free download 78 travel guides written by experts

HBO – iulie 2013

PREMIERE

A BUG’S LIFE
AVENTURI LA FIRUL IERBII
Regia: John Lasseter, Andrew Stanton
Animaţie, SUA 1998
21

O colonie de furnici e ameninţată de o trupă de greieri lacomi.

Un muşuroi de furnici e ameninţat de o trupă de greieri lacomi. Flik, o furnică obişnuită, dar rebelă, vine cu un plan deloc obişnuit atunci când apelează la o trupă de gândaci de circ ca să-şi apere colonia de inamic.

Considerat deja un clasic al genului animat, “A Bug’s Life”, este o altă creaţie miraculoasă a studiourilor Pixar. Harnicele furnici de pe Insula Furnicilor se confruntă, în fiecare vară, cu o trupă de greieri lacomi condusă de ameninţătorul şi manipulatorul Hopper. Aceştia descind în colonie ca să ceară o porţie sănătoasă din proviziile culese cu mare greutate de către furnici şi distrug, astfel, pacea în comunitate. Flik, eroul nostru, un gânditor original complet inadecvat în colonie cu o filozofie de viaţă tradiţională, îşi arogă misiunea de a căuta ajutor din afară şi, din greşeală, apelează la o trupă de gândaci circari rămaşi fără slujbă, cerându-le să i se alăture în lupta împotriva greierilor. Muncind cot la cot în această nouă alianţă, furnicile şi gândacii dresaţi se pregătesc pentru o confruntare finală cu greierii. Atunci când planul lui Flik începe să ia amploare, comedia şi acţiunea se împletesc frenetic, pentru că furnica încearcă să salveze nu numai colonia, ci şi propria sa reputaţie.

A ROYAL AFFAIR
O AFACERE REGALĂ
Regia: Nikolaj Arcel
Cu: Alicia Vikander, Mads Mikkelsen, Mikkel Boe Følsgaard, Trine Dyrholm, David Dencik
Dramă, Danemarca 2012
21,24,27

Un om obişnuit câştigă inima reginei şi începe o revoluţie.

O tânără regină, care e căsătorită cu un rege nebun, se îndrăgosteşte în secret de medicul ei – şi ambii încep o revoluţie care va schimba pentru totdeauna o naţiune.

"A Royal Affair" este o dramă istorică a cărei acţiune este plasată în secolul al 18-lea şi care surprinde triunghiul amoros format între Johann Friedrich Struensee, un doctor german, Caroline Mathilde, regina Danemarcei şi Christian VII, soţul acesteia instabil mental. Filmul are la bază romanul erotic “Prinsesse af Blodet”, scris de Bodil Steensen-Leth şi spune povestea din perspectiva reginei. Tânăra Caroline şi doctorul visează la o lume mai bună, în care puterea aristocraţiei este diminuată şi pornesc mari reforme. Împreună, cei doi declanşează o revoluţie care schimbă pentru totdeauna întreaga naţiune.

DUPA DEALURI
Regia: Cristian Mungiu
Cu: Cosmina Stratan, Cristina Flutur, Valeriu Andriuţă, Dana Tapalagă, Cătălina Harabagiu
Dramă, Romania 2012
7,10,13,22

Alina vrea să-şi salveze prietena dintr-o mănăstire, dar întâmpină rezistenţă.

Într-o mănăstire din România, Alina s-a reunit cu Voichiţa, prietena ei din copilărie. Alina are de gând să se întoarcă în Germania şi vrea ca Voichiţa, o măicuţă novice, să plece cu ea. Dar Voichiţa refuză.

„După dealuri” spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de despărţire. Alina (Cristina Flutur) se întoarce din Germania să o ia cu ea pe Voichiţa (Cosmina Stratan), prietena ei din copilărie de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea în credinţă, iar maicile printre care trăieşte la mănăstire ţin locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina luptă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă. Ultima capodoperă a lui Cristian Mungiu a luat atât premiul pentru “cel mai bun scenariu” la festivalul de la Cannes în 2012, cât şi cel pentru “cea mai buna actriţă”, împărţit între excelentele debutante Cristina Flutur şi Cosmina Stratan.

FAREWELL, MY QUEEN (AKA. LES ADIEUX A LA REINE)
ADIO, REGINA MEA
Regia: Benoît Jacquot
Cu: Léa Seydoux, Diane Kruger, Virginie Ledoyen, Noémie Lvovsky, Xavier Beauvois
Istoric, Franţa 2012
27

Perspectiva unor servitori ai reginei asupra Revoluţiei Franceze.

Atunci când ştirile în legătură cu asaltul asupra Bastiliei ajung la Palatul de la Versailles, nobilii şi servitorii o iau la fugă. Dar Sidonie, asistenta personală a reginei, crede că, aflată sub protecţia acesteia, nu va avea de suferit.

Filmul înseamnă reîntoarcerea aclamatului regizor francez Benoît Jacquot (“A Single Girl”, “Seventh Heaven”, “Sade”, “Deep in the Woods”) în atenţia cinefililor şi captează sclipitor pasiunile, dezmăţul, ocazionalele crâmpeie de nobleţe şi, în cele din urmă, haosul ce a pus stăpânire pe curtea Mariei Antoaneta în ultimele zile dinaintea izbucnirii Revoluţiei.

Bazat pe un roman best seller de Chantal Thomas, filmul o are în rolul principal pe actriţa Léa Seydoux în postura confidentei reginei, o femeie aparent inocentă, dar care, încetul cu încetul, îşi face loc printre preferatele suveranei, până când istoria o aruncă pe un drum complet diferit. Cum acţiunea se mişcă fără efort din camerele somptuoase ale nobililor, în reşedinţele mult mai sărăcăcioase ale celor care îi servesc, acesta e un film de epocă fidel din punct de vedere istoric, dar modern prin gama emoţiilor pe care ţi le stârneşte.

Diane Kruger ne oferă cea mai bună interpretare a ei de până acum în rolul “reginei blestemate”.

HOT SHOTS!
FORMIDABILUL
Regia: Jim Abrahams
Cu: Charlie Sheen, Cary Elwes, Valeria Golino, Lloyd Bridges, Jon Cryer
Comedie, SUA 1991

Un grup de piloţi marini rebeli este antrenat pentru o misiune specială.

O parodie deja clasică la “Top Gun” în care un pilot talentat, dar instabil psihic (Charlie Sheen), trebuie să-şi depăşească traumele induse de tatăl său şi să salveze o misiune sabotată de traficanţi de arme lacomi.

Topper Harley este fiul unui fost mare pilot de avioane din marina americană care, însă, a fost implicat într-un accident ce a dus la moartea unui coleg. După moartea tatălui, Topper ajunge şi el pilot, dar accidentul acestuia îl bântuie în fiecare zi. Comandantul James Block îl convinge pe Topper să revină pentru a participa la o misiune foarte importantă.

Reîntors la arme, Topper îşi găseşte vechi prieteni printre colegi, dar şi un duşman, pe Kent Gregory. În acelaşi timp, începe şi o relaţie amoroasă cu Ramada Thompson, prietena lui Kent. Însă în spatele revenirii lui Topper stă de fapt un plan mârşav în care este implicat chiar James Block, ce profită de senilul admiral Thomas "Tug" Benson. O parodie care vă va face să vă înecaţi de râs.

HOT SHOTS! PART DEUX
FORMIDABILUL 2
Regia: Jim Abrahams
Cu: Charlie Sheen, Lloyd Bridges, Valeria Golino, Richard Crenna, Rowan Atkinson
Comedie, SUA 1993

O parodie la "Rambo" în care Topper conduce o echipă de salvare în Irak.

În această parodie a unui film de acţiune clasic, preşedintele Statelor Unite îl roagă pe Topper Harley (Charlie Sheen) să conducă o misiune în Irak ca să salveze prizonieri de război şi echipele de salvare anterioare.

În “Hot shots! Part Deux”, America e în criză. Din nou, bravii patrioţi de pe pământuri străine au fost luaţi ostatici de un despot malefic chitit să se răzbune pe Statele Unite.

Topper Harley (Charlie Sheen) se întoarce în acţiune în slujba lui Tug Benson (Lloyd Bridges), care e acum preşedintele Statelor Unite. După trei misiuni ratate, armata face apel la Topper –“cel mai bun din ce-a mai rămas” – ca să conducă o echipă de comando pe teritoriu inamic şi să salveze soldaţii care plecaseră să-i salveze pe cei care au încercat să salveze prizonieri de război.

IN THE ARMY NOW
ÎN ARMATĂ
Regia: Daniel Petrie Jr.
Cu: Chris Pine, Elizabeth Banks, Michael Hall D’Addario, Michelle Pfeiffer, Olivia Wilde
Comedie, SUA 1994

Comicul Pauly Shore interpretează un boem care ajunge în armată.

Un individ boem descoperă o modalitate prin care să facă bani – armata – dar planul lui se duce de râpă atunci când e chemat în război. Acum trebuie să distrugă baza inamică de focoase cu singura armă cu care e în stare să tragă: gura lui!

Comicul Pauly Shore este Bones, un visător care vrea să-şi deschidă propriul magazin cu echipamente stereo, împreună cu prietenul său Jack. Ca să câştige aceşti bani, Bones îl convinge pe Jack să se înscrie în armată, la rezerve. Aflaţi în cantonament, ei sunt învăţaţi să purifice apa. Acolo, o întâlnesc pe temperamentala Christine care sfidează bărbaţii şi pe Fred, cel care se teme de toate. Cei patru sunt chemaţi la datorie “activă” şi poziţionaţi în deşertul Ciad, unde se trezesc că trebuie să conducă un tanc cu apă în spatele liniilor inamice libaneze.

KATY PERRY: PART OF ME
KATY PERRY: DESPRE MINE
Regia: Dan Cutforth, Jane Lipsitz
Cu: Katy Perry
Documentar, SUA 2012
6,16,25

Un documentar care o urmăreşte pe Katy Perry pe scenă şi în afara ei.

“Katy Perry: Part Of Me” ne oferă acces în culisele vieţii lui Katy Perry şi ia forma unui jurnal onest, dement, emoţionant, plin de inspiraţie, magic şi pasional al vedetei.

Katy Perry a primit numeroase premii şi nominalizări: a fost nominalizată la nouă premii Grammy şi a fost numită de revista Billboard “femeia anului 2012”. A vândut 11 milioane de albume şi 75 de milioane de piese digitale în lumea întreagă. Perry rămâne singurul artist care a petrecut 69 de săptămâni consecutive în top zece. Katy Perry e dovada vie că dacă ai curajul să fii tu însăţi, poţi ajunge ce vrei! Faceţi cunoştiinţă cu adevărata Katy Perry şi descoperiţi cum această fată obişnuită din California, care avea vise mari, a reuşit să devină unul dintre cele mai mari staruri din lume. O poveste plină de inspiraţie despre cum visele adolescentine pot deveni adevărate.

LITTLE BIRDS
CÂND PRINZI ARIPI
Regia: Elgin James
Cu: Juno Temple, Kay Panabaker, Leslie Mann, Kate Bosworth, Neal Mcdonough
Dramă, SUA 2011
16,22,31

Două adolescente se confruntă cu un eveniment care le va schimba viaţa.

Adolescentele Lily şi Alison sunt plictisite de orăşelul lor natal. Atunci când ele întâlnesc trei copii ai străzii hotărăsc să-i urmeze într-o lume a excitării şi a pericolului, acolo unde graniţele dintre bine şi rău sunt confuze.

Lily, o fată de 15 ani şi Alison, prietena ei cea mai bună, locuiesc pe malul mării Salton într-un parc de rulote sordid, cu piscine secate şi străzi în ruină. Ceea ce odată era o oază pentru cei bogaţi şi faimoşi, a devenit un oraş aproape pustiit, unde rezidenţii se luptă să supravieţuiască. Lily se simte etern claustrofobă şi rebelă, trăind doar cu mama sa maniacală şi sperând să i se întâmple ceva mai incitant decât să fie vizitată de tânăra şi deja consumata ei mătuşă. Atunci când fetele întâlnesc câţiva copii ai străzii, legătura lor este testată, iar Lily o convinge pe Alison să-i urmeze pe băieţi înapoi în Los Angeles. Deloc intimidată de călătoria care o aşteaptă, Lily e atrasă fără speranţă de unul dintre băieţi şi de aerul de libertate al acestuia. Dar în marele oraş, Lily şi Alison cad repede pradă unei lumi de înşelăciuni şi de minciuni. Lily e hotărâtă să rămână aici, în timp ce Alison e copleşită şi nerabdătoare să se întoarcă acasă. Atunci când Lily e folosită ca momeală pentru bărbaţi maturi ce urmează să fie prădaţi, lucrurile escaladează din rău în mai rău. Lily trebuie să se decidă cât de departe va merge în rebeliunea ei, iar Alison cât de departe va merge ca s-o protejeze pe Lily.

LOVE AND HONOR (2012)
IUBIRE ŞI ONOARE
Regia: Danny Mooney
Cu: Liam Hemsworth, Austin Stowell, Teresa Palmer, Aimee Teegarden, Chris Lowell
Dramă, SUA 2012
13,14,19,29,30

Doi tineri soldaţi fac totul pentru dragoste – chiar şi să dezerteze.

Povestea pasională a unui tânăr soldat care îşi ajută cel mai bun prieten să recâştige inima iubitei sale. Pentru asta, dezertează din Vietnam şi ajunge acasă în timpul protestelor anti-război, unde se îndrăgosteşte de o activistă.

În această dramă romantică amplasată pe fundalul războiului din Vietnam şi al aselenizării, doi soldaţi tineri, pasionali şi şarmanţi, ar face orice pentru dragoste – chiar să fugă din război ca să călătorească jumătate din planetă înapoi acasă. Atunci când Dalton Joiner află că iubita sa Jane l-a părăsit, jură să plece acasă în timpul unei permisii de o săptămână şi s-o recâştige. Mickey Wright, cel mai bun prieten al său, ar face orice ca să-şi ajute amicul – atâta timp cât are ocazia să întâlnească şi câteva fete pe drum. În doar şapte zile, ei trebuie să ajungă în Statele Unite, să o facă pe Jane să se răzgândească şi să se întoarcă pe front înainte de a fi prinşi. Dar atunci când sosesc în SUA, ei văd că Jane şi Candace, frumoasa ei prietenă activistă, sunt sufletul mişcării pacifiste. În timpul unei singure săptămâni din iulie 1969, Joiner şi Wright iau nişte decizii care le vor schimba vieţile şi află adevărul despre dragoste, onoare şi devotament.

OF TWO MINDS
SORA MEA
Regia: Jim O’Hanlon
Cu: Kristin Davis, Tammy Blanchard, Joel Gretsch, Bonnie Bartlett, Mackenzie Aladjem
Dramă, SUA 2012
9,10,20,25,26

Povestea relaţiei dintre Billie şi sora ei schizofrenică.

Billie le are pe toate: o casă adorabilă, un soţ frumos şi doi copii grozavi. Dar viaţa ei se schimbă instant atunci când acceptă să împlinească dorinţa mamei sale muribunde: să aibă grijă de sora ei mai mică, bolnavă de schizofrenie.

Povestea relaţiei dificile dintre Billie şi sora ei mai mică, Elizabeth, bolnavă de schizofrenie. După ce mama lor moare, Billie îşi asumă responsabilitatea de a o lua pe Elizabeth în familia ei, alături de soţul ei, de fiul adolescent şi de mezină. La început, şi Elizabeth şi familia se străduiesc să se adapteze la noul stil de viaţă. Totuşi, după un incident neplăcut între fiul ei şi sora bolnavp, Billie vede clar că nici ea nici cei din familie nu sunt pregătiţi să facă faţă acestei boli şi e forţată să ia o decizie dificilă.

PEOPLE LIKE US
OAMENI CA NOI
Regia: Alex Kurtzman
Cu: Chris Pine, Elizabeth Banks, Michael Hall D’Addario, Michelle Pfeiffer, Olivia Wilde
Dramă, SUA 2012
13,14,19,29,30

După moartea tatălui său, Sam descoperă că are o soră.

Sam, un agent de vânzări de 20 şi ceva de ani, află că tatăl său a murit subit. În timp ce-i îndeplineşte acestuia ultimele dorinţe, descoperă un secret tulburător care îi întoarce lumea pe dos: are o soră de care n-a ştiut niciodată.

O dramă inteligentă, intimistă, despre un tânăr agent de vânzări care află că tatăl său a murit subit. Împotriva dorinţei sale, Sam e chemat acasă, unde trebuie să definitiveze succesiunea şi să se reîmpace cu familia sa înstrăinată. În timp ce-i îndeplineşte celui dispărut ultimele dorinţe, Sam descoperă un secret tulburător care îi dă peste cap toate planurile: are o soră de 30 de ani de care habar nu avea. În timp ce relaţia lor progresează, Sam e forţat să reconsidere tot ce a crezut vreodată despre familia sa – şi, în acelaşi timp, să-şi re-examineze propriile sale alegeri.

SECRET OF THE WINGS
TINKER BELL: CLOPOŢICA ŞI SECRETUL ARIPILOR
Regia: Roberts Gannaway, Peggy Holmes
Animaţie, SUA 2012
14,25,31

Tinker Bell şi Periwinkle se aventurează în Pădurile Iernii.

Pentru Tinker Bell şi alte zâne, Pădurile Iernii rămân un loc misterios şi ascuns. “Secret Of The Wings” duce publicul într-o călătorie uluitoare şi într-o lume misterioasă ce ascunde un secret magic.

Disney ne invită într-o călătorie incredibilă către o lume minunată cu un adevărat film-eveniment care ne va fascina pe toti, indiferent de vârstă! Pentru zânele din Valea Ielelor, Pãdurile Iernii sunt locuri strict interzise. Însă atunci când o forţă misterioasă o va îndemna pe Clopoţica să treacă graniţa în această lume necunoscută, ea va descoperi un secret care îi va schimba viaţa pentru totdeauna. Acolo, eroina noastră o va întâlni pe Albăstrica – una dintre Zânele Iernii. Ea este singura zână care o poate ajuta pe Clopoţica să dezlege secretul aripilor.

Între cele două zâne se va forma o legătură magică şi vor descoperi că sunt mai mult decât prietene. Vor afla că sunt… surori! Iar atunci când Valea Ielelor va fi ameninţată, cele două zâne vor trebui să dea tot ce au mai bun din ele pentru a salva cele două lumi.

THE BEST EXOTIC MARIGOLD HOTEL
HOTELUL MARIGOLD
Regia: John Madden
Cu: Judi Dench, Bill Nighy, Penelope Wilton, Dev Patel, Celia Imrie
Comedie, SUA 2011
14,15,17,18,20

Câţiva pensionari britanici călătoresc într-o ţară exotică şi ieftină.

Câţiva pensionari britanici decid să-şi cheltuiască pensia într-o ţară ceva mai puţin scumpă – India. Totuşi, atunci când ajung la hotelul Marigold, seniorii îşi dau seama că zvonurile privind restaurarea clădirii au fost cu mult exagerate.

Un grup de pensionari britanici hotărăşte să facă economii mutându-se pentru o perioadă în necostisitoarea şi aparent exotica Indie. Fermecaţi de reclamele pentru hotelul Marigold, proaspăt renovat, vor ajunge la poarta acestuia pentru a-l descoperi mult mai puţin atrăgător decât în pliante.
Deşi noul spaţiu este mai puţin confortabil decât şi-au imaginat, această experienţă îi va schimba pentru totdeauna şi vor ajunge să descopere că viaţa şi iubirea pot fi experimentate din nou dacă reuseşti să te desprinzi de trecut.

THE DILEMMA
CUM S-O DAI SĂ FIE BINE?
Regia: Ron Howard
Cu: Vince Vaughn, Kevin James, Jennifer Connelly, Winona Ryder, Channing Tatum
Comedie, SUA 2011
6,15

Un bărbat descoperă că soţia celui mai bun prieten al său are o aventură.

Un bărbat descoperă că soţia prietenului său are o aventură, ceea ce îl pune în situaţia de a se hotărî dacă să-i spună sau nu acestuia. Urmează un haos comic unde descoperirea unei minciuni atrage după sine una şi mai mare.

Ronny Valentine şi Nick Brannen au fost cei mai buni prieteni încă din perioada liceului, iar în prezent sunt parteneri la o firmă de design auto şi se pregătesc să susţină o prezentare ce le-ar putea relansa afacerea. În vreme ce supraponderalul Nick este căsătorit cu frumoasa Geneva şi pare extrem de fericit în căsnicie, Ronny este burlac, dar este implicat într-o relaţie serioasă cu fidela şi răbdătoarea Beth. Ronny idealizează mariajul amicului sau şi îl consideră un model, motiv pentru care este şocat atunci când o vede în mod întâmplator pe Geneva în compania unui alt bărbat şi în ipostaze tandre, care nu lasă loc de interpretări. Decis să se lămurească dacă Geneva are într-adevăr o relaţie extraconjugală cu tatuatul Zip, Ronny declanşează o investigaţie pe cont propriu, însă încet-încet situaţia îi scapă de sub control, iar comportamentul lui bizar pune în pericol propria idilă cu Beth. Tensiunea creşte pe măsură ce se apropie momentul în care cei doi prieteni trebuie să îşi susţină proiectul de afaceri, iar Ronny se confruntă cu dilema dacă ar fi cazul să îi mărturiseasca lui Nick adevărul despre infidelitatea Genevei sau să nu se amestece în problemele private ale acestora.

THE GOODBYE GIRL (1977)
ADIO, DAR RĂMÂN CU TINE
Regia: Herbert Ross
Cu: Richard Dreyfuss, Marsha Mason, Quinn Cummings, Paul Benedict, Barbara Rhoades
Comedie, SUA 1977

Doi oameni complet diferiţi sunt forţaţi să împartă un apartament.

O comedie aiurită despre o femeie extravagantă de pe Broadway cu o fiică precoce de 9 ani, care e forţată să împartă apartamentul ei cu un actor aspirant din Chicago.

Richard Dreyfuss ne oferă o interpretare de Oscar în acest film despre o dragoste care se înfiripă între un bărbat şi o femeie complet diferiţi care împart un apartament în New York.
Elliot Garfield (Dreyfuss) abia a ajuns în Manhattan ca să obţină rolul vieţii sale – Richard al III-lea într-o producţie măruntă de pe Broadway. Fosta coristă Paula McFadden a fost părăsită din nou. De data aceasta, ex-ul ei a abandonat-o şi i-a subînchiriat apartamentul lui Garfield – şi a lăsat-o pe Paula şi pe fiica ei de nouă ani fără un acoperiş deasupra capului. Garfield are dreptul legal de a locui în apartament, dar nu poate arunca o mamă şi o fiică pe drumuri. Aşa că, în ciuda obiceiurilor proaste de burlac ale lui Garfield, cei trei formează, încetul cu încetul, o familie neconvenţională.

THE LIFE AQUATIC WITH STEVE ZISSOU
STEVE ZISSOU: CEL MAI TARE DE PE MARE
Regia: Wes Anderson
Cu: Bill Murray, Owen Wilson, Cate Blanchett, Anjelica Huston, Willem Dafoe
Comedie, SUA 2004
2,3,24,27

Steve şi echipa sa pleacă să vâneze un rechin mitic.

Cu planul de a se răzbuna pe un rechin mitic care i-a ucis partnerul, oceanograful Steve Zissou strânge o echipă alcătuită din fosta sa soţie, un jurnalist şi un bărbat care i-ar putea fi fiu.

Renumitul oceanograf Steve Zissou (Bill Murray) şi echipa sa au pornit într-o expediţie pentru a vâna misteriosul rechin Jaguar care l-a omorât pe colegul lor în timpul unor filmări. În această călătorie sunt însoţiţi de către un tânăr co-pilot care poate fi sau nu fiul lui Zissou (Owen Wilson), o frumoasă ziaristă (Cate Blanchett), trimisă pentru a concepe un profil al lui Zissou, fosta sa soţie şi co-producătorul Eleanor (Anjelica Huston).

În timpul expediţiei, echipajul se confruntă cu tot felul de complicaţii, inclusiv piraţi şi răpiri. Scenaristul-regizor Wes Anderson a reunit în această distribuţie o pleiadă de staruri, incluzându-i şi pe Willem Dafoe, Jeff Goldblum, Michael Gambon, Noah Taylor.

E deja gravat în istoria cinematografului: Wes Anderson este unul dintre cei mai noncomformişti şi mai imaginativi regizori contemporani.

Tăria lui Anderson rezidă în creionarea din câteva mişcări a unor personaje adorabil de excentrice. Galeria sa deja ilustră e completată aici cu Willem Dafoe, inginerul vasului, un german loial şi emoţional căruia îi place ca pantalonii scurţi să fie foarte scurţi sau cu Seu Jorge, responsabil pentru entertainment-ul de pe punte şi care interpretează piesele lui David Bowie pe un beat de bossa nova.

Distribuţia e uniform superbă. Murray e mortal de morocănos şi sarcastic în rolul unui bătrân lup de mare a cărui carieră a intrat la apă. Owen Wilson şi Dafoe sunt nişte gag-uri umblătoare. Blanchett pare să fie foarte amuzată de “jocul cu băieţii, în timp ce Angelica Huston face din aroganţă o glumă care creşte în intensitate. Până la final, nu îţi doreşti decât să pleci în croazieră cu gaşca asta dementă.

TOM AND JERRY: ROBIN HOOD AND HIS MERRY MOUSE
TOM ŞI JERRY: ROBIN HOOD ŞI CEATA LUI
Regia: Spike Brandt, Tony Cervone
Cu: Grey Delisle, John Dimaggio
Animaţie, SUA 2012
7,17

Jerrry, cel mai mic membru al bandei lui Robin Hood, îl întâlneşte pe Tom.

Robin Hood a fost capturat de maleficul şerif de Nottingham, iar Marion, dragostea lui, este prizoniera prinţului John. Pot veşnicii adversari Tom şi Jerry să lase la o parte rivalităţile şi să restabilească dreptatea?

O aventură cu totul nouă alături de cei mai tari eroi din padurea Sherwood: Tom si Jerry!
A furat de la bogaţi, a dat la săraci şi are nevoie disperată de ajutorul lui Tom şi a lui Jerry! Acum, faimosul haiduc Robin Hood a fost capturat de către şeriful cel rău din Nottingham, iar dragostea lui, fecioara Marian, este într-un pericol fără margini fiind prizoniera lacomului prinţ John. Vor reuşi oare cei doi înverşunaţi adversari, Tom şi Jerry, să lase deoparte neînţelegerile şi să salveze situaţia? Cu o super acţiune, cascadorii îndrăzneţe şi cântece antrenante, personajele tale favorite te vor distra cu siguranţă, de la început şi până la sfârşit. Toţi pentru unul şi distracţie pentru toţi în cea mai năstruşnică aventură din padurea Sherwood!

TOTAL RECALL (2012)
TOTAL RECALL: MEMORIE PROGRAMATĂ
Regia: Len Wiseman
Cu; Colin Farrell, Kate Beckinsale, Jessica Biel, Bryan Cranston, Bill Nighy
SF, SUA 2012
28,31

Bine aţi venit în compania care transformă visele în amintiri reale.

Pentru Douglas Quaid, călătoriile făcute doar cu mintea par evadarea ideală din viaţa cotidiană: tot ce îşi doreşte e să aibă amintiri reale despre o viaţă ca super-spion. Dar atunci când procedura dă greş, Quaid devine un fugar.

Pregătiţi-vă pentru adrenalină şi senzaţii tari în acest thriller inteligent, sexy şi plin de acţiune. Colin Farrell este Douglas Quaid, un muncitor care vizitează Rekall, o companie revoluţionară care poate transforma fanteziile în amintiri reale. Deşi are o soţie frumoasă şi iubitoare (interpretată de Kate Beckinsale), el este nemulţumit de viaţa pe care o duce şi îşi doreşte amintiri despre o existenţă de super-spion. Dar când procedura dă greş, iar graniţa dintre fantezie şi realitate este tot mai neclară, Quaid se va trezi vânat de autorităţi şi va trebui să lupte să-şi găsească propria identitate şi să-şi descopere propriul destin. Cu o distribuţie de excepţie, “Total Recall” este un thriller plin de acţiune şi de efecte vizuale spectaculoase!

TRAP FOR CINDERELLA
O NOUĂ IDENTITATE
Regia: Iain Softley
Cu: Tuppence Middleton, Alexandra Roach, Kerry Fox, Aneurin Barnard, Alex Jennings
Dramă, Marea Britanie 2012
23,24

O tânără îşi revine din amnezie după ce a supravieţuit unui incendiu.

Atunci când un incendiu dintr-o locuinţă de vară afectează două femei, una moare şi cealaltă îşi pierde memoria şi e arsă până în punctul în care devine de nerecunoscut. Chirurgia îi dă o nouă faţă, dar e oare ea criminala sau victima?

O casă de plajă de pe Riviera franceză e cuprinsă de flăcări. Înăuntru sunt două fete, Micky şi Domenica. Prietene încă din copilărie, ele au luat-o pe un drum separat. Una e bogată, alta săracă. Dar soarta le aruncă din nou împreună. Una supravieţuieşte focului, dar e complet arsă pe faţă şi nu mai are memorie. Chirurgia plastică îi dă o nouă figură, dar nu poate să-i redea memoria sau identitatea. Cine e ea? Ucigaşul sau victima? Este ea boema carismatică destinată să moştenească o avere sau contabila săracă obsedată de prietena ei din copilărie şi de o viaţă pe care n-o poate avea?

TWENTY8K
SECRETE
Regia: David Kew, Neil Thompson
Cu: Parminder Nagra, Jonas Armstrong, Stephen Dillane, Sebastian Nanena, Kaya Scodelario
Thriller, Marea Britanie 2012
23,24

Putere, lăcomie, corupţie şi crimă pe străzile din estul Londrei.

Deeva se întoarce acasă, în Marea Britanie, când fratele ei e arestat în urma unui schimb de focuri din Londra de est. Convins de inocenţa lui, ea începe să investigheze de una singură, doar ca să descopere o conspiraţie complexă.

Londra 2012. În timp ce partea de est a oraşului se pregăteşte pentru Olimpiadă, un adolescent e împuşcat în faţa unui club de noapte. Atunci când fratele ei este arestat pentru crimă, Deeva Jani se întoarce acasă de la Paris ca să afle ce s-a întâmplat şi, curând, descoperă o conspiraţie mult mai adâncă. În timp ce goneşte după adevăr, Deeva descoperă încrengăturile subterane sinistre ale unui oraş corupt şi un cerc de prieteni care nu sunt ceea ce par a fi. Confruntaţi cu deconspirarea şi cu ruina, adversarii puternici se coalizează împotriva ei. Deeva îşi poate pierde viaţa încercând s-o salveze pe cea a fratelui său.

UNDERWORLD 4: AWAKENING
LUMEA DE DINCOLO: TREZIREA LA VIAŢĂ
Regia: Måns Mårlind, Björn Stein
Cu: Kate Beckinsale, Stephen Rea, Michael Ealy, Theo James, India Eisley
Acţiune, SUA 2012
20,26

Războinica vampir Selene conduce lupta împotriva umanităţii.

Atunci când forţele umane descoperă existenţa clanurilor de vampiri şi de lycani, începe un război pentru eradicarea ambelor specii. Războinica vampir Selen conduce bătălia împotriva umanităţii.

În această a patra parte a poveştii „Lumea de dincolo”, Kate Beckinsale revine interpretând-o pe Selena, o războinică vampir care conduce lupta împotriva rasei umane. După ani de detenţie, ea este din nou liberă şi se trezeşte într-o lume complet schimbată în care oamenii au aflat de existenţa vampirilor şi a clanurilor Lycan, aşa că au pornit o luptă pentru eradicarea ambelor specii nemuritoare. În această situaţie, Selene trebuie să se lupte cu oamenii, dar şi cu cei din clanurile Lycan.

CARRYOVER MOVIES

ANUL DRAGONULUI (AKA. BUCHAREST – YEAR OF THE DRAGON)
Regia: Adina Popescu, Iulian Manuel Ghervas
Documentar, România 2013

Anul Dragonului prezintă poveştile unor imigranţi chinezi din Bucureşti, rătăciţi în peisajul social şi economic din România actuală şi în acelaşi timp, surprinde fragmente din realitatea românească văzute şi înţelese din perspectiva lor. Indiferent de statutul lor social, primele etape ale adaptării sunt dificile şi ascund adevăruri incomode.

Han Wenlong este un imigrant ilegal a cărui vis de a lucra pe un şantier din Europa de Est s-a sfârşit înainte de a începe. Shen Xiaoming este un om de afaceri chinez şi, în acelaşi timp, un cetăţean român care trăieşte suspendat între două lumi. Li Jianhua este un jurnalist care şi-a pus viaţa în pericol încercînd să prezinte într-un un mod obiectiv viaţa unei comunităţi, la un început de drum.

Pas cu pas, documentarul dezvăluie aspecte din viaţa celor trei protagonişti care reprezintă grupuri sociale distincte şi, în acelaşi timp, spune povestea unei comunităţi care încearcă să se adapteze într-o ţară necunoscută de care o leagă, însă, un trecut politic comun.

ARTHUR CHRISTMAS
MAREA CURSĂ DE CRĂCIUN
Regia: Sarah Smith, Barry Cook
Cu: James Mcavoy, Hugh Laurie, Bill Nighy, Jim Broadbent, Imelda Staunton
Animaţie, SUA 2011

Cum reuşeşte Moşul să ducă toate cadourile într-o singură zi? Veţi vedea!

Moş Crăciun şi echipa sa de reni se folosesc de trucuri de spionaj ca să livreze miliarde de cadouri copiilor din lumea întreagă. Şi ce se întâmplă dacă un singur copil e lăsat fără cadou? O catastrofă pe care doar Moşul o poate rezolva.

Această animaţie pentru toată familia dă la iveală, în sfârşit, răspunsul incredibil, nemaiştiut până acum, la întrebarea pe care fiecare copil şi-o pune: cum reuşeşte Moş Crăciun să livreze toate cadourile în doar o singură noapte? Răspunsul: printr-o operaţiune incitantă, ultra-hightech, pornită de la Polul Nord. Dar în inima filmului şade o poveste cu toate ingredientele “clasice” de Crăciun: o familie într-o stare de disfuncţie comică şi un erou neobişnuit, Arthur, cu o misiune urgentă care ar trebui completată înainte de răsărit.

BEYONCE: LIFE IS BUT A DREAM
BEYONCE: VIAŢA E DOAR UN VIS
Regia: Beyoncé Knowles, Ed Burke
Cu: Beyoncé Knowles
Documentar, SUA 2013

Toată lumea îi cunoaşte muzica, dar puţini o cunosc pe Beyoncé, femeia.

Superstarul Beyoncé este starul şi regizorului primului ei documentar HBO “special”, un film de lungmetraj în stil vérité care amestecă imaginile intime “behind-the-scenes” cu interpretările extraordinare din show-urile recente.

Un portret complex al lui Beyoncé, câştigătoarea a 16 premii Grammy, femeie de afaceri, compozitoare, actriţă, antreprenoare, soţie şi mamă, în care îşi expune extraordinarele talente ce au transformat-o într-un fenomen global, reuşind să reinventeze industria cântăreţilor profesionişti. Include înregistrări personale cu Beyoncé, filmate de ea cu laptopul personal, în care reflectă asupra realităţii din jurul celebrităţii, refugiul de pe scenă şi bucuria de a deveni mamă în ianuarie 2012. Filmul dezvăluie informaţii din copilăria lui Beyoncé în Houston şi conţine înregistrări personale care ne arată atât talentul ei precoce cât şi legătura strânsă dintre ea şi familia ei, inclusiv cu sora ei mai mică, Solange. Documentarul conţine informaţii şi despre următoarele etape din viaţa ei, după despărţirea de formaţia Destiny’s Child, când a început să-şi managerieze cariera şi şi-a construit propria companie, Parkwood Entertainment. Filmul cuprinde imagini cu provocările fizice şi psihice prin care trece în studioul de înregistrări, când se pregăteşte pentru concertele live, în timpul întâlnirilor de afaceri şi din mijlocul familiei sale, în special revenirea ei în industria muzicii după ce a născut-o pe Blue Ivy Carter, fetiţa pe care o are cu Jay-Z. Printre imaginile din spatele scenei se găsesc înregistrări din concertele lui Beyoncé, care reflectă nu doar incredibilul ei talent, dar şi prezenţa ei pe scenă şi dinamica coregrafiilor din concertele sale

BLUE-EYED BUTCHER
CĂLĂUL CU OCHI ALBAŞTRI
Regia: Stephen Kay
Cu: Sara Paxton, Lisa Edelstein, Justin Bruening, W. Earl Brown, Deborah Carson
Dramă, SUA 2012

Susan e acuzată de uciderea brutală a soţului ei aparent perfect.

Acest thriller psihologic e inspirat din povestea adevărata a lui Susan Wright, o tânără şi frumoasă soţie, mamă a doi copii, care îşi ucide violent soţul aparent perfect după ani de violenţă domestică.

Susan Wright, o texană superbă, părea să aibă o viaţă de poveste alături de Jeff, un soţ adorator şi cei doi copii frumoşi. Pentru prieteni, ei par o familie unită. Dar în 2003, la şase ani după căsătoria lor, basmul se face ţăndări atunci când Jeff e găsit mort şi îngropat în curtea locuinţei lor din suburbii. Comunitatea locală e şocată atunci când poliţia o acuză pe Susan de crimă cu premeditare: se pare ca l-ar fi ademenit pe soţul ei în dormitor, l-ar fi legat şi l-ar fi înjunghiat violent de aproape 200 de ori înainte de a şterge urmele crimei. În timp ce familia lui Jeff se confruntă cu ştirile devastatoare, Susan începe să pună la cale apărarea agresivă: l-a ucis pe Jeff ca să se apere pe ea şi pe copiii ei, după ce acesta a abuzat-o fizic şi psihic timp de ani de zile. Dar procuroarea Kelly Siegler e sceptică în ceea ce priveşte acest scenariu şi argumentează că ucigaşa e o sociopată manipulatoare care s-a folosit de frumuseţea ei ca lumea să-i treacă totul cu vederea – chiar şi o crimă.

BRAKE
SECRETUL
Regia: Gabe Torres
Cu: Stephen Dorff, Chyler Leigh, Jr Bourne, Tom Berenger, Bobby Tomberlin
Thriller, SUA 2012

Un agent secret se trezeşte prizonier în portbagajul unei maşini.

Agentul Jeremy Reins de la Serviciile Secrete e ţinut captiv în portbagajul unei maşini în mişcare şi îndură tortură fizică şi psihică în timp ce teroriştii încearcă să extragă de la el informaţii ca să-l asasineze pe preşedintele SUA.

Jeremy Reins (Stephen Dorff), un agent al Serviciilor Secrete, este pe cale să aibă o zi foarte proastă. Se trezeşte într-un întuneric total, confuz şi dezorientat. Singura sursă de lumină vine de la un ceas cu numere digitale de un roşu aprins aflat deasupra capului său. Să fie o bombă? Jeremy îşi dă seama repede că a dat de belea. Nu prea poate respira şi abia se mişcă. Şi nimeni nu îi va răspunde dacă va striga după ajutor. Apoi, el aude sunetul unui motor şi totul se clarifică… e captiv în portbagajul unei maşini în mişcare. Pe măsură ce călăii săi îşi dezvăluie identitatea şi motivele, Jeremy îşi dă seama că nu va fi eliberat până nu dezvăluie coordonatele “Ruletei”, un loc secret unde preşedintele SUA e dus în eventualitatea unui atac terorist.

EXTREMELY LOUD & INCREDIBLY CLOSE
EXTREM DE TARE ŞI INCREDIBIL DE APROAPE
Regia: Stephen Daldry
Cu: Tom Hanks, Sandra Bullock, Thomas Horn, Max Von Sydow, Viola Davis
Dramă, SUA 2011

O drama post 9/11 cu un băiat ce încearcă să rezolve un mister familial.

Un băiat descoperă o cheie stranie ce i-a aparţinut tatălui său, victimă a atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001. Băiatul încearcă să descopere secretele pe care cheia le ascunde şi, în acelaşi timp, să se împace cu moartea părintelui.

Adaptare dupa bestleller-ul omonim de Jonathan Safran Foer, drama Extrem de tare si incredibil de aproape este o poveste uluitoare, care izvorăşte din mintea lui Oskar Schell, un băiat superdotat de 11 ani din New York.

Într-o zi, el găseşte o cheie misterioasă printre lucrurile tatălui său care a murit în atentatele de la World Trade Center din 11 septembrie 2001. Descoperirea îl va face pe Oskar să pornească într-o căutare disperată a încuietorii pe care cheia găsită o poate deschide. Pe măsură ce rătăcirile lui se vor întinde în tot oraşul, eroul nostru va întâlni o serie de oameni diferiţi şi interesanţi – adevăraţi supravieţuitori în felul lor. Aceştia îi vor oferi un ajutor nesperat în găsirea legăturilor invizibile cu tatăl lui – omul care l-a învăţat pe micul Oskar să îşi înfrunte temerile faţă de lumea zgomotoasă şi plină de pericole ce-l înconjoară.

FIVE
CINCI
Regia: Demi Moore, Jennifer Aniston, Penelope Spheeris, Alicia Keys, Patty Jenkins
Cu: Patricia Clarkson, Rosario Dawson, Lyndsy Fonseca, Ginnifer Goodwin, Jeanne Tripplehorn
Dramă, SUA, 2012

Cinci scurtmetraje ce explorează impactul cancerului în viaţa oamenilor.

O antologie alcătuită din cinci filme de scurtmetraj, regizate de actriţe celebre, care explorează impactul cancerului la sân în viaţa oamenilor.

Cinci artişti excepţionali îşi unesc forţele împotriva cancerului la sân şi regizează câte un scurt segment al acestui film unic. Charlotte descrie o femeie (Ginnifer Goodwin) care se luptă să-şi ia rămas bun de la tânăra ei fiică. Povestea din Mia (Patricia Clarkson) se dezvăluie printr-o serie de flashback-uri. Cheyanne (Lyndsy Fonseca) e o stripteuză superbă al cărei mariaj e zguduit de o boală teribilă. Lili urmăreşte o carieristă (Rosario Dawson) care îi cere ajutorul surorii ei ca să-i spună mamei de diagnosticul primit. Şi, finalmente, în Pearl, un medic oncolog (Jeanne Tripplehorn) se trezeşte, brusc, în locul pacienţilor săi.

HYSTERIA (2011)
ISTORIA ISTERIEI
Regia: Tanya Wexler
Cu: Hugh Dancy, Maggie Gyllenhaal, Jonathan Pryce, Felicity Jones, Rupert Everett
Comedie, SUA 2011

O comedie romantică despre inventarea vibratorului în Anglia victoriană.

O comedie romantică cu o distribuţie excelentă alcătuită din Maggie Gyllenhaal şi Hugh Dancy care spune povestea inedită şi surprinzătoare a unei descoperiri: naşterea vibratorului electromecanic chiar în toiul epocii pudice victoriene.

În Londra victoriană, Mortimer Granville, un tânăr doctor, încearcă să-şi construiască o reputaţie. El e angajat de un medic ca să descopere tratamente pentru femeile diagnosticate cu “isterie feminină” şi care, chipurile, au nevoie de “masaj pelvic”. Cele două fiice ale doctorului dezvoltă o pasiune pentru tânărul Granville, fiecare dintre ele încercând să-l cucerească. Şi iată lucrul cel mai interesant: pelicula e bazată pe povestea adevărată şi surprinzătoare a felului în care Mortimer Granville a născocit primul vibrator electromecanic în numele ştiinţei medicale!

JEFF, WHO LIVES AT HOME
RUFELE SE SPALĂ ÎN FAMILIE
Regia: Jay Duplass, Mark Duplass
Cu: Jason Segel, Ed Helms, Susan Sarandon, Judy Greer, Rae Dawn Chong
Comedie, SUA 2011

Un trântor aşteaptă semne de la univers ca să-şi împlinească destinul.

Nevoit să-şi părăsească beciul ca să-i facă un serviciu mamei sale, Jeff, un pierde-vară, trebuie să-şi descopere destinul într-o zi petrecută alături de fratele său care-şi urmăreşte soţia presupus adulterină.

Regizorii şi fraţii Jay şi Mark Duplass examinează soarta şi relaţiile de familie în comedia Jeff, Who Lives at Home, avându-l în rolul principal pe Jason Segel, un pierde-vară care încă trăieşte cu mama lui. El îşi petrece marea majoritate a timpului fumând iarbă şi explicând tuturor cum încă aşteaptă să-şi înţeleagă propriul destin, folosindu-se de filmul Signs ca model despre cum vede el lucrurile în lume. Fratele său Pat (Ed Helms) e un comis voiajor aflat în criza vârstei mijlocii care şi-a cumpărat o maşina sport nouă, în ciuda obiecţiilor soţiei sale (Judy Greer). După ce Jeff răspunde la telefon şi o voce cere să vorbească cu “Kevin”, el crede că acesta e semnul pe care l-a aşteptat îndelung. În timpul unei singure zile, Jeff şi Pat îşi vor confrunta frontal problemele, în timp ce sărmana lor mamă (Susan Sarandon) va găsi dragostea pentru prima oară de la moartea soţului ei.

LIKE CRAZY
LA NEBUNIE!
Regia: Drake Doremus
Cu: Anton Yelchin, Felicity Jones, Jennifer Lawrence, Charlie Bewley, Alex Kingston
Dramă, SUA 2011

Anna, o studentă britanică, se îndrăgosteşte de colegul ei Jacob.

Anna, o studentă britanică aflată la studii în SUA, se îndrăgosteşte de Jacob, colegul ei american. Cei doi pornesc într-o călătorie pasională care le va schimba viaţa, dar vor fi despărţiţi atunci când ea încalcă restricţiile impuse de viză.

O poveste de dragoste emoţionantă, răvăşitoare. Filmul regizorului Drake Doremus ilustrează superb felul în care prima dragoste reală e pe cât de entuziasmantă şi binecuvântată, pe cât e de devastatoare. Atunci când o studentă britanică, aflată la o universitate din SUA, se îndrăgosteşte de colegul ei de clasă american, ei pornesc într-o călătorie pasionantă, care le va schimba viaţa, însă vor fi despărţiţi atunci când fata încalcă restrictţiile impuse de viză. Like Crazy explorează problemele cu care se confruntă doi îndrăgostiţi şi atunci când sunt împreună şi atunci când sunt despărţiţi.

MADAGASCAR 3: EUROPE’S MOST WANTED
MADAGASCAR 3: FUGĂRIŢI PRIN EUROPA
Regia: Eric Darnell, Tom Mcgrath, Conrad Vernon
Animaţie, SUA 2012

Un grup de animale se alătură unui circ itinerant ca să se întoarcă acasă.

Leul Alex, zebra Marty, girafa Melman şi hipopotamul Gloria continuă să se lupte ca să se întoarcă în mult-iubitul lor New York. Călătoria îi poartă în Europa, unde ei descoperă metoda ideală ca să ajungă acasă: un circ itinerant.

Leul Alex, zebra Marty, girafa Melman şi hipopotamul Gloria plănuiesc să se întoarcă la New York, după o escapadă în Africa. Depinzând de cunoştinţele mecanice ale pinguinilor şi ale cimpanzeilor, planul lor eşuează. Astfel ei ajung în Monte Carlo, unde încearcă să elibereze Europa de animalele conduse de căpitanul Chantel DuBois, alăturându-se unui circ. Conduşi de venerabilul tigru siberian Vitaly, animalele, devenite atracţie a circului, nu sunt fericite cu statutul lor actual. În timpul călătoriei printr-o serie de oraşe europene, ultimul pe listă fiind Londra, Alex, Marty, Melman, şi Gloria îi ajută pe Vitaly, Gia, jaguarul şi pe Stefano, leul de mare, să îşi redescopere pasiunea pentru spectacole, să transforme şi să modernizeze performanţele circului.

PLASTIC DISASTERS
DEZASTRE ALE CHIRURGIEI ESTETICE
Regia: Kate Davis, David Heilbroner
Documentar, SUA 2006

Acest documentar HBO expune partea întunecată a chirurgiei plastice.

Milioane de oameni îşi fac operaţii estetice an de an, sperând că vor arăta şi că se vor simţi mai bine. Însă dacă ceva nu merge cum ar trebui, consecinţele pot fi devastatoare, atât din punct de vedere fizic cât şi psihic.

Agrafă în stomac. Rinoplastie. Liposucţie. Milioane de oameni se supun, anual, unor operaţii estetice sperând ca, astfel, să arate şi să se simtă mai bine. Dar dacă ceva nu funcţionează, consecinţele pot fi devastatoare. Acest documentar HBO expune latura întunecată a chirurgiei estetice pornind de la analiza a trei cazuri şocante de operaţii care s-au terminat teribil de prost. Beneficiind de imagini din blocul operator, filme personale, fotografii „înainte” şi „după” şi interviuri cu doctorii şi avocaţii pacienţilor, filmul scoate la iveală dezastrul emoţional şi fizic produs de operaţiile reparatorii, de preţul plătit de familie şi prieteni şi de recunoaşterea de către pacienţi a faptului că nimic nu s-ar fi întâmplat dacă nu recurgeau, iniţial, la o operaţie estetică.

ROMAN POLANSKI: ODD MAN OUT
ROMAN POLANSKY: UN CINEAST INCOMOD
Regia: Marina Zenovich
Cu: Roman Polanski, Susan Gailey, Samantha Geimer

Un documentar despre un cineast controversat şi arestarea sa din 2009.

Marina Zenovich, regizoare premiată cu Emmy, explorează confruntarea dintre politică, justiţie şi media în timp ce aruncă lumină asupra infamului caz de abuz sexual al lui Polanski şi asupra evadării din arestul casei sale din Elveţia.

În continuarea la documentarul său laureat cu premiul Emmy – Roman Polanski: Wanted And Desired, Marina Zenovich explorează recenta bătălie legală purtată pentru a-l aduce pe Roman Polanski înapoi în Statele Unite după mai bine de 30 de ani. Considerată “unul dintre cele mai lungi episoade din istoria sistemului de justiţie californian”, drama se întinde pe două continente şi atinge cele mai înalte eşaloane ale guvernelor din Statele Unite şi Europa. În timp ce bătălia legală se lungeşte, Zenovich examinează felul în care vieţile lui Polanski şi a Samanthei Geimer au fost complet schimbate de întâlnirea lor cu natură sexuală din 1977. Cum Polanski e acum din nou un om liber şi cum cazul procuraturii a fost serios compromis, Odd Man Out încearcă să schiţeze o încheiere a acestui caz extrem de controversat.

SI CAII SUNT VERZI PE PERETI (AKA CHASING RAINBOWS)
Regia: Dan Chisu
Cu: Adrian Titieni, Tudor Smoleanu, Anca Florescu, Ionut Visan, Nicodim Ungureanu
Comedie, România 2011

O poveste despre iluzia românească a îmbogăţirii rapide.

Amplasat în România, Şi caii sunt verzi pe pereţi urmăreşte două destine: al unui cuplu tânăr care s-a îmbogăţit şi al unui bărbat care, din cauza ignoranţei sale în materie de tehnologie, se lasă păcalit de un spam primit prin e-mail.

Şi caii sunt verzi pe pereţi este o poveste despre iluzia îmbogăţirii. Într-o ţară precum România, oamenii cred că a deveni bogat peste noapte nu este doar posibil, ci şi uşor realizabil. Plecând de la această realitate, filmul urmăreşte două destine: primul este cel al unui cuplu tânăr care câştigă la tombolă o sumă importantă de bani, iar cel de-al doilea este al unui magazioner care îşi pierde slujba din cauza lipsei cunoştintelor de calculator.

STRUCK BY LIGHTNING (2012)
LOVIT DE FULGER
Regia: Brian Dannelly
Cu: Chris Colfer, Rebel Wilson, Christina Hendricks, Sarah Hyland, Allison Janney
Comedie, SUA 2012

O comedie isteaţă, ireverentă, despre cum să supravieţuieşti în liceu.

Această comedie neconvenţională ne vorbeşte despre cum să supravieţuieşti în liceu atunci când colegii de clasă nu te înţeleg, părinţii sunt nebuni şi tot ce posezi sunt visele tale.

Liceanul Carson Phillips (Chris Colfer) este destinat unor lucruri mai importante decât îi poate oferi orăşelul său natal prăfuit şi plin de prejudecăţi. El e convins că se află pe drumul măreţiei, dar destinul are alt plan cu el. Demonstrând că viaţa e ceea ce se întâmplă atunci când eşti ocupat să-ţi construieşti viitorul, Carson îşi reaminteşte ultimele săptămâni care au fost pline de episoade amuzante şi aiuritoare.

THE AMAZING SPIDER-MAN (AKA. THE AMAZING SPIDER-MAN IN 3D)
UIMITORUL OM-PĂIANJEN
Regia: Marc Webb
Cu: Andrew Garfield, Emma Stone, Rhys Ifans, Denis Leary, Martin Sheen
Acţiune, SUA 2012

Peter încearcă să-şi dea seama cum a ajuns ce a ajuns.

Unul dintre cei mai populari eroi de benzi desenate şi de film s-a întors. Peter Parker găseşte un indiciu care l-ar putea face să înţeleagă de ce părinţii săi au dispărut atunci când era mic.

Peter Parker (interpretat de Andrew Garfield) este un licean retras, abandonat de părinţi în copilărie şi lăsat în grija unchiului Ben (interpretat de Martin Sheen) şi a mătuşii May (interpretată de Sally Field). Ca mulţi alţi tineri de vârsta lui, Peter este în căutarea propriei identităţi. În acelaşi timp, trăieşte prima sa dragoste – cu Gwen Stacy (interpretată de Emma Stone). Împreună, ei descoperă ce înseamnă iubirea şi implicarea într-o relaţie care se dovedeşte a fi plină de secrete. Descoperind o servietă misterioasă care aparţinuse tatălui său, Peter se hotărăşte să pornească pe urmele părinţilor pentru a înţelege motivele care i-au făcut să-l părăsească. Cercetările sale îl duc direct la OsCorp şi la laboratorul doctorului Curt Connors (Rhys Ifans), fostul coleg şi partener de proiect al tatălui său. Aici trebuie să înfrunte alter-ego-ul doctorului Connors, un personaj malefic numit Şopârla. Astfel, Peter e nevoit să ia nişte decizii care-i vor schimba total viaţa. Puterile sale speciale vor face din el un erou: Spider-Man.

THE BIG YEAR
ANUL CEL MARE
Regia: David Frankel
Cu: Steve Martin, Jack Black, Owen Wilson, Brian Dennehy, Anjelica Huston
Comedie, SUA 2011

Trei fanatici petrec un an într-o competiţie de observare a păsărilor.
Trei iubitori fanatici de păsări petrec un an întreg întrecându-se ca să identifice un număr cât mai mare de specii, după ce uraganul El Nino trimite în SUA o varietate extraordinară de înaripate rare.

David Frankel, regizorul lui The Devil Wears Prada şi Marley & Me, îi distribuie pe Steve Martin, Jack Black şi Owen Wilson într-o comedie sofisticată amplasată în lumea secretă, ciudată şi extrem de concurenţială a sportului denumit “observarea păsărilor”. Eroii, care fac parte din elita acestor specimene fanatice, se confruntă în cea mai mare competiţie din viaţa lor. În timp ce călătoresc de-a lungul şi de-a latul Americii de Nord ca să doboare recordul de specii observate stabilit în 1998, cei trei se trezesc că îşi sacrifică relaţiile personale ca să ajungă în fruntea clasamentului.

THE HITCHHIKER’S GUIDE TO THE GALAXY
GHIDUL AUTOSTOPISTULUI GALACTIC
Regia: Garth Jennings
Cu: Martin Freeman, Mos Def, Sam Rockwell, Zooey Deschanel, Bill Nighy
SF, SUA 2005

Cea mai mare aventură începe atunci când Pământul urmează să fie distrus.

Cu câteva minute înainte ca Pământul să fie distrus de o echipă de construcţii extraterestră, Arthur Dent, un om obişnuit, e răpit de pe planetă de prietenul său, un cercetător care editează o nouă ediţie a Ghidului autostopistului galactic.

Când Pământul urmează să fie distrus, începe cea mai grozavă aventură posibilă. “Nu intraţi în panică!” – acesta este motto-ul filmului.

Minunată de ţăcănită. Absolut isterică. Nebunesc de originală. Hitchhiker’s Guide To The Galaxy este cea mai tare comedie intergalactică.

Având la bază bestseller-ul lui Douglas Adams şi folosindu-se din abundenţă de efecte speciale desprinse parcă din altă lume, aceasta este o călătorie pe care nu vrei s-o ratezi. Cu câteva secunde înainte ca pământul să fie pulverizat de nişte creaturi malefice din univers, manieratul şi blândul Arthur Dent este trimis în spaţiu de către prietenul său, un extraterestru în formă umană. Aşa încep să apară necazurile, iar el împreună cu prietenii săi, printre care un preşedinte galactic cu două capete şi un android paranoic, caută câteva răspunsuri pentru a afla misterele vieţii şi ale universului.

THE JUNGLE BOOK 2
CARTEA JUNGLEI 2
Regia: Steve Trenbirth
Animaţie, SUA 2003

Un băiat din junglă renunţă la viaţa din sat şi pleacă în sălbăticie.

Mowgli se simte înstrăinat în noua sa casă, în ciuda eforturilor lui Shanti, prietena lui, şi ale frăţiorului său. Aşa că atunci când Baloo vine în vizită, băiatul junglei profită de ocazie ca să se întoarcă în sălbăticie.

După ce a lăsat în urmă viaţa din junglă, Mowgli a fost adoptat şi acum trăieşte împreună cu părinţii şi cu fratele său mai mic într-un sat din apropiere. El a devenit bun prieten cu Shanti, o fată din vecini. Însă viaţa lângă oameni nu i se pare simplă şi se decide să îşi viziteze prietenii din junglă. Familia sa devine ingrijorată şi Shanti pleacă în junglă în căutarea băiatului. Mowgli şi prietenul său, ursul Baloo, află că tigrul Shere Khan este pe urmele lor, căutând să se răzbune, iar Mowgli trebuie să facă tot posibilul să scape teafăr şi de această dată. Povestea clasică a junglei continuă în această ediţie specială a Cărţii Junglei cu toate personajele dvs. preferate din povestea originală, melodii ritmate şi noi partituri muzicale irezistibile!

WRATH OF THE TITANS (2012)
FURIA TITANILOR
Regia: Jonathan Liebesman
Cu: Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes, Rosamund Pike, Bill Nighy
Fantastic, SUA, 2012

Perseu înfruntă Infernul ca să-şi salveze tatăl, pe Zeus.

Bătălia epică dintre titani şi zei continuă în această continuare amplasată la 10 ani după evenimentele din Clash of the Titans, după ce Perseu coboară în Infern cu misiunea de a-l salva pe Zeus din ghearele lui Andes, Ares şi Cronos.

Sam Worthington, Ralph Fiennes şi Liam Neeson sunt din nou zei aflaţi în conflict în "Furia titanilor", în regia lui Jonathan Liebesman. A trecut aproape un deceniu de la înfrângerea eroică a monstruosului Kraken, iar Perseu încearcă să ducă o viaţă liniştită de pescar şi să fie un tată bun pentru fiul său Helius. Între timp, o luptă pentru supremaţie se dezlănţuie între zei şi titani, după ce ultimii, conduşi de liderul lor, Kronos, se eliberează din adâncurile infernului. Când Hades şi Ares încearcă să-l detroneze pe Zeus cu ajutorul lui Kronos, Perseu nu-şi mai poate ignora adevărata chemare, aceea de a face din nou ordine în Olimp…

Cu ajutorul reginei-războinice Andromeda, a fiului semi-zeu al lui Poseidon, Agenor, şi al zeului căzut Hefaistos, Perseus încearcă să-şi salveze tatăl, să-i distrugă pe Titani şi să salveze omenirea.

RETURN MOVIES

A FAMILY THANKSGIVING
ZIUA RECUNOŞTINŢEI ÎN FAMILIE
Regia: Neill Fearnley
Cu: Daphne Zuniga, Dan Payne, Gina Holden, Kennedi Clements, Faye Dunaway
Dramă, SUA, 2010

O avocată carieristă descoperă bucuriile unei vieţi mai echilibrate.

O avocată ambiţioasă îşi dă seama cât de diferită ar fi putut fi viaţa ei, atunci când e transformată miraculos în soţie şi mamă de o străină mistică. Eliberată de cariera care i-a dominat viaţa, ea află importanţa familiei.

Claudia (Daphne Zuniga) e o avocată obsedată de carieră care nu îşi doreşte decât să devină parteneră la firma la care lucrează. Pentru a-şi atinge scopul, ea face tot ce se poate şi ignoră pe toată lumea care n-are nicio legătură cu job-ul ei. Dar atunci când o femeie misterioasă (Faye Dunaway) se foloseşte de magie ca s-o ajute să-şi dea seama ce pierde, existenţa ei cotidiană este complet bulversată. Transportată într-o viaţă care nu are nimic de-a face cu cea actuală –în care are un soţ, copii şi o maşină de familie – ea trebuie să facă faţă noilor responsabilităţi. La început, Claudia încearcă să implementeze strategiile care au ajutat-o în lumea corporatistă. Dar atunci când îşi dă seama că această nouă postură cere mai mult suflet şi mai puţină determinare, începe să-şi dea seama că viaţa ei anterioară nu era chiar atât de grozavă.

A LEAGUE OF THEIR OWN
LIGA FEMININĂ DE BASEBALL
Regia: Penny Marshall
Cu: Tom Hanks, Geena Davis, Madonna, Lori Petty, Jon Lovitz
Dramă, SUA, 1992

În primul război mondial, două surori se alătură primei echipe feminine de baseball.

Liga profesionistă de baseball feminină a fost fondată în 1943, atunci când majoritatea bărbaţilor tineri erau plecaţi să lupte în cel de-al doilea război mondial. Liga a înflorit până după război şi a fost dată uitării după întoarcerea bărbaţilor.

În timp ce al doilea război mondial era în plină desfășurare, Jimmy Dugan, unul dintre puţinii bărbaţi neincorporaţi, un individ cam beţivan, dar cu un suflet mare și entuziast, pune pe picioare o echipă de baseball formată numai din femei, asumându-și ingrata funcţie de manager. În istoricul ligii americane, asemenea echipe

ALVIN AND THE CHIPMUNKS: CHIPWRECKED
ALVIN ŞI VEVERIŢELE: NAUFRAGIAŢI
Regia: Mike Mitchell
Cu: Jason Lee, David Cross, Jenny Slate
Comedie, SUA 2011

Masculii și femelele de veveriţă eșuează într-un paradis tropical.

Masculii și femelele de veveriţă se amuză și fac o mulţime de pozne pe o croazieră de lux, dar eșuează pe o insulă încă necartografiată. Acum, Alvin și prietenii lui trebuie să se întoarcă la civilizaţie…

Masculii și femelele de veveriţă – Alvin, Simon și Theodore și respectiv Jeanette, Eleanor și Brittany – se îmbarcă împreună cu Dave Seville, noul lor manager, pe un vapor de croazieră cu scopul de a ajunge într-o localitate în care trebuie să susţină un concert, transformând instantaneu puntea ambarcaţiunii de lux într-un teren de joacă și generând atât de mult haos, încât prietenul lor Dave nu mai știe cum să procedeze pentru a-i ţine în frâu și a-i împiedica să ruineze vacanţa tuturor călătorilor. Cele șase veveriţe își petrec timpul liber făcând ceea ce știu ele mai bine, adică să cânte, să danseze și să comită tot soiul de ghidușii, dar atunci când se aventurează pe o insulă pustie, au ghinionul de a rămâne blocate acolo, împrietenindu-se însă cu un pasager clandestin de pe vapor care le este de mare ajutor în tentativa lor de a găsi o modalitate de a se întoarce în siguranţă acasă. În vreme ce buclucașele veveriţe caută drumul de întoarcere și descoperă că insula pe care sunt prizoniere nu este pustie așa cum au crezut la început, Dave Seville face tot ceea ce îi stă în putinţă pentru a-și recupera prietenii dispăruţi.

ANOTHER EARTH
UN ALT PĂMÂNT
Regia: Mike Cahill
Cu: Brit Marling, Matthew-Lee Erlbach, Dj Flava, William Mapother, Meggan Lennon
Dramă, SUA 2011

Într-o noapte, tragedia lovește două vieţi și le leagă irevocabil.

În ajunul descoperirii unui Pământ duplicat, vieţile unei tinere și sclipitoare astrofiziciene și a unui compozitor talentat sunt lovite de tragedie; destinele lor se întretaie irevocabil.

În “Another Earth”, Rhoda Williams (Brit Marling), o tânără acceptată în programul de astrofizică MIT, aspiră să exploreze cosmosul. John Burroughs (William Mapother) este un compozitor talentat care a ajuns la apogeul profesiei sale și așteaptă un al doilea copil. Imediat după șocul descoperirii unui Pământ duplicat, tragedia lovește vieţile acestor străini și destinele lor se unesc irevocabil.

BAD ASS
VETERANUL
Regia: Craig Moss
Cu: Danny Trejo, Charles S. Dutton, Patrick Fabian, Joyful Drake, John Duffy
Acţiune, SUA 2012

Un veteran ia legea în propriile mâini atunci când amicul lui este ucis.

Un veteran din Vietnam devine, mai întâi, un erou local atunci când le ţine piept unor extremişti skinhead într-un autobuz şi apoi un justiţiar, după ce poliţia refuză să investigheze uciderea brutală a celui mai bun amic al său.

Frank Vega, un veteran decorat al războiului din Vietnam, se întoarce acasă, dar este respins de societate şi se trezeşte şi fără slujbă şi fără iubită. 40 de ani mai târziu, după un incident într-un autobuz, în care el protejează un bătrân de culoare în faţa a doi extremişti skinhead, Frank devine un erou local şi este, din nou, celebrat. Dar norocul său se transformă încă o dată în ghinion, atunci când Klondike, cel mai bun prieten al său, este ucis şi poliţia refuză să cerceteze cazul. Va trebui să facă dreptate de unul singur.

BEING HUMAN
CĂLĂTOR PRIN TIMP
Regia: Bill Forsyth
Cu: Robin Williams, Anna Galiena, John Turturro, Hector Elizondo, Vincent D’Onofrio
Dramă, Marea Britanie,1994

Un om își caută locul în lume prin cinci epoci istorice diferite.

Robin Williams interpretează un om obișnuit ce traversează cinci ere istorice diferite, de la epoca de bronz și până în prezent. Williams cade, se ridică și cade din nou, pentru ca, în cele din urmă, să-și dea seama ce înseamnă umanitatea.

Robin Williams are rolul principal în această colecţie unică și emoţionantă de povești legate de o temă comună: nevoia unui om de a-și găsi locul în lume. În fiecare dintre aceste povestiri, bărbatul pornește într-o călătorie. În toate aceste călătorii, el va experimenta o odisee care se întinde pe mii de ani, din sălbăticia epocii bronzului, la nebunia metropolei contemporante. În fiecare dintre aceste incursiuni, el se apropie din ce în ce mai mult de ceea ce caută: acel loc de care să aparţină și pe care să-l numească “acasă” și acele relaţii profunde care dau sens existenţei.

BEING JOHN MALKOVICH
ÎN PIELEA LUI JOHN MALKOVICH
Regia: Spike Jonze
Cu: John Cusack, Cameron Diaz, Catherine Keener, John Malkovich, Ned Bellamy
Comedie, SUA 1999

Craig Schwartz descoperă un portal în mintea actorului John Malkovich…

Craig, deprimat de o slujbă infectă și de o căsnicie nefericită, descoperă un portal în mintea actorului John Malkovich. Filmul devine din ce în ce mai aberant de amuzant, pe măsură ce din ce în ce mai mulţi oameni află despre portal.

"Being John Malkovich" e o comedie trăsnită despre ce înseamnă să intri "în pielea altcuiva"… împotriva voinţei sale. Craig Schwartz (John Cusack) este un păpuşar împătimit, care a ajuns să-şi exprime sentimentele aproape numai prin intermediul improvizaţiilor cu marionete, dar talentul cu care a fost hărăzit nu-l ajută să-şi câştige existenţa. De acord, poate că teatrul de marionete e desuet, dar nu e nici pe departe atât de bizar ca noua slujbă a lui Craig, în birourile companiei LesterCorp, situate la etajul şapte şi jumătate într-o clădire din Manhattan. Etajul şapte şi jumătate, este chiar jumătate de etaj, unde oamenii merg aplecaţi şi liftul trebuie blocat cu ranga între etaje la punct fix. Nebunia începe când Craig descoperă în spatele unui fişier o uşiţă secretă care duce literalmente în capul lui John Malkovich, unde poate "vizita" un sfert de oră, după care e ejectat (da, la propriu!) pe o autostradă. Evident, senzaţia de a nu fi întru totul stăpân pe el însuşi îl scoate din minţi pe Malkovich. Măcar dacă Craig s-ar mulţumi să fie singurul care să vadă viaţa prin ochii lui. Dar împreună cu o colegă pune la cale o mică afacere privată: 200$ în schimbul unui sfert de oră în pielea faimosului actor. Afacerea merge bine, însă viaţa lui Craig merge din dezastru în dezastru. Nu numai că devine dependent de sfertul de oră din capul lui Malkovich, dar descoperă că actorul e ţinta unui grup care a descoperit secretul vieţii veşnice.

BLACK GOLD (AKA. DAY OF THE FALCON)
AURUL NEGRU
Regia: Jean-Jacques Annaud
Cu: Mark Strong, Antonio Banderas, Freida Pinto, Riz Ahmed, Tahar Rahim
Dramă, Franţa 2011

O poveste epică despre rivalitatea dintre doi emiri arabi în anii ‘30.

Această aventură epică spune povestea rivalităţii dintre doi emiri arabi în anii ’30, în momentul în care petrolul era descoperit, şi urmăreşte ascensiunea unui lider tânăr, dinamic, care uneşte triburile din deşert.

În anii ’30, în peninsula arabă, doi lideri rivali se confruntă. Victoriosul Nesib, emirul din Hobeika, trasează condiţiile de pace pentru rivalul său Amar, sultanul din Salmaah. Cei doi bărbaţi hotărăsc că niciunul nu poate avea pretenţii la bucata de pamânt dintre cele două ţări, un “no man’s land” numit “Centura galbenă”. În schimb, Nesib adoptă cei doi băieţi ai lui Amar, pe Saleeh şi Auda, ca o garanţie a păcii.

12 ani mai târziu, Saleeh şi Auda au devenit tineri bărbaţi. Saleeh, războinicul, încearcă să scape din colivia sa aurită şi să se întoarcă pe pământul tatălui său. Lui Auda îi pasă doar de cărţi şi de ştiinţă. Într-o zi, Nesib, tatăl lor adoptiv e vizitat de un american din Texas. El îi spune emirului că ţinutul său e binecuvântat cu petrol şi îi promite o bogăţie dincolo de orice închipuire. Nesib îşi imaginează un tărâm al posibilităţilor infinite, un regat cu drumuri, şcoli şi spitale, toate plătite de aurul negru ce zace sub nisip. Există doar o singură problemă: petrolul e localizat în “Centura galbenă”. Terenul e acum pregătit pentru o luptă epică dintre două regate pentru controlul acestei fâşii şi al viitorului.

CORNOUAILLE (AKA. HOUSE IN BRITTANY)
CASA DIN CORNOUAILLE
Regia: Anne Le Ny
Cu: Vanessa Paradis, Samuel Le Bihan, Jonathan Zaccaï, Laurent Stocker, Martin Jobert
Dramă, Franţa, 2010

O poveste despre iertare și speranţă în splendidele peisaje ale Bretaniei.

Odile este o tânără independentă și raţională care trăiește în Paris și care moștenește pe nepusă masă o casă în Bretania. Totuși, în ceţosul și misteriosul Cornuaille, nimic nu merge conform planului…

Paris, în prezent. Odile este o femeie adorabilă de 35 de ani care își ţine viaţa sub control. Are propria sa afacere de succes, a ales să rămână celibatară și are o idilă cu vechea sa dragoste, Fabrice, un bărbat căsătorit. Așa că atunci când descoperă că mătușa sa de curând decedată i-a lăsat o casă în Bretania, tot ce își dorește Odile e s-o vândă imediat. După ani de zile, ea se întoarce la proprietatea care străjuiește coasta misterioasă și splendidă a Bretaniei și e confruntată imediat cu amintirea tragică a morţii accidentale a tatălui său. Nu numai că e forţată să-și confrunte amintirile, dar fantomele trecutului sunt readuse la suprafaţă de noi întâlniri, iar Odile experimentează o schimbare de situaţie care îi va schimba viaţa pentru totdeauna.

CRITTERS 3
Monştrii 3
Horror, SUA, 1991
R: Kristine Peterson
D: Leonardo Dicaprio, Aimee Brooks, Terrence Mann, John Calvin, Don Opper

Micile creaturi carnivore extraterestre au pus ochii pe o clădire din Los Angeles.

Creaturile carnivore cu blană invadează o clădire de apartamente din Los Angeles și-și înfing colții ascuțiți în bieții chiriași. Cel care conduce lupta de salvare este Josh, care este decis să învingă și să salveze planeta.

Se spune că ești ceea ce mănânci. În ” Monştrii 3”, micile creaturi carnivore cu blană invadează o clădire de apartamente din Los Angeles, iar cei vizați sunt bieții chiriași de acolo. Extratereștrii împrăștie groaza și teroarea în marele oraș, dar se întâmplă să le iasă în cale Josh (Leonardo Dicaprio), un tânăr care este decis să salveze planeta și să-i învingă pe monștri. Din distribuție, Aimee Brooks, Terrence Mann, John Calvin și Don Opper.

CRITTERS 4
Monştrii 4
Horror, SUA, 1992
R: Rupert Harvey
D: Don Opper, Terrence Mann, Paul Whitthorne, Angela Bassett, Brad Dourif

Eforturile oamenilor de distrugere a monștrilor îi duc într-o călătorie în spațiu.

Plasată cu cincisprezece ani în viitor, după ce ultimul atac al monștrilor fusese înfrânt, un echipaj descoperă ouă de-ale acestora. Îngrijorați de ceea ce au găsit, oamenii trec la acțiune.

Chiar înainte să distrugă ouăle micilor creaturi extraterestre cu blană, Charile, un vânător de recompense, află că este ilegal să distrugă o specie dintr-o altă galaxie, chiar dacă este vorba despre una carnivoră ce amenință populația de pe Terra. Astfel, el decide să organizeze un transport. Însă, totul se pierde în spațiu și, după 53 de ani de congelare, ele sunt găsite. Povestea va merge incredibil de departe, ducându-i pe oameni într-o călătorie în spațiu.

DOLPHIN TALE
POVESTEA DELFINULUI
Regia: Charles Martin Smith
Cu: Harry Connick Jr., Ashley Judd, Nathan Gamble, Kris Kristofferson, Morgan Freeman

Prietenia dintre un băiat și un delfin care și-a pierdut coada.

Inspirat dintr-o uimitoare poveste adevărată, “Dolphin Tale” e un film de familie despre Winter, un delfin femelă care și-a pierdut coada într-o capcană pentru crabi și despre Sawyer, un băiat timid de 11 ani care se împrietenește cu ea.

Inspirat dintr-o incredibilă poveste adevărată, “Dolphin Tale” e o poveste despre Winter, o tânără femelă delfin, care își pierde coada într-o capcană pentru crabi și despre Sawyer, un băieţel introvertit de 11 ani care se împrietenește cu ea. După prima lor întâlnire, la delfinariul din Clearwater, Sawyer (Nathan Gamble) se raliază cu prietenii și cu familia ca s-o salveze pe Winter și să convingă un doctor progresist (Morgan Freeman) să creeze o proteză unică în stare să-i redea delfinului capacitatea de a înota.

Regizat de actorul și de regizorul Charles Martin Smith (“Never Cry Wolf”), această dramă de familie plină de inspiraţie îi are distribuţie pe Harry Connick, Jr., în rolul biologului marin care salvează delfinul, pe Ashley Judd, în rolul mamei băiatului și pe Winter, delfinul care își joacă propriul rol.

FINAL DESTINATION 5
DESTINAŢIE FINALĂ 5
Regia: Steven Quale
Cu: Nicholas D’Agosto, Emma Bell, Miles Fisher, Courtney B. Vance, Arlen Escarpeta
Horror, SUA, 2011

După prăbușirea unui pod, supravieţuitorii află că nu pot păcăli Moartea.

Un grup de colegi aflat într-o excursie corporatistă scapă cu viaţă după prăbușirea unui pod datorită premoniţiei unuia dintre ei, dar sunt urmăriţi de o forţă invizibilă care pare a fi Moartea însăși, hotărâtă să-și ia ce i se cuvine.

La 11 ani de la explozia fatală survenită la decolarea zborului 180 cu destinaţia Paris, la 8 ani de când pe autostrada 23 s-a produs un accident în lanţ în care și-au pierdut viaţa o mulţime de oameni, la 5 ani de la deraierea unui carusel într-un parc de distracţii și la 2 ani de când un accident întâmplat la o cursă de mașini s-a soldat cu pierderea multor vieţi omenești, tânărul Sam Lawton are o premoniţie bizară referitoare la prăbușirea podului suspendat pe care se află în acel moment și reusește în ultima clipă să evite moartea și să salveze vieţile câtorva alte persoane. Numai că Sam Lawton și iubita lui Molly Harper nu au prea multe motive să se bucure că au evitat catastrofa, pentru că descoperă în curând, pe propria piele, că destinul nu poate fi păcălit și că moartea te gasește oriunde te-ai ascunde, reclamându-și victimele în cele mai cumplite și mai brutale moduri imaginabile. Pe măsură ce puţinii supravieţuitori ai dezastrului de pe podul suspendat mor în chinuri, Sam și Molly înţeleg că nu era scris în stele ca ei să rămână în viaţă după prăbușirea podului și că moartea îi vânează acum pe toţi pentru a-și împlini menirea.

FRIDAY AFTER NEXT
Vineri, în Ajun de Crăciun
Comedie, SUA, 2002
R: Marcus Raboy
D: Ice Cube, Mike Epps, John Witherspoon, Don ‘D.C.’ Curry, Anna Maria Horsford

Doi băieţi de cartier înveteraţi trebuie să muncească pentru prima dată în viaţă.

Se apropie Crăciunul iar cei doi verișori Craig și Day-Day au în sfârșit apartamentul lor. Însă, ei sunt jefuiți de cineva care pretindea că este Moș Crăciun, așa că, pentru prima dată în viața lor, sunt obligați să își caute un job.

Acțiunea are loc în perioada sărbătorilor de iarnă, când în sfârșit, Craig și Day Day, doi verișori, au reușit să aibă apartamentul lor. Mai mult, aceștia fac rost de o slujbă (agenți de pază), agață fete, beau și consumă droguri ușoare, li se pare că sunt în al nouălea cer. Fericirea lor nu durează mult, căci într-o zi descoperă că au fost jefuiți…

GAME CHANGE
JOCUL SE SCHIMBĂ
Regia: Jay Roach
Cu: Woody Harrelson, Julianne Moore, Ed Harris, Ron Livingston, Sarah Paulson
Dramă, SUA, 2012

Această dramă HBO are în centru campania prezidenţială a lui John McCain din 2008.

Această dramă HBO, cu o distribuţie excepţională, se concentrează pe campania prezidenţială a lui John McCain, din clipa în care o alege pe Sarah Palin, guvernatoarea Alaskai, ca mâna sa dreaptă, pâna la înfrângerea lor în alegerile generale.

Bazat pe cartea bestseller a lui Mark Halperin și John Heilemann, “Game Change” ne oferă o perspectivă captivantă asupra campaniei prezidenţiale din 2008 a lui John McCain, de la nominalizarea guvernatorului Alaskai, Sarah Palin, pentru postul de vice-președinte, până la înfrângerea lor în alegerile generale. Povestit prin ochii lui Steve Schmidt, strategul campaniei lui McCain, filmul revizitează momente definitorii ale politicii SUA,. Regizat de Jay Roach și scris de Danny Strong – aceași echipa care a realizat drama HBO “Recount”, câștigătoare a unui premiu Emmy.

GHOST RIDER: SPIRIT OF VENGEANCE
GHOST RIDER: DEMONUL RĂZBUNĂRII
Regia: Mark Neveldine
Cu: Nicolas Cage
Acţiune, SUA, 2012

Johnny Blaze se luptă în continuare cu statutul său de slujitor al Satanei

Johnny Blaze este contactat de călugarul războinic Moreau care îi propune să salveze un băiat în vârsta de 10 ani, căruia Diavolul vrea să-i ia in stăpânire corpul pentru a se putea întoarce pe Pământ sub formă umană.

Cascadorul Johnny Blaze, care şi-a vândut în zadar sufletul Satanei pentru a-şi vindeca tatăl de cancer pulmonar şi care a dobândit nemurirea, simte că puterile supranaturale de care dispune sunt mai degrabă un blestem decât o binecuvântare şi refuză să le mai folosească, autoexilându-se într-o regiune izolată din Europa de Est. Însă pacea sa nu durează prea mult, pentru că e contactat de către călugărul războinic Moreau, unul dintre componenţii ordinului religios al arhanghelului Mihail, care îi propune să salveze un băiat în vârstă de 10 ani pe nume Danny, căruia Diavolul vrea să-i ia în stăpânire corpul pentru a se putea întoarce pe Pământ sub formă umană. Johnny Blaze este reticent la ideea de a se transforma din nou în creatura demonică Ghost Rider pentru a-l proteja pe copil şi pe mama acestuia, Nadya. Danny şi Nadya sunt urmăriţi de Roarke Carrigan, un om aflat în slujba Satanei, care are cunoştinţe detaliate despre Ghost Rider şi despre identităţile pe care acesta le-a avut de-a lungul secolelor. Acesta se transformă într-un demon botezat Blackout pentru a se putea lupta cu alter ego-ul lui Johnny Blaze de pe poziţii de egalitate.

HAPPY FEET TWO
Happy Feet 2: Mumble dansează din nou
Animaţie, Australia, 2011
R: George Miller
Voci: Elijah Wood, Robin Williams, Pink

Poporul pinguin se unește ca să danseze și să alunge întunericul.

Ultima aventură a pinguinilor ne duce încă o dată în Antarctica. Pinguinii Mumble și Gloria au acum un puiuţ, pe Erik. Dar, noi pericole ameninţă naţiunea și cu toţii vor fi forţaţi să muncească și să danseze cot la cot ca să se salveze.

Partea a doua a animaţiei premiate cu Oscar în 2007, Happy Feet 2, readuce pe marile ecrane peisajele feerice din Antarctica și pe cei mai buni dansatori de step: pinguinii Mumble (Elijah Wood), Gloria (Pink) și prietenii lor, indrăgiţii Ramon și Lovelace (Robin Williams). Mumble, pinguinul dansator de step, şi Gloria, femela de pinguin cu o voce minunată, au acum un pui, pe Erik. La fel ca şi tatăl său, micul pinguin imperial Erik se străduieşte mereu să-şi descopere talentul. Din nefericire, Erik e total nepriceput la coregrafie şi nu poate prinde paşii de dans. Ruşinat, micul pinguin fuge de-acasă şi astfel îl cunoaşte pe Marele Sven, un pinguin care poate să zboare! Tatăl Mumble nici nu mai speră să poată concura în faţa lui Erik cu noul model de viaţă al micuţului. Între timp, pericole neaşteptate îi ameninţă pe toţi pinguinii, iar pentru a se salva se pare că trebuie să se unească cu toate creaturile din Antarctica şi să… danseze.

HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS: PART 2
HARRY POTTER ŞI TALISMANELE MORŢII: PARTEA A II-A
Regia: David Yates
Cu: Daniel Radcliffe, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Rupert Grint, Emma Watson
Fantastic, Marea Britanie 2011

Bătălia finală cu Lord Cap-de-mort, care e hotărât să-l distrugă pe Harry…

Harry, Ron și Hermione se pregătesc pentru bătălia finală cu Lord Cap-de-mort, care e hotărât să-l distrugă definitiv pe Harry. Ei trebuie să găsească ultimul Horcrux, înainte ca plănurile malefice ale inamicului lor să se împlinească.

Evenimentul cinematografic al unei generaţii se încheie odată cu capitolul final din monumentala serie “Harry Potter”. În acest final grandios, tensiunea urcă la cote nebănuite, culminând cu bătălia epică dintre Harry Potter și cel mai mare dușman al său, Lordul Cap-de-mort. Lunga călătorie ia sfârșit cu dramatica încleștare între bine și rău. După ce au distrus un Horcrux și au aflat semnificaţia magicelor Talismane ale Morţii, Harry împreună cu Ron și Hermione continuă căutarea celorlalte Horcruxuri, pentru a avea o șansă de a-l distruge pe Cap-de-mort. Însă, spre ghinionul lor, maleficul personaj reușește să pună mâna pe Bagheta de soc și acum vrea cu orice preţ să atace școala Hogwarts și să pună stăpânire pe cele două lumi.

HOUSE PARTY 3
Petrecere acasă 3
Comedie, SUA, 1994
R: Eric Meza
D: Christopher Reid, Christopher Martin, David Edwards, Angela Means, Tisha Campbell

Ești invitat la cea mai tare petrecere dintre toate, căci acum Kid se însoară.

După ce încearcă în zadar să își convingă prietenul că ideea de a se însura nu este cea mai bună, Play se resemnează și începe să organizeze o petrecere a burlacilor cum nu a mai existat până acum.

Vino la o nouă petrecere acasă, cea de-a treia, dar și cea mai tare dintre toate cele de până acum, deoarece, Kid (Christopher Reid) s-a îndrăgostit până peste cap și este hotărât să se căsătorească. De vreme ce nu își poate convinge prietenul că face o mare greșeală, Play (Christopher Martin) pune la cale o petrecere a burlacilor cum nu a mai existat până acum. Însă, toate planurile lor vor fi date peste cap după ce în oraș își fac apariția cei trei nepoți ai lui Kid care vor să le arate celor doi cum este să te distrezi cu adevărat.

IT’S KIND OF A FUNNY STORY
Spitalul de nebuni
Comedie, SUA, 2010
R: Anna Boden, Ryan Fleck
D: Keir Gilchrist, Emma Roberts, Zach Galifianakis, Viola Davis, Lauren Graham

Craig, un adolescent epuizat, se internează într-o clinică de boli mentale.

Un băiat de 16 ani, stresat de complicaţiile vieţii de adolescent, se internează într-o clinică de psihiatrie. El este trimis în pavilionul pentru adulţi, acolo unde se împrieteneşte cu un pacient care îi devine şi mentor şi protejat.

Ne află în Brooklyn, într-o duminică, la ora 5 dimineaţa. Craig Gilner se grăbeşte cu bicicleta spre intrarea unui sanatoriu de boli mentale; acest adolescent sclipitor de 16 ani e stresat de problemele vieţii de adolescent. Chiar înainte ca părinţii şi sora lui mai mică să se trezească, Craig se internează în spitalul Argenon şi este consultat de un psihiatru. Dar pavilionul pentru tineri e închis temporar, aşa că se vede trimis în cel pentru adulţi. Bobby, unul dintre pacienţi, devine şi mentorul şi protejatul lui Craig. Băiatul se simte atras de hipersensibila Noelle, care are tot 16 ani, o fată care l-ar putea face s-o uite pe Nia, dragostea sa neîmpărtăşită. Cum psihiatrul şef îi spune că trebuie să rămână în spital cel puţin cinci zile, Craig va avea nevoie de susţinerea prietenilor din spital şi de afară ca să înveţe mai multe despre viaţă, dragoste şi despre presiunile maturizării.

JACK AND JILL
Jack şi Jill
Comedie, SUA, 2011
R: Dennis Dugan
D: Adam Sandler, Al Pacino, Katie Holmes, Elodie Tougne, Rohan Chand

Adam Sandler îi interpretează pe Jack și pe Jill, frate și soră gemeni.

Jack are toate motivele să fie fericit: are o soţie frumoasă, copii grozavi, o casă superbă și o slujbă de succes. Şi, totuși, el e terifiat de vizita anuală de Thanksgiving făcută de sora lui, Jill, o fiinţă enervantă și nevrotică.

Recunoscut drept un actor de comedie foarte talentat, Adam Sandler interpretează pentru prima dată în carieră un rol dublu, deosebit de ilar. Jack Sadelstein este un tip fericit cu o carieră înfloritoare în publicitate, o soţie iubitoare și doi copii minunaţi. Singura problemă din viaţa lui apare în fiecare an, de Ziua Recunoștinţei, când sora lui geamănă, Jill, vine în vizită și pare să nu mai vrea să plece. Deși este foarte arţăgoasă, neîndemânatică și își înnebunește fratele cu tot felul de solicitări excentrice, Jill se bucură de susţinerea întregii lui familii, dar și de dragostea unui pretendent celebru foarte insistent. Aflată în tribună la un meci de baschet, Jill este remarcată de către celebrul actor Al Pacino, care se îndrăgostește de ea și o invită la intâlniri romantice, spre surprinderea fratelui ei geamăn, agasat de faptul că sărbătorile au trecut, iar musafira nepoftită nu are de gând sa se întoarcă la New York.

JINGLE ALL THE WAY
Goana după cadou
Familie, SUA, 1996
R: Brian Levant
D: Arnold Schwarzenegger, Sinbad, Phil Hartman, Rita Wilson, Robert Conrad

De Crăciun, un tată vrea să îi ia o jucărie grozavă copilului său.

Suntem înaintea Crăciunului, iar un om de afaceri important este decis să îi cumpere fiului său cea mai căutată jucărie a sezonului, este vorba despre figurina Turbo Man.

“Goana după cadou” îl are protagonist pe Arnold Schwarzenegger, un tată care este de neoprit în ambiția de a-i face fiului cel mai frumos cadou de Crăciun. Din păcate, dorința copilului de a-l primi pe Turbo Man din partea Moșului, nu este una ușor de îndeplinit, deoarece suntem chiar în Seara de Ajun. În plus, stocul de figurine cu acest personaj se terminase încă de la Ziua Recunoștinței. Cu toate acestea, omul de afaceri are un plan, căci află cine a fost acela care a cumpărat ultima jucărie. Din această clipă, pentru eroul poveștii începe o luptă nebună care are o singură miză: Turbo Man pentru fiul său, iar el este decis să câștige cu orice preț.

KISSING JESSICA STEIN
Tentaţiile Jessicăi Stein
Comedie, SUA, 2001
R: Charles Herman-Wurmfeld
D: Jennifer Westfeldt, Heather Juergensen, Scott Cohen, Tovah Feldshuh, Jackie Hoffman

O ziaristă care pornește în căutarea bărbatului perfect, găsește femeia perfectă.

Urmăriți povestea unei femei care pornește în căutarea bărbatului perfect, dar are surpriza descoperirii femeii perfecte. Din această clipă ea înțelege că nu este chiar atât de hetero cum credea, iar din această clipă până la o idilă cu femeia care îi era prietenă mai rămâne doar un pas.

Amuzant și sensibil, “Tentațiile Jessicăi Stein” este “o comedie romantică excelentă” (Rolling Stone), complet ieșită din tipare, care vă va lăsa zâmbind!

Traiul fără un partener nu este o problemă ușor de rezolvat pentru Jessica Stein, o femeie atrăgătoare, jurnalistă la un mare ziar. După un șir de relații de-a dreptul dezastruoase, căutarea bărbatului perfect pare a fi în zadar. Însă, un anunt mai ciudat din ziar îi atrage atenția și, în cele din urmă, o va duce către jumătatea ei sufletească. Ceea ce urmează este o comedie romantică, inteligentă si sofisticată.

LAURAS STERN UND DIE TRAUMMONSTER
STEAUA LAUREI ŞI MONŞTRII DIN VIS
Regia: Thilo Rothkirch, Ute Von Münchow-Pohl
Animaţie, Germania, 2011

Ultima aventură a Laurei Stern îi ajută pe copii să-şi înţeleagă visele.

Laura şi fraţiorul ei, Tommy, pleacă într-o aventură incitantă în lumea viselor, acolo unde trebuie să salveze căţelul de pluş adorat al băiatului. Plină de sensibilitate, ultima aventură Laura Stern îi ajută pe copii să-şi înţeleagă visele.

Bazată pe succesul internaţional al seriei de cărţi ilustrate pentru copii, această animaţie o urmăreşte pe Laura şi pe frăţiorul ei, Tommy, într-o călătorie fascinantă pe tărâmul viselor. Când într-o noapte, căţeluşul de pluş al lui Tommy dispare, el suspectează că monştrii din vis sunt cei care l-au răpit. Cu ajutorul stelei protectoare a Laurei, cei doi copii călătoresc pe ţinutul visului ca să salveze jucăria. Plină de sensibilitate, de cuvinte şi de imagini poetice, această nouă aventură Laura Stern îi ajută pe copii să înţeleagă visele şi le dă forţă să treacă peste coşmarurile ocazionale.

LAY THE FAVORITE
JUCĂTOAREA
Regia: Stephen Frears
Cu: Rebecca Hall, Bruce Willis, Catherine Zeta-Jones, Joshua Jackson, Vince Vaughn
Dramă, SUA, 2012

O tânără libertină se implică în lumea pariurilor sportive.

O combinaţie de dramă și de comedie având în primplan o tânără devenită partenera unor bărbaţi de cincizeci și ceva de ani care au găsit o metodă să folosească sistemul de pariuri sportive din Las Vegas în avantajul lor.

Beth Raymer își părăsește slujba de dansatoare de la un club de striptease din Florida ca să devină chelneriţă în Las Vegas. Nu e slujba ideală, dar personalitatea ei aiurită nu-i lasă prea multe opţiuni. Chiar în acest moment își face apariţia Dink, un parior sportiv de profesie, care vede dincolo de exteriorul ei efervescent și îi oferă sarcina de a plasa pariuri peste tot în oraș ca să câștige un avantaj în faţa cazinourilor. Suprinzător, fata se pricepe la cifre și, curând, devine talismanul lui Dink, până când superba dar frigida sa soţie, începe să fie geloasă. Dink nu are altă soluţie decât s-o concedieze și ea e nevoită să plece la New York ca să lucreze pentru un parior dubios, ceea ce declanșează o serie de evenimente care o vor aduce în conflict cu legea.

LIBERTY HEIGHTS
Regia: Barry Levinson
Cu: Adrien Brody, Ben Foster, Orlando Jones, Bebe Neuwirth, Joe Mantegna
Dramă, SUA, 1999

Anti-semitism, relaţii rasiale și maturizare în Baltimore-ul anilor ’50.

“Interzis accesul evreilor, câinilor sau coloraţilor”; iată realitatea anului 1954 din America. Dar în pragul epocii desegregării și a rock’n’roll-ului, doi fraţi sfidează convenţiile sociale ale agitatei comunităţii Liberty Heights din Baltimore.

Anti-semitism, relaţii rasiale, maturizare, taţi și fii; un an de zile în Baltimore, din toamna lui 1954 și până în toamna lui 1955. Integrarea rasială atinge liceele, televiziunea ţinuiește oamenii în casă și rock and roll-ul începe să domine clasamentele. Ben, un licean, și Van, fratele său mai în vârstă, sfidează convenţiile sociale: în cazul lui Ben, aceast lucru înseamnă prietenia sa cu Sylvia, o studentă de culoare, în cazul lui Van, e vorba de mersul neinvitat la o petrecere snoabă, unde se îndrăgostește de debutanta Dubbie. Sylvia îi oferă lui Ben bilete la un concert James Brown, iar Dubbie îl invită pe Van la un motel: perspective noi se deschid. Între timp, Nate, tatăl lor, care organizează o loterie ilegală, pierde din cauza unui escroc lăudăros poreclit “micul Melvin”. Va urma un parteneriat periculos.

LOL: LAUGHING OUT LOUD (2012)
L.O.L.
Regia: Lisa Azuelos
Cu: Miley Cyrus, Demi Moore, Ashley Greene, Douglas Booth, Adam G. Sevani
Comedie, SUA 2012

Lola caută echilibrul just între familie, şcoală, prieteni şi romance.

O fată de 17 ani (Miley Cyrus) se chinuie să-şi revină după o recentă despărţire: îl seduce pe cel mai bun amic al fostului său iubit şi experimentează sex şi droguri, în timp ce mama ei (Demi Moore) e şi ea bulversată de un recent divorţ.

Într-o lume unită de YouTube, iTunes şi Facebook, Lola (Miley Cyrus) şi prietenii ei trăiesc sub presiunea de a-şi găsi iubiţi şi a forma prietenii de liceu, în timp ce-şi fentează părinţii prea grijulii şi confuzi. Atunci când Anne (Demi Moore), mama lui Lola, citeşte din greşeală jurnalul picant al fiicei sale, îşi dă seama cât de mult a crescut prăpastia de comunicare dintre ele. Descriind momentele ilare şi emoţionante pe care mama şi fiica le trăiesc împreună, LOL spune o poveste de maturizare autentică despre felul în care trăim acum.

LORDS OF DOGTOWN
LORZII DIN DOGTOWN
Regia: Catherine Hardwicke
Cu: Emile Hirsch, Victor Rasuk, John Robinson, Michael Angarano, Heath Ledger
Dramă, SUA, 2005

Un grup de surferi adolescenţi duc acest sport la extrem.

Lords Of Dogtown înfăţişează povestea adevărată a trei surferi adolescenţi de pe plajele din Venice, California, care duc skateboard-ul la extrem, schimbând lumea sporturilor pentru totdeauna.

În lumea lor, regulile nu se aplică. Această perspectivă ficţionalizată asupra trupei reale Z-Boyz are ca personaje principale câţiva surferi în ascensiune care realizează că adevăratul lor talent ar putea fi exploatat mai bine cu o planşetă mai scurtă. În timp ce reinventează arta skateboarding-ului, incorporând sărituri şi rotiri într-o arenă competitivă care avea până atunci reguli stricte, Z-Boyz îşi transformă pasiunea într-un fenomen sportiv mondial. Atunci când tinerii se lasă tentaţi de faimă şi de avere, unitatea dintre ei e pusă la testul suprem. Statutul lor de vedete internaţionale le ameninţă atât prietenia, cât şi relaţia pe care o au cu Skip (Heath Ledger), fabricantul de skateboard ale cărui produse le folosesc şi care îi protejează ca un frate mai mare.

LOVE AND BASKETBALL
DRAGOSTE ŞI BASCHET
Regia: Gina Prince-Bythewood
Cu: Omar Epps, Sanaa Lathan, Alfre Woodard, Dennis Haysbert, Debbi Morgan
Dramă, SUA, 2000

Monica și Quincy au amândoi 11 ani și ambii vor să joace în NBA…

Quincy și Monica sunt prieteni din copilărie și atleţi talentaţi care iubesc basket-ul și unul pe celălalt. Cum fiecare își urmează visul de-a se întrece în sporturile profesionale, au de-a face cu multe obstacole.

Vecini de pe vremea când erau abia copii, Quincy și Monica se îndrăgostesc la adolescenţă și își dau seamă că au aceeași pasiune devoratoare pentru baschet. Calităţile lor individuale în acest sport îi conduc în direcţii diferite în liceu și în colegiu, iar cuplul trebuie să se lupte ca să-și ţină vie relaţia atunci când devin atleţi profesioniști de succes.

MACHINE GUN PREACHER
MISIONARUL RĂZBOINIC
Regia: Marc Forster
Cu: Gerard Butler, Michelle Monaghan, Kathy Baker, Michael Shannon, Madeline Carroll
Acţiune, SUA, 2011

Un fost criminal devine salvatorul a sute de copii sudanezi.

Povestea adevărată, plină de inspiraţie, a lui Sam Childers, un fost traficant de droguri care trece printr-o transformare uluitoare şi care devine un cruciat pentru sute de copii sudanezi forţaţi să devină soldaţi.

Inspirat dintr-o poveste reală, Machine Gun Preacher prezintă povestea vieţii lui Sam Childers (Gerad Butler), un fost traficant de droguri care decide să lase în urmă viaţa tumultoasă şi care pleacă într-o călătorie în estul Africii. Bărbatul simte că este momentul să descopere ceva în care să creadă, un ideal care să-i schimbe radical viaţa. Atunci când ajunge în Sudan, Childers este impresionat de drama copiilor orfani sau răpiţi care sunt antrenaţi să fie soldaţi. Astfel, bărbatul decide să construiască un refugiu pentru cei mici, chiar dacă acest bine presupune să-şi facă singur legile şi să pună mâna pe armă.

MAN ON A LEDGE
DREPTATE LA ÎNĂLŢIME
Regia: Asger Leth
Cu: Sam Worthington, Elizabeth Banks, Jamie Bell, Anthony Mackie, Ed Harris
Poliţist, SUA, 2012

Un fost poliţist face o mişcare disperată ca să-şi dovedească inocenţa.

În timp ce încearcă să convingă un fost poliţist să nu se arunce de pe o clădire, un negociator află motivul pentru care acesta vrea să facă gestul disperat: hoţii unui diamant preţios îl folosesc ca ţap ispăşitor.

Nick Cassidy, un fost poliţist, a fost condamnat drept escroc, fiind învinuit că a furat un diamant foarte valoros de la mogulul imobiliar David Englander. Aflat în arestul poliţiei, într-o zi când i s-a permis să iasă din închisoare, el evadează. Planul său de a-şi demonstra nevinovăţia e să se urce la ultimul etaj al unui hotel din cartierul Manhattan şi să ameninţe că se va sinucide, aruncându-se în gol. O femeie îngrijorată sună la poliţie şi, printre ţipete, anunţă existenţa sinucigaşului. Cel mai apropiat poliţist răspunde imediat la apel. Apoi, mai mulţi ofiţeri din trupele SWAT, dar şi o echipă de pompieri ajung în zona hotelului de unde vrea să sară bărbatul aflat la ananghie. Pe lângă aceste echipe, e chemată o femeie psiholog, Lydia Mercer, care să-l convingă pe bărbat să renunţe la gestul său mortal. Lydia, care a asistat la o sinucidere, după ce persoana pe care trebuia să o convingă se renunţe a sărit totuşi de la înălţime, a fost solicitată pentru tratative tocmai de Nick. El plănuieşte să rămână cât mai mult timp pe pervazul geamului, atrăgând atenţia asupra sa, pentru ca în acest interval fratele său şi prietena lui să încerce să-i demonstreze nevinovăţia.

MARVEL’S THE AVENGERS
RĂZBUNĂTORII
Regia: Joss Whedon
Cu: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson
Acţiune, SUA, 2012

Super-eroii fac echipă ca să salveze lumea de la dezastru.

Atunci când un inamic neaşteptat ameninţă securitatea globală, Iron Man, The Incredible Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye şi Black Widow fac echipă ca să salveze lumea de la dezastru.

Nick Fury e directorul agenţiei internaţionale de menţinere a păcii, organism cunoscut drept S.H.I.E.L.D. (Supreme Headquarters, International Espionage, Law-Enforcement Division ). O nouă şi neaşteptată ameninţare inamică îl pune pe Fury în situaţia de a avea nevoie urgentă de ajutor. El pune în aplicare un plan mai vechi care trebuia să unească cei mai puternici super-eroi într-o echipă care să scape lumea de pericolul iminent provocat de Loki şi de armata sa. Organizaţia S.H.I.E.L.D. începe o recrutare la nivel global, care îi va aduce împreună pe toţi super-eroii. The Avengers continuă aventurile super-eroilor pe marele ecran începute în Iron Man, The Incredible Hulk, Iron Man 2, Thor şi Captain America: The First Avenger.

MONTE CARLO
Monte Carlo
Comedie, SUA, 2011
R: Thomas Bezucha
D: Selena Gomez, Katie Cassidy, Leighton Meester, Cory Monteith, Andie Macdowell

Trei tinere pleacă într-o vacanţă la Paris și ajung în lumea bună din Monte Carlo…

În timp ce se află într-o excursie la Paris cu cea mai bună prietenă și cu sora ei vitregă, Grace e confundată cu o figură mondenă britanică, iar cele trei ajung la Monte Carlo pentru un bal de caritate, o licitaţie și amor.

După terminarea liceului, Grace și cea mai bună prietenă a ei, Emma, renunţă la slujbele de chelneriţe în Texas pentru o excursie la Paris. Însă Meg, sora vitregă și cam acră a lui Grace, e instaurată de către părinţi drept “ghidul” lor. Cele trei sosesc în Franţa, acolo unde Grace e confundată cu o figură din lumea mondenă britanică pe nume Cordelia Winthrop Scott. Atunci când fetele ajung în posesia invitaţiei Cordeliei la un bal de caritate luxos în Monte Carlo, ele nu pierd ocazia și pleacă spre sud. Având la dispoziţie un apartament de hotel gigantic, haine și accesorii la discreţie (printre care și un colier de 4 milioane $), ele încep o aventură romantică plină de petreceri pe iaht, meciuri de polo și flirturi cu bărbaţi disponibili. Dar atunci când colierul dispare și adevărata Cordelia sosește pe neașteptate, Grace, Emma și Meg trebuie să-și pună la bătaie farmecul sudist, isteţimea și bravada ca să nu-și strice definitiv vacanţa.

O LUNA IN THAILANDA (AKA. A MONTH IN THAILAND)
Regia: Paul Negoescu
Cu: Andrei Mateiu, Ioana Anastasia Anton, Sinziana Nicola, Tudor Aaron Istodor, Raluca Aprodu
Dramă, România, 2012

Indecizia unui tânăr care osciliează între actuala și fosta lui iubită.

Adina e îndrăgostită de Radu și abia așteaptă să se mute împreună; în schimb, el are dubii în ceea ce privește relaţia lor. În timp ce face cumpărături la un magazin, Radu o vede pe fosta sa iubită, Nadia, și indecizia sa devine palpabilă.

Radu și Adina celebrează nouă luni de relaţie chiar de Anul Nou. Adina crede că au o relaţie grozavă, dar Radu crede că a văzut-o pe fosta lui iubită, Nadia, la supermarket și atitudinea lui se schimbă radical. La una dintre petrecerile de Revelion, el îi spune Adinei că nu mai crede în relaţia lor, o părăsește și, imediat, pleacă s-o caute pe Nadia, despre care crede că e marea lui dragoste, prin mai multe cluburi de noapte. Filmul e o radiografie a unui oraș emergent (București) și a degringoladei unei întregi generaţii de tineri adulţi aparţinând clasei mijlocii.

ONE FOR THE MONEY
FACE TOŢI BANII
Regia: Julie Anne Robinson
Cu: Katherine Heigl, Jason O’Mara, Daniel Sunjata, John Leguizamo, Sherri Shepherd
Comedie, SUA, 2012

Stephanie, şomeră şi divorţată, trebuie să lucreze ca vânător de recompense.

Şomeră şi proaspăt divorţată, Stephanie Plum obţine o slujbă la afacerea condusă de vărul ei, un vânător de recompense. Prima ei misiune o pune pe urmele unui poliţist local cu care a avut o legătură romantică în trecut.

Stephanie Plum a divorţat de soţul ei de curând şi, ca viaţa ei să fie şi mai complicată, pe lângă dezechilibrul emoţional pe care îl înfruntă, ea şi-a pierdut şi serviciul. Disperată să-şi regăsească o stabilitate măcar financiară, ea ajunge să se angajeze la afacerea condusă de un văr. Acesta se ocupă de cauţiuni şi e vânător de recompense. Prima sarcină a lui Stephanie la noul job e de a-l urmări pe un fost poliţist cu care ea a avut cândva o legătură amoroasă. Poliţistul e căutat fiindcă a tras cu arma asupra unui individ neînarmat. Stephanie, fost fotomodel pentru lenjerie, este o tipă foarte feminină, însă acum, forţată de facturile neplătite, trebuie să devină mai dură şi să reziste într-o meserie unde are de-a face cu oameni certaţi cu legea.

PARANORMAL ACTIVITY 3
ACTIVITATE PARANORMALĂ 3
Regia: Ariel Schulman, Henry Joost
Cu: Lauren Bittner, Christopher Smith, Chloe Csengery, Jessica Tyler Brown, Hallie Foote
Horror, SUA 2011

Doua surori se împrietenesc cu o entitate invizibilă ce sălășluieşte în casa lor.

Cel de-al treilea capitol din Activitate Paranormală – un prequel care are în centru versiunile mai tinere ale surorilor adulte din primele două – le urmăreşte pe Katie şi Kristi în timpul primei lor întâlniri cu entitatea malefică.

Un prequel amplasat în 1988, atunci când surorile protagoniste ale primelor două filme, Katie şi Kristi, erau copii, Activitate Paranormală 3 explorează primele lor întâlniri cu fantoma malefică. Povestea începe cu lucruri care se sparg inexlicabil în timpul nopţii şi cu tatăl fetelor, Dennis, care amplasează camere de luat vederi în casă, ca să-şi filmeze familia în timp ce doarme. Pe măsură ce trece timpul, spiritul care bântuieşte familia devine din ce în ce mai rău şi totul se acumulează spre o concluzie îngrozitoare…

PUSS IN BOOTS
MOTANUL ÎNCĂLŢAT
Regia: Chris Miller
Animaţie, SUA 2011

Evenimentele care au precedat întâlnirea Motanului Încălţat cu Shrek.

Cu mult înainte de a-l fi întâlnit pe Shrek, legendarul Motan Încălţat a pornit într-o călătorie eroică, făcând echipă cu ingeniosul Humpty Dumpty şi cu vicleana Kitty ca să fure faimoasa gâscă cu ouăle de aur.

Prequel la cele patru producţii din franciza de succes Shrek, filmul de animaţie Puss in Boots îl are ca personaj principal pe fermecătorul şi linguşitorul Motan Încălţat, un abil mânuitor al spadei şi unul dintre duşmanii iniţiali ai căpcăunului de culoare verde, transformat ulterior în prietenul şi aliatul acestuia. Subiectul acestei animaţii de familie prezintă aventurile savuroase şi amuzante ale Motanului Încălţat din perioada în care felina cu blană stufoasă şi moale încă nu îl întâlnise pe Shrek şi pe amicii acestuia, însă era îndrăgostit până peste urechi de Kitty Softpaws, o pisică inteligentă cu blana de culoare alb-negru, care posedă abilitatea de a se descurca impecabil în situaţii-limită. Motanul Încălţat, care este un cuceritor înnăscut după care suspină toate femeile şi pisicuţele din regiune, face echipă cu şireata Kitty si cu eminenţa cenuşie Humpty Dumpty cu scopul de a găsi şi de a fura gâsca cu ouăle de aur.

POSTCARDS FROM THE EDGE
Salutări de la Hollywood
Comedie, SUA, 1990
R: Mike Nichols
D: Meryl Streep, Shirley Maclaine, Dennis Quaid, Gene Hackman, Richard Dreyfuss

Lupta cu drogurile a fost dură, dar când vine vorba despre mama ei, este chiar mai greu de atât.

După ce este internată la un centru de reabilitare, o actriță de la Hollywood reușește să câștige lupta cu drogurile. Dar, pentru a fi din nou primită pe platourile de filmare, compania de film la care era angajată pune o condiție: actrița trebuie să se mute cu mama sa, care fusese și ea cândva un star, dar acum era recunoscută doar pentru talentul de a goli sticlele de alcool.

”Salutări de la Hollywood ” este o adaptare a romanului autobiografic al lui Carrie Fisher, în regia lui Mike Nichols. Meryl Streep este Suzanne Vale, o actriță care a fost internată la un centru de reabilitare unde ajunsese în urma unei supradoze aproape fatale. După dezintoxicare, ea este pregătită să se întoarcă pe platourile de filmare, dar află că, din cauza trecutului său recent, cei de la studiouri au o condiție: actrița trebuie să se mute cu mama sa, Doris Mann (Shirley MacLaine), pe perioada filmărilor. Ideea era că angajatorii voiau să se asigure că Suzanne va fi supravegheată de cineva responsabil. Doar că, Doris, care fusese și ea cândva un star de cinema, acum era recunoscută doar pentru talentul de a goli sticlele de alcool. Ei bine, ceea ce urmează se va dovedi pentru Suzanne o provocare mult mai mare decât aceea de a renunța la droguri.

RECKLESS KELLY
Curajosul Kelly
Comedie, Australia, 1994
R: Yahoo Serious
D: Yahoo Serious, Melora Hardin, Alexei Sayle, Hugo Weaving, Kathleen Freeman

Un jefuitor australian ajunge să fie celebru și bogat după ce devine star de Hollywood.

O repovestire neconvențională a uneia dintre cele mai mari legende din Australia, este vorba despre viața lui Ned Kelly, un jefuitor care ajunge să fie celebru și bogat după ce devine star de Hollywood.

Cel care interpretează rolul principal este regizorul Yahoo Serious. Astfel, ”Curajosul Kelly” este o repovestire neconvențională a uneia dintre cele mai mari legende din Australia, este vorba despre viața lui Ned Kelly (Serious), un jefuitor care lua de la bogați pentru a le da celor săraci. Drumurile lui Ned se intersectează cu acelea ale lui Sir John (Hugo Weaving), un om bogat, care găsește un cumpărător japonez pentru proprietatea de pe coastă a lui Kelly. Doar că, în familia lui există un cod al onoarei potrivit căruia nu are voie să fure pentru el, așa că motociclistul Ned decide să plece în America pentru a face rost de bani ca să-și salveze pământul. Planurile de a jefui bănci se spulberă, dar va primi un rol principal într-un film de la Hollywood, iar banii câștigați l-ar putea ajuta să potolească lăcomia lui John.

POTICHE (TROPHY WIFE)
SOŢIA
Regia: François Ozon
Cu: Catherine Deneuve, Gérard Depardieu, Fabrice Luchini, Karin Viard, Judith Godrèche
Comedie, Franţa 2010

O nevastă-trofeu preia frâiele afacerii de familie.

Atunci când soţul ei este luat ostatic de angajaţii în grevă, o nevastă-trofeu preia frâiele afacerii de familie și se dovedește a fi un lider eficient. Alte complicaţii sosesc sub forma fostului său iubit, acum primarul orașului.

În anul 1977, în orașul Saint-Guenole din nordul Franţei, Robert Pujol conduce cu mână de fier fabrica de umbrele pe care a moștenit-o de la socrul lui decedat și manifestă un comportament tiranic atât faţă de angajaţi, cât și faţa de amanta lui Nadege, faţă de soţia lui Suzanne și faţa de cei doi copii ai lor. Nemulţumiţi de condiţiile inumane de muncă, salariaţii declanșează o grevă și îl sechestrează pe Robert Pujol în fabrică, navasta casnică a acestuia fiind forţată să apeleze la ajutorul fostului ei iubit Maurice Babin, fost lider de sindicat și actual primar al orașului, pentru a-l elibera pe ostatic și pentru a pune punct protestului. Dupa ce soţul ei suferă un atac de cord și i se recomandă să se odihnească, Suzanne Pujol preia conducerea fabricii și, în pofida scepticismului tuturor, reușește se redreseze o afacere falimentară și să le ofere angajaţilor condiţii decente de muncă. Numai că Robert Pujol nu este dispus să renunţe la statutul de director al fabricii și nici la cel de cap al familiei, motiv pentru care recurge la santaj și la încheierea unor alianţe secrete pentru a reveni la conducerea fabricii de umbrele și a o înlătura pe competenta lui soţie.

RECKLESS KELLY
Curajosul Kelly
Comedie, Australia, 1994
R: Yahoo Serious
D: Yahoo Serious, Melora Hardin, Alexei Sayle, Hugo Weaving, Kathleen Freeman

Un jefuitor australian ajunge să fie celebru și bogat după ce devine star de Hollywood.

O repovestire neconvențională a uneia dintre cele mai mari legende din Australia, este vorba despre viața lui Ned Kelly, un jefuitor care ajunge să fie celebru și bogat după ce devine star de Hollywood.

Cel care interpretează rolul principal este regizorul Yahoo Serious. Astfel, ”Curajosul Kelly” este o repovestire neconvențională a uneia dintre cele mai mari legende din Australia, este vorba despre viața lui Ned Kelly (Serious), un jefuitor care lua de la bogați pentru a le da celor săraci. Drumurile lui Ned se intersectează cu acelea ale lui Sir John (Hugo Weaving), un om bogat, care găsește un cumpărător japonez pentru proprietatea de pe coastă a lui Kelly. Doar că, în familia lui există un cod al onoarei potrivit căruia nu are voie să fure pentru el, așa că motociclistul Ned decide să plece în America pentru a face rost de bani ca să-și salveze pământul. Planurile de a jefui bănci se spulberă, dar va primi un rol principal într-un film de la Hollywood, iar banii câștigați l-ar putea ajuta să potolească lăcomia lui John.

RECTO/VERSO (AKA. RETROVERSO)
Faţă-verso
Comedie, Franța, 1999
R: Jean-Marc Longval
D: Smaïn, Michel Muller, Linda Hardy, Sophie Forte, Bernadette Lafont

Pentru a obține o slujbă, un star TV șomer pretinde că este homosexual.

După ce a fost pe nedrept concediat, un prezentator TV celebru ajunge plin de datorii, fiind în pragul falimentului. În această situație-limită, el pretinde că este homosexual pentru a putea obține un job la un canal guy.

Pentru că și-a pierdut slujba de prezentator TV, Fred începe să își facă griji, gândindu-se că asta ar putea însemna sfârșitul carierei sale. Astfel, pentru a se salva de la faliment, el pretinde că este homosexual și este angajat la un canal TV guy. Deși credea că a trecut de ceea ce era mai greu, pentru Fred abia acum apar problemele reale, deoarece începe să primească avansuri din partea noului său angajator. Singura șansă a prezentatorului este aceea de a reuși să îl convingă pe naivul văr de la țară, Joël, să pretindă că este partenerul său. Evident că, în loc să rezolve din probleme, viața lui va deveni din ce în ce mai complicată.

SHERLOCK HOLMES: A GAME OF SHADOWS
SHERLOCK HOLMES: JOCUL UMBRELOR
Regia: Guy Ritchie
Robert Downey Jr., Jude Law, Noomi Rapace, Rachel Mcadams, Jared Harris
Acţiune, SUA, 2011

Holmes şi Watson îşi unesc forţele ca să-l învingă pe inamicul Moriarty.

Robert Downey Jr. şi Jude Law îşi reiau rolurile lui Holmes şi Watson. Genialul detectiv Sherlock Holmes se confruntă cu maleficul professor Moriarty, după ce descoperă un plan diabolic care vrea să destabilizeze întreaga lume civilizată.

Prinţul moştenitor al Austriei este găsit mort, iar inspectorul Lestrade deduce din dovezile strânse că este vorba de o sinucidere. Sherlock Holmes, însă, crede că prinţul a fost victima unei crime care este doar o bucată dintr-un puzzle mai mare conceput de un anume profesor Moriarty. Amestecând afacerile cu plăcerea, Holmes ajunge la clubul subteran al unui gentleman unde întâlneşte o prezicatoare pe nume Sim pe care o şi salvează, după ce îşi dă seama că ea ar putea fi următoarea ţinţă a criminalului. Ancheta devine tot mai periculoasă şi îi duce pe eroii noştrii în Anglia, Franţa, Germania şi Elveţia. Dar viclenia lui Moriarty este întotdeauna cu un pas înainte; el are în minte un plan mult mai mare care, dacă reuşeşte, va schimba cursul istoriei.

SLUMS OF BEVERLY HILLS
Cocioabele din Beverly Hills
Comedie, SUA, 1998
R: Tamara Jenkins
D: Natasha Lyonne, Alan Arkin, Marisa Tomei, Eli Marienthal, David Krumholtz

Niciodată să nu vă grăbiți să judecați o fată după adresa unde locuiește.

Tinseltown,1976. Povestea regizată de către Tamara Jenkins este centrată pe viața unei adolescente și a familie sale. Pentru că dorește să își vadă copiii la școli bune, tatăl familiei ia decizia de a se muta cu toții într-o dărăpănătură din Beverly Hills.

Familia lui Vivian nu are nici un ban, iar ei sunt în Beverly Hills și se mută dintr-o casă ieftină într-una și mai ieftină, deoarece tatăl lor dorește ca ei să învețe la școlile din oraș. Cel care le trimite bani, ajutându-i să supraviețuiască este unchiul Mickey. După ce fiica acestuia, Rita, fuge dintr-un azil, tatăl lui Vivian se oferă să îi ofere adăpost. Din acest moment, cea care trebuie să aibă permanent grijă de Rita este Vivian. Însă, adolescenta are și ea propriile preocupări: are curiozități legate de sex, a pus ochii pe un tip mai mare din vecini, a moștenit sânii generoși ai mamei sale și își dorește o familie care să nu o facă de râs. Oare va reuși Vivian să aibă grijă de Rita, să îl vadă pe unchiul Mickey fericit și să fie mulțumită cu trupul ei și cu familia pe care o are?

SO FINE
Atât de bine!
Comedie, SUA, 1981
Regia: Andrew Bergman
Cu: Ryan O’Neal, Jack Warden, Mariangela Melato, Richard Kiel, Fred Gwynne

Un bărbat are o idee care se va transforma într-un neașteptat succes în lumea modei.

Un profesor universitar creează o nouă nebunie în domeniul blugilor, dar cade pradă farmecului unei temperamentale soprane italiene şi devine ţinta unor mafioţi geloşi. Însă, cumva, totul să va sfârşi.. atât de bine…

Chemarea sângelui se dovedeşte puternică în această comedie burlescă. Un tânăr profesor universitar este forţat să părăsească Academia şi să facă croitorie ca să salveze de la faliment firma de modă a familiei. El reuşeşte să creeze o nouă nebunie în domeniul blugilor, dar cade pradă farmecului unei temperamentale soprane italiene şi devine ţinta unor mafioţi geloşi. Însă, cumva, totul să va sfârşi.. atât de bine…

STOP! OR MY MOM WILL SHOOT
Stai că trage mama!
Comedie, SUA, 1992
R: Roger Spottiswoode
D: Sylvester Stallone, Estelle Getty, Jobeth Williams, Roger Rees, Martin Ferrero

Mama unui detectiv dur începe să se amestece în viața și cariera fiului.

Viața unui detectiv foarte dur se schimbă după ce primește vizita mamei lui. Femeia este decisă să facă ordine în viața fiului, așa că nu stă prea mult pe gânduri și trece la treabă. Din clipa asta, pentru eroul poveștii momentele de jenă se vor succeda fără oprire.

După ce detectivul Joe Bomowski (Sylvester Stallone) primește vizita mamei, Tutti (Estelle Getty), viața lui nu va mai fi deloc la fel. În scurt timp, ea rearanjează existența fiului și se amestecă și în viața lui profesională, asta aducând pentru Joe momente de jenă, iar pentru iubita lui, Gwen (JoBeth Williams), nesfârșite clipe de amuzament. Situația se complica și mai mult după ce Tutti devine martor al unei crime și condiționează divulgarea de informații de participarea sa la anchetarea cazului. Când Joe este doborât de tot ceea ce se întâmpla în viața lui și era pregătit să renunțe la tot, salvarea vine chiar din partea lui Tutti, cea care adusese haosul cu ea după ce îi trecuse pragul casei.

STRAW DOGS (2011)
ŢAPI ISPĂŞITORI
Regia: Rod Lurie
Cu: James Marsden, Kate Bosworth, Alexander Skarsgård, Dominic Purcell, James Woods
Thriller, SUA, 2011

Un cuplu este atacat de fostul iubit al femeii şi de prietenii acestuia.

Un scenarist de la Hollywood şi soţia lui actriţă ajung la casa familiei ei. La scurt timp, încep problemele cu localnicii, culminând cu o confruntare crâncenă între cei doi şi fostul iubit al femeii, care are de partea sa prieteni sadici.

“Ţapi ispăşitori” este o poveste în care James Marsden şi Kate Bosworth dau viaţă eroilor principali: un scenarist de la Hollywood şi soţia lui care este actriţă. Cei doi abia au ajuns la casa familiei ei pe care urmează să o pregătească pentru vânzare. Deşi pare un oraş liniştit, la scurt timp, pentru tânărul cuplu încep problemele. Motivul coşmarului pe care îl vor trăi cei doi este fostul iubit şi gaşca de prieteni vicioşi ai acestuia. Situaţia va deveni atât de gravă încât, pentru a supravieţui, cei doi trebuie să devină mai violenţi decât bestiile care îi torturează.

SUBURBIA (AKA. SUBURBI@)
Suburbia
Dramă, SUA, 1996
R: Richard Linklater
D: Jayce Bartok, Amie Carey, Nicky Katt, Giovanni Ribisi, Steve Zahn

Povestea unor pierde-vară care își petrec zilele și nopțile aiurea.

Povestea lui Richard Linklater vorbește despre cinci pierde-vară care își petrec zilele și nopțile aiurea, irosindu-și viața. Dar, în această noapte, ei primesc vizita unui vechi coleg de școală care plecase din suburbie pentru a deveni un star pop.

Un faimos star pop se întoarce în orașul natal din Texas pentru a-și etala succesul. Aici, își găsește vechii prieteni de școală, care nu făcuseră mare lucru până acum cu viața lor. Este vorba despre cinci pierde-vară care își petrec zilele și nopțile aiurea. Când artistul apare în fața lor, ei sunt șocați, invidioși și frustrați, dar, după o noapte nebună cu băutură, sex, droguri, și violență, viața lor se va schimba inevitabil.

SUPER TROOPERS
Superpoliţiştii
Comedie, SUA, 2001
R: Jay Chandrasekhar
D: Jay Chandrasekhar, Kevin Heffernan, Steve Lemme, Paul Soter, Erik Stolhanske

O gașcă dementă de poliţişti îşi face de cap cât se află la datorie.

Urmăriți povestea unei echipe de poliţişti hiper-entuziastă şi super-stimulată din Vermont care îşi spune Broken Lizard și care încearcă să se distreze cât mai bine atunci când se află la serviciu

Avertisment: vizionarea acestei comedii ar putea să cauzeze grave leziuni asupra abilităţii umneavoastră de a rămâne serioşi atunci când vorbiţi cu un poliţist de la circulaţie. O gaşcă de poliţişti hiper-entuziastă şi super-stimulată din Vermont care îşi spune Broken Lizard, încearcă să se distreze cât mai bine atunci când se află la serviciu. Slujbele le sunt ameninţate din cauza reducerii bugetului, dar acest lucru nu-i opreşte pe băieţi să se joace cu drogaţii, să pescuiască, să bea şi să se implice în aventuri sexuale cât sunt la datorie şi, atunci când lucrurile devin cu adevărat plictisitoare, să-i amendeze pe cei care depăşesc viteza legală. Cu Animal House ca evidentă influenţă, tipii de la Broken Lizard (avem de-a face un un ansamblu comic) găsesc o grămadă de gaguri inteligente şi proaspete, făcându-i pe poliţişti să pară că sunt membrii unui frăţii. Deşi este o producție realizată cu bani puţini, filmul nu arată ca ceva improvizat. Însă, nu vă aşteptați la “Shakespeare in Love”. Şi totuşi, din punct de vedere vizual şi tehnic, “Super Troopers” reuşeşte să menţină un standard înalt. Distribuţia alcătuită mai ales din necunoscuţi (Brian Cox şi Daniel Von Bargen sunt numele mari) se dovedeşte agreabilă, talentată şi, mai ales, foarte amuzantă. Dosarul de presă promite: o glumă la fiecare 6 secunde, iar scenariul pregăteşte terenul pentru o întrecere corp la corp cu parodii deja clasice precum “Airplane!”. Regizorul şi star-ul Jay Chandrasekhar e incredibil de sigur pe sine în faţa camerei şi îşi menţine trupa pe linia fina de demarcaţie dintre control şi anarhie. “Super Troopers” patrulează pe o autostradă pavată cu râsete.

THE ADVENTURES OF TINTIN
AVENTURILE LUI TINTIN: SECRETUL LICORNULUI
Regia: Steven Spielberg
Aventură, SUA 2011

Vivacele reporter Tintin și căpitanul Haddock pleacă în căutarea unei comori.

Grăbindu-se să descopere secretele unei nave scufundate care ar putea ascunde o comoară importantă – dar și un blestem vechi – Tintin și Snowy, câinele lui loial, pleacă într-o călătorie aventuroasă de-a lungul și de-a latul lumii.

Regizorul Steven Spielberg și Peter Jackson, aici în calitate de producător, vă oferă o aventură memorabilă și un film revoluţionar pentru animaţie. Combinând elemente din romanele grafice "The Crab with the Golden Claws", "The Secret of the Unicorn" si "Red Rackham’s Treasure" ale autorului de benzi desenate belgian Georges Remi, cunoscut sub pseudonimul Herge, animaţia "The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn" urmărește noile aventuri ale tânărului jurnalist Tintin, pe care flerul profesional îl ajută să descopere poveștile ce au potenţialul de a se transforma în reportaje de succes dar, în același timp, îl bagă adeseori în bucluc și îi pune viaţa în pericol. Dupa ce Tintin și câinele lui Snowy intră în posesia unui indiciu care îi conduce la o corabie scufundată la prora căreia se află un unicorn și care a fost comandată în trecut de către Francis Haddock, pornesc împreună la o vânătoare de comori. Numai că, pentru a ajunge la comoara pierdută în valuri, Tintin trebuie să îl invingă pe diabolicul pirat Red Rackham, ajutat fiind de către un moștenitor al căpitanului Francis Haddock și de către detectivii gemeni Thompson și Thomson, care se află pe urmele unui condamnat evadat din închisoare.

THE BANGER SISTERS
Admiratoarele… din ’60
Comedie, SUA, 2002
R: Bob Dolman
D: Goldie Hawn, Susan Sarandon, Geoffrey Rush, Erika Christensen, Robin Thomas

Pentru unii oameni, anii ‘60 nu s-au terminat niciodată cu adevărat.

Lavinia și Suzette (Susan Sarandon și Goldie Hawn) au fost cele mai bune prietene, iar viața le readuce față în față după 20 de ani. Una dintre ele a rămas la fel de neliniștită ca în trecut, în vreme ce cealaltă s-a adaptat unui stil de viață conservator.

Starurile marelui ecran Goldie Hawn și Susan Sarandon, alături de o distribuție plină de nume mari, va dau întâlnire în această comedie despre o pereche de foste admiratoare care n-au “ratat” niciuna dintre legendele rock ale anilor ’60… atâta vreme cât aveau o chitara în mana și se știa că erau bărbați! 20 de ani mai târziu, Suzette (Hawn) este înca femeia sexy, tupeistă și fără griji de odinioară, în timp ce Lavinia (Sarandon) s-a maturizat, fiind o soție exemplară și o mamă responsabilă. Atunci când cele doua vieți diferite se ciocnesc, artificiile nu se lasă deloc așteptate, întocmai ca la un concert rock! Într-un rol secundar, Geoffrey Rush este un scenarist excentric, în cautarea iubirii, dar care are un mic secret. “Admiratoare… din ’60!” este o poveste amuzantă, un pic nostalgică, care demonstrează că niciodată nu e prea târziu sa fii tânăr.

THE BURMA CONSPIRACY (AKA. LARGO WINCH II)
LARGO WINCH II
Regia: Jérôme Salle
Cu: Tomer Sisley, Sharon Stone, Ulrich Tukur, Mame Nakprasitte, Olivier Barthélémy
Acţiune, Franţa, 2011

Largo Winch pleacă în jungla din Burma ca să-și dovedească nevinovăţia.

Imediat după ce vinde corporaţia tatălui său decedat, Largo Winch se trezește ţinta unor acuzaţii șocante. Pentru a-și reabilita numele, Largo trebuie să călătorească în jungle din Burma ca să-și descopere rădăcinile.

În urma morţii tatălui său adoptiv, Largo Winch devine directorul grupului W. Spre surpriza tuturor, el decide să vândă compania și să creeze o fundaţie umanitară ambiţioasă. Dar în ziua în care vânzarea e finalizată, el este acuzat de crime contra umanităţii de niște martori misterioși. Pentru a-și dovedi inocenţa, Largo trebuie să-și descopere rădăcinile în jungla burmaneză.

THE BUTCHER BOY
COPILĂRIA LUI FRANCIE BRADY
Regia: Neil Jordan
Cu: Eamonn Owens, Sean Mcginley, Peter Gowen, Alan Boyle, Andrew Fullerton
Dramă, SUA, 1997

Povestea unui copil fără copilărie, dar cu o grămadă de probleme.

Francie, un băiat de 12 ani, fuge de tatăl său alcoolic şi de mama sa instabilă psihic, retrăgându-se în visare şi în prietenia cu Joe. Dar atunci când tragedia loveşte, Francie ajunge să nu mai facă diferenţa între ceea ce e real şi ce nu.

Anii ’60… Francie Brady are 12 ani şi locuieşte într-un orăşel din Irlanda. El reuşeşte să se refugieze din realitatea teribilă a vieţii lui cu ajutorul imaginaţiei şi a prietenului lui Joe. Băiatul are un tată alcoolic şi o mamă care are probleme de sănătate mintală. În ciuda faptului că nu are nişte părinţi care să îl facă să se simtă iubit şi protejat, Francie îi iubeşte şi nu reuşeşte să treacă peste insultele la adresa familiei sale proferate de vecina lor, doamna Nugent. Cu toate acestea, Francie este un copil, iar momentul în care va claca nu este departe. În această situaţie delicată, imaginaţia sa nu îi va fi de mare ajutor deoarece mintea lui va crea tot felul de imagini şi situaţii, iar el nu va mai reuşi să facă distincţia între ce este real şi ceea ce nu este.

THE DARKEST HOUR
VREMURI ÎNTUNECATE
Regia: Chris Gorak
Cu: Emile Hirsch, Olivia Thirlby, Max Minghella, Rachael Taylor, Joel Kinnaman
Acţiune, SUA, 2011

Cinci tineri se luptă împotriva unor extratereștri care atacă Pământul.

Povestea a cinci tineri care se trezesc izolaţi în Moscova, luptându-se să supravieţuiască după un atac extraterestru devastator. Thriller-ul se folosește de frumuseţea Moscovei și de efectele speciale năucitoare.

“The Darkest Hour” e un thriller apocaliptic despre lupta pentru supravieţuire dusă de cinci tineri care se trezesc prizonieri în Moscova, în timpul unei invazii extraterestre. În timp ce extratereștrii invizibili devorează toate toată energia Pământulu și formele de viaţă, ei trebuie să găsească o modalitate de a scăpa de atacatorii de neoprit.

THE GIRL (2012)
FATA
Regia: Julian Jarrold
Cu: Sienna Miller, Toby Jones, Imelda Staunton, Penelope Wilton, Candice D’Arcy
Dramă, Marea Britanie, 2012

Un film despre relaţia dintre Alfred Hitchcock şi actriţa Tippi Hedren.

Toby Jones îl interpretează pe Alfred Hitchcock, iar Sienna Miller pe actriţa Tippi Hedren într-un film provocator care descrie, în premieră, relaţia obsesivă a legendarului regizor cu cea mai faimoasă “blondă” a sa.

Toby Jones (filmele Harry Potter, The Hunger Games) este faimosul regizor Alfred Hitchcock, iar Sienna Miller (Factory Girl, G.I. Joe: The Rise of Cobra) este Tippi Hedren în acest film provocator. Construit în urma unor interviuri ample cu Hedren şi cu membrii încă în viaţă ai echipei de filmare, filmul tratează, în premieră, relaţia obsesivă a legendarului regizor cu cea mai faimoasă dintre actriţele sale. În 1962, Hitchcock, care se afla la apogeul faimei şi a creativităţii sale, a ales un manechin necunoscut pentru rolul principal al celui mai ambiţios film al său, Păsările. Dar în timp ce a “sculptat-o” pe Hedren ca să potrivească imaginii acelei blonde perfecte din mintea sa, el a devenit obsedat de visul imposibil de a-i câştiga inima actriţei. Eşecul său le-a distrus ambilor carierele.

THE HUNGER
FOAMEA
Regia: Tony Scott
Catherine Deneuve, David Bowie, Susan Sarandon, Cliff De Young, Beth Ehlers
Horror, SUA, 1983

O poveste despre frumuseţe nemuritoare, pasiune eternă şi costurile lor.

Miriam, un vampir tânăr, vânează în cluburile newyorkeze cu iubitul ei, John, şi el iubitor de sânge. Atunci când John începe să îmbătrânească rapid, el îi cere ajutorul lui Sarah, un expert gerontolog. Dar Miriam o vrea pe Sarah pentru ea.

Catherine Deneuve, Susan Sarandon şi David Bowie sunt starurile acestei poveşti gotice, stilizate, despre frumuseţea nepieritoare, pasiunea eternă şi consecinţele lor teribile. Miriam, un vampir egiptean, bătrân de secole şi iubitul său, John, se hrănesc cu petrecăreţii din cluburile de noapte. Dar, în timp ce Miriam le poate oferi amanţilor ei o viaţă lungă, ea nu le poate garanta nemurirea. Atunci când John începe să-şi arate vârsta, Miriam o seduce pe Sarah, un doctor care cercetează îmbătrânirea prematură.

THE ORANGES
VECINII
Rgia: Julian Farino
Cu: Hugh Laurie, Leighton Meester, Catherine Keener, Oliver Platt, Allison Janney
Dramă, SUA, 2011

Un portret plin de umor negru a două familii suburbane vecine.

Familiile vecine Ostroff şi Walling au o relaţie foarte bună. Atunci când Nina, fiica familiei Ostroff, se întoarce acasă după ani de zile, David Walling se îndrăgosteşte de ea şi stârneşte un şir de evenimente stânjenitoare.

David şi Paige Ostroff sunt vecini şi foarte buni prieteni cu Terry şi Cathy Walling şi locuiesc în zona suburbană din New Jersey. Existenţa lor confortabilă se face ţăndări atunci când Nina, fiica de 24 de ani a familiei Ostroff, proaspăt despărţită de logodnicul ei, se întoarce acasă de Ziua Recunoştinţei după o absenţă de cinci ani. Dar în loc să fie interesată de Toby Walling, fiul sclipitor al vecinilor, aşa cum se aşteaptă toată lumea, atenţia ei este captată de David, cel mai bun prieten al părinţilor săi. Atunci când relaţia lor devine evidentă, vieţile tuturor sunt date peste cap, în special cea a Vanessei Walling, prietena din copilărie a Ninei. Ramnificaţiile acestei poveşti de dragoste afectează pe toată lumea într-o manieră neaşteptată şi ilară. Uneori, ceea ce pare a fi un dezastru, se dovedeşte a fi un eveniment salvator.

THE PIRATES! BAND OF MISFITS
PIRAŢII! O BANDĂ DE NEISPRĂVIŢI
Regia: Peter Lord, Jeff Newitt
Animaţie, SUA, 2012

Căpitanul piraţilor are un singur vis: premiul de “Pirat al anului”.
Cu o gaşcă de neispraviţi pe cap şi incapabil să vadă obstacolele enorme pe care le are de depăşit, Căpitanul piraţilor trebuie să se lupte cu o regină diabolică şi să salveze un tânăr om de ştiinţă. Ce mai aventură!

Bărbosul Căpitan al piraţilor este un fanfaron neisprăvit care îşi dă prea multă importanţă şi care şi-ar dori ca toate fiinţele vii de pe mare să se teamă de el şi de echipajul lui format din piraţi lăudăroş şi pierde-vară, pe care nu se poate pune baza. Dorinţa căpitanului de a fi luat în serios s-ar putea îndeplini dacă ar reuşi să îi învingă pe vechii săi rivali Black Bellamy şi Cutlass Liz în competiţia ce are drept recompensă atribuirea titlului de piratul anului. Pentru a izbândi în ceea ce şi-a propus, el trebuie să plece de pe exotica Blood Island şi să ajungă pe străzile învăluite în ceaţă ale Londrei secolului al XIX-lea, înfruntând-o în decursul acestei călătorii pe malefica regină Victoria, care detestă piraţii şi nu s-ar da înapoi de la nimic pentru a-i anihila. Tânărul om de ştiinţă Charles Darwin îl avertizează cu privire la pericolul reprezentat de un monstru marin care i-ar putea înghiţi cu totul corabia.

THE PRODUCERS: THE MOVIE MUSICAL
Producătorii
Comedie, SUA 2005
Susan Stroman
Nathan Lane, Matthew Broderick, Uma Thurman, Will Ferrell, Gary Beach

"La început a fost un film, după aceea a fost un musical pe Broadway. Acum va fi un film după un musical de pe Broadway. Cred că următorul pas va fi un film de animaţie cu personajele din plastilină.” – Mel Brooks.

New York, 1959. Max Bialystock a fost pe vremuri regele Broadway-ului, dar toate spectacolele sale se termină acum dupa prima reprezentaţie.

Lucrurile se schimbă când este vizitat de contabilul nevrotic Leo Bloom, care îi propune o schemă croită pentru producătorii care nu scot decât eşecuri: să strângă mult mai mulţi bani decât are nevoie pentru a monta spectacolul, apoi să facă totul pentru ca acesta să nu aibă succes. Astfel poţi să bagi în buzunar surplusul, fără să bată la ochi.

Cu acest scop, cei doi produc un muzical intitulat "Primavara lui Hitler", scris de nazistul evadat Franz Liebken, apoi îl angajează pe regizorul excentric şi flamboiant Roger De Bris, iar ca vedetă – pe suedeza sexy Ulla (cu un nume de familie cu peste 15 silabe).

Pe măsură ce se apropie seara premierei, totul merge ca pe roate…Dar, vorba aceea, gusturile nu se discută…

Din mintea strălucitoare a lui Mel Brooks s-a născut un plan atât de inteligent, de îndrăzneţ şi tulburător de simplu încât a fost imposibil să dea greş. Primul pas a fost succesul răsunător de pe Broadway – The Producers-The New Mel Brooks Musical, câştigător a (record!) 12 Premii Tony şi bazat pe filmul The Producers din 1968 al lui Mel Brooks, şi el câştigător al unui Oscar.

Următorul pas a fost făcut de două dintre cele mai importante studiouri de filme ale Hollywoodului, Columbia Pictures şi Universal Pictures, care şi-au unit forţele pentru a aduce musicalul pe marele ecran, în regia fenomenalei Susan Stroman, (câştigătoare a cinci Premii Tony, dar regizor debutant pe marele ecran) şi cu o distribuţie de tip broadway şi hollywood all-stars: Nathan Lane, Matthew Broderick (recreându şi propriile roluri), Uma Thurman şi Will Ferrell.

Unul dintre punctele de rezistenţă ale filmului este, evident, coloana sonoră scrisă de Brooks şi având interpretarile vocale originale ale lui Nathan Lane, Matthew Broderick, Uma Thurman, Will Ferrell, Gary Beach şi Roger Bart. „Nu am fost niciodată mai fericit decât atunci când am scris partitura muzicală pentru The Producers. Cântecele mi-au venit în cap unul după în cap şi a fost cea mai plăcută experienţă din viaţa mea”, spune Brooks care, deloc modest, afirmă că rezultatul este “surprinzător de bun”.

În nesfârşitul şir de premii pe care le-a atras, filmul s-a bucurat, în extensie, şi de atenţia premiilor Grammy câştigând distincţiile Cel Mai Bun Album Muzical Pentru un Spectacol (înregistrarea originală Sonny Classical) şi cel Mai Bun Video de Lung-Metraj pentru filmul documentar “Recording The Producers: A Musical Romp with Mel Brooks” produs despre şi în timpul sesiunii de înregistrări a aceleiaşi coloane sonore.

Toate ingredientele pentru un film musical plin de antren şi spirit condus din umbră de incomparabilul Mel Brooks.

THE RED VIOLIN
VIOARA ROŞIE
Regia: Francois Girard
Cu: Samuel L. Jackson, Greta Scacchi, Jason Flemyng, Don Mckellar, Colm Feore
Dramă, Canada 1999

Un instrument al pasiunii. Un secret șocant. O călătorie extraordinară.

În 1681, pentru a păstra viu spiritul soţiei sale, un italian pictează o vioară cu vopsea roșie făcută din sângele ei. Acest instrument muzical unic rezistă trei secole de tragedie, de dragoste și tumult social.

Suntem în anul 1681 şi, pentru a păstra vie prezenţa soţiei care se prăpădise, un italian îşi pictează vioara în roșu, folosind un lac făcut din sângele femeii sale. Astfel, peste acest instrument muzical unic și plimbat prin toată lumea, trec trei sute de ani de tragedii, iubiri şi frământări sociale. La un moment dat, vioara este reperată în Alpii Austriei, atunci când un tânăr genial susţine un concert la Curtea de la Viena. Apoi, în secolul al XIX-lea, în Marea Britanie, când deţinătorul ei, un compozitor, trăieşte o poveste foarte pasională. În 1966, după o călătorie pe apă, vioara ajunge în China şi este ascunsă în timpul Revoluţiei Culturale. Apoi, o regăsim în Canada zilelor noastre unde este scoasă la o licitaţie de către un expert în viori (Samuel L. Jackson) care devine obsedat de ea. “Vioara roşie” este o povestea uluitoare care se desfăşoară în cinci ţări. Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră, nominalizare la Globurile de Aur la categoria cel mai bun film străin, nominalizare la Grammy, precum şi alte premii şi nominalizări la Chicago Film Critics Association Awards, Genie Awards, Jutra Awards, Las Vegas Film Critics Society Awards, Satellite Awards şi Tokyo International Film Festival.

THE WATERBOY
Băiatul cu apa rece
Comedie, SUA, 1998
R: Frank Coraci
D: Adam Sandler, Kathy Bates, Fairuza Balk, Henry Winkler, Jerry Reed

Te poți pune cu el, dar nu încerca niciundată asta când vine vorba despre apa lui.

Adam Sandler este un tip umil care aduce apa pentru cei din echipa de fotbal a unui colegiu. Asta până când antrenorul descoperă că este foarte talentat și decide să îl introducă în echipă.

Bobby Boucher (Adam Sandler) nu este nici pe departe cel mai ager dintre toți, ba chiar dimpotrivă. El are 31 de ani, locuiește încă împreună cu mama sa (Kathy Bates), o femeie exagerat de protectoare, și este băiatul care aduce apa pentru o echipă de fotbal de colegiu. Jucătorii se amuză frecvent pe seama lui, iar antrenorul nu îl lasă pe Bobby să le răspundă în vreun fel. Situația se va schimba după ce la echipă sosește un nou antrenor (Henry Winkler), care îl încurajează pe acesta să se apere, să ia atitudine. În cele din urmă, după atâția ani de umilințe îndurate, el se dezlănțuie, iar antrenorul remarcă faptul că este talentat și decide să îl introducă în echipă. Acum, tot ce îi mai rămâne lui Bobby este să învețe să joace fotbal și să meargă la școală, fără ca mama să afle ceva.

THE WHITE COUNTESS
CONTESA ALBĂ
Regia: James Ivory
Cu: Ralph Fiennes, Natasha Richardson, Vanessa Redgrave, Lynn Redgrave, Hiroyuki Sanada
Dramă, Marea Britanie, 2005

În Shangai, un diplomat american se îndrăgosteşte de o contesă rusă.

Contesa albă este o dramă istorică despre un un bărbat care s-a izolat şi s-a închis în el însuşi în faţa unei lumi pe care nu a putut să o schimbe. Todd Jackson este un expat american care trăieşte în Shanghai la sfârşitul anilor ’30.

Shanghai. 1936. Locul în care toate lumile se încrucişează. În acest oraş dominat de intrigi politice soseşte Sofia, o contesă rusă, care, împreună cu familia sa, a fost exilată de Revoluţia roşie. Forţată de noile circumstanţe să-şi întreţină familia ca dansatoare şi barmaniţă, Sofia leagă o relaţie cu Jackson, un fost diplomat orb care a deschis un bar elegant intitulat Contesa Albă. Relaţia lor curioasă se maturizează treptat, însă este ameninţată de invazia japoneză.

THIS MUST BE THE PLACE
RĂZBUNAREA UNUI ROCKER
Regia: Paolo Sorrentino
Cu: Sean Penn, Frances Mcdormand, Judd Hirsch, Kerry Condon, Harry Dean Stanton
Dramă, Italia, 2011

Un fost star rock încearcă să-l găsească pe călăul tatălui său decedat.

Cheyenne (Sean Penn), un fost star rock înstărit, cinic şi dezabuzat, porneşte în căutarea călăului tatălui său, un fost criminal de război nazist care se ascunde acum în SUA.

Cheyenne (Sean Penn), un fost star rock decrepit, află că tatăl lui e pe moarte şi pleacă la New York, sperând să se reconcilieze cu acesta în ultimul moment, însă soseşte prea târziu. Pentru că nu-şi mai văzuse tatăl de 30 de ani, află abia acum de umilinţele şi de suferinţele trăite de acesta la Auschwitz şi provocate de ofiţerul SS Aloise Lange şi promite să-şi răzbune părintele. Astfel începe o călătorie până în inima Americii care-i va schimba viaţa şi care are ca scop identificarea şi înfruntarea vechiului inamic al tatălui său. Drumul său se transformă într-o experienţă a reconcilierii şi a descoperirii de sine. Când, în cele din urmă, dă de urma lui Lange, Cheyenne trebuie să se decidă dacă vrea răzbunare sau izbăvire.

TOM SAWYER (2011)
Regia: Hermine Huntgeburth
Cu: Louis Hofmann, Leon Seidel, Heike Makatsch, Benno Fürmann, Joachim Król
Aventură, Germania, 2011

O nouă versiune a romanului clasic scris de Mark Twain.

Povestea tradiţională și imens de populară a lui Mark Twain despre doi băieţi – Tom Sawyer și Huckleberry Finn- are parte de o revitalizare realizată de cineastul german Hermine Huntgeburth.

Tom Sawyer nu se gândeşte decât la farse şi năzbâtii – spre marea supărare a mătuşii sale Polly, care îl crește pe el și pe fratele său vitreg Sid, în micuţul oraș St. Petersburg, pe fluviul Mississippi. Deşi nu-l poate ţine în frâu, Polly e hotărâtă să-l transforme pe Tom într-un om responsabil şi cumsecade. Din fericire pentru el, Tom are un prieten care iubeşte aventura la fel de mult: Huck Finn. Numai o fată cu totul ieşită din comun îl poate ţine pe Tom departe de năzdrăvăniile puse la cale cu Huck: Becky Thatcher, fiica noului judecător din St. Peterburg, de-abia sosită în oraş. Tom e în stare de orice pentru a o impresiona cu "fapte eroice". Într-o zi, una dintre misiunile lui Tom și Huck îi duc în cimitir, la miezul nopţii. Dar ei nu sunt singurii care bântuiesc cimitirul noaptea…

WHAT’S YOUR NUMBER?
CARE-I NUMĂRUL TĂU?
Regia: Mark Mylod
Cu: Anna Faris, Chris Evans, Ari Graynor, Blythe Danner, Ed Begley Jr.
Comedie, SUA, 2011

Povestea unei femei care e convinsă că bărbatul viselor ei i-a scăpat.

Ally Darling e o tânără deșteaptă, sexy, romantică și amuzantă care, după ce a citit un articol dintr-un revistă, crede că va rămâne singură pentru totdeauna și începe să caute, ca turbată, cel mai bun “ex” din viaţa ei.

Bazată pe romanul 20 Times a Lady al autoarei Karyn Bosnak, comedia What’s Your Number? o are in centrul actiunii pe Ally Darling, o tânără care și-a propus să nu întreţină relaţii sexuale cu mai mult de 20 de bărbaţi în decursul existenţei sale. Atunci când se trezește în patul dezgustătorului ei șef, după o noapte în care a consumat prea mult alcool, femeia își dă seama că a fost deja implicată până în prezent în 20 de legaturi amoroase și își revizuiește lista de cuceriri pentru a-l identifica pe cel care ar putea fi sufletul-pereche pe care l-a așteptat toată viaţa. Îndemnată de către un vecin afemeiat să îi contacteze pe primii 19 bărbaţi cu care a avut idile, Ally Darling constată că singurul faţă de care manifestă o atracţie irezistibilă este un tânăr alături de care nu își poate concepe viitorul. Dornică să nu treacă peste limita de 20 de bărbaţi pe care și-a impus-o, Ally încearcă să depășească diferenţele ce o separă de acest bărbat.

TRADER GAMES
BANCHERUL
Regia: Fabrice Genestal
Cu: Gilles Lellouche, Vahina Giocante, Michael Madsen, Charles Berling, Lisa Ray
Thriller, Canada, 2010

Un trader dintr-o mare bancă găseşte o formulă care revoluţionează bursa.

Erwan, un trader la o mare bancă, joacă şi câştigă mai mereu. Dar vrea mai mult. Atunci când citeşte un articol despre climatologie într-o revistă ştiinţifică, el face o corelaţie dintre schimbările climatice şi fluctuaţiile bursei.

Erwan este trader într-o faimoasă bancă din New York care şi-a făcut o carieră din risc şi din intuiţie. Atunci când citeşte un articol despre climatologie, el este şocat să descopere acelaşi model de măsurători ca şi în cazul oscilaţiilor bursei. Erwan se întâlneşte cu Sybille, omul de ştiinţă care a scris articolul, ca s-o convingă să-şi adapteze modelul pentru bursă. Convins că a descoperit o formulă inovatoare, el încearcă un pariu riscant care are drept consecinţă moartea prietenului său cel mai bun. Însă, în ziua următoare, piaţa bursieră confirmă eficacitatea formulelor sale. Prea târziu, pentru că el este declarat paria în cercurile financiare. Însă bărbatul nu are de gând să se dea bătut şi îşi pregăteşte o revenire triumfală care promite să tulbure profund instituţiile financiare.

WE BOUGHT A ZOO
AM CUMPĂRAT O GRĂDINĂ ZOOLOGICĂ
Regia: Cameron Crowe
Cu: Matt Damon, Scarlett Johansson, Thomas Haden Church, Colin Ford, Maggie Elizabeth Jones
Dramă, SUA, 2011

Un tată se mută cu copiii într-o casă din mijlocul unei grădini zoologice.

O poveste uluitoare şi adevărată despre un tată singur care se mută cu cei doi copii într-un loc cu totul neobişnuit: o grădină zoologică. După aventuri copleşitoare, ei decid să readucă grădina zoologică ruinată la starea ei de odinioară.

Filmul este inspirat din memoriile fostul jurnalist Benjamin Mee, care a lucrat la cotidianul britanic The Guardian. Un văduv îşi ia copiii şi se mută la ţară ca să aibă grijă de animale exotice. Bărbatul şi-a cheltuit toate economiile pentru a cumpăra o grădină zoologică părăginită unde trăiesc vreo 200 de animale pe cale de dispariţie. El decide să renoveze şi să redeschidă grădina zoologică în amintirea soţiei sale, Katherine, care a murit din cauza cancerului. Benjamin ştie că soţia sa ar fi fost încântată de idee şi ar fi făcut orice pentru a salva animalele. Animalele de la grădina zoologică vor fi îngrijite de Benjamin, de Dylan şi Rosie, cei doi copii ai săi, de Duncan, tatăl jurnalistului, de vecini şi de doi angajaţi foarte energici. Împreună, ei vor recondiţiona Rosemoor Animal Park.

WOO
Woo
Comedie, SUA, 1998
R: Daisy Von Scherler Mayer
D: Jada Pinkett Smith, Tommy Davidson, Dave Chappelle, Paula Jai Parker,
Ll Cool J

Woo îl întâlnește pe Tim… ar putea fi iubire… doar să nu se omoare unul pe celălalt.

Darlene "Woo" Bates a fost părăsită de prea multe ori, iar acum această femeie fatală nu mai lasă chiar pe oricine să ajungă la ea. În clipa în care merge la un blind -date cu Tim, chiar dacă ar putea fi iubire, esențial este să nu se omoare unul pe celălalt înainte de a-și da seama de asta.

"Woo" este o comedie sexy care spune povestea unei femei fatale, personaj interpretat de Jada Pinkett Smith. Din cauză că a fost părăsită de prea multe ori, ea a decis să nu mai lase chiar orice bărbat să ajungă la ea. Cu toate acestea, ea decide să îl cucerească pe bărbatul visurilor ei și nimic nu îi va mai sta în cale din această clipă. În momentul în care merge la un blind -date cu Tim, chiar dacă ar putea fi iubire, esențial este să nu se omoare unul pe celălalt înainte de a-și da seama de asta. Astfel, într-o noapte sălbatică prin Manhattan, pe măsură ce zorile se apropie, cei doi realizează cât de mare este puterea atracției.

DOCUMENTARE

CROSSFIRE HURRICANE, PART 1
THE ROLLING STONES – LEGENDA, PARTEA I
Regia: Brett Morgen
Documentar, Marea Britanie

CROSSFIRE HURRICANE, PART 2

THE ROLLING STONES – LEGENDA, PARTEA a-II-a

Legendara trupă Rolling Stones îşi celebrează cea de-a 50-a aniversare.

Rolling Stones îşi celebrează cea de-a 50-a aniversare din poziţia de cea mai mare trupă rock a lumii. Un documentar necenzurat despre muzica lor şi nebunia care le-a acompaniat ascensiunea din cluburile londoneze la faima globală.

Documentarul Crossfire Hurricane, regizat de Brett Morgen, îşi propune să marcheze cea de-a 50-a aniversare a trupei The Rolling Stones. Acest nou şi splendid film trasează călătoria fără precedent a membrilor trupei de la adolescenţii obsedaţi de blues de la începutul anilor ’60, la regii rock indisputabili. Interviurile cu trupa şi mărturiile componenţilor ei formează un arc narativ care leagă materialele de arhivă, show-urile live, bucaţile din buletinele de ştiri şi interviuri; materialului este, în mare parte, inedit. Împrumutând titlul dintr-un vers al piesei Jumpin’ Jack Flash, Crossfire Hurricane oferă telspectatorului ocazia unică de-a descoperi cum e să faci parte din The Rolling Stones. De-a lungul timpului, Mick Jagger&Co s-au confruntat cu prejudecăţile conservatoare, cu drogurile, conflictele şi moartea, pentru a deveni supravieţuitorii rock prin excelenţă. Pelicula a fost realizată într-un an şi a avut parte de întreaga cooperare şi implicare a membrilor trupei. Crossfire Hurricane este povestea definitivă a celei mai mari trupe de rock’n’roll.

GENERACE SINGLES (AKA. GENERATION SINGLES)
GENERAŢIA CELOR SINGURI
Regia: Jana Počtová
Documentar, Cehia, 2011

Sunt oare relaţiile pe termen lung un anacronism şi un ţel imposibil de atins?

Sunt necăsătoriţi, flexibili, independenţi financiar… şi single. Sunt oare relaţiile pe termen lung un anacronism şi un ţel imposibil de atins?

Sunt necăsătoriţi, flexibili, independenţi financiar şi single. Sunt oare relaţiile pe termen lung un anacronism şi un ţel imposibil de atins?

În ce măsură sunt influenţate şi ameninţate relaţiile noastre de către lumea în care trăim? Cum s-a schimbat viaţa sentimentală a cehilor în ultimii ani? Cum de ne-a dispărut frica de singurătate? Astăzi, din ce în ce mai mulţi oameni sunt singuri pentru că sistemul îi forţează să fie “orientaţi spre piaţă” şi responsabili. Aşa că ei se adaptează cerinţelor pieţei actuale, unde naşterea de copiii nu e considerată profitabilă. Numai bărbaţii şi femeile single posedă flexibilitatea şi mobilitatea cerută de piaţă. În ce mod se foloseşte piaţa liberă de ei şi cum generează ea persoane single? Viaţa personală devine un business… Filmul are următorul slogan: “Viaţa mea, banii tăi!”

GENERACE SINGLES (AKA. GENERATION SINGLES)
GENERAŢIA CELOR SINGURI
Regia: Jana Počtová
Documentar, Cehia, 2011

Sunt oare relaţiile pe termen lung un anacronism şi un ţel imposibil de atins?

Sunt necăsătoriţi, flexibili, independenţi financiar… şi single. Sunt oare relaţiile pe termen lung un anacronism şi un ţel imposibil de atins?

Sunt necăsătoriţi, flexibili, independenţi financiar şi single. Sunt oare relaţiile pe termen lung un anacronism şi un ţel imposibil de atins?

În ce măsură sunt influenţate şi ameninţate relaţiile noastre de către lumea în care trăim? Cum s-a schimbat viaţa sentimentală a cehilor în ultimii ani? Cum de ne-a dispărut frica de singurătate? Astăzi, din ce în ce mai mulţi oameni sunt singuri pentru că sistemul îi forţează să fie “orientaţi spre piaţă” şi responsabili. Aşa că ei se adaptează cerinţelor pieţei actuale, unde naşterea de copiii nu e considerată profitabilă. Numai bărbaţii şi femeile single posedă flexibilitatea şi mobilitatea cerută de piaţă. În ce mod se foloseşte piaţa liberă de ei şi cum generează ea persoane single? Viaţa personală devine un business… Filmul are următorul slogan: “Viaţa mea, banii tăi!”

THE LAST TRUCK: CLOSING OF A GM PLANT
ÎNCHIDEREA UNEI FABRICI
Regia: Steven Bognar, Julia Reichert
Documentar, SUA 2009

O perspectivă revelatorie asupra industriei de maşini americane în criză.

Pentru rezidenţii din Moraine, Ohio, General Motors a fost mai mult decât o simplă companie. După anunţul că fabrica din Moraine se închide, muncitorii uluiţi îşi contemplă carierele la GM.

Pentru locuitorii din Moraine, Ohio, General Motors a fost mai mult de o simplă companie producătoare de maşini – a fost coloana vertebrală a comunităţii. După ce, în 2008, GM a anunţat că închide sucursala din Moraine din pricina scăderii vânzărilor de camionete şi SUV-uri, muncitorii aflaţi în stare de şoc îşi rememorează viaţa trăită în fabrică, amintindu-şi de oportunităţile, prieteniile şi mândria primite şi simţite de-a lungul anilor. Prin intermediul cuvintelor lor, filmul devine o elegie a unui sistem de producţie aflat pe moarte, oferind o analiză la zi a industriei americane de maşini aflată în plină criză.

UNDER THE SEA 3D
ÎN ADÂNCURI
Regia: Howard Hall
Documentar, SUA 2009

Un documentar despre cum încălzirea globală afectează fundul oceanelor.

Echipa condusă de regizorul Howard Hall transportă spectatorii în cele mai exotice și mai izolate zone subacvatice de pe Pământ, explorând impactul încălzirii globale asupra adâncimilor oceanice.

Aceeași echipă care a oferit publicului marele succes “Deep Sea 3D” și “Into the Deep” se scufundă din nou ca să exploreze impactul încălzirii globale asupra adâncurilor oceanului. Transportând spectatorii în cele mai exotice și mai izolate locuri subacvatice, “Under the Sea 3D” prilejuiește întâlnirea cu câteva dintre cele mai misterioase și mai incredibile creaturi oceanice. Această excitantă aventură sub mări ne este oferită de regizorul multipremiat Howard Hall și de extraordinara sa echipă de filmare.

CONCERT

GLEE: THE 3D CONCERT MOVIE
Regia: Kevin Tancharoen
Cu: Dianna Agron, Chris Colfer, Darren Criss, Kevin Mchale, Lea Michele
Muzical, SUA, 2011

“Glee” face saltul de pe micul pe marele ecran cu acest concert live.

Un documentar din concert, înregistrat în timpul turneului din 2011 al echipei Glee, care conţine atât interpretări ale unor piese célèbre, cât și mărturiile fanilor Glee despre felul în care serialul le-a schimbat viaţa.

“Glee”, un fenomen multi-generaţional care a inspirat milioane de oameni să-și îmbrăţișeze talentele muzicale, îi scoate acum din confortul apartamentelor și îi “forţează” să se adune împreună pentru a experimenta personajele vii, muzica energică și farmecul serialului într-o manieră nouă, graţie magiei cinema-ului. Filmul ajută fanii– așa numiţii “gleekși” – care n-au reușit să obţină un bilet la showurile sold out, care locuiesc în locuri neincluse în turneu sau care vor să revadă spectacolul, să se bucure de această unica experienţă “live”. Interpretările de pe scenă sunt intercalate cu interviuri intime cu personajele favorite, în posturi în care nu le-aţi mai văzut niciodată.

Bucuresti, 23.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *