free download 78 travel guides written by experts

HBO – decembrie 2012

PREMIERE FILME

12 MEN OF CHRISTMAS
CALENDARUL
Cu: Kristin Chenoweth, Josh Hopkins, Anna Chlumsky, Erin Dilly, Stephen Huszar
Regia: Arlene Sanford
Comedie, SUA 2009
24,30

Fără slujbă şi iubit, E.J. o ia de la capăt.

Bazat pe cartea “Decent Exposure” a lui Phillipa Ashley, această comedie spune povestea unei directoare de relaţii publice ghinioniste care se foloseşte de abilităţile ei profesionale ca să creeze zgomot mediatic într-un orăşel din Montana.

Crăciunul nu e deloc o sărbătoare fericită pentru publicista newyorkeză E.J. Baxter: ea îşi pierde slujba bine plătită din Manhattan şi logodnicul avocat la aceeaşi petrecere corporatistă. Ghinionista E.J. sfârşeşte prin a accepta o slujbă la capătul pământului – în Kalispell, Montana. Pentru a ajuta salvamontiştii locali care au nevoie disperată de bani, ea încearcă să-i convingă să pozeze pentru un calendar nud. Graţie acestei aventuri, E.J descoperă ce contează cu adevărat pentru ea şi câştigă inima unuia dintre “modele”.

A MATTER OF TASTE: SERVING UP PAUL LIEBRANDT
O CHESTIUNE DE GUST: POVESTEA UNUI BUCĂTAR ŞEF
Regia: Sally Rowe
Documentar, SUA 2011
27,30

Un portret al tânărului şi extrem de talentatului bucătar Paul Liebrandt.

Paul Liebrandt e unul dintre cei mai talentaţi şi mai controversaţi bucătari din lume: la doar 24 de ani, a primit trei stele din partea revistei New York Times. Filmul ne arată ce înseamnă să ai succes în lumea “haute cuisine”.

A Matter Of Taste ne oferă o perspectivă intimă asupra lumii unui tânăr bucătar extrem de talentat şi de motivat pe nume Paul Liebrandt. La 24 de ani, el a primit trei stele din partea revistei New York Times pentru feluri de mâncare unice şi foarte moderne precum “ţipar cu violete şi ciocolată”, “spumă din creier de viţel şi foie gras” şi “supă de bere şi trufe”.

Criticul William Grimes l-a comparat pe Paul cu un “pianist care a descoperit vreo două duzini de note noi”. La polul opus, criticul “gourmet” Jonathan Gold a descris mâncarea lui Paul ca fiind “rezultatul unui experiment ştiinţific ratat”. În foarte scurt timp, el a devenit şi preferatul şi detestatul criticilor gastronomici. Filmul îl urmăreşte pe Paul de-a lungul unui deceniu şi îi expune felul creativ de a găti, la fel ca şi munca grea şi dedicaţia indispensabile unui artist culinar ce trebuie să supravieţuiască în lumea extrem de competitivă a bucătăriei rafinate din New York. Explorând relaţia complicată dintre criticii gastronomici, bucătari şi proprietari de restaurant, documentarul ne dezvăluie viaţa unui provocator avangardist.

BLAME (2010)
VINA
Regia: Michael Henry
Cu: Damian De Montemas, Sophie Lowe, Kestie Morassi, Simon Stone, Mark Leonard Winter
Thriller, SUA 2010
11,16,20

Ca să reuşeşti o crimă perfectă, nu trebuie să faci greşeli.

Într-o regiune îndepărtată din Australia, un profesor de pian de vârstă mijlocie se întoarce la locuinţa sa izolată. Brusc, cinci intruşi mascaţi îl atacă, îl leagă de un scaun şi îl forţează să înghită un flacon de somnifere.

Ca să scapi nepedepsit pentru o crimă, nu poţi face greşeli. În căutarea dreptăţii şi a răzbunării, cinci prieteni atacă violent un om în locuinţa sa izolată de la ţară. Planul lor: crima perfectă. Încrezători că moartea victimei lor nu va fi pusă sub semnul întrebării, ei forţează bărbatul să înghită un flacon de somnifere. Însă tot planul lor o ia complet razna atunci când tentativa lor eşuează şi victima luptă pentru viaţă. Acest lucru e începutul desluşirii evenimentelor ce au condus la atacul ratat. În timp ce secrete şi minciuni sunt revelate, dinamica grupului odată unit începe să se schimbe şi prietenii îşi contestă unii altora motivele. Pe măsură ce se apropie din ce în ce mai tare de adevăr, povara judecăţii lor îi va duce într-un punct critic.

CRAZY, STUPID, LOVE.
A NAIBII DRAGOSTE!
Regia: Glenn Ficarra, John Requa
Cu: Steve Carell, Ryan Gosling, Julianne Moore, Emma Stone, Marisa Tomei
Comedie, SUA 2011
16,17,19,20,22,25

Viaţa unui soţ se schimbă dramatic atunci când soţia îi cere divorţul.

Cal şi Emily par a avea o viaţă de cuplu idilică… până când Emily cere divorţul. Acum Cal, ex soţul perfect, trebuie să exploreze scena “single” cu ajutorul lui Jacob, un burlac “profesionist”.

Totul pare perfect pentru Cal (Steve Carrell). La 40 de ani se poate lăuda cu o viaţă de invidiat: are un serviciu bun, o casă superbă, copii frumoşi şi este însurat cu iubita din liceu. Asta până când află că soţia lui, Emily (Julianne Moore), îl înşeală de ceva timp şi ar dori să divorţeze. Încă în stare de şoc, Cal încearcă să se conformeze statutului de burlac, dar cum el n-a mai fost la întâlniri de zeci de ani… este depăşit de situaţie. Astfel, începe să-şi petreacă serile singur într-un bar şi are norocul să devină protejatul lui Jacob Palmer (Ryan Gosling), un playboy tânăr şi atrăgător, care îl ajută să o uite pe Emily şi să îşi trăiască viaţa. Dar, în ciuda eforturilor lui, nu poate să ignore ce îi dictează inima şi toate drumurile îl duc exact în punctul din care a plecat.

DESPRE OAMENI SI MELCI (AKA. OF SNAILS AND MEN)
Cu: Andi Vasluianu, Monica Bîrlădeanu, Dorel Vişan, Jean-François Stévenin, Robinson Stévenin
Regia: Tudor Giurgiu
Comedie, România 2012
1,7,25

Un lider de sindicat are o idee nebună ca să-şi salveze fabrica de la faliment.

Povestea unui grup de muncitori angajaţi la o fabrică falimentară, la începutul anilor ’90 în România. Totul se schimbă atunci când unul dintre ei descoperă o soluţie neobişnuită de a-şi salva colegii de la şomaj şi fabrica de la închidere.

O întreprindere de stat ce fabrica maşini e pe cale să falimenteze şi trebuie privatizată în doar o săptămână. Cumpărătorul este o companie franceză care plănuieşte să transforme fabrica într-o crescătorie de melci. Doar 300 din cei 3000 de muncitori îşi vor păstra slujbele. George Petrescu, şeful de sindicat – 30 şi ceva de ani, însurat, cu un copil – trăieşte cu un salariu lunar de 100 de dolari, ca mai toată lumea din acel oraş de provincie. George e un soi de Don Juan provincial. Într-o seară, vede o reclamă la televizor pentru o bancă de spermă care plăteşte câte 50 de dolari pentru fiecare “donaţie”. Atunci îi vine în cap să salveze fabrica şi pe colegii săi. Dacă 1000 de muncitori tineri şi-ar vinde sperma timp de o săptămână, s-ar putea strânge suficient de mulţi bani ca ei să cumpere fabrica şi să obţină un patent pentru un nou motor. Ar putea reîncepe producţia şi şi-ar păstra slujbele.

DEVIL
DEMON
Regia: John Erick Dowdle
Cu: Chris Messina, Logan Marshall-Green, Jenny O’Hara, Bojana Novakovic, Bokeem Woodbine
Horror, SUA 2010
10,18,28

Un grup de oameni e blocat într-un lift, cu Diavolul printre ei.

Un grup de oameni rămâne blocat într-un lift şi, curând, realizează că unul dintre ei e Diavolul. Ceea ce urmează e un scenariu oribil, plin de suspiciuni claustrofobe şi oroare, unde coşmarul e foarte, foarte real.

Patru străini din Philadelphia îşi încep ziua într-o rutină perfectă: merg la birou şi intră într-un lift. În acest loc strâmt, ei trebuie să-şi împartă spaţiul cu străini. Nimeni nu salută pe nimeni: la urma urmei, vor fi împreună doar pentru câteva momente. Însă banalitatea e zguduită din temelii atunci când liftul se blochează ca la o chemare a sorţii. Astăzi, aceşti străini îşi vor revela secretele intime şi vor fi judecaţi pentru păcatele lor. Încet, metodic, situaţia lor se transformă dintr-un simplu disconfort, în neputiinţă şi teroare cumplită. Lucruri îngrozitoare încep să se întâmple şi bănuiala cade, rând pe rând, asupra fiecăruia dintre ei, bănuit că ar fi declanşatorul acestor grozăvii. La un moment dat, descoperă un adevăr de nerostit: unul dintre ei este însuşi Diavolul. În timp ce oamenii din afară încearcă în van să-i elibereze, pasagerii îşi dau seama că singura modalitate de a supravieţui e să-şi exorcizeze impulsurile malefice care i-au adus în această situaţie.

DOWN PERISCOPE
SUBMARINUL TRĂSNIŢILOR
Regia: David S. Ward
Cu: Kelsey Grammer, Lauren Holly, Rob Schneider, Harry Dean Stanton, Bruce Dern
Comedie, SUA 1996

Un submarin ruginit. Un comandant rebel. Un echipaj de renegaţi.

Toată lumea crede despre locotenentul Tom Dodge că e un clovn de prima clasă ce distruge orice misiune care i se încredinţează, dar Amiralul Dean Winslow decide să-i dea o ultima şansă numindu-l comandant peste o epavă de submarin.

Kelsey Grammer îl interpretează pe locotenentul în marină Tom Dodge, în această comedie cu accente burleşti. Lui i s-a dat o ultima şansă să-şi repare reputaţia, dar, graţie duşmanului său, Amiralul Graham (Bruce Dern), el este desemnat comandant peste un submarin ruginit care joacă rolul inamicului într-o serie de antrenamente pentru război. Misiunea deloc de invidiat a lui Dodge devine şi mai penibilă atunci când îşi întâlneşte echipajul, o trupă excentrică, incompetentă, din care fac parte un bucătar flatulent şi un electrician predispus la acccidente. De asemenea, ca un experiment în “integrarea sexuală”, la bord a fost adusă o femeie. Dodge trebuie să găsească o modalitate să facă din aceşti perdanţi nişte învingători şi să-şi dovedească el însuşi competenţa în faţa superiorilor săi.

GREEN LANTERN
LANTERNA VERDE: PROTECTORUL UNIVERSULUI
Regia: Martin Campbell
Cu: Ryan Reynolds, Blake Lively, Peter Sarsgaard, Mark Strong, Tim Robbins
Acţiune, SUA 2011
9,10,12,13,15,18,28

Hal Jordan, un pilot de teste, îşi acceptă destinul de super-erou cosmic.

Hal Jordan, un pilot de teste, capătă un inel extraterestru care îl înzestrează cu puteri supranaturale şi îl introduce într-o echipă intergalactică a cărei misiune e să păstreze pacea în univers.

Universul a fost întotdeauna protejat de o forţă superioară. Câţiva războinici ce au jurat să apere Universul şi să menţină pacea fac parte din armata “Green Lantern”. Fiecare dintre ei poartă un inel ce le oferă puteri speciale. În momentul în care galaxia este ameninţată, războinicii se văd nevoiţi să se alieze cu pământenii pentru a salva Universul. Hal Jordan (Ryan Reynolds) este primul om recrutat pentru a face parte din armata Green Lantern. Acestuia i se oferă un inel prin care capăta şi el puteri speciale. Însă va trebui să îşi învingă temerile pentru a demonstra că are calităţile necesare pentru a deveni un războinic în armata Green Lantern. El va deveni unul dintre cei mai înverşunaţi luptători.

HEMINGWAY & GELLHORN
HEMINGWAY ŞI GELLHORN
Regia: Nicole Kidman, Clive Owen, Rodrigo Santoro, Robert Duvall, Connie Nielsen
Cu: Philip Kaufman
Dramă, SUA 2012
2,5,8,13

Una dintre marile poveşti de dragoste ale secolului XX.

O dramă puternică ce istoriseşte una dintre marile poveşti de dragoste ale secolului XX: relaţia dintre gigantul literar Ernest Hemingway şi pătimaşa corespondentă de război Martha Gellhorn. Cu Nicole Kidman şi Clive Owen.

Avându-i în rolurile principale pe Clive Owen şi Nicole Kidman şi regizat de Philip Kaufman, Hemingway & Gellhorn descrie povestea de dragoste pasională şi căsătoria tumultoasă dintre Ernest Hemingway şi Martha Gellhorn, o faimoasă jurnalistă şi corespondent de război, şi îi urmează pe aceşti doi scriitori aventuroşi peste şapte continente, începând cu războiul civil spaniol. Magnetismul combinat al celor doi i-au transformat într-unul dintre primele cupluri de celebrităţi şi le-a facilitat intrarea în elita Hollywood-ului, în aristocraţia lumii literare şi în anturajul primei familii a Statelor Unite. Ca martori ai istoriei, ei au descris câteva dintre cele mai mari conflicte ale acelor vremuri.

LA PIEL QUE HABITO (AKA. THE SKIN I LIVE IN)
PIELEA ÎN CARE TRĂIESC
Cu: Antonio Banderas, Elena Anaya, Marisa Paredes, Jan Cornet, Roberto Álamo
Regia: Pedro Almodóvar
Thriller, Spania 2011
15,21

O poveste despre secrete, obsesie şi răzbunare născocită de Pedro Almodovar.

Dr. Ledgard, un eminent chirurg plastician, creează un tip de piele artificială care rezistă oricărei deteriorări. Pentru cercetare, Ledgard are nevoie de trei lucruri: de lipsă de scrupule, de un complice şi de un cobai uman.

De când soţia i-a murit în incendiul provocat de un accident, doctorul Robert Ledgard (Antonio Banderas), un eminent specialist în chirurgie plastică, s-a ocupat de crearea unui nou tip de piele sintetică rezistentă la arsuri, cu care şi-ar fi putut salva soţia. După doisprezece ani, reuşeşte să creeze o piele care funcţionează ca un scut împotriva tuturor agenţilor externi. În continuarea anilor de studiu şi de experimente, Robert mai are nevoie de trei lucruri: să fie lipsit de scrupule, să aibă un complice şi un cobai. Scrupulele n-au fost niciodată o problemă. Iar Marilia, femeia care a avut grijă de el de când s-a născut, este complicele perfect. Cât despre cobaiul uman…

LOL: LAUGHING OUT LOUD (2012)
L.O.L.
Regia: Lisa Azuelos
Cu: Miley Cyrus, Demi Moore, Ashley Greene, Douglas Booth, Adam G. Sevani
Comedie, SUA 2012
31

Lola caută echilibrul just între familie, şcoală, prieteni şi romance.

O fată de 17 ani (Miley Cyrus) se chinuie să-şi revină după o recentă despărţire: îl seduce pe cel mai bun amic al fostului său iubit şi experimentează sex şi droguri, în timp ce mama ei (Demi Moore) e şi ea bulversată de un recent divorţ.

Într-o lume unită de YouTube, iTunes şi Facebook, Lola (Miley Cyrus) şi prietenii ei trăiesc sub presiunea de a-şi găsi iubiţi şi a forma prietenii de liceu, în timp ce-şi fentează părinţii prea grijulii şi confuzi. Atunci când Anne (Demi Moore), mama lui Lola, citeşte din greşeală jurnalul picant al fiicei sale, îşi dă seama cât de mult a crescut prăpastia de comunicare dintre ele. Descriind momentele ilare şi emoţionante pe care mama şi fiica le trăiesc împreună, LOL spune o poveste de maturizare autentică despre felul în care trăim acum.

MISSION: IMPOSSIBLE – GHOST PROTOCOL
MISIUNE: IMPOSIBILĂ – GHOST PROTOCOL
Regia: Brad Bird
Cu: Tom Cruise, Paula Patton, Simon Pegg, Jeremy Renner, Michael Nyqvist
Acţiune, SUA 2011
30

Kremlinul a fost bombardat şi vina a căzut pe IMF…

Facţiunea IMF e desfiinţată, după ce e implicată în bombardarea Kremlinului. Este iniţiat “Protocolul Fantomă”, iar Ethan Hunt şi echipa lui de mercenari trebuie să lucreze “undercover” ca să-şi reabiliteze agenţia.

Aceasta nu e doar o altă misiune. Organizaţia IMF e închisă fiindcă a fost făcută publică implicarea ei într-un complot global de atacuri teroriste cu bombe. E iniţiat Protocolul Fantomă (Ghost Protocol), iar Ethan Hunt şi noua sa echipă de agenţi trebuie să se infiltreze şi să acţioneze sub acoperire pentru a spăla numele organizaţiei din care fac parte. Din clipa în care intră sub acoperire, ei nu mai primesc niciun ajutor, nu mai au legătură cu organizaţia, sunt în afara "hărţilor" cunoscute.

ONE FOR THE MONEY
FACE TOŢI BANII
Regia: Julie Anne Robinson
Cu: Katherine Heigl, Jason O’Mara, Daniel Sunjata, John Leguizamo, Sherri Shepherd
Comedie, SUA 2012
25,30,31

Stephanie, şomeră şi divorţată, trebuie să lucreze ca vânător de recompense.

Şomeră şi proaspăt divorţată, Stephanie Plum obţine o slujbă la afacerea condusă de vărul ei, un vânător de recompense. Prima ei misiune o pune pe urmele unui poliţist local cu care a avut o legătură romantică în trecut.

Stephanie Plum a divorţat de soţul ei de curând şi, ca viaţa ei să fie şi mai complicată, pe lângă dezechilibrul emoţional pe care îl înfruntă, ea şi-a pierdut şi serviciul. Disperată să-şi regăsească o stabilitate măcar financiară, ea ajunge să se angajeze la afacerea condusă de un văr. Acesta se ocupă de cauţiuni şi e vânător de recompense. Prima sarcină a lui Stephanie la noul job e de a-l urmări pe un fost poliţist cu care ea a avut cândva o legătură amoroasă. Poliţistul e căutat fiindcă a tras cu arma asupra unui individ neînarmat. Stephanie, fost fotomodel pentru lenjerie, este o tipă foarte feminină, însă acum, forţată de facturile neplătite, trebuie să devină mai dură şi să reziste într-o meserie unde are de-a face cu oameni certaţi cu legea.

PARADISE LOST 3: PURGATORY
PARADISUL PIERDUT 3: PURGATORIUL
Regia: Joe Berlinger, Bruce Sinofsky
Documentar, SUA 2011
20

HBO redeschide un faimos caz criminal ce a schimbat soarta a trei oameni.

La 18 ani după ce trei băieţi de 8 ani au fost măcelăriţi în Arkansas, HBO prezintă întreaga poveste, extrem de documentată, a “celor trei din Memphis” care au rămas închişi în ciuda noilor dovezi ce le demonstrau inocenţa.

Paradise Lost 3: Purgatory redeschide cazul lui Damien Echols, Jason Baldwin şi Jessie Misskelley, care au fost încarceraţi în 1993 pentru uciderea a trei copii, o crimă cumplită pe care ei au susţinut tot timpul că n-au comis-o. Timp de aproape trei decenii, documentariştii Joe Berlinger şi Bruce Sinofsky au descris eforturile acestora de a-şi demonstra nevinovăţia. Cu ajutorul accesului complet în tribunal, al interviurile din închisoare, al întâlnirilor strategice, al portretelor intime ale familiilor lovite de necaz, acest al treilea documentar ne oferă o perspectivă completă asupra cazului şi ne dezvăluie noi şi socante întoarceri de situaţie care au avut loc în cei 10 ani scurşi de la al doilea film.

PUSS IN BOOTS
MOTANUL ÎNCĂLŢAT
Regia: Chris Miller
Animaţie, SUA 2011
24,27

Evenimentele care au precedat întâlnirea Motanului Încălţat cu Shrek.

Cu mult înainte de a-l fi întâlnit pe Shrek, legendarul Motan Încălţat a pornit într-o călătorie eroică, făcând echipă cu ingeniosul Humpty Dumpty şi cu vicleana Kitty ca să fure faimoasa gâscă cu ouăle de aur.

Prequel la cele patru producţii din franciza de succes Shrek, filmul de animaţie Puss in Boots îl are ca personaj principal pe fermecătorul şi linguşitorul Motan Încălţat, un abil mânuitor al spadei şi unul dintre duşmanii iniţiali ai căpcăunului de culoare verde, transformat ulterior în prietenul şi aliatul acestuia. Subiectul acestei animaţii de familie prezintă aventurile savuroase şi amuzante ale Motanului Încălţat din perioada în care felina cu blană stufoasă şi moale încă nu îl întâlnise pe Shrek şi pe amicii acestuia, însă era îndrăgostit până peste urechi de Kitty Softpaws, o pisică inteligentă cu blana de culoare alb-negru, care posedă abilitatea de a se descurca impecabil în situaţii-limită. Motanul Încălţat, care este un cuceritor înnăscut după care suspină toate femeile şi pisicuţele din regiune, face echipă cu şireata Kitty si cu eminenţa cenuşie Humpty Dumpty cu scopul de a găsi şi de a fura gâsca cu ouăle de aur.

ROUTE IRISH
Cu: Mark Womack, Andrea Lowe, John Bishop, Geoff Bell, Najwa Nimri
Regia: Ken Loach
Dramă, SUA 2010
18,27

O viziune dură şi intrigantă despre privatizarea războiului din Irak.

După ce Frankie, contractorul britanic al unei firme private de securitate, e ucis în circumstanţe misterioase în Bagdad, Fergus, prietenul său din copilărie, şi el soldat, încearcă să descopere adevărul din spatele morţii sale.

Liverpool, august 1976. Când avea 5 ani, Fergus l-a întâlnit pe Frankie, în prima zi de şcoală. De atunci, cei doi au fost nedespărţiţi. În adolescenţă, chiuleau de la şcoală şi beau cidru pe feribotul ce traversează râul Mersey şi visau să călătoreasă în jurul lumii. Fergus nici nu se gândea că visul său urma să devină realitate atunci când avea să devină un membru al forţelor speciale de elită ale Marii Britanii – SAS. După ce demisionează în septembrie 2004, Fergus îl convinge pe Frankie (ex-Para) să intre în echipa sa de protecţie din Bagdad. 10.000 de lire pe lună, fără taxe. Ultima lor şansă să intre în acest război care devine din ce în ce mai comercializat. Împreună, cei doi îşi riscă vieţile într-un oraş cufundat în violenţă, teroare şi lăcomie şi "spălat" de un miliard de dolari americani. Trei ani mai târziu, Frankie moare pe Route Irish, cel mai periculos traseu din lume. Înapoi în Liverpool, măcinat de durere, Fergus respinge explicaţia oficială a morţii lui Frankie şi porneşte o investigaţie pe cont propriu pentru a elucida misterul morţii prietenului său cel mai bun.

SCOOBY-DOO! LEGEND OF THE PHANTOSAUR
SCOOBY-DOO ŞI LEGENDA FANTOSAURULUI
Regia: Ethan Spaulding
Animaţie, SUA
25,30

Scooby-Doo şi gaşca Mystery. Inc întâlnesc un dinozaur îngrozitor.

Atunci când gaşca Scooby-Doo întâlneşte un oribil Fantosaur, o combinaţie de fantomă şi dinozaur care vrea să împiedice un grup de paleontologi să dezgroape fosile, ea investighează ce se află în spatele acestei vânători preistorice.

O escapadă relaxantă la spa se transformă în panică preistorică totală atunci când Scooby-Doo şi gaşca întâlnesc oribilul Fantosaur, un monstru legendar trezit la viaţă pentru a proteja comorile îngropate în grotele din deşert. Însă monstrul preistoric nu are nicio şansă în faţa noului Shaggy (Matthew Lillard), care descoperă eroul din el cu ajutorul hipnozei moderne. Acum, este mai curajos şi mai putin înfometat! Cu o listă colorată de suspecţi, printre care se numără şi un grup de motociclişti, un investitor lacom şi un savant gelos, gaşca va avea de rezolvat foarte multe mistere. Aşezaţi-vă comod şi lăsaţi-i pe Scooby şi gaşca lui să afle adevărul din Scooby-Doo: Legenda Fantosaurului/ Scooby Doo: Legend of the Phantosaur.

STOP! OR MY MOM WILL SHOOT
STAI CĂ TRAGE MAMA!
Regia: Roger Spottiswoode
Cu: Sylvester Stallone, Estelle Getty, Jobeth Williams, Roger Rees, Martin Ferrero
Comedie, SUA 1992

Mama unui detectiv se amestecă în viaţa şi cariera acestuia.

Tutti, mama dominatoare a unui detectiv, vine în vizită şi începe, în forţă,
să-i “repare” viaţa, spre jena lui. De ziua fiului său, îi cumpără o mitralieră şi, apoi, încearcă să-i rezolve un caz.

Atunci când detectivul Joe Bomowski (Sylvester Stallone) primeşte o vizită rară de la mama lui, viaţa sa e întoarsă pe dos. În scurt timp, teribila Tutti (Estelle Getty) îi rearanjează casa de burlac şi se amestecă în toate, spre stânjeneala sa şi încântarea iubitei lui, Gwen (JoBeth Williams). Şi ca şi cum toate acestea n-ar fi de ajuns, Tutti e martora unei crime şi îi devine partener (fără voia lui) atunci când refuză să divulge informaţii până când nu e implicată în investigaţii. Lui Joe îi vine să-şi tragă un glonte în cap, dar Tutti îl ajută să prindă răufăcătorii, dovedind că instinctul matern nu se pierde niciodată, în această extravagantă comedie de acţiune.

SUPER TROOPERS
SUPERPOLIŢIŞTII
Regia: Jay Chandrasekhar
Cu: Jay Chandrasekhar, Kevin Heffernan, Steve Lemme, Paul Soter, Erik Stolhanske
Comedie, SUA 2001

O comedie despre mai mulţi poliţişti rutieri pe cale să fie concediaţi.

Poliţiştii rutieri din Vermont ce staţionează la graniţa cu Canada îşi petrec timpul chinuindu-i pe cei care depăşesc viteza şi tachinându-se cu rivalii săi, forţele locale de poliţie. Dar reducerile de buget le ameninţă rutina.

Avertisment: vizionarea acestei comedii ar putea să cauzeze grave leziuni asupra abilităţii dumneavoastră de a rămâne serioşi atunci când vorbiţi cu un poliţist de circulaţie. O gaşcă de poliţişti hiper-entuziastă şi super-stimulată din Vermont, care îşi spune Broken Lizard, încearcă să se distreze cât mai bine atunci când se află la serviciu. Slujbele sunt ameninţate din cauza reducerii bugetului, dar acest lucru nu-i opreşte pe băieţi să se joace cu drogaţii, să pescuiască, să bea şi să se implice în aventuri sexuale cât sunt la datorie şi, atunci când lucrurile devin cu adevărat plictisitoare, să amendeze pe cei care depăşesc viteza legală. Cu Animal House ca evidentă influenţă, tipii de la Broken Lizard (avem de-a face un un ansamblu comic) găsesc o grămadă de "gaguri" inteligente şi proaspete, făcându-i pe poliţişti să pară ca membrii unui frăţii. Filmul nu arată ca ceva improvizat, deşi e făcut cu bani puţini. Nu vă aşteptaţi, însă, la Shakespeare in Love. Şi totuşi, din punct de vedere vizual şi tehnic, Super Troopers reuşeşte să menţină un standard înalt. Distribuţia alcătuită mai ales din necunoscuţi (Brian Cox şi Daniel Von Bargen sunt numele mari) se dovedeşte agreabilă, talentată şi, mai ales, amuzantă. Dosarul de presă promite: o glumă la fiecare 6 secunde, iar scenariul pregăteşte terenul pentru o întrecere corp la corp cu parodii deja clasice precum Airplane!. Regizorul şi star-ul Jay Chandrasekhar e incredibil de sigur pe sine în faţa camerei şi îşi menţine trupa pe linia fină de demarcaţie dintre control şi anarhie. Super Troopers patrulează pe o autostradă pavată cu râsete.

SURVIVING GEORGIA
TRECUTUL GEORGIEI
Regia: Sandra Sciberras, Kate Whitbread
Cu: Holly Valance, Pia Miranda, Caroline O’Connor, Shane Jacobson, Spencer Mclaren
Comedie, SUA 2011
17,20,21,29

O comedie romantică despre familie şi descoperirea propriei identităţi.

După ce primesc nişte scrisori de la Georgia, mama lor înstrăinată, Heidi şi Rose sunt foarte bulversate. Se declanşează un şir de evenimente care le va face să descopere dragostea şi fericirea în cele mai neaşteptate locuri!

Heidi nu are soţ, lucrează la o fabrică locală de sticlă şi e complet neinteresată de avansurile şefului ei. Rose e o mamă singură care se mută din casă-n casă cu drăgălaşul ei fiu Albie. Ambele sunt încă marcate de faptul că, acum 12 ani, mama lor flamboaiantă, nimfomană, impulsivă şi temperamentală le-a abandonat. Dar, într-o zi, sosesc două scrisori identice, roz. În ele se spune că mama lor a murit şi că le-a lăsat moştenire un bar în oraşul lor natal, cu condiţia ca ele să se întoarcă acolo şi să trăiască împreună pentru 6 luni. Relaţia dintre cele două şi căutarea dragostei reprezintă miezul acestei pelicule emoţionante, superb filmate, amplasată în orăşelele, dealurile şi văile din regiunea Victoria.

SURVIVING MY MOTHER
MAMĂ ŞI FIICĂ
Regia: Émile Gaudreault
Cu: Caroline Dhavernas, Ellen David, Colin Mochrie, Adam Harrington, Véronique Le Flaguais
Dramă, Franţa 2007
4,9

O dramă cu accente comice despre relaţia dintre mame şi fiice.

Mama Clarei îi spune, pe patul de moarte, că regretă că nu sunt mai apropiate. Această revelaţie o face pe Clara să încerce, cu orice preţ, să se apropie de propria ei fiică, Bianca.

Atunci când mama Clarei trage să moară, ea îşi exprimă regretul că n-a avut niciodată timp să se apropie cu adevărat de fiica ei. Zguduită de această revelaţie, Clara jură că îşi va redirecţiona toată energia ca să o cunoască mai bine pe fiica ei de 21 de ani, Bianca. Dar când plonjăm prea adânc în vieţile celor iubiţi, descoperim lucruri neaşteptate şi şocante. Atunci când Clara îşi dă seama cât de puţin ştie despre Bianca, descoperirea adevărului despre “fetiţa” ei se dovedeşte mult mai anevoioasă decât ar fi anticipat.

THE BANGER SISTERS
ADMIRATOARELE… DIN ’60
Regia: Bob Dolman
Cu: Goldie Hawn, Susan Sarandon, Geoffrey Rush, Erika Christensen, Robin Thomas
Comedie, SUA 2002

Două amice, foste mari fane de trupe rock, se reîntâlnesc după 20 de ani.

Lavinia şi Suzette (Susan Sarandon şi Goldie Hawn), două foste prietene ce obişnuiau să facă parte din anturajul trupelor rock, se reîntâlnesc după 20 de ani: una e la fel de sălbatică, cealaltă a adoptat un stil de viaţă mai conservator.

Starurile Goldie Hawn şi Susan Sarandon, alături de o distribuţie plină de nume mari, vă dau întâlnire în această comedie despre o pereche de foste admiratoare care n-au “ratat” nici una dintre legendele rock ale anilor ’60… atâta vreme cât aveau o chitară în mână şi erau bărbaţi pe aproape! 20 de ani mai târziu, Suzette (Hawn) este încă femeia sexy, tupeistă şi fără griji de odinioară, în timp ce Lavinia (Sarandon) s-a maturizat, fiind o soţie exemplară şi o mamă responsabilă. Atunci când cele două vieţi diferite se ciocnesc, artificiile nu se lasă aşteptate, întocmai ca la un concert rock! Într-un rol secundar, Geoffrey Rush este un scenarist excentric, în căutarea iubirii, dar care are un mic secret. Admiratoarele… din ’60! este o poveste amuzantă, un pic nostalgică, care demonstrează că niciodată nu e prea târziu să fii tânăr.

THE WOMAN IN THE FIFTH
FEMEIA DIN ARONDISMENTUL 5
Regia: Jay Chandrasekhar
Cu: Ethan Hawke, Kristin Scott Thomas, Joanna Kulig, Samir Guesmi, Delphine Chuillot
Thriller, Franţa 2011
8,14,24

Un scriitor american se îndrăgosteşte la Paris de o femeie misterioasă.

Romancierul Tom Ricks pleacă la Paris ca să-şi salveze căsnicia şi să-şi vadă fiica cea mică. Dar soţia îl respinge şi el sfârşeşte într-un hotel sordid, lucrând ca paznic de noapte. Într-o seară, întâlneşte o femeie misterioasă.

Tom Ricks (Ethan Hawke), un scriitor american, soseşte în Paris ca să fie mai aproape de fiica lui, care locuieşte cu soţia sa înstrăinată. Complet falit, acceptă o slujbă de paznic de noapte pentru un mafiot local. El trebuie să stea într-un birou din beci, singura sa sarcină fiind să apese un buton atunci când cineva sună la uşă. Liniştea nopţii, spera el, îl va ajuta să se concentreze asupra noului său roman. Lucrurile se animă brusc atunci când începe o poveste de dragoste cu Margit (Kristin Scott Thomas), o văduvă elegantă şi misterioasă care pune reguli stranii întâlnirilor lor: îl va vedea doar în apartamentul ei din cel de-al cincilea arondisment, la 5 după-amiaza fix, de două ori pe săptămână, şi el nu trebuie să-i pună nicio întrebare în legătură cu munca şi cu trecutul ei. Atunci când oamenii încep să moară în jurul său, Tom începe să creadă că forţe sumbre i-au pătruns în viaţă, pedepsindu-i pe toţi cei care i-au făcut rău în ultima vreme. După ce poliţia îl acuză că şi-a omorât vecinul, Tom încearcă s-o folosească pe Margit ca alibi, dar descoperă că ea n-a mai locuit la acea adresă de 15 ani…

CARYOVER MOVIES

CARNAGE (2011)
CEI MICI, CEI MARI, CEI FURIOŞI
Regia: Roman Polanski
Cu: Jodie Foster, Kate Winslet, Christoph Waltz, John C. Reilly, Elvis Polanski
Dramă, Franţa 2011

O discuţie politicoasă despre comportamentul copiilor devine un război verbal.

Amplasat în Brooklyn-ul contemporan, Carnage se centrează pe două perechi de părinţi; după ce copii lor s-au bătut, adulţii se întâlnesc acum să discute problema. Totuşi, discuţia politicoasă escaladează curând într-un război verbal.

După ce băieţii lor în vârstă de 11 ani se bat într-un parc, iar Zachary îi scoate rivalului Ethan doi dinţi cu un băţ, soţii Penelope şi Michael Longstreet pe de-o parte şi soţii Nancy şi Alan Cowan pe de altă parte decid să se întâlnească în apartamentul modest al primilor pentru a discuta cordial despre acest incident. Penelope este o activistă politică care scrie o carte despre Darfur, iar Michael este vânzător din clasa de mijloc a societăţii ce locuieşte în Brooklyn, în vreme ce Alan este un avocat de succes, care vorbeşte fără încetare la telefonul mobil, iar Nancy e un broker de investiţii din luxosul cartier Manhattan. Conversaţia politicoasă de la începutul întâlnirii degenerează pe parcurs în conflicte verbale violente, ironii acide şi reproşuri cu privire la modul necorespunzător în care şi-au educat odraslele, cei patru părinţi aruncându-şi unii altora acuzaţii grave ce scot la lumină fisurile din propriile mariaje. Pe măsură ce îşi pierd controlul şi ridică tonul unii la alţii, Penelope, Michael, Nancy şi Alan îşi dau arama pe faţă şi demonstrează că în spatele aparentei toleranţe se ascund prejudecăţi rasiale, homofobie şi misoginism.

CHARLIE ST. CLOUD
Regia: Burr Steers
Cu: Zac Efron, Amanda Crew, Kim Basinger, Ray Liotta, Donal Logue
Dramă, SUA 2010

Un erou provincial. Un accident tragic. Un dar miraculos.

Charlie St. Cloud e un tânăr copleşit de moartea fratelui său mai mic. Totuşi, legătura lor specială se continuă după moarte, pentru că Charlie îşi poate zări fratele. Apoi, întâlneşte o fată şi trebuie să aleagă…

Charlie St. Cloud (Zac Efron) e un marinar experimentat din Pacificul de nord vest care şi-a câştigat o bursă departe de casă. Charlie, febleţea mamei sale şi Sam, frăţiorul său cel mic, se întorc cu maşina târziu în noapte când sunt implicaţi într-un accident fatal care îl ucide pe Sam şi-l schimbă pentru totdeauna pe Charlie. După accident, Charlie e sfâşiat de vinovăţie, convins că dacă ar fi fost mai atent la volan, Sam ar fi fost azi în viaţă. Atunci când începe să vadă fantoma fratelui său, ea îi pare extrem de reală; însă prietenii şi vecinii săi cred cu toţii că şi-a pierdut minţile. La puţin timp după aceste viziuni, Tess, fosta colegă de clasă a lui Charlie, se reîntoarce neanunţată în oraş şi cei doi se îndrăgostesc. Însă înainte ca Charlie să-şi vadă de viaţa lui, va trebui să lase trecutul în urmă şi să-şi ia rămas bun de la fratele său, Sam.

COWBOYS & ALIENS
COWBOY ŞI EXTRATEREŞTRI
Regia: Jon Favreau
Cu: Daniel Craig, Harrison Ford, Olivia Wilde, Sam Rockwell, Adam Beach
SF, SUA 2011

O navă spaţială soseşte în Arizona, în 1873, ca să cucerească Pământul.

Un străin se trezeşte amnezic într-un orăşel din deşert, dar cu o brăţară misterioasă la încheietură. El ajunge în fruntea unei bande de cowboy, renegaţi şi luptători apaşi care luptă cu un inamic extraterestru.

În Arizona secolului al XIX-lea, cowboys şi indienii apaşi sunt într-o continuă confruntare şi nimeni nu pare capabil să instaureze pacea şi buna-înţelegere între ei. Atunci când într-un oraş situat în mijlocul unei regiuni deşertice apare un străin pe nume Jake Lonergan, care nu îşi aminteşte nimic despre trecutul său, dar poartă pe încheietura mâinii stângi un soi de brăţară bizară a cărei întrebuinţare îi este neclară chiar şi lui însuşi, localnicii nu îl întâmpină cu braţele deschise şi chiar îl întemniţează, comunicându-i că este căutat de către şeriful federal. La fel de interesat de necunoscut este şi colonelul Woodrow Dolarhyde, cel care conduce cu mână de fier frâiele oraşului şi care are propriile socoteli cu singuraticul Jake Lonergan. Atunci când oraşul este ţinta unei invazii extraterestre şi localnicii sunt răpiţi unul câte unul de către creaturile ce intenţionează să preia controlul asupra acestor teritorii şi să-i transforme pe oameni în sclavi, cowboy-ii şi indienii trebuie să lase deoparte conflictele dintre ei şi să îşi unească forţele împotriva unui duşman comun. Brăţara miraculoasă pe care Jake Lonergan o poartă la mână se dovedeşte a fi cheia salvării rasei umane.

FOOTLOOSE (2011)
DANS INTERZIS
Regia: Craig Brewer
Cu: Kenny Wormald, Julianne Hough, Dennis Quaid, Andie Macdowell, Miles Teller
Dramă, SUA 2011

Un adolescent dintr-o metropolă se mută într-un oraş care a interzis dansul.

Adolescentul Ren se mută într-un orăşel liniştit şi descoperă că aici sunt interzise muzica zgomotoasă şi dansul. Însă totul se schimbă atunci când Ren decide să sfideze interdicţia şi se îndrăgosteşte de Ariel, fiica reverendului.

Ren MacCormack ajunge din Boston, în oraşelul sudist Bomont, unde are parte de o doză zdravănă de şoc cultural. Înainte cu câţiva ani de venirea lui Ren, comunitatea oraşelului fusese zguduită de un accident de maşină în care muriseră cinci tineri. Fiindcă tragedia s-a produs după o noapte petrecută în oraş, consilierii locali din Bomont, împreună cu reverendul Shaw Moore (interpretat de Dennis Quaid) decid să aplice legi drastice şi interzic muzica zgomotoasă şi dansul. Ren nu e însă un tânăr obişnuit să se supună convenţiilor sociale, aşa că revitalizează orăşelul şi, în timp ce îl scutură de praf şi de plictiseală, se îndragosteşte de Ariel, fiica preotului.

MR. POPPER’S PENGUINS
PINGUINII DOMNULUI POPPER
Regia: Mark Waters
Cu: Jim Carrey, Carla Gugino, Angela Lansbury, Ophelia Lovibond, Madeline Carroll
Comedie, SUA 2011

Viaţa unui om de afaceri e întoarsă pe dos după ce moşteneşte 6 pinguini…

Mr. Popper e un om de succes care habar n-are de lucrurile importante în viaţă… până când moşteneşte 6 pinguini. Pinguinii lui Popper îi transformă apartamentul într-o minunată ţară a zăpezii şi îi dau viaţa peste cap.

Inspirată din cartea pentru copii cu acelaşi titlu din 1938 a autorilor Richard şi Florence Atwater, comedia "Mr. Popper’s Penguins" îl are în centrul acţiunii pe Tom Popper, un dezvoltator imobiliar care dărâmă localuri îndrăgite de către new yorkezi pentru a construi pe respectivele terenuri zgârie-nori. Dependent de muncă şi obsedat de ideea de a avansa în carieră şi de a câştiga o avere prin scheme machiavelice, domnul Popper a uitat semnificaţia cuvintelor “prietenie şi iubire”, motiv pentru care a fost părăsit de către soţia lui Amanda, care este implicată acum într-o relaţie amoroasă cu Rick, un ecologist fanatic. Atunci când moşteneşte de la înstrăinatul lui tată 6 pinguini şi este forţat să îşi transforme apartamentul luxos într-un paradis îngheţat pentru a crea noilor locatari condiţii prielnice de viaţă, Tom se ataşează de amuzantele creaturi, iar performanţele sale profesionale au de suferit. Urmărit de către un vecin răuvoitor, care vrea să câştige bani reclamându-l că ascunde ilegal în apartament pinguinii al căror loc ar trebui să fie la Grădina Zoologică şi şicanat de către un portar care îl ameninţă că va informa administratorul cladirii despre bizarii lui colegi de cameră, Tom Popper învaţă câteva lecţii preţioase de la pinguini.

PARANORMAL ACTIVITY 3
ACTIVITATE PARANORMALĂ 3
Regia: Ariel Schulman, Henry Joost
Cu: Lauren Bittner, Christopher Smith, Chloe Csengery, Jessica Tyler Brown, Hallie Foote
Horror, SUA 2011

Doua surori se împrietenesc cu o entitate invizibilă ce sălăsluieşte în casa lor.

Cel de-al treilea capitol din Activitate Paranormală – un prequel care are în centru versiunile mai tinere ale surorilor adulte din primele două – le urmăreşte pe Katie şi Kristi în timpul primei lor întâlniri cu entitatea malefică.

Un prequel amplasat în 1988, atunci când surorile protagoniste ale primelor două filme, Katie şi Kristi, erau copii, Activitate Paranormală 3 explorează primele lor întâlniri cu fantoma malefică. Povestea începe cu lucruri care se sparg inexlicabil în timpul nopţii şi cu tatăl fetelor, Dennis, care amplasează camere de luat vederi în casă, ca să-şi filmeze familia în timp ce doarme. Pe măsură ce trece timpul, spiritul care bântuieşte familia devine din ce în ce mai rău şi totul se acumulează spre o concluzie îngrozitoare…

RISE OF THE PLANET OF THE APES
PLANETA MAIMUŢELOR: INVAZIA
Regia: Rupert Wyatt
Cu: James Franco, Freida Pinto, John Lithgow, Andy Serkis, Brian Cox
SF, SUA 2011

O experiment creează un cimpanzeu super-inteligent ce incită primatele la răscoală.

Un prequel care se concentrează pe cimpanzeii modificaţi genetic într-un laborator din San Francisco de un om de ştiinţă ambiţios; unul dintre aceştia va conduce o revoltă a primatelor împotriva oamenilor.

Un grup de oameni de ştiinţă din oraşul San Francisco se foloseşte de maimuţe pentru a testa un medicament revoluţionar menit să vindece pacienţii care suferă de Alzheimer. Cercetatorul Will Rodman este obsedat de ideea de a continua experimentul, în pofida reacţiilor adverse pe care le are administrarea respectivului leac asupra primatelor. Studiind cu atenţie comportamentul unui cimpanzeu botezat Caesar, care pare să aştepte cu nerăbdare momentul în care îşi primeşte pastila, geneticienii constată că unul dintre efectele adverse este creşterea neobişnuită a nivelului de inteligenţă al subiecţilor, fapt dovedit de testele tomografice efectuate asupra creierului maimuţelor din laborator. Deşi Caroline este îngrijorată de direcţia în care se îndreaptă acest experiment scăpat de sub control, nu reuşeşte să îl convingă pe Will să renunţe, iar Caesar devine în fiecare zi mai deştept şi mai avid de putere. El se transformă în liderul unei rebeliuni a maimuţelor împotriva oamenilor. Pe masură ce Terra este invadată de primatele inteligente şi periculoase, iar între rasa umană şi maimuţe izbucneşte un război devastator, specialiştii în inginerie genetică trebuie să găsească soluţii pentru a-i împiedica pe subiecţii experimentului să îi transforme pe oameni în sclavi.

SCOTT PILGRIM VS. THE WORLD
SCOTT PILGRIM ÎMPOTRIVA TUTUROR
Regia: Edgar Wright
Cu: Michael Cera, Mary Elizabeth Winstead, Kieran Culkin, Chris Evans, Anna Kendrick
Comedie, SUA 2011

Scott trebuie să-i învingă pe cei şapte foşti iubiţi ai prietenei sale.

Noua iubită a lui Scott e şi cea mai dificilă: are o ligă de şapte foşti iubiţi ticăloşi care încă îi mai controlează viaţa amoroasă şi care ar face orice ca să-l elimine ca pretendent. Dacă vrea s-o cucerească, trebuie musai să-i învingă…

Scott Pilgrim (Michael Cera) este un tânăr de 23 de ani care cânta la chitară bas într-o formaţie rock, este fermecător şi nu a întâmpinat niciodată dificultăţi în a-şi face iubite. Singurele sale probleme apar în momentele în care trebuie să se dispenseze de prietenele de care s-a plictisit… Atunci când o întâlneşte pe Ramona Flowers (Mary Elizabeth Winstead) şi îşi propune să o cucerească, Scott habar nu are că viaţa amoroasă a fetei este controlată de 7 foşti iubiţi malefici. Astfel, el este nevoit să se lupte cu patinatori pe role, vedete rock şi gemeni identici psihopaţi şi diabolici, cu care fata visurilor lui a avut legături romantice în trecut şi care sunt decişi să îşi elimine rivalul din joc. Scott Pilgrim vs. the World/Scott Pilgrim împotriva tuturor este bazat pe volumul de benzi desenate Scott Pilgrims Precious Little Life al autorului canadian Bryan Lee Malley.

SOLARIS (2002)
Regia: Steven Soderbergh
Cu: George Clooney, Natascha Mcelhone, Viola Davis, Jeremy Davies, Ulrich Tukur
SF, SUA 2002

Un psiholog investighează întâmplările misterioase de pe o navetă spaţială.

Un clasic SF ce are ca personaj principal un doctor care îşi întâlneşte soţia decedată pe o staţie spaţială unde lucrurile au luat-o razna. George Clooney este un psiholog ce trebuie să convingă echipajul să se întoarcă acasă.

Solaris este o poveste de dragoste plasată într-un cadru science-fiction, care se desfăsoară cândva, într-un timp neprecizat din viitor. Dr. Chris Kelvin (George Clooney) este trimis să investigheze cauzele comportamentului straniu al unui mic grup de oameni de ştiinţă aflat la bordul staţiei spaţiale Prometheus.

Kelvin porneşte în acestă călătorie după ce prietenul său, Gibarian (Ulrich Tukur), comandantul misiunii de pe Prometheus, îi cere ajutorul. Ajuns acolo, Kelvin este şocat de ce găseşte: Gibarian s-a sinucis, iar cei doi oameni de ştiinţă rămaşi prezintă semne de paranoia, datorită stresului provocat de rezultatele cercetărilor făcute de ei asupra planetei Solaris.

Kelvin este prins în misterul acestei lumi stranii. Pe de altă parte, Solaris este o a doua şansă pentru el – aceea de a schimba deznodământul relaţiei sale cu soţia sa Rheya (Natascha McElhone), a cărei moarte, cu câtiva ani în urmă, continua să îl chinuie si să-i provoace sentimente de vinovăţie. Dar este oare posibil să schimbăm trecutul ? Sau suntem condamnati să repetăm aceleaşi greşeli ?

THE IDES OF MARCH
ZIUA TRĂDĂTORILOR
Regia: George Clooney
Cu: Ryan Gosling, George Clooney, Philip Seymour Hoffman, Paul Giamatti, Marisa Tomei
Thriller, SUA 2011

Un film despre un tânăr purtător de cuvânt care cade pradă politicilor “de culise”.

În timpul ultimelor zile frenetice de dinaintea campaniei prezidenţiale din Ohio, un tânăr purtător de cuvânt este implicat într-un scandal politic care poate să-i compromită şansele la preşedinţie ale candidatului pentru care lucrează.

Ambiţia seduce şi puterea corupe în acest thriller captivant şi intens al regizorului George Clooney. George Clooney este guvernatorul Morris, un candidat care participă la alegerile preliminare pentru preşedinţie din partea Partidului Democrat. În frenezia ultimelor zile din campania de nominalizare, Stephen Meyers (Ryan Gosling), secretarul de presă al guvernatorului Morris, se trezeşte prins într-o serie de maşinaţiuni, trădări şi scandaluri care pun în pericol şansele politicianului de a câştiga. Un curs intensiv de politici murdare pentru un tânăr idealist.

THE LAST TRUCK: CLOSING OF A GM PLANT
ÎNCHIDEREA UNEI FABRICI
Regia: Steven Bognar, Julia Reichert
Documentar, SUA 2009

O perspectivă revelatorie asupra industriei de maşini americane în criză.

Pentru rezidenţii din Moraine, Ohio, General Motors a fost mai mult decât o simplă companie. După anunţul că fabrica din Moraine se închide, muncitorii uluiţi îşi contemplă carierele la GM.

Pentru locuitorii din Moraine, Ohio, General Motors a fost mai mult de o simplă companie producătoare de maşini – a fost coloana vertebrală a comunităţii. După ce, în 2008, GM a anunţat că închide sucursala din Moraine din pricina scăderii vânzărilor de camionete şi SUV-uri, muncitorii aflaţi în stare de şoc îşi rememorează viaţa trăită în fabrică, amintindu-şi de oportunităţile, prieteniile şi mândria primite şi simţite de-a lungul anilor. Prin intermediul cuvintelor lor, filmul devine o elegie a unui sistem de producţie aflat pe moarte, oferind o analiză la zi a industriei americane de maşini aflată în plină criză.

THE RUM DIARY
JURNALUL UNUI IUBITOR DE ROM
Regia: Bruce Robinson
Cu: Johnny Depp, Amber Heard, Aaron Eckhart, Richard Jenkins, Michael Rispoli
Dramă, SUA 2011

Jurnalistul american Paul Kemp îşi ia un post de liber-profesionist în Puerto Rico…

Dezamăgit de viaţa din New York şi de convenţiile prăfuite ale anilor ’50, jurnalistul liber-profesionist Paul Kemp (Johnny Depp) zboară la Puerto Rico, unde se trezeşte într-un punct crucial al existenţei sale.

The Rum Diary este un film inspirat din romanul autobiografic cu acelaşi nume al lui Hunter S. Thompson scris la începutul anilor 1960, dar care a fost publicat abia în anii 1998. Scenariul şi regia filmului sunt semnate de Bruce Robinson. Paul Kemp, un jurnalist american liber profesionist, se mută de la un ziar important din New York intitulat The Daily News, unde se afla la apogeul carierei, la o editură şi un ziar din San Juan, Porto Rico . Povestea filmului este plasată la sfârşitul anilor 1950 şi cuprinde o poveste de dragoste, scene încâlcite de gelozie, dezolare şi extaz, trădare şi violenţă alcoolică. Atunci când lui Kemp i se cere să scrie favorabil despre ultima schema financiară dubioasă a unui bogătaş, jurnalistul are de făcut o alegere: să-şi foloseasca talentul scriitoricesc în slujba unui afacerist corup sau să le întrebuinţeze pentru a-i deconspira pe ticăloşi.

TRESPASS (2011)
OSTATICI
Regia: Joel Schumacher
Cu: Nicolas Cage, Nicole Kidman, Ben Mendelsohn, Cam Gigandet, Liana Liberato
Thriller, SUA 2011

O familie înstărită se luptă cu banda de criminali din casa lor.

Kyle şi Sarah Miller par a le avea pe toate. Atunci când el, un neguţător de diamante, tocmai s-a întors dintr-o călătorie de afaceri şi fiica lor adolescentă se strecoară la o petrecere, patru criminali fără scrupule le invadează casa.

Într-o comunitate bogată, privată, prioritatea este securitatea, iar familia Miller n-a precupeţit niciun efort ca siguranţa lor să fie deplină. În spatele unor ziduri înalte şi a unor gradini foarte îngrijite trăiesc Kyle (Nicolas Cage), un om de afaceri care te ameţeşte cu vorbele şi superba sa soţie, Sarah (Nicole Kidman), care se ocupă cu renovarea reşedinţei. Prinsă între luarea acestor decizii importante şi supravegherea fiicei sale adolescente cu temperament rebel, femeia se trezeşte atrasă de un tânăr muncitor care lucrează la casa lor. Nimic nu e însă ce pare şi doar atunci când un grup de criminali fără scrupule condus de Elias le invadează proprietatea, familia Miller devine unită. După ce aceştia pătrund în reşedinţă, toată lumea e cuprinsă într-un vârtej de trădare, decepţie, tentaţie şi intrigi. Kyle, Sarah şi Avery îşi vor asuma riscuri enorme ca să scape cu vieţile – şi cu relaţiile de familie – intacte.

UNE EXECUTION ORDINAIRE (AKA. AN ORDINARY EXECUTION)
O EXECUŢIE OBIŞNUITĂ
Regia: Marc Dugain
Cu: André Dussollier, Marina Hands, Edouard Baer, Denis Podalydès, Tom Novembre
Dramă, Franţă 2010

Ultimele zile ale unuia dintre cei mai infami lideri ai lumii – Stalin.

Amplasată în Uniunea Sovietică, în 1953, spre finalul vieţii lui Joseph Stalin, această dramă istorică spune povestea tulburătoare a soţiei unui om de ştiinţă care are sarcina de a-l îngriji şi de a-l vindeca pe bolnavul Stalin.

Toamna lui 1952. Un tânără doctoriţă care lucrează într-un spital de la periferia Moscovei, e disperată să rămână însărcinată cu soţul ei, un medic dezabuzat care continuă să trăiască doar graţie dragostei pentru soţia sa. Spre groaza ei, femeia este chemată în secret să-l trateze pe bolnavul Stalin, care tocmai şi-a concediat medicul personal. Dictatorul le va submina relaţia şi o va manipula pe tânără cu minciuni şi tactici perfide. Pe rând prietenos şi pervers, monstrul îşi revelează îndemânarea în arta terorii.

WAITING FOR SUPERMAN
Regia: Davis Guggenheim
Documentar, SUA 2010

Un documentar ce examinează criza învăţământului public din SUA.

Documentarul examinează criza educaţiei publice din Statele Unite cu ajutorul firelor narative multiple, care se întretaie: studenţii şi familiile lor, educatori şi reformatori, cu toţii încearcă să îndrepte un sistem disfuncţional.

Pentru o naţie care declară, mândră, că se ocupă de soarta fiecărui copil, America are unul dintre cele mai tarate sisteme de educaţie din lume. În ciuda cheltuielilor din ce în ce mai mari şi a promisiunilor politicienilor, învăţământul public american, odinioară cel mai bun din lume, ignoră acum educaţia a milioane de copii. Regizorul Davis Guggenheim ne reaminteşte că “satisticile” au nume: Anthony, Francisco, Bianca, Daisy şi Emily, copii ale căror poveşti alcătuiesc fundaţia captivantă a documentarului. În timp ce îi urmăreşte pe aceşti tineri promiţători în cadrul unui sistem care mai mult le stopează decât le încurajează dezvoltarea academică, Guggenheim diseaca metodic sistemul şi problemele sale din ce în ce mai mari.

Totuşi, îmbrăţişând ideea ca profesorii buni sunt temelia şcolilor bune, Guggenheim oferă şi speranţă, explorând abordarile inovatoare ale unor reformişti ai educaţiei şi identificând şcolile care au modelat cultura americană.

RETURN MOVIES

127 HOURS
127 DE ORE
Regia: Danny Boyle
Cu: James Franco, Kate Mara, Amber Tamblyn, Sean Bott, Clémence Poésy
Aventură, SUA 2010

Un aventurier are o singura șansă să supravieţuiască: amputarea braţului.

Povestea adevărată a alpinistului Aron Ralston și a felului uluitor în care a reușit să se salveze, tăindu-și braţul, după ce a devenit imobilizat într-o crevasă a unui canion izolat din Utah.

127 de ore este povestea adevărată a remarcabilei aventuri a alpinistului Aron Ralston (James Franco) care a reușit să se salveze după ce un bolovan i-a zdrobit braţul şi l-a imobilizat într-o fantă izolată dintr-un canion din Utah. Pe întreaga durată a teribilei sale experienţe, Ralston îşi aminteşte prietenii, iubitele (Clémence Poésy), familia şi pe cele două excursioniste (Amber Tamblyn şi Kate Mara) pe care le-a cunoscut înainte de accident.

Vor fi ele ultimele două persoane pe care le-a intâlnit? Timpul se scurge fatal și el trebuie să ia o decizie cumplită: să-și taie sau nu braţul care-l ţine captiv? 127 de ore este o peliculă zguduitoare, viscerală, imposibil de uitat care poartă publicul într-o călătorie așa cum n-a mai experimentat niciodată și îi arată de ce suntem în stare noi, oamenii, atunci când alegem cu încăpăţînare viaţa.

A LEAGUE OF THEIR OWN
LIGA FEMININĂ DE BASEBALL
Regia: Penny Marshall
Cu: Tom Hanks, Geena Davis, Madonna, Lori Petty, Jon Lovitz
Dramă, SUA, 1992

În primul război mondial, două surori se alătură primei echipe feminine de baseball.

Liga profesionistă de baseball feminină a fost fondată în 1943, atunci când majoritatea bărbaţilor tineri erau plecaţi să lupte în cel de-al doilea război mondial. Liga a înflorit până după război şi a fost dată uitării după întoarcerea bărbaţilor.

În timp ce al doilea razboi mondial era în plină desfășurare, Jimmy Dugan, unul dintre puţinii bărbaţi neincorporaţi, un individ cam beţivan, dar cu un suflet mare și entuziast, pune pe picioare o echipă de baseball formată numai din femei, asumându-și ingrata funcţie de manager. În istoricul ligii americane, asemenea echipe feminine au existat cu adevărat și continuă să existe și astăzi.

ALL-STAR SUPERMAN
Regia: Sam Liu
Acţiune, SUA, 2011

Lex Luthor pune la cale un plan sofisticat de a-l ucide pe Superman.

Superman e lovit brusc de o boală fatală. Dar înainte că soarta crudă să-i vină de hac, el trebuie să se confrunte, pentru ultima oară, cu marele său inamic, Lex Luthor. Va fi oare înfrânt cel mai mare super-erou al lumii?

Alimentat de ură și de gelozie, Lex Luthor pune la cale un plan malefic ca să-l ucidă pe “Omul de oţel” care, din nefericire, funcţionează. Otrăvit de radiaţia solară, Superman e acum pe moarte. Cum mai are doar câteva săptămâni de trăit, el e horărât să-și împlinească visele de-o viaţă și să-i reveleze adevărata sa identitate lui Lois Lane. Dar Luthor proclamă că planul său absolut este să controleze lumea și nu există nimeni care să-l oprească. Cu puterile slăbite, Superman se implică într-o luptă mortală, spectaculoasă, cu Luthor, care ar putea însemna sfârșitul celui mai mare protector al umanităţii.

BAD TEACHER
PROFĂ REA, POAMĂ BUNĂ
Regia: Jake Kasdan
Cu: Cameron Diaz, Justin Timberlake, Jason Segel, Lucy Punch, John Michael Higgins
Comedie, SUA, 2011

Cameron Diaz e o profesoară rea de gură, fără scrupule, și cam indecentă.

Elizabeth e o profesoară îngrozitoare, obsedată de bani. Atunci când e părăsită de logodnic, pune ochii pe Scott, un profesor înstărit. Consecinţele intrigilor ei le prijeluiesc studenţilor, colegilor și chiar ei însăși o educaţie a-ntâia.

Elizabeth Halsey (Cameron Diaz) e o profesoară atipică: complet lipsită de vocaţie, sarcastică, ironică și lipsită de tact sau răbdare. Ea încearcă să-și strângă toate economiile ca să-și facă o intervenţie chirurgicală de mărire a bustului. Frumoasa profesoară crede că numai așa poate atrage atenţia unui bărbat bogat, care sa îi poată oferi un trai luxos și fără griji. După ce este părăsita de iubit, Elizabeth, care fumează, bea de stinge și nu este tocmai exemplul perfect pentru tinerii elevi, pune la cale un plan pentru a-l cuceri pe tânărul suplinitor Scott Delacorte (Justin Timberlake), moștenitorul unei companii de succes ce are ca activitate fabricarea de ceasuri. Numai că Scott se întâlnește cu Amy Squirrel (Lucy Punch), profesoara-model a școlii, iar planul pus la cale de Elizabeth începe sa aibe consecinţe grave asupra ei și colegilor săi. În același timp, Russell Gettis (Jason Segel), un profesor de sport destul de cinic, pune ochii pe ea și începe să îi facă avansuri. Prinsă între atâtea încurcături, oare ce se va alege de planul lui Elizabeth?

BATTLE: LOS ANGELES
INVADAREA LUMII: BĂTĂLIA LOS ANGELES
Regia: Jonathan Liebesman
Cu: Aaron Eckhart, Michelle Rodriguez, Ramon Rodriguez, Michael Peña, Ne-Yo
SF, SUA 2011

Un pluton de ofiţeri de marină se luptă cu o invazie extraterestră în Los Angeles.

In Battle: Los Angeles, Pământul e atacat de forţe necunoscute. În timp ce oamenii de pretutindeni privesc cum marile oraşe ale lumii cad unul după altul, Los Angeles rămâne ultima redută a omenirii într-o bătălie pe care nimeni n-ar fi anticipat-o.

Ani la rîndul, au existat cazuri documentate de apariţii OZN în întreaga lume – în Buenos Aires, Seul, Franţa, Germania sau China. Dar în 2011, ceea ce erau, odinioară, doar viziuni, se transformă într- o realitate terifiantă atunci când Pământul este atacat de forţe necunoscute. În timp ce oamenii de pretutindeni sunt martorii căderii celor mai mari oraşe ale lumii, Los Angeles devine ultima reduta a omenirii într-o bătălie pe care nimeni n-ar fi anticipat-o. Acum, depinde de Staff (Aaron Eckhart), un sergent de marina, şi de noul său pluton să tragă linia şi să spună “pâna aici!”. Ei vor trebui să se confrunte cu un inamic aşa cum n-au mai întâlnit niciodată.

BEASTLY
BESTIAL
Regia: Daniel Barnz
Cu: Alex Pettyfer, Vanessa Hudgens, Mary-Kate Olsen, Neil Patrick Harris, Peter Krause
Fantastic, SUA 2011

După ce arogantul Kyle umilește o colegă de liceu, aceasta îl blestemă să se transforme dintr-un mascul feroce, într-o creatură hidoasă. Pentru a rupe blestemul, Kyle trebuie să găsească pe cineva care-l iubește așa cum e.

Un blestem transformă un tânăr frumos și arogant în tot ce detestă el mai mult, în această repovestire contemporană a basmului “Frumoasa și bestia”.

Kyle, de 17 ani (Alex Pettyfer), e prinţul popular, alintat, superficial și incredibil de popular al liceului. Extrem de infatuat de felul în care arată, Kyle își bate joc de o colegă (Mary-Kate Olsen), fără să-și dea seama ce greșeală face: fata se dovedește a fi o vrăjitoare.

Netulburată de comportamentul său crud, Kendra decide să-i servească o lecţie – îl transformă în cineva la fel de neatrăgător pe dinafară, pe cât de urât e în interior. Acum are un an la dispoziţie ca să-și găsească pe cineva care poate vedea dincolo de aparenţe și care să-l iubească așa cum e, sau va rămâne un monstru pentru totdeauna. Singura sa speranţă e Lindy (Vanessa Hudgens), o colegă de clasă pe care n-a observat-o până acum. Ea e singura care i-ar putea demonstra că “dragostea e oarbă”.

BEING JOHN MALKOVICH
ÎN PIELEA LUI JOHN MALKOVICH
Regia: Spike Jonze
Cu: John Cusack, Cameron Diaz, Catherine Keener, John Malkovich, Ned Bellamy
Comedie, SUA 1999

Craig Schwartz descoperă un portal în mintea actorului John Malkovich…

Craig, deprimat de o slujbă infectă și de o căsnicie nefericită, descoperă un portal în mintea actorului John Malkovich. Filmul devine din ce în ce mai aberant de amuzant, pe măsură ce din ce în ce mai mulţi oameni află despre portal.

"Being John Malkovich" e o comedie trăsnită despre ce înseamnă să intri "în pielea altcuiva"… împotriva voinţei sale. Craig Schwartz (John Cusack) este un păpuşar împătimit, care a ajuns să-şi exprime sentimentele aproape numai prin intermediul improvizaţiilor cu marionete, dar talentul cu care a fost hărăzit nu-l ajută să-şi câştige existenţa. De acord, poate că teatrul de marionete e desuet, dar nu e nici pe departe atât de bizar ca noua slujbă a lui Craig, în birourile companiei LesterCorp, situate la etajul şapte şi jumătate într-o clădire din Manhattan. Etajul şapte şi jumătate, este chiar jumătate de etaj, unde oamenii merg aplecaţi şi liftul trebuie blocat cu ranga între etaje la punct fix. Nebunia începe când Craig descoperă în spatele unui fişier o uşiţă secretă care duce literalmente în capul lui John Malkovich, unde poate "vizita" un sfert de oră, după care e ejectat (da, la propriu!) pe o autostradă. Evident, senzaţia de a nu fi întru totul stăpân pe el însuşi îl scoate din minţi pe Malkovich. Măcar dacă Craig s-ar mulţumi să fie singurul care să vadă viaţa prin ochii lui. Dar împreună cu o colegă pune la cale o mică afacere privată: 200$ în schimbul unui sfert de oră în pielea faimosului actor. Afacerea merge bine, însă viaţa lui Craig merge din dezastru în dezastru. Nu numai că devine dependent de sfertul de oră din capul lui Malkovich, dar descoperă că actorul e ţinta unui grup care a descoperit secretul vieţii veşnice.

BIG MOMMAS: LIKE FATHER, LIKE SON
COANA MARE: AŞA TATĂ, AŞA FIU
Regia: John Whitesell
Cu: Martin Lawrence, Brandon T. Jackson, Jessica Lucas, Michelle Ang, Portia Doubleday
Comedie, SUA, 2011

Coana Mare s-a întors, de data asta cu un ajutor: nepotul său vitreg.

Agentul FBI Malcolm Turner – alias Coana Mare – s-a întors și de data asta nu e singur: e ajutat de Trent, nepotul său vitreg. Cei doi vor investiga, sub acoperire, o crimă petrecută la o școală de artă de fete, la care Trent a fost martor.

Coana Mare s-a întors și de data aceasta are un ajutor de nădejde: pe nepotul său adolescent Trent (Brendan T. Jackson). Martin Lawrence reia celebrul rol al agentului FBI Malcolm Turner, cel care se travestește în simpatica și vijelioasa Coană Mare. Lui se alătură Trent și, împreună, vor desfășura o anchetă sub acoperire la o școală de artă frecventată doar de fete, după ce băiatul e martorul unei crime. Pretinzând că sunt Coana Mare și Charmaine cea voinică, ei trebuie să găsească ucigașul înainte ca acesta să-i găsească pe ei.

BIG SHOT’S FUNERAL (AKA. DA WAN)
ÎNMORMÂNTAREA ŞEFULUI
Regia: Xiaogang Feng
Cu: You Ge, Rosamund Kwan, Donald Sutherland, Paul Mazursky, Da Ying
Comedie, China 2001

Un regizor american vrea să moară într-o manieră particulară și unică…

Un operator devenit om de afaceri plănuiește o înmormântare neconvenţională pentru un faimos regizor de film care e mort.. și nu prea.

O înmormântare… Nimic mai simplu, nu-i așa? Nici vorbă! Don Tyler (Donald Sutherland), un regizor celebru, se află în China, pentru a realiza un film, când, deodată, își pierde abilitatea de a regiza. Lucy (Rosamund Kwan), asistenta și cea care se ocupă de traduceri, îl angajează pe YoYo (Ge You), un cameraman a cărui carieră cunoscuse zile mai luminoase, pentru a realiza un documentar despre planul măreț pe care Tyler dorea să îl realizeze în China. YoYo și Tyler se împritenesc foarte repede. Regizorul nu se află nici el în cea mai bună etapă în ceea ce privește inspirația, fiind preocupat serios de propria mortalitate. YoYo îi povestește acestuia despre tradițile de înmormântare din China, dar regizorul crede că amicul lui cameraman vorbește, de fapt, despre o “comedie funerară”. Cu toate acestea, povestea devine din ce în ce mai serioasă, astfel încât Don Tyler îi cere lui YoYo să organizeze o astfel de cermonie pentru el. Amicul său chinez este de acord, așa că încep pregătirile. Pentru ca totul să iasă perfect, acesta apelează la Louis King (Ying Da), un specialist în organizarea unor astfel de evenimente. Ceremonia avea să fie una impresionată, însă, apare o problemă: Regiorul nu are bani pentru a plăti pentru tot ceea ce avea să se întâmple cu acestă ocazie. Atunci, King vine cu ideea de a face rost de sponsori. Nici nu vă imaginați ce urmează din acest moment… Corporațiile dau năvală, înghesuindu-se pentru a obține publicitate cu acest prilej.

BOYS DON’T CRY
BĂIEŢII NU PLÂNG NICIODATĂ
Regia: Kimberly Peirce
Cu: Hilary Swank, Chloë Sevigny, Peter Sarsgaard, Brendan Sexton Iii, Alicia Goranson
Dramă, SUA

Un film bazat pe povestea adevărată a unei femei care a decis să-şi trăiască viaţa ca bărbat.

Bazată pe o poveste adevărată, această dramă e ecranizarea vieţii lui Brandon Teena, născută Teena Brandon, o femeie care a decis să-şi trăiască viaţa ca bărbat şi care a suferit, din cauza asta, consecinţe tragice.

Hilary Swank a câştigat pe bună dreptate Oscar-ul pentru cea mai bună actriţă în 1999 pentru rolul ei în această dramă devastatoare, inspirată dintr-un caz adevărat. Brandon Teena a ajuns de curând într-un orăşel mărunt din Nebraska şi a devenit deja cel mai popular tip: se înhăitează cu băieţii, bea, înjură, se dă cu placa de skate pe balustrade şi seduce tinerele care jură că n-am mai întîlnit un tânăr atât de sensibil şi de atent. Acum că trece drept unul dintre băieţi şi că se întâlneşte cu Lana, frumuseţea oraşului, viaţa pare bună cu Bradon. Totuşi, el a uitat să menţioneze un detaliu important. Nu atât faptul că e căutat în alt oraş pentru furt şi alte crime mărunte, ci că sub aparenţa masculină, se ascunde o femeie pe nume Teena Brandon. Atunci când cei mai buni prieteni ai lui Brandon fac această descoperire, viaţa sa va fi distrusă de trădare, umilinţă, viol şi crimă.

BROADCAST NEWS
ŞTIRI DE TELEVIZIUNE
Regia: James L. Brooks
Cu: William Hurt, Albert Brooks, Holly Hunter, Robert Prosky, Lois Chiles
Comedie, SUA, 1987

O comedie romantică ce urmărește vieţile a trei prezentatori de știri.

Jane Craig, o producătoare de știri pasională, se îndrăgostește de un prezentator arătos și respinge avansurile unui reporter mai puţin atrăgător, care o iubește; acum ea trebuie să aleagă între stil și substanţă.

Această comedie superb de inteligenţă și de tăioasă, devenită între timp clasică, își face o ţintă din lumea frenetică a televiziunilor de știri, pe care o prezintă într-o manieră sofisticată și adultă. Scenaristul și regizorul James L. Brooks (“Terms of Endearment”) pătrunde în regia de emisie pentru a ne oferi o perspectivă personală și profesională asupra vieţilor a trei colegi: un prezentator de știri, un reporter și o producătoare pătimașă. Holly Hunter este Jane Craig, cea mai talentată tânără producătoare a unui post de televiziune, care își iubește cu pasiune munca. Albert Brooks e Aaron Altman, un reporter sclipitor și dedicat, dar fără carismă în faţa camerei. William Hurt e Tom Grunick, un bărbat arătos care știe foarte bine “să se vândă” – cu alte cuvinte, prezentatorul de știri perfect. Dacă vrei să știi ce se întâmplă în lume, întreab-o pe Jane. Dacă vrei să știi ce nu e în regulă cu lumea… întreabă-l pe Aaron. Dacă vrei să știi cum e să fii în vârful lumii… întreabă-l pe Tom. Singurul lucru pe care niciunul dintre ei nu-l știe e ce anume înseamnă unul pentru celălalt.

BUCKY LARSON: BORN TO BE A STAR
BUCKY LARSON: NĂSCUT PENTRU A FI VEDETĂ
Regia: Tom Brady
Cu: Nick Swardson, Christina Ricci, Don Johnson, Stephen Dorff, Ido Mosseri
Comedie, SUA, 2011

Un terchea-berchea dintr-un oraș prăfuit vrea să fie star porno, ca părinţii lui.

Bucky, care lucrează la un magazin alimentar dintr-un orășel prăfuit, descoperă că parinţii săi conservatori au fost staruri porno. Convins că și-a găsit menirea, își face bagajele și pornește spre LA, sperând să-și emuleze părinţii.

Bucky lucrează la un magazin alimentar dintr-un orășel amărâtși simte că viaţa lui stagnează; asta până când descoperă că părinţii săi conservatori au fost, odinioară, staruri de film porno! Înarmat cu credinţa că și-a găsit menirea, Bucky împacheteză și pleacă la Los Angeles, sperând la o carieră în industria porno. Atunci când ajunge la Hollywood, o chelneriţă îl îndrumă să se cazeze în partea sordidă a orașului. Între timp, Bucky îl întâlnește pe Miles Deep, unul din prietenii părinţilor săi, căruia i se face milă de bărbatul copilăros și hotărăște să-i dea o șansă în lumea pornografiei – doar ca să descopere că acesta nu are nici prea multă bărbăţie, nici prea multă experienţă. Din pur noroc, imaginile cu Bucky devin un hit viral pe Internet și el e propulsat în vârful business-ului cu filme adulte, iritând figura “regală” a cinematografiei XXX, pe Dick Shadow, care ar face orice ca să iasă de sub umbra acestui amator.

CATCH .44
TRANZACŢIA
Regia: Aaron Harvey
Cu: Forest Whitaker, Bruce Willis, Malin Akerman, Nikki Reed, Deborah Ann Woll
Poliţist, SUA, 2011

Un trio de fete rele e trimis la o cafenea ca să răpească un transport de droguri.

Povestea dură și sexy a trei femei asasine trimise în Lousiana rurală să intercepteze un transport baban de droguri. Dar când ajung la o cafenea de la șosea aproape goală, rafalele de gloanţe distrug ce părea să fie o simplă tranzacţie.

Forest Whitaker (câștigătorul unui premiu Oscar), Bruce Willis și Malin Akerman sunt capete de distribuţie în acest thriller de suspans, în care fiecare are propriul său plan secret.. și un Magnum cu care să și-l impună! Pentru Tes (Akerman) și cele două aliate ale sale – Kara și Tara – slujba pe care o primesc pare foarte simplă: să intercepteze un transport de droguri pentru Mel (Willis), boss-ul lor mafiot, la un restaurant izolat. Dar atunci când un șir de evenimente imposibil de oprit se declanșează, fetele își dau seama că nimeni nu e ceea ce pare a fi și că slujba pe care trebuie s-o ducă la bun sfârșit ar putea fi ceva mai mult decât eliminarea competiţiei. Ceea ce a pornit cu instrucţiuni simple s-a transformat acum într-un joc mortal de-a șoarecele și pisica – unde fiecare se află, pe rând, în bătaia unei puști.

CRULIC – THE PATH TO BEYOND
CRULIC – DRUMUL SPRE DINCOLO
Regia: Anca Damian
Documentar, România 2011

Povestea unui român care a murit într-o închisoare poloneză în timp ce se afla în greva foamei.

Acest lungmetraj documentar de animaţie istoriseşte, într-o maniera complet originală, viaţa lui Crulic, un roman de 33 de ani care a murit într-o închisoare poloneză în timp ce se afla în greva foamei.

Crulic, lungmetrajul documentar de animaţie realizat de Anca Damian, spune povestea vieţii lui Crulic, un roman de 33 de ani care a murit într-o închisoare poloneză în timp ce se afla în greva foamei. Mult premiatul actor Vlad Ivanov îi redă vocea ironica a lui Crulic de dincolo de mormânt. Un stil vizual puternic, rezultat al unui superb amestec de tehnici manuale, stop motion şi colaje, creează un film suprinzător de unitar, răvăşitor şi memorabil.

DETROIT ROCK CITY
Careul de rockeri
Comedie, SUA, 1999
R: Adam Rifkin
D: Edward Furlong, Giuseppe Andrews, James Debello, Sam Huntington

Detroit, 1978, concertul trupei KISS.

Eroii pooveștii ce urmează sunt niște tineri din Detroit care pornesc într-o aventură incredibilă. Suntem în anul 1978, iar visul lor este acela de a ajunge la concertul trupei KISS.

Acțiunea peliculei regizate de Adam Rifkin este plasată în 1978, la Detroit, iar protagoniști sunt niște tineri care pornesc într-o aventură de zile mari în încercarea de a merge la un concert al trupei KISS. Puștii nu se dau înapoi de la nimic, căci ei au un singur vis: să ajungă la concert. Cum se va întâmpla asta este incert pentru ei în prima fază. În final, fiecare va fi avut parte de experiențe hilare, conflict cu autoritățile sau cu certuri monstruoase cu părinții.

DOWN AND OUT IN BEVERLY HILLS
LA ANANGHIE ÎN BEVERLY HILLS
Regia: Paul Mazursky
Cu: Nick Nolte, Bette Midler, Richard Dreyfuss, Little Richard, Tracey Nelson
Comedie, SUA 1986

Un bărbat fără adăpost decide să se sinucidă, înecându-se în piscina unei familii bogate.

Salvat de la înecarea în pisicina unui cuplu bogat din Beverly Hills (Richard Dreyfuss, Bette Midler), un vagabond dezolat (Nick Nolte) aduce transformări uluitoare și hilare întregii gospodării – nici câinele familiei nu va fi iertat.

Bette Midler şi Richard Dreyfuss sunt Barbara şi Dave Whiteman, un cuplu de noi îmbogăţiţi din Beverly Hills a cărui proprietate e întoarsă pe dos în urma unui act de o generozitate ieşită din comun. Într-o după-amiază însorită tipică, Dave îl surpinde pe Jerry, un vagabond fără adăpost, atunci când încearcă să se sinucidă în piscina lor. Dave îl salvează pe Jerry şi apoi îl invită să stea cu familia sa, şocându-i pe Barbara, sofisticata şi pretenţioasa sa soţie, pe Max, fiul său alienat şi pe Carmen, menajera şi nefericita sa amantă. Casa Whiteman e departe de a fi funcţională: mariajul e ratat; fiul comunică doar prin înregistrări video; fiică a fugit de la un colegiu străin; câinele e nevrotic şi are nevoie de un psihiatru. Şi, ca şi cum acestea n-ar fi fost de ajuns, casa e mereu plină de tot soiul de guru spirituali, pentru că Barbara încearcă să-şi găsească pacea interioară. Venirea neaşteptată a lui Jerry, carismatic şi amuzant, injectează un şuvoi de energie familiei sterile. Dave începe să se distreze cu prietenii acestuia, şi ei homeless. Barbara îşi defulează sălbaticele fantezii sexuale. Max le face loc părinţilor în viaţa lui intimă. Carmen incită la o revoltă comunistă. Jerry devine, deci, membru cu drepturi depline al clanului: îi încântă, îi dezamăgeşte si, în cele din urmă, le reaminteşte ce înseamnă sa fie o familie. Acest remake şarmant al farsei lui Jean Renoir, “Boudu saved from drowning”, e o satiră isteaţă cu ţintă directă spre excesul modern şi familia disfuncţională. “Down and out in Beverly Hills”, e plin de staruri şi de interpretări senzaţionale. Unul dintre puţinele filme ale lui Paul Mazursky complet reuşite.

ENSEMBLE C’EST TROP
O FAMILIE NUMEROASĂ
Regia: Léa Fazer
Cu: Nathalie Baye, Pierre Arditi, Jocelyn Quivrin, Aïssa Maïga, Jacques Weber
Comedie, Franţa, 2010

Într-o familie, ordinea generaţiilor e întoarsă pe dos de bunici.

Clémentine și Sébastien sunt părinţi tineri, copleșiţi, împărţiţi între munca lor și copii. Dar lucrurile iau o întorsătură bruscă spre rău atunci când mama lui Sébastien se mută cu ei, după ce află de infidelitatea soţului său.

Clémentine și Sébastien sunt părinţi tineri și copleșiţi, care încearcă să facă faţă atât muncii lor obositoare, cât și copiilor lor neastâmpăraţi. Şi de parca asta n-ar fi de ajuns, pe capul lor aterizează Marie-France, mama lui Sébastien, care vine să stea cu ei după ce descoperă că soţul său, Henri, a înșelat-o și că acum așteaptă un copil cu amanta lui. Tulburată, Marie-France se poartă ca o adolescentă în criză, subminându-le autoritatea și moralul tinerior. Nașterea frăţiorului vitreg al lui Sébastien și euforia pe care această paternitate târzie o provoacă tatălui său, e ultima picătură: ordinea generaţiilor e definitiv dată peste cap.

EVERYBODY IN OUR FAMILY
TOATĂ LUMEA DIN FAMILIA NOASTRĂ
Regia: Radu Jude
Cu: Șerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sirbu, Gabriel Spahiu, Tamara Buciuceanu-Botez
Dramă, România 2011

O comedie dramatică despre un tată divorţat și absurditatea unei asemenea situaţii.

Marius e un bărbat divorţat de 30 și ceva de ani. Fetiţa lui, Sofia, trăiește cu mama ei, ceea ce îl frustrează foarte tare pe Marius. În ziua în care Marius vine s-o ia pe Sofia în vacanţă, situaţia scapă de sub control.

Marius e un bărbat divorţat de 30 și ceva de ani. Fetiţa lui, Sofia, de cinci ani, trăiește cu mama ei, ceea ce-i cauzează mari frustrări lui Marius. În ziua în care Marius vine s-o ia pe Sofia în vacanţa lor anuală, i se spune că e bolnavă. Însă el nu crede și insistă s-o ia cu el. Situaţia scapă repede de sub control atunci când toată lumea din familie se implică în această cavalcadă nebună de umor, violenţă, cântece copilărești, intervenţii poliţenești și declaraţii de dragoste.

EVITA
Evita
Muzical, SUA, 1986
Regia: Alan Parker
Cu: Madonna, Antonio Banderas, Jimmy Nail, Jonathan Pryce

Dramă muzicală luxuriantă, bazată pe producţia teatrală a lui Andrew Lloyd Webber şi Tim Rice care spune povestea vieţii Evei Duarte (Madonna, Golden Globe pentru cea mai bună interpretare), o fată de condiţie modestă, care îşi părăseşte orăşelul rural pentru Buenos Aires, în compania cântăreţului latin Agustin Magaldi (Jimmy Nail), pentru ca, în cele din urmă, să devină soţia preşedintelui Juan Peron (Jonathan Pryce) şi o eroină pentru poporul argentinian.

FIGHTING
Lupte de stradă
Acțiune, SUA, 2009
R: Dito Montiel
D: Channing Tatum, Terrence Howard, Brian White, Luis Guzmán, Zulay Henao

Un tânăr ajunge să cunoască de aproape lumea luptelor ilegale de stradă.

Povestea care urmează este plasată în lumea luptelor ilegale de stradă din New York, iar eroul poveștii lui Dito Montiel este interpretat de Channing Tatum, un personaj care își găsește o nouă carieră, ca jucător în aceste lupte.

Născut într-un oraș mic, Shawn MacArthur (Channing Tatum) ajunge în New York cu mâinile goale. El abia reușește să trăiască din vânzarea în stradă a unor bunuri contrafăcute. Soarta lui este pe cale să se schimbe din clipa în care îl întâlnește pe Harvey Boarden (Terrence Howard), un antrenor veteran de box, care consideră că Shawn este talentat pentru luptele de stradă. Parteneriatul lor complicat începe după ce Harvey îi oferă lui Shawn șansa de a face bani serioși ca luptător. Din acest moment, managerul Harvey îl introduce pe noul său client în lumea luptelor ilegale de stradă. El devine peste noapte o vedetă a acestor cercuri corupte. Însă, dacă visase că va ma fi vreodată liber pentru a se bucura de banii câștigați cu greu, Shawn se înșelase amarnic.

GAME CHANGE
JOCUL SE SCHIMBĂ
Regia: Jay Roach
Cu: Woody Harrelson, Julianne Moore, Ed Harris, Ron Livingston, Sarah Paulson
Dramă, SUA, 2012

Această dramă HBO are în centru campania prezidenţială a lui John McCain din 2008.

Această dramă HBO, cu o distribuţie excepţională, se concentrează pe campania prezidenţială a lui John McCain, din clipa în care o alege pe Sarah Palin, guvernatoarea Alaskai, ca mâna sa dreaptă, pâna la înfrângerea lor în alegerile generale.

Bazat pe cartea bestseller a lui Mark Halperin și John Heilemann, “Game Change” ne oferă o perspectivă captivantă asupra campaniei prezidenţiale din 2008 a lui John McCain, de la nominalizarea guvernatorului Alaskai, Sarah Palin, pentru postul de vice-președinte, până la înfrângerea lor în alegerile generale. Povestit prin ochii lui Steve Schmidt, strategul campaniei lui McCain, filmul revizitează momente definitorii ale politicii SUA,. Regizat de Jay Roach și scris de Danny Strong – aceași echipa care a realizat drama HBO “Recount”, câștigătoare a unui premiu Emmy.

GREEN ZONE
ZONA VERDE
Regia: Paul Greengrass
Cu: Matt Damon, Greg Kinnear, Brendan Gleeson, Amy Ryan, Jason Isaacs
Acţiune, SUA, 2011

Un ofiţer al armatei SUA, caută arme de distrugere în masă în Irak.

Matt Damon și regizorul Paul Greengrass fac din nou echipă în acest thriller plin de acţiune. Roy Miller e un ofiţer al armatei SUA, care trebuie să discearnă adevărul printre informaţiile false și să găsească armele de distrugere din Irak.

În anul 2003, după căderea regimului politic al lui Saddam Hussein, Bagdadul este încă ocupat de trupele nord-americane ce încearcă să controleze haosul de pe străzi, iar reprezentanţii Pentagonului vor să îl impună la putere pe irakianul Zubaidi, care a trăit timp de 30 de ani în exil. După ce soldaţii lui special antrenaţi caută fără succes arme chimice de distrugere în masă în diverse locuri din Irak, bazându-se pe informaţiile eronate provenite de la o sursă a carei identitate rămâne secreta, ofiţerul Roy Miller începe să suspecteze faptul că înaltul oficial al Pentagonului, Clark Poundstone, știe mai multe amănunte decât vrea sa recunoască despre motivele reale ale declanșării războiului din Golf. Coroborând datele sale cu cele ale jurnalistei de investigaţii Lawrie Dayne, Roy Miller își propune să îl găsească pe generalul irakian Al Rawi, unul dintre oamenii de incredere ai lui Saddam Hussein, despre care crede că ar putea fi sursa cu numele de cod Magellan. Dezvăluind o conspiraţie politică de proporţii în care sunt implicaţi atât agenţi CIA, cât și diplomaţi nord-americani, Roy Miller decide să publice adevărul despre războiul din Irak în toate ziarele importante din lume. Matt Damon, câștigător al unui premiu Oscar și renumitul regizor Paul Greengrass (The Bourne Supremacy, The Bourne Ultimatum) fac din nou echipă pentru un thriller electrizant.

HALL PASS
Concediu cu învoire de la consoartă
Comedie, SUA, 2011
R: Peter Farrelly, Bobby Farrelly
D: Owen Wilson, Jason Sudeikis, Jenna Fischer, Christina Applegate, Richard Jenkins

Doi soţi au la dispoziţie o saptămână de libertate să facă orice le trece prin cap.

Rick și Fred, doi buni prieteni, sunt căsătoriţi de multă vreme. Atunci când încep să dea semne de neliniște, soţiile lor le acordă un “concediu cu învoire”, adică o săptămână de libertate să facă tot ce le trece prin mintea murdară.

Owen Wilson și Jason Sudeikis interpretează doi buni prieteni care sunt însuraţi de-o veșnicie. Își iubesc soţiile dar, ca mulţi alţi bărbaţi, nu se pot abţine să nu se holbeze la fiecare femeie care le trece prin faţă. Sătule de acest comportament de masculi frustraţi, soţiile lor (Jenna Fischer și Christina Applegate) iau hotărârea curajoasă de a-și revitaliza căsniciile accordându-le soţilor lor o “învoire de la îndatoriile matrimoniale” – adică o săptămână de libertate să facă tot ce le trece prin mintea murdară de bărbaţi însuraţi – fără nicio repercusiune sau reproșuri. La început, celor doi “burlaci pentru o săptămână” nu le vine să creadă ce noroc a dat peste ei, însă descoperă rapid că așteptările pe care le au de la viaţa “single” și de la farmecul lor de amorezi stătuţi n-au nicio legătură cu realitatea.

HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS: PART 1
HARRY POTTER ŞI TALISMANELE MORŞII: PARTEA 1
Regia: David Yates
Cu: Daniel Radcliffe, Bill Nighy, Emma Watson, Richard Griffiths, Rupert Grint
Fantastic, Marea Britanie 2010

Harry, Ron și Hermione caută bucăţi din sufletul lui Voldemort.

Harry, Ron și Hermione caută bucăţi din sufletului lui Voldemort pe care el le-a extras din propria-i fiinţă și le-ascuns în locuri întunecate și îndepărtate. Dacă nu vor fi în stare să le distrugă, Voldemort va rămâne nemuritor.

Harry Potter and the Deathly Hallows / Harry Potter şi Talismanele Morţii, cea de-a şaptea şi ultima din seria aventurilor lui Harry Potter, este realizată în două părţi. În partea întâi, Harry (Daniel Radcliffe), Ron (Rupert Grint) şi Hermione (Emma Watson) pornesc într-o misiune extrem de periculoasă: aceea de a găsi şi a distruge Horcruxurile, cheia imortalităţii Lordului Cap-de-Mort. Singuri, lipsiţi de îndrumarea şi protecţia profesorilor lor, cei trei prieteni trebuie să se bazeze doar pe propriile lor puteri. Forţele Întunericului îi pândesc la fiecare pas. Însă destinul lui Harry fusese deja hotărât în trecut, în acea zi fatidică în care devenise “Băiatul care a supravieţuit.” Acum, Harry este mai aproape ca oricând de momentul pentru care se pregătise din prima zi a intrării sale la Hogwarts: bătălia finală cu Lordul Cap-de-Mort. Prima parte a unui final apocaliptic, emoţionant, frisonant și memorabil, al celei mai populare francize din lume. Pregătiţi-vă să vă luaţi rămas bun de la vrăjitorul Harry, tocilarul miraculos de care o lume întreagă s-a îndrăgostit.

HARRY POTTER AND THE DEATHLY HALLOWS: PART 2
HARRY POTTER ŞI TALISMANELE MORŢII: PARTEA A II-A
Regia: David Yates
Cu: Daniel Radcliffe, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Rupert Grint, Emma Watson
Fantastic, Marea Britanie 2011

Bătălia finală cu Lord Cap-de-mort, care e hotărât să-l distrugă pe Harry…

Harry, Ron și Hermione se pregătesc pentru bătălia finală cu Lord Cap-de-mort, care e hotărât să-l distrugă definitiv pe Harry. Ei trebuie să găsească ultimul Horcrux, înainte ca plănurile malefice ale inamicului lor să se împlinească.

Evenimentul cinematografic al unei generaţii se încheie odată cu capitolul final din monumentala serie “Harry Potter”. În acest final grandios, tensiunea urcă la cote nebănuite, culminând cu bătălia epică dintre Harry Potter și cel mai mare dușman al său, Lordul Cap-de-mort. Lunga călătorie ia sfârșit cu dramatica încleștare între bine și rău. După ce au distrus un Horcrux și au aflat semnificaţia magicelor Talismane ale Morţii, Harry împreună cu Ron și Hermione continuă căutarea celorlalte Horcruxuri, pentru a avea o șansă de a-l distruge pe Cap-de-mort. Însă, spre ghinionul lor, maleficul personaj reușește să pună mâna pe Bagheta de soc și acum vrea cu orice preţ să atace școala Hogwarts și să pună stăpânire pe cele două lumi.

HONEY, I SHRUNK THE KIDS
DRAGĂ, AM MICŞORAT COPIII!
Regia Joe Johnston
Cu: Rick Moranis, Matt Frewer, Marcia Strassman, Kristine Sutherland, Thomas Brown
Comedie, SUA 1989

Un inventator își micșorează, din greșeală, fiul și pe prietenii acestuia.

Un om de știinţă își micșorează, din greșeală, copiii adolescenţi și încă doi băieţi din vecini până la dimensiunea unor insecte. În timp ce tatăl îi caută disperaţi, adolescenţii trebuie să se lupte cu neașteptate pericole minuscule.

Rick Moranis (Ghostbusters, Little Shop Of Horrors) joacă rolul unui inventator prolific a cărui mașină electro-magnetică îi micșorează, accidental, pe copiii săi și pe prietenii lor până la dimensiunea unui vârf de creion! După ce adultul îi aruncă, din greșeală, la gunoi, copiii trebuie să-și facă drum înapoi spre casă trecând printr-o jungla de pericole care se dovedește a fi propria lor grădină – se luptă cu insecte care îi atacă, cu albine malefice, cu mașini de tăiat iarbă și cu multe altele!

HORRIBLE BOSSES
ŞEFI DE COŞMAR
Regia: Seth Gordon
Cu: Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Colin Farrell
Comedie, SUA, 2011

Trei angajaţi exasperaţi plănuiesc să-și omoare șefii insuportabili…

Singurul lucru care le-ar face calvarul zilnic mai tolerabil lui Nick, Kurt și Dale ar fi dispariţia șefilor lor. Așa că ei pun la cale un plan să scape de aceștia… definitiv.

“Şefi de cosmar” ne prezintă povestea lui Nick (Jason Bateman), Kurt (Jason Sudeikis) și Dale (Charlie Day) pentru care viaţa la muncă a devenit un adevărat coșmar. Cum niciunul dintre ei nu-și permite să demisioneze, singurul lucru care le-ar putea ușura existenţa ar fi să-și pună cu botul pe labe șefii abuzivi, interpretaţi de Jennifer Aniston, Colin Farrell și Kevin Spacey. Într-o zi, cei trei prind curaj după câteva pahare și apelează la un fost pușcăriaș (Jamie Foxx) cu care cred ei că vor urzi planul perfect pentru a-i scoate din peisaj pe tirani. Însă, ca de fiecare dată, planurile perfecte nu există decât în teorie, iar suprizele se ţin lanţ.

I DON’T KNOW HOW SHE DOES IT
OARE CUM O REUŞI?
Regia: Douglas Mcgrath
Cu: Sarah Jessica Parker, Pierce Brosnan, Greg Kinnear, Christina Hendricks, Kelsey Grammer
Comedie, SUA 2011

O mamă încearcă să jongleze cu căsătoria, copiii și o slujbă stresantă.

Sarah Jessica Parker, Greg Kinnear și Pierce Brosnan sunt starurile lui I Don’t Know How She Does It, o comedie despre o mamă “eroină” din Boston care jonglează, disperată, cu căsătoria, copiii și o meserie foarte stresantă.

În această comedie romantică, al cărei scenariu îi aparţine celei care ne-a mai delectat cu “Diavolul poartă Prada”, “Matinal cu scandal” şi “27 de rochii”, Sarah Jessica Parker este Kate Reddy, o femeie care e nevoită să jongleze zilnic cu îndatoririle unei cariere de succes în lumea finanţelor, dar şi cu cele de mamă exemplară şi soţie iubitoare. Dar, când soţul ei, Richard (Greg Kinnear) îşi pierde slujba, Kate devine unica sursă de venit în familie şi, ca şi cum asta n-ar fi fost de ajuns, e forţată să suporte şi un şef autoritar şi neînţelegător, dar şi un nou asociat (Pierce Brosnan) care nu se sfieşte să mai adauge şi el o povară pe umerii săi, făcându-i avansuri neruşinate.

IDLE HANDS
MÂINI UCIGAŞE
Regia: Rodman Flender
Cu: Devon Sawa, Seth Green, Elden Henson, Jessica Alba, Vivica A. Fox
Horror, SUA 1999

Un tânăr pierde-vară descoperă că mâna sa e posedată și are intenţii criminale.

Tânărul Anton se trezește într-o dimineaţă și descoperă că ambii săi părinţi au fost decapitaţi și transformaţi în decoraţiuni de Halloween. Spre oroarea lui, își dă seama că mâna sa dreaptă nu-l mai ascultă și e însetată de sânge.

O mână leneșă devine “instrumentul diavolului” în această comedie horror dementă în care Devon Sawa interpretează un drogat suprem a cărui lipsă de ambiţie îl transformă în ţinta favorită a Satanei. Atunci când bătrânul diavol pune mâna pe mâna dreaptă a adolescentului puturos, lucrurile o iau razna și crimele încep să curgă.

KISSING JESSICA STEIN
TENTAŢIILE JESSICĂI STEIN
Regia: Charles Herman-Wurmfeld
Cu: Jennifer Westfeldt, Heather Juergensen, Scott Cohen, Tovah Feldshuh, Jackie Hoffman
Comedie, SUA 2001

Când e vorba despre dragoste, unii dintre noi nu mai judecă.

Jessica Stein e o femeie de afaceri, singură și heterosexuală, care își descoperă impulsuri lesbiene atunci când leagă o prietenie intensă cu carierista Helen Cooper… de care se îndrăgostește.

Traiul fără un partener nu este o problemă ușor de rezolvat pentru Jessica Stein, o femeie atrăgătoare, jurnalistă la un mare ziar. După un șir de relaţii de-a dreptul dezastruoase, căutarea bărbatului perfect pare a fi în zadar. Însă un anunţ mai ciudat din ziar îi atrage atentia și, în cele din urmă, o va duce către jumătatea ei sufletească. Amuzant si sensibil, Tentatiile Jessicăi Stein este “o comedie romantică excelentă” (Rolling Stone), complet ieșită din tipare, care vă va lăsa zâmbind! O comedie romantică, inteligentă si sofisticată.

LAND OF THE LOST
LUMEA PIERDUTĂ
Regia: Brad Silberling
Cu: Will Ferrell, Anna Friel, Danny Mcbride, Jorma Taccone, Matt Lauer
Aventură, SUA 2009

O comedie amplasată într-o lume plină de dinozauri și alte creaturi fantastice.

Dr. Marshall e aspirat într-un vortex spaţiu-timp alături de asistentul său și de un ţărănoi antipatic. În acest univers paralel, trioul se împrietenește cu o primată pe nume Chaka, singurul lor aliat într-o lume plină de dinozauri și de alte creaturi fantastice.

Geniul comic Will Ferrell îl interpretează pe doctorul Rick Marshall, un fizician -paleontolog care a fost discreditat de lumea știinţifică din cauza credinţei sale stridente în călătoria în timp ca leac pentru toate problemele omenirii. După ce ajunge în punctul cel mai de jos al carierei și e nevoit să predea lecţii copiilor de școala primară, doctorul Marshall întâlnește un tânără savantă pe nume Holly (Anna Friel), care îi spune că i-a urmărit îndeaproape munca și că îl consideră un geniu. Animat de entuziasmul ei, doctorul termină de construit o mașină care îi permite să călătorească în timp, colaborând atât cu cu Holly, cât și cu un vânzător cam cretin de artificii pe nume Will. Will îi conduce într-o peșteră ce pare locul potrivit de testare a noii mașini și așa sfârșeșc într-o lume plină de dinozauri, nisip și șoprârle fioroase. După ce rătăcesc dispozitivul care i-a adus în acest univers parallel, încearcă să-l recupereze cu ajutorul lui Chaka (Jorma Taccone), prietenul lor cu aspect de maimuţă pe care l-au cunoscut în acest loc straniu.

LARRY CROWNE
Regia: Tom Hanks
Cu: Tom Hanks, Julia Roberts, Bryan Cranston, Pam Grier, Taraji P. Henson
Comedie, SUA, 2011

Un șomer de vârstă mijlocie se reinventează după ce se întoarce la colegiu.

După ce a fost concediat dintr-un hipermarket, amiabilul Larry (Tom Hanks) se trezește că nu-și mai poate plăti ipoteca și se înscrie la facultatea locală ca s-o ia de la capăt. Acolo întâlnește o profesoară (Julia Roberts) aflată și ea la o răscruce emoţională.

Înainte de a fi demis, amabilul Larry Crowne (Tom Hanks) era angajatul model al unui hipermarket pentru care lucrase încă de când părăsise Marina. Dar acum, cu demisia în braţe, cu ipoteca neplatită și neștiind cu ce să-și ocupe timpul liber apărut pe neașteptate, Larry nu are altă variantă decât să asculte sfatul bunilor săi prieteni și vecini, Lamar (Cedric the Entertainer) și B’Ella (Taraji P. Henson) și să se întoarcă la școală, la colegiul de stat, ca s-o ia de la început.

Aici, Larry intră întru-un grup pitoresc de studenţi – din care fac parte și fermecătoarea Talia (Gugu Mbatha-Raw) și prietenul ei, Dell (Wilmer Valderrama) -, studenţi care vin la cursuri cu scuterele și pe care îi unește speranţa într-un viitor mai bun. Spre marea lui surprindere, Larry face o adevărată pasiune pentru profesoara lui de oratorie, Mercedes Tainot (Julia Roberts), care și-a pierdut înflăcărarea pentru profesorat, așa cum și-a pierdut-o și pe cea pentru soţul ei cel ratat, Dean (Bryan Cranston), dar pentru care Larry va deveni o permanentă sursă de inspiraţie.
“Larry Crowne” este un film despre modul în care dificultăţile recesiunii actuale îl fac pe un om obișnuit să se reinventeze și să descopere o neașteptată șansă în viaţă. Larry Crowne, care are toate motivele să creadă că viaţa lui a ajuns într-un punct mort, va învăţa o lecţie importantă: când crezi că ai pierdut tot ceea ce aveai de preţ, s-ar putea să descoperi un nou motiv pentru a trăi.

LES TUCHE
Familia Tuche
Comedie, Franţa, 2011
R: Olivier Baroux
D: Jean-Paul Rouve, Isabelle Nanty, Claire Nadeau, Théo Fernandez, Sarah Stern

O familie câștigă 100 de milioane de euro la loterie și se mută la Monaco…

Atunci când familia Tuche câștigă 100 de milioane de euro la Euroloterie, totul se schimbă. Acum, membrii ei pot să-și realizeze vizele și să se mute la Monaco.

În Bouzolles, toată lumea cunoaște familia Tuche. Jeff, Cathy și cei trei copiii trăiesc conform credinţei familiei, care spune că omul nu e făcut să muncească. În ciuda lipsei de confort material, par a fi fericiţi. Atunci când ei câștigă 100 de milioane la Euroloterie, totul se schimbă. De acum, își pot realiza visele, mai ales acela de a trăi în Monaco. Familia ar face orice ca să se integreze în lumea celor bogaţi și a aparenţelor, dar nu stăpânesc bine codurile sau spiritual acesteia. Așa că se trezesc în situaţii incredibile, fac greșeli monumentale și împrăștie revoluţia de-a lungul regatului. Totuși, obligaţi să fie ei înșiși, membrii familiei Tuches vor schimba vieţile tuturor celor pe care-i întâlnesc și vor descoperi care le sunt cu adevărat bogăţiile. Conform motto-ului familiei, ei sunt “toţi pentru unul și unul pentru toţi”. La urma urmei, nu banii aduc fericirea.

LIFE AS WE KNOW IT
VIAŢA AŞA CUM E EA
Regia: Greg Berlanti
Cu: Katherine Heigl, Josh Duhamel, Josh Lucas, Christina Hendricks, Hayes Macarthur
Comedie, SUA 2010

Doi adulţi singuri devin, pe neaşteptate, protectorii unei fete orfane.

După o primă întâlnire dezastroasă, Holly şi Messer îşi dau seama că tot ce au în comun e dispreţul pe care-l nutresc unul pentru celălalt şi dragostea pentru fina lor, Sophie. Dar atunci când brusc, Sophie rămâne doar cu ei pe lume, Holly şi Messer trebuie să-şi depăşească diferenţele.

Holly Berenson (Katherine Heigl) este o femeie de afaceri de succes şi Eric Messer (Josh Duhamel) un promiţător director de televiziune sportivă. După o primă întâlnire amorousă dezastroasă, singurul lucru pe care îl au în comun e dispreţul pe care-l nutresc unul pentru celălalt şi dragostea pentru fina lor, Sophie. Atunci când ambii părinţi ai lui Sophie sunt ucişi într-un tragic accident, Holly şi Eric sunt informaţi că au fost desemnaţi prin testament să aibă grijă de Sophie, în cazul unui dezastru neprevăzut. Acum, când sunt tot ce mai are Sophie pe lume, Holly şi Messer sunt forţaţi să-şi depăşeacă diferenţele. Vor trebui să-şi coordoneze noile vieţi şi să încerce să se împace unul cu celălalt. Nu va fi deloc uşor, dar cumva, în ciuda programelor care se bat cap în cap şi a schimbărilor de viaţă drastice, cei doi vor încearca să găsească un teren comun în timp ce trăiesc sub acelaşi acoperiş şi se confruntă cu toate problemele vieţii de cuplu – fără măcar să fie unul.

LOTTERY TICKET (2010)
BILETUL DE LOTERIE
Regia: Erik White
Cu: Bow Wow, Brandon T. Jackson, Naturi Naughton, Keith David, Ice Cube
Comedie, SUA 2010

E tare amuzant până unde sunt în stare să meargă oamenii atunci când la mijloc sunt bani.

Chiar înainte de un weekend liber prelungit, Kevin Carson află că a câștigat 370 milioane dolari. Se teme că vecinii săi vor veni să-i bată la ușă în momentul în care vor afla de imensul său câștig. Şi are dreptate…

Kevin Carson (Bow Wow), un tânăr ce trăiește într-o locuinţă socială, e un tip oarecare.. până în momentul în care câștigă la loterie 370 de milioane de dolari. Asta-i vestea cea bună. Vestea cea proastă e că biroul loteriei e închis pentru weekend-ul de 4 iulie așa că, înainte de a-și putea colecta premiul, Kevin trebuie să găseasă modalităţi prin care să ţină secretă averea sa și să supravieţuiască pentru următoarele trei zile. Cum vestea norocului său se propagă în întreaga comunitate ca un pârjol, Kevin descoperă repede ce-i bun, ce-i rău și ce-i mai sinistru la prietenii și vecini săi. Fetele care nu-i dădeau nicio atenţie încep să-l fugărească. Toată lumea vreo bani– inclusiv reverendul, cămătarul local și niște foști pușcăriași foarte ameninţători și care nu acceptă niciun refuz. Stresat și mereu pe fugă, el ajunge să se îndoiască până și de intenţiile prietenului său cel mai bun. Începe, de asemenea, să-și dea seama ce putere posedă și ce ar putea însemna acest bilet de loterie pentru el, pentru viitorul său și pentru comunitate. E amuzant să vezi de ce sunt în stare oamenii atunci când la mijloc e o avere.

LOVE AND BASKETBALL
DRAGOSTE ŞI BASCHET
Regia: Gina Prince-Bythewood
Cu: Omar Epps, Sanaa Lathan, Alfre Woodard, Dennis Haysbert, Debbi Morgan
Dramă, SUA, 2000

Monica și Quincy au amândoi 11 ani și ambii vor să joace în NBA…

Quincy și Monica sunt prieteni din copilărie și atleţi talentaţi care iubesc basket-ul și unul pe celălalt. Cum fiecare își urmează visul de-a se întrece în sporturile profesionale, au de-a face cu multe obstacole.

Vecini de pe vremea când erau abia copii, Quincy și Monica se îndrăgostesc la adolescenţă și își dau seamă că au aceeași pasiune devoratoare pentru baschet. Calităţile lor individuale în acest sport îi conduc în direcţii diferite în liceu și în colegiu, iar cuplul trebuie să se lupte ca să-și ţină vie relaţia atunci când devin atleţi profesioniști de succes.

LOVERBOY (2011)
Regia: Catalin Mitulescu
Cu: George Pistereanu, Ada Condeescu, Ion Besoiu, Clara Voda, Bogdan Dumitrache
Dramă, SUA 2011

Prima dragoste n-a fost niciodată mai periculoasă.

Luca are 20 de ani şi trăieşte într-un orăşel de pe malul Dunării. El seduce fete şi apoi le trimite reţelelor de trafic uman din Constanţa, oraş-port la Marea Neagra. Viaţa lui e pe cale să se schimbe atunci când o întâlneşte pe Veli…

Luca (20) seduce fetele şi apoi le vinde prietenilor săi din portul Constanţa. Atunci când o întâlneşte pe fermecătoarea Veli, Luca, “loverboy”-ul fără scrupule, se îndrăgosteşte. E vara. Pe Dunăre, muzica e asurzitoare, maşinile sunt “bengoase” şi fetele sunt bronzate. Veli fuge de acasă în braţele lui Luca. Prima dragoste n-a fost niciodată mai periculoasă.

NEVER LET ME GO
SĂ NU MĂ PĂRĂSEŞTI
Regia: Mark Romanek
Cu: Carey Mulligan, Andrew Garfield, Keira Knightley, Sally Hawkins, Charlotte Rampling
Dramă, Marea Britanie, 2010

Un grup de studenţi descoperă ceva îngrozitor despre ei înșiși.

Ruth, Kathy şi Tommy şi-au petrecut copilăria într-un internat idilic din Anglia. Pe măsură ce cresc, işi dau seama că trebuie să se împace cu puternica iubire ce îi leagă, în timp ce se pregătesc pentru teribila realitate ce îi aşteaptă.

În Never Let Me Go, mult preţuitul său roman, prozatorul Kazuo Ishiguro a creat o poveste remarcabilă de dragoste, plină de durere și de adevăruri ascunse. În carte, autorul pune o întrebare fundamentală: ce ne face cu adevărat umani? Regizorul Mark Romanek și scriitorul Alex Garland transpun pe ecran povestea emoţionantă, revelatoare și obsedantă a lui Ishiguro. Kathy, Tommy și Ruth trăiesc într-o lume și un timp ce ne pare familiar, dar cumva diferit de realitatatea pe care o cunoaștem. Ei cresc la Hailsham, un internat englez aparent idilic. Atunci când părăsesc școala, sunt avizi să exploreze lumea reală. Dar visele lor de libertate sunt curând strivite, pentru că află că nu sunt nimic altceva decât clone create special pentru prelevarea de organe. Acum, în afară faptului că se confruntă cu propria lor mortalitate, toţi trei trebuie să facă faţă unei existenţe pline de emoţii și de dorinţe neîmplinite și să se obișnuiască cu ideea futilităţi propriilor vieţi.

ONE DAY
O SINGURA ZI
Regia: Lone Scherfig
Cu: Anne Hathaway, Jim Sturgess, Patricia Clarkson, Ken Stott, Romola Garai
Dramă, SUA 2011

Într-o singură zi, Emma și Dexter încep o prietenie ce va dura o viaţă.

Emma și Dexter se întâlnesc în noaptea în care sărbătoresc absolvirea universităţii. De-a lungul anilor, pe măsură ce se maturizează separat și vieţile lor iau direcţii diferite, cei doi descoperă că aparţin unul altuia.

Douăzeci de ani. Doi oameni… O poveste de iubire.

One Day este o dramă romantică regizată de Lone Scherfig (An Education) după un scenariu de David Nicholls, care-și adaptează propriul roman omonim.

După ce au fost împreună o singură zi, pe 15 iulie 1988, ziua absolvirii facultăţii, Emma Morley (Anne Hathaway, nominalizată la Oscar) şi Dexter Mayhew (Jim Sturgess din Across the Universe), între cei doi se înfirpă o prietenie care va dura o viaţă. Ea este o fată provenită din clasa muncitoare, cu principii şi ambiţii, care visează să facă lumea mai bună. El este un playboy dintr-o familie înstărită, care visează că lumea va fi terenul lui de joacă. În cele două decenii care urmează, cei doi îşi trăiesc relaţia prin intermediul a mai multor zile de 15 iulie. Împreună sau separat, îi vedem pe Dex şi Em prieteni la bine şi la greu, cu speranţe şi vise năruite, cu clipe fericite sau cu lacrimi în ochi. Undeva de-a lungul acestei călătorii, cei doi îşi dau seama că sunt făcuţi unul pentru celălalt. Pe măsură ce semnificaţia acelei zile din 1988 li se dezvăluie, Em și Dex încep să priceapă natura iubirii şi a vieţii.

PIE IN THE SKY
VISE ÎMPLINITE
Regia: Bryan Gordon
Cu; Josh Charles, Anne Heche, John Goodman, Christine Lahti, Peter Riegert
Comedie, SUA 1996

Atunci când vine vorba de sex, dragoste și trafic, sincronizarea e cea mai importantă.

Cele două pasiuni de-o viaţă ale lui Charlie sunt evitarea ambuteiajelor și Amy, o dansatoare care i-a fost, odată, vecină. Charlie descoperă că viaţa e ca o autostradă: odată ce te pornești, nu te mai poţi opri.

Când vine vorba despre sex, iubire sau trafic, sincronizarea este cea mai importantă. Dacă aveți dubii, întrebați-l pe Charlie Dunlap. El și Amy s-au cunoscut în copilărie, iar acum destinele lor se întersectează din nou, dar ceva pare să nu meargă chiar așa cum și-ar dori… Ea își dorește ceva, iar el visează la altceva. Oare vor reuși cei doi să fie până la urmă pe aceeași frecvență? Din distribuție, John Goodman, Christine Lahti, Peter Riegert, Christine Ebersole, Bob Balaban și Wil Wheaton.

PROM (2011)
Balul de absolvire
Dramă, SUA, 2011
R: Joe Nussbaum
D: Aimee Teegarden, Thomas Mcdonell, Devaughn Nixon, Danielle Campbell, Yin Chang

Un grup de adolescenţi se pregăteşte pentru balul de absolvire.

Câteva poveşti se intersectează într-un liceu, pe măsură ce marea petrecere de absolvire se apropie. Prom descrie pasajul fragil dintre liceu şi independenţă, acolo unde unele relaţii se destramă şi altele iau naştere.

În Prom, fiecare cuplu are o poveste şi niciuna nu seamănă cu alta. Câteva destine se intersetează pe fundalul unui liceu, pe măsură ce marea petrecere de absolvire sa apropie. Prom descrie pasajul fragil dintre liceu şi independenţă, acolo unde unele relaţii se destramă şi altele iau naştere. Nova Prescott (Aimee Teegarden) este implicată într-o bătălie a voinţelor pentru că se trezeşte atrasă de băiatul nepotrivit. Colegii săi Mei (Yin Chang) şi Tyler (De’Vaughn Nixon) ascund secrete, în timp ce alţii se confruntă cu nesiguranţa şi cu anticiparea ce înconjoară unul dintre evenimentele centrale ale liceului. Până la urmă, balul de absolvire se ţine într-o singură şi irepetabilă noapte.

REAL STEEL
PUMNI DE OŢEL
Regia: Shawn Levy
Cu: Hugh Jackman, Evangeline Lilly, Dakota Goyo, Anthony Mackie, Kevin Durand
Acţiune, SUA, 2011

Într-un viitor nu foarte îndepărtat, boxul a devenit high-tech.

Amplasat într-un viitor apropiat, când boxul cu roboţi a devenit un sport foarte popular, un promoter fără noroc crede că poate face un campion dintr-un robot dezasamblat. În plus, descoperă că are un fiu de 11 ani care vrea să-l cunoască.

O dramă amplasată într-un viitor în care boxul a devenit un sport hi-tech și în care roboţi cu aspect umanoid luptă pentru distracţia publicului. Hugh Jackman interpretează rolul unui fost luptător ce a pierdut şansa la titlu în momentul în care boxul între oameni a devenit un sport ilegal, deoarece era prea violent. Luptătorii din ring sunt înlocuiţi de roboţi de o tonă în greutate şi 2,5 metri înălţime, ce preiau acţiunea în ring. Charlie Kenton trebuie să supravieţuiască în această lume nouă a sportului. El achiziţionează roboţi uzaţi, în încercarea de a pregăti unul care să câştige titlul. Cu ajutorul fiului său nelegitim, Max, va descoperi un robot care pare sortit să câştige mereu, iar acest lucru le dă mari speranţe. Charlie şi Max primesc o ultimă şansă de-a reintra în cărţi.

RECTO/VERSO (AKA. RETROVERSO)
Faţă-verso
Comedie, Franța, 1999
R: Jean-Marc Longval
D: Smaïn, Michel Muller, Linda Hardy, Sophie Forte, Bernadette Lafont

Pentru a obține o slujbă, un star TV șomer pretinde că este homosexual.

După ce a fost pe nedrept concediat, un prezentator TV celebru ajunge plin de datorii, fiind în pragul falimentului. În această situație-limită, el pretinde că este homosexual pentru a putea obține un job la un canal guy.

Pentru că și-a pierdut slujba de prezentator TV, Fred începe să își facă griji, gândindu-se că asta ar putea însemna sfârșitul cariereisale. Astfel, pentru a se salva de la faliment, el pretinde că este homosexual și este angajat la un canal TV guy. Deși credea că a trecut de ceea ce era mai greu, pentru Fred abia acum apar problemele reale, deoarece începe să primească avansuri din partea noului său angajator. Singura șansă a prezentatorului este aceea de a reuși să îl convingă pe naivul văr de la țară, Joël, să pretindă că este partenerul său. Evident că, în loc să rezolve din probleme, viața lui va deveni din ce în ce mai complicată.

RIO
Rio
Animaţie, SUA, 2011
R: Carlos Saldanha

Un papagal dintr-o specie rară evadează din colivie și pleacă spre Rio.

Blu, un papagal macao domestic dintr-un orășel din Minnesota, se bucură de o viaţă confortabilă alături de stăpâna sa. Atunci când află de Jewel, un alt macao ce trăiește în Rio de Janeiro, el pleacă s-o găsească pe femela “visurilor sale”.

Blu, un papagal macao, specie foarte rară cu pene de culoare albastră, duce un trai plictisitor, dar confortabil, într-o colivie plasată într-o locuinţă dintr-un orașel din Minnesota și meditează cu tristeţe la faptul că este singurul exemplar rămas în viaţă și, din acest motiv, incapabil să se reproducă și să asigure continuitatea speciei. Atunci când blândul, amuzantul și lașul papagal Blu află că o femelă din specia lui a fost văzută în Brazilia, decide să renunţe la stilul de viaţă lipsit de griji și să pornească într-o călătorie palpitantă spre Rio de Janeiro pentru a o cunoaște pe curajoasa și independenta Jewel. Numai că întâlnirea celor doi papagali nu se transformă în dragoste la prima vedere din cauza diferenţele de personalitate și papagalul domestic este forţat să își învingă fobia de zbor pentru a o cuceri pe femela râvnită. Aventurile distractive și periculoase prin care trec Jewel și Blu, împreună cu înţeleptul tucan Rafael, îi ajută să înţeleagă valoarea prieteniei, a iubirii și a necesităţii de a accepta provocările vieţii.

SCOOBY-DOO! CURSE OF THE LAKE MONSTER
Scooby-Doo: Blestemul monstrului din lac
Comedie, SUA, 2011
R: Brian Levant
D: Robbie Amell, Kate Melton, Hayley Kiyoko, Nick Palatas, Ted Mcginley

Fred, Velma, Daphne, Shaggy și Scooby Doo își iau slujbe de vară.

Fred, Velma, Daphne, Shaggy și Scooby Doo își iau slujbe de vară la un club de vacanţă, dar descoperă că acolo se întâmplă lucruri stranii care aruncă o umbră asupra orașului: oamenii declară că sunt terorizaţi de un monstru broască.

În timp ce se îndreaptă spre slujbele lor de vară dintr-un club de vară deţinut de unchiul lui Daphne, gașca Mystery Inc. descoperă că pe lac au loc întâmplări stranii: există pietre de lună mistice, personaje înfricoșătoare și un monstru broască care terorizează orașul. Bunii prieteni sunt încojuraţi de mister, dar și de romance. Doar cei patru neînfricaţi – Fred, Daphne, Velma, Shaggy și Scooby-Doo – pot destrăma blestemul Lacului Monstru.

SLUMS OF BEVERLY HILLS
Cocioabele din Beverly Hills
Comedie, SUA, 1998
R: Tamara Jenkins
D: Natasha Lyonne, Alan Arkin, Marisa Tomei, Eli Marienthal, David Krumholtz

Niciodată să nu vă grăbiți să judecați o fată după adresa unde locuiește.

Tinseltown,1976. Povestea regizată de către Tamara Jenkins este centrată pe viața unei adolescente și a familie sale. Pentru că dorește să își vadă copiii la școli bune, tatăl familiei ia decizia de a se muta cu toții într-o dărăpănătură din Beverly Hills.

Familia lui Vivian nu are nici un ban, iar ei sunt în Beverly Hills și se mută dintr-o casă ieftină într-una și mai ieftină, deoarece tatăl lor dorește ca ei să învețe la școlile din oraș. Cel care le trimite bani, ajutându-i să supraviețuiască este unchiul Mickey. După ce fiica acestuia, Rita, fuge dintr-un azil, tatăl lui Vivian se oferă să îi ofere adăpost. Din acest moment, cea care trebuie să aibă permanent grijă de Rita este Vivian. Însă, adolescenta are și ea propriile preocupări: are curiozități legate de sex, a pus ochii pe un tip mai mare din vecini, a moștenit sânii generoși ai mamei sale și își dorește o familie care să nu o facă de râs. Oare va reuși Vivian să aibă grijă de Rita, să îl vadă pe unchiul Mickey fericit și să fie mulțumită cu trupul ei și cu familia pe care o are?

SMOKE SCREEN (2010)
PARAVANUL DE FUM
Regia: Gary Yates
Cu: Jaime Pressly, Currie Graham, Garwin Sanford, Larissa Laskin, Blu Mankuma
Poliţist, SUA, 2010

O reporteră de televiziune se trezește implicată într-o investigaţie criminală.

Reportera Britt Shelley se trezește, șocată, alături de cadavrul detectivului Jay Burgess și devine suspectă în ochii poliţiei. Cu cinci ani mai devreme, Raley, prietena ei de-o viaţă, s-a trezit și ea lângă un mort.

Inspirat din romanul electrizant al faimoasei autoare Sandra Brown. Reportera de televiziune Britt Shelley (Jaime Pressly) a devenit faimoasă după ce a dezvăluit adevărurile din spatele unui incendiu de la o secţie de poliţie și i-a deconspirat pe cei care au încercat să le mușamalizeze. Cinci ani mai târziu, Britt se trezește în pat cu cadravrul unuia dintre detectivii implicaţi în poveste, fără să-și amintească nimic din ce s-a întâmplat. Acum, ea e prinsă într-un păienjeniș de corupţie ce implică nu numai departamentul de poliţie, dar și jucătorii politici majori care au foarte mult de pierdut dacă adevărul iese la iveală.

SOURCE CODE
TRANSFER DE IDENTITATE
Regia: Duncan Jones
Cu: Jake Gyllenhaal, Michelle Monaghan, Vera Farmiga, Jeffrey Wright, Michael Arden
Acţiune/SF, SUA 2011

Un soldat se trezeşte că are misiunea de-a găsi o bombă într-un tren din Chicago.

Atunci când capitanul Stevens (Jake Gyllenhaal) se trezeşte în trupul unui bărbat necunoscut, el descoperă că face parte dintr-un program guvernamental experimental intitulat “Source Code” şi că are un rol crucial în găsirea unei bombe plasate într-un tren de navetişti din Chicago.

Atunci când căpitanul Colter Stevens (Jake Gyllenhaal) se trezeşte în corpul unui bărbat necunoscut, descoperă că e implicat în misiunea de-a găsi un terorist care a plantat o bombă într-un tren de navetişti din Chicago. El face parte dintr-un experiment intitulat "Source Code”, un program care îi permite să preia identitatea altui bărbat, în ultimele 8 minute ale vieţii sale. Cum teroristul vizează şi o a doua ţintă, de proporţii mult mai mari, şi ameninţă, astfel, să ucidă milioane de oameni în centrul oraşului Chicago, Colter va trebui să retrăiască incidentul din nou şi din nou, adunând indicii de fiecare dată, până când va fi în stare să rezolve misterul omului care plantează bombele şi să prevină următorul atac. Plin cu întoarceri de situaţie uluitoare şi un suspans care-ţi taie respiraţia, Source Code e un action-thriller hiper-inteligent realizat de Duncan Jones (Moon).

STEALTH
STEALTH – PERICOL INVIZIBIL
Regia: Rob Cohen
Cu: Josh Lucas, Jessica Biel, Jamie Foxx, Sam Shepard, Richard Roxburgh
Acţiune, SUA, 2005

Un avion de vânătoare fără pilot ameninţă să declanșeze un război nuclear.

Marina americană construiește un avion de vânătoare pilotat de un computer. Avionul e plasat pe un portavion din Pacific ca să înveţe strategii de luptă de la piloţii umani aflaţi la bord. Dar computerul dezvoltă o minte a sa proprie…

În Stealth, filmul de aventuri al regizorului Rob Cohen, câţiva piloţi ai marinei americane fac parte dintr-o divizie de elită ce pilotează avioane de vânătoare secrete de tip “stealth”. Sunt cei mai buni dintre cei mai buni și sunt conștienţi de acest fapt. Comandantul lor, cap. George Cummings (Sam Shepard) prezintă echipei pe noul lor camarad de zbor – un UCAV (Vehicul aerian de luptă automatizat), poreclit „EDI”. Deși Ben ezită să „scoată omul din ecuaţia războiului”, Cummings ordonă echipei să efectueze prima lor misiune reală alături de „EDI”. Spre amuzamentul lor, „EDI” se dovedește a fi un co-echipier excelent, iar ei își neutralizează cu succes ţinta de luptă. Dar pe drumul de întoarcere spre bază, „EDI” este lovit de fulger. Creierul artificial al avionului se dezvoltă într-un mod pe care creatorul său nu l-ar fi putut prevedea niciodată. În ciuda rezervelor lui Ben și ale lui Henry, Cummings declară că „EDI” este gata să se alăture din nou echipei în aer. În următoarea lor misiune împotriva unui dictator militar înarmat cu arme nucleare dintr-o îndepărtată provincie din China, problemele serioase apărute la circuitele “creierului” lui „EDI” nu fac decât să se agraveze. Ben decide că riscurile unei misiuni de luptă în aceste condiţii sunt superioare securităţii lui, a lui Henry si mai ales a Karei, de care este pe cale să se îndrăgostească. Atunci când părăsește misiunea, „EDI” încalcă ordinele și execută atacul de unul singur. În plus, computerul decide să execute o misiune ultra-secretă care, daca va avea succes, ar putea evolua într-un Armageddon nuclear mondial. Şi doar Ben îl poate preveni.

SUCKER PUNCH (2011)
SUCKER PUNCH: EVADARE DIN REALITATE
Regia: Zack Snyder
Cu: Emily Browning, Abbie Cornish, Jena Malone, Vanessa Hudgens, Jamie Chung
Fantastic, SUA 2011

Cinci fete se bat și cu șerpi, și cu samurai, ca să se elibereze.

Povestea fantastică a unei tinere paciente de la psihiatrie care evadează într-o lume fantastică extrem de vie, acolo unde convinge alte patru fete să i se alăture și scape de cumpliţii lor torţionarii lor, înainte de-a fi prea târziu.

Închide ochii și e posibil ca realitatea în care te vei trezi să fie cu totul alta! Pregătește-te să treci dincolo de spaţiu sau timp în Sucker Punch: Evadare din realitate! Pentru a evada din crunta realitate în care trăiește, cea a captivităţii într-un ospiciu de nebuni, o tânără se refugiază în propria imaginaţie. Închisă împotriva dorinţei ei, Babydoll (Emily Browning) nu și-a pierdut speranţa de a scapă de acolo. Hotărâtă să lupte până la capăt pentru a-și recâștiga libertatea, aceasta le cooptează pe alte patru fete – Rocket (Jena Malone), Blondie (Vanessa Hudgens), Amber (Jamie Chung) și Sweet Pea (Abbie Cornish) – pentru a scăpa de cei care le ţin captive. Conduse de Babydoll, cele cinci se aventurează într-o călătorie în propria imaginaţie. Într-o lume virtuală unde regulile jocului se schimbă, ele beneficiaza și de ajutorul lui Wise Man (Scott Glenn) pentru a descoperi toate indiciile și a câștiga bătălia, succes care le va aduce, în cele din urmă, mult dorita libertate.

TATAL FANTOMA (AKA. THE PHANTOM FATHER)
Regia: Lucian Georgescu
Cu: Marcel Iures, Mihaela Sirbu, Mihai Constantin, Valer Delakeza, Mimi Branescu
Dramă, România 2011

Un profesor american vrea să-și descopere rădăcinile în munţii Carpaţi.

Un profesor american întoarce spatele prezentului și pornește într-o aventură în trecut, înapoi în “Lumea veche”. În timp ce călătorește prin Transilvania și Bucovina, el încearcă să descopere originea tatălui și a unchiului său.

Profesorul american Robert Traum își ia un concediu de un an și, renunțând la un prezent lipsit de surprize, decide să îmbrățișeze o aventură ce are strânsă legătură cu trecutul. Întors pe bătrânul continent, Robert încearcă să descâlcească misterul ce învăluie originile tatălui și unchiului său, faimoșii frați Traum: Rudolf, un celebru romancier, și Samuel, odinioară mare gangster la Chicago. În timpul călătoriei sale prin nordul României, Robert o cunoaște pe Tania, șefa Arhivelor Bucovinei. Împreună, cei doi încearcă să-l găsească pe Sami, ultimul prieten al familiei Traum aflat încă în viață, proiecționist la un mic cinematograf prăfuit de provincie. Sosirea lui Robert e providențială, căci Sami tocmai a fost izgonit din cinema de către un politician local pus pe căpătuială și implicat în afaceri cu mafia ucrainiana… Treptat, Robert îl va ajuta pe Sami să-și recupereze cinematograful, iar bătrânul îl va ajuta pe Robert să-și recupereze identitatea.

THE CLIENT LIST
LISTA CLIENŢILOR
Regia: Eric Laneuville
Cu: Jennifer Love Hewitt, Teddy Sears, Sonja Bennett, Lynda Boyd, Chelah Horsdal
Dramă, SUA 2010

O fostă câştigătoare a unui concurs de frumuseţe e nevoită să se prostitueze ca să-şi întreţină familia.

O fostă câştigătoare a unui concurs de frumuseţe e forţată să-şi ia o slujbă într-un salon de masaj, atunci când familia ei e pe cale să-şi piarda casa pentru că soţul ei devine incapabil de muncă. Însă, curând, află că clienţii săi îşi doresc mai mult decât o simplă atingere.

Amplasat într-un orăşel din Texas, povestea se concentrează pe o fostă câştigătoare a unui concurs de frumuseţe (Jennifer Love Hewitt), acum mamă a trei copii, care se trezeşte că nu mai poate să-şi plătească ratele la casă după ce un accident îl face pe soţul inapt de muncă. Convinsă că o persoană atât de drăguţă ca ea nu merită să fie săracă, ea îşi ia o slujbă într-un salon de masaj, doar ca să descopere că bărbaţii care-i sunt clienţi doresc ceva mai mult decât o simplă atingere.

THE EXPRESS
EXPRESUL
Regia: Gary Fleder
Cu: Dennis Quaid, Rob Brown, Omar Benson Miller, Charles S. Dutton, Clancy Brown
Dramă, SUA, 2008

O dramă inspirată din viaţa jucătorului de fotbal american Ernie Davis.

Filmul se inspiră dintr-o poveste reală, urmărind viaţa lui Ernie Davis (1939-1963), un erou al fotbalului american universtar, primul afro-american care a câştigat trofeul Hisman.

Pelicula “Expresul” este inspirată de povestea reală a unui adevărat erou american. Filmul începe cu umilele începuturi ale lui Ernie Davis, cel care a depăşit limite nebănuite, devenind primul afro-american care a câştigat trofeul Heisman, cel mai important titlu. Jucător remarcabil pe teren, Davis a ignorat cutumele rasiste ale acelor vremi, devenind un simbol al drepturilor civile, o mişcare ce, în anii ’60, a împărţit America în două.

THE FIRST $20 MILLION IS ALWAYS THE HARDEST
PRIMELE 20 DE MILIOANE
Regia: Mick Jackson
Cu: Adam Garcia, Rosario Dawson, Jake Busey, Enrico Colantoni, Ethan Suplee
Comedie, SUA 2002

Un designer ambiţios de computere ghidează un trio inadaptaţi geniali.

Un tânăr frustrat de cariera lui, își dă demisia ca să-și schimbe viaţa. Acum, Andy e însărcinat de o companie de research să construiască un computer de 99$ cu ajutorul unei echipe de inadaptaţi geniali.

Cu primele 20 miloane e mai greu este o comedie amuzantă despre boom-ul companiilor e-commerce de la sfârșitul anilor ’90, o poveste despre un tânăr director de marketing care renunţă la funcţia sa dintr-o companie din Sillicon Valley pentru a-și urma visul de a inventa și lansa pe piaţă computerul de 99 $. Pentru acest lucru, își angajează un trio de genii ușor disfuncţionale.
Proiectul se dovedește a fi unul fără șanse, însă doar până când vecina sexy a lui Andy (Rosario Dawson) revitalizează atât afacerea, cât și apetitul sexual al tânărului antreprenor.

THE LXD: THE LEGION OF EXTRAORDINARY DANCERS – SECRETS OF THE RA
LXD: LEGIUNEA EXTRAORDINARILOR DANSATORI – SECRETELE LUI RA
Regia: Jon M. Chu
Cu: Luis Rosado, Christopher Scott, Harry Shum Jr., Aja George, Terence Dickson
Muzical, SUA, 2011

Oameni aparent obișnuiţi descoperă că au un extraordinar talent la dans.

Pelicula face cronica călătoriei unor indivizi cu talent uluitor la dans care se grupează ca să se lupte cu facţiuni rivale, într-o poveste mitologică, epică, ce descrie diversele stiluri de dans într-un lume hip-hop a viitorului.

Evoluţia dansului începe în provocatorul The Lxd. Povestea din film face cronica călătoriei unor oameni aparent obișnuiţi care descoperă că au puteri extraordinare și că trebuie să participe într-un război epic dintre bine și rău.
Această aventură uluitoare are în centru câţiva dintre cei mai buni dansatori ai lumii. Ei au super-puterile denumite “Ra”, însă și dușmanii aprigi în ligă, mai précis grupările “Boul” și “Umbra”. The Lxd conţine mișcări incredibile de dans care l-au transformat într-un fenomen pop-cultural și într-una dintre cele mai anticipate serii web făcute vreodată.

THE LXD: THE LEGION OF EXTRAORDINARY DANCERS – THE UPRISING BEGINS
LXD: LEGIUNEA EXTRAORDINARILOR DANSATORI – REVOLTA ÎNCEPE
Regia: Jon M. Chu
Cu: Luis Rosado, Christopher Scott, Harry Shum Jr., Aja George, Terence Dickson
Muzical, SUA, 2011

Oameni aparent obișnuiţi descoperă că au un extrordinar talent la dans.

Pelicula face cronica călătorii unor indivizi cu un talent uluitor la dans care se grupează ca să se lupte cu facţini rivale, într-o poveste mitologică, epică, ce descrie diversele stiluri de dans într-un lume hip-hop a viitorului.

Această aventură uluitoare are în centru unii dintre cei mai talentaţi dansatori ai lumii. Mai întâi, îl avem pe rebelul Trevor Drift care descoperă un secret periculos al familiei, pe Specimen, un fost soldat care fuge de trecutul său sumbru și pe modestul erou Elliot Hoo bântuit de nou descoperitele sale talente supranaturale. Cu toţii sunt chemaţi să-și împlinească destinul și să se alăture “Legiunii”. The Uprising Begins pune în lumină extraordinare talente coregrafice care l-au transformat într-un fenomen pop cultural și într-una dintre cele mai anticipate serii web lansate vreodată.

THE NUTTY PROFESSOR
PROFESORUL TRĂSNIT
Regia: Tom Shadyac
Cu: Eddie Murphy, Jada Pinkett, James Coburn, Larry Miller, Dave Chappelle
Comedie, SUA 1996

Superstar-ul comic Eddie Murphy interpretează un om de știinţă super-obez.

Superstar-ul comic Eddie Murphy este profesorul Sherman Klump, un om de știinţă obez, care se îndrăgostește de adorabila Carla Purty. Disperat să slăbească, Klump inventează o substanţă care îl transformă în antipaticul Buddy Love.

Exersaţi-vă mușchii abdominali pentru că Eddie Murphy, care interpretează aici nu mai puţin de șapte roluri, susţine "performanţele" carierei sale în această comedie savuroasă, cu accente Jekyll și Hyde.

Murphy joacă în rolul timidului Sherman Klump, un profesor de genetică genial și inimos, "incapacitat caloric". Când frumoasa Carla Purty (Jada Pinkett) capăta un post în cadrul facultăţii, Sherman încearcă cu disperare să mai reducă din cele 180 de kilograme pentru a-i cuceri inima. Astfel, cu o sorbitură din serul experimental pentru slăbit, Sherman devine "Buddy Love", un Don Juan trăncănitor, plin de sine și fără pungi de grăsime. Dar atât poţiunea, cât și Buddy, se dovedesc a fi de necontrolat, iar Sherman își dă seama că a creat un monstru! Va reuși oare Sherman să-l oprească pe alter ego-ul sau impulsive, înainte să fie prea tarziu, ori Buddy va fi cel care râde la urma?
Cu efecte speciale incredibile, cu o coloana sonoră excelentă și cu participarea actorilor James Coburn, Larry Miller, Dave Chapelle și John Ales, acest hit incredibil de amuzant face cât greutatea lui în hohote de râs.

THE RITE
RITUALUL
Regia: Mikael Håfström
Cu: Anthony Hopkins, Colin O’Donoghue, Alice Braga, Ciarán Hinds, Rutger Hauer
Thriller, SUA, 2011

Filmul ne arată că diavolul a ajuns până și în cele mai sfinte locuri de pe Pământ.

“The Rite” îl urmărește pe scepticul student la teologie Michael Kovak care, fără voia lui, ajunge la școala de exorcism de la Vatican. Acolo, Michael întâlnește un preot deloc ortodox care îl arată partea întunecată a credinţei.

Inspirat din fapte reale, filmul “The Rite” are la bază cartea omonima scrisă de jurnalistul Matt Baglio. Fascinat de ritualurile de exorcizare, tânărul Michael Kovak (Colin O’Donoghue) se îndreaptă către Vatican, locul unde întrebarile sale ar putea primi un răspuns. Considerând aceste practici mai degrabă nefondate și mizând mai mult pe latura psihiatrică a tratamentului, Michael va fi atras extrem de repede într-o lume pe care nu o înţelege încă pe deplin. Iniţiat de preotul Lucas (Anthony Hopkins), acesta va descoperi treptat feţele întunecate ale credinţei. Sub îndrumarea acestui părinte, care a performat mii de exorcizări, armura lui Michael începe să se crape. El e atras într-un caz tulburător ce pare a transcende chiar și puterile preotului Lucas și ia cunoștinţă cu un fenomen pe care știinţa nu poate să-l explice sau să-l controleze și care îl forţează să se îndoiască de credinţa sa.

THE SMURFS
ŞTRUMFII
Regia: Raja Gosnell
Cu: Hank Azaria, Jayma Mays, Sofía Vergara, Neil Patrick Harris
Animaţie, SUA, 2011

Ştrumfii se trezesc transportaţi brusc în Central Park din New York.

Atunci când ticălosul vrăjitor Gargamel îi alungă pe ștrumfii cei micuţi și albaștri din satul lor, ei nimeresc în lumea magica a orașului New York. Acum, ștrumfii trebuie să se reîntoarcă acasă înainte ca Gargamel să le dea de urmă.

Lumea noastră este pe cale să fie ștrumfita! Atunci când, aflat pe urmele lor, diabolicul vrăjitor Gargamel îi prinde pe micuţii ștrumfi în afara satului lor, aceștia sunt aruncaţi printr-un portal magic tocmai în lumea noastra și aterizează în inima New York-ului, chiar în Central Park. Înalţi cât trei mere puse unul peste altul și captivi în marea metropolă poreclită the Big Apple (Marele măr), piticii albaștri trebuie să găsească o modalitate de a ajunge înapoi în satul lor, înainte ca vrajitorul Gargamel să-și dea seama unde sunt.

THE TREE OF LIFE (2011)
ARBORELE VIEŢII
Regia: Terrence Malick
Cu: Brad Pitt, Sean Penn, Jessica Chastain, Hunter Mccracken, Fiona Shaw
Dramă, SUA 2011

Călătoria existenţială a fiului unei familii americane din Texasul anilor ’50.

Pelicula, povestea unei familii texane din anii ’50, urmăreşte călătoria existenţială a fiului cel mare, Jack, începând cu copilăria inocentă şi terminând cu dezamăgirile vieţii adulte. În tot acest timp, el încercă să repare o relaţie complicată cu tatăl sau autoritar (Brad Pitt).

Terrence Malick, aclamatul regizor al unor filme clasice precum Badlands, Days of Heaven şi The Thin Red Line, realizează această sublimă şi impresionistă poveste despre o familie texană din anii ’50. Filmul urmăreşte parcursul existenţial al fiului cel mare, Jack, începând cu copilăria inocentă şi terminând cu dezamăgirile vieţii adulte, timp în care acesta încearcă să repare o relaţie complicată cu tatăl sau autoritar (Brad Pitt). Jack (interpretat ca adult de Sean Penn) se trezeşte în postura unui suflet pierdut într-o lume modernă, căutând întrebări despre originile şi înţelesul vieţi şi punând sub semnul întrebării credinţa. Prin imageria specifică cineastului vedem cum atât brutalitatea naturii, cât şi graţia spirituală modelează nu numai vieţile individuale, ci întreaga existenţă cosmică. Palme D’Or la Festivalul de la Cannes 2011.

TOM AND JERRY & THE WIZARD OF OZ
TOM ŞI JERRY ŞI VRĂJITORUL DIN OZ
Regia: Spike Brandt
Animaţie, SUA, 2011

Motanul Tom și șoarecele Jerry ajung în ţinutul magic al Vrăjitorului din Oz.

Veniţi alături de două dintre cele mai îndrăgite animale animate – Tom și Jerry – în călătoria magică pe care o fac cu Dorothy, Toto, Omul de tinichea și Leul cel laș în această nouă interpretare a poveștii clasice scrise de L. Frank Baum.

Ce idée amuzantă, proaspătă, inventivă: Tom și Jerry în povestea Vrăjitorul din Oz! Cei doi celebri inamici pornesc să-l cunoască pe faimosul vrăjitor. Tom și Jerry alunecă pe curcubeu și călătoresc pe poteca de cărămidă galbenă în aceast remake animat al celebrului film clasic (la rândul său, inspirat dintr-un faimos basm). Vă veţi întâlni cu personajele voastre preferate: cu Dorothy, Toto, Sperietoarea, Omul de tinichea, Leul și cu mulţi alţii. Veţi auzi multe din piesele voastre favorite, printre care și minunata “Over the Rainbow”. Şi veţi râde de aventurile preferaţilor voștri, Tom și Jerry, care ce sunt luaţi pe sus de uragan, se înfruntă cu maimuţe zburătoare și intră vijelios în castelul locuit de Vrăjitoarea cea rea, într-o încercare eroică de a-i readuce pe Dorothy și pe Toto înapoi în Kansas. La urma urmei, nicăieri nu-i ca acasă.

VARG (AKA. WOLF)
LUPUL
Regia: Daniel Alfredson
Cu: Peter Stormare, Robin Lundberg, Marie Delleskog, Rolf Degerlund, Inga Sarri
Dramă, Suedia, 2008

Tradiţiile poporului Sami se bat cap în cap cu regulile societăţii moderne.

Klemens și nepoata sa Nejla administrează o mică herghelie de reni în sălbăticie, la graniţa dintre Norvegia și Suedia. Atunci când turma e atacată, lumea lor fragilă e zdruncinată. Disperaţi, încearcă să-și facă singuri dreptate.

O poveste din sălbăticie, unde condiţiile de supravieţuire se bat cap în cap cu regulile societăţii. Klemens și nepoata sa Nejla au în grijă o mică turmă de reni în peisajul maiestuos și crud de la graniţa dintre Norvegia și SUedia. Lupii sălbatici erau, odinioară, frecvenţi în regiune, dar decenii de braconaj i-au transformat într-o specie pe cale de dispariţie și uciderea unuia e acum o crimă care îi poate aduce vânătorului patru ani în închisoare. Klemens e un bărbat singuratic care se luptă să menţină un stil de viaţă tradiţional, iar ambiţia lui Nejla e aceea de a putea trăi alături de unchiul său. Dar familia și presiunile societăţii moderne conspiră împotriva planurilor ei. Lumea lor fragilă e zguduită atunci când turma este atacată de lupi.

VIRTUAL SEXUALITY
SEXUALITATE VIRTUALĂ
Regia: Nick Hurran
Cu: Laura Fraser, Rupert Penry-Jones, Luke De Lacey, Kieran O’Brien, Steve John Shepherd
Comedie, Marea Britanie, 1999

O femeie care caută un bărbat, apelează la un computer.

O adolescentă frustrată creează bărbatul viselor ei într-o mașină de realitate virtuală și un accident bizar îl aduce la viaţă cu consecinţe hilare.

Justin, o fată de 17 ani (Laura Fraser) n-a prea avut noroc cu bărbaţii. E gata pentru dragoste, dar cu cine? În timp ce se află la o expoziţie, Justine încearcă o mașină virtuală intitulată “Narcissus.” După ce își creează un avatar perfect pe ecran, ea încearca acum să construiască și bărbatul ideal. Căci dacă Justine nu-și poate găsi bărbatul perfect, ea va trebui să și-l creeze. Atunci când o explozie uriașă distruge expoziţia, Narcissus o ia razna și Jake, virtualul, prinde viaţă. Nebunia se declanșează atunci când toată lumea îl dorește pe Jake, inclusiv Justine!

WILD TARGET
PUNCT OCHIT… PUNCT IUBIT!
Regia: Jonathan Lynn
Cu: Bill Nighy, Emily Blunt, Rupert Grint, Rupert Everett, Eileen Atkins

Un ucigaș plătit încearcă să se retragă, dar o hoaţă frumoasă îi schimbă planurile.

Rose, o hoaţă libertină, se trezește în bătaia puștii unui asasin de renume mondial pe nume Victor. Dar atunci când Victor o cruţă, acest lucru declanșează o serie de evenimente care le vor întoarce amândurora vieţile pe dos.

Victor Maynard (Bill Nighy) e un asasin de vîrstă mijlocie, solitar, care trăiește doar ca să-și mulţumească formidabila mamă și se mândrește cu reputaţia sa ucigaș eficient. Rutina sa profesională e intreruptă atunci când se trezește atras de una dintre ţintele sale, Rose (Emily Blunt), care a vândut un Rembrandt fals unui client răzbunător. Asasinul îi cruţă viaţa și se alege, fără să vrea, cu un tânăr ucenic pe nume Tony (Rupert Grint). Acompaniat de cei doi, Victor încearcă să dejoace planurile ucigașe ale clientului său.

WIN WIN
ÎN VIAŢĂ MAI ŞI CÂŞTIGI
Regia: Thomas Mccarthy
Cu: Paul Giamatti, Amy Ryan, Bobby Cannavale, Jeffrey Tambor, Burt Young
Dramă, SUA, 2011

Un avocat falit, acum antrenor de wrestling, cade pradă propriilor tactici murdare.

Un avocat dizgraţiat, care e și antrenor de wrestling, cade pradă propriilor tactici murdare atunci când nepotul său adolescent, pe care odinioară l-a înșelat, îi reapare în viaţă, căutând un loc unde să stea.

Tom McCarthy, faimosul scenarist și regizor al filmelor “The Visitor” și “The Station Agent”, explorează, încă o dată, profunzimile și nuanţele relaţiilor umane în acest nou film despre alianţe și legături dintre personaje diferite. Avocatul Mike Flaherty (Paul Giamatti), un individ dezolat și falit, se oferă voluntar ca antrentor de wrestling la un liceu și intră în echipă cu un star atletic care încearcă să facă afaceri dubioase ca să-și întreţină familia. Tocmai atunci când Mike e sigur că va încasa un salariu dublu, mama băiatului vine de la dexintoxicare, flămândă de bani, și ameninţă că aruncă totul în aer. Darul lui McCarthy de a îmbina drama cu comedia, inimile zdrobite cu umanitatea mișcătoare e pus din nou în joc în “Win, Win”.

X-MEN: FIRST CLASS
X-MEN: CEI DINTÂI
Regia: Matthew Vaughn
Cu: James Mcavoy, Michael Fassbender, Rose Byrne, Jennifer Lawrence, January Jones
Acţiune, SUA, 2011

Pelicula ne prezintă începutul epic al sagăi “X-Men”.

Înainte ca Charles Xavier și Erik Lensherr să-și ia numele de profesorul X și Magneto și să devină inamici, erau prieteni foarte buni și lucrau împreună cu alţi mutanţi ca să oprească ameninţarea cea mai mare cu care s-a lumea confruntat.

Iată începutul mitologiei Marel: înainte ca Charles Xavier și Erik Lensherr să ia numele de Profesorul X si Magneto și să devină inamici înverșunaţi, ei erau doi tineri ce-și descopereau puterile pentru prima dată. Înainte ca aceștia să devină dușmani de moarte, ei erau prieteni apropiaţi care lucrau împreună cu ceilalţi mutanţi (unii familiari, alţii noi), pentru a opri cea mai mare ameninţare pe care lumea a cunoscut-o vreodată. În acest proces, între ei s-a produs o ruptură care a dat startul războiului etern dintre fraţia mutanţilor de partea lui Magneto și mutanţii-X, aliaţii profesorului Xavier.

DOCUMENTARE

CITIZEN USA: A 50 STATE ROAD TRIP
EMIGRANT ÎN S.U.A.
Regia: Alexandra Pelosi
Documentar, SUA, 2011

O perspectivă optimistă și revelatoare asupra procesului de naturalizare american.

În fiecare an, aproape un million de oameni din toată lumea aleg să devină cetăţeni americani. Regizoarea Pelosi a mers la ceremoniile de naturalizare din cele 50 de state să afle de ce atât de mulţi încă își doresc să devină americani.

În fiecare an, aproape un million de oameni din 150 de ţări devin cetăţeni americani. Cine sunt acești “noi” americani și de ce vor să trăiască aici? Alexandra Pelosi, o regizoare multi-premiată – care, în trecut, a traversat ţara cu un viitor președinte și un evanghelist dizgraţiat – vrea să afle acest lucru. Celebrând Ziua Independenţei din 2011, Pelosi conduce spectatorii HBO într-o călătorie de o oră și îi face martorii momentelor în care noii cetăţeni își depun jurământul. Ea vrea să descopere de ce atât de mulţi oameni sunt încă dispuși să renunţe la ţara lor natală și să se mute în Statele Unite ale Americii.

GENERACE SINGLES (AKA. GENERATION SINGLES)
GENERAŢIA CELOR SINGURI
Regia: Jana Počtová
Documentar, Cehia, 2011

Sunt oare relaţiile pe termen lung un anacronism şi un ţel imposibil de atins?

Sunt necăsătoriţi, flexibili, independenţi financiar… şi single. Sunt oare relaţiile pe termen lung un anacronism şi un ţel imposibil de atins?

Sunt necăsătoriţi, flexibili, independenţi finaniciar şi single. Sunt oare relaţiile pe termen lung un anacronism şi un ţel imposibil de atins?
În ce măsură sunt influenţate şi ameninţate relaţiile noastre de către lumea în care trăim? Cum s-a schimbat viaţa sentimentală a cehilor în ultimii ani? Cum de ne-a dispărut frica de singurătate? Astăzi, din ce în ce mai mulţi oameni sunt singuri pentru că sistemul îi forţează să fie “orientaţi spre piaţă” şi responsabili. Aşa că ei se adaptează cerinţelor pieţei actuale, unde naşterea de copiii nu e considerată profitabilă. Numai bărbaţii şi femeile single posedă flexibilitatea şi mobilitatea cerută de piaţă. În ce mod se foloseşte piaţa liberă de ei şi cum generează ea persoane single? Viaţa personală devine un business… Filmul are următorul slogan: “Viaţa mea, banii tăi!”

HOT COFFEE
CAFEA FIERBINTE
Regia: Susan Saladoff
Documentar, SUA, 2011

Cazul femeii care a vărsat cafea pe ea și a dat în judecată McDonald’s.

Hot Coffee ne arată ce s-a întâmplat cu adevărat cu Stella Liebeck, femeia care a vărsat cafea pe ea și a dat în judecată McDonald’s, și investighează de ce acest caz a atras atâta atenţie, cine a finanţat procesul și cu ce rezultat.

Seinfeld și-a bătut joc de proces. Letterman l-a plăsat în Top Ten-ul său zilnic. 15 ani mai târziu, infamia continuă. Toată lumea cunoaște cazul cafelei care a venit de hac companiei McDonald’s. A fost mereu citat ca un exemplu al felului în care cetăţenii profită de sistemul judiciar american, dar sunt toate acestea adevărate? Documentarul Hot Coffee examinează ce s-a întâmplat cu adevărat cu Stella Liebeck, femeia din Albuquerque care a vărsat cafea pe ea și a dat în judecată McDonald’s, dar și alte trei cazuri ale unor oameni care și-au căutat dreptatea și ne oferă o perspectivă fascinantă asupra sistemului american de justiţie civilă.

HOW TO DIE IN OREGON
SINUCIDERE ASISTATĂ
Regia: Peter D. Richardson
Documentar, SUA, 2011

Acest documentar explorează tema controversată a sinuciderii asistate.

În 1994, Oregon a devenit primul stat din SUA, care a legalizat sinuciderea asistată. Documentarul intersectează poveștile unor bolnavi incurabil care trebuie să se hotărască unde și când să-și sfârșească viaţa cu un cocteil de medicamente.

În 1994, Oregon a devenit primul stat din SUA, care e legalizat sinuciderea asistată de un medic. La vremea aceea, doar două ţări – Elveţia și Olanda – permiteau această practică. De la promulgarea ei, mai mult de 500 de oregonezi și-au pus capăt vieţii în acest mod. Acest documentar premiat la Sundance explorează controversata lege denumită “Moarte demnă” care le dă bolnavilor în stadiul terminal posibilitatea de a-și pune capăt vieţii, de obicei îngerând o doză letală de barbiturice diluată cu apă. Filmul e compus din câteva studii de caz ale unor oregonezi pe moarte care decid să-și ia soarta în propriile mâini și să se sinucidă acasă, înconjuraţi de familii și de cei dragi, în loc să aștepte să se stingă în spital, după un lung proces de dezintegrare fizică. În afara unor povești extrem de emoţionante despre bărbaţii și femeile care au murit protejaţi de această lege, filmul mai urmărește o văduvă care încearcă să împlinească ultima dorinţă a soţului său și încearcă să împingă spre aprobare o lege asemănatoare în statul alăturat, Washington, acolo unde soţul său a murit după o boală lungă și dureroasă.

PĂCĂTOASA TEODORA (AKA. TEODORA THE SINNER)
Regia: Anca Hirte
Documentar, România 2011

Documentar despre o tânără călugăriţă care se pregătește să se cunune cu Dumnezeu.

Calugăriţele din mănăstirile ortodoxe românești își spun una alteia „maicuţă". Sunt femei care au renunţat la viaţa pământească cu toate capcanele ei, în favoarea căsătoriei cu Fiinţa eternă.

Călugăriţele din mănăstirile ortodoxe românești își spun una alteia „maicuţă". Sunt femei care au renunţat la viaţa pământească cu toate capcanele ei, în favoarea căsătoriei cu Fiinţa eternă. „Doamne, Dumnezeul meu, în fiecare dimineaţă Te caut pe Tine. Foamea mea este pentru Tine, iar corpul și sufletul meu, pentru Tine se înfioară…" Acest documentar este despre cea mai frumoasă dintre maicuţe și despre nunta ei cu Dumnezeu.

PRECIOUS LIFE
O VIAŢĂ PREŢIOASĂ
Regia: Shlomi Eldar
Documentar, Israel

Doctorii israelieni şi palestinieni trebuie să-şi unească forţele ca să salveze un copil.

Născut fără sistem imunitar, Mohammad Abu Mustaffa, un băieţel palestinian de 4 ani, va muri dacă nu i se face un transplant de măduvă – o procedură care poate fi dusa la capăt doar într-un spital israelian. În lupta pentru salvarea unui copil nu există graniţe.

Născut fără sistem imunitar, Mohammad Abu Mustaffa, un băieţel palestinian de 4 ani, va muri dacă nu i se face un transplant de măduvă – o procedură care poate fi dusa la capăt doar într-un spital israelian. Pledoaria disperată a doctorului Palestinian de a-i salva viaţa lui Mohammad îl face pe jurnalistul israelian Shlomi Eldar să realizeze un documentar despre această poveste complexă şi emoţionantă. În timp ce doctorii israelieni şi palestinieni îşi dau uitării diferenţele ca să vindece copilul, noi spectatorii suntem forţaţi să ne confruntăm cu ramnificaţiile mai personale ale embargoului din fâşia Gaza. Realizat de un jurnalist israelian proeminent, Precious Life este cronica luptei unui pediatru israelian şi a unei mame palestiniene pentru găsire tratamentul unei boli genetice incurabile de care suferă un copil. Ambii trebuie să se confrunte cu cele mai profunde prejudecăţi în timp se se îndreaptă către o prietenie posibilă într-o realitate imposibilă.

SECRET ORIGIN: THE STORY OF DC COMICS
DC COMICS: POVESTEA BENZILOR DESENAT
Regia: Mac Carter
Documentar, SUA

75 de ani de istorie a cele mai faimoase edituri de benzi desenate.

Un documentar ce celebrează istoria de 75 de ani a editurii DC Comics, cea care i-a creat pe Batman, Superman și mulţi alţi super-eroi și care, cu peste 80 de tiluri pe lună, e cel mai mare publisher de BD-uri în limba engleză din lume.

Un documentar ce celebrează și explorează istoria de 75 de ani a lui DC Comics, editura care i-a creat pe Batman, Superman, Wonder Woman, Green Lantern, Aquaman și pe mulţi alţii. Fondată în 1934, compania care va deveni, la un moment dat, DC Comics, a inventat, practic, banda desenată, publicând primul material în întregime original. Atunci, în primăvara lui 1938, a apărut prima poveste cu super-eroi în Action Comics #1 și l-a introdus lumii pe Superman. Alţi eroi legendari vor urma. Astăzi, DC Comics, care publică mai bine de 80 de tiluri în fiecare lună și aproape 1000 pe an, e cea mai mare și mai diversificată editură de benzi desenate în limba engleză din lume.

XTHE WORLD’S WORST PLACE TO BE GAY?
HOMOSEXUALI ÎN UGANDA
Regia: Chris Alcock
Documentar, SUA, 2011

Cum e sa fii gay în Uganda, acolo unde homosexualitatea e ilegală?

Scott Mills călătorește în Uganda, acolo unde pedeapsa cu moartea ar putea fi introdusă pentru homosexualitate. El încearcă să afle cum e să trăiești într-o societate care persecută oameni ca el.

Când vedem atâtea personaje gay în serialele TV, ne vine dificil să ne imaginăm că în anumite părţi ale lumii, homosexualitatea e încă ilegală și e văzută ca un păcat. În film, animatorul de radio Scott Mills (care e gay), călătorește în Uganda, o ţară care, recent, a propus o lege ce introduce pedeapsa cu moartea pentru “actele homosexuale”.

Uganda, naţiune care găzduiește în jur de 33 de milioane de oameni, e o ţară periculoasă pentru gay. Discursurile înveninate împotriva homosexualilor sunt un sport naţional. Ziarele le expun numele pe primele pagini și promovează propagandă anti-gay. Homosexualii și lesbienele fug de acasă ca să-și salveze vieţile și sunt constrânși să se ascundă în locuri inumane. Scott Mills a fost martorul unor scene de coșmar încercând să demonstreze că principalul pilon al propagandei anti-gay este biserica, din moment ce primii misionari au predicat idea că homosexualitatea e o abominaţie și un rău.

CONCERT

GLEE: THE 3D CONCERT MOVIE
Regia: Kevin Tancharoen
Cu: Dianna Agron, Chris Colfer, Darren Criss, Kevin Mchale, Lea Michele
Muzical, SUA, 2011

“Glee” face saltul de pe micul pe marele ecran cu acest concert live.

Un documentar din concert, înregistrat în timpul turneului din 2011 al echipei Glee, care conţine atât interpretări ale unor piese célèbre, cât și mărturiile fanilor Glee despre felul în care serialul le-a schimbat viaţa.

“Glee”, un fenomen multi-generaţional care a inspirat milioane de oameni să-și îmbrăţișeze talentele muzicale, îi scoate acum din confortul apartamentelor și îi “forţează” să se adune împreună pentru a experimenta personajele vii, muzica energică și farmecul serialului într-o manieră nouă, graţie magiei cinema-ului. Filmul ajută fanii– așa numiţii “gleekși” – care n-au reușit să obţină un bilet la showurile sold out, care locuiesc în locuri neincluse în turneu sau care vor să revadă spectacolul, să se bucure de această unica experienţă “live”. Interpretările de pe scenă sunt intercalate cu interviuri intime cu personajele favorite, în posturi în care nu le-aţi mai văzut niciodată.

DOCUMENTAR

TRANSYLVANIA GIRL (AKA. FATA DIN TRANSILVANIA)
FATA DIN TRANSILVANIA
Regia: Sabin Dorohoi
Cu: Maia Morgenstern, Andreea Vasile, Orlando Petriceanu
Scurtmetraj, România, 2011

Undeva în inima Transilvaniei tradiţii vechi sunt încă prezente…

În inima Transilvaniei, în orașe pierdute de lume, sunt încă prezente tradiţii bizare… Atunci când un tânăr se rătăcește undeva pe lângă Sibiu, un suprinzător lanţ de evenimente îl deturnează de la drumul său.

Undeva în inima Transilvaniei, într-un orășel pierdut de lume, încă mai sunt prezente tradiţii foarte bizare. După ce un tânăr călătorește la Sibiu pentru o întâlnire de afaceri, dar o apucă pe un drum greșit și se rătăcește, un surprinzător lanţ de venimente îl deturnează de la drumul său. Scurtmetrajul redă o interacţiunea amuzantă dintre universul idilic și atemporar al orașului românesc tradiţional și lumea corporatistă; două mentalităţi de viaţă diferite ce coexistă geografic și interferează ocazional și neașteptat.

ONE TIME ONLY

PIRATES OF THE CARIBBEAN: ON STRANGER TIDES
PIRAŢII DIN CARAIBE: PE APE ŞI MAI TULBURI
Regia: Rob Marshall
Cu: Johnny Depp, Penélope Cruz, Geoffrey Rush, Ian Mcshane, Kevin Mcnally
Aventură, SUA 2011

Jack Sparrow porneşte într-o aventură nebună pentru a găsi legendara Fântâna a Tinereţii.

Căpitanul Jack Sparrow (Johnny Depp) se trezeşte luat pe sus într-o călătorie neaşteptată către mitica Fântână a TInereţii, atunci când o femeie din trecutul său (Penelope Cruz) îl forţează să se îmbarce la bordul vasului Revenge, corabia formidabilului pirat Blackbeard.

Produs de Jerry Bruckheimer şi regizat de Rob Marshall, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides captează amuzamentul, excitarea şi umorul care au stat mereu la baza acestei francize de mare succes. Johnny Depp se reîntoarce în rolul iconic al căpitanului Jack Sparrow într-o aventură plină de acţiune unde îşi încrucişează drumurile (şi săbiile) cu enigmatica Angelica (Penélope Cruz). Atunci când ea îl forţează să se îmbarce la bordul lui Revenge, corabia legendarului pirat Blackbeard (Ian McShane), Jack se trezeşte implicat într-o misiune neaşteptată pentru găsirea miticei Fântâne a Tinereţii. Pe drum, Jack trebuie să se folosească de toate vicleniile sale în confruntarea pe care o are cu barbarul Blackbeard şi cu echipa sa de zombi. Lucrurile sunt complicate de focoasa Angelica, cu care are în comun un trecut dubios, şi de sirenele frumoase şi feerice ale căror incantări magice îl pot ademeni în ape tulburi chiar şi pe cel mai experimentat pirat.

CARRYOVER RETURN MOVIES

B.A.P.S.
PRINŢESE DE CULOARE…
Regia: Robert Townsend
Cu: Halle Berry, Martin Landau, Ian Richardson, Natalie Desselle, Troy Beyer
Comedie, SUA, 1997

Două femei îi redeşteaptă unui milionar din Los Angeles pofta de viaţă demult pierdută.

Halle Berry, câştigătoare a unui premiu Oscar, interpretează una dintre cele două prietene care îi reaprind unui milionar din Beverly Hills pofta de viaţă demult pierdută. În schimb, el le învaţă cum să devină “prinţese de culoare” în această comedie deliciousă.

Nisi (Halle Berry) şi Mickey (Natalie Desselle) au inimi mari şi vise chiar şi mai măreţe: vor să deschidă prima combinaţie de frizerie şi de restaurant cu mâncare tradiţională afro-americană. Într-un efort de-a câştiga bani ca să-şi pună în aplicare planul, ele dau o audiţie pentru un video clip muzical în Los Angeles şi, după câteva întâmplări neobişnuite, sfârşeşc prin a ajuta un servitor din Beverly Hills să îngrijească de un milionar în vârstă, care le primeşte pe fete în impozanta sa reşedinţă. În timp ce au grijă de bogătaş, fetele încep să trăiască pe picior mare şi se trezesc implicate, fără să vrea, într-un complot de escrocare a milionarului.

BEING HUMAN
CĂLĂTOR PRIN TIMP
Regia: Bill Forsyth
Cu: Robin Williams, Anna Galiena, John Turturro, Hector Elizondo, Vincent D’Onofrio
Dramă, Marea Britanie,1994

Un om își caută locul în lume prin cinci epoci istorice diferite.

Robin Williams interpretează un om obișnuit ce traversează cinci ere istorice diferite, de la epoca de bronz și până în prezent. Williams cade, se ridică și cade din nou, pentru ca, în cele din urmă, să-și dea seama ce înseamnă umanitatea.

Robin Williams are rolul principal în această colecţie unică și emoţionantă de povești legate de o temă comună: nevoia unui om de a-și găsi locul în lume. În fiecare dintre aceste povestiri, bărbatul pornește într-o călătorie. În toate aceste călătorii, el va experimenta o odisee care se întinde pe mii de ani, din sălbăticia epocii bronzului, la nebunia metropolei contemporante. În fiecare dintre aceste incursiuni, el se apropie din ce în ce mai mult de ceea ce caută: acel loc de care să aparţină și pe care să-l numească “acasă” și acele relaţii profunde care dau sens existenţei.

RANGO
Regia: Gore Verbinski
Animaţie, SUA, 2011

Un cameleon, animal de companie, se trezește într-un oraș din vest terorizat de un bandit.

Rango e un cameleon alintat ce duce o viaţă pașnică în postură de animal de companie. După un accident de mașină, el se trezește într-un vechi oraș din vest pe nume “Praf”. Orașul are nevoie ca de apă de un erou și un șerif.

Atunci când un cameleon ce trăiește ca animal de companie suferă o criză de identitate și ajunge într-un orășel din vest ca desprins din filmele western pe nume “Praf”, el are oportunitatea unică de a se reinventa complet. Prezentându-se drept “Rango”, cameleonul pretinde a fi un erou și începe să mintă atât de bine, încât șeriful orașului în criză cere să-l vadă. Întrebarea e: poate acest cameleon complet neregătit și necalificat să schimbe în bine viitorul orașului? Şi cum întră revelaţiile spirituale și atmosfera vestului în ecuaţie? Premiul Oscar pentru cel mai bun film de animaţie a lui 2011.

Bucuresti, 17.11.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *