Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

HBO – iulie 2012

PREMIERE

30 MINUTES OR LESS
30 DE MINUTE SAU MAI PUŢIN
Regia: Ruben Fleischer
Cu: Jesse Eisenberg, Danny Mcbride, Aziz Ansari, Nick Swardson, Michael Peña
Acţiune, SUA 2011
28

Doi criminali răpesc un băiat pe care-l forţează să spargă o bancă.

Nick, un băiat care livrează pizza într-un orășel prăfuit, e forţat să participe într-un elaborat plan criminal, atunci când e răpit de doi indivizi care îi lipesc o bombă de piept și îl informează că are doar două ore să spargă o bancă. 

În această comedie de acţiune, Nick (Jesse Eisenberg) e un băiat cu o viaţă banală, care livrează pizza. Totul se schimbă, însă, atunci când intră în colimatorul a doi indivizi ce se visează mari minţi criminale (Danny McBride și Nick Swardson). Acești infractori patetici îl răpesc pe Nick și îi atașează de piept o bombă cu ceas, cu promisiunea că o vor detona dacă el nu va sparge o bancă. Cum are doar câteva ore să pună în aplicare această misiune imposibilă, Nick îi cere ajutorul lui Chet (Aziz Ansari), prietenul său cel mai bun. În timp ce timpul se scurge, cei doi se confruntă cu poliţia, cu asasini plătiţi, cu aruncători de flăcări și cu propriile relaţii intime, extrem de tumultoase.

ALL-STAR SUPERMAN
Regia: Sam Liu
Acţiune, SUA 2011
15,19,20,31

Lex Luthor pune la cale un plan sofisticat de a-l ucide pe Superman.

Superman e lovit brusc de o boală fatală. Dar înainte că soarta crudă să-i vină de hac, el trebuie să se confrunte, pentru ultima oară, cu marele său inamic, Lex Luthor. Va fi oare înfrânt cel mai mare super-erou al lumii?

Alimentat de ură și de gelozie, Lex Luthor pune la cale un plan malefic ca să-l ucidă pe “Omul de oţel” care, din nefericire, funcţionează. Otrăvit de radiaţia solară, Superman e acum pe moarte. Cum mai are doar câteva săptămâni de trăit, el e horărât să-și împlinească visele de-o viaţă și să-i reveleze adevărata sa identitate lui Lois Lane. Dar Luthor proclamă că planul său absolut este să controleze lumea și nu există nimeni care să-l oprească. Cu puterile slăbite, Superman se implică într-o luptă mortală, spectaculoasă, cu Luthor, care ar putea însemna sfârșitul celui mai mare protector al umanităţii.

BAD TEACHER
PROFĂ REA, POAMĂ BUNĂ
Regia: Jake Kasdan
Cu: Cameron Diaz, Justin Timberlake, Jason Segel, Lucy Punch, John Michael Higgins
Comedie, SUA 2011
14,22

Cameron Diaz e o profesoară rea de gură, fără scrupule, și cam indecentă.

Elizabeth e o profesoară îngrozitoare, obsedată de bani. Atunci când e părăsită de logodnic, pune ochii pe Scott, un profesor înstărit. Consecinţele intrigilor ei le prijeluiesc studenţilor, colegilor și chiar ei însăși o educaţie a-ntâia.

Elizabeth Halsey (Cameron Diaz) e o profesoară atipică: complet lipsită de vocaţie, sarcastică, ironică și lipsită de tact sau răbdare. Ea încearcă să-și strângă toate economiile ca să-și facă o intervenţie chirurgicală de mărire a bustului. Frumoasa profesoară crede că numai așa poate atrage atenţia unui bărbat bogat, care sa îi poată oferi un trai luxos și fără griji. După ce este părăsita de iubit, Elizabeth, care fumează, bea de stinge și nu este tocmai exemplul perfect pentru tinerii elevi, pune la cale un plan pentru a-l cuceri pe tânărul suplinitor Scott Delacorte (Justin Timberlake), moștenitorul unei companii de succes ce are ca activitate fabricarea de ceasuri. Numai că Scott se întâlnește cu Amy Squirrel (Lucy Punch), profesoara-model a școlii, iar planul pus la cale de Elizabeth începe sa aibe consecinţe grave asupra ei și colegilor săi. În același timp, Russell Gettis (Jason Segel), un profesor de sport destul de cinic, pune ochii pe ea și începe să îi facă avansuri. Prinsă între atâtea încurcături, oare ce se va alege de planul lui Elizabeth?

BEASTLY
BESTIAL
Regia: Daniel Barnz
Cu: Alex Pettyfer, Vanessa Hudgens, Mary-Kate Olsen, Neil Patrick Harris, Peter Krause
Fantastic, SUA 2011
7,8,13,23,30,31

După ce arogantul Kyle umilește o colegă de liceu, aceasta îl blestemă să se transforme dintr-un mascul feroce, într-o creatură hidoasă. Pentru a rupe blestemul, Kyle trebuie să găsească pe cineva care-l iubește așa cum e.

Un blestem transformă un tânăr frumos și arogant în tot ce detestă el mai mult, în această repovestire contemporană a basmului “Frumoasa și bestia”.

Kyle, de 17 ani (Alex Pettyfer), e prinţul popular, alintat, superficial și incredibil de popular al liceului. Extrem de infatuat de felul în care arată, Kyle își bate joc de o colegă (Mary-Kate Olsen), fără să-și dea seama ce greșeală face: fata se dovedește a fi o vrăjitoare.

Netulburată de comportamentul său crud, Kendra decide să-i servească o lecţie – îl transformă în cineva la fel de neatrăgător pe dinafară, pe cât de urât e în interior. Acum are un an la dispoziţie ca să-și găsească pe cineva care poate vedea dincolo de aparenţe și care să-l iubească așa cum e, sau va rămâne un monstru pentru totdeauna. Singura sa speranţă e Lindy (Vanessa Hudgens), o colegă de clasă pe care n-a observat-o până acum. Ea e singura care i-ar putea demonstra că “dragostea e oarbă”.

DETROIT ROCK CITY
CAREUL DE ROCKERI
Regia: Adam Rifkin
Cu: Giuseppe Andrews, James Debello, Edward Furlong, Sam Huntington, Lin Shaye
Comedie, SUA 1999

Patru adolescenţi au parte de o aventură nebună în drum spre un concert KISS.

Acțiunea peliculei regizate de Adam Rifkin este plasată în 1978, la Detroit, iar protagoniști sunt niște tineri care au parte de o aventură de zile mari atunci când încearcă să ajungă la un concert al trupei KISS.

În filmul regizat de Adam Rifkin și amplasat în 1978 la Detroit, niște puști nu se dau înapoi de la nimic, căci ei au un singur vis: să ajungă la concert KISS. Cum se va întâmpla asta, încă nu știu, cel puţin în prima fază. În finalul acestei aventuri, fiecare va fi avut parte de experiențe hilare, conflict cu autoritățile sau cu părinții. O aventură nebună, ca și muzica faimoasei trupe.

FRIENDS WITH BENEFITS
PRIETENIE CU FOLOS
Regia: Will Gluck
Cu: Justin Timberlake, Mila Kunis, Patricia Clarkson, Jenna Elfman, Bryan Greenberg
Comedie, SUA 2011
21,29

Să adaugi sexul într-o relaţie de prietenie duce întotdeauna la complicaţii.

O femeie de carieră și noul ei client au hotărât să nu mai facă sex în momentul în care se vor atașa emoţional unul de celălalt. Aranjamentul funcţionează la început, însă curând cei doi încep să simtă fiorii dragostei.

Dylan (Justin Timberlake) si Jamie (Mila Kunis) nu au nici cea mai mică intenţie să-și pună pirostriile. Când Jamie, o directoare de resurse umane din New York, încearcă să-l convingă pe Dylan, care locuiește în Los Angeles, să accepte un job la New York, cei doi încep să-și dea seama că sunt suflete pereche. Ei au avut atâtea relaţii eșuate, încât s-au hotărât să renunţe la dragoste și să se limiteze la distracţie. Odată cu mutarea lui Dylan la New York, cei doi încep să iasă împreună tot mai des, împărtășind opinia că dragostea este doar o legendă promovată de filmele de la Hollywood. Astfel începe experimentul celor doi, delicios de sexy, dar numai pentru adulţi. Ar putea acești doi prieteni buni, care sunt și oameni de succes, fără obligaţii și fără intenţii serioase, să accepte o experienţă nouă?

GRAN PARADISO
Regia: Miguel Alexandre
Cu: Ken Duken, Regula Grauwiller, Gregor Törzs, Max Herbrechter, Frank Giering
Aventură, Germania 2000
31

Câţiva alpiniști, printre care și unul în scaun cu rotile, urcă un masiv.

După ce e trimis la un sanatoriu, Mark, un băiat de 19 ani recent paralizat, devine suicidal. Pentru a-i salva viaţa, terapeutul său asamblează un grup de alpiniști ca să-l ajute să urce un versant dificil, așa cum făcea înainte de accident.

Mark, un băiat recent paralizat de 19 ani, e trimis la un institut de reabilitare, unde devine suicidal. Terapeuta Lisa îi salvează viaţa, promiţându-i ca va fi în stare, în curând, să urce din nou un pisc, așa cum obișnuia s-o facă odinioară. Ea începe să asambleze un grup de alpiniști, printre care alţi pacienţi ai instituţiei, câţiva căţărători și câţiva delicvenţi juvenili, și cu toţii pornesc pe un traseu dificil și plin de neprevăzut.

GREEN ZONE
ZONA VERDE
Regia: Paul Greengrass
Cu: Matt Damon, Greg Kinnear, Brendan Gleeson, Amy Ryan, Jason Isaacs
Acţiune, SUA, 2011
20,23,28

Un ofiţer al armatei SUA caută arme de distrugere în masă în Irak.

Matt Damon și regizorul Paul Greengrass fac din nou echipă în acest thriller plin de acţiune. Roy Miller e un ofiţer al armatei SUA care trebuie să discearnă adevărul printre informaţiile false și să găsească armele de distrugere din Irak.

În anul 2003, după căderea regimului politic al lui Saddam Hussein, Bagdadul este încă ocupat de trupele nord-americane ce încearcă să controleze haosul de pe străzi, iar reprezentanţii Pentagonului vor să îl impună la putere pe irakianul Zubaidi, care a trăit timp de 30 de ani în exil. După ce soldaţii lui special antrenaţi caută fără succes arme chimice de distrugere în masă în diverse locuri din Irak, bazându-se pe informaţiile eronate provenite de la o sursă a carei identitate rămâne secreta, ofiţerul Roy Miller începe să suspecteze faptul că înaltul oficial al Pentagonului, Clark Poundstone, știe mai multe amănunte decât vrea sa recunoască despre motivele reale ale declanșării războiului din Golf. Coroborând datele sale cu cele ale jurnalistei de investigaţii Lawrie Dayne, Roy Miller își propune să îl găsească pe generalul irakian Al Rawi, unul dintre oamenii de incredere ai lui Saddam Hussein, despre care crede că ar putea fi sursa cu numele de cod Magellan. Dezvăluind o conspiraţie politică de proporţii în care sunt implicaţi atât agenţi CIA, cât și diplomaţi nord-americani, Roy Miller decide să publice adevărul despre războiul din Irak în toate ziarele importante din lume. Matt Damon, câștigător al unui premiu Oscar și renumitul regizor Paul Greengrass (The Bourne Supremacy, The Bourne Ultimatum) fac din nou echipă pentru un thriller electrizant.

KOKOWAAH
SEDUCĂTORUL
Regia: Til Schweiger
Cu: Til Schweiger
Comedie, Germania 2011
3,11,21

Un scenarist trebuie să se confrunte cu existenţa unei fiice de opt ani.

Henry e un scenarist care trebuie să se confrunte cu apariţia de nicăieri a unei fiice de 8 ani, produsul unei aventuri de-o noapte. Mai mult, el lucrează la o adaptarea unui roman faimos și tocmai s-a reconciliat cu dragostea vieţii sale…

Superstarul german Til Schweiger scrie, produce, regizează și interpretează aceasta comedie spumoasă. El e Henry, un scenarist afemeiat care sare dintr-o aventură sentimentală în alta. Profesional, n-a stat niciodată mai bine: tocmai i s-a dat ocazia să să lucreze la ecranizarea unui roman best seller scris de Catherine, fosta sa iubită, pe care o consideră dragostea vieţii lui. Dar toate speranţele sale într-o nouă existenţă triumfătoare sunt spulberate atunci când Magdalena, o fetiţă de opt ani, rezultatul unei aventuri de-o noapte de mult uitate, îi apare la ușa. Fetiţa a fost încredinţată tatălui său biologic, pentru că mama ei, Charlotte, aflată în Statele Unite, e implicată într-un proces. Paternitatea n-a fost niciodată ușoară. Dar atunci când se întâmplă peste noapte – în timp ce-ţi scrii capodopera vieţii tale și încerci să-ţi recâștigi iubita – e practic, imposibilă!

LES TUCHE
FAMILIA TUCHE
Regia: Olivier Baroux
Cu: Jean-Paul Rouve, Isabelle Nanty, Claire Nadeau, Théo Fernandez, Sarah Stern
Comedie, Franţa 2011
12,16,27,31

O familie câștigă 100 de milioane de euro la loterie și se mută la Monaco…

Atunci când familia Tuche câștigă 100 de milioane de euro la Euroloterie, totul se schimbă. Acum, membrii ei pot să-și realizeze vizele și să se mute la Monaco.

În Bouzolles, toată lumea cunoaște familia Tuche. Jeff, Cathy și cei trei copiii trăiesc conform credinţei familiei, care spune că omul nu e făcut să muncească. În ciuda lipsei de confort material, par a fi fericiţi. Atunci când ei câștigă 100 de milioane la Euroloterie, totul se schimbă. De acum, își pot realiza visele, mai ales acela de a trăi în Monaco. Familia ar face orice ca să se integreze în lumea celor bogaţi și a aparenţelor, dar nu stăpânesc bine codurile sau spiritual acesteia. Așa că se trezesc în situaţii incredibile, fac greșeli monumentale și împrăștie revoluţia de-a lungul regatului. Totuși, obligaţi să fie ei înșiși, membrii familiei Tuches vor schimba vieţile tuturor celor pe care-i întâlnesc și vor descoperi care le sunt cu adevărat bogăţiile. Conform motto-ului familiei, ei sunt “toţi pentru unul și unul pentru toţi”. La urma urmei, nu banii aduc fericirea.

LIES IN PLAIN SIGHT
SECRETUL EVEI
Regia: Patricia Cardoso
Cu: Martha Higareda, Chad Michael Murray, Rosie Perez, Yul Vázquez, Christoph Sanders
Dramă, SUA 2010
10,15,25,26

Sofia se întoarce acasă ca să investigheze sinuciderea verișoarei sale.

Sofia, o studentă oarbă, se întoarce acasă ca să investigheze sinuciderea inexplicabilă a verișoarei sale, Eva. În timp ce dă la iveală secrete sinistre de familie, ea descoperă că Ethan, iubitul Evei, deţine cheia întregului mister.

Uneori, cele mai șocante adevăruri stau chiar în faţa noastră, deși rămân nevăzute. Filmul spune povestea Evei și a verișoarei sale, Sofia, care erau de nedespărţit când erau mici; Eva a fost acea prietenă loială care a ajutat-o pe Sofia să treacă cu bine peste anii adolescenţei. Atunci când Eva se sinucide brusc, Sofia se întoarce acasă, la tatăl său, Hector, și la părinţii Evei, ca să găsească răspunsuri. Dar cu cât mai mult scormonește în viaţa Evei, punându-le întrebări iubiţilor acesteia, cu atât mai mult își dă seama că, de fapt, copilăria ei a fost plină cu secrete sumbre, frisonante.

NOTTING HILL
Regia: Roger Michell
Cu: Julia Roberts, Hugh Grant, Hugh Bonneville, Emma Chambers, James Dreyfus
Comedie, Marea Britanie 1999

Poate cel mai faimos star din lume să se îndrăgostească de un om simplu?

Soarta îi aduce împreună pe un anticar britanic timid (Hugh Grant) și pe cel mai îndrăgit star american de cinema. Va putea dragostea lor să supravieţuiască?

William Thacker (Hugh Grant) vine cărţi vechi într-un anticariat din districtul londonez Notting Hill și împarte casa cu un prieten galez excentric pe nume Spike (Rhys Ifans). Într-o zi, viaţa liniștită a lui William e întoarsă pe dos, atunci când în magazinul lui își face apariţia Anna Scott (Julia Roberts), o actriţă americană adorabilă și foarte populară, venită în Londra ca să lucreze la un film. Ea cumpără o carte de la William și e politicoasă și șarmantă așa cum numai o actriţă faimoasă poate fi cu un bibliotecar bulversat de apariţia ei. În mod normal, relaţia lor s-ar fi terminat aici, dacă William nu s-ar fi grăbit, câteva minute mai târziu, să cumpere niște suc. În timp ce se întoarce la magazin, se lovește de Anna pe stradă și îi varsa sucul pe bluză. Din moment ce stă în apropiere, William o îndeamnă să-i treacă pragul ca să se cureţe. Anna îi acceptă oferta și… graţie unui sărut, care pare s-o surprindă pe ea mai mult decât pe el, lucrurile evoluează. Anna și William ajung să se cunoască mai bine de-a lungul următoarelor luni, dar să fii împreună cu cea mai râvnită femeie din lume nu e ușor – nici în faţa prietenilor tăi, nici în faţa presei devoratoare.

ON STRIKE FOR CHRISTMAS
GREVĂ DE CRĂCIUN
Regia: Robert Iscove
Cu: Daphne Zuniga, David Sutcliffe, Victor Zinck Jr., Evan Williams, Julia Duffy
Comedie, SUA 2010
17,26,27

O mamă decide să intre în grevă chiar de Crăciun.

După ce ani de zile s-a asigurat că totul e perfect pentru familia ei, Joy spune “destul!” și decide să intre în grevă de Crăciun. Dacă soţul și copiii ei vor să aibă vacanţa perfectă, vor trebui să și-o organizeze singuri.

Faceţi cunoștinţă cu Joy Robertson (Daphne Zuniga), o super-mamă care le face pe toate – chiar dacă soţul ei Stephen (David Sutcliffe) și restul familiei nu par a aprecia cât de greu muncește, mai ales în preajma Crăciunului. În timp ce sezonul estival se apropie rapid, decorarea, cumpărăturile, împachetarea, gătitul și planificatul încep să devină corvoade– și familia lui Joy așteaptă ca ea să le facă pe toate, ca prin minune și fără niciun ajutor. Dar nu și anul ăsta! Joy intră în grevă de vacanţă și devine modelul pe care îl urmează toate gospodinele din oraș, cu consecinţe hilare.

OUTBOUND (AKA. PERIFERIC)
PERIFERIC
Regia: Bogdan George Apetri
Cu: Ana Ularu, Mimi Branescu, Andi Vasluianu, Ioana Flora, Timotei Duma
Dramă, România 2010
8,11,14,23,31

Povestea unei tinere care e eliberată din închisoare pentru o zi.

Eliberată din închisoare pentru 24 de ore, Matilda nu mai vrea să se întoarcă și plănuiește să fugă din ţară. Până la sfârșitul zilei, însă, ea trebuie să-și privească-n faţă trecutul tulbure– și familia care a respins-o.

Eliberată din închisoare pentru 24 de ore, Matilda nu mai vrea să se întoarcă și plănuiește să fugă din ţară. Până la sfârșitul zilei, însă, ea trebuie să-și privească-n faţă trecutul tulbur – și familia care a respins-o. Ea își vizitează familia pe care a părăsit-o cu mult timp în urmă. Andrei, fratele de care s-a îndepărtat, nu prea vrea să o ajute, iar soţia acestuia ar alunga-o de-a dreptul. Dar Matilda nu vrea să renunţe, iar după declanșarea conflictului, scad nu doar șansele de a primi vreun ajutor, ci și de a se împaca cu familia ei.

Matilda trebuie apoi să-l intâlnească pe Paul, un proxenet care e și tatăl singurului ei copil. Ea nu vrea să plece fără banii de care are nevoie pentru călătorie, iar el nu vrea să îi dea ce-i datorează – până când negocierile dintre ei sfârșesc într-un mod neașteptat. Matilda e hotărâta să ia cu ea copilul abandonat, decizie care va schimba tot. În final, Matilda îl întâlnește pe Toma, fiul ei. Îi promite un viitor mai bun; însă înainte de a porni la drum, în căutarea unei noi vieţi, ei trebuie să se reapropie și să uite trecutul. E o ultima decizie pe care trebuie să o ia împreuna – sau nu.

PEE-WEE’S BIG ADVENTURE
AVENTURILE LUI PEE-WEE
Regia: Tim Burton
Cu: Paul Reubens, Elizabeth Daily, Mark Holton, Diane Salinger, Judd Omen
Comedia, SUA 1985

Pee-wee e implicat în căutarea ilară a mult iubitei sale biciclete.

Atunci când lumea idilică a lui Pee-wee Herman e distrusă de furtul bicicletei sale roșii cu motor, acest adult copilăros pornește într-o odisee maniacală ca să-și recupereze mult iubitul obiect.

Pee Wee e un băiat pre-puber, foarte aiurit și destul de dezoltat pentru vârsta lui. El poartă ruj, fard de obraji și o flanea gri care i-a rămas mică și trăiește o viaţa idilică în casa sa bizară. Asta până când cineva îi fură cea mai iubită posesiune: o bicicletă roșie, cu motor, croită special pentru el. Pee Wee se pornește într-o odisee epică de-a lungul și de-a latul ţării ca să-și recupereze iubirea pierdută și ca să aibă parte de aventura vieţii sale. De-a lungul călătoriei, el se împrietenește cu mai multe personaje stranii, vizitează Alamo, suportă nenumărate coșmaruri halucinogene și are o întâlnire supranaturală cu un camionagiu fantomatic.

REAL STEEL
PUMNI DE OŢEL
Regia: Shawn Levy
Cu: Hugh Jackman, Evangeline Lilly, Dakota Goyo, Anthony Mackie, Kevin Durand
Acţiune, SUA 2011
15,16,18,19,21,31

Într-un viitor nu foarte îndepărtat, boxul a devenit high-tech.

Amplasat într-un viitor apropiat, când boxul cu roboţi a devenit un sport foarte popular, un promoter fără noroc crede că poate face un campion dintr-un robot dezasamblat. În plus, descoperă că are un fiu de 11 ani care vrea să-l cunoască.

O dramă amplasată într-un viitor în care boxul a devenit un sport hi-tech și în care roboţi cu aspect umanoid luptă pentru distracţia publicului. Hugh Jackman interpretează rolul unui fost luptător ce a pierdut şansa la titlu în momentul în care boxul între oameni a devenit un sport ilegal, deoarece era prea violent. Luptătorii din ring sunt înlocuiţi de roboţi de o tonă în greutate şi 2,5 metri înălţime, ce preiau acţiunea în ring. Charlie Kenton trebuie să supravieţuiască în această lume nouă a sportului. El achiziţionează roboţi uzaţi, în încercarea de a pregăti unul care să câştige titlul. Cu ajutorul fiului său nelegitim, Max, va descoperi un robot care pare sortit să câştige mereu, iar acest lucru le dă mari speranţe. Charlie şi Max primesc o ultimă şansă de-a reintra în cărţi.

SCOOBY-DOO! CURSE OF THE LAKE MONSTER
SCOOBY-DOO: BLESTEMUL MONSTRULUI DIN LAC
Regia: Brian Levant
Cu: Robbie Amell, Kate Melton, Hayley Kiyoko, Nick Palatas, Ted Mcginley
Comedie, SUA 2011
1,12,13,18

Fred, Velma, Daphne, Shaggy și Scooby Doo își iau slujbe de vară.

Fred, Velma, Daphne, Shaggy și Scooby Doo își iau slujbe de vară la un club de vacanţă, dar descoperă că acolo se întâmplă lucruri stranii care aruncă o umbră asupra orașului: oamenii declară că sunt terorizaţi de un monstru broască.

În timp ce se îndreaptă spre slujbele lor de vară dintr-un club de vară deţinut de unchiul lui Daphne, gașca Mystery Inc. descoperă că pe lac au loc întâmplări stranii: există pietre de lună mistice, personaje înfricoșătoare și un monstru broască care terorizează orașul. Bunii prieteni sunt încojuraţi de mister, dar și de romance. Doar cei patru neînfricaţi – Fred, Daphne, Velma, Shaggy și Scooby-Doo – pot destrăma blestemul Lacului Monstru.

SEE YOU IN THE MORNING
NE VEDEM DIMINEAŢĂ
Regia: Alan J. Pakula
Cu: Jeff Bridges, Alice Krige, Farrah Fawcett, Drew Barrymore, Lukas Haas
Romantic, SUA 1989
24,29
Despre două familii prinse în confuzia divorţului și a recăsătoriei.

Doi foști soţi, acum divorţaţi, trebuie să-și ajute copii să treacă peste schimbările din familie, în timp ce încearcă să-și salveze propria relaţie, într-o comedie de familie înduioșătoare.

Larry Livingston (Jeff Bridges), un psihiatru din New York, are o soție foarte frumoasă, Jo (Farrah Fawcett), o soacră foarte înțelegătoare, Neenie (Frances Sternhagen), și doi copii care îl iubesc foarte mult. Este imaginea unui mariaj perfect, însă magia este spulberată de Jo care rostește cuvintele care sunt semnalul că o relație se află în punctul terminus: “Trebuie să vorbim.”

În mai puțin de un an de la acest moment, discuțiile, dar și mariajul sunt încheiate. Jo își ia copiii și pleacă, urmându-și cariera de succes în televiziune. Larry o poate vedea în fiecare seară, prezentînd un nou parfum la televizor. Golul din viața lui este umplut cu muncă și prieteni precum Sidney (Linda lavin), o femeie care îl înțelege pe Larry și este convinsă că atunci când va întâlni pesoana potrivită acesta își va recăpăta încrederea în dragoste. Ea i-o prezintă pe Beth Goodwin (Alice Krige), un fotograf talentat care și își crește singură cei doi copii. În ciuda faptului că sunt stânjeniți de avântul de pețitoare al lui Sidney, atracția dintre cei doi este evidentă. Cei doi se îndrăgostesc și decid să se căsătorească. Acum, pe lângă faptul că trebuie să stabilească o relație cu cei doi copii ai soție sale, el trebuie își facă timp și pentru copiii lui de care îi este foarte dor.

SWITCH (2011)
SCHIMBUL
Regia: Frédéric Schoendoerffer
Cu: Karine Vanasse, Eric Cantona, Mehdi Nebbou, Aurélien Recoing, Karina Testa
Acţiune, Franţa 2011
5,15,18,30

Sophie face schimb nu numai de apartament, dar și de identitate.

Sophie descoperă un website care le permite oamenilor să facă schimb de case, pentru o perioadă. Ea găsește un duplex în Paris, cu o vedere spre turnul Eiffel. Prima ei zi e idilică. Dar, în dup-amiază următoare, e trezită de poliţiști.

Iulie. Montreal. Canada. Sophie Malaterre, un fotograf de modă de 25 de ani, s-a resemnat că va petrece vara în oraș. N-are planuri, prieteni apropiaţi sau iubit. Însă află despre un website care le permite oamenilor să facă schimb de case, pentru o perioadă, și decide să încerce și ea. La urma urmei, ce are de pierdut? Norocoasă, ea găsește un dublex în Paris, la pachet o o superbă vedere spre turnul Eiffel. Paris-ul se dovedește a fi exact cum l-a visat și prima ei zi acolo e idilică. Dar, în dimineaţa următoare, are parte de o dură trezire la realitate: poliţia îi sparge ușa apartamentului și ea descoperă că e colegă de apartament cu un cadavru fără cap. Nu poate dovedi că nu e Bénédicte Serteaux, proprietara casei și amprentele sale sunt găsite pe arma crimei. Pașaportul lui Bénédicte are fotografia lui Sophie. Laţul se strânge.

THE EXPRESS
EXPRESUL
Regia: Gary Fleder
Cu: Dennis Quaid, Rob Brown, Omar Benson Miller, Charles S. Dutton, Clancy Brown
Dramă, SUA 2008
27,28

O dramă inspirată din viaţa jucătorului de fotbal american Ernie Davis.

Filmul se inspiră dintr-o poveste reală, urmărind viaţa lui Ernie Davis (1939-1963), un erou al fotbalului american universtar, primul afro-american care a câştigat trofeul Hisman.

Pelicula “Expresul” este inspirată de povestea reală a unui adevărat erou american. Filmul începe cu umilele începuturi ale lui Ernie Davis, cel care a depăşit limite nebănuite, devenind primul afro-american care a câştigat trofeul Heisman, cel mai important titlu. Jucător remarcabil pe teren, Davis a ignorat cutumele rasiste ale acelor vremi, devenind un simbol al drepturilor civile, o mişcare ce, în anii ’60, a împărţit America în două.

THE HELP
CULOAREA SENTIMENTELOR
Regia: Tate Taylor
Cu; Emma Stone, Viola Davis, Bryce Dallas Howard, Octavia Spencer, Jessica Chastain
Dramă, SUA
1,2,4,5,7,17,18

O poveste universală și perenă despre puterea de a schimba lucrurile.

Bazat pe un roman best seller, The Help e o peliculă provocatoare și plină de inspiraţie care ne arată ce se întâmplă atunci când un cod nescris dintr-un oraș sudist e încălcat de trei femei curajoase ce leagă o prietenie neobișnuită.

Adaptare a unui bestseller omonim de Kathryn Stockett, această dramă plină de inspiraţie aduce în prim plan prietenia neobișnuita a unor femei curajoase, dar complet diferite, de la jumatatea anilor ‘60. Skeeter (Emma Stone), o tânără de familie bună cu veleităţi de scriitoare, începe un proiect editorial secret care va revoluţiona întreaga societate. Îndrazneaţă și plină de speranţe, tânăra vrea să scrie o carte despre femeile de culoare și problemele cu care se confruntau acestea în societate. Cu o distribuţie de exceptie din care fac parte Emma Stone, Viola Davis și Octavia Spencer, filmul Culoarea sentimentelor este o poveste îndrăzneaţă, plină de umor și de speranţă, despre puterea de a produce o schimbare în mentalităţile învechite și rasiste.

THE WAR OF THE BUTTONS
RĂZBOIUL NASTURILOR
Regia: John Roberts
Cu: Liam Cunningham, Gregg Fitzgerald, Colm Meany, John Coffey, Eveanna Ryan
Aventură, Irlanda 1994
8,12,17,18

Două grupuri rivale de băieţi din două sate irlandeze duc o bătălie aprigă.

În acest remake al peliculei franceze din 1962, care se inspiră dintr-un roman al Louis Pergaud, grupuri rivale de băieți din două vecinătăți irlandeze intră în conflict.

Într-un colţ liniștit din sud-vestul Irlandei, există ape învolburate. De o parte și de alta a vastei întinderi de apă, se află satele Ballydowse și Carrickdowse: locuri adormite care se trezesc în zgomotul pescarilor ce-și intind pânza, în sunetul valurilor și în tumultul vocilor de copii în drum spre școală. Mici și mari, duri sau timizi, aceștia dau buzna din case, pe stradă. Dar totul nu e atât de pașnic pe cât pare, pentru că există un război nedeclarat între cele două sate. Deși mulţi dintre oameni nu știu încă, tranșeele au fost déjà săpate

THOR
Regia: Kenneth Branagh
Cu: Chris Hemsworth, Natalie Portman, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins, Stellan Skarsgård
Acţiune, SUA 2011
29,30

Războincul Thor e alungat din Asgard, un ţinut mistic, și e trimis pe Pământ.

Thor, un războinic arogant, e trimis pe Pământ ca pedeapsă că a reaprins un război vechi. Însă după ce un ticălos din lumea lui, din Asgard, trimite forţele întunecate ca să invadeze Pământul, Thor învaţă ce înseamnă să fii un erou adevărat.

Thor, cel mai tare personaj din panteonul de supereroi, a inspirat atât generali, cât și iubitori ai genului. Această aventură epopeică ne poartă prin universul Marvel de pe Pământul zilelor noastre, pe tărâmul mistic din Asgard. În centrul poveștii stă Atotputernicul Thor, un războinic puternic, dar arogant, ale cărui fapte nesăbuite reaprind un vechi război. Thor e surghiunit de tatăl său pe Pământ, fiind forţat să trăiască printre oameni. Curând, cel mai primejdios om din lumea lui Thor trimite pe Pământ forţele întunecate pentru a-l invada. Thor învaţă ce înseamnă să fii un erou adevărat. Iată povestea călătoriei mitice a unui erou și a transformării sale dintr-un prinţ rebel, care consideră că s-a născut pentru a moșteni tronul tatălui său, la un supererou ce învaţă că trebuie să-și câștige dreptul de a conduce.

TOO BIG TO FAIL
HAZARDUL MORAL
Regia: Curtis Hanson
Cu: William Hurt, Edward Asner, Billy Crudup, Paul Giamatti, Topher Grace
Dramă, SUA 2011
13,14,22,23
O perspectivă fascinantă asupra crizei financiare din 2008, de pe Wall Street.

O incursiune complexă în dedesubturile crizei financiare din 2008, pornită de pe Wall Street. Avându-l în centrul poveștii pe Henry Paulson, șeful trezoreriei, film examinează relaţia secretă dintre Wall Stret și Washington.

La jumătatea anilor 2000, Wall Street era în plină expansiune: se acordau bonusuri record, salarii de mai multe milioane și piaţa imobiliară era la apogeu. Dar, în 2008, totul s-a prăbușit. Până în toamnă, sistemul financiar american, aflat după decenii de relaxare legislativă, era în cădere liberă din cauza creditului subprime și a împrumuturilor iresponsabile. În ciuda semnalelor de alarmă, nimeni nu credea că instituţiile financiare erau ameninţate. În timp ce bursele se prăbușeau, una dupa alta, devenea din ce în ce mai clar că bancile erau “prea mari ca să cadă” pentru că ar fi creat un colaps mondial fără precedent. HBO Films vă dă ocazia să intraţi în sanctuarul unor oameni puternici care au decis soarta economiei mondiale în doar câteva săptămâni. Bătălia pentru o economie americană sănătoasă e departe de a se fi încheiat.

TRANSFORMERS: DARK OF THE MOON
TRANSFORMERS: PARTEA ÎNTUNECATĂ A LUNII
Regia: Michael Bay
Cu: Shia Labeouf, Rosie Huntington-Whiteley, Josh Duhamel, John Turturro, Tyrese Gibson
Acţiune, SUA 2011
22,23,25,26,28

Autoboţii află de o navă cybertroniană ascunsă pe Lună.

Autoboţii află de o navă cybertroniană ascunsă pe Lună și se întrec cu Decepticonii să o găsească și să-i afle secretele, ceea ce ar putea conduce la o teribilă bătălie finală.

Deciși să se răzbune pe Autoboţii conduși de către Optimus Prime pentru înfrângerea pe care au îndurat-o în precedenta confruntare, Decepticonii lui Megatron revin în acţiune și declanșează un nou război între cele două rase rivale de roboţi. De data aceasta, Autobotii și Decepticonii sunt implicaţi într-o periculoasă confruntare spaţială între Rusia și Statele Unite ale Americii, iar tânărul Sam Witwicky, aliatul de nădejde al lui Optimus Prime și al Autoboţilor Bumblebee, Ironhide, Sideswipe sau Ratchet, este constrâns să sară încă o dată în ajutorul prietenilor lui roboţi pentru a salva umanitatea. În anul 1969, componenţii zborului spaţiial Apollo 11 au ajuns pe partea nevăzută a Lunii, într-o misiune strict secretă, și au documentat existenţa unei nave cybertroniene, ceea ce a confirmat teoria că pământenii nu sunt singuri în Univers. Dupa aproximativ 40 de ani, secretele acestei misiuni sunt dezvăluite, iar implicarea roboţilor în infruntarea americano-rusă este dovedită.

CARRYOVER MOVIES

127 HOURS
127 DE ORE
Regia: Danny Boyle
Cu: James Franco, Kate Mara, Amber Tamblyn, Sean Bott, Clémence Poésy
Aventură, SUA 2010

Un aventurier are o singura șansă să supravieţuiască: amputarea braţului.

Povestea adevărată a alpinistului Aron Ralston și a felului uluitor în care a reușit să se salveze, tăindu-și braţul, după ce a devenit imobilizat într-o crevasă a unui canion izolat din Utah.

127 de ore este povestea adevărată a remarcabilei aventuri a alpinistului Aron Ralston (James Franco) care a reușit să se salveze după ce un bolovan i-a zdrobit braţul şi l-a imobilizat într-o fantă izolată dintr-un canion din Utah. Pe întreaga durată a teribilei sale experienţe, Ralston îşi aminteşte prietenii, iubitele (Clémence Poésy), familia şi pe cele două excursioniste (Amber Tamblyn şi Kate Mara) pe care le-a cunoscut înainte de accident.

Vor fi ele ultimele două persoane pe care le-a intâlnit? Timpul se scurge fatal și el trebuie să ia o decizie cumplită: să-și taie sau nu braţul care-l ţine captiv? 127 de ore este o peliculă zguduitoare, viscerală, imposibil de uitat care poartă publicul într-o călătorie așa cum n-a mai experimentat niciodată și îi arată de ce suntem în stare noi, oamenii, atunci când alegem cu încăpăţînare viaţa.

BIG MOMMAS: LIKE FATHER, LIKE SON
COANA MARE: AŞA TATĂ, AŞA FIU
Regia: John Whitesell
Cu: Martin Lawrence, Brandon T. Jackson, Jessica Lucas, Michelle Ang, Portia Doubleday
Comedie, SUA 2011

Coana Mare s-a întors, de data asta cu un ajutor: nepotul său vitreg.

Agentul FBI Malcolm Turner – alias Coana Mare – s-a întors și de data asta nu e singur: e ajutat de Trent, nepotul său vitreg. Cei doi vor investiga, sub acoperire, o crimă petrecută la o școală de artă de fete, la care Trent a fost martor.

Coana Mare s-a întors și de data aceasta are un ajutor de nădejde: pe nepotul său adolescent Trent (Brendan T. Jackson). Martin Lawrence reia celebrul rol al agentului FBI Malcolm Turner, cel care se travestește în simpatica și vijelioasa Coană Mare. Lui se alătură Trent și, împreună, vor desfășura o anchetă sub acoperire la o școală de artă frecventată doar de fete, după ce băiatul e martorul unei crime. Pretinzând că sunt Coana Mare și Charmaine cea voinică, ei trebuie să găsească ucigașul înainte ca acesta să-i găsească pe ei.

BLACK SWAN
LEBĂDA NEAGRĂ
Regia: Darren Aronofsky
Cu: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel, Barbara Hershey, Winona Ryder
Thriller, SUA 2010

Balerina Nina se implică într-o luptă profesională cu o nouă dansatoare.

Un thriller psihologic amplasat în lumea baletului new yorkez care o are în distribuţie pe Natalie Portman în rolul Ninei, o primă balerină care se trezește implicată într-o bătălie profesională cu o nouă rivală din companie (Mila Kunis).

Nina Sayers este dansatoare la o companie de balet din New York, iar talentul, ambiţia și devotamentul faţă de arta pe care o practiceă o îndreptăţesc să aspire la statutul de primă-balerină în spectacolul "Lacul Lebedelor" ce urmează să deschidă noua stagiune. Deși directorul artistic Thomas Leroy îi răsplatește eforturile și dăruirea, oferindu-i Ninei rolul râvnit, tânăra se simte copleșită de noile responsabilităţi și este pe punctul de a claca, mai ales că mama ei, Erica, îi fixeaza standarde extrem de înalte, iar coregraful o critică pentru că nu este suficient de sensuală și dezinvoltă și nu transmite publicului emoţie și pasiune. Situaţia se complică atunci când în ecuaţie intră Lily, o balerină dezinhibată, graţioasă și frumoasă, care pare alegerea perfectă pentru a interpreta rolul Lebedei Negre, și care o concurează pe Nina. Deși este ideală pentru rolul inocentei și fragilei Lebede Albe, Nina Sayers trebuie să îsi exploreze latura întunecată și să își scoată la suprafaţă sexualitatea reprimată pentru a se mula pe rolul Lebedei Negre, Lily fiind singura care o poate ajuta. Dar există Lily în realitate sau este numai o plăsmuire a imaginaţiei Ninei?

BURLESQUE
BURLESQUE: VIS ÎMPLINIT
Regia: Steve Antin
Cu: Cher, Christina Aguilera, Eric Dane, Cam Gigandet, Julianne Hough
Muzical, SUA, 2010

Christina Aguilera și Cher sunt starurile unui muzical flamboaiant.

O provincială (Christina Aguilera) se aventurează la Los Angeles și își găsește de lucru într-un club neo-burlesc condus de o fostă dansatoare (Cher). Burlesque a câștigat un Glob de Aur pentru “cel mai bun muzical”.

Ali (Christina Aguilera), o fată dintr-un orăşel anonim care vrea să îşi împlinească visul de a deveni o stea, porneşte spre Los Angeles. Ceea ce urmează va fi pentru ea începutul unei noi vieţi, deoarece primeşte o slujbă într-un club condus de Tess (Cher), o fostă dansatoare. Fascinată de atmosfera de acolo, recent angajata chelneriţă îşi promite ca într-o zi să urce şi ea pe scenă. Viaţa îi pregăteşte mult surprize acestei fete îndrăzneţe care are curajul să ia viaţa în piept.

Pelicula Burlesque: Vis împlinit nu a scăpat atenţiei criticii de specialitate, câştigând premii şi nominalizări la Globurile de Aur, GLAAD Media Awards, Broadcast Film Critics Association Awards, Phoenix Film Critics Society Awards, ALMA Awards, Broadcast Film Critics Association Awards, Satellite Awards, World Soundtrack Awards, dar şi la Razzie Awards (Cher).

CHALET GIRL
FATA DE LA CABANĂ
Regia: Phil Traill
Cu: Felicity Jones, Ed Westwick, Tamsin Egerton, Brooke Shields, Bill Nighy
Comedie, Marea Britanie 2011

O campioană de skateboarding primește o slujbă într-o staţiune de schi luxoasă.

Kim, o fostă campioană la skateboarding, trebuie să aibă grijă de o cabană dintr-o staţiune luxoasă de schi din Alpi. În timp ce se pregătește să ia parte la o nouă competiţie, intră într-o poveste de dragoste nepotrivită cu șeful ei.

Kim, o băieţoaică adorabilă, a fost cândva campioană de skateboarding, dar acum servește mâncare fast food ca să se întreţină pe ea și pe tatăl ei. Noi oportunităţi se ivesc atunci când obţine un job de cabanieră, pe toată durata iernii, într-una dintre cele mai luxoase staţiuni de schi din Alpi. La început, Kim e șocată de această lume nouă și bizară, plină de oameni bogaţi și fiţioși, șampanie exorbitantă, munţi copleșitori și zăpadă imaculată. Apoi, își redescoperă pofta pentru snowboarding și talentul o propulsează în antrenamentele pentru competiţiile de final de sezon, unde are o șansă serioasă să câștige un important premiu în bani. Dar înainte de-a deveni din nou campioană, Kim trebuie să-și depășească cele mai cumplite frici – și să-și dea seama ce se întâmplă cu Johnny, noul ei șef, frumos dar și inaccesibil.

HAPPINESS IS A WARM BLANKET, CHARLIE BROWN
FERICIREA E O PĂTURĂ CĂLDUROASĂ, CHARLIE BROWN
Regia: Frank Molieri, Andrew Beall
Animaţie, SUA 2011

Linus află de planurile bunicii de a-l deposeda de păturica lui favorită.

Linus e exasperat atunci când află că bunica vrea să-l viziteze și să-i arunce mult iubita păturică din copilărie. Pe măsură ce venirea ei se apropie, prietenii lui încearcă să-l ajute să se obișnuiască să trăiască fără preţiosul totem.

Linus se află în pragul unei crize de nervi, după ce află că bunica lui vine în vizită și plănuiește să-l “scape” de mult iubita lui păturica din copilărie, un obiect cu calităţi totemice pentru el. Pe măsură ce sosirea ameninţătorului personaj se apropie, prietenii lui încearcă să-l facă să se obișnuiască cu ideea că-și va pierde atât de preţuitul obiect. Lucy, în special, e foarte hotărâtă să-l scape pe Linus de dependenţă cu ajutorul abiliăţilor ei psihologice. Charlie Brown se chinuie și el să-l ajute pe Linus, dar nu are inima să-l lase pe să sufere. În tot acest timp, Snoopy agită lucrurile, pentru că își dorește pătura pentru el. În final, Linus le arată tuturor, cu o neașteptată maturitate, că au cu toţii un obiect care le ţine de cald și că acest lucru poate valora foarte mult în viaţă.

HOT COFFEE
CAFEA FIERBINTE
Regia: Susan Saladoff
Documentar, SUA, 2011

Cazul femeii care a vărsat cafea pe ea și a dat în judecată McDonald’s.

Hot Coffee ne arată ce s-a întâmplat cu adevărat cu Stella Liebeck, femeia care a vărsat cafea pe ea și a dat în judecată McDonald’s, și investighează de ce acest caz a atras atâta atenţie, cine a finanţat procesul și cu ce rezultat.

Seinfeld și-a bătut joc de proces. Letterman l-a plăsat în Top Ten-ul său zilnic. 15 ani mai târziu, infamia continuă. Toată lumea cunoaște cazul cafelei care a venit de hac companiei McDonald’s. A fost mereu citat ca un exemplu al felului în care cetăţenii profită de sistemul judiciar american, dar sunt toate acestea adevărate? Documentarul Hot Coffee examinează ce s-a întâmplat cu adevărat cu Stella Liebeck, femeia din Albuquerque care a vărsat cafea pe ea și a dat în judecată McDonald’s, dar și alte trei cazuri ale unor oameni care și-au căutat dreptatea și ne oferă o perspectivă fascinantă asupra sistemului american de justiţie civilă.

I DON’T KNOW HOW SHE DOES IT
OARE CUM O REUŞI?
Regia: Douglas Mcgrath
Cu: Sarah Jessica Parker, Pierce Brosnan, Greg Kinnear, Christina Hendricks, Kelsey Grammer
Comedie, SUA 2011

O mamă încearcă să jongleze cu căsătoria, copiii și o slujbă stresantă.

Sarah Jessica Parker, Greg Kinnear și Pierce Brosnan sunt starurile lui I Don’t Know How She Does It, o comedie despre o mamă “eroină” din Boston care jonglează, disperată, cu căsătoria, copiii și o meserie foarte stresantă.

În această comedie romantică, al cărei scenariu îi aparţine celei care ne-a mai delectat cu “Diavolul poartă Prada”, “Matinal cu scandal” şi “27 de rochii”, Sarah Jessica Parker este Kate Reddy, o femeie care e nevoită să jongleze zilnic cu îndatoririle unei cariere de succes în lumea finanţelor, dar şi cu cele de mamă exemplară şi soţie iubitoare. Dar, când soţul ei, Richard (Greg Kinnear) îşi pierde slujba, Kate devine unica sursă de venit în familie şi, ca şi cum asta n-ar fi fost de ajuns, e forţată să suporte şi un şef autoritar şi neînţelegător, dar şi un nou asociat (Pierce Brosnan) care nu se sfieşte să mai adauge şi el o povară pe umerii săi, făcându-i avansuri neruşinate.

JUSTIN BIEBER: NEVER SAY NEVER
Regia: Jon M. Chu
Documentar, SUA

Idolul adolescenţilor se pregătește pentru un show-ul “sold out”.

O perspectivă rară, veritabilă, asupra ascensiunii lui Justin de la statutul de cântăreţ stradal, la cel de fenomen youtube și, mai nou, de superstar global care concertează cu casa închisă la Madison Square Garden.

Camera de luat vederi îl urmează pas cu pas pe Justin Bieber în cele 10 zile premergătoare spectacolului său “sold out” din august 2010 de pe Madison Square Garden. Imaginile inedite cu aceste zece zile de concerte, repetiţii și distracţie cu prieteni din copilărie, cu mama și cu anturajul său sunt intercalate cu fragmente din filme de familie, fotografii vechi și interviuri care arată un copil minune ce adoră să cânte. Justin a intrat în vizorul unui agent din Atlanta care l-a văzut pe YouTube, l-a impresionat pe Usher și a devenit superstar internaţional înainte de a fi împlinit 15 ani. Managerul lui accentuează cât de importantă a fost în această ascensiune media socială, profesionalismul lui Justin și personalitatea sa; camera de luat vedere îi accentuează fotogenia. Mama și bunicii săi sunt în culmea fericirii.

NEVER LET ME GO
SĂ NU MĂ PĂRĂSEŞTI
Regia: Mark Romanek
Cu: Carey Mulligan, Andrew Garfield, Keira Knightley, Sally Hawkins, Charlotte Rampling
Dramă, Marea Britanie, 2010

Un grup de studenţi descoperă ceva îngrozitor despre ei înșiși.

Ruth, Kathy şi Tommy şi-au petrecut copilăria într-un internat idilic din Anglia. Pe măsură ce cresc, işi dau seama că trebuie să se împace cu puternica iubire ce îi leagă, în timp ce se pregătesc pentru teribila realitate ce îi aşteaptă.

În Never Let Me Go, mult preţuitul său roman, prozatorul Kazuo Ishiguro a creat o poveste remarcabilă de dragoste, plină de durere și de adevăruri ascunse. În carte, autorul pune o întrebare fundamentală: ce ne face cu adevărat umani? Regizorul Mark Romanek și scriitorul Alex Garland transpun pe ecran povestea emoţionantă, revelatoare și obsedantă a lui Ishiguro. Kathy, Tommy și Ruth trăiesc într-o lume și un timp ce ne pare familiar, dar cumva diferit de realitatatea pe care o cunoaștem. Ei cresc la Hailsham, un internat englez aparent idilic. Atunci când părăsesc școala, sunt avizi să exploreze lumea reală. Dar visele lor de libertate sunt curând strivite, pentru că află că nu sunt nimic altceva decât clone create special pentru prelevarea de organe. Acum, în afară faptului că se confruntă cu propria lor mortalitate, toţi trei trebuie să facă faţă unei existenţe pline de emoţii și de dorinţe neîmplinite și să se obișnuiască cu ideea futilităţi propriilor vieţi.

ONE DAY
O SINGURA ZI
Regia: Lone Scherfig
Cu: Anne Hathaway, Jim Sturgess, Patricia Clarkson, Ken Stott, Romola Garai
Dramă, SUA 2011

Într-o singură zi, Emma și Dexter încep o prietenie ce va dura o viaţă.

Emma și Dexter se întâlnesc în noaptea în care sărbătoresc absolvirea universităţii. De-a lungul anilor, pe măsură ce se maturizează separat și vieţile lor iau direcţii diferite, cei doi descoperă că aparţin unul altuia.

Douăzeci de ani. Doi oameni… O poveste de iubire.

One Day este o dramă romantică regizată de Lone Scherfig (An Education) după un scenariu de David Nicholls, care-și adaptează propriul roman omonim.

După ce au fost împreună o singură zi, pe 15 iulie 1988, ziua absolvirii facultăţii, Emma Morley (Anne Hathaway, nominalizată la Oscar) şi Dexter Mayhew (Jim Sturgess din Across the Universe), între cei doi se înfirpă o prietenie care va dura o viaţă. Ea este o fată provenită din clasa muncitoare, cu principii şi ambiţii, care visează să facă lumea mai bună. El este un playboy dintr-o familie înstărită, care visează că lumea va fi terenul lui de joacă. În cele două decenii care urmează, cei doi îşi trăiesc relaţia prin intermediul a mai multor zile de 15 iulie. Împreună sau separat, îi vedem pe Dex şi Em prieteni la bine şi la greu, cu speranţe şi vise năruite, cu clipe fericite sau cu lacrimi în ochi. Undeva de-a lungul acestei călătorii, cei doi îşi dau seama că sunt făcuţi unul pentru celălalt. Pe măsură ce semnificaţia acelei zile din 1988 li se dezvăluie, Em și Dex încep să priceapă natura iubirii şi a vieţii.

REPO MEN
RECUPERATORII
Regia: Miguel Sapochnik
Cu: Jude Law, Forest Whitaker, Alice Braga, Liev Schreiber, Carice Van Houten
SF, SUA 2010

Un recuperator urmărește clienţii care nu plătesc organele transplantate.

Un thriller amplasat într-un Toronto din viitor care, după un lung război, e populat de veterani în cautare de transplanturi pe care nu și le pot permite. Un recuperator îi urmărește pe cei ce nu plătesc pentru organele transplantate.

Acţiunea filmului Repo Men se desfasoara într-un viitor apropiat, atunci când compania The Union creeaza organe artificiale sofisticate și costisitoare prin intermediul cărora durata medie de viaţă este extinsă. Latura diabolica a acestei afaceri constă în faptul că, în situaţia în care beneficiarul unui transplant de organ nu este capabil să îsi achite facturile, The Union trimite executori siliţi pentru a recupera organele aflate în proprietatea sa, fără să fie impresionată de gravitatea stării de sănătate a debitorului. Remy (Jude Law) este cel mai bine pregătit dintre recuperatorii companiei, dar atunci când suferă o criză cardiacă la serviciu și are nevoie de o inimă nouă, se trezește îngropat în datorii. Întrucât Remy nu poate plăti facturile la timp, The Union îl însărcinează pe Jake Freivald (Forest Whitaker), fostul partener al acestuia, să recupereze inima artificială, moment în care vânătorul se transformă în pradă și este forţat să fugă pentru a-și salva viaţa. Ajutat de către Beth, o cântăreaţă talentată care este, la rândul ei, datoare companiei, Remy încearcă să evadeze din sistem și să evite să fie capturat de către Jake Freivald.

RIO
Regia: Carlos Saldanha
Animaţie, SUA 2011

Un papagal dintr-o specie rară evadează din colivie și pleacă spre Rio.

Blu, un papagol macao domestic dintr-un orășel din Minnesota, se bucură de o viaţă confortabilă alături de stăpâna sa. Atunci când află de Jewel, un alt macao ce trăiește în Rio de Janeiro, el pleacă s-o găsească pe femela “visurilor sale”.

Blu, un papagal macao, specie foarte rară cu pene de culoare albastră, duce un trai plictisitor, dar confortabil, într-o colivie plasată într-o locuinţă dintr-un orașel din Minnesota și meditează cu tristeţe la faptul că este singurul exemplar rămas în viaţă și, din acest motiv, incapabil să se reproducă și să asigure continuitatea speciei. Atunci când blândul, amuzantul și lașul papagal Blu află că o femelă din specia lui a fost văzută în Brazilia, decide să renunţe la stilul de viaţă lipsit de griji și să pornească într-o călătorie palpitantă spre Rio de Janeiro pentru a o cunoaște pe curajoasa și independenta Jewel. Numai că întâlnirea celor doi papagali nu se transformă în dragoste la prima vedere din cauza diferenţele de personalitate și papagalul domestic este forţat să își învingă fobia de zbor pentru a o cuceri pe femela râvnită. Aventurile distractive și periculoase prin care trec Jewel și Blu, împreună cu înţeleptul tucan Rafael, îi ajută să înţeleagă valoarea prieteniei, a iubirii și a necesităţii de a accepta provocările vieţii.

SECRET ORIGIN: THE STORY OF DC COMICS
DC COMICS: POVESTEA BENZILOR DESENAT
Regia: Mac Carter
Documentar, SUA

75 de ani de istorie a cele mai faimoase edituri de benzi desenate.

Un documentar ce celebrează istoria de 75 de ani a editurii DC Comics, cea care i-a creat pe Batman, Superman și mulţi alţi super-eroi și care, cu peste 80 de tiluri pe lună, e cel mai mare publisher de BD-uri în limba engleză din lume.

Un documentar ce celebrează și explorează istoria de 75 de ani a lui DC Comics, editura care i-a creat pe Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lantern, Aquaman și pe mulţi alţii. Fondată în 1934, compania care va deveni, la un moment dat, DC Comics, a inventat, practic, banda desenată, publicând primul material în întregime original. Atunci, în primăvara lui 1938, a apărut prima poveste cu super-eroi în Action Comics #1 și l-a introdus lumii pe Superman. Alţi eroi legendari vor urma. Astăzi, DC Comics, care publică mai bine de 80 de tiluri în fiecare lună și aproape 1000 pe an, e cea mai mare și mai diversificată editură de benzi desenate în limba engleză din lume.

STEALTH
STEALTH – PERICOL INVIZIBIL
Regia: Rob Cohen
Cu: Josh Lucas, Jessica Biel, Jamie Foxx, Sam Shepard, Richard Roxburgh
Acţiune, SUA, 2005

Un avion de vânătoare fără pilot ameninţă să declanșeze un război nuclear.

Marina americană construiește un avion de vânătoare pilotat de un computer. Avionul e plasat pe un portavion din Pacific ca să înveţe strategii de luptă de la piloţii umani aflaţi la bord. Dar computerul dezvoltă o minte a sa proprie…

În Stealth, filmul de aventuri al regizorului Rob Cohen, câţiva piloţi ai marinei americane fac parte dintr-o divizie de elită ce pilotează avioane de vânătoare secrete de tip “stealth”. Sunt cei mai buni dintre cei mai buni și sunt conștienţi de acest fapt. Comandantul lor, cap. George Cummings (Sam Shepard) prezintă echipei pe noul lor camarad de zbor – un UCAV (Vehicul aerian de luptă automatizat), poreclit „EDI”. Deși Ben ezită să „scoată omul din ecuaţia războiului”, Cummings ordonă echipei să efectueze prima lor misiune reală alături de „EDI”. Spre amuzamentul lor, „EDI” se dovedește a fi un co-echipier excelent, iar ei își neutralizează cu succes ţinta de luptă. Dar pe drumul de întoarcere spre bază, „EDI” este lovit de fulger. Creierul artificial al avionului se dezvoltă într-un mod pe care creatorul său nu l-ar fi putut prevedea niciodată. În ciuda rezervelor lui Ben și ale lui Henry, Cummings declară că „EDI” este gata să se alăture din nou echipei în aer. În următoarea lor misiune împotriva unui dictator militar înarmat cu arme nucleare dintr-o îndepărtată provincie din China, problemele serioase apărute la circuitele “creierului” lui „EDI” nu fac decât să se agraveze. Ben decide că riscurile unei misiuni de luptă în aceste condiţii sunt superioare securităţii lui, a lui Henry si mai ales a Karei, de care este pe cale să se îndrăgostească. Atunci când părăsește misiunea, „EDI” încalcă ordinele și execută atacul de unul singur. În plus, computerul decide să execute o misiune ultra-secretă care, daca va avea succes, ar putea evolua într-un Armageddon nuclear mondial. Şi doar Ben îl poate preveni.

SUCKER PUNCH (2011)
SUCKER PUNCH: EVADARE DIN REALITATE
Regia: Zack Snyder
Cu: Emily Browning, Abbie Cornish, Jena Malone, Vanessa Hudgens, Jamie Chung
Fantastic, SUA 2011

Cinci fete se bat și cu șerpi, și cu samurai, ca să se elibereze.

Povestea fantastică a unei tinere paciente de la psihiatrie care evadează într-o lume fantastică extrem de vie, acolo unde convinge alte patru fete să i se alăture și scape de cumpliţii lor torţionarii lor, înainte de-a fi prea târziu.

Închide ochii și e posibil ca realitatea în care te vei trezi să fie cu totul alta! Pregătește-te să treci dincolo de spaţiu sau timp în Sucker Punch: Evadare din realitate! Pentru a evada din crunta realitate în care trăiește, cea a captivităţii într-un ospiciu de nebuni, o tânără se refugiază în propria imaginaţie. Închisă împotriva dorinţei ei, Babydoll (Emily Browning) nu și-a pierdut speranţa de a scapă de acolo. Hotărâtă să lupte până la capăt pentru a-și recâștiga libertatea, aceasta le cooptează pe alte patru fete – Rocket (Jena Malone), Blondie (Vanessa Hudgens), Amber (Jamie Chung) și Sweet Pea (Abbie Cornish) – pentru a scăpa de cei care le ţin captive. Conduse de Babydoll, cele cinci se aventurează într-o călătorie în propria imaginaţie. Într-o lume virtuală unde regulile jocului se schimbă, ele beneficiaza și de ajutorul lui Wise Man (Scott Glenn) pentru a descoperi toate indiciile și a câștiga bătălia, succes care le va aduce, în cele din urmă, mult dorita libertate.

TATAL FANTOMA (AKA. THE PHANTOM FATHER)
Regia: Lucian Georgescu
Cu: Marcel Iures, Mihaela Sirbu, Mihai Constantin, Valer Delakeza, Mimi Branescu
Dramă, România 2011

Un profesor american vrea să-și descopere rădăcinile în munţii Carpaţi.

Un profesor american întoarce spatele prezentului și pornește într-o aventură în trecut, înapoi în “Lumea veche”. În timp ce călătorește prin Transilvania și Bucovina, el încearcă să descopere originea tatălui și a unchiului său.

Profesorul american Robert Traum își ia un concediu de un an și, renunțând la un prezent lipsit de surprize, decide să îmbrățișeze o aventură ce are strânsă legătură cu trecutul. Întors pe bătrânul continent, Robert încearcă să descâlcească misterul ce învăluie originile tatălui și unchiului său, faimoșii frați Traum: Rudolf, un celebru romancier, și Samuel, odinioară mare gangster la Chicago. În timpul călătoriei sale prin nordul României, Robert o cunoaște pe Tania, șefa Arhivelor Bucovinei. Împreună, cei doi încearcă să-l găsească pe Sami, ultimul prieten al familiei Traum aflat încă în viață, proiecționist la un mic cinematograf prăfuit de provincie. Sosirea lui Robert e providențială, căci Sami tocmai a fost izgonit din cinema de către un politician local pus pe căpătuială și implicat în afaceri cu mafia ucrainiana… Treptat, Robert îl va ajuta pe Sami să-și recupereze cinematograful, iar bătrânul îl va ajuta pe Robert să-și recupereze identitatea.

RETURN MOVIES

10 (DIR. BLAKE EDWARDS)
10
Regia: Blake Edwards
Cu: Dudley Moore, Julie Andrews, Bo Derek, Robert Webber, Dee Wallace
Comedie, SUA 1979

Un bărbat dă note femeilor de la 1 la 10 și întâlnește una de 10 plus.

Un compozitor de succes are tot ce-și poate dori cineva, dar, la vârsta de 42 de ani, el continuă să-și petreacă timpul uitându-se la femei frumoase și dându-le note de la 1 la 10. Standardele sale sunt foarte dure însă, brusc, vede una de 10 plus.

Un compozitor de succes de la Hollywood care are tot ceea ce îşi poate dori cineva, încă mai visează la marea iubire şi, curând, va avea şansa de a o găsi pe femeia visurilor sale.

Protagonistul acestei comedii sofisticate a lui Blake Edwards este George Webber (Dudley Moore), un compozitor de succes de la Hollywood. La 42 de ani, eroul pare să aibă tot ceea ce îşi poate dori cineva: telent, o iubită sexy, o carieră strălucită, bani, şi o casă foarte frumoasă. Cu toate acestea, el simte că viaţa trece pe lângă el şi se distrează, uitându-se după femei frumoase, femei cărora le dă note, punctajul acordat de el încadrându-se între 1-10. George este un bărbat cu standrade foarte ridicate din moment ce găseşte de cuviinţă să o îi dea lui Venus din Milo doar nota 7. Într-o bună zi, eroul poveştii o întâlneşte pe Jenny (Bo Derek), FEMEIA de nota 10. Deşi se întâmpă ca ea să fie proaspăt căsătorită, aflându-se chiar în luna de miere, George este de neoprit în dorinţa de a o cuceri.

ADAM SANDLER’S EIGHT CRAZY NIGHTS
UN CRĂCIUN DE POMINĂ
Regia: Seth Kearsley
Animaţie, SUA 2002

Vino să celebrezi bucuria și solidaritarea din preajma sărbătorii de Hanukkah.

Un antrenor de baschet și un scandalagiu condamnat la servicii în folosul comunităţii fac echipă ca să arbitreze un meci de baschet din liga de tineret.

Veniţi să celebraţi exuberanţa şi solidaritatea din preajma sărbătorii de Hannukah alături de Adam Sandler. Ei, da, chiar acel Adam Sandler – într-o comedie de desene animate cum altfel decât obraznică, produsă de celebrul comic. Davey Stone (vocea lui Adam Sandler) e un bărbat de 20 şi ceva de ani cu un temperament coleric şi o reputaţie de buclucaş, care trăieşte în orăşelul Dukesberry din New England. Pe Davey cel mai tare îl enervează sărbătorile şi prima noapte de Hannukah – negativ încărcat, el face o poznă care îl aduce în faţa unui judecător (vocea lui Norm Crosby). Judecătorul, care a mai avut de furcă şi înainte cu Davey, e pregătit să-l trimită la închisoare, dar Whitey (tot Sandler), un bătrân excentric dar bun la inima, îl convinge pe judecător să-i mai dea o şansă de a se transforma într-un cetăţean responsabil. Davey nu are timp să se gândească prea mult la gestul caritabil al lui Whitey, dar atunci când rulota în care trăieşte îi ia foc, e forţat să se mute împreună cu acesta şi cu Eleanore, sora lui mereu nervoasă (tot vocea lui Sandler!). Prins între ramoleala lui Whitey, fiţele lui Eleanore şi reapariţia lui Jennifer, o veche iubită (vocea lui Jackie Titone), Davey e în pragul nebuniei tocmai de Sărbători. Între timp, Whitey află care e motivul pentru care Davey are probleme cu “festivalul luminilor”. Filmul include opt noi cântece scrise de Sandler; printre care un duet cu Alison Krauss, starul muzicii bluegrass.

ADIEU GARY (AKA. GOODBYE GARY)
ADIO, GARY!
Regia: Nassim Amaouche
Cu: Jean-Pierre Bacri, Dominique Reymond, Yasmine Belmadi, Mhamed Arezki, Sabrina Ouazani
Dramă, Franţa 2009

Povestea are în centru un grup de muncitori care se confruntă cu un viitor nesigur.

Într-o suburbie franceză uitată de lume trăieşte o comunitate de suflete pierdute, ignorată de autorităţi. Povestea se concentrează pe foştii muncitori ai unei fabrici falimentare şi asupra copiilor lor dificili care încearcă, împreună, să reconcilieze trecutul cu viitorul nesigur.

În mijlocul pustietăţii, o comunitate a cărei viaţă se concentra, odinioară, în jurul unei fabrici şi-a pierdut acum majoritatea populaţiei. Totuşi, câţiva locuitori au decis să rămână, mai mult ca alegere decât ca necesitate, pentru aici este locul în care s-au născut şi au crescut. Printre ei se număra Francis, un muncitor conştiincios care continuă să întreţină maşinăria la care a lucrat o viaţă; Samir, fiul său, care s-a întors în cartier dupa o lungă absenţă; Marie, vecina ce locuieşte singură cu fiul său José, un băiat care vrea să creadă că tatăl lui e Gary Cooper. De fapt, legendarul actor n-ar fi complet deplasat în sălbăticiunea asta dezolantă care seamănă din ce în ce mai tare cu un vechi film western…

AVALON (1990)
Regia: Barry Levinson
Cu: Armin Mueller-Stahl, Elizabeth Perkins, Joan Plowright, Aidan Quinn, Leo Fuchs
Dramă, SUA 1990

O familie de evrei ajunge în SUA la începutul secolului XX.

O familie de evrei călătorește din Europa de Est în SUA la începutul secolului XX. Părinţi și copii încearcă să-și construiască un viitor mai bun în “Ṭara Făgăduinţei”.

Avalon, cel de-al treilea capitol al trilogiei autobiografice Baltimore a regizorului Barry Levinson (primele două s-au numit Diner și Tin Men), acoperă aproape 40 de ani din viaţa unei familii de imigranţi evrei. Sam Krichinsky (Armin Mueller-Stahl) emigrează în Baltimore în 1915, acolo unde fraţii săi Gabriel (Lou Jacobi), Hymie (Leo L. Fuchs) și Nathan (Israel Rubinek) îi așteaptă sosirea. Aici, Sam își va întâlni viitoarea soţie, pe Eva (Joan Plowright). Odată cu introducerea în poveste a lui Jules, fiul acum matur al lui Krichinsky (Aidan Quinn), pelicula se aventurează într-o ţară divizată de diferenţele culturale. Pentru că nu vrea să devină un muncitor chinuit ca tatăl său, Jules optează pentru o viaţă de vânzător ambulant. În cele din urmă, face echipă cu vărul său Izzy (Kevin Pollak) pentru a-și deschide primul magazin de televizoare din Baltimore. Așadar, dezintegrarea familiei Krichinsky e văzută în paralel cu omniprezenţa televizoarelor în casele americane. Efectul elegiac și melancolic al lui Avalon e subliniat de superba coloană sonoră a lui Randy Newman.

BIG BUSINESS
O AFACERE MARE
Regia: Jim Abrahams
Cu: Bette Midler, Lily Tomlin, Fred Ward, Edward Herrmann, Michele Placido
Comedie, SUA 1998

O comedie despre două perechi de gemeni identici care sunt schimbate la naştere.

Bette Midler şi Lily Tomlin, două extraordinare actriţe comice, joacă în această comedie despre două perechi de gemeni identici care sunt schimbate la naştere. 40 de ani mai târziu, drumurile lor se încrucişează în mijlocul babiloniei din Manhattan şi rezultatul e un haos fără limite.

Două perechi de gemene identice sunt schimbate accidental la naştere şi sfârşesc prin a trăi vieţi complet diferite. Primele cresc în bucolicul orăşel Jupiter Hollow, în timp ce celelalte trăiesc în New York City şi devin afaceriste puternice. Cele patru se reunesc în cele din urmă în monumentalul hotel Plaza unde se trezesc de o parte şi de alta a baricadei într-o bătălie pentru controlul viitoarei corporaţii Moramax şi a orăşelului prăfuit. Filmul e alimentat de comedia generată de seria nesfârşită de neînţelegeri iscate de identităţile furate. Placere dublă, amuzament triplu. Scenarista Dori Pierson e soţia lui Chris Carter, creatorul şi producătorul serialului The X-Files.

BOND OF SILENCE
CONSPIRAŢIA TĂCERII
Regia: Peter Werner
Cu: Kim Raver, Charlie Mcdermott, Greg Grunberg, Haley Ramm, Rebecca Jenkins
Dramă, SUA, 2010

Povestea unei crime șocante și a incredibilei legături care s-a format ca urmare a ei.
Soţul lui Katy pleacă să pună capăt unei petreceri de Anul Nou dată în casa vecinului său și moare subit. Ceea ce, la prima vedere, pare un atac de cord se dovedește a fi ceva mult mai sinistru.. Se pare că bărbatul a fost omorât în bătaie și că șase copii sunt suspecţi.

Iertatea unei văduve. Remușcarea unui ucigaș. Bond of Silence e povestea adevărată a unei crime șocante și a uluitoarei legături care a rezultat în urma acesteia. Katy și Bob trăiau o viaţă perfectă într-un orășel prietenos. El era un avocat respectat și un atlet renumit. Ea abia născuse gemeni. E noaptea de Anul Nou. Câţiva adolescenţi se strâng în casa de alături, care aparţine unor oameni plecaţi în vacanţă. Cum e mereu “vecinul cel bun”, Bob se duce să pună capăt petrecerii. Are loc o confruntare. Bărbatul moare. Niciunul dintre adolescenţi nu recunoaște crima. Media năvălește asupra subiectului. Titlurile de ziar urlă. Katy încearcă să găsească răspunsuri. Dar nimeni nu vorbește. O conspiraţie a tăcerii pare a fi pus stăpânire pe oraș. Poliţia organizează o înscenare și cineva e prins. Ryan, un puști popular, încearcă să rămână cool, dar povara a ceea ce a făcut cântărește greu. Ryan, sfătuit de avocat, decide să pledeze nevionvat. Însă apoi Katy și Ryan se întâlnesc. În loc să fie o soţie îndoliată, ea devine o mamă încurajatoare. În loc să insulte, ea ascultă. În loc să acuze, ea consolează. Ryan îi povestește ce s-a întâmplat. Pas cu pas. Atunci când băiatul apare în faţa tribunalului, el pledează vinovat. Se întoarce către Katy. Privirile lor sunt pline de compasiune și de durere comună. Katy pledează pentru clemenţă și transformă ceea ce ar putea fi un final oribil, într-un început plin de speranţă.

BUBBLE BOY
BĂIATUL DIN BALON
Regia: Blair Hayes
Cu: Jake Gyllenhaal, Swoosie Kurtz, Marley Shelton, Danny Trejo, John Carroll Lynch
Comedie, SUA 2001

Un tânăr a trăit toată viaţa în balonul de plastic din dormitorul său..

Jimmy parcurge aceleaşi experienţe ca mai toţi copiii care cresc… doar că trăieşte într-un balon de plastic! Jimmy e mulţumit să-şi petreacă viaţa în această lume contrafăcută, creată de bine intenţionata lui mamă, până când o întâlneşte pe Chloe…

Bubble Boy este o comedie despre maturizare care urmãreste viaţa lui Jimmy Livingston (Jake Gyllenhaal), un tânãr care a trãit de când s-a nãscut într-un balon de plastic – o lume artificialã creatã cu cele mai bune intentii, dar complet exagerat de mama lui (Swoosie Kurtz). Jimmy e destul de fericit si are aceleasi experiente de viatã ca ceilalti tineri de vârsta lui. Dar când îsi dã seama cã e îndrãgostit de Chloe (Marley Shelton), o vecinã de-a lui, nu are altceva de fãcut decât sã-si construiascã un apartament mobil tot într-un balon, cu care sã poatã strãbate tot statul pânã la cascada Niagara, ca sã ajungã la timp pentru a opri nunta lui Chloe si pentru a-i mãrturisi cã o iubeste, ispravã pentru care are la dispozitie doar câteva zile. Pe drum va da peste tot felul de ciudati, motociclisti, rockeri, sectanti, fiind nevoit sã facã o cursã contra cronometru si contra pãrintilor lui, care se pornesc pe urmele lui ca sã-l convingã sã se întoarcã la siguranta “balonului” lui de acasã.

CARS 2
MASINI 2
Regia: John Lasseter, Brad Lewis
Animaţie, SUA, 2010

Celebrul șofer de curse McQueen, împreună cu Mater, cel mai bun amic al său, reintră în acţiune.

Celebrul șofer de curse Fulger McQueen se reîntoarce în acţiune, ajutat și de bunul său amic Mater. Mater și McQueen se trezesc într-o nouă lume de intrigă, senzaţii tari și escapade comice în timp ce străbat în viteză tot globul.

Sequel-ul unuia dintre cele mai de succes producţii ale faimosul studio Pixar are la bază prietenia dintre Fulger McQueen şi Bucşă. Totul începe atunci când Fulger decide să participe la Grand Prix-ul Mondial şi porneşte alături de prietenii săi în ceea ce va devini aventura vieţii lor. Graţie acestui concurs, personajele ajung să călătorească în ţări precum Italia, Marea Britanie sau Japonia, iar diferenţele culturale de care aceştia se izbesc dau naştere multor situaţii comice. Dar de data aceasta, cursele de maşini nu mai constituie subiectul central al poveştii. Şi asta datorită lui Bucşă, care se trezeşte în mijlocul unei operaţiuni secrete în care el însuşi este spionul principal. Astfel este prins într-o cursă incredibilă pe străzile Japoniei și Europei, în mijlocul unei aventuri pline de peripeții, tractat de prietenii lui și urmărit de o lume întreagă. Pe lângă personajele consacrate vom mai întâlni și o sumedenie de alte mașini, una mai atrăgătoare ca cealaltă, agenți secreți, răufăcători dar și curse cu concurenţi internaționali. Secvenţele spectaculoase de cursă sunt intercalate cu parodiile de tipul James Bond care se concentrează pe Finn Rachetă, o supermaşină cu super arme însufleţită vocal de legendarul Michael Caine. Ce va alege Bucşă, să se implice în operaţiunea de spionaj sau să îl susţină pe amicul său?

CHILDREN OF THE CORN (2009)
RECOLTA ÎNSÂNGERATĂ
Regia: Donald P. Borchers
Cu: David Anders, Kandyse Mcclure, Daniel Newman, Preston Bailey, Robert Gerdisch
Horror, SUA, 2009

Un cuplu de călători cade pradă unui secte rurale de copii ucigași.

Un remake al clasicei adaptări după Stephen King din 1984: doi călători ajung într-un oraș unde copiii formează un straniu cult religios, nimeni nu trăiește mai mult de 19 ani și cu toţii urmează preceptele lui Issac, un profet de 8 ani.

În acest remake dupa clasica adaptare din 1984 a unui roman de Stephen King, Burt și Vicki Stanton sunt un cuplu care călătorește de-a lungul și de-a latul tării și care se ceartă constant. În timp ce călătoresc pe un drum lăturalnic, cei doi lovesc un băieţel. Cu copilul în portbagaj, cuplul gonește după ajutor și ajunge în Gatlin, Nebraska, un orășel unde copiii au format un straniu cult religios, nimeni nu trăiește mai mult de 19 ani și cu toţii urmează preceptele lui Issac, un profet de 8 ani.

CINEMA VERITE (2011)
CINEMA VERITE
Regia: Shari Springer Berman, Robert Pulcini
Cu: Diane Lane, Tim Robbins, James Gandolfini, Patrick Fugit, Kathleen Quinlan
Dramă, SUA, 2011

O perspectivă din culisele primului reality show al televiziunii americane.

O perspectivă din culisele revoluţionarului documentar An American Family care făcea cronica unei familii la începutul anilor ’70, transformând niște oameni obișnuiţi în staruri și lansând astfel un nou gen: reality TV.

În 1973, familia Loud a devenit un fenomen al televiziunii. Se întâmpla cu mult timp înainte ca un star rock să-şi arate membrii excentrici ai familiei sale pe micile ecrane şi cu mulţi ani înainte ca soţiile casnice să se certe între ele la televizor, în faţa naţiunii. Cinema Verite, produs de HBO Films, spune povestea din culisele unui documentar revoluţionar, An American Family, care a urmărit vieţile membrilor familiei Loud la începutul anilor 1970 şi care a adus faima familiei din Santa Barbara şi, în acelaşi timp, a creat un nou gen de televiziune: serialul de reality TV. Când a fost difuzat în 1973, An American Family a reprezentat o mare diferenţă faţă de serialele acelei perioade. Membrii unei familii au fost supuşi examinării minuţioase a publicului şi nu erau pregătiţi pentru consecinţe. Familia Loud a fost pusă în lumina reflectoarelor în timp ce părinţii (Diane Lane, Tim Robbins) se zbăteau să-şi salveze căsnicia încercând să-şi crească şi cei cinci copii adolescenţi. În special, Pat a fost criticată pentru sprijinul evident acordat fiului său homosexual, Lance (Thomas Dekker), într-o perioadă când homosexualitatea era foarte rar arătată la televizor.

CLASH OF THE TITANS (2010)
INFRUNTAREA TITANILOR
Regia: Louis Leterrier
Cu: Liam Neeson, Ralph Fiennes, Sam Worthington
Acţiune, Marea Britanie, 2010

Născut din zei, dar crescut printre muritori, Perseus este neputincios atunci când Hades, răzbunătorul zeu al Infernului, îi omoară familia. Acum, când nu mai are nimic de pierdut, Perseu porneşte într-o misiune periculoasă pentru a-l învinge pe Hades, înainte ca acesta să dezlănţuie iadul pe pământ.

În “Clash of the Titans”, o teribilă luptă pentru putere îi opune pe oamenii simpli contra regilor, şi pe regi contra zeilor. Dar cel mai periculos este războiul dintre zeii înşişi, pentru că ar putea distruge planeta. Sam Worthington (Terminator Salvation, Avatar) îl interpretează pe eroul grec Perseu în această repovestire a faimosului mit clasic (care a inspirat şi un film cult în anii ’80). Născut din zei, dar crescut de pescari, Perseu nu reuşeşte să-şi salveze familia din ghearele lui Hades (Ralph Finnes), răzbunătorul zeu al Infernului. Pentru că nu mai are nimic de pierdut, el se oferă voluntar într-o misiune periculoasă: trebuie să-l învingă pe Hades înainte ca acesta să-i fure puterea lui Zeus (Liam Neeson) şi să dezlănţuie iadul pe pământ. Alături de o armată de războinci curajoşi, Perseu porneşte într-o călătorie periculoasă în adâncul lumilor interzise. Luptându-se şi cu demonii păgâni şi cu bestiile cumplite, el va putea triumfa doar dacă îşi va accepta condiţia de zeu, îşi va înfrunta destinul şi îşi va crea propriul destin.

COMME UNE BETE (AKA. LIKE AN ANIMAL)
CA UN SĂLBATIC
Regia: Patrick Schulmann
Cu: Sagamore Stévenin, Marie Guillard, Richard Bohringer, Jean-Yves Lafesse, Agnès Soral
Comedie, Franţa 1998

Născut și crescut în jungla din Borneo, un tânăr de 25 de ani pleacă în Franţa.

Leo s-a născut în Borneo, în orfelinatul de urangutani înfiinţat de tatăl său. La 25 de ani rămâne orfan și indonezienii preiau orfelinatul. Rămas singur, Leo cumpără un bilet pentru Franţa, spre civilizaţia pe care n-a cunoscut-o niciodată.

Leo s-a născut în Borneo, în orfeliantul de urangutani înfiinţat de tatăl său. E singurul loc pe care l-a cunoscut vreodată. La 25 de ani, rămâne orfan și indonezienii preiau orfelinatul. Leo se simte ca un paria, așa că ia un vapor către civilizaţie (despre care nu știe nimic, pentru că tatăl său l-a învăţat doar muzică și poezie). Nu e nici Tarzan, nici copil sălbatic, ci doar un tânăr cu o viziune pură, idealistă despre lume. Sosește în Franţa și se întâlnește cu o serie de personaje ce personifică problemele societăţii moderne.

COUNTRY STRONG
UNDE ESTE DRAGOSTEA?
Regia: Shana Feste
Cu: Gwyneth Paltrow, Tim Mcgraw, Garrett Hedlund, Leighton Meester, Marshall Chapman
Dramă, SUA 2010

O compozitoare country în plină ascensiune colaborează cu un star expirat.

O dramă despre o tânără cantautoare country care face cuplu cu un star ce începe să pălească. Împreună, pun la cale ascensiunea tinerei și comeback-ul consacratei, ceea ce duce la complicaţii romantice și profesionale.

O tânără cantautoare (Garrett Hedlund) face echipă cu o vedetă country în cădere liberă, instabil emoţională (Gwyneth Paltrow). Perechea hotărăște să pornească într-un turneu care să-i resusciteze cariera acesteia din urmă. Turneul e organizat de soţul și managerul vedetei (Tim McGraw) și o mai are pe afiș pe o fostă câștigătoare a unui concurs de Miss devintă acum cântăreaţă (Leighton Meester). Între două concerte, complicaţiile romantice și vechii demoni ameninţă să compromită turneul.

CYRUS
Cyrus
Comedie, SUA, 2010
R: Jay Duplass, Mark Duplass
D: John C. Reilly, Jonah Hill, Marisa Tomei, Catherine Keener, Matt Walsh

Un bărbat divorţat întâlnește femeia viselor sale – însă apoi îl întâlnește și pe fiul ei.

Viaţa socială a lui John e în repaus complet și, colac peste pupăză, fosta sa soţie e pe pragul de a se recăsători. Ghinionistul întâlnește finalmente femeia viselor sale, doar ca să descopere că ea e încurcată cu un alt bărbat- fiul ei.

La șapte ani după divorţ, John (John C. Reilly) e încă singur, dar n-a încetat niciodată să spere la o nouă dragoste. Dar spre surpriza tuturor, el reușește
s-o întâlnească pe superba și spirituala Molly (Marisa Tomei) la o petrecere. Chimia dintre ei e imediată, însă Molly e ciudat de reticenta să se afișeze cu John. John o urmărește până acasă și îl descoperă pe celalalt bărbat din viaţa femeii: pe fiul său, Cyrus (Jonah Hill). Cyrus e cel mai bun prieten al mamei sale și ar face orice s-o protejeze. În niciun caz nu e dispus s-o împartă cu cineva. Curând, cei doi se trezesc implicaţi într-o bătălie înverșunată pentru femeia pe care amândoi o iubesc – și, în final, nu poate învinge decât unul.

DR. DOLITTLE: MILLION DOLLAR MUTTS
Dr. Dolittle: Câini de milioane
Comedie, SUA, 2009
R: Alex Zamm
D: Kyla Pratt, Tegan Moss, Brandon Jay Mclaren, Jason Bryden, Judge Reinhold

Maya Dolittle devine prizonieră în Hollywood-ul cel strălucitor.

Maya Dolittle, o fată ce aspiră să fie veterinar, devine prizonieră în “orașul viselor”, Hollywood, după ce-și folosește abilităţile ei speciale de a vorbi cu cânii ca să ajute un Chihuahua deprimat deţinut de o starletă.

După ce-și abandonează visele de a deveni veterinar, Maya Dolittle și câinele ei Lucky călătoresc la Los Angeles, unde talentul ei de a vorbi cu animalele o ajută să obţină o slujbă ca host al unui talk show despre animale, alături de faimoasa moștenitoare Tiffany Monaco. Dar, în timp ce Lucky se îndrăgostește de o căţelușă cu pedigree, Maya se satură până peste cap de ideile idioate ale lui Tiffany despre cum trebuie ajutate animalele. Exact atunci când Maya crede că va rămâne prizonieră pe vecie la Hollywood și că nu va mai ajunge niciodată veterinar, Lucky, noua sa iubită și prietenii săi necuvântători intră în acţiune ca s-o ajute.

DUE DATE
Sorocul
Comedie, SUA, 2010
R: Todd Phillips
D: Robert Downey Jr., Zach Galifianakis, Michelle Monaghan, Jamie Foxx, Juliette Lewis

Un bărbat pe cale să devină tată e forţat să facă o excursie terifiantă de-a lungul ţării.

Peter, un bărbat pe cale să devină tată, e forţat să se urce în mașină cu sonatul Ethan, ca să ajungă la timp la nașterea copilului său. În cele din urmă, excursia lor se va dovedi a fi cea mai terifiantă și mai angoasantă experienţă din viaţa lui Peter.

Robert Downey Jr. îl interpretează pe Peter Highman, un bărbat pe cale să devină tată pentru prima oară, a cărui soţie trebuie să nască în câteva zile. Peter se grăbește să prindă un zbor către Los Angeles ca să fie alături de femeia iubită la naștere, însă bunele sale intenţii deraiază complet atunci când o întâlnire întâmplătoare cu un actor aspirant care se întâmplă să fie și un magnet pentru dezastre. Din cauza lui Ethan Tremblay (Zach Galifianakis) cei doi sunt daţi afară din avion și plasaţi pe lista neagra a pasagerilor. Bagajul și portofelul lui Peter sunt trimise la Los Angeles fără el. Pentru că nu are de ales, Peter e forţat să închirieze o mașină împreună cu Ethan și câinele acestuia și să plece într-o excursie de pomină care va distruge câteva mașini, numeroase prietenii și nervii lui Peter.

EASY A
Păcătoase
Comedie, SUA, 2010
R: Will Gluck
D: Emma Stone, Penn Badgley, Amanda Bynes, Thomas Haden Church, Patricia Clarkson

Liceeana Olive devine centrul bârfelor atunci când își minte cea mai bună prietenă c-ar fi avut aventură sexuală de weekend cu un student fictiv. Vorba zboară repede cum că Olive e promiscuă, însă ea e fericită că, în sfârșit, are parte de atenţie.

Olive e virgină și se simte anonimă în liceul unde învaţă. Atunci când Rhiannon, cea mai bună amică a sa, o invită să-și petreacă weekend-ul cu familia ei, Olive o minte și îi spune că are o întâlnire cu un student fictiv. După weekend, Rhiannon intră cu Olive în baia liceului și o întreabă cum a fost întâlnirea. Olive o minte din nou, spunându-i că și-a pierdut virginitatea. Un coleg de școală aude conversaţia și începe să împrăștie vestea despre promiscuitatea lui Olive. Fata devine, peste noapte, celebră. Olive îi mărturisește adevărul lui Brandon, un amic gay care e șicanat pentru orientarea sa sexuală și căruia îi sugerează să mintă, la rândul lui, că s-a culcat co fată. Brandon o roagă pe Olive să-l ajute și ea se preface că face sex cu el la o petrecere. Ceilalţi băieţi-paria ai liceului vor acum cu toţii s-o plătească pe Olive ca să-și îmbunătăţească imaginea și reputaţia fetei ajunge la un nivel deplorabil. Atunci când Olive pierde controlul asupra situaţiei, ea trebuie să ia urgent atitudine și s-o schimbe.

DRIVE ANGRY
IADUL SE DEZLĂNŢUIE
Regia: Patrick Lussier
Cu: Nicolas Cage, Amber Heard, William Fichtner, Billy Burke, David Morse
Acţiune, SUA 2011

Un tată răzbunător scapă din iad ca să-și salveze nepoata răpită.

Nicolas Cage e starul acestui thriller plin de adrenalină unde îl interpretează pe Milton, un pușcăriaș înrăit care evadează din iad ca să împiedice ca secta care a omorât-o pe fiica sa să-i sacrifice nepoata în același ritual.

Milton, un pușcăriaș înrăit, a evadat din iad și acum are o ultimă șansă la izbăvire. Intenţia lui este să decimeze un cult malefic care i-a ucis fiica. Are doar trei zile la dispoziţie până când ei îi vor sacrifica nepoata, într-o noapte cu lună plină. El face echipă cu Piper, o chelneriţă tânără și sexi care îi pune la dispoziţie mașina sport a fostului ei iubit (un diavol pe patru roţi în culoarea vișinei coapte). Acum, cei doi sunt pe urma lui Jonah King, sângerosul lider al cultului, care crede că destinul lui e să se folosească de copil ca să declanșeze iadul pe pământ. Dar Milton mai are și alte probleme: poliţia îl urmărește și ea. Colac peste pupăză, e hărţuit și de un ucigaș enigmatic cunoscut sub porecla de “Contabilul”, care a fost trimis de diavol ca să-l recupereze pe Milton și să-l trimită înapoi în iad. Cu o viclenie diabolică și cu puteri hipnotice, “Contabilul” se află mereu pe urmele lui Milton. Alimentat de puterea motoarelor și de pură furie, Milton trebuie să-și depășească limitele omenești și să răzbune moartea fiicei sale, înainte ca ultima sa șansă la izbăvire să-i fie revocată.

EVITA
Evita
Muzical, SUA, 1986
Regia: Alan Parker
Cu: Madonna, Antonio Banderas, Jimmy Nail, Jonathan Pryce

Dramă muzicală luxuriantă, bazată pe producţia teatrală a lui Andrew Lloyd Webber şi Tim Rice care spune povestea vieţii Evei Duarte (Madonna, Golden Globe pentru cea mai bună interpretare), o fată de condiţie modestă, care îşi părăseşte orăşelul rural pentru Buenos Aires, în compania cântăreţului latin Agustin Magaldi (Jimmy Nail), pentru ca, în cele din urmă, să devină soţia preşedintelui Juan Peron (Jonathan Pryce) şi o eroină pentru poporul argentinian.

FATSO (2008)
GRĂSANUL
Regia: Arild Fröhlich
Cu: Nils Jørgen Kaalstad, Josefin Ljungman, Kyrre Hellum, Jenny Skavlan, Per Kjerstad
Comedie, Norvegia 2008

O comedie înţeleaptă care ne oferă o perspectivă proaspătă asupra sexului, dragostei şi acceptării de sine.

Rino, un obez singuratic, are 30 de ani, e obsedat de pornografie şi n-a fost niciodată cu o femeie. Trăieşte cu tatăl său şi are un singur amic. Asta până când tatăl său închiriază o cameră unei fete cu apetit sexual exagerat care îl provoacă pe Rino şi care vrea să-i dea peste cap viaţa.

Rino Hanssen, un bărbat de 30 de ani, îşi petrece zilele singur într-un apartament deţinut de tatăl său: se uită la porno, bea bere şi creează o bandă desenată deochiată intitulată “Fasto”. N-a fost niciodată cu o femeie şi are doar un singur amic: un amărât astmatic, plin de ură, pe nume Filip. Însă tatăl său închiriază una dintre camerele apartamentului unei tinere emancipate pe nume Malin care caută afirmarea prin sex, prieteni şi un comportament nebun. Dintr-odată, fortăreaţa de piatra a lui Rino este invadată brutal de viaţa pe care s-a străduit atât de mult s-o ţină deoparte. După ce o cunoaşte pe Malin, Rino acceptă riscul de- a deveni parte dintr-o lume pe care a încercat s-o evite, însă e condamnat să eşueze.

GOING THE DISTANCE (2010)
Amor la distanţă
Comedie, SUA, 2010
R: Nanette Burstein
D: Drew Barrymore, Justin Long, Charlie Day, Jason Sudeikis, Christina Applegate

Un cuplu încearcă, în ciuda tuturor obstacolelor, să menţină o relaţie la distanţă.

Garrett (Justin Long) și Erin (Drew Barrymore) petrec împreună o vară romantică în New York. Amândoi cred că e vorba de pasiune trecătoare, însă atunci când toamna se apropie și Erin se întoarce la San Francisco, sentimentele nu dispar.

Erin (Drew Barrymore) are un umor sec și o francheţe revigorantă care-l farmecă pe Garrett (Justin Long), un tânăr de curând single. Chimia dintre ei duce la o poveste de dragoste estivală; niciunul dintre ei nu se așteaptă ca legătura să ţină, pentru că Erin se întoarce acasă, în San Francisco, iar Garrett rămâne în New York, unde lucrează. Dar atunci când relaţia lor se dovedește mai profundă, amândoi își doresc s-o continue. Prietenii lui Garrett, Box (Jason Sudeikis) și Dan (Charlie Day) râd de el pentru că ţine regim înainte de un zbor către Erin și pentru că are o relaţie monogamă cu telefonul mobil; nu vor să-și piardă amicul de băutură din cauza altei relaţii care nu duce nicăieri. În acelaști timp, Corinne (Christina Applegate), sora măritată și foarte protectoare a lui Erin, vrea s-o împiedice s-o ia pe un drum prea familiar. Dar în ciuda faptului că trăiesc în două orașe aflate pe coaste diferite, că prietenii râd de ei, că familiile sunt sceptice și că trebuie să facă faţă tentaţiilor neașteptate, Erin și Garrett sunt din ce în ce mai îndrăgostiţi. Şi, cu ajutorul multor sms-uri și telefoane fierbinţi, speră să facă funcţională această relaţie la distanţă.

GULLIVER’S TRAVELS (2010)
CĂLĂTORIILE LUI GULLIVER
Regia: Rob Letterman
Cu: Jack Black, Jason Segel, Emily Blunt, Amanda Peet, Billy Connolly
Aventură, SUA, 2010

Scriitorul Lemuel Gulliver se trezește prizonier pe o insula Lilliput.

O re-imaginare contemporană a faimoasei povești clasice. Gulliver e un jurnalist cu gură mare, dar leneș, care se trezește brusc “gigant printre oameni” atunci când eșuează pe misterioasa insulă Liliput, reședinţa unor pitici.

Într-o re-imaginare contemporana a faimoasei poveștii clasice, Jack Black îl interpretează pe Lemuel Gulliver, un jurnalist din New York care se dezlipește greu de biroul din redacţie. După ce își convinge șefii să-i îngăduie să scrie despre Triunghiul Bermudelor, călătorește acolo și este teleportat în Liliput, o insulă încă nedescoperită. În această fantastică “lume nouă”, Gulliver este, finalmente, “al mai mare și mai tare” – și în mărime și în ego – mai ales după ce începe să spună povești și gogomănii, să-și asume cele mai mari invenţii ale lumii și să se plaseze în centrul celor mai importante evenimente istorice. Poziţia lui Gulliver e întărită și mai tare atunci când își conduce noii săi prieteni într-o bătălie îndrăzneaţă împotriva vechilor inamici. Însă după ce o ia razna și îi pune pe liliputani în pericol, el trebuie să găsească o cale să repare stricăciunile. În cele din urmă, Gulliver devine cu adevărat un “gigant printre oameni” după ce află că nu statura contează, ci cât de mare ești pe dinauntru.

HAMLET 2
Regia: Andrew Flemingk
Cu: Steve Coogan, Catherine Keener, David Arquette, Amy Poehler, Elisabeth Shue
Comedie, SUA, 2008

Un profesor de liceu pune în scenă un muzical inspirat de o tragedie clasică.

Hamlet 2 este o comedie irevenţioasă care îl are în centrul său pe unul dintre cei mai zeloşi profesori ai unei şcoli de muzică. Pelicula este regizată de către Andrew Fleming (Dick, Threesome), după un piesă originală pe care a scris-o împreună cu Pam Brady (South Park: Bigger Longer & Uncut, Team America: World Police). Distribuţia este remarcabilă şi îi include pe Steve Coogan, Catherine Keener, David Arquette, Amy Poehler şi Elisabeth Shue.

Dana Marschz (Steve Coogan) e un actor britanic ratat care a devenit profesor de actorie la liceu. Însa Dana mai are înca ambiţii şi pasiuni. Doar în ceea ce priveşte cariera profesională, pentru că viaţa personală, alături de soţia lui, Brie (Catherine Keener) şi de chiriaşul lor, Gary (David Arquette), lasă mult de dorit. La şcoală, Dana se închipuie un profesor ce oferă inspiraţie. Dar adaptările sale după filme populare, chiar şi jucate de studenţi eminenţi ca Rand şi Epiphany, nu rezonează cu restul elevilor. Atunci când ultima sa piesă, ce recreează Erin Brockovich, e făcută praf de un critic liceean şi departamentul său e pe cale să se inchidă, Dana trebuie să încerce să găsească noi resurse de creativitate. El concepe un sequel la Hamlet al lui Shakespeare, un teatru-muzical extravagant care respinge şi corectitudinea politică, dar şi orice credibilitate dramatică. Încercând să-şi mobilizeze clasa, Dana recrutează elevi noi pentru rolurile principale, printre care şi Ivonne. Cum repetiţiile sunt pe cale să înceapă, obiecţiile venite de la oficialilor şcolii se înmulţesc, însă Dana n-are de gând să renunţe la libertatea sa artistică. El are parte de un ajutor neaşteptat din partea unui avocat ACLU şi a actriţei sale favorite, Elisabeth Shue., Dana crede cu tărie că opera sa de artă trebuie pusă în scenă şi nimic nu-i poate domoli optimismul.

HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS: PART 1
HARRY POTTER ŞI TALISMANELE MORŞII: PARTEA 1
Regia: David Yates
Cu: Daniel Radcliffe, Bill Nighy, Emma Watson, Richard Griffiths, Rupert Grint
Fantastic, Marea Britanie 2010

Harry, Ron și Hermione caută bucăţi din sufletul lui Voldemort.

Harry, Ron și Hermione caută bucăţi din sufletului lui Voldemort pe care el le-a extras din propria-i fiinţă și le-ascuns în locuri întunecate și îndepărtate. Dacă nu vor fi în stare să le distrugă, Voldemort va rămâne nemuritor.

Harry Potter and the Deathly Hallows / Harry Potter şi Talismanele Morţii, cea de-a şaptea şi ultima din seria aventurilor lui Harry Potter, este realizată în două părţi. În partea întâi, Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) şi Hermione (Emma Watson) pornesc într-o misiune extrem de periculoasă: aceea de a găsi şi a distruge Horcruxurile, cheia imortalităţii Lordului Cap-de-Mort. Singuri, lipsiţi de îndrumarea şi protecţia profesorilor lor, cei trei prieteni trebuie să se bazeze doar pe propriile lor puteri. Forţele Întunericului îi pândesc la fiecare pas. Însă destinul lui Harry fusese deja hotărât în trecut, în acea zi fatidică în care devenise “Băiatul care a supravieţuit.” Acum, Harry este mai aproape ca oricând de momentul pentru care se pregătise din prima zi a intrării sale la Hogwarts: bătălia finală cu Lordul Cap-de-Mort. Prima parte a unui final apocaliptic, emoţionant, frisonant și memorabil, al celei mai populare francize din lume. Pregătiţi-vă să vă luaţi rămas bun de la vrăjitorul Harry, tocilarul miraculos de care o lume întreagă s-a îndrăgostit.

INCEPTION
INCEPUTUL
Regia: Christopher Nolan
Cu: Leonardo Dicaprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Ellen Page
SF, SUA, 2010

Leonardo DiCaprio este starul celui mai influent și mai comentat SF contemporan.

Un film SF psihologic despre un hoţ care posedă puterea de-a intra în visele celorlaţi. Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) nu fură lucuri, fură idei. În lumea spionajului corporatist, el e arma supremă.

Mult aclamatul regizor Christopher Nolan (The Dark Knight) dirijează o distribuţie internaţională în Inception, un SF original, plin de acţiune, care călătorește atât în jurul globului, cât și în lumea intimă și infinită a viselor.

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) e un hoţ îndemânatic, cel mai bun în arta periculoasă a “extracţiei” ce presupune furtul unor secrete valoroase din subconștientul profund, în timpul viselor, atunci când mintea e cea mai vulnerabilă. Rara abilitate a lui Cobb l-a transformat într-un jucător foarte solicitat în lumea înșelătoare a spionajului corporatist, dar l-a și transformat într-un fugar internaţional și l-a costat tot ce-a avut mai drag pe lume. Acum lui Cobb i se oferă o șansă la izbăvire. O ultimă slujbă i-ar putea da reda vechea viaţă, dar numai dacă poate îndeplini imposibilul – ÎNCEPUTUL. În locul unui jaf perfect, Cobb și echipa sa de specialiști trebuie să realizeze exact opusul: sarcina lor nu e să fure o idée, ci să planteze una. Dacă reușesc, ar putea fi crima perfectă.

Însă nici planificarea atentă și nici experienţa îndelungată nu poate pregăti echipa pentru inamicul periculos care le prevede fiecare mișcare. Un inamic pe care doar Cobb l-ar fi putut anticipa. Mintea devine scena unei crime.

L’ARMEE DU CRIME (AKA. ARMY OF CRIME)
ARMA CRIMEI
Regia: Robert Guédiguian
Cu: Simon Abkarian, Virginie Ledoyen, Robinson Stévenin, Lola Naymark, Grégoire Leprince-Ringuet
Dramă, Franţa, 2009

Un film despre un grup de imigranţi evrei care a luptat împotriva naziştilor în Paris.

Această dramă din al doilea război mondial descrie acţiunile eroice ale unui grup parizian format din imigranţi evrei. Aceştia au lucrat în interiorul rezistenţei franceze ca să combată ocupanţii nazişti şi şi-au riscat vieţile în numele libertăţii.

Într-un Paris ocupat de Germani, poetul proletar Missak Manouchian devine liderul unui grup alcătuit din evrei foarte tineri de origine ungară, poloneză, romană, spaniolă, italiană şi armeană hotărât să lupte ca să elibereze Franţa pe care o iubesc, cea a “libertăţii, egalităţii, fraternităţii”. În timp ce luptă în subteran, riscându-şi vieţile, ei devine eroi. Atacurile acestor partizani străini sunt o plagă pentru nazişti şi colaboratorii lor, aşa că poliţia franceză îşi intensifică eforturile, torturând posibilii suspecţi, folosindu-se de şantaj şi încurajând denunţurile anonime. În februarie 1944, 22 de bărbaţi şi femei au fost condamnaţi la moarte. Printr-o agresivă campanie propagandistică, ei au fost prezentaţi ca o echipă de criminali şi figurile lor, inserate pe un fond roşu, au fost postate pe zidurile oraşelor franceze. Aceşti imigranţi, care au murit pentru ţara lor, vor intra în legendă. Filmul e povestea lor impresionantă şi tragică.

LE DERNIER POUR LA ROUTE (AKA. ONE FOR THE ROAD)
UN DRUM NOU
Regia: Philippe Godeau
Cu: François Cluzet, Mélanie Thierry, Michel Vuillermoz, Eric Naggar, Lionnel Astier
Dramă, Franţa 2009

Hervé, care e şeful unei agenţii de presă, decide să se lase de băut.

Hervé Chabalier, şeful unei agenţii de presă, descoperă că viaţa şi cariera îi sunt distruse de dependenţa de alcool şi decide să se lase de băut. Departe de tot şi mulţumită celor din jur, reuşeşte să-şi depăşească dependenţa.

Hervé Chabalier, şeful unei agenţii de presă, îşi dă seama ca viaţa şi cariera sa se duc pe apa sâmbetei din cauza dependenţei sale de alcool. Pentru că riscă să piardă tot ce are mai drag, el ia decizia să renunţe la alcool şi să se înscrie la dezintoxicare într-un centru specializat de la Geneva. Aici, Hervé îi întâlneşte şi pe alţii care-i împărtaşesc teribila dependenţă şi care îi vor acorda sprijinul de care are nevoie ca să o învingă şi să înceapă o nouă viaţă..

LE DIVORCE
Divorțul
Dramă, Franţa, 2003
R: James Ivory
D: Kate Hudson, Naomi Watts, Leslie Caron, Stockard Channing, Glenn Close

Când douã americance surori se trezesc prinse în intrigile intime din Paris, culturile diferite si pasiunile se ciocnesc. Rezultatul este o comedie de maniere, moravuri, sex, bani si mãritis centratã pe ce înseamnã sã fii american la Paris. Isabel Walker (Kate Hudson) este o tânãrã californianã tipicã sositã de curând în Orasul Luminilor, în vizitã la sora ei însãrcinatã, Roxeanne (Naomi Watts). Poetã romanticã fãrã faimã, Roxy tocmai a fost pãrãsitã de ticãlosul ei sot, Charles-Henri de Persand (Melvil Poupaud) si la orizont se profileazã divortul. Între timp, Isabel intrã într-o poveste de amor cu un diplomat francez însurat (interpretat de Thierry Lhermitte) care este, din întâmplare, unchiul sotului lui Roxy. Se iscã un scandal, în care idealismul american si caracterul impulsiv al surorilor Walker se confruntã cu sofisticarea tipic francezã si rationalismul încãpãtânat al familiei Persand. Ca lucrurile sã se complice si mai mult, Roxy descoperã cã este posesoarea unui tablou care valoreazã milioane de dolari. Brusc, o crimã pasionalã pune capãt intrigii între cele douã familii si culturi si deschide perspectiva unei posibile întelegeri.

LITTLE FOCKERS
O FAMILIE DE COŞMAR
Regia: Paul Weitz
Cu: Robert De Niro, Ben Stiller, Owen Wilson, Dustin Hoffman, Barbra Streisand
Comedie, SUA, 2010

Greg Focker (Ben Stiller) are, în cele din urmă, parte de respectul socrului său, Jack Byrnes (Robert De Niro), însă mai trebuie să treacă un test important: va dovedi el că are calităţile necesare să devină următorul patriarh al familiei?

Războiul de voinţă dintre Jack Byrnes (Robert De Niro) şi Greg Focker (Ben Stiller) escaladează la noi dimensiuni în acest sequel la “Meet the Parents” şi “Meet the Fockers”.

Lui Greg i-au trebuit 10 ani, doi copii pe care îi are cu soţia sa, Pam şi nenumărate obstacole depăşite, ca să aibă parte de “aprobarea” lui Jack, socrul său aspru şi milităresc. Însă după ce e nevoit să accepte, din cauza crizei, o slujbă uşor dubioasă pentru o companie de medicamente, suspiciunile lui Jack în legătură cu Greg, infirmierul, se reîntorc. Atunci cînd întreg clanul se reuneşte pentru petrecerea aniversară a celor doi gemeni, alături de un fost iubit al lui Pam care încă-i mai poartă sâmbetele, Greg trebuie să-i dovedească scepticului Jack că e pe deplin capabil să fie şeful casei. Dar cu toate aceste neînţelegeri, confuzii, spionări şi misiuni sub acoperire, va reuşi Greg să treacă, finalmente, testul lui Jack şi să devină urmatorul patriarh al familiei – sau îi va pierde pentru întotdeauna încrederea?

LOTTERY TICKET (2010)
BILETUL DE LOTERIE
Regia: Erik White
Cu: Bow Wow, Brandon T. Jackson, Naturi Naughton, Keith David, Ice Cube
Comedie, SUA 2010

E tare amuzant până unde sunt în stare să meargă oamenii atunci când la mijloc sunt bani.

Chiar înainte de un weekend liber prelungit, Kevin Carson află că a câștigat 370 milioane dolari. Se teme că vecinii săi vor veni să-i bată la ușă în momentul în care vor afla de imensul său câștig. Şi are dreptate…

Kevin Carson (Bow Wow), un tânăr ce trăiește într-o locuinţă socială, e un tip oarecare.. până în momentul în care câștigă la loterie 370 de milioane de dolari. Asta-i vestea cea bună. Vestea cea proastă e că biroul loteriei e închis pentru weekend-ul de 4 iulie așa că, înainte de a-și putea colecta premiul, Kevin trebuie să găseasă modalităţi prin care să ţină secretă averea sa și să supravieţuiască pentru următoarele trei zile. Cum vestea norocului său se propagă în întreaga comunitate ca un pârjol, Kevin descoperă repede ce-i bun, ce-i rău și ce-i mai sinistru la prietenii și vecini săi. Fetele care nu-i dădeau nicio atenţie încep să-l fugărească. Toată lumea vreo bani– inclusiv reverendul, cămătarul local și niște foști pușcăriași foarte ameninţători și care nu acceptă niciun refuz. Stresat și mereu pe fugă, el ajunge să se îndoiască până și de intenţiile prietenului său cel mai bun. Începe, de asemenea, să-și dea seama ce putere posedă și ce ar putea însemna acest bilet de loterie pentru el, pentru viitorul său și pentru comunitate. E amuzant să vezi de ce sunt în stare oamenii atunci când la mijloc e o avere.

MARS NEEDS MOMS
MĂMICI PENTRU MARTE
Regia: Simon Wells
Animaţie, SUA 2011

Un băiat descoperă că are mare nevoie de mama lui atunci când aceasta e răpită de marţieni.

Milo, un băieţel de noua ani, porneşte într-o misiune ca s-o salveze pe mama lui de marţieni – o aventură nebună ce presupune pitirea într-o navă spaţială, navigarea unei planete elaborate, cu mai multe nivele şi subjugarea unei planete extraterestre şi a liderului acesteia.

“Du gunoiul!”, “Mănâncă-ţi legumele!”. La urma urmei, cine are nevoie de mame? Milo, un băieţel de 9 ani (vocea lui Seth Green), descoperă că are mare nevoie de cea care i-a dat viaţă (vocea lui Joan Cusack), atunci când ea este răpită de marţienii ce planuiesc să despartă mamele de copiii lor. Produs de echipa din spatele filmului Disney’s A Christmas Carol şi The Polar Express, Mars Needs Moms ne arată încercarea lui Milo de a-şi salva mama şi implicarea sa într-o aventură nebună ce presupune ascunderea într-o navă spaţială, navigarea unei planete elaborate, cu mai multe nivele şi subjugarea unei planete extraterestre şi a liderului acestia. Cu ajutorul lui Gribble, un pământean expert în cele mai noi tehnologii şi al unei fete marţiene rebele pe nume Ki (Elisabeth Harnois), Milo ar putea să găsească o cale de întoarcere pentru mama lui – ba chiar mai multe.

MEGAMIND
Regia: Tom Mcgrath
Animaţie, SUA, 2010

Megamind, un individ genial şi super-malefic, devine salvatorul neaşteptat al oraşului Metro.
Megamind e cel mai sclipitor ticălos pe care lumea l-a cunoscut… dar şi cel cu o foarte mică cotă a succesului. De-a lungul timpului, a încercat să cucerească oraşul Metro în orice mod posibil. Fiecare încercare a fost un eşec colosal graţie super-eroului mascat cunoscut sub numele de “Metro Man”. Până în ziua în care Megamind reuşeşte să-l înfrângă cu unul dintre planurile sale prost ticluite. Brusc, soarta oraşului Metro e ameninţată atunci când îşi face apariţia un nou ticălos şi haosul începe să pună stăpânire pe urbe, făcându-i pe toţi să se întrebe: e oare posibil ca mintea cea mai mare pe care o cunoscut-o omenirea, dar şi cea mai defectă, să fie cea în stare să salveze oraşul?

MORGEN
Regia: Marian Crisan
Cu: András Hatházi, Yilmaz Yalcin, Elvira Rimbu, Dorin C. Zachei, Molnár Levente
Dramă, România 2010

Doi bărbaţi leagă o prietenie în ciuda faptului că nu se înţeleg unul cu celălalt.

Nelu, un bărbat de 40 și ceva de ani, lucrează că om de securitate la un supermarket dintr-un micuţ orășel la graniţă româno-ungară. Acesta este locul în care mulţi emigranţi încearcă să treacă graniţa illegal, în Ungaria și mai departe.

Filmul prezintă povestea lui Nelu (Andras Hathazi), un bărbat care trăiește la graniţă româno-ungară și căruia îi place să-și petreacă timpul pescuind. Într-o zi, acesta “pescuiește” un imigrant ilegal turc, pe Behran (Yilmaz Yalcin). Nelu îi oferă protectţie acestuia, găzduindu-l în casa lui. Chiar dacă nu vorbesc o limbă comună, cei doi se împrietenesc. Turcul dorește să treacă graniţă în Germania, dar Nelu nu poate face prea multe în acest sens. Cu toate acestea, Nelu îl asigură în fiecare zi că va încerca să îl ajute “morgen” (mâine, în limba germană). Filmul a câștigat 4 premii la festivalul de la Locarno, printre care premiul special al juriului. “Una dintre trăsăturile cele mai frumoase ale filmului este modul în care Crișan își dezvolta personajele, fără a da foarte multe detalii. Spiritul uman simplu al lui Nelu rămâne elemntal principal”, scrie Jay Weissberg în Variety.

MY GIRLFRIEND’S BOYFRIEND (2010)
PRIETENUL PRIETENEI MELE
Regia: Daryn Tufts
Cu: Alyssa Milano, Christopher Gorham, Michael Landes, Beau Bridges, Carol Kane
Comedie, SUA, 2010

Jesse e o femeie inteligentă care nu a găsit încă barbatul potrivit – până în momentul în care îl întâlnește pe Ethan. El deschide un capitol nou, romantic, în viaţa ei… dar aduce cu sine și o uriașă complicaţie.

Jesse (Alyssa Milano) e o femeie plină de viaţă și inteligentă care încă îl caută pe Dl Perfect, până când îl întâlnește pe Ethan (Christopher Gorham), un scriitor împins la disperare de faptul că editorii i-au respins încă un roman. Lui Jesse, întâlnirea îi oferă mai mult decât șansa de a-i servi lui Ethan ca muză. Deschide și un nou capitol romantic în viaţa ei… numai că vine la pachet cu o complicaţie uriașă. La câteva momente după ce l-a întâlnit pe acest “Prinţ Fermecat”, Jesse îl întâlnește pe “Făt Frumos” – mai exact pe Troy (Michael Landes), un director de agenţie de publicitate de success, încrezător, care transformă fiecare clipă petrecută împreună în ceva elegant și romantic. Curând, Jess e îndrăgotită pâna peste cap de el și se confruntă cu paradoxul romantic absolut: ce face o fată care-l întâlnește pe Făt Frumos după ce l-a întâlnit pe Prinţul fermecat?

NO STRINGS ATTACHED (2011)
FĂRĂ OBLIGAŢII
Regia: Ivan Reitman
Cu: Natalie Portman, Ashton Kutcher, Kevin Kline, Cary Elwes, Greta Gerwig
Comedie, SUA 2011

Pot partenerii sexuali să rămână cei mai bun prieteni?

Emma e o doctoriţă ocupată care îi propune lui Adam, cel mai bun prieten al ei, o relaţie sexuală cu o singură regulă: fără obligaţii. Dat atunci când lucrurile se complică, vor putea ei să rămână prieteni?

Emma (Natalie Portman) și Adam (Ashton Kutcher) sunt prieteni de-o viaţă. E sufficientă o noapte de sex pentru ca totul să riște să se ducă pe apa sâmbetei. Pentru a-și proteja relaţia de prietenie, cei doi fac un pact și decid să aibă o relaţie “fără obligaţii.” “Fără obligeţii” înseamnă fără gelozie, fără așteptări, fără certuri, fără flori, fără alintături. Înseamnă că fiecare are voie să facă orice vrea, cu cine vrea, în orice loc public vrea, atâta timp cât niciunul nu se va îndrăgosti. Acum, se pune întrebarea: poţi face sex cu cineva fără să cazi în mrejele iubirii? Oare va supravieţui prietenia lor?

OUR FAMILY WEDDING
Nuntă în familia noastră
Comedie, SUA, 2010
R: Rick Famuyiwa
D: Forest Whitaker, America Ferrera, Carlos Mencia, Regina King, Lance Gross

Nimic nu este mai periculos decât un tată în stare de orice pentru familia lui, dar ce te faci când prin cadru trec nu unul, ci două astfel de exemplare? Forest Whitaker şi Carlos Mencia interpretează doi cuscri care trebuie să treacă peste o mulţime de divergenţe pentru a reuşi o misiune aparent imposibilă: să organizeze nunta copiilor lor, în doar două săptămâni.
Familia Boyd si Ramirez trebuie să renunţe la conflicte şi să depăşească diferenţele culturale care le despart pentru a asigura un viitor liniştit şi îmbelşugat atât copiilor lor, cât şi bebeluşului nenăscut.

PIRATES OF THE CARIBBEAN: ON STRANGER TIDES
PIRAŢII DIN CARAIBE: PE APE ŞI MAI TULBURI
Regia: Rob Marshall
Cu: Johnny Depp, Penélope Cruz, Geoffrey Rush, Ian Mcshane, Kevin Mcnally
Aventură, SUA 2011

Jack Sparrow porneşte într-o aventură nebună pentru a găsi legendara Fântâna a Tinereţii.

Căpitanul Jack Sparrow (Johnny Depp) se trezeşte luat pe sus într-o călătorie neaşteptată către mitica Fântână a TInereţii, atunci când o femeie din trecutul său (Penelope Cruz) îl forţează să se îmbarce la bordul vasului Revenge, corabia formidabilului pirat Blackbeard.

Produs de Jerry Bruckheimer şi regizat de Rob Marshall, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides captează amuzamentul, excitarea şi umorul care au stat mereu la baza acestei francize de mare succes. Johnny Depp se reîntoarce în rolul iconic al căpitanului Jack Sparrow într-o aventură plină de acţiune unde îşi încrucişează drumurile (şi săbiile) cu enigmatica Angelica (Penélope Cruz). Atunci când ea îl forţează să se îmbarce la bordul lui Revenge, corabia legendarului pirat Blackbeard (Ian McShane), Jack se trezeşte implicat într-o misiune neaşteptată pentru găsirea miticei Fântâne a Tinereţii. Pe drum, Jack trebuie să se folosească de toate vicleniile sale în confruntarea pe care o are cu barbarul Blackbeard şi cu echipa sa de zombi. Lucrurile sunt complicate de focoasa Angelica, cu care are în comun un trecut dubios, şi de sirenele frumoase şi feerice ale căror incantări magice îl pot ademeni în ape tulburi chiar şi pe cel mai experimentat pirat.

PRETTY BIRD
O PASĂRE FRUMOASĂ
Regia: Paul Schneider
Cu: Billy Crudup, Paul Giamatti, Kristen Wiig, David Hornsby, Anna Camp
Comedie, SUA, 2008

Povestea a trei inventatori aspiranţi care sunt hotărâţi să inventeze o centură cu auto-propulsie.

Curtis Prentiss e un bărbat care nu e foarte bun la ştiinţă şi, în mod sigur, nu e în stare să facă nimic să funcţioneze. Este, însă, bun la un singur lucru: să ducă oamenii cu vorba. Cu toată fineţea sa de vânzător de maşini, Prentiss reuşeşte să-l facă pe amicul său Kenny, un vânzător de saltele, să-i finanţeze ultimul vis: o centură-rachetă care e, de fapt, o versiune mai învechită a aşa numitului jet pack. Dar Prentiss n-are nevoie doar de bani, ci şi de cineva care o poate construi. Aici îşi face apariţia Rick Honeycutt, un inginer aerospaţial recent concediat, care caută să se implice într-un proiect unde munca lui să nu fie subminată de birocraţi. La început, relaţia dintre Prentiss şi Honeycutt e fragilă, apoi productivă şi, în cele din urmă, tensionată, pentru că viziunle lor asupra viitorului se bat cap în cap, iar dorinţele lor personale de faimă şi recunoaştere îi conduc în situaţii din ce în ce mai disperate.

RAMONA AND BEEZUS
RAMONA ŞI BEEZUS
Regia: Elizabeth Allen
Cu: Joey King, Selena Gomez, John Corbett, Bridget Moynahan, Ginnifer Goodwin

Aventurile unei fete în şcoala primară pe nume Ramona şi ale surorei sale adolescente.

Imaginaţia vie a tinerei Ramona, energia sa nelimitată şi firea sa aventuroasă ce o predispune la accidente, îi pune în dificultate pe toţi cei din jurul ei. Dar irepresibila ei aplecare spre distracţie şi pozne devine folositoare atunci când îşi pune în minte să salveze casa familiei.

RANGO
Regia: Gore Verbinski
Animaţie, SUA, 2011

Un cameleon, animal de companie, se trezește într-un oraș din vest terorizat de un bandit.

Rango e un cameleon alintat ce duce o viaţă pașnică în postură de animal de companie. După un accident de mașină, el se trezește într-un vechi oraș din vest pe nume “Praf”. Orașul are nevoie ca de apă de un erou și un șerif.

Atunci când un cameleon ce trăiește ca animal de companie suferă o criză de identitate și ajunge într-un orășel din vest ca desprins din filmele western pe nume “Praf”, el are oportunitatea unică de a se reinventa complet. Prezentându-se drept “Rango”, cameleonul pretinde a fi un erou și începe să mintă atât de bine, încât șeriful orașului în criză cere să-l vadă. Întrebarea e: poate acest cameleon complet neregătit și necalificat să schimbe în bine viitorul orașului? Şi cum întră revelaţiile spirituale și atmosfera vestului în ecuaţie? Premiul Oscar pentru cel mai bun film de animaţie a lui 2011.

RED (2010)
GREU DE PENSIONAT
Regia: Robert Schwentke
Cu: Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich, Helen Mirren, Mary-Louise Parker

Frank e un fost agent CIA care duce o viaţă liniştită şi solitară… până când, într-o zi, o echipă de ucigaşi îi apare-n prag, hotărâtă să-l ucidă. Acum că identitatea i-a fost compromisă, Frank îşi recompune vechea sa echipă şi încearcă să reintre în joc.

Bazat pe romanele grafice ale lui Warren Ellis şi Cully Hamner, RED (în engleză, Retired Extremely Dangerous) e o comedie de acţiune explozivă. Frank (Bruce Willis), Joe (Morgan Freeman), Marvin (John Malkovich) şi Victoria (Helen Mirren) erau agenţi CIA de top – dar secretele pe care le-au aflat i-au transformat în prezent în ţintele principale ale Agenţiei. Acum li s-a înscenat o asasinare şi ei trebuie să-şi folosească experienţa, viclenia şi spiritul de echipă ca să fie cu un pas înaintea urmăritorilor şi să rămână în viaţă. Foştii agenţi se îmbarcă într-o misiune imposibilă care-i poartă în locuri dintre cele mai dierite şi mai periculoase, inclusiv în cartierul strict secret al CIA, acolo unde dau peste cea mai mare conspiraţie şi muşamalizare din istoria guvernului.

ROLE MODELS
PRIETENI MODEL
Regia: David Wain
Cu: Seann William Scott, Paul Rudd, Elizabeth Banks, Christopher Mintz-Plasse, Bobb’E J. Thompson
Comedie, SUA 2008

După o zi alături de adolescenţi, pușcăria nu mai pare o perspectivă întunecată.

Doi agenţi de vânzări distrug un jeep într-o orgie bahică. Judecătorul le dă două posibilităţi: fie merg la închisoare, fie petrec150 de ore într-un program în care trebuie să păstorească niște puști. Prima varianta e si cea mai ușoară.

Wheeler şi Danny nu ar fi niciodată prima alegere a unor părinţi care sunt în căutare de babysitter, de fapt, aceştia nu ar fi luaţi în calcul nici măcar în glumă pentru un astfel de job. Ei bine, vorbim despre doi agenţi de vânzări burlaci care calcă pe bec şi ajung la închisoare. La proces, judecătorul le oferă inculpaţilor posibilitatea de a alege: închisoare sau 150 de ore de muncă în folosul comunităţii. De fapt, este vorba despre un program de îndrumare a adolescenţilor cu probleme. Ceea ce se întâmplă este că, după o zi petrecută cu puştii, varianta la care renunţaseră, adică închisoare, parcă nu li se mai pare celor doi una atât de rea. Pelicula lui David Wain a obţinut nominalizări la Broadcast Film Critics Association Awards, MTV Movie Awards, Teen Choice Awards.

SECRET WINDOW
FEREASTRA SECRETĂ
Regia: David Koepp
Cu: Johnny Depp, John Turturro, Maria Bello, Timothy Hutton, Charles S. Dutton
Horror, SUA, 2004

Mort Rainey (Depp), un scriitor care tocmai a ieşit dintr-un divorţ complicat cu fosta lui soţie, Amy (Bello), descoperă că este urmărit până la locuinţa lui lacustră îndepărtată de un necunoscut psihopat (Turturro), care pretinde că Mort i-a furat cea mai bună idee pentru o poveste…

Mort Rainey (Depp), un scriitor care tocmai a ieşit dintr-un divorţ complicat cu fosta lui soţie, Amy (Bello), descoperă că este urmărit până la locuinţa lui lacustră îndepărtată de un necunoscut psihopat (Turturro), care pretinde că Mort i-a furat cea mai bună idee pentru o poveste… Hutton joacă rolul noului prieten al lui Bello, iar Dutton e un detectiv particular angajat să-l scape pe Depp de Turturro. Adaptarea unui roman al lui Stephen King, faimosul „rege al horror-ului”.

SON-IN-LAW
UN GINERE DE ÎMPRUMUT
Regia: Steve Rash
Cu: Pauly Shore, Carla Gugino, Lane Smith, Cindy Pickett, Mason Adams
Comedie, SUA, 1993

O fată normală, din provincie, îl aduce acasă pentru Thanksgiving pe presupusul ei logodnic ca să-i cunoască pe parinţi. Aceștia, iniţial, nu sunt deloc impresionaţi de comportamentul său nonșalant. Curând, însă, îi cucerește iremediabil.

Toată tărășenia începe atunci când cuminţica Rebecca Warner vine la ferma familiei cu un musafir suspect – un student nebun, bizar, complet scandalos pe nume Crawl. Nu seamănă cu nimic din ce-au văzut părinţii ei vreodată, dar șocul lor iniţal nu se compară cu ceea ce simt atunci când Rebecca îi anunţă că ea și Crawl sunt logodiţi! Avându-l în rolul principal pe extravagantul comic Pauly hore, Son-in-law e o comedie hilară despre cel mai amuzant ginere pe care l-aţi cunoscut vreodată.

SOUL SURFER
LUPTA CU VALURILE
Regia: Sean Mcnamara
Cu: Annasophia Robb, Helen Hunt, Dennis Quaid, Lorraine Nicholson, Kevin Sorbo
Dramă, SUA, 2011

Un fată campioană la surfing își pierde braţul după ce e atacată de rechin.

O adolescentă ce face surfing încearcă să-și facă curaj să se întoarcă în ocean, după ce-și pierde un braţ din cauza atacului unui rechin. Un dramă sportivă inspirată dintre-o incredibilă poveste adevărată.

Soul Surfer e povestea adevărată, plină de inspiraţie, a adolescentei Bethany Hamilton, campioană la surfing, care și-a pierdut un braţ în urma atacului unui rechin și care a depășit, cu curaj, toate obstacolele, ca să devină din nou campioană graţie unei hotărâri de fier și a unei credinţe de nezdruncinat. După evenimentul care i-a schimbat viaţa și i-a luat braţul, ambiţia înverșunată a lui Bethany și idealurile sale o fac să se gândească la o revenire. Această luptă îi dă îndrăzneala de a-și transforma durerea într-un dar pentru cei din jur.

THE ALARMIST (AKA. LIFE DURING WARTIME)
ALARMISTUL
Regia: Evan Dunsky
Cu: David Arquette, Stanley Tucci, Kate Capshaw, Mary Mccormack, Ryan Reynolds
Comedie, SUA, 1989

O comedie ce are în centru o firmă de securitate din Los Angeles.

Tânărul Tommy Hudler decide să devină vânzător ambulant de sisteme de securitate și are succes imediat. Totul decurge cum nu se poate mai bine, până când descoperă că atât afacerea, cât și șeful lui Heinrich, ascund secrete.

David Arquette e starul acestui film-mister dement de amuzant. El îl interpretează pe Tommy Hudler, un american naiv care obţine o slujbă de comis-voiajor pentru o firmă de securitate deţinută de Heinrich Grigoris (Stanley Tucci), un escroc carismatic. Heinrich și aliata sa, Sally (Mary McCormack), îl învaţa pe Tommy cum să profite de victimele credule prin tehnici de vânzare perfide. Lucrurile încep bine pentru Tommy, pentru că o văduvă superbă (Kate Capshaw) apelează atât la serviciile firmei, cât și ale lui (și nu doar la cele profesionale). Cei doi încep un romance furtunos, dar atunci când vânzările ating un plafon, acesta începe să vadă și o altă faţetă a mentorilor săi. Deși e oripilat de tacticile veroase ale lui Heinrich, Tommy nu ia nicio măsură până când o întoarcere bruscă de situaţie se finalizează cu o crimă și Tommy devine convins că Heinrich este vinovatul.

THE BEAVER
CASTORUL
Regia: Jodie Foster
Mel Gibson, Jodie Foster, Anton Yelchin, Jennifer Lawrence, Cherry Jones
Dramă, SUA, 2011

Un bărbat găsește o modalitate unică de-a face faţă bolii sale mintale.

Walter, odinioară un familist fericit, a atins acum fundul. În cele mai negre clipe ale sale, el își găsește un salvator neobișnuit: o marionetă-castor care preia controlul vieţii sale, într-o încercare de a i-o face mai bună.

Jodie Foster regizează și joacă, alături de Mel Gibson, în The Beaver – o poveste emoţionantă despre un om care se îmbarcă într-o călătorie de a-și redescoperi familia și de a-și lua existenţa de la capăt. Consumat acum de demoni, Walter Black a fost odată directorul de succes al unei companii de jucării și un familist fericit. Depresia, însă, l-a pus la pământ. Oricât s-ar strădui, Walter nu e în stare să-și revină.. până când o marionetă sub formă de castor îi intră în viaţă.

THE CRAIGSLIST KILLER
UCIGAŞUL DE PE CRAIGSLIST
Regia: Stephen Kay
Cu: Jake Mcdorman, Agnes Bruckner, Josh Close, Julia Campbell, Kevin Kilner
Thriller, SUA, 2011

Phili Markoff, un conștiincios student la medicină, duce o viaţă dublă.

Phili Markoff, un conștiincios student la medicină, duce o viaţă dublă în care descinde în lumea bolnavă a jocurilor de noroc, a violenţei și, în cele din urmă, a crimei.

The Craigslist Killer urmărește viaţa sumbră, misterioasă pe care Philip Markoff a dus-o în timp ce se pregătea pentru un viitor promiţător ca doctor și o viaţă fericită alături de logodnica sa, Megan McAllister.

Markoff, unul dintre cei mai sclipitori studenţi de la Universitatea din Boston, era destinat pentru o carieră măreaţă. În ochii lui Megan, ai prietenilor săi, ai colegilor și ai profesorilor, părea că nu poate da greș. Dar ascunși de ochii celor apropiaţi, exista o pornire criminală pe care doar victimele lui o știau – totul începe în 14 aprilie 2009, odată cu uciderea unei maseuze care își făcea publicitate prin Craiglist. Atunci când poliţia descoperă că aceste crime brutale, cât și o serie de alte atacuri asupra femeilor sunt toate legate de anunţuri publicitare plasate pe Craiglist, ancheta îi va conduce în cele din urmă pe detectivi spre Markoff.

THE ENGLISHMAN WHO WENT UP A HILL BUT CAME DOWN A MOUNTAIN
Englezul care a urcat o colină, dar a coborât un munte
Comedie, Marea Britanie, 1995
R: Christopher Monger
D: Hugh Grant, Tara Fitzgerald, Colm Meaney, Ian Mcneice, Ian Hart

Hugh Grant ofensează un oraş întreg atunci când declară că muntele care-l străjuieşte e doar un deal.
Hugh Grant interpretează un cartograf care jigneşte un întreg oraş atunci când declară că muntele care-l străjuieşte (un foarte preţuit punct de atracţie turistic) nu e altceva decât o colină. Dar, în curând, descoperă că localnicii excentrici, conduşi de un hangiu isteţ, nu se dau în lături de la nimic pentru a-şi apăra onoarea!

Reginald Anson (Hugh Grant) şi George Garrard sunt doi cartografi britanici care ajung într-un orăşel din Ṭara Galilor pe nume Ffynnon Garw. Cea mai mare mândrie şi cel mai proeminent reper al locului este muntele ce poartă acelaşi nume ca şi oraşul, despre care locuitorii susţin că a fost primul format în Ṭara Galilor şi că i-a protejat, de-a lungul secolelor, de nenumăraţi romani, saxoni şi invadatori străini. Totuşi, Reginald şi George au veşti proaste pentru localnici: conform legii britanice, o ridicătură de pământ trebuie să aibă o înălţime de cel puţin 300 de metri ca să se poată califica drept munte şi, potrivit măsurătorilor lor, Ffynnon Garw are abia 280. Cetăţenii sunt şocaţi, insultaţi şi furioşi şi după multe dezbateri şi calcule atente, Anson şi Garrard conchid că, într-adevăr, au subestimat înălţimea lui Ffynnon Garw, dar că estimarea cea mai generoasă îl plasează undeva la 295 de metri. Convinşi că onoarea şi reputaţia oraşului se află în mâinile acestor englezi dubioşi, bunii cetăţeni ai orăşelului pun la cale un plan prin care să adauge 5 metri la “colina” lor. Între timp naivul Anson cade pradă farmecelor unei frumoase, dar extrem de voluntare localnice pe nume Betty. Vă vine sau nu să credeţi, această comedie cu o premiza foarte fantezistă a fost inspirată de o poveste adevărată.

THE HI-LO COUNTRY
DRAGOSTE DE COWBOY
Regia: Stephen Frears
Cu: Woody Harrelson, Billy Crudup, Patricia Arquette, Penélope Cruz, Sam Elliott
Dramă, Marea Britanie 1999

O femeie ca Mona îi poate impinge pe bărbaţi să facă lucruri extreme.

O poveste intima a unei legături durabile între doi bărbaţi cu vieţi complicate, amplasată în decorul vestului american postbelic, atunci când mitul american îşi dădea ultima suflare. Pete (Billy Crudup) şi Big Boy (Woody Harrelson) sunt maeştri ai preriei, dar acum au de înfruntat un teren şi mai dificil: sufletul lor. Între ei se întrepune focoasa Mona.

THE INVENTION OF LYING
INVENTAREA MINCIUNII
Regia: Ricky Gervais, Matthew Robinson
Cu: Ricky Gervais, Jennifer Garner, Jonah Hill, Louis C.K., Jeffrey Tambor
Comedie, SUA 2009

Într-o lume în care nimeni nu ştie cum să mintă, el e primul care reuşeşte.

Într-o lume în care oamenii spun doar adevărul, un scenarist inventează “minciuna” şi schimbă, astfel, nu numai natura regiei de film, dar pune şi bazele religiei. După multe eforturi, va obţine inclusiv inima fetei pe care-o iubeşte.

The Invention of Lying are loc într-o realitate alternativă în care minciuna – ba chiar însuşi conceptul ei – nu există. Toţi – de la politicieni, la agenţii de publicitate, la oamenii normali – spun doar adevărul şi numai adevărul, fără a lua în calcul consecinţele. Dar atunci când un loser ghinionist pe nume Mark Bellison (Ricky Gervais) dobândeşte, brusc, abilitatea de a minţi, el descoperă că lipsa de onestitate are avantajele ei. Într-o lume în care fiecare cuvânt e luat drept adevărul absolut, Mark începe să mintă ca să devină celebru şi bogat. Dar minciunile se împrăştie repede şi Mark realizează că lucrurile scapă de sub control atunci când una dintre cele mai neruşinate minciuni ale sale e luată ca literă de Evanghelie. Acum, când întreaga lume atârnă de fiecare cuvânt al său, mai există un singur lucru pe care minciuna înca nu i-l poate aduce: inima femeii iubite.

THE KARATE KID (2010)
KARATE KID
Regia: Harald Zwart
Cu: Jaden Smith, Jackie Chan, Taraji P. Henson, Wenwen Han, Rongguang Yu
Acţiune, SUA, 2010

Dre Parker are 12 ani şi a crescut în Detroit, însă mama lui l-a luat cu ea în China. După ce colegii de clasă îl hărţuiesc şi îl umilesc, Dre e nevoit să apeleze la ajutorul lui Mr. Han (Jackie Chan), un maestru Kung Fu.

Dre Parker (Jaden Smith), un băiat de 12 ani, ar fi putut deveni cel mai popular puşti din Detroit, însa mama lui (Taraji P. Henson) obţine o slujbă în China şi cei doi trebuie să se mute acolo. Dre se îndrăgosteşte imediat de colega lui de clasă, Mei Ying, şi sentimentul e mutual – dar diferenţele culturale fac imposibilă prietenia lor. Şi mai rău, sentimentele lui Dre îl transformă în ţinta băieţilor duri din clasă, care încep să-l hărţuiască. Aflat în patria kung fu-ului, Dre ştie doar un pic de karate şi devine ciuca bătăilor. Pentru că nu are prieteni în această ţară stranie, Dre e nevoit să-i ceară ajutorul domnului Han, cel care se ocupă cu întreţinerea casei şi care e, în secret, un maestru kung fu. În timp ce învaţă de la Han că kung fu-ul nu se reduce la atac şi la apărare, ci la maturitate şi calm, Dre îşi dă seama că lupta cu duşmanii lui din clasă riscă să devină bătălia vieţii sale. Un remake al unui faimos film al anilor ’80 cu Jaden Smith, fiul faimosului Will Smith, în rolul principal.

THE OTHER GUYS
AGENŢII DE REZERVĂ
Regia: Adam Mckay
Cu: Will Ferrell, Mark Wahlberg, Eva Mendes, Michael Keaton, Dwayne Johnson
Comedie, SUA, 2010

Doi detectivi rataţi din New York profită de oportunitatea de a deveni egalii poliţiştilor faimoşi pe care-i idolatrizează – doar că lucurile nu merg conform planurilor.

Detectivii newyorkezi Gamble şi Hoitz (Will Ferrell şi Mark Wahlberg) sunt condamnaţi la… o viaţă de birou. Se urăsc unul pe celălalt şi detestă monotonia slubjelor lor nesemnificative, mai ales că sunt forţaţi să trăiască în umbra a doi dintre cei mai mari şi mai tari poliţişti din oraş (Samuel L. Jackson şi Dwayne Johnson). Dar atunci când aceşti tipi duri refuză un caz, Gamble şi Hoitz văd în el o oportunitate. Acum, că au dat peste una dintre cele mai mari crime din ultima vreme, vor fi aceşti agenţi de rezervă în stare să rezolve cazul, fără să se omoare unul pe altul şi fără să distrugă întreg oraşul?

THE ROMANTICS
ROMANTICII
Regia: Galt Niederhoffer
Cu; Katie Holmes, Josh Duhamel, Anna Paquin, Malin Akerman, Adam Brody
Dramă, SUA 2010

Şapte prieteni apropiaţi se reunesc pentru căsătoria a doi dintre ei.

Alianţele sunt puse la test atunci când șapte colegi de liceu se reunesc ca să-i vadă pe doi dintre ei căsătorindu-se într-o ceremonie pe malul mării. Însă domnișoara de onoare și mirele au împreună un trecut pasional care continuă să-i obsedeze…

Lila Hayes (Anna Paquin) și Tom McDevon (Josh Duhamel) s-au întâlnit pentru prima oară atunci când ambii frecventau aceeași facultate și făceau parte dintr-un cerc de prieteni apropiaţi care își spuneau “romanticii”. La șase ani după absolvire, Lila și Tom se căsătoresc și prietenii vechi se reunesc la ceremonie.
Laura Rosen (Katie Holmes), fosta colega de cameră a lui Lila, a fost invitată ca domnișoară de onoare. Dar, în ciuda faptului că sunt prietene foarte bune, Laura păstrează un secret: a avut o aventură cu Tom pe vremea când el se întâlnea cu Lila și e conștientă că încă mai au sentimente unul pentru celălalt. Pe măsură ce ziua nunţii se apropie, taine adânc îngropate ies la suprafaţă, iar Chip (Elijah Wood), fratele lui Lila, mărturisește că se simte atras de Laura.

THE VIRGINITY HIT
CUM SĂ-ŢI PIERZI VIRGINITATEA
Regia: Huck Botko, Andrew Gurland
Cu: Matt Bennett, Jacob Davich, Ernst Jacobi, Justin Kline, Krysta Rodriguez
Comedie, SUA 2010

O aventură care demonstrează că întotdeauna îţi amintești “de prima dată”.

Patru bărbaţi, un aparat de filmat și experienţa lor hilară alcătuiesc cronica unei experienţe de maturizare excitante și terifiante: pierdera virginităţii.

Patru băieţi, o cameră video şi experienţa lor hilară a unuia dintre cele mai importante momente din viaţă: pierderea virginităţii. Matt (Matt Bennett) este singurul dintre cei patru care nu a mers până la capăt, deorece doreşte ca acest eveniment să aibă loc împreună cu prietena lui atunci când relaţia lor avea să împlinească doi ani. Dar află că fata îl înşela, aşa că devine stresant de important să rezolve această problemă a virginităţii. În această situaţie apăsătoare, prietenii îi sunt aproape şi îl ajută şi ei cum se pricep mai bine.

TITEUF, LE FILM (AKA. TITEUF, THE FILM)
TITEUF
Regia: Zep
Animaţie, Franţa 2011

Catastrofă! Nadia își celebrează ziua de naștere și Titeuf nu e invitat?

Ce naiba se întâmplă? Nadia își aniversează ziua de naștere și Titeuf n-a fost invitat! Cum se poate? Cum a putut să-l uite, ţinând cont de atitudinea bine studiată, super-seducătoare pe care el o adoptă de câte ori se întâlnesc?

Titeuf e o comoară naţională în Franţa, acolo unde benzile sale desenate sunt imens de populare. Viziunea copilărească a lui Titeuf asupra lumii adulte e făcută din părţi egale de naivitate și rebeliune pre-adolescentină. Acum ajunge pe marele ecran, marcând debutul în ficţiune al autorului și desenatorului Zep (pseudonimul lui Philippe Chappuis), care își adaptează aici propriul său material. Titeuf face slalom între momentele petrecute cu bunica sa la ţară, sesiunile cu psihiatrul și conferinţele din curtea școlii. Imaginaţia sa îl va duce din vremurile preistorice, în vestul îndepărtat, acolo unde va întâlni un vechi aventurier care seamănă straniu cu Johnny Hallyday. Dar principala sa problemă e de ce nu l-a invitat Nadia la ziua ei? Cum se poate așa ceva? Cum a putut să-l uite, ţinând cont de atitudinea lui bine studiată, super-seducătoare pe care o adoptă de câte ori se întâlnesc?

TRUE GRIT (2010)
ADEVĂRATUL CURAJ
Regia: Ethan Coen, Joel Coen
Cu: Jeff Bridges, Hailee Steinfeld, Matt Damon, Josh Brolin, Barry Pepper
Western, SUA 2010

Un şerif dur ajută o adolescentă să dea de urma ucigaşului tatălui său.

Tatăl lui Mattie Ross, o fată de 14 ani, a fost ucis cu sânge rece de laşul Tom Chaney, şi acum ea e hotărâtă să-l aducă în faţa justiţiei. Apelând la ajutorul unui şerif beţivan, Mattie pleacă să-l vâneze pe Chaney.

True Grit e o puternică poveste despre răzbunare şi onoare, amplasată într-o zonă de graniţă necruţătoare şi imprevizibilă, acolo unde justiţia e simplă şi mila e rară. Mattie Ross (Hailee Steinfeld) e hotărâtă să-şi răzbune tatăl şi să-l captureze pe Tom Chaney (Josh Brolin), bărbatul care l-a împuşcat şi ucis pentru două bucăţi de aur. Cum are abia 14 ani, ea apeleaza la ajutorul a doi oameni ca să dea de urma fugarului: la Rooster Cogburn (Jeff Bridges, câştigătorul premiului Oscar), un şerif pistolar şi chior căruia îi place să tragă la măsea, şi la pădurarul cinic LaBoeuf (Matt Damon, şi el laureat cu un Oscar). În ciuda diferenţelor dintre ei, dârzenia şi lipsa de scrupule îi vor conduce într-o aventură periculoasă care poate avea o singură finalitate: răzbunarea.

VARG (AKA. WOLF)
LUPUL
Regia: Daniel Alfredson
Cu: Peter Stormare, Robin Lundberg, Marie Delleskog, Rolf Degerlund, Inga Sarri
Dramă, Suedia, 2008

Tradiţiile poporului Sami se bat cap în cap cu regulile societăţii moderne.

Klemens și nepoata sa Nejla administrează o mică herghelie de reni în sălbăticie, la graniţa dintre Norvegia și Suedia. Atunci când turma e atacată, lumea lor fragilă e zdruncinată. Disperaţi, încearcă să-și facă singuri dreptate.

O poveste din sălbăticie, unde condiţiile de supravieţuire se bat cap în cap cu regulile societăţii. Klemens și nepoata sa Nejla au în grijă o mică turmă de reni în peisajul maiestuos și crud de la graniţa dintre Norvegia și SUedia. Lupii sălbatici erau, odinioară, frecvenţi în regiune, dar decenii de braconaj i-au transformat într-o specie pe cale de dispariţie și uciderea unuia e acum o crimă care îi poate aduce vânătorului patru ani în închisoare. Klemens e un bărbat singuratic care se luptă să menţină un stil de viaţă tradiţional, iar ambiţia lui Nejla e aceea de a putea trăi alături de unchiul său. Dar familia și presiunile societăţii moderne conspiră împotriva planurilor ei. Lumea lor fragilă e zguduită atunci când turma este atacată de lupi.

WINNIE THE POOH
WINNIE DE PLUŞ
Regia: Stephen J. Anderson, Don Hall
Animaţie, SUA, 2011

O goană nebunească de a-l salva pe Christopher Robin de un pericol imaginar.

Citind greșit o notiţă a lui Christopher Robin, Bufniţa îi convinge pe Tigru, Iepure, Porcușor, Pooh, Kanga, Roo și pe Aiurel că tânărul lor prieten a fost capturat de o creatură și cu toţii pleacă să-l salveze…

Având ca “arme” șarmul peren, inteligenţa și aiureala cărţuliilor originale, această prima aventură pe marele ecran a lui Pooh reunește publicul cu “ursuleţul prostuţ, dar filozof” și cu prietenii săi Tigrul, Iepurele, Porcușorul, Bufniţă, Kanga, Roo și, evident, Aiurel care și-a pierdut coada. “Ai trăit vreodată o zi în care toate să-ţi meargă prost, Aiurel?” întreabă Pooh. Bufniţa trimite întreaga gașcă într-o călătorie sălbatică pentru a-l salva pe Christopher Robin de la un pericol imaginar. Pentru toţi, va fi o zi extrem de obositoare.

WRONG TURN 3: LEFT FOR DEAD
DRUM INTERZIS 3
Regia: Declan O’Brien
Cu: Janet Montgomery, Tamer Hassan, Tom Frederic, Gil Kolirin, Borislav Iliev
Horror, SUA, 2009

Un grup de tineri care fac camping dau peste o familie de canibali vicioși.

E sezon de vânătoare, iar “Trei Degete” și clanul său de mutanţi canibali vânează un grup de turiști prin pădure. Când un autobuz cu deţinuţi se prăbușește în apropiere, condamnaţii devin felul doi de mâncare.

De trei ori mai multă frică… de trei ori mai multă oroare.. de trei ori mai multă teroare! Trei Degete și familia sa nebună de canibali mutanţi au o poftă de mâncare incredibilă în această poveste terifiantă și sângeroasă. Primul fel de mâncare pentru familia însetată de sânge se conturează atunci când un grup de turiști le intră în raza vizuală. Aceștia își dau seama prea târziu că nu doar căpușele mușcă rău în pădure. Dar atunci când câţiva dintre cei mai cumpliţi ucigași din ţară evadează dintr-un autobuz care-i transporta spre închisoare, Trei Degete și familia se confruntă, în sfârșit, cu niște “delicatese” care nu le mai vin pe tavă. Cine va triumfa și cine va fi mâncat: pușcăriașii criminali sau ucigașii mutanţi?

ZATHURA: A SPACE ADVENTURE
ZATHURA: O AVENTURĂ SPAŢIALĂ
Regia: Jon Favreau
Cu: Jonah Bobo, Josh Hutcherson, Dax Shepard, Kristen Stewart, Tim Robbins
Fantastic, SUA 2005

Doi fraţi certăreţi sunt atrași într-o aventură inter-galactică.

Doi fraţi certăreţi sunt propulsaţi în spaţiu, în timp ce joacă un joc misterios pe care l-au descoperit în beciul lor. Dacă nu reușesc să ajungă pe misterioasa planeta Zathura, ei ar putea rămâne prizonieri în spaţiu pentru totdeauna.

După ce tatăl lor pleacă la muncă, lăsându-i în grija surorei cele mare, fraţii
Danny și Walter de 6 și, respectiv, 10 ani, sunt propulsaţi în spaţiu în timp ce joacă un joc misterios pe care l-au descoperit în vechea lor casă. În această călătorie fantastică, li se alătură un astronaut în derivă, și cu toţii trebuie să supravieţuiască “dușurilor” de meteorit, extratereștrilor ostili și unui robot care o ia razna. Cu ajutorul astronautului, Danny și Walter renunţă la certurile lor și încearcă să termine jocul ca să se întoarcă acasă. Acum trebuie să se confrunte cu cea mai mare provocare din viaţa lor: o bătălie împotriva unei forţe gravitaţionale care îi trage în vidul întunecat al planetei Zathura. O film inspirat dintr-o carte best-seller al celebrului autor Chris Van Allsburg (The Polar Express, Jumanji).

DOCUMENTARE

GENERACE SINGLES (AKA. GENERATION SINGLES)
GENERAŢIA CELOR SINGURI
Regia: Jana Počtová
Documentar, Cehia, 2011

Sunt oare relaţiile pe termen lung un anacronism şi un ţel imposibil de atins?

Sunt necăsătoriţi, flexibili, independenţi financiar… şi single. Sunt oare relaţiile pe termen lung un anacronism şi un ţel imposibil de atins?

Sunt necăsătoriţi, flexibili, independenţi finaniciar şi single. Sunt oare relaţiile pe termen lung un anacronism şi un ţel imposibil de atins?

În ce măsură sunt influenţate şi ameninţate relaţiile noastre de către lumea în care trăim? Cum s-a schimbat viaţa sentimentală a cehilor în ultimii ani? Cum de ne-a dispărut frica de singurătate? Astăzi, din ce în ce mai mulţi oameni sunt singuri pentru că sistemul îi forţează să fie “orientaţi spre piaţă” şi responsabili. Aşa că ei se adaptează cerinţelor pieţei actuale, unde naşterea de copiii nu e considerată profitabilă. Numai bărbaţii şi femeile single posedă flexibilitatea şi mobilitatea cerută de piaţă. În ce mod se foloseşte piaţa liberă de ei şi cum generează ea persoane single? Viaţa personală devine un business… Filmul are următorul slogan: “Viaţa mea, banii tăi!”

LIFE IS AWESOME (AKA. I GOT A NEW SOUL)
VIAŢA E GROZAVĂ
Regia: Tadeusz Krol
Documentar, 2009

La doi ani după moartea tragică a fiului său, Teresa Anielak porneşte în căutarea persoanei care a primit inima acestuia. Misiunea nu e tocmai uşoară, din moment ce politica oficială a Poloniei în ceea ce priveşte donarea de organe protejează simultan identitatea donatorului şi pe cea a recipientului. ale familiilor donatorilor şi ale celor care au beneficiat de pe urma lor. În film, sunt De-a lungul documentarului, auzim poveştile extrem de încărcate emoţionale inserate fragmente cu operaţii de inima pe viu, astfel încât spectatorii să fie martorii procedurii miraculoase de la un capăt la altul.

TANTRA
Regia: Benjamin Tuček
Documentar, Cehia

Acest documentar HBO spune povestea unor oameni ale căror drumuri în viaţă s-au intersectat graţie unor întâlniri tantrice. Filmul se concentrează și pe acei indivizi puri pragmatici care vând tantra.

Sexul e o parte esenţială din existenţa noastră. Tantra ne oferă o modalitate de-a utiliza potenţialul energiei sexuale pentru dezvoltarea personală și cultivarea sexualităţii. Tantra poate deveni o călătorie de auto-descoperire și ne poate releva posibilităţi de îmbunătăţire a potenţialul existenţial – și, în mod sigur, nu numai în zona sexuală. Interestul în predarea tatrei a crescut dramatic. În același timp, percepţia distorsionată asupra tantrei s-a intensificat și ea, majoritatea societăţii stigmatizându-i pe adepţii săi. Documentarul spune povestea unor oameni ale căror vieţi s-au intersectat graţie unor întâlniri tantrice. În afară de veteranii practicanţi de tantra, filmul se concentrează pe cei învaţă această practică, examinându-le cunoștiinţele și experienţele. Mai mult, documentarul expune metodele vânzătorilor pragmatici ce conduc o afacere într-un mediu profitabil, pentru că e în continuare perceput ca ceva interzis și, deci, atrăgător, graţie aurei sale de senzaţional și de perversiune.

THE AUTOBIOGRAPHY OF NICOLAE CEAUSESCU (AKA.AUTOBIOGRAFIA LUI NICOLAE CEAUSESCU)
AUTOBIOGRAFIA LUI NICOLAE CEAUșESCU
Regia: Andrei Ujica
Documentar, România, 2010

Dictatorul Nicolae Ceaușescu își trece în revistă lunga sa domnie: 1965-1989.

În timpul procesului sumar la care el și soţia sa au fost supuși, Ceausescu își revizitează lunga ședere la putere: 1965-1989. Filmul explorează imaginea dictatorului roman folosindu-se de materiale de arhiva oficiale, puţin cunoscute.

În timpul procesului sumar la care a fost supus împreuna cu soţia sa, Nicolae Ceausescu își trece în revistă perioada din viaţă în care a fost la putere: 1965 – 1989. Asistăm la un tablou de epocă, unul care ne aduce aminte prin amploare de frescele filmice americane despre generaţia războiului din Vietnam, de exemplu. Regizorul Andrei Ujica și-a compus documentarul din peste 1.000 de ore de material din arhive: secvenţe surprinse cu dictatorul și soţia sa, Elena pe santiere, în birou, la congrese, în timpul vacanţelor, atunci când joaca șah, inspectează ravagiile făcute de cutremurul din ‘77 sau participă la înmormântarea lui Dej.Documentarul este realizat exclusiv din imagini de arhivă (peste 1000 de ore de înregistrări) obţinute de la TVR şi de la Arhiva Naţională de Filme şi prezintă inclusiv scena judecăţii soţilor Ceauşescu, din decembrie ’89. Au fost incluse în documentar şi imagini în premieră, care nu au mai fost difuzate pentru că au “căzut” la cenzură.

THE WORLD’S WORST PLACE TO BE GAY?
HOMOSEXUALI ÎN UGANDA
Regia: Chris Alcock
Documentar, SUA, 2011

Cum e sa fii gay în Uganda, acolo unde homosexualitatea e ilegală?

Scott Mills călătorește în Uganda, acolo unde pedeapsa cu moartea ar putea fi introdusă pentru homosexualitate. El încearcă să afle cum e să trăiești într-o societate care persecută oameni ca el.

Când vedem atâtea personaje gay în serialele TV, ne vine dificil să ne imaginăm că în anumite părţi ale lumii, homosexualitatea e încă ilegală și e văzută ca un păcat. În film, animatorul de radio Scott Mills (care e gay), călătorește în Uganda, o ţară care, recent, a propus o lege ce introduce pedeapsa cu moartea pentru “actele homosexuale”.

Uganda, naţiune care găzduiește în jur de 33 de milioane de oameni, e o ţară periculoasă pentru gay. Discursurile înveninate împotriva homosexualilor sunt un sport naţional. Ziarele le expun numele pe primele pagini și promovează propagandă anti-gay. Homosexualii și lesbienele fug de acasă ca să-și salveze vieţile și sunt constrânși să se ascundă în locuri inumane. Scott Mills a fost martorul unor scene de coșmar încercând să demonstreze că principalul pilon al propagandei anti-gay este biserica, din moment ce primii misionari au predicat idea că homosexualitatea e o abominaţie și un rău.

WASTE LAND
VIAŢĂ DE GUNOIER
Regia: Lucy Walker
Documentar, Brazilia 2010

Un documentar social despre vieţile unor căutători prin gunoaie din Rio de Janeiro.

O incredibilă poveste adevărată din Rio de Janeiro, despre un renumit artist new yorkez și un grup de căutători prin gunoaie.

Filmat pe parcursul a trei ani, Waste Land îl urmărește pe renumitul artist Vik Muniz care călătorește de la locuinţa sa din Brooklyn în ţara sa natală, Brazila, și apoi până la cea mai mare groapă de gunoi din lume – Jardim Gramacho- localizată la periferia lui Rio de Janeiro. Acolo el fotografiază un grup eclectic de “catadores” – așa cum se numesc cei care scormonesc prin gunoaie în căutarea materialelor reciclabile. Obiectivul iniţial al lui Muniz e să îi “picteze” pe acești “catadores” cu gunoi. Colaborarea sa cu aceste personaje extraordinare care recreează imagini fotografice cu ei înșiși din gunoi, revelează simultan demnitatea și disperarea unor oameni care încearcă să-și reinventeze vieţile. Regizoarea Lucy Walker (Devil’s Playground, Blindsight și Countdown To Zero) și colaboratorii săi, João Jardim și Karen Harley au avut acces privilegiat la întregul proces artistic și, în final, ne livrează o dovadă tulburătoare despre puterea artei de a transforma existenţe și despre inefabila alchimie a spiritului uman.

WHEN STRANGERS CLICK
ÎNTÂLNIRI ONLINE
Regia: Robert Kenner
Documentar, SUA, 2011

Un documentar HBO despre căutarea dragostei pe internet.

Din ce în ce mai des, cuplările de pe internet evoluează în întâlniri în viaţa reală, sex, căsătorie și chiar familii. HBO investighează acest fenomen.

Din ce în ce mai des, cuplările de pe internet evoluează în întâlniri în viaţa reală, sex, căsătorie și chiar familii. HBO investighează acest fenomen, transpunându-l de pe ecranele computerelor, pe cel al televizoarelor. Internetul e Cupidon în acest documentar despre căutarea conexiunii umane prin conexiunea de internet. Petrecând majoritatea timpului liber în interiorul chat room-urilor, al site-urilor de dating și al lumilor virtuale, cele cinci personaje centrale navighează în “cea de-a doua lor viaţă” cu o ușurinţă mai mare decât în prima. Pe măsură ce fiecare dintre ele își povestesc aventurile pe care le-au avut în goana după companie, un fapt devine clar: internetul poate fi cea mai bună uneltă de a combate astăzi singurătatea.

ZACHRANTE EDWARDSE (AKA. SAVING EDWARDS)
SINDROMUL EDWARDS
Regia: Dagmar Smrzová
Documentar, Cehia, 2010

Edwards e copilul mult dorit al unui cuplu iubitor, un fetus la a cărui concepţie a survenit o greşeala fatală. Edwards are un cromozom în plus faţă de numărul exact necesar ca bebeluş ca să se dezvolte sănătos. Această greşeală cauzează probleme severe de dezvoltare ce nu pot susţine viaţa extrauterină. Defectul a fost pentru prima dată descris de omul de ştiinţă John Alexander Edwards, de unde denumirea de „sindromul Edwards”. Graţie diagnosticării prenatale, aceşti copii nu ajung, de obicei, să se nască. În majoritatea cazurilor, se recurge la avort. Însă părinţii celui de faţă decid altfel. Filmul urmăreşte lupta lor de a salva o viaţă care a fost îngropată de mulţi chiar înainte de a se naşte.

SCURT METRAJ

JAFUL
Regia: Dan Radu Mihai
Scurtmetraj, România, 2011
Laura și Edi plănuiesc primul lor jaf. Însă Laura are un secret..

Edy și Laura sunt hoţi debutanţi. După o noapte de nesomn, decid să ducă la îndeplinire primul lor jaf. În timp ce caută apartamentul “victimei”, Edy descoperă că locuinţa aparţine iubitului secret al mamei Laurei.

Edy și Laura sunt hoţi debutanţi. După o noapte fără somn, hotărăsc să dea primul lor jaf. În timp ce caută apartamentul “victimei”, Edy descoperă că locuinţa aparţine iubitului secret al mamei Laurei. Cei doi încep să se certe violent. În cele din urmă, decide să plece din apartament cât mai repede, dar atunci când deschid ușa, dau nas în nas cu doi tineri evangheliști. Edy se panichează și-i ameninţă. Îi forţează să-și scoată toate hainele, îi leagă de un scaun și fuge din apartament, tragând-o pe Laura după el și lăsându-i pe cei doi evangheliști, Larry și Frank, cu o dilemă: pot ei să fure hainele din apartament ca să se salveze? Decizia îi va aduce din nou împreună pe cei patru.

Bucuresti, 21.06.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *