mai mult om Despereaux e salvat de un alt surghiunit, Roscuro, care vrea să-i audă poveștile. Dar atunci când prinţesa îi refuză prietenia lui Roscuro, el devine șobolanul veritabil și complotează ca să se răzbune, împreună cu Mig. După ce Pea e răpită, Despereaux descoperă că este singurul care o poate salva… În această poveste a curajului, a iertării și a izbăvirii, o creatură măruntă va arata unui întreg regat că e nevoie de puţină lumină sa vezi adevărul: cum arăţi nu are nimic de-a face cu ceea ce ești.

FATA DIN TRANSILVANIA
Regia: Sabin Dorohoi
Cu: Maia Morgenstern, Andreea Vasile, Orlando Petriceanu
Scurtmetraj, România 2011

Undeva în inima Transilvaniei tradiţii vechi sunt încă prezente…

În inima Transilvaniei, în orașe pierdute de lume, sunt încă prezente tradiţii bizare … Atunci când un tânăr se rătăcește undeva pe lângă Sibiu, un suprinzător lanţ de evenimente îl deturnează de la drumul său.

Undeva în inima Transilvaniei, într-un orășel pierdut de lume, încă mai sunt prezente tradiţii foarte bizare. După ce un tânăr călătorește la Sibiu pentru o întâlnire de afaceri, dar o apucă pe un drum greșit și se rătăcește, un surprinzător lanţ de venimente îl deturnează de la drumul său. Scurtmetrajul redă o interacţiunea amuzantă dintre universul idilic și atemporar al orașului românesc tradiţional și lumea corporatistă; două mentalităţi de viaţă diferite ce coexistă geografic și interferează ocazional și neașteptat.

TURNUL EIFFEL
Scurtmetraj, România 2011
Regia: Carmen Vestemeanu
1,10,23,28

Un film semi-autobiografic despre regizoarea Carmen Vestemeanu.

Un film semi-autobiografic despre autoarea Carmen Vestemeanu, o regizoare de teatru care s-a mutat în Franţa în anii ’90.

NOI DOI
Regia: Claudiu Mitcu
Documentar, România 2011
17,21,27

Viaţa și dificultăţile a doi tineri homosexuali dintr-un cartier bucureștean.

Aest documentar își dorește să deschidă o fereastră dincolo de prejudicii și de intoleranţă, în vieţile lui Cristi și George, doi tineri a căror singură vină e că sunt foarte îndrăgostiţi.

Documentarul Noi Doi observă îndeaproape viaţa unui cuplu gay din Romania care e o mărturie nu numai în ceea ce privește intimitatea și dragostea, dar și în legătură cu dificultăţile și necazurile cu care te confrunţi dacă ești un gay asumat în România secolului XXI. Homosexualitatea a fost ileagală în România până în 2001 și rămâne foarte controversată.

VIRTUAL SEXUALITY
SEXUALITATE VIRTUALĂ
Regia: Nick Hurran
Cu: Laura Fraser, Rupert Penry-Jones, Luke De Lacey, Kieran O’Brien, Steve John Shepherd
Comedie, Marea Britanie 1999
28

O femeie care caută un bărbat, apelează la un computer.

O adolescentă frustrată creează bărbatul viselor ei într-o mașină de realitate virtuală și un accident bizar îl aduce la viaţă cu consecinţe hilare.

Justin, o fată de 17 ani (Laura Fraser) n-a prea avut noroc cu bărbaţii. E gata pentru dragoste, dar cu cine? În timp ce se află la o expoziţie, Justine încearcă o mașină virtuală intitulată “Narcissus.” După ce își creează un avatar perfect pe ecran, ea încearca acum să construiască și bărbatul ideal. Căci dacă Justine nu-și poate găsi bărbatul perfect, ea va trebui să și-l creeze. Atunci când o explozie uriașă distruge expoziţia, Narcissus o ia razna și Jake, virtualul, prinde viaţă. Nebunia se declanșează atunci când toată lumea îl dorește pe Jake, inclusiv Justine!

ANGRY BOYS EP. 01
BAIETI FURIOSI
Serial
Cu: Chris Lilley, Stuart Mcdonald, Jeffrey Walker

Un serial de comedie care explorează vieţile și visele bărbaţilor moderni.

Acest serial de comedie explorează vieţile, visele și aspiraţiile bărbaţilor moderni având în centru șase personaje, cu toate portretizate de comicul/actorul/scenaristul Chris Lilley.

Un serial de comedie scris și interpretat de comicul/actorul/scenaristul Chris Lilley, care își împinge stilul comic, bazat pe caractere atent observate, într-o nouă stratosferă conceptuală. De-a lungul a celor 12 episoade, Angry Boys explorează visele și aspiraţiile unor bărbaţi din societatea modernă, având în centru șase personaje, toate interpretate de Lilley, printre care: gemenii identici Daniel și Nathan Sims, un campion mondial de surfing care s-a cam culcat pe lauri, un rapper afro-american cu o identitate fabricată, o mamă japoneză care încearcă să-și transforme fiul într-o legendă a skateboarding-ulu și un paznic de închisoare la un centru de detenţie pentru băieţi. Filmat într-un stil de documentar, fiecare episod de jumătate de oră e hilar de nonconvenţional, plin cu personaje empatice care vor face publicul să râdă cu plăcere.

TWO OF US (AKA. NOI DOI)

CARRYOVER MOVIES

AVALON (1990)
Regia: Barry Levinson
Cu: Armin Mueller-Stahl, Elizabeth Perkins, Joan Plowright, Aidan Quinn, Leo Fuchs

O familie de evrei ajunge în SUA la începutul secolului XX.

O familie de evrei călătorește din Europa de Est în SUA la începutul secolului XX. Părinţi și copii încearcă să-și construiască un viitor mai bun în “Ṭara Făgăduinţei”.

Avalon, cel de-al treilea capitol al trilogiei autobiografice Baltimore a regizorului Barry Levinson (primele două s-au numit Diner și Tin Men), acoperă aproape 40 de ani din viaţa unei familii de imigranţi evrei. Sam Krichinsky (Armin Mueller-Stahl) emigrează în Baltimore în 1915, acolo unde fraţii săi Gabriel (Lou Jacobi), Hymie (Leo L. Fuchs) și Nathan (Israel Rubinek) îi așteaptă sosirea. Aici, Sam își va întâlni viitoarea soţie, pe Eva (Joan Plowright). Odată cu introducerea în poveste a lui Jules, fiul acum matur al lui Krichinsky (Aidan Quinn), pelicula se aventurează într-o ţară divizată de diferenţele culturale. Pentru că nu vrea să devină un muncitor chinuit ca tatăl său, Jules optează pentru o viaţă de vânzător ambulant. În cele din urmă, face echipă cu vărul său Izzy (Kevin Pollak) pentru a-și deschide primul magazin de televizoare din Baltimore. Așadar, dezintegrarea familiei Krichinsky e văzută în paralel cu omniprezenţa televizoarelor în casele americane. Efectul elegiac și melancolic al lui Avalon e subliniat de superba coloană sonoră a lui Randy Newman.

CARS 2
MASINI 2
Regia: John Lasseter, Brad Lewis
Animaţie, SUA 2010
Versiunea subtitrată: 15,18,21

Celebrul șofer de curse McQueen, împreună cu Mater, cel mai bun amic al său, reintră în acţiune.

Celebrul șofer de curse Fulger McQueen se reîntoarce în acţiune, ajutat și de bunul său amic Mater. Mater și McQueen se trezesc într-o nouă lume de intrigă, senzaţii tari și escapade comice în timp ce străbat în viteză tot globul.

Sequel-ul unuia dintre cele mai de succes producţii ale faimosul studio Pixar are la bază prietenia dintre Fulger McQueen şi Bucşă. Totul începe atunci când Fulger decide să participe la Grand Prix-ul Mondial şi porneşte alături de prietenii săi în ceea ce va devini aventura vieţii lor. Graţie acestui concurs, personajele ajung să călătorească în ţări precum Italia, Marea Britanie sau Japonia, iar diferenţele culturale de care aceştia se izbesc dau naştere multor situaţii comice. Dar de data aceasta, cursele de maşini nu mai constituie subiectul central al poveştii. Şi asta datorită lui Bucşă, care se trezeşte în mijlocul unei operaţiuni secrete în care el însuşi este spionul principal. Astfel este prins într-o cursă incredibilă pe străzile Japoniei și Europei, în mijlocul unei aventuri pline de peripeții, tractat de prietenii lui și urmărit de o lume întreagă. Pe lângă personajele consacrate vom mai întâlni și o sumedenie de alte mașini, una mai atrăgătoare ca cealaltă, agenți secreți, răufăcători dar și curse cu concurenţi internaționali. Secvenţele spectaculoase de cursă sunt intercalate cu parodiile de tipul James Bond care se concentrează pe Finn Rachetă, o supermaşină cu super arme însufleţită vocal de legendarul Michael Caine. Ce va alege Bucşă, să se implice în operaţiunea de spionaj sau să îl susţină pe amicul său?

CHILDREN OF THE CORN (2009)
RECOLTA ÎNSÂNGERATĂ
Regia: Donald P. Borchers
Cu: David Anders, Kandyse Mcclure, Daniel Newman, Preston Bailey, Robert Gerdisch
Horror, SUA, 2009

Un cuplu de călători cade pradă unui secte rurale de copii ucigași.

Un remake al clasicei adaptări după Stephen King din 1984: doi călători ajung într-un oraș unde copiii formează un straniu cult religios, nimeni nu trăiește mai mult de 19 ani și cu toţii urmează preceptele lui Issac, un profet de 8 ani.

În acest remake dupa clasica adaptare din 1984 a unui roman de Stephen King, Burt și Vicki Stanton sunt un cuplu care călătorește de-a lungul și de-a latul tării și care se ceartă constant. În timp ce călătoresc pe un drum lăturalnic, cei doi lovesc un băieţel. Cu copilul în portbagaj, cuplul gonește după ajutor și ajunge în Gatlin, Nebraska, un orășel unde copiii au format un straniu cult religios, nimeni nu trăiește mai mult de 19 ani și cu toţii urmează preceptele lui Issac, un profet de 8 ani.

CINEMA VERITE (2011)
CINEMA VERITE
Regia: Shari Springer Berman, Robert Pulcini
Cu: Diane Lane, Tim Robbins, James Gandolfini, Patrick Fugit, Kathleen Quinlan
Dramă, SUA 2011

O perspectivă din culisele primului reality show al televiziunii americane.

O perspectivă din culisele revoluţionarului documentar An American Family care făcea cronica unei familii la începutul anilor ’70, transformând niște oameni obișnuiţi în staruri și lansând astfel un nou gen: reality TV.

În 1973, familia Loud a devenit un fenomen al televiziunii. Se întâmpla cu mult timp înainte ca un star rock să-şi arate membrii excentrici ai familiei sale pe micile ecrane şi cu mulţi ani înainte ca soţiile casnice să se certe între ele la televizor, în faţa naţiunii. Cinema Verite, produs de HBO Films, spune povestea din culisele unui documentar revoluţionar, An American Family, care a urmărit vieţile membrilor familiei Loud la începutul anilor 1970 şi care a adus faima familiei din Santa Barbara şi, în acelaşi timp, a creat un nou gen de televiziune: serialul de reality TV. Când a fost difuzat în 1973, An American Family a reprezentat o mare diferenţă faţă de serialele acelei perioade. Membrii unei familii au fost supuşi examinării minuţioase a publicului şi nu erau pregătiţi pentru consecinţe. Familia Loud a fost pusă în lumina reflectoarelor în timp ce părinţii (Diane Lane, Tim Robbins) se zbăteau să-şi salveze căsnicia încercând să-şi crească şi cei cinci copii adolescenţi. În special, Pat a fost criticată pentru sprijinul evident acordat fiului său homosexual, Lance (Thomas Dekker), într-o perioadă când homosexualitatea era foarte rar arătată la televizor.

DRIVE ANGRY
IADUL SE DEZLĂNŢUIE
Regia: Patrick Lussier
Cu: Nicolas Cage, Amber Heard, William Fichtner, Billy Burke, David Morse
Acţiune, SUA, 2011

Un tată răzbunător scapă din iad ca să-și salveze nepoata răpită.

Nicolas Cage e starul acestui thriller plin de adrenalină unde îl interpretează pe Milton, un pușcăriaș înrăit care evadează din iad ca să împiedice ca secta care a omorât-o pe fiica sa să-i sacrifice nepoata în același ritual.

Milton, un pușcăriaș înrăit, a evadat din iad și acum are o ultimă șansă la izbăvire. Intenţia lui este să decimeze un cult malefic care i-a ucis fiica. Are doar trei zile la dispoziţie până când ei îi vor sacrifica nepoata, într-o noapte cu lună plină. El face echipă cu Piper, o chelneriţă tânără și sexi care îi pune la dispoziţie mașina sport a fostului ei iubit (un diavol pe patru roţi în culoarea vișinei coapte). Acum, cei doi sunt pe urma lui Jonah King, sângerosul lider al cultului, care crede că destinul lui e să se folosească de copil ca să declanșeze iadul pe pământ. Dar Milton mai are și alte probleme: poliţia îl urmărește și ea. Colac peste pupăză, e hărţuit și de un ucigaș enigmatic cunoscut sub porecla de “Contabilul”, care a fost trimis de diavol ca să-l recupereze pe Milton și să-l trimită înapoi în iad. Cu o viclenie diabolică și cu puteri hipnotice, “Contabilul” se află mereu pe urmele lui Milton. Alimentat de puterea motoarelor și de pură furie, Milton trebuie să-și depășească limitele omenești și să răzbune moartea fiicei sale, înainte ca ultima sa șansă la izbăvire să-i fie revocată.

GULLIVER’S TRAVELS (2010)
CĂLĂTORIILE LUI GULLIVER
Regia: Rob Letterman
Cu: Jack Black, Jason Segel, Emily Blunt, Amanda Peet, Billy Connolly
Aventură, SUA 2010

Scriitorul Lemuel Gulliver se trezește prizonier pe o insula Lilliput.

O re-imaginare contemporană a faimoasei povești clasice. Gulliver e un jurnalist cu gură mare, dar leneș, care se trezește brusc “gigant printre oameni” atunci când eșuează pe misterioasa insulă Liliput, reședinţa unor pitici.

Într-o re-imaginare contemporana a faimoasei poveștii clasice, Jack Black îl interpretează pe Lemuel Gulliver, un jurnalist din New York care se dezlipește greu de biroul din redacţie. După ce își convinge șefii să-i îngăduie să scrie despre Triunghiul Bermudelor, călătorește acolo și este teleportat în Liliput, o insulă încă nedescoperită. În această fantastică “lume nouă”, Gulliver este, finalmente, “al mai mare și mai tare” – și în mărime și în ego – mai ales după ce începe să spună povești și gogomănii, să-și asume cele mai mari invenţii ale lumii și să se plaseze în centrul celor mai importante evenimente istorice. Poziţia lui Gulliver e întărită și mai tare atunci când își conduce noii săi prieteni într-o bătălie îndrăzneaţă împotriva vechilor inamici. Însă după ce o ia razna și îi pune pe liliputani în pericol, el trebuie să găsească o cale să repare stricăciunile. În cele din urmă, Gulliver devine cu adevărat un “gigant printre oameni” după ce află că nu statura contează, ci cât de mare ești pe dinauntru.

HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS: PART 1
HARRY POTTER ŞI TALISMANELE MORŞII: PARTEA 1
Regia: David Yates
Cu: Daniel Radcliffe, Bill Nighy, Emma Watson, Richard Griffiths, Rupert Grint
Fantastic, Marea Britanie 2010

Harry, Ron și Hermione caută bucăţi din sufletul lui Voldemort.

Harry, Ron și Hermione caută bucăţi din sufletului lui Voldemort pe care el le-a extras din propria-i fiinţă și le-ascuns în locuri întunecate și îndepărtate. Dacă nu vor fi în stare să le distrugă, Voldemort va rămâne nemuritor.

Harry Potter and the Deathly Hallows / Harry Potter şi Talismanele Morţii, cea de-a şaptea şi ultima din seria aventurilor lui Harry Potter, este realizată în două părţi. În partea întâi, Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) şi Hermione (Emma Watson) pornesc într-o misiune extrem de periculoasă: aceea de a găsi şi a distruge Horcruxurile, cheia imortalităţii Lordului Cap-de-Mort. Singuri, lipsiţi de îndrumarea şi protecţia profesorilor lor, cei trei prieteni trebuie să se bazeze doar pe propriile lor puteri. Forţele Întunericului îi pândesc la fiecare pas. Însă destinul lui Harry fusese deja hotărât în trecut, în acea zi fatidică în care devenise “Băiatul care a supravieţuit.” Acum, Harry este mai aproape ca oricând de momentul pentru care se pregătise din prima zi a intrării sale la Hogwarts: bătălia finală cu Lordul Cap-de-Mort. Prima parte a unui final apocaliptic, emoţionant, frisonant și memorabil, al celei mai populare francize din lume. Pregătiţi-vă să vă luaţi rămas bun de la vrăjitorul Harry, tocilarul miraculos de care o lume întreagă s-a îndrăgostit.

MEAN GIRLS 2
FETE RELE 2
Regia: Melanie Mayron
Cu: Meaghan Martin, Maiara Walsh, Jennifer Stone, Nicole Gale Anderson, Claire Holt
Comedie, SUA, 2011

Un sequel ce pune accent pe pericolele popularităţii în liceu.

“Fetele de plastic” s-au întors! Acum clica e și mai amuzantă, mai la modă și mai feroce ca oricând! O fata sarcastică intră într-o luptă pe care n-o poate câștiga într-un sequel care arată ce pericole te pasc dacă ești populară în liceu.

O fata sarcastică se aventurează într-o luptă pe care n-o poate câștiga în acest sequel care arată ce pericole te pasc dacă ești populară în liceu. Jo (Meaghan Martin) e în ultimul an de liceu, e foarte încrezătoare în sine și își vede mereu de treburile ei. Aceasta din urmă e o regulă care a ajutat-o, până acum, să nu stârnească furia găștii “fetelor de plastic”. Însă atunci când Jo vede cum liderul lor, Mandi, o hărţuiește pe Abby, o colegă de clasă neajutorată (Jennifer Stone), simte că e timpul să ia atitudine. În timp ce întreaga școală e implicată în bătălie, Jo se pregătește să-i dea lui Mandi și colegilor săi o lecţie pe care să n-o uite niciodată.

NO STRINGS ATTACHED (2011)
FĂRĂ OBLIGAŢII
Regia: Ivan Reitman
Cu: Natalie Portman, Ashton Kutcher, Kevin Kline, Cary Elwes, Greta Gerwig
Comedie, SUA 2011

Pot partenerii sexuali să rămână cei mai bun prieteni?

Emma e o doctoriţă ocupată care îi propune lui Adam, cel mai bun prieten al ei, o relaţie sexuală cu o singură regulă: fără obligaţii. Dat atunci când lucrurile se complică, vor putea ei să rămână prieteni?

Emma (Natalie Portman) și Adam (Ashton Kutcher) sunt prieteni de-o viaţă. E sufficientă o noapte de sex pentru ca totul să riște să se ducă pe apa sâmbetei. Pentru a-și proteja relaţia de prietenie, cei doi fac un pact și decid să aibă o relaţie “fără obligaţii.” “Fără obligeţii” înseamnă fără gelozie, fără așteptări, fără certuri, fără flori, fără alintături. Înseamnă că fiecare are voie să facă orice vrea, cu cine vrea, în orice loc public vrea, atâta timp cât niciunul nu se va îndrăgosti. Acum, se pune întrebarea: poţi face sex cu cineva fără să cazi în mrejele iubirii? Oare va supravieţui prietenia lor?

RANGO
Regia: Gore Verbinski
Animaţie, SUA, 2011

Un cameleon, animal de companie, se trezește într-un oraș din vest terorizat de un bandit.

Rango e un cameleon alintat ce duce o viaţă pașnică în postură de animal de companie. După un accident de mașină, el se trezește într-un vechi oraș din vest pe nume “Praf”. Orașul are nevoie ca de apă de un erou și un șerif.

Atunci când un cameleon ce trăiește ca animal de companie suferă o criză de identitate și ajunge într-un orășel din vest ca desprins din filmele western pe nume “Praf”, el are oportunitatea unică de a se reinventa complet. Prezentându-se drept “Rango”, cameleonul pretinde a fi un erou și începe să mintă atât de bine, încât șeriful orașului în criză cere să-l vadă. Întrebarea e: poate acest cameleon complet neregătit și necalificat să schimbe în bine viitorul orașului? Şi cum întră revelaţiile spirituale și atmosfera vestului în ecuaţie? Premiul Oscar pentru cel mai bun film de animaţie a lui 2011.

ROLE MODELS
PRIETENI MODEL
Regia: David Wain
Cu: Seann William Scott, Paul Rudd, Elizabeth Banks, Christopher Mintz-Plasse, Bobb’E J. Thompson
Comedie, SUA, 2008

După o zi alături de adolescenţi, pușcăria nu mai pare o perspectivă întunecată.

Doi agenţi de vânzări distrug un jeep într-o orgie bahică. Judecătorul le dă două posibilităţi: fie merg la închisoare, fie petrec150 de ore într-un program în care trebuie să păstorească niște puști. Prima varianta e si cea mai ușoară.

Wheeler şi Danny nu ar fi niciodată prima alegere a unor părinţi care sunt în căutare de babysitter, de fapt, aceştia nu ar fi luaţi în calcul nici măcar în glumă pentru un astfel de job. Ei bine, vorbim despre doi agenţi de vânzări burlaci care calcă pe bec şi ajung la închisoare. La proces, judecătorul le oferă inculpaţilor posibilitatea de a alege: închisoare sau 150 de ore de muncă în folosul comunităţii. De fapt, este vorba despre un program de îndrumare a adolescenţilor cu probleme. Ceea ce se întâmplă este că, după o zi petrecută cu puştii, varianta la care renunţaseră, adică închisoare, parcă nu li se mai pare celor doi una atât de rea. Pelicula lui David Wain a obţinut nominalizări la Broadcast Film Critics Association Awards, MTV Movie Awards, Teen Choice Awards.

SOUL SURFER
LUPTA CU VALURILE
Regia: Sean Mcnamara
Cu: Annasophia Robb, Helen Hunt, Dennis Quaid, Lorraine Nicholson, Kevin Sorbo
Dramă, SUA, 2011

Un fată campioană la surfing își pierde braţul după ce e atacată de rechin.

O adolescentă ce face surfing încearcă să-și facă curaj să se întoarcă în ocean, după ce-și pierde un braţ din cauza atacului unui rechin. Un dramă sportivă inspirată dintre-o incredibilă poveste adevărată.

Soul Surfer e povestea adevărată, plină de inspiraţie, a adolescentei Bethany Hamilton, campioană la surfing, care și-a pierdut un braţ în urma atacului unui rechin și care a depășit, cu curaj, toate obstacolele, ca să devină din nou campioană graţie unei hotărâri de fier și a unei credinţe de nezdruncinat. După evenimentul care i-a schimbat viaţa și i-a luat braţul, ambiţia înverșunată a lui Bethany și idealurile sale o fac să se gândească la o revenire. Această luptă îi dă îndrăzneala de a-și transforma durerea într-un dar pentru cei din jur.

THE AUTOBIOGRAPHY OF NICOLAE CEAUSESCU (AKA.AUTOBIOGRAFIA LUI NICOLAE CEAUSESCU)
AUTOBIOGRAFIA LUI NICOLAE CEAUșESCU
Regia: Andrei Ujica
Documentar, România, 2010

Dictatorul Nicolae Ceaușescu își trece în revistă lunga sa domnie: 1965-1989.

În timpul procesului sumar la care el și soţia sa au fost supuși, Ceausescu își revizitează lunga ședere la putere: 1965-1989. Filmul explorează imaginea dictatorului roman folosindu-se de materiale de arhiva oficiale, puţin cunoscute.

În timpul procesului sumar la care a fost supus împreuna cu soţia sa, Nicolae Ceausescu își trece în revistă perioada din viaţă în care a fost la putere: 1965 – 1989. Asistăm la un tablou de epocă, unul care ne aduce aminte prin amploare de frescele filmice americane despre generaţia războiului din Vietnam, de exemplu. Regizorul Andrei Ujica și-a compus documentarul din peste 1.000 de ore de material din arhive: secvenţe surprinse cu dictatorul și soţia sa, Elena pe santiere, în birou, la congrese, în timpul vacanţelor, atunci când joaca șah, inspectează ravagiile făcute de cutremurul din ‘77 sau participă la înmormântarea lui Dej.Documentarul este realizat exclusiv din imagini de arhivă (peste 1000 de ore de înregistrări) obţinute de la TVR şi de la Arhiva Naţională de Filme şi prezintă inclusiv scena judecăţii soţilor Ceauşescu, din decembrie ’89. Au fost incluse în documentar şi imagini în premieră, care nu au mai fost difuzate pentru că au “căzut” la cenzură.

THE BEAVER
CASTORUL
Regia: Jodie Foster
Mel Gibson, Jodie Foster, Anton Yelchin, Jennifer Lawrence, Cherry Jones
Dramă, SUA 2011

Un bărbat găsește o modalitate unică de-a face faţă bolii sale mintale.

Walter, odinioară un familist fericit, a atins acum fundul. În cele mai negre clipe ale sale, el își găsește un salvator neobișnuit: o marionetă-castor care preia controlul vieţii sale, într-o încercare de a i-o face mai bună.

Jodie Foster regizează și joacă, alături de Mel Gibson, în The Beaver – o poveste emoţionantă despre un om care se îmbarcă într-o călătorie de a-și redescoperi familia și de a-și lua existenţa de la capăt. Consumat acum de demoni, Walter Black a fost odată directorul de succes al unei companii de jucării și un familist fericit. Depresia, însă, l-a pus la pământ. Oricât s-ar strădui, Walter nu e în stare să-și revină.. până când o marionetă sub formă de castor îi intră în viaţă.

THE CRAIGSLIST KILLER
UCIGAŞUL DE PE CRAIGSLIST
Regia: Stephen Kay
Cu: Jake Mcdorman, Agnes Bruckner, Josh Close, Julia Campbell, Kevin Kilner
Thriller, SUA 2011

Phili Markoff, un conștiincios student la medicină, duce o viaţă dublă.

Phili Markoff, un conștiincios student la medicină, duce o viaţă dublă în care descinde în lumea bolnavă a jocurilor de noroc, a violenţei și, în cele din urmă, a crimei.

The Craigslist Killer urmărește viaţa sumbră, misterioasă pe care Philip Markoff a dus-o în timp ce se pregătea pentru un viitor promiţător ca doctor și o viaţă fericită alături de logodnica sa, Megan McAllister.

Markoff, unul dintre cei mai sclipitori studenţi de la Universitatea din Boston, era destinat pentru o carieră măreaţă. În ochii lui Megan, ai prietenilor săi, ai colegilor și ai profesorilor, părea că nu poate da greș. Dar ascunși de ochii celor apropiaţi, exista o pornire criminală pe care doar victimele lui o știau – totul începe în 14 aprilie 2009, odată cu uciderea unei maseuze care își făcea publicitate prin Craiglist. Atunci când poliţia descoperă că aceste crime brutale, cât și o serie de alte atacuri asupra femeilor sunt toate legate de anunţuri publicitare plasate pe Craiglist, ancheta îi va conduce în cele din urmă pe detectivi spre Markoff.

THE VIRGINITY HIT
CUM SĂ-ŢI PIERZI VIRGINITATEA
Regia: Huck Botko, Andrew Gurland
Cu: Matt Bennett, Jacob Davich, Ernst Jacobi, Justin Kline, Krysta Rodriguez
Comedie, SUA, 2010

O aventură care demonstrează că întotdeauna îţi amintești “de prima dată”.

Patru bărbaţi, un aparat de filmat și experienţa lor hilară alcătuiesc cronica unei experienţe de maturizare excitante și terifiante: pierdera virginităţii.

Patru băieţi, o cameră video şi experienţa lor hilară a unuia dintre cele mai importante momente din viaţă: pierderea virginităţii. Matt (Matt Bennett) este singurul dintre cei patru care nu a mers până la capăt, deorece doreşte ca acest eveniment să aibă loc împreună cu prietena lui atunci când relaţia lor avea să împlinească doi ani. Dar află că fata îl înşela, aşa că devine stresant de important să rezolve această problemă a virginităţii. În această situaţie apăsătoare, prietenii îi sunt aproape şi îl ajută şi ei cum se pricep mai bine.

THE WORLD’S WORST PLACE TO BE GAY?
HOMOSEXUALI ÎN UGANDA
Regia: Chris Alcock
Documentar, SUA, 2011

Cum e sa fii gay în Uganda, acolo unde homosexualitatea e ilegală?

Scott Mills călătorește în Uganda, acolo unde pedeapsa cu moartea ar putea fi introdusă pentru homosexualitate. El încearcă să afle cum e să trăiești într-o societate care persecută oameni ca el.

Când vedem atâtea personaje gay în serialele TV, ne vine dificil să ne imaginăm că în anumite părţi ale lumii, homosexualitatea e încă ilegală și e văzută ca un păcat. În film, animatorul de radio Scott Mills (care e gay), călătorește în Uganda, o ţară care, recent, a propus o lege ce introduce pedeapsa cu moartea pentru “actele homosexuale”.

Uganda, naţiune care găzduiește în jur de 33 de milioane de oameni, e o ţară periculoasă pentru gay. Discursurile înveninate împotriva homosexualilor sunt un sport naţional. Ziarele le expun numele pe primele pagini și promovează propagandă anti-gay. Homosexualii și lesbienele fug de acasă ca să-și salveze vieţile și sunt constrânși să se ascundă în locuri inumane. Scott Mills a fost martorul unor scene de coșmar încercând să demonstreze că principalul pilon al propagandei anti-gay este biserica, din moment ce primii misionari au predicat idea că homosexualitatea e o abominaţie și un rău.

TITEUF, LE FILM (AKA. TITEUF, THE FILM)
TITEUF
Regia: Zep
Animaţie, Franţa, 2011
22

Catastrofă! Nadia își celebrează ziua de naștere și Titeuf nu e invitat?

Ce naiba se întâmplă? Nadia își aniversează ziua de naștere și Titeuf n-a fost invitat! Cum se poate? Cum a putut să-l uite, ţinând cont de atitudinea bine studiată, super-seducătoare pe care el o adoptă de câte ori se întâlnesc?

Titeuf e o comoară naţională în Franţa, acolo unde benzile sale desenate sunt imens de populare. Viziunea copilărească a lui Titeuf asupra lumii adulte e făcută din părţi egale de naivitate și rebeliune pre-adolescentină. Acum ajunge pe marele ecran, marcând debutul în ficţiune al autorului și desenatorului Zep (pseudonimul lui Philippe Chappuis), care își adaptează aici propriul său material. Titeuf face slalom între momentele petrecute cu bunica sa la ţară, sesiunile cu psihiatrul și conferinţele din curtea școlii. Imaginaţia sa îl va duce din vremurile preistorice, în vestul îndepărtat, acolo unde va întâlni un vechi aventurier care seamănă straniu cu Johnny Hallyday. Dar principala sa problemă e de ce nu l-a invitat Nadia la ziua ei? Cum se poate așa ceva? Cum a putut să-l uite, ţinând cont de atitudinea lui bine studiată, super-seducătoare pe care o adoptă de câte ori se întâlnesc?

VARG (AKA. WOLF)
LUPUL
Regia: Daniel Alfredson
Cu: Peter Stormare, Robin Lundberg, Marie Delleskog, Rolf Degerlund, Inga Sarri
Dramă, Suedia, 2008

Tradiţiile poporului Sami se bat cap în cap cu regulile societăţii moderne.

Klemens și nepoata sa Nejla administrează o mică herghelie de reni în sălbăticie, la graniţa dintre Norvegia și Suedia. Atunci când turma e atacată, lumea lor fragilă e zdruncinată. Disperaţi, încearcă să-și facă singuri dreptate.

O poveste din sălbăticie, unde condiţiile de supravieţuire se bat cap în cap cu regulile societăţii. Klemens și nepoata sa Nejla au în grijă o mică turmă de reni în peisajul maiestuos și crud de la graniţa dintre Norvegia și SUedia. Lupii sălbatici erau, odinioară, frecvenţi în regiune, dar decenii de braconaj i-au transformat într-o specie pe cale de dispariţie și uciderea unuia e acum o crimă care îi poate aduce vânătorului patru ani în închisoare. Klemens e un bărbat singuratic care se luptă să menţină un stil de viaţă tradiţional, iar ambiţia lui Nejla e aceea de a putea trăi alături de unchiul său. Dar familia și presiunile societăţii moderne conspiră împotriva planurilor ei. Lumea lor fragilă e zguduită atunci când turma este atacată de lupi.

WHEN STRANGERS CLICK
ÎNTÂLNIRI ONLINE
Regia: Robert Kenner
Documentar, SUA, 2011

Un documentar HBO despre căutarea dragostei pe internet.

Din ce în ce mai des, cuplările de pe internet evoluează în întâlniri în viaţa reală, sex, căsătorie și chiar familii. HBO investighează acest fenomen.

Din ce în ce mai des, cuplările de pe internet evoluează în întâlniri în viaţa reală, sex, căsătorie și chiar familii. HBO investighează acest fenomen, transpunându-l de pe ecranele computerelor, pe cel al televizoarelor. Internetul e Cupidon în acest documentar despre căutarea conexiunii umane prin conexiunea de internet. Petrecând majoritatea timpului liber în interiorul chat room-urilor, al site-urilor de dating și al lumilor virtuale, cele cinci personaje centrale navighează în “cea de-a doua lor viaţă” cu o ușurinţă mai mare decât în prima. Pe măsură ce fiecare dintre ele își povestesc aventurile pe care le-au avut în goana după companie, un fapt devine clar: internetul poate fi cea mai bună uneltă de a combate astăzi singurătatea.

WINNIE THE POOH
WINNIE DE PLUŞ
Regia: Stephen J. Anderson, Don Hall
Animaţie, SUA, 2011

O goană nebunească de a-l salva pe Christopher Robin de un pericol imaginar.

Citind greșit o notiţă a lui Christopher Robin, Bufniţa îi convinge pe Tigru, Iepure, Porcușor, Pooh, Kanga, Roo și pe Aiurel că tânărul lor prieten a fost capturat de o creatură și cu toţii pleacă să-l salveze…

Având ca “arme” șarmul peren, inteligenţa și aiureala cărţuliilor originale, această prima aventură pe marele ecran a lui Pooh reunește publicul cu “ursuleţul prostuţ, dar filozof” și cu prietenii săi Tigrul, Iepurele, Porcușorul, Bufniţă, Kanga, Roo și, evident, Aiurel care și-a pierdut coada. “Ai trăit vreodată o zi în care toate să-ţi meargă prost, Aiurel?” întreabă Pooh. Bufniţa trimite întreaga gașcă într-o călătorie sălbatică pentru a-l salva pe Christopher Robin de la un pericol imaginar. Pentru toţi, va fi o zi extrem de obositoare.

WRONG TURN 3: LEFT FOR DEAD
DRUM INTERZIS 3
Regia: Declan O’Brien
Cu: Janet Montgomery, Tamer Hassan, Tom Frederic, Gil Kolirin, Borislav Iliev
Horror, SUA, 2009

Un grup de tineri care fac camping dau peste o familie de canibali vicioși.

E sezon de vânătoare, iar “Trei Degete” și clanul său de mutanţi canibali vânează un grup de turiști prin pădure. Când un autobuz cu deţinuţi se prăbușește în apropiere, condamnaţii devin felul doi de mâncare.

De trei ori mai multă frică… de trei ori mai multă oroare.. de trei ori mai multă teroare! Trei Degete și familia sa nebună de canibali mutanţi au o poftă de mâncare incredibilă în această poveste terifiantă și sângeroasă. Primul fel de mâncare pentru familia însetată de sânge se conturează atunci când un grup de turiști le intră în raza vizuală. Aceștia își dau seama prea târziu că nu doar căpușele mușcă rău în pădure. Dar atunci când câţiva dintre cei mai cumpliţi ucigași din ţară evadează dintr-un autobuz care-i transporta spre închisoare, Trei Degete și familia se confruntă, în sfârșit, cu niște “delicatese” care nu le mai vin pe tavă. Cine va triumfa și cine va fi mâncat: pușcăriașii criminali sau ucigașii mutanţi?

ZATHURA: A SPACE ADVENTURE
ZATHURA: O AVENTURĂ SPAŢIALĂ
Regia: Jon Favreau
Cu: Jonah Bobo, Josh Hutcherson, Dax Shepard, Kristen Stewart, Tim Robbins
Fantastic, SUA, 2005

Doi fraţi certăreţi sunt atrași într-o aventură inter-galactică.

Doi fraţi certăreţi sunt propulsaţi în spaţiu, în timp ce joacă un joc misterios pe care l-au descoperit în beciul lor. Dacă nu reușesc să ajungă pe misterioasa planeta Zathura, ei ar putea rămâne prizonieri în spaţiu pentru totdeauna.

După ce tatăl lor pleacă la muncă, lăsându-i în grija surorei cele mare, fraţii Danny și Walter de 6 și, respectiv, 10 ani, sunt propulsaţi în spaţiu în timp ce joacă un joc misterios pe care l-au descoperit în vechea lor casă. În această călătorie fantastică, li se alătură un astronaut în derivă, și cu toţii trebuie să supravieţuiască “dușurilor” de meteorit, extratereștrilor ostili și unui robot care o ia razna. Cu ajutorul astronautului, Danny și Walter renunţă la certurile lor și încearcă să termine jocul ca să se întoarcă acasă. Acum trebuie să se confrunte cu cea mai mare provocare din viaţa lor: o bătălie împotriva unei forţe gravitaţionale care îi trage în vidul întunecat al planetei Zathura. O film inspirat dintr-o carte best-seller al celebrului autor Chris Van Allsburg (The Polar Express, Jumanji).

RETURN MOVIES

20 30 40
Regia: Sylvia Chang
Cu: Sylvia Chang, Rene Liu, Angelica Lee, Kate Yeung, Tony Leung Ka Fai
Comedie, Hong Kong 2004

Trei femei ale vremurilor noastre, aflate în etape diferite ale existenţei, 20, 30 si 40 de ani, încercă să facă faţă necazurilor.

Filmul regizoarei Sylvia Chang priveşte dintr-un unghi interesant derularea vieţii femeii moderne. Personajele principale ale poveştii, Angelica Lee, Rene Liu şi Sylvia Chang, sunt trei femei de vârste diferite: 20, 30 şi 40 de ani, care, aflate în căutarea dragostei, se descoperă una pe cealaltă. Xiao Jie (Angelica Lee), o fată de 20 de ani din Malaezia, călătoreşte în Taiwan ghidată de promisiunea că are toate şansele să devină star. Xiang (Rene Liu), femeia de 30 de ani, are mari probleme sentimentale, fiind implicată simultan într-un mariaj şi o relaţie extraconjugală cu un bărbat foarte posesiv.

Lily (Sylvia Chang), femeia de 40 de ani, este măritata şi deţine o florărie. Pentru că se produce o încurcătura, ea va livra personal o comandă şi astfel descoperă că soţul ei are o a doua familie, aşa că divorţează. Fiecare dintre ele îşi dorea să îşi găsească propriul drum, dar ajuns să se descopere una pe cealaltă.

A BUNCH OF AMATEURS
O TRUPĂ DE AMATORI
Regia: Andy Cadiff
Cu: Burt Reynolds, Imelda Staunton, Derek Jacobi, Samantha Bond, Charles Durning
Comedie, SUA 2008

Jefferson Steel este un fost star de filme de acţiune care devine din ce în ce mai capricios, dificil şi nesigur pe propriile forţe pe măsură ce înainteaza în vârsta, iar cariera lui – odinioară plină de succes – intră într-un con de umbră. Profitând de dorinţa disperată a actorului de a-şi revigora cariera aflată în declin, dubiosul lui impresar de la Hollywood îl convinge printr-un vicleşug să accepte propunerea de a interpreta rolul regelui Lear într-o piesă de teatru britanică pusă în scenă la Stratford. Numai că, odată ajuns la destinaţie, Jefferson Steel constată că nu este vorba despre o prestigiousă producţie realizată de către Royal Shakespeare Company la Stratford-upon-Avon, aşa cum crezuse el, ci despre Stratford St. John, un sătuc plicticos din provincia Suffolk. Nu mică îi este mirarea actorului atunci când remarcă faptul că şi teatrul îşi are sediul într-un vechi hambar şi că singurul scop cu care a fost invitat in Anglia este acela că sătenii doreau să îsi salveze aşa-zisul teatru de la o iminentă închidere ţinând o reprezentaţie în scopuri caritabile, care să beneficieze de prezenţa unui actor renumit de la Hollywood.

A NIGHTMARE ON ELM STREET (2010)
COŞMARUL DE PE ELM STREET
Regia: Samuel Bayer
Cu: Jackie Earle Haley, Kyle Gallner, Rooney Mara, Katie Cassidy, Thomas Dekker
Groază, SUA, 2010

Să nu cumva să adormiţi! Faimosul Freddy Krueger se întoarce în coșmarele noastre, în aceast remake contemporan al clasicului horror regizat de Wes Craven despre un ucigaș cu degete-lame ce li se arată adolescenţilor în vise și îi ucide în somn…

Nancy, Kris, Quentin, Jesse și Dean trăiesc cu toţii pe strada Elm. Noaptea, cu toţii au același vis, în care apare același om îmbrăcat într-un pulover în dungi, o pălărie ponosită care ascunde pe jumătate o faţă desfigurată, și o mănușă de grădinărit cu lame în loc de degete. Şi cu toţii aud aceeași voce înspăimântătoare…

Individul îi terorizează în vise, acolo unde doar el face legea, și singurul fel în care pot scăpa este să se trezească. Dar atunci când unul dintre ei suferă o moarte violentă, ei realizează că ceea ce se întâmplă în vise e pe bune – și că dacă vor să rămână în viaţă trebuie să nu mai adoarmă. Cei patru prieteni supravieţuitori se luptă să înţeleagă de ce ei, de ce acum și ce anume le ascund părinţii lor. Îngropată undeva într-un trecut sumbru, există o datorie care trebuie plătită și, ca să se salveze, cei patru vor trebui să plonjeze în mintea celui mai coșmăresc personaj… Freddy Krueger.

A SINGLE MAN
UN BĂRBAT SINGUR
Regia: Tom Ford
Cu: Colin Firth, Julianne Moore, Nicholas Hoult, Matthew Goode, Jon Kortajarena
Dramă, SUA 2009

Suntem pe data de 30 noiembrie 1962. Britanicul George Falconer, un profesor de engleză în Los Angeles, este în doliu după iubitul său, cu care a avut o legătură de 16 ani şi care a murit în urmă cu opt luni. Astăzi, George a decis să-şi pună afacerile în ordine şi apoi să se sinucidă.

Amplasat în Los Angeles în 1962, în timpul crizei “focoaselor cubaneze”, A Single Man e povestea lui George Falconer, un profesor de colegiu britanic de 52 de ani, care se luptă să dea vieţii sale un sens după moartea iubitului său, Jim (Matthew Goode), cu care avea o relaţie de 16 ani. George a rămăs blocat în trecut şi detestă viitor. Îl urmărim de-a lungul unei singure zile, când o serie de evenimente şi de întâlniri îl fac, în cele din urmă, să decidă dacă merită sau nu să mai trăiască. George e consolat de Charley (Julianne Moore), cea mai bună prietenă a lui, o femeie frumoasă de 48 de ani care, la rândul său, e terifiată de viitor. Kenny (Nicholas Hoult), un tânăr student care are probleme în a-şi asuma sexualitatea, îl hărţuieşte pe George pentru că vede în acesta un suflet pereche.

A Single Man e o poveste romantică despre o dragoste intreruptă, despre izolarea care e o parte inerentă a condiţiei umane şi, în cele din urmă, despre importanţa momentelor de viaţă aparent mărunte.

ADIEU GARY (AKA. GOODBYE GARY)
ADIO, GARY!
Regia: Nassim Amaouche
Cu: Jean-Pierre Bacri, Dominique Reymond, Yasmine Belmadi, Mhamed Arezki, Sabrina Ouazani
Dramă, Franţa 2009

Povestea are în centru un grup de muncitori care se confruntă cu un viitor nesigur.

Într-o suburbie franceză uitată de lume trăieşte o comunitate de suflete pierdute, ignorată de autorităţi. Povestea se concentrează pe foştii muncitori ai unei fabrici falimentare şi asupra copiilor lor dificili care încearcă, împreună, să reconcilieze trecutul cu viitorul nesigur.

În mijlocul pustietăţii, o comunitate a cărei viaţă se concentra, odinioară, în jurul unei fabrici şi-a pierdut acum majoritatea populaţiei. Totuşi, câţiva locuitori au decis să rămână, mai mult ca alegere decât ca necesitate, pentru aici este locul în care s-au născut şi au crescut. Printre ei se număra Francis, un muncitor conştiincios care continuă să întreţină maşinăria la care a lucrat o viaţă; Samir, fiul său, care s-a întors în cartier dupa o lungă absenţă; Marie, vecina ce locuieşte singură cu fiul său José, un băiat care vrea să creadă că tatăl lui e Gary Cooper. De fapt, legendarul actor n-ar fi complet deplasat în sălbăticiunea asta dezolantă care seamănă din ce în ce mai tare cu un vechi film western…

ALTERNATE WEEKS (AND HALF THE VACATION) (AKA. UNE SEMAINE SUR DEUX…)
JUMĂTATE DE VACANŢĂ
Dramă, Franţa 2009
Regia: Ivan Calbérac
Cu: Mathilde Seigner, Bernard Campan, Bertille Chabert, Grégori Derangere, Judith Davis

Această sagă franţuzească, plină de observaţii fine, este o dramă condimentată din când în când cu umor. Un băiat de 8 ani, împreună cu sora lui de 12 ani, trebuie să facă faţă divorţului părinţilor săi şi coşmarului de a fi mutat de la o casă la alta.

BATTLE: LOS ANGELES
INVADAREA LUMII: BĂTĂLIA LOS ANGELES
Regia: Jonathan Liebesman
Cu: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez, Ramon Rodriguez, Michael Peña, Ne-Yo
SF, SUA 2011

Un pluton de ofiţeri de marină se luptă cu o invazie extraterestră în Los Angeles.

In Battle: Los Angeles, Pământul e atacat de forţe necunoscute. În timp ce oamenii de pretutindeni privesc cum marile oraşe ale lumii cad unul după altul, Los Angeles rămâne ultima redută a omenirii într-o bătălie pe care nimeni n-ar fi anticipat-o.

Ani la rîndul, au existat cazuri documentate de apariţii OZN în întreaga lume – în Buenos Aires, Seul, Franţa, Germania sau China. Dar în 2011, ceea ce erau, odinioară, doar viziuni, se transformă într- o realitate terifiantă atunci când Pământul este atacat de forţe necunoscute. În timp ce oamenii de pretutindeni sunt martorii căderii celor mai mari oraşe ale lumii, Los Angeles devine ultima reduta a omenirii într-o bătălie pe care nimeni n-ar fi anticipat-o. Acum, depinde de Staff (Aaron Eckhart), un sergent de marina, şi de noul său pluton să tragă linia şi să spună “pâna aici!”. Ei vor trebui să se confrunte cu un inamic aşa cum n-au mai întâlnit niciodată.

BIG BUSINESS
O AFACERE MARE
Regia: Jim Abrahams
Cu: Bette Midler, Lily Tomlin, Fred Ward, Edward Herrmann, Michele Placido
Comedie, SUA 1998

O comedie despre două perechi de gemeni identici care sunt schimbate la naştere.

Bette Midler şi Lily Tomlin, două extraordinare actriţe comice, joacă în această comedie despre două perechi de gemeni identici care sunt schimbate la naştere. 40 de ani mai târziu, drumurile lor se încrucişează în mijlocul babiloniei din Manhattan şi rezultatul e un haos fără limite.

Două perechi de gemene identice sunt schimbate accidental la naştere şi sfârşesc prin a trăi vieţi complet diferite. Primele cresc în bucolicul orăşel Jupiter Hollow, în timp ce celelalte trăiesc în New York City şi devin afaceriste puternice. Cele patru se reunesc în cele din urmă în monumentalul hotel Plaza unde se trezesc de o parte şi de alta a baricadei într-o bătălie pentru controlul viitoarei corporaţii Moramax şi a orăşelului prăfuit. Filmul e alimentat de comedia generată de seria nesfârşită de neînţelegeri iscate de identităţile furate. Placere dublă, amuzament triplu. Scenarista Dori Pierson e soţia lui Chris Carter, creatorul şi producătorul serialului The X-Files.
BIG FISH
PEŞTELE CEL MARE
Regia: Tim Burton
Cu: Ewan Mcgregor, Albert Finney, Billy Crudup, Jessica Lange, Helena Bonham Carter
Dramă, SUA 2003

Un fiu încearcă să afle mai multe despre tatăl său muribund, rememorând poveştile şi fabulaţiile despre viaţa acestuia, auzite chiar de la el. Prin aceste scorneli, fiul începe să descopere marile calităţi şi marile defecte ale părintelui său.

Pestele cel Mare este povestea lui Edward Bloom si a celor care îl iubesc. Chiar dacã nu crede întotdeauna orice cuvânt pe care îl spune, pentru Edward tot farmecul îl constituie arta povestirii.
La vârsta de opt ani, tintuit la pat din cauza unei cresteri excesive, anormale, Edward îsi ocupã timpul citind întreaga Enciclopedie a Lumii. Este atras în special de un articol despre pestisorul de aur, în care aflã cã „dacã pestisorii de aur sunt tinuti într-un bol mic, vor rãmâne mici. Dacã spatiul este mai mare, pestii îsi pot mãri dimensiunea de douã, de trei sau de patru ori.”

Zece ani mai târziu, dupã ce a devenit unul dintre cei mai populari oameni din Ashton, South Carolina, îsi dã seama cã, exact ca si pestisorul de aur, pentru a se dezvolta, trebuie sã plece de acasã si sã exploreze lumea. Asa cum îi dezvãluie noului sãu prieten, Uriasul Kar. Si astfel, începe o cãlãtorie miticã si putin probabilã.

Dupã multi ani si nenumãrate aventuri, Bloom (Albert Finney) este bine cunoscut ca povestitor a tot felul de istorii exagerate despre viata sa aventuroasa, de pe cand era un tânãr mai altfel decât ceilaltti, (Ewan McGregor), când dorinta de pribegie îl purtase în jurul lumii ca apoi sa-l aducã înapoi de unde a plecat.. Explorãrile sale mitice sunt si încântãtoare si suprarealiste, împletind povesti despre uriasi si vârcolaci, artiste de cabaret siameze, o vrãjitoare cu un ochi de sticlã cu care poate vedea viitorul- si desigur, un peste urias care nu se lasã prins.

Fabulatiile lui Bloom îi încântã pe toti cei pe care îi întâlneste, cu exceptia fiului sãu, Will (Billy Cudrup), si el plecat de acasã, dar, în cazul lui, pentru a scãpa din conul de umbrã în care se afla din cauza tatãlui sãu. Când Edward se îmbolnãveste si sotia sa, Sandra (Jessica Lange) încearcã sã îi împace, Will porneste în propria lui cãlãtorie încercând sã separe mitul de realitate din viata tatãlui sãu si sã gãseascã o cale de reconciliere.

“Big Fish” e o altă capodoperă a lui Tim Burton. Un festin vizual, plin de detalii imaculate.

BOND OF SILENCE
CONSPIRAŢIA TĂCERII
Regia: Peter Werner
Cu: Kim Raver, Charlie Mcdermott, Greg Grunberg, Haley Ramm, Rebecca Jenkins
Dramă, SUA, 2010

Povestea unei crime șocante și a incredibilei legături care s-a format ca urmare a ei.
Soţul lui Katy pleacă să pună capăt unei petreceri de Anul Nou dată în casa vecinului său și moare subit. Ceea ce, la prima vedere, pare un atac de cord se dovedește a fi ceva mult mai sinistru.. Se pare că bărbatul a fost omorât în bătaie și că șase copii sunt suspecţi.

Iertatea unei văduve. Remușcarea unui ucigaș. Bond of Silence e povestea adevărată a unei crime șocante și a uluitoarei legături care a rezultat în urma acesteia. Katy și Bob trăiau o viaţă perfectă într-un orășel prietenos. El era un avocat respectat și un atlet renumit. Ea abia născuse gemeni. E noaptea de Anul Nou. Câţiva adolescenţi se strâng în casa de alături, care aparţine unor oameni plecaţi în vacanţă. Cum e mereu “vecinul cel bun”, Bob se duce să pună capăt petrecerii. Are loc o confruntare. Bărbatul moare. Niciunul dintre adolescenţi nu recunoaște crima. Media năvălește asupra subiectului. Titlurile de ziar urlă. Katy încearcă să găsească răspunsuri. Dar nimeni nu vorbește. O conspiraţie a tăcerii pare a fi pus stăpânire pe oraș. Poliţia organizează o înscenare și cineva e prins. Ryan, un puști popular, încearcă să rămână cool, dar povara a ceea ce a făcut cântărește greu. Ryan, sfătuit de avocat, decide să pledeze nevionvat. Însă apoi Katy și Ryan se întâlnesc. În loc să fie o soţie îndoliată, ea devine o mamă încurajatoare. În loc să insulte, ea ascultă. În loc să acuze, ea consolează. Ryan îi povestește ce s-a întâmplat. Pas cu pas. Atunci când băiatul apare în faţa tribunalului, el pledează vinovat. Se întoarce către Katy. Privirile lor sunt pline de compasiune și de durere comună. Katy pledează pentru clemenţă și transformă ceea ce ar putea fi un final oribil, într-un început plin de speranţă.

BOYS DON’T CRY
BĂIEŢII NU PLÂNG NICIODATĂ
Regia: Kimberly Peirce
Cu: Hilary Swank, Chloë Sevigny, Peter Sarsgaard, Brendan Sexton Iii, Alicia Goranson
Dramă, SUA

Un film bazat pe povestea adevărată a unei femei care a decis să-şi trăiască viaţa ca bărbat.

Bazată pe o poveste adevărată, această dramă e ecranizarea vieţii lui Brandon Teena, născută Teena Brandon, o femeie care a decis să-şi trăiască viaţa ca bărbat şi care a suferit, din cauza asta, consecinţe tragice.

Hilary Swank a câştigat pe bună dreptate Oscar-ul pentru cea mai bună actriţă în 1999 pentru rolul ei în această dramă devastatoare, inspirată dintr-un caz adevărat. Brandon Teena a ajuns de curând într-un orăşel mărunt din Nebraska şi a devenit deja cel mai popular tip: se înhăitează cu băieţii, bea, înjură, se dă cu placa de skate pe balustrade şi seduce tinerele care jură că n-am mai întîlnit un tânăr atât de sensibil şi de atent. Acum că trece drept unul dintre băieţi şi că se întâlneşte cu Lana, frumuseţea oraşului, viaţa pare bună cu Bradon. Totuşi, el a uitat să menţioneze un detaliu important. Nu atât faptul că e căutat în alt oraş pentru furt şi alte crime mărunte, ci că sub aparenţa masculină, se ascunde o femeie pe nume Teena Brandon. Atunci când cei mai buni prieteni ai lui Brandon fac această descoperire, viaţa sa va fi distrusă de trădare, umilinţă, viol şi crimă.

BUBBLE BOY
BĂIATUL DIN BALON
Regia: Blair Hayes
Cu: Jake Gyllenhaal, Swoosie Kurtz, Marley Shelton, Danny Trejo, John Carroll Lynch
Comedie, SUA 2001

Un tânăr a trăit toată viaţa în balonul de plastic din dormitorul său..

Jimmy parcurge aceleaşi experienţe ca mai toţi copiii care cresc… doar că trăieşte într-un balon de plastic! Jimmy e mulţumit să-şi petreacă viaţa în această lume contrafăcută, creată de bine intenţionata lui mamă, până când o întâlneşte pe Chloe…

Bubble Boy este o comedie despre maturizare care urmãreste viaţa lui Jimmy Livingston (Jake Gyllenhaal), un tânãr care a trãit de când s-a nãscut într-un balon de plastic – o lume artificialã creatã cu cele mai bune intentii, dar complet exagerat de mama lui (Swoosie Kurtz). Jimmy e destul de fericit si are aceleasi experiente de viatã ca ceilalti tineri de vârsta lui. Dar când îsi dã seama cã e îndrãgostit de Chloe (Marley Shelton), o vecinã de-a lui, nu are altceva de fãcut decât sã-si construiascã un apartament mobil tot într-un balon, cu care sã poatã strãbate tot statul pânã la cascada Niagara, ca sã ajungã la timp pentru a opri nunta lui Chloe si pentru a-i mãrturisi cã o iubeste, ispravã pentru care are la dispozitie doar câteva zile. Pe drum va da peste tot felul de ciudati, motociclisti, rockeri, sectanti, fiind nevoit sã facã o cursã contra cronometru si contra pãrintilor lui, care se pornesc pe urmele lui ca sã-l convingã sã se întoarcã la siguranta “balonului” lui de acasã.

COUNTRY STRONG
UNDE ESTE DRAGOSTEA?
Regia: Shana Feste
Cu: Gwyneth Paltrow, Tim Mcgraw, Garrett Hedlund, Leighton Meester, Marshall Chapman
Dramă, SUA 2010

O compozitoare country în plină ascensiune colaborează cu un star expirat.

O dramă despre o tânără cantautoare country care face cuplu cu un star ce începe să pălească. Împreună, pun la cale ascensiunea tinerei și comeback-ul consacratei, ceea ce duce la complicaţii romantice și profesionale.

O tânără cantautoare (Garrett Hedlund) face echipă cu o vedetă country în cădere liberă, instabil emoţională (Gwyneth Paltrow). Perechea hotărăște să pornească într-un turneu care să-i resusciteze cariera acesteia din urmă. Turneul e organizat de soţul și managerul vedetei (Tim McGraw) și o mai are pe afiș pe o fostă câștigătoare a unui concurs de Miss devintă acum cântăreaţă (Leighton Meester). Între două concerte, complicaţiile romantice și vechii demoni ameninţă să compromită turneul.

CRULIC – THE PATH TO BEYOND
CRULIC – DRUMUL SPRE DINCOLO
Regia: Anca Damian
Documentar, România 2011

Povestea unui român care a murit într-o închisoare poloneză în timp ce se afla în greva foamei.

Acest lungmetraj documentar de animaţie istoriseşte, într-o maniera complet originală, viaţa lui Crulic, un roman de 33 de ani care a murit într-o închisoare poloneză în timp ce se afla în greva foamei.

Crulic, lungmetrajul documentar de animaţie realizat de Anca Damian, spune povestea vieţii lui Crulic, un roman de 33 de ani care a murit într-o închisoare poloneză în timp ce se afla în greva foamei. Mult premiatul actor Vlad Ivanov îi redă vocea ironica a lui Crulic de dincolo de mormânt. Un stil vizual puternic, rezultat al unui superb amestec de tehnici manuale, stop motion şi colaje, creează un film suprinzător de unitar, răvăşitor şi memorabil.

DEATH OF A FUNERAL
Înmormântare cu peripeții
Comedie, SUA, 2010
R: Neil Labute
D: Chris Rock, Martin Lawrence, Tracy Morgan, Danny Glover, Zoë Saldana

O ceremonie de înmormântare se transformă într-un prilej de-a scoate la iveală secrete de familie.

Regizat de Neil LaBute, filmul Death at a Funeral se opreşte asupra unei zile neobişnuite din viaţa unei familii americane care se reuneşte pentru un moment important: înmormântarea capului familiei. După ceremonie, cei îndoliaţi se adună în casa familiei şi, cu acest prilej, devenim martorii unor revelaţii şocante. În plus, nimic nu este aşa cum te aştepţi, deoarece avem de-a face cu resentimentele, ameninţările şi chiar şantajul. Ceea ce urmează întrece orice imaginaţie.

Aaron şi Ryan sunt în doliu, căci tatăl lor a trecut în Lumea Drepţilor. Este vorba despre o familie numeroasă care se reuneşte pentru a-l însoţi pe capul familiei pe ultimul drum. Fiecare moment din cele care vor urma nu are nicio legătură cu ceea ce vă aşteptaţi să se întâmple cu un astfel de prilej. În scurt timp, cimitirul va deveni un loc stăpânit de haos, căci fiecare dintre cei prezenţi aduce cu sine tolba de probleme personale. Oare este posibil ca la această înmormântare să se întâmple ceva din ceea ce este normal să se întâmple la o astfel de ceremonie sau…

DEATH RACE (2008)
CURSĂ MORTALĂ
Regia: Paul W.S. Anderson
Cu: Jason Statham, Joan Allen, Ian Mcshane, Tyrese Gibson, Natalie Martinez
Acţiune, SUA 2008

O cursă de viteză hiper-violentă zdrobeşte toate recordurile scrise şi nescrise ale unui sport unde concurenţii sunt toţi delicvenţi periculoşi.

Cap de afiş în pelicula regizată de Paul W.S. Anderson este Jason Statham, interpretând un personaj al cărui univers este guvernat de pericole la orice pas. Jensen Ames (Statham) este un campion al curselor de viteză care are un trecut întunecat. Cursa care urmeaza este una nemaintâlnită, deoarece competitori sunt unii dintre cei mai periculoşi si mai violenţi delincvenţi. Povestea vieţii lui pe muchie de cuţit devine una şi mai complicată în momentul în care el începe să fie vânat de fantome din trecut. Ceea ce urmează să se întâmple în această cursă care va dura trei zile va întrece cu mult cel mai întunecat coşmar. Dintre cei care apar în roluri secundare, Joan Allen, Ian McShane, Natalie Martinez şi Tyrese Gibson.

DINNER FOR SCHMUCKS
CINĂ PENTRU FRAIERI
Regia: Jay Roach
Comedie, SUA 2010

Există doar un singur lucru care îl împiedică pe Tim să ajungă într-un post de conducere la o mare corporaţie: trebuie să găsească musafirul perfect pe care să-l aducă la petrecerea lunară dată de şefului său, acolo unde campionul serii e încununat individul care vine însoţit de cel mai mare bufon.

Tim e un bărbat care aspiră la o funcţie mai mare şi care tocmai a primit prima sa invitaţie la aşa numita “cina pentru idioţi”, un eveniment lunar găzduit de şeful lui care promite promovări substanţiale celor care vin însoţiţi de cel mai mare bufon. Julie, logodnica lui Tim, găseşte respingător acest obicei, aşa că Tim hotărăşte să nu se ducă la cină. Însă îl întâlneşte pe Barry, un angajat de la fisc care îşi dedică timpul liber construind diorame elaborate cu şoareci împăiaţi, şi îşi dă seama rapid că el este exact idiotul pe care-l caută. Tim nu poate rata ocazia şi-l invită la cină pe Barry. Însă idiotul, chit că animat de cele mai bune intenţii, face numai pozne: compromite o afacere majoră, o readuce în peisaj pe Darla, fosta iubită sonată a lui Tim şi o împinge pe Julie în braţele unui alt bărbat.

FATSO (2008)
GRĂSANUL
Regia: Arild Fröhlich
Cu: Nils Jørgen Kaalstad, Josefin Ljungman, Kyrre Hellum, Jenny Skavlan, Per Kjerstad
Comedie, Norvegia 2008

O comedie înţeleaptă care ne oferă o perspectivă proaspătă asupra sexului, dragostei şi acceptării de sine.

Rino, un obez singuratic, are 30 de ani, e obsedat de pornografie şi n-a fost niciodată cu o femeie. Trăieşte cu tatăl său şi are un singur amic. Asta până când tatăl său închiriază o cameră unei fete cu apetit sexual exagerat care îl provoacă pe Rino şi care vrea să-i dea peste cap viaţa.

Rino Hanssen, un bărbat de 30 de ani, îşi petrece zilele singur într-un apartament deţinut de tatăl său: se uită la porno, bea bere şi creează o bandă desenată deochiată intitulată “Fasto”. N-a fost niciodată cu o femeie şi are doar un singur amic: un amărât astmatic, plin de ură, pe nume Filip. Însă tatăl său închiriază una dintre camerele apartamentului unei tinere emancipate pe nume Malin care caută afirmarea prin sex, prieteni şi un comportament nebun. Dintr-odată, fortăreaţa de piatra a lui Rino este invadată brutal de viaţa pe care s-a străduit atât de mult s-o ţină deoparte. După ce o cunoaşte pe Malin, Rino acceptă riscul de- a deveni parte dintr-o lume pe care a încercat s-o evite, însă e condamnat să eşueze.

FORGETTING SARAH MARSHALL
ÎNŞELAT DE SARAH MARSHALL
Regia: Nicholas Stoller
Cu: Jason Segel, Kristen Bell, Mila Kunis, Russell Brand, Bill Hader
Comedie, SUA 2008

Cât de departe e în stare să meargă un bărbat ca să dea uitării o fată? Filmul ne propune o perspectivă isteric de amuzantă.

Peter (Jason Segel) este devastat pentru că iubita sa, Sarah (Kristen Bell), l-a părasit. La început, planurile lui de recuperare după despărţirea de aceea pe care o credea femeia vieţii lui pentru totdeauna par să meargă bine. Însă, şirul nefericirilor sale continuă, căci, va descoperi că fosta iubită este cazată la acelaşi hotel, dar, evident, cu Aldous. Oare cum va putea face faţă unei astfel de situaţii cel căruia tocmai i se smulsese inima din piept şi fusese făcută bucăţi?

Din distribuţie, Paul Rudd, Bill Hader, Jack McBrayer şi Jonah Hill.

Pelicula a obţinut nominalizări la Broadcast Film Critics Association Awards, Chicago Film Critics Association Awards, MTV Movie Awards, Teen Choice Awards.

GIFTED HANDS: THE BEN CARSON STORY
MÂINI DE AUR: POVESTEA LUI BEN CARSON
Regia: Thomas Carter
Cu: Cuba Gooding Jr., Kimberly Elise, Aunjanue Ellis, Jaishon Fisher, Gus Hoffman
Dramă, SUA 2009

Cuba Gooding Jr. este neurochirurgul Ben Carson în această dramă biografică. Filmul îi revelează viaţa plină de inspiraţie a lui Carson, care a pornit de la a fi un tânăr sărăc din periferie şi a ajuns unul dintre cei mai mari chirurgi din lume, depăşind în drumul lui o grămadă de obstacole.

Cuba Gooding Jr esta starul acestei impresionante poveşti reale. Ben Carson e un tânăr care de mic a visat să devină medic, dar care a trebuit să-şi depăşească sărăcia, problemele unui personalitaţi colerice şi notele proaste ca să-şi îndeplinească ţelul. Graţie unei mame singure care şi-a învăţat ambii copii ca, în faţa piedicilor, să continue să aspire la excelenţă. Carson a făcut mari descoperiri în profesia sa şi a devenit unul dintre cei mai respectaţi neurochirurgi pediatri din lume, câştigând Medalia Libertăţii, cea mai înaltă onoare civilă, chiar de la preşedintele George W. Bush. În familia Carson, “nu” n-a fost niciodată un răspuns.

HAMLET 2
Regia: Andrew Flemingk
Cu: Steve Coogan, Catherine Keener, David Arquette, Amy Poehler, Elisabeth Shue
Comedie, SUA 2008

Un profesor de liceu pune în scenă un muzical inspirat de o tragedie clasică.

Hamlet 2 este o comedie irevenţioasă care îl are în centrul său pe unul dintre cei mai zeloşi profesori ai unei şcoli de muzică. Pelicula este regizată de către Andrew Fleming (Dick, Threesome), după un piesă originală pe care a scris-o împreună cu Pam Brady (South Park: Bigger Longer & Uncut, Team America: World Police). Distribuţia este remarcabilă şi îi include pe Steve Coogan, Catherine Keener, David Arquette, Amy Poehler şi Elisabeth Shue.

Dana Marschz (Steve Coogan) e un actor britanic ratat care a devenit profesor de actorie la liceu. Însa Dana mai are înca ambiţii şi pasiuni. Doar în ceea ce priveşte cariera profesională, pentru că viaţa personală, alături de soţia lui, Brie (Catherine Keener) şi de chiriaşul lor, Gary (David Arquette), lasă mult de dorit. La şcoală, Dana se închipuie un profesor ce oferă inspiraţie. Dar adaptările sale după filme populare, chiar şi jucate de studenţi eminenţi ca Rand şi Epiphany, nu rezonează cu restul elevilor. Atunci când ultima sa piesă, ce recreează Erin Brockovich, e făcută praf de un critic liceean şi departamentul său e pe cale să se inchidă, Dana trebuie să încerce să găsească noi resurse de creativitate. El concepe un sequel la Hamlet al lui Shakespeare, un teatru-muzical extravagant care respinge şi corectitudinea politică, dar şi orice credibilitate dramatică. Încercând să-şi mobilizeze clasa, Dana recrutează elevi noi pentru rolurile principale, printre care şi Ivonne. Cum repetiţiile sunt pe cale să înceapă, obiecţiile venite de la oficialilor şcolii se înmulţesc, însă Dana n-are de gând să renunţe la libertatea sa artistică. El are parte de un ajutor neaşteptat din partea unui avocat ACLU şi a actriţei sale favorite, Elisabeth Shue., Dana crede cu tărie că opera sa de artă trebuie pusă în scenă şi nimic nu-i poate domoli optimismul.

INCOGNITO (2009)
Incognito
Dramă, Franţa, 2008
R: Eric Lavaine
D: Bénabar, Franck Dubosc, Jocelyn Quivrin, Anne Marivin, Isabelle Nanty

Lucas a devenit starul noi scene muzicale franceze interpretând piese scrise de Thomas, un amic dispărut… Dar într-o zi, Thomas se întoarce.. și Lucas are parte de cinci zile de iad, pentru că trebuie să-și ascundă averea și faima.

Această dramă muzicală neconvenţională îl are în centru pe Lucas, un cantăreţ acum celebru, care și-a petrecut 10 ani încercând să ajungă în vârful scenei pop franceze. Din nefericire, a reușit acest lucru furând piesele amicului său compositor care a dispărut complet de pe faţa pământului. Însă Thomas apare din neant, chiar în momentul în care Lucas se află pe culmea succesului și ameninţă să distrugă tot ce-a construit acesta atât de abil.

JACK (1996)
Jack
Comedie, SUA, 1996
R: Francis Ford Coppola
D: Robin Williams, Diane Lane, Brian Kerwin, Jennifer Lopez, Bill Cosby

Williams joacă rolul lui Jack, un băiat de 10 ani cu o minte pe măsura dar care are trupul unui bărbat de 40 de ani. Creşterea sa biologică accelerată a fost cauzată de o boală congenitală care îi face corpul să îmbătrâneasca de patru ori mai repede decât în mod normal. Considerat drept o ciudăţenie de către vecini, parinţii săi l-au ţinut mult timp claustrat în casă. Când, în sfărşit, părinţii se hotărasc să-l dea la şcoală, Jack va fi luat peste picior de către colegii săi, până în momentul în care aceştia îşi vor da seama că bătrânul lor coleg are un suflet mare şi bun. Pe masura ce trece timpul, şcolarul de 40 de ani îşi dezvoltă şi sentimente specifice pubertăţii. Astfel că, după îndelungi ezitari, îi propune frumoasei sale profesoare o ieşire romantică în oraş. Când aceasta îl refuză, Jack încearcă să se consoleze într-un club de noapte unde i se aprind călcâiele după o stripteuză, în ciuda împotrivirii prietenului acesteia. Profesorul Lawrence Woodruff (Bill Cosby) încearcă să-l ajute pe Jack să treacă peste această situaţie. Din acest moment, Jack începe să păşească pe drumul maturizarii care se va dovedi a fi unul extrem de sinuos şi, bineinţeles, presarat cu o cascadeă de momente comice.

JUMPING THE BROOM
DRAGOSTE ŞI ALTE NECAZURI
Regia: Salim Akil
Cu: Angela Bassett, Paula Patton, Laz Alonso, Loretta Devine, Meagan Good
Comedie, SUA 2011

Două familii afro-americane foarte diferite se ciocnesc la o nuntă…

O coliziune între două lumi se produce atunci când două familii afro-americane, provenind din medii socioeconomice divergente, se întâlnesc într-un weekend în Martha’s Vineyard cu ocazia unei nunţi.

O coliziune între două lumi se produce atunci când două familii afro-americane, provenind din medii socioeconomice divergente, se întâlnesc într-un weekend în Martha’s Vineyard pentru nunta Sabrinei şi a lui Jason. Însă căsătoria ce urmează să aibă loc e pusă sub semnul întrebării atunci când mirii se confruntă cu socrii dificili, cu presiune din partea prietenilor şi cu scoaterea la suprafaţă a unor secrete murdare.

L’ARMEE DU CRIME (AKA. ARMY OF CRIME)
ARMA CRIMEI
Regia: Robert Guédiguian
Cu: Simon Abkarian, Virginie Ledoyen, Robinson Stévenin, Lola Naymark, Grégoire Leprince-Ringuet
Dramă, Franţa, 2009

Un film despre un grup de imigranţi evrei care a luptat împotriva naziştilor în Paris.

Această dramă din al doilea război mondial descrie acţiunile eroice ale unui grup parizian format din imigranţi evrei. Aceştia au lucrat în interiorul rezistenţei franceze ca să combată ocupanţii nazişti şi şi-au riscat vieţile în numele libertăţii.

Într-un Paris ocupat de Germani, poetul proletar Missak Manouchian devine liderul unui grup alcătuit din evrei foarte tineri de origine ungară, poloneză, romană, spaniolă, italiană şi armeană hotărât să lupte ca să elibereze Franţa pe care o iubesc, cea a “libertăţii, egalităţii, fraternităţii”. În timp ce luptă în subteran, riscându-şi vieţile, ei devine eroi. Atacurile acestor partizani străini sunt o plagă pentru nazişti şi colaboratorii lor, aşa că poliţia franceză îşi intensifică eforturile, torturând posibilii suspecţi, folosindu-se de şantaj şi încurajând denunţurile anonime. În februarie 1944, 22 de bărbaţi şi femei au fost condamnaţi la moarte. Printr-o agresivă campanie propagandistică, ei au fost prezentaţi ca o echipă de criminali şi figurile lor, inserate pe un fond roşu, au fost postate pe zidurile oraşelor franceze. Aceşti imigranţi, care au murit pentru ţara lor, vor intra în legendă. Filmul e povestea lor impresionantă şi tragică.

LE DERNIER POUR LA ROUTE (AKA. ONE FOR THE ROAD)
UN DRUM NOU
Regia: Philippe Godeau
Cu: François Cluzet, Mélanie Thierry, Michel Vuillermoz, Eric Naggar, Lionnel Astier
Dramă, Franţa 2009

Hervé, care e şeful unei agenţii de presă, decide să se lase de băut.

Hervé Chabalier, şeful unei agenţii de presă, descoperă că viaţa şi cariera îi sunt distruse de dependenţa de alcool şi decide să se lase de băut. Departe de tot şi mulţumită celor din jur, reuşeşte să-şi depăşească dependenţa.

Hervé Chabalier, şeful unei agenţii de presă, îşi dă seama ca viaţa şi cariera sa se duc pe apa sâmbetei din cauza dependenţei sale de alcool. Pentru că riscă să piardă tot ce are mai drag, el ia decizia să renunţe la alcool şi să se înscrie la dezintoxicare într-un centru specializat de la Geneva. Aici, Hervé îi întâlneşte şi pe alţii care-i împărtaşesc teribila dependenţă şi care îi vor acorda sprijinul de care are nevoie ca să o învingă şi să înceapă o nouă viaţă..

LEGAL EAGLES
VULTURII LEGII
Regia: Ivan Reitman
Cu: Robert Redford, Debra Winger, Daryl Hannah, Brian Dennehy, Terence Stamp
Comedie, SUA, 1986

Robert Redford și Winger sunt doi avocaţi new yorkezi sarcastici care lucrează împreună la un caz ce implică artă furată și crimă. În timp ce se luptă să-și achite clientul (Daryl Hannah), cineva încearcă să-i oprească.

Robert Redford și DebraWinger sunt starurile acestei comedii sofisticate cu accente de thriller despre fraudă artistică și crimă. Cei doi avocaţi își unesc abilităţile profesionale ca s-o apere pe Daryl Hannah, o artistă de improvizaţie aiurită care e acuzată de furt și de omor. Avocaţii intră în contact cu fascinantul univers artistic new yorkez, dar și cu periculoasa lume subterană. Acest amestec delicios de comedie romantică și de farsă burlescă îi mai are în distribuţie pe Terence Stamp, în rolul unui proprietar de galerie corupt și pe Brian Dennehy.

LEGION (2010)
Regia: Scott Charles Stewart
Cu: Paul Bettany, Lucas Black, Tyrese Gibson, Adrianne Palicki, Dennis Quaid
Horror, SUA, 2010

Divinitatea îşi pierde încrederea în omenire, aşa că trimite Legiunea de îngeri ca să distrugă rasa umană pentru a doua oară.
Singura şi ultima speranţă a oamenilor stă în mâna unor indaptaţi care se află undeva în deşert. Cu ajutorul Arhanghelului Mihail (Paul Bettany, “The Da Vinci Code”, “Iron Man 2”) aceşti străini trebuie să facă posibilă ultima şansă de salvare a umanităţii.

LITTLE BIG SOLDIER (AKA. DA BING XIAO JIANG)
MARELE SOLDĂŢEL
Regia: Sheng Ding
Cu: Jackie Chan, Leehom Wang, Rongguang Yu, Ken Lo, Peng Lin
Acţiune, China 2010

Atunci când un soldat decide să răpească un general ostil și să-l aducă în satul său, cu speranţă că va colecta o recompensă, începe o călătorie dureroasă și, totuși, comică. Dar cei doi află rapid că trebuie să-și unească forţele ca să supravieţuiasă!

Erau vremuri sumbre în China, când războinici fără scrupule purtau bătălii cumplite ca să-și astâmpere pofta nesfârșită de cucerire. Milioane de vieţi au pierit și cei care au supravieţuit, au avut doar două alegeri – să ucidă sau să fie uciși. Batalioanele conduse de împăraţii Liang și Wei se confruntă într-o baie de sânge care ţine de la răsărit și până la apus. Doar doi bărbaţi rămân în picioare – un soldat de de la Liang și un general de la Wei. Soldatul a supravieţuit pentru că a devenit un expert în a face pe mortul. Acum l-a capturat pe generalul rănit, sperând să-l folosească ca să-și răscumpere liberatatea. Tânărul general, deși captiv, e condescendent faţă de soldatul bătrân. Călătoria nu e deloc ușoară, pentru că temperamentele bărbaţilor continuă să se ciocnească și pentru că ei descoperă că trebuie să lupte împreună dacă vor să rămână în viaţă.

LIFE AS WE KNOW IT
VIAŢA AŞA CUM E EA
Regia: Greg Berlanti
Cu: Katherine Heigl, Josh Duhamel, Josh Lucas, Christina Hendricks, Hayes Macarthur
Comedie, SUA 2010

Doi adulţi singuri devin, pe neaşteptate, protectorii unei fete orfane.

După o primă întâlnire dezastroasă, Holly şi Messer îşi dau seama că tot ce au în comun e dispreţul pe care-l nutresc unul pentru celălalt şi dragostea pentru fina lor, Sophie. Dar atunci când brusc, Sophie rămâne doar cu ei pe lume, Holly şi Messer trebuie să-şi depăşească diferenţele.

Holly Berenson (Katherine Heigl) este o femeie de afaceri de succes şi Eric Messer (Josh Duhamel) un promiţător director de televiziune sportivă. După o primă întâlnire amorousă dezastroasă, singurul lucru pe care îl au în comun e dispreţul pe care-l nutresc unul pentru celălalt şi dragostea pentru fina lor, Sophie. Atunci când ambii părinţi ai lui Sophie sunt ucişi într-un tragic accident, Holly şi Eric sunt informaţi că au fost desemnaţi prin testament să aibă grijă de Sophie, în cazul unui dezastru neprevăzut. Acum, când sunt tot ce mai are Sophie pe lume, Holly şi Messer sunt forţaţi să-şi depăşeacă diferenţele. Vor trebui să-şi coordoneze noile vieţi şi să încerce să se împace unul cu celălalt. Nu va fi deloc uşor, dar cumva, în ciuda programelor care se bat cap în cap şi a schimbărilor de viaţă drastice, cei doi vor încearca să găsească un teren comun în timp ce trăiesc sub acelaşi acoperiş şi se confruntă cu toate problemele vieţii de cuplu – fără măcar să fie unul.

LITTLE FOCKERS
O FAMILIE DE COŞMAR
Regia: Paul Weitz
Cu: Robert De Niro, Ben Stiller, Owen Wilson, Dustin Hoffman, Barbra Streisand
Comedie, SUA, 2010

Greg Focker (Ben Stiller) are, în cele din urmă, parte de respectul socrului său, Jack Byrnes (Robert De Niro), însă mai trebuie să treacă un test important: va dovedi el că are calităţile necesare să devină următorul patriarh al familiei?

Războiul de voinţă dintre Jack Byrnes (Robert De Niro) şi Greg Focker (Ben Stiller) escaladează la noi dimensiuni în acest sequel la “Meet the Parents” şi “Meet the Fockers”.

Lui Greg i-au trebuit 10 ani, doi copii pe care îi are cu soţia sa, Pam şi nenumărate obstacole depăşite, ca să aibă parte de “aprobarea” lui Jack, socrul său aspru şi milităresc. Însă după ce e nevoit să accepte, din cauza crizei, o slujbă uşor dubioasă pentru o companie de medicamente, suspiciunile lui Jack în legătură cu Greg, infirmierul, se reîntorc. Atunci cînd întreg clanul se reuneşte pentru petrecerea aniversară a celor doi gemeni, alături de un fost iubit al lui Pam care încă-i mai poartă sâmbetele, Greg trebuie să-i dovedească scepticului Jack că e pe deplin capabil să fie şeful casei. Dar cu toate aceste neînţelegeri, confuzii, spionări şi misiuni sub acoperire, va reuşi Greg să treacă, finalmente, testul lui Jack şi să devină urmatorul patriarh al familiei – sau îi va pierde pentru întotdeauna încrederea?

LOVERBOY (2011)
Regia: Catalin Mitulescu
Cu: George Pistereanu, Ada Condeescu, Ion Besoiu, Clara Voda, Bogdan Dumitrache
Dramă, SUA 2011

Prima dragoste n-a fost niciodată mai periculoasă.

Luca are 20 de ani şi trăieşte într-un orăşel de pe malul Dunării. El seduce fete şi apoi le trimite reţelelor de trafic uman din Constanţa, oraş-port la Marea Neagra. Viaţa lui e pe cale să se schimbe atunci când o întâlneşte pe Veli…

Luca (20) seduce fetele şi apoi le vinde prietenilor săi din portul Constanţa. Atunci când o întâlneşte pe fermecătoarea Veli, Luca, “loverboy”-ul fără scrupule, se îndrăgosteşte. E vara. Pe Dunăre, muzica e asurzitoare, maşinile sunt “bengoase” şi fetele sunt bronzate. Veli fuge de acasă în braţele lui Luca. Prima dragoste n-a fost niciodată mai periculoasă.

MARMADUKE
Marmaduke
Comedie, SUA, 2010
R: Tom Dey
D: Lee Pace, Judy Greer, William H. Macy, Caroline Sunshine, Finley Jacobsen

Atunci când Marmaduke, un câine de talie foarte mare, se mută într-un nou cartier din Orange County, California, împreună cu familia sa, descoperă că nu-i foarte uşor să-şi facă prieteni cu patru picioare.

Marmaduke, cel mai îndrăgit câine din rasa Great Dane, face un salt din banda desenată care i-a adus faima (a apărut în 600 de ziare şi în peste 20 de ţări), la celebritatea de mare ecran. Acest câine de dimensiuni mari care nu prea reuşeşte să se integreze, îşi găseşte în sfârşit un loc în care e OK să iasă în evidenţă. Acum trăieşte în Orange County, California şi îşi ajută familia să se acomodeze la noul mediu. Însă el descoperă că, pentru un câine de 100 de kilograme, nu-i foarte uşor să-şi facă prieteni printre alte patrupede. Din fericire, îl are alături pe Carlos, prietenul său cel mai bun (un motan din rasa Albastru de Rusia), care-i ţine tot timpul spatele.

MARS NEEDS MOMS
MĂMICI PENTRU MARTE
Regia: Simon Wells
Animaţie, SUA 2011

Un băiat descoperă că are mare nevoie de mama lui atunci când aceasta e răpită de marţieni.

Milo, un băieţel de noua ani, porneşte într-o misiune ca s-o salveze pe mama lui de marţieni – o aventură nebună ce presupune pitirea într-o navă spaţială, navigarea unei planete elaborate, cu mai multe nivele şi subjugarea unei planete extraterestre şi a liderului acesteia.

“Du gunoiul!”, “Mănâncă-ţi legumele!”. La urma urmei, cine are nevoie de mame? Milo, un băieţel de 9 ani (vocea lui Seth Green), descoperă că are mare nevoie de cea care i-a dat viaţă (vocea lui Joan Cusack), atunci când ea este răpită de marţienii ce planuiesc să despartă mamele de copiii lor. Produs de echipa din spatele filmului Disney’s A Christmas Carol şi The Polar Express, Mars Needs Moms ne arată încercarea lui Milo de a-şi salva mama şi implicarea sa într-o aventură nebună ce presupune ascunderea într-o navă spaţială, navigarea unei planete elaborate, cu mai multe nivele şi subjugarea unei planete extraterestre şi a liderului acestia. Cu ajutorul lui Gribble, un pământean expert în cele mai noi tehnologii şi al unei fete marţiene rebele pe nume Ki (Elisabeth Harnois), Milo ar putea să găsească o cale de întoarcere pentru mama lui – ba chiar mai multe.

MEGAMIND
Regia: Tom Mcgrath
Animaţie, SUA, 2010

Megamind, un individ genial şi super-malefic, devine salvatorul neaşteptat al oraşului Metro.

Megamind e cel mai sclipitor ticălos pe care lumea l-a cunoscut… dar şi cel cu o foarte mică cotă a succesului. De-a lungul timpului, a încercat să cucerească oraşul Metro în orice mod posibil. Fiecare încercare a fost un eşec colosal graţie super-eroului mascat cunoscut sub numele de “Metro Man”. Până în ziua în care Megamind reuşeşte să-l înfrângă cu unul dintre planurile sale prost ticluite. Brusc, soarta oraşului Metro e ameninţată atunci când îşi face apariţia un nou ticălos şi haosul începe să pună stăpânire pe urbe, făcându-i pe toţi să se întrebe: e oare posibil ca mintea cea mai mare pe care o cunoscut-o omenirea, dar şi cea mai defectă, să fie cea în stare să salveze oraşul?

MICMACS
MIŞMAŞURI ÎN STIL MARE
Regia: Jean-Pierre Jeunet
Cu: Dany Boon, André Dussollier, Nicolas Marié, Jean Pierre Marielle, Yolande Moreau
Comedie, Franţa, 2009

O poveste suprarealistă în care o bandă pariziană excentrică se confruntă cu nişte comercianţi de arme.

O mină care explodează în mijlocul unui deşert marocan şi, ani mai târziu, un glonte rătăcit care i se înfige în creier.. Bazil n-a avut până acum cine ştie ce noroc cu armele. Prima l-a lăsat orfan, a doua i-ar putea aduce moartea, brusc, în orice moment.

Atunci când Bazil iese din spital, se trezeşte fără un acoperiş deasupra capului. Acest visător gentil, cu o imaginaţie hiperactivă, e adoptat de o bandă de vagabonzi brutali ale căror aspiraţii şi talente sunt pe cât de diverse, pe atât de surprinzătoare. Remington, Calculator, Buster, Slammer, Elastic Girl, Tiny Pete şi Mama Chow trăiesc într-o veritabilă peşteră a lui Ali Baba. Într-o zi, atunci când trec pe lângă două clădiri imense, Bazil recunoaşte logo-urile fabricanţilor de arme care i-au cauzat atâtea necazuri. Cu ajutorul prietenilor săi sonaţi, plănuieşte să se răzbune. Renegaţii se luptă cu moguli fără scrupule într-o bătălie demnă de cea dintre David şi Goliath. În ajutorul lor au imaginaţia şi fantezia.

MY NAME IS KHAN
NUMELE MEU ESTE KHAN
Regia: Karan Johar
Cu: Shah Rukh Khan, Kajol , Jimmy Shergill, Tanay Chheda, Benny Nieves
Dramă, India 2010

Un musulman cu sindromul Asperger ce trăiește în San Francisco se îndrăgostește și întemeiază o familie cu o imigrantă hindusă. Dar, după evenimentele din 11 septembrie, familia devine victima violenţei anti-islamice.

Rizvan Khan, un musulman din India, se mută la San Francisco ca să trăiască cu fratele și cu cumnata sa. Rizvan, care are sindromul lui Asperger, se îndrăgostește de Mandira. În ciuda protestelor familiei sale, se căsătoresc și pun la cale o mică afacere. Sunt fericiţi până la 11 septembrie 2001, moment după care atitudinile către musulmani suferă o schimbare majoră. Atunci când tragedia îi lovește, Mandira e devastată și cei doi se despart. Rizvan e confuz și foarte supărat că dragostea vieţii sale l-a părasit. Ca s-o recâștige, el pornește într-o călătorie emoţionantă și plină de inspiraţie prin America. My Name is Khan e povestea triumfătoare a unui erou nonconvenţional care depășește obstacolele pentru a-și regăsi dragostea vieţii sale.

PIRATES OF THE CARIBBEAN: ON STRANGER TIDES
PIRAŢII DIN CARAIBE: PE APE ŞI MAI TULBURI
Regia: Rob Marshall
Cu: Johnny Depp, Penélope Cruz, Geoffrey Rush, Ian Mcshane, Kevin Mcnally
Aventură, SUA 2011

Jack Sparrow porneşte într-o aventură nebună pentru a găsi legendara Fântâna a Tinereţii.

Căpitanul Jack Sparrow (Johnny Depp) se trezeşte luat pe sus într-o călătorie neaşteptată către mitica Fântână a TInereţii, atunci când o femeie din trecutul său (Penelope Cruz) îl forţează să se îmbarce la bordul vasului Revenge, corabia formidabilului pirat Blackbeard.

Produs de Jerry Bruckheimer şi regizat de Rob Marshall, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides captează amuzamentul, excitarea şi umorul care au stat mereu la baza acestei francize de mare succes. Johnny Depp se reîntoarce în rolul iconic al căpitanului Jack Sparrow într-o aventură plină de acţiune unde îşi încrucişează drumurile (şi săbiile) cu enigmatica Angelica (Penélope Cruz). Atunci când ea îl forţează să se îmbarce la bordul lui Revenge, corabia legendarului pirat Blackbeard (Ian McShane), Jack se trezeşte implicat într-o misiune neaşteptată pentru găsirea miticei Fântâne a Tinereţii. Pe drum, Jack trebuie să se folosească de toate vicleniile sale în confruntarea pe care o are cu barbarul Blackbeard şi cu echipa sa de zombi. Lucrurile sunt complicate de focoasa Angelica, cu care are în comun un trecut dubios, şi de sirenele frumoase şi feerice ale căror incantări magice îl pot ademeni în ape tulburi chiar şi pe cel mai experimentat pirat.

PLEASE GIVE
CU PLĂCERE!
Regia: Nicole Holofcener
Cu: Catherine Keener, Amanda Peet, Oliver Platt, Rebecca Hall, Ann Guilbert
Dramă, SUA, 2010

O familie înstărită încearcă să rezolve relaţia dificilă pe care o are cu o vecină morocănoasă.

Kate (Catherine Keener) şi Alex (Oliver Platt) sunt împreună şi locuiesc în New York, unde au business de success: un magazin cu mobilă vintage. Abby (Sarah Steele), fiica lor, este acum adolescentă, aşa că apartamentul în care locuiesc a devenit mic pentru trei persoane. Ideea de dărâma un perete pentru a mări spaţiul le va schimba viaţa, căci, din acest motiv, vor intra în conflict cu Andra (Ann Morgan Guilbert), o bătrână morocănoasă care nu are nici cea mai mică intenţie să îşi facă prieteni noi. În plus, cei doi încearcă să găsească o cale de a dialoga cu Abby care are o părere foarte proastă despre sine.

POST GRAD
ABSOLVENT: VIAŢA ÎNCEPE ACUM
Regia: Vicky Jenson
Cu: Alexis Bledel, Zach Gilford, Michael Keaton, Jane Lynch, Bobby Coleman
Comedie, SUA, 2009

Ryden Malby (Alexis Bledel) are un plan genial. Să termine facultatea, să obţină o slujbă extraordinară, să se distreze cu cel mai bun prieten al ei şi să întâlnească bărbatul perfect. Dar planul ei se duce dracului, într-o manieră extrem de amuzantă, atunci când e forţată să se mute înapoi cu familia ei excentrică. Însă când obţine, finalmente, slujba vis, Ryden îşi dă seama că aceasta nu valoarează nimic fără bărbatul viselor ei şi fără oamenii pe care-i iubeşte.

SETUP
FURTUL DE DIAMANTE
Regia: Michael Gunther
Cu: Bruce Willis, Ryan Phillipe, 50 Cent
Acţiune, SUA 2011

Un grup de prieteni se implică într-un furt de diamante cu potenţial letal.

Un grup de prieteni planifică un jaf detaliat care devine mortal atunci când unul dintre ei îi trădează şi fuge cu prada. Sonny vrea să-şi răzbune prietenii făcând echipă cu cel mai periculos mafiot din oraş.

Un grup de prieteni pune la cale un jaf minuţios care devine mortal atunci când unul dintre ei îi trădează şi fuge cu bunurile furate. Hotărât să pună lucurile la punct, Sonny decide să-şi răzbune amicii trădaţi făcând echipă cu unul dintre cei mai periculoşi şefi mafioţi ai oraşului ca să reintre în posesia prăzii ce-i aparţine. Atunci când, finalmente, ajunge faţă în faţă cu vechiul său prieten, el va fi forţat să ia o decizie care-i va schimba viaţa.

SIMON KONIANSKI
Regia: Micha Wald
Cu: Jonathan Zaccaï, Popeck , Abraham Leber, Irène Herz, Nassim Ben Abdelmoumen
Comedie, Belgia, 2009

Simon Konianski are 35 de ani şi s-a reîntors să trăiască, temporar, cu tatăl lui, Ernest, care îi face viaţa greu de suportat. Atunci când Ernest moare, Simon se simte obligat să-i îndeplinească ultima dorinţa: să-l îngroape în adâncurile Ucrainei. Aşa că Simon se trezeşte că pleacă într-o călătorie plină de peripeţii în compania unui unchi paranoic, a unei mătuşe care îl ia peste picior, a fiului de şase ani, a cadavrului tatălui său, a fantomei acestuia şi a unui iepure.

THE BLIND SIDE (2009)
POVESTEA UNUI CAMPION
Regia: John Lee Hancock
Cu: Sandra Bullock, Tim Mcgraw, Quinton Aaron, Kathy Bates, Lily Collins
Dramă, SUA, 2009

Michael Oher este un adolescent afro-american, analfabet şi supraponderal, din Memphis, provenit dintr-o familie cu 13 copii în care tatăl a fost ucis, iar mama este dependentă de droguri. A fost plasat de 6 ori în familii adoptive şi a fugit de fiecare dată, pentru a duce o existenţă dificilă şi periculoasă pe străzi. Norocul băiatului se schimbă atunci când este adoptat de către soţii Leigh Anne şi Sean Touhy, care îi oferă un cămin stabil şi îmbelşugat, multă iubire şi compasiune şi o educaţie corespunzătoare, înscriindu-l la un colegiu la care obţine o bursă sportivă. Îndrumat de către noii părinţi, Michael Oher dobândeşte încredere în forţele proprii şi este capabil să îşi valorifice potenţialul, agilitatea, viteza, conştiinciozitatea şi puterea de care dă dovadă impunându-l în atenţia multor antrenori de fotbal de la colegiu. În cele din urmă, tânărul de culoare este selectat în echipa Baltimore Ravens şi are şansa de a juca în campionatul american de fotbal profesionist. Sandra Bullock a câştigat un premiu Oscar pentru rolul din acest film.

THE CLIENT LIST
LISTA CLIENŢILOR
Regia: Eric Laneuville
Cu: Jennifer Love Hewitt, Teddy Sears, Sonja Bennett, Lynda Boyd, Chelah Horsdal
Dramă, SUA 2010

O fostă câştigătoare a unui concurs de frumuseţe e nevoită să se prostitueze ca să-şi întreţină familia.

O fostă câştigătoare a unui concurs de frumuseţe e forţată să-şi ia o slujbă într-un salon de masaj, atunci când familia ei e pe cale să-şi piarda casa pentru că soţul ei devine incapabil de muncă. Însă, curând, află că clienţii săi îşi doresc mai mult decât o simplă atingere.

Amplasat într-un orăşel din Texas, povestea se concentrează pe o fostă câştigătoare a unui concurs de frumuseţe (Jennifer Love Hewitt), acum mamă a trei copii, care se trezeşte că nu mai poate să-şi plătească ratele la casă după ce un accident îl face pe soţul inapt de muncă. Convinsă că o persoană atât de drăguţă ca ea nu merită să fie săracă, ea îşi ia o slujbă într-un salon de masaj, doar ca să descopere că bărbaţii care-i sunt clienţi doresc ceva mai mult decât o simplă atingere.

THE ENGLISHMAN WHO WENT UP A HILL BUT CAME DOWN A MOUNTAIN
Englezul care a urcat o colină, dar a coborât un munte
Comedie, Marea Britanie, 1995
R: Christopher Monger
D: Hugh Grant, Tara Fitzgerald, Colm Meaney, Ian Mcneice, Ian Hart

Hugh Grant ofensează un oraş întreg atunci când declară că muntele care-l străjuieşte e doar un deal.

Hugh Grant interpretează un cartograf care jigneşte un întreg oraş atunci când declară că muntele care-l străjuieşte (un foarte preţuit punct de atracţie turistic) nu e altceva decât o colină. Dar, în curând, descoperă că localnicii excentrici, conduşi de un hangiu isteţ, nu se dau în lături de la nimic pentru a-şi apăra onoarea!

Reginald Anson (Hugh Grant) şi George Garrard sunt doi cartografi britanici care ajung într-un orăşel din Ṭara Galilor pe nume Ffynnon Garw. Cea mai mare mândrie şi cel mai proeminent reper al locului este muntele ce poartă acelaşi nume ca şi oraşul, despre care locuitorii susţin că a fost primul format în Ṭara Galilor şi că i-a protejat, de-a lungul secolelor, de nenumăraţi romani, saxoni şi invadatori străini. Totuşi, Reginald şi George au veşti proaste pentru localnici: conform legii britanice, o ridicătură de pământ trebuie să aibă o înălţime de cel puţin 300 de metri ca să se poată califica drept munte şi, potrivit măsurătorilor lor, Ffynnon Garw are abia 280. Cetăţenii sunt şocaţi, insultaţi şi furioşi şi după multe dezbateri şi calcule atente, Anson şi Garrard conchid că, într-adevăr, au subestimat înălţimea lui Ffynnon Garw, dar că estimarea cea mai generoasă îl plasează undeva la 295 de metri. Convinşi că onoarea şi reputaţia oraşului se află în mâinile acestor englezi dubioşi, bunii cetăţeni ai orăşelului pun la cale un plan prin care să adauge 5 metri la “colina” lor. Între timp naivul Anson cade pradă farmecelor unei frumoase, dar extrem de voluntare localnice pe nume Betty. Vă vine sau nu să credeţi, această comedie cu o premiza foarte fantezistă a fost inspirată de o poveste adevărată.

THE GRACE CARD
PUTEREA CREDINŢEI
Regia: David G. Evans
Cu: Michael Joiner, Mike Higgenbottom, Louis Gossett Jr., Joy Moore, Dawntoya Thomason
Dramă, SUA, 2011

Totul se poate schimba într-o clipă… ca apoi să aibă nevoie de o viaţă întreagă pentru a se limpezi . Atunci când Mac McDonald își pierde fiul într-un accident, durerea și amăraciunea îi erodează dragostea pentru familie și îl transformă într-un om furios pe Dumnezeu… și pe toată lumea.

Atunci când Mac McDonald își pierde fiul într-un accident, amărăciunea și durerea îi erodează dragostea pentru familie și îl transformă într-un om furios pe Dumnezeu… și pe toată lumea. Furia lui Mac îi compromite cariera în departamentul de poliţie și conduce la o situaţie incendiară în momentul în care devine partenerul lui Wright, un individ care promite să devină o vedetă printre colegi și care se întâmplă să fie pastor cu jumătate de normă și un familist iubitor. Pot ei să-și unească forţele ca să se ajute unul pe altul, atunci când le e imposibil să treacă peste diferenţele de character? În fiecare zi, avem posibilitatea să reconstruim relaţii și să vindecăm răni adânci acceptând să primim și să dăm mai departe graţia divină.

THE KILLER INSIDE ME (2010)
ASASINUL DIN MINE
Regia: Michael Winterbottom
Cu: Casey Affleck, Kate Hudson, Jessica Alba, Ned Beatty, Elias Koteas
Thriller, SUA, 2010

Lou Ford, un șerif dintr-un orășel din Texas, are o grămadă de probleme. Probleme cu femeile. Probleme cu aplicarea legii. Probleme cu numărul din ce în ce mai mare de crime în jurisdicţia sa. Probleme cu faptul că e un sadic, un psihopat și un ucigaș…

Bazat pe romanul legendarului scriitor de literatură “pulp”, Jim Thompson, The Killer Inside Me al lui Michael Winterbottom spune povestea lui Lou Ford, un șerif atrăgător, șarmant și aparent modest. Lou are o grămadă de probleme. Probleme cu femeile. Probleme cu aplicarea legii. Probleme cu numărul din ce în ce mai mare de crime în jurisdicţia sa. Probleme cu faptul că e un sadic, un psihopat și un ucigaș… Suspiciunile începe, însă, să planeze asupra sa și e doar o chestiune de timp până când va rămâne fără alibiuri. Dar în universal lui Thomson sadic, sumbru, mai negru decât cel mai întunecat noir, nimic nu e ceea ce pare, iar investigatorii care-l urmăresc au, la rândul lor, un secret.

THE INVENTION OF LYING
INVENTAREA MINCIUNII
Regia: Ricky Gervais, Matthew Robinson

Cu: Ricky Gervais, Jennifer Garner, Jonah Hill, Louis C.K., Jeffrey Tambor
Comedie, SUA 2009

Într-o lume în care nimeni nu ştie cum să mintă, el e primul care reuşeşte.

Într-o lume în care oamenii spun doar adevărul, un scenarist inventează “minciuna” şi schimbă, astfel, nu numai natura regiei de film, dar pune şi bazele religiei. După multe eforturi, va obţine inclusiv inima fetei pe care-o iubeşte.

The Invention of Lying are loc într-o realitate alternativă în care minciuna – ba chiar însuşi conceptul ei – nu există. Toţi – de la politicieni, la agenţii de publicitate, la oamenii normali – spun doar adevărul şi numai adevărul, fără a lua în calcul consecinţele. Dar atunci când un loser ghinionist pe nume Mark Bellison (Ricky Gervais) dobândeşte, brusc, abilitatea de a minţi, el descoperă că lipsa de onestitate are avantajele ei. Într-o lume în care fiecare cuvânt e luat drept adevărul absolut, Mark începe să mintă ca să devină celebru şi bogat. Dar minciunile se împrăştie repede şi Mark realizează că lucrurile scapă de sub control atunci când una dintre cele mai neruşinate minciuni ale sale e luată ca literă de Evanghelie. Acum, când întreaga lume atârnă de fiecare cuvânt al său, mai există un singur lucru pe care minciuna înca nu i-l poate aduce: inima femeii iubite.

THE ROOMMATE (2011)
COLEGA DE CAMERĂ
Regia: Christian E. Christiansen
Cu: Leighton Meester, Minka Kelly, Cam Gigandet, Aly Michalka, Danneel Harris
Thriller, SUA, 2011

Sara începe să bănuiască faptul că fata cu îşi împarte camera de cămin nu e ceea ce pare a fi.

Atunci când Sara vine la facultate, ea se împrieteneşte rapid cu colega ei de cameră, Rebecca. Dar curând, Sara se confruntă cu descoperirea terifiantă că prietena ei cea mai bună e obsesivă, dezechilibrată… şi ar putea fi chiar ucigaşă!

Sara, o talentată studentă la desen soseşte în Los Angeles nerăbdătoare să înceapă facultatea. Drăguţă, vivace şi curioasă, Sara o cucereşte pe colega ei de cameră, Rebecca; fata o ia imediat pe Sara sub aripa ei, îi arată atracţiile culturale ale oraşului şi îi împrumută hainele ei scumpe. Dar atunci când Sara îşi face şi alţi prieteni în campus, printre care şi Tracy, o iubitoare de petreceri, Rebecca se izolează şi devine din ce în ce mai invidioasă pe viaţa socială a colegei ei de cameră. Pe măsură ce Sara se îndrăgosteşte de Stephen şi petrece mult timp cu mentorul ei Irene, un designer de modă de succes care vine în oraş, ea are din ce în ce mai puţin timp pentru Rebecca, care e hotărâtă s-o păstreze pe Sara doar pentru ea. Comportamentul din ce în ce mai greu de controlat al Rebeccai îi sabotează Sarei alte relaţii. Atunci când aceasta din urmă acceptă, cu inima strânsă, să ia masa de Thanksgiving la palatul părinţilor bogaţi ai Rebeccai, ea descoperă un secret care o convinge să-şi abandoneze camera de cămin şi să se mute cu Stephen. Dar, pe măsură ce Sara încearcă să se distanţeze fosta ei colegă de cămin, aceasta îşi pierde complet controlul…

THE SORCERER’S APPRENTICE (2010)
Ucenicul vrăjitor
Fantastic, SUA, 2010
R: Jon Turteltaub
D: Nicolas Cage, Jay Baruchel, Alfred Molina, Teresa Palmer, Toby Kebbell

Filmul spune povestea lui Balthazar Blake (Nicholas Cage), un maestru- vrăjitor şi ucenic al faimosului Merlin, care vrea să salveze Manhattan-ul contemporan de planurile malefice ale inamicului său, Maxim Horvath, personaj interpretat de Alfred Molina. Deoarece nu îi poate face faţă lui Horvath singur, Blake îl recrutează pe timidul descendent al lui Merlin, Dave Stuller, interpretat de Jay Baruchel.

Cu toate că la început Dave pare sa fie neîndemînatic şi mediocru în arta magiei, îşi dovedeşte în cele din urmă adevăratul potenţial de erou şi puterile moştenite de la predecesorul său. Astfel, alături de ucenicul său talentat şi bine instruit, Blake este pregătit să-l înfrunte pe Horvath şi forţele malefice.

Producţia are ca punct de pornire poemul Ucenicul Vrăjitor, scris în anul 1797 de Johann Wolfgang von Goethe, bine cunoscut scriitor german, gânditor şi fizician. O sută de ani mai târziu, poemul a fost adaptat de către compozitorul francez Paul Dukas într-un mare succes simfonic de 10 minute, L’Apprenti Sorcier. După 40 de ani, Walt Disney a creat celebra Fantasia, versiunea animată avându-l ca personaj principal în rolul ucenicului pe nimeni altul decât Mickey Mouse.

La o distantanţă de 69 de ani de la lansarea filmului de desene animate Fantasia, Walt Disney Pictures şi Jerry Jery Bruckheimer Films au creat o nouă poveste pentru marele ecran. Ucenicul Vrăjitor este o aventură plină de umor şi magie, despre modul în care lumea noastră este influenţată de forţele magice în timpul anticei bătăliei între bine şi rău.

THE SPECIAL RELATIONSHIP
O RELAŢIE SPECIALĂ
Regia: Richard Loncraine
Michael Sheen, Dennis Quaid, Hope Davis, Helen Mccrory, Adam Godley
Dramă, SUA, 2010

În 1993, Tony Blair era o vedetă în ascensiune în politica britanică. Trei ani mai târziu candida pentru postul de prim ministru și începea o “relaţie specială” cu președintele SUA, Bill Clinton, legătură care a rezistat triumfurilor, conflictelor și scandalului personal.

Inventat de primul ministru Winston Churchill, termenul “relaţie specială” a ajuns să însemne relaţia extrem de apropiată din punct de vedere politic, diplomatic, cultural și istoric dintre Marea Britanie și Statele Unite. Filmul pune în lumină partea umană a liderilor mondiali. De-a lungul istoriei, președintele SUA, și cel al Marii Britanii s-au bucurat de o relaţie de lucru specială care s-a întărit odată cu alegerea la putere a liderului laburist Tony Blair, ce a devenit pentru Bill Clinton un soi de suflet pereche politic. Blair, omul de stat mai tânăr și mai ambiţios și Clinton, “fratele mai mare”, carismatic, au visat să reformeze împreună lumea într-o manieră progresistă. HBO îi prezintă pe Michael Sheen, Dennis Quaid, Hope Davis și Helen McCrory într-o poveste ce ne conduce “în spatele ușilor închise” și ne dezvăluie doi lideri care își construiesc o prietenie loială, chiar dacă năbădăioasă, din necesităţi politice.

THE TREE OF LIFE (2011)
ARBORELE VIEŢII
Regia: Terrence Malick
Cu: Brad Pitt, Sean Penn, Jessica Chastain, Hunter Mccracken, Fiona Shaw
Dramă, SUA 2011

Călătoria existenţială a fiului unei familii americane din Texasul anilor ’50.

Pelicula, povestea unei familii texane din anii ’50, urmăreşte călătoria existenţială a fiului cel mare, Jack, începând cu copilăria inocentă şi terminând cu dezamăgirile vieţii adulte. În tot acest timp, el încercă să repare o relaţie complicată cu tatăl sau autoritar (Brad Pitt).

Terrence Malick, aclamatul regizor al unor filme clasice precum Badlands, Days of Heaven şi The Thin Red Line, realizează această sublimă şi impresionistă poveste despre o familie texană din anii ’50. Filmul urmăreşte parcursul existenţial al fiului cel mare, Jack, începând cu copilăria inocentă şi terminând cu dezamăgirile vieţii adulte, timp în care acesta încearcă să repare o relaţie complicată cu tatăl sau autoritar (Brad Pitt). Jack (interpretat ca adult de Sean Penn) se trezeşte în postura unui suflet pierdut într-o lume modernă, căutând întrebări despre originile şi înţelesul vieţi şi punând sub semnul întrebării credinţa. Prin imageria specifică cineastului vedem cum atât brutalitatea naturii, cât şi graţia spirituală modelează nu numai vieţile individuale, ci întreaga existenţă cosmică. Palme D’Or la Festivalul de la Cannes 2011.

CATS & DOGS: THE REVENGE OF KITTY GALORE
CÂINI ŞI PISICI: RĂZBUNAREA LUI KITTY GALORE
Regia: Brad Peyton
Cu: Chris O’Donnell, Jack Mcbrayer, Fred Armisen
Comedie, SUA, 2010

Kitty Galore, o felină malefică și perfidă, a pus la cale un plan diabolic de a-și distruge atât inamicii canini, cât și semenii. Confruntaţi cu această ameninţare, câinii și pisicile sunt forţaţi să se unească într-o alianţă fără precedent.

O felină nebună își ascute ghearele, hotărâtă să adauge un nou capitol în bătălia eternă dintre câini și pisici. Kitty Galore, un fost agent de elită pentru organizaţia de spionaj MIAU, a turbat. În 48 de ore, ea plănuiește să declanșeze un dispozitiv diabolic construit nu numai să-i înfrângă pe inamicii ei canini, dar să le nimicească și pe fostele ei colege pisici. Astfel, ea urmărește să cucereasă lumea. Confruntaţi cu o ameninţare imediată și fără precedent, câiini și pisicile vor fi forţaţi să facă, pentru prima dată în istorie, o alianţă neobișnuită pentru a se salva – atât pe ei, cît și pe iubiţii lor stăpâni umani – de la o cat-astrofă globală.

CHEATS
ARTA COPIATULUI
Regia: Andrew Gurland
Cu: Trevor Fehrman, Elden Henson, Matthew Lawrence, Martin Starr, Maggie Lawson
Comedie, SUA, 2002

Patru prieteni mint, fură și înșeală pe toată durata liceului ca să protesteze împotriva a ceea ce ei cred a fi un sistem educaţional corupt. Pentru ei, înșelăciunea devine un soi de eliberare și de răzbunare împotriva tiraniei academice.

În timp ce alţii copii studiază ore în șir ca să se facă remarcaţi în faţa profesorilor și ca să aibă o medie cât mai mare, “Frumușelul” Davis consideră liceul nimic altceva decât un sistem de control asupra minţii sale. De aceea, el și cei trei prieteni ai săi (Sammy, Victor și genialul Applebee) au făcut echipă și au găsit modalităţi să trișeze la toate testele pe care le-au dat în timpul școlii. Totul le-a mers ca pe roate până când au intrat în ultimul an de liceu și Mrs. Stark, directorul școlii, a ridicat miza. Stark îi ameninţă că dacă vor fi prinși că înșeală din nou, le va face dosar și le va compromite șansele de-a intra la colegiu. Dar poate oare “Frumușelul” să-și convingă amicii să pună la cale o ultimă mare înșelătorie și să-l păcălească atât pe Stark cât și sistemul, chiar dacă acest lucru ar însemna distrugera prieteniei lor?

CHRISTMAS WITH THE KRANKS
CRĂCIUNUL CU FAMILIA KRANK
Regia: Joe Roth
Cu: Tim Allen, Jamie Lee Curtis, Dan Aykroyd, Erik Per Sullivan, Cheech Marin
Comedie, SUA, 2004

Luther e contabil, Nora e nevasta sa, iar Blair fiica proaspăt înrolată în trupele de pace detaşate în Peru. E vremea Crăciunului, e vremea cumpărăturilor, e vremea petrecerii. Feriţi-vă!

În momentul in care singura lor fiica, Blair părăsește căminul familial, Luther și Nora Krank (Tim Allen și Jamie Lee Curtis) decid să plece într-o croazieră pentru a depăși mai ușor acest moment. Dar decizia lor de a boicota tradiţia declanșează un adevărat vacarm în vecini. Când Blair sună în Ajunul Craciunului pentru a anunţa că vrea să facă o vizită surpriză împreună cu logodnicul ei, familia Krank are 12 ore la dispoziţie pentru a face un miracol și a se aduna împreună cu vecinii pentru a sărbători mai mult ca niciodată!

VALENTINE’S DAY
ZIUA ÎNDRĂGOSTIŢILOR
Regia: Garry Marshall
Cu: Jessica Alba, Kathy Bates, Jessica Biel, Bradley Cooper, Eric Dane
Comedie, SUA, 2010

În preajma Zilei Îndrăgostiţilor, mai multe cupluri din Los Angeles vorbesc limba complexă a dragostei, intersectându-se sau despărţindu-se. Dacă ai alături o persoană iubită, atunci Valentine’s Day înseamnă flori, romantism şi sentimente. Dacă te numeri printre cele cu puţin noroc în dragoste, atunci este doar o zi obişnuită.

Reed Bennet (Ashton Kutcher) este proprietarul unei florării şi un romantic incurabil. Morley (Jessica Alba) este iubita lui. Reed o cere în căsătorie pe Morley în dimineaţa Zilei Îndrăgostiţilor, dar, când încearcă să-i pună inelul de logodnă pe deget, observă că tânăra e mult mai interesată de mesajele primite pe Blackberry. Morley acceptă cererea în căsătorie, dar prietenii lui Reed nu văd cu ochi buni relaţia lor.

Julia (Jennifer Gardner), cea mai bună prietenă a lui Reed, primeşte cu scepticism decizia acestuia, însă în acel moment se concentreză pe bărbatul care tocmai i-a apărut în cale, Harrison Copeland (Patrick Dempsey) şi de care este foarte îndrăgostită.

Julia este învăţătoare. Edison, unul dintre elevii săi, le povesteşte colegilor despre relaţia specială pe care o au bunicii lui, care sunt împreună de peste 50 de ani. Aceştia îi dau sfaturi liu Grace, nepoata lor, care decide ca de Valentine’s Day să îşi piardă virginitatea. Prietena ei, Felicia (Taylor Swift), este şi ea îndrăgostită, de sportivul Willy (Taylor Lautner). Un reporter (Jamie Foxx) le ia un interviu de Ziua Îndrăgostiţilor, deşi o consideră o banalitate.

VAMPIRES SUCK
Cineva m-a muşcat!
Comedie, SUA, 2010
R: Aaron Seltzer, Jason Friedberg
D: Jenn Proske, Matt Lanter, Diedrich Bader, Chris Riggi, Ken Jeong

Becca, o adolescentă normală, dar anxioasă, e nevoită să aleagă între doi băieţi cu puteri supranaturale. Dar, înainte de asta, Becca trebuie să-l domolească pe tatăl său dominator. Între timp, prietenii lui Becca au și ei propriile lor probleme romantice. Totul culminează la banchetul de absolvire a liceului.

În această parodie la filmele cu vampiri și adolescenţi, o fată e sfâșiată între atracţia pentru doi băieţi cu puteri supranaturale. În timp ce Becca se luptă să se înţeleagă cu tatăl ei dominator, doi rivali feroce se luptă să-i câștige inima. Dar Becca nu e singura elevă din liceu care are probleme cu băieţii; prietenii ei sunt cu toţii disperaţi să-și găsească o pereche pentru petrecerea de final de liceu și, pe măsură ce noaptea cea mare se apropie, tensiuniile în creștere scot la iveală partea animalică din toţi.

WHO IS CLARK ROCKEFELLER?
CINE ESTE CLARK ROCKEFELLER?
Regia: Mikael Salomon
Cu: Eric Mccormack, Sherry Stringfield, Emily Alyn Lind, Stephen Mchattie, Regina Taylor
Biografic, SUA,

Christian Karl Gerhartsreiter, omul pe care publicul l-a cunoscut sub numele de Clark Rockefeller, şi-a asumat, de-a lungul vieţii, o grămadă de identităţi false, cu un mare talent şi un succes nesperat. Dar acum a întrecut orice măsură: pretinde că e moştenitorul faimoasei familii Rockefeller.

WHO FRAMED ROGER RABBIT?
CINE VREA PIELEA LUI ROGER RABBIT ?
Regia: Robert Zemeckis
Cu: Bob Hoskins, Christopher Lloyd, Joanna Cassidy, Katheleen Turner
Comedie, SUA, 1988

Vedeta unui serial de desene animate, Roger, devine suspectul principal într-o crima. Părăsit de toţi, Roger spera sa fie ajutat de un detectiv particular, Eddie Vaillant, retras din activitate. Cei doi vor descoperi că în defaimarea lui Roger este implicat judecătorul Doom, hotărât să distrugă lumea desenelor animate. Va reuşi Doom să omoare fantezia? Una dintre cele mai inventive (combinaţia de personaje reale şi animate a fost, la vremea ei, revoluţionară) şi mai celebrate comedii ale anilor ’80, realizată de “vrăjitorul” Zemeckis.

YOU AGAIN
IAR TU?!
Regia: Andy Fickman
Cu: Kristen Bell, Sigourney Weaver, Jamie Lee Curtis, Odette Yustman, Betty White
Comedie, SUA, 2010

Tânăra Marni descoperă că fratele ei Will intenţionează să se însoare cu Joanna, marea ei rivală din liceu. Marni devine obsedată să-i arate lui Will adevărata faţă a Joannei şi va primi ajutor exact de unde nu se aşteaptă: mama ei, Gail, devine un aliat de nădejde când îşi dă seama că mătuşa Joannei este colega ei de liceu Ramona, care i-a făcut nenumărate zile fripte în trecut.

DOCUMENTARE

COUNTDOWN TO ZERO
NUMĂRĂTOARE INVERSĂ
Documentar, SUA, 2010
Regia: Lucy Walker

Documentarul trasează istoria bombei atomice de la origini şi până în prezent: celor nouă naţiuni care posedă arme nucleare vor să li se alăture altele, într-o lume aflată într-un echilibru fragil ce ar putea fi oricând zguduit de un act de terrorism, de eşecul diplomaţiei sau de un simplu accident. Scris şi regizat de faimoasa documentaristă Lucy Walker (The Devil’s Playground, Blindsight, Waste Land), pelicula ne înfăţişează o galerie importantă de şefi de stat, printre care Jimmy Carter, Mihail Gorbachiov, Pervez Musharraf şi Tony Blair. Cineasta face o pledoarie impresionantă pentru dezarmarea nucleară, o problemă mai actuală ca niciodată.

LE JEU DE LA MORT (AKA. THE GAME OF DEATH)
JOCUL MORŢII
Regia: Christophe Nick, Thomas Bornot
Documentar, Franţa, 2010

Ce-ar fi dacă moartea în direct, la televizor, ar deveni entertainment? În anii ’60, un experiment ştiinţific a demonstrat că majoritatea oamenilor era în stare să administreze şocuri electrice altei persoane, atunci când erau încurajaţi s-o facă de o autoritate. Experimentul e recreat ca un joc TV, unde 80 de participanţi sunt rugaţi să urmeze aceste reguli dezgustătoare: dar, odată protestele puternice ale candidaţilor vor fi epuizate, se vor supune ei ordinelor date de gazda show-ului şi vor aplica unor necunoscuţi şocuri electrice masive?

LOVE CRIMES OF KABUL
TREI FEMEI DIN KABUL
Regia: Tanaz Eshaghian
Documentar, SUA 2011

O privire dincolo de gratiile închisorii de femei Badam Baugh din Afghanistan.

O privire dincolo de gratiile închisorii de femei Badam Baugh, acolo unde jumătate dintre deţinute sunt în închisoare pentru “crime morale”, printre care adulterul şi sexul în afara căsătoriei, încă ilegale în Afghanistan.

Love Crimes of Kabul ne conduce în spatele gratiilor închisorii Badam Baugh din Afghanistan, unde jumătate dintre deţinute sunt în închisoare pentru "crime morale" printre care adulterul şi sexul în afara căsătoriei, încă ilegale în Afghanistan. Realizatorii au avut acces nelimitat (şi fără precedent) ca să spună povestea a trei tinere închise pentru infracţiuni diferite, care îşi aşteaptă procesul pentru “crimele” comise. Dacă vor fi condamnate, fiecare dintre ele şi-ar putea petrece până la 20 de ani în captivitate.

THE COVE
GOLFUL
Regia: Louie Psihoyos
Documentar, SUA 2009

Folosind echipament de cea mai înaltă performanţă, un grup de activişti, condus de dresorul de delfini Richard O’Barry, se infiltrează într-un mic golf de lângă Taijii, Japonia, pentru a demasca obiceiuri şocante de abuz asupra animalelor, dar şi o ameninţare serioasă asupra sănătăţii umane. Premiul Oscar pentru cel mai bun documentar de lungmetraj.

PRECIOUS LIFE
O VIAŢĂ PREŢIOASĂ
Regia: Shlomi Eldar
Documentar, Israel

Doctorii israelieni şi palestinieni trebuie să-şi unească forţele ca să salveze un copil.

Născut fără sistem imunitar, Mohammad Abu Mustaffa, un băieţel palestinian de 4 ani, va muri dacă nu i se face un transplant de măduvă – o procedură care poate fi dusa la capăt doar într-un spital israelian. În lupta pentru salvarea unui copil nu există graniţe.

Născut fără sistem imunitar, Mohammad Abu Mustaffa, un băieţel palestinian de 4 ani, va muri dacă nu i se face un transplant de măduvă – o procedură care poate fi dusa la capăt doar într-un spital israelian. Pledoaria disperată a doctorului Palestinian de a-i salva viaţa lui Mohammad îl face pe jurnalistul israelian Shlomi Eldar să realizeze un documentar despre această poveste complexă şi emoţionantă. În timp ce doctorii israelieni şi palestinieni îşi dau uitării diferenţele ca să vindece copilul, noi spectatorii suntem forţaţi să ne confruntăm cu ramnificaţiile mai personale ale embargoului din fâşia Gaza. Realizat de un jurnalist israelian proeminent, Precious Life este cronica luptei unui pediatru israelian şi a unei mame palestiniene pentru găsire tratamentul unei boli genetice incurabile de care suferă un copil. Ambii trebuie să se confrunte cu cele mai profunde prejudecăţi în timp se se îndreaptă către o prietenie posibilă într-o realitate imposibilă.

WARTORN 1861-2010
RAVAGIILE RĂZBOIULUI: 1861 – 2010
Regia: Jon Alpert, Ellen Goosenberg Kent
Documentar, SUA 2010

Acest documentar HBO explorează stresul războiului şi sindromul post traumatic în armata americană de-a lungul istoriei, începând de la primele cazuri documentate din Războiul Civil şi terminând cu cele mai noi diagnostice şi locuri de tratament.

Doctorii din timpul războiului civil îi spuneau “isterie”, “melancolie” sau “nebunie”. În timpul celui de-al doilea război mondial era denumită “comoţie cerebrală”. În cel de-al doilea război mondial, “oboseală combativă”. Acum, această boala psihică este cunoscută sub denumirea clinica de “stres post traumatic”, o anxietate paralizantă care rezultă din expunerea la situaţii care-ţi pun în pericol viaţa.

Acest răscolitor documentar HBO explorează impactul stresului post traumatic asupra personalului militar şi a familiilor acestora de-a lungul întregii istorii militare americane, trecând prin cele două războaie mo

ONE TIME ONLY

COP OUT (2010)
Poliţist în misiune
Comedie, SUA, 2010
R: Kevin Smith
D: Bruce Willis, Tracy Morgan, Adam Brody, Kevin Pollack, Ana De La Reguera

Doi vechi poliţişti parteneri sunt pe urmele unui card rar de baseball care a fost furat.

O comedie despre un poliţist new yorkez veteran (Bruce Willis) al cărui preţios card de baseball e furat. Cum e singura modalitate prin care îşi poate permite să plătească pentru viitoare nuntă a fiicei sale, el îşi recrutează partenerul ca să dea de urma gangsterului obsedat de obiecte de colecţie.

O comedie plină de acţiune al cărui protagonist este Jimmy Monroe (Bruce Willis), un poliţist veteran căruia îi este furat un card rar de baseball. Situaţia este foarte delicată pentru că acel cartonaş preţios era singura modalitate de a plăti pentru nunta fiicei sale care urmează să aibă loc în curând. Astfel încât, el apelează la Paul Hodges (Tracy Morgan), partenerul său din poliţie, pentru a-l ajuta să pună mâna pe hoţ. Pentru că au deja o grămadă pe cap şi nu par a mai avea nimic de pierdut, Jimmy şi Paul vor încălca orice regulă pentru a putea recupera cardul de colecţie.

CARRYOVER RETURN MOVIES

MORGEN
Regia: Marian Crisan
Cu: András Hatházi, Yilmaz Yalcin, Elvira Rimbu, Dorin C. Zachei, Molnár Levente

Dramă, România 2010

Doi bărbaţi leagă o prietenie în ciuda faptului că nu se înţeleg unul cu celălalt.

Nelu, un bărbat de 40 și ceva de ani, lucrează că om de securitate la un supermarket dintr-un micuţ orășel la graniţă româno-ungară. Acesta este locul în care mulţi emigranţi încearcă să treacă graniţa illegal, în Ungaria și mai departe.

Filmul prezintă povestea lui Nelu (Andras Hathazi), un bărbat care trăiește la graniţă româno-ungară și căruia îi place să-și petreacă timpul pescuind. Într-o zi, acesta “pescuiește” un imigrant ilegal turc, pe Behran (Yilmaz Yalcin). Nelu îi oferă protectţie acestuia, găzduindu-l în casa lui. Chiar dacă nu vorbesc o limbă comună, cei doi se împrietenesc. Turcul dorește să treacă graniţă în Germania, dar Nelu nu poate face prea multe în acest sens. Cu toate acestea, Nelu îl asigură în fiecare zi că va încerca să îl ajute “morgen” (mâine, în limba germană). Filmul a câștigat 4 premii la festivalul de la Locarno, printre care premiul special al juriului. “Una dintre trăsăturile cele mai frumoase ale filmului este modul în care Crișan își dezvolta personajele, fără a da foarte multe detalii. Spiritul uman simplu al lui Nelu rămâne elemntal principal”, scrie Jay Weissberg în Variety.

TRUE GRIT (2010)
ADEVĂRATUL CURAJ
Regia: Ethan Coen, Joel Coen
Cu: Jeff Bridges, Hailee Steinfeld, Matt Damon, Josh Brolin, Barry Pepper
Western, SUA 2010

Un şerif dur ajută o adolescentă să dea de urma ucigaşului tatălui său.

Tatăl lui Mattie Ross, o fată de 14 ani, a fost ucis cu sânge rece de laşul Tom Chaney, şi acum ea e hotărâtă să-l aducă în faţa justiţiei. Apelând la ajutorul unui şerif beţivan, Mattie pleacă să-l vâneze pe Chaney.

True Grit e o puternică poveste despre răzbunare şi onoare, amplasată într-o zonă de graniţă necruţătoare şi imprevizibilă, acolo unde justiţia e simplă şi mila e rară. Mattie Ross (Hailee Steinfeld) e hotărâtă să-şi răzbune tatăl şi să-l captureze pe Tom Chaney (Josh Brolin), bărbatul care l-a împuşcat şi ucis pentru două bucăţi de aur. Cum are abia 14 ani, ea apeleaza la ajutorul a doi oameni ca să dea de urma fugarului: la Rooster Cogburn (Jeff Bridges, câştigătorul premiului Oscar), un şerif pistolar şi chior căruia îi place să tragă la măsea, şi la pădurarul cinic LaBoeuf (Matt Damon, şi el laureat cu un Oscar). În ciuda diferenţelor dintre ei, dârzenia şi lipsa de scrupule îi vor conduce într-o aventură periculoasă care poate avea o singură finalitate: răzbunarea.

ONE TIME ONLY

RED (2010)
GREU DE PENSIONAT
Regia: Robert Schwentke
Cu: Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich, Helen Mirren, Mary-Louise Parker

Frank e un fost agent CIA care duce o viaţă liniştită şi solitară… până când, într-o zi, o echipă de ucigaşi îi apare-n prag, hotărâtă să-l ucidă. Acum că identitatea i-a fost compromisă, Frank îşi recompune vechea sa echipă şi încearcă să reintre în joc.

Bazat pe romanele grafice ale lui Warren Ellis şi Cully Hamner, RED (în engleză, Retired Extremely Dangerous) e o comedie de acţiune explozivă. Frank (Bruce Willis), Joe (Morgan Freeman), Marvin (John Malkovich) şi Victoria (Helen Mirren) erau agenţi CIA de top – dar secretele pe care le-au aflat i-au transformat în prezent în ţintele principale ale Agenţiei. Acum li s-a înscenat o asasinare şi ei trebuie să-şi folosească experienţa, viclenia şi spiritul de echipă ca să fie cu un pas înaintea urmăritorilor şi să rămână în viaţă. Foştii agenţi se îmbarcă într-o misiune imposibilă care-i poartă în locuri dintre cele mai dierite şi mai periculoase, inclusiv în cartierul strict secret al CIA, acolo unde dau peste cea mai mare conspiraţie şi muşamalizare din istoria guvernului.

Bucuresti, 17.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *