free download 78 travel guides written by experts

HBO COMEDY – octombrie 2011

PREMIERE FILME

A BUNCH OF AMATEURS
O trupă de amatori
12, 16, 19, 20
Comedie, Marea Britanie, 2008
R: Andy Cadiff
D: Burt Reynolds, Imelda Staunton, Derek Jacobi, Samantha Bond, Charles Durning

Jefferson Steel este un fost star de filme de acţiune care devine din ce în ce mai capricios, dificil şi nesigur pe propriile forţe pe măsură ce înainteaza în vârsta, iar cariera lui – odinioară plină de succes – intră într-un con de umbră. Profitând de dorinţa disperată a actorului de a-şi revigora cariera aflată în declin, dubiosul lui impresar de la Hollywood îl convinge printr-un vicleşug să accepte propunerea de a interpreta rolul regelui Lear într-o piesă de teatru britanică pusă în scenă la Stratford. Numai că, odată ajuns la destinaţie, Jefferson Steel constată că nu este vorba despre o prestigiousă producţie realizată de către Royal Shakespeare Company la Stratford-upon-Avon, aşa cum crezuse el, ci despre Stratford St. John, un sătuc plicticos din provincia Suffolk. Nu mică îi este mirarea actorului atunci când remarcă faptul că şi teatrul îşi are sediul într-un vechi hambar şi că singurul scop cu care a fost invitat in Anglia este acela că sătenii doreau să îsi salveze aşa-zisul teatru de la o iminentă închidere ţinând o reprezentaţie în scopuri caritabile, care să beneficieze de prezenţa unui actor renumit de la Hollywood.

EVERYBODY WANTS TO BE ITALIAN
Amor în stil italian
19, 24, 29
Comedie, SUA, 2007
R: Jason Todd Ipson
D: Jay Jablonski, Cerina Vincent, John Kapelos, John Enos Iii, Richard Libertini

"Everybody wants to be Italian” este o comedie spumoasă al cărei personaj principal, Jake Bianski, este un negustor de peşte părăsit de iubită, care nu s-a vindecat încă de aceasta dragoste nefericită. El încearcă de mai mult de 8 ani s-o recucerească pe femeia vieţii lui, deşi acum ea e căsătorita cu un alt barbat şi este mama a trei copii. Deoarece Jake este depresiv, incapabil să meargă mai departe şi să-şi uite trecutul, cei doi prieteni ai săi – Steve Bottino şi Gianluca Tempesti – decid să îl scoată din starea psihică deplorabilă în care s-a scufundat de atâta amar de vreme şi îi aranjeaza o întâlnire cu o frumoasă italiancă pe nume Marisa Costa din cartierul North End al Bostonului.

Irezistibil atras de către femeie şi convins că ea nu ar accepta niciodată să aibă o relaţie amorousă cu un partener care să nu fie de aceeaşi naţionalitate, Jake recurge la un truc pentru a o cuceri şi pretinde că este italian, studiind asiduu limba şi obiceiurile poporului italian pentru a fi mai credibil.

HOW TO TRAIN YOUR DRAGON
Cum să-ţi dresezi dragonul
15, 26
Animaţie, SUA, 2010
R: Dean Deblois, Chris Sanders
Voci: Jay Baruchel, Gerard Butler, Craig Ferguson, America Ferrera, Jonah Hill, Christopher Mintz-Plasse

Studiourile care v-au încântat cu Shrek, Madagascar şi Kung Fu Panda vă inviţă acum să porniţi într-o aventură veselă şi colorată în lumea mitică populată de vikingii cei puternici şi de dragoni neîmblânziţi.

Hiccup (Sughiţ), fiul conducătorului vikingilor de pe insula Berk, pare cel mai slab viking dintre toţi locuitorii insulei, locuitori aflaţi într-un permanent război cu dragonii înaripaţi. Cu un aspect fizic nu tocmai vânjos şi cu alte preocupari decât tinerii vikingi de-o seama cu el, Sughiţ este ţinta tuturor ironiilor şi o permanenta dezamăgire pentru neînfricatul sau tata. Ajuns la vârsta la care trebuie să-şi dovedească bărbaţia, Sughiţ trebuie să omoare primul său dragon şi să arate astfel că merită să fie fiul tatalui sau. Dar socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, iar Sughiţ ajunge să se împrietenească cu cel mai temut dintre dragoni, căruia ii da numele de, Toothless (Ştirbul). Prietenia neaşteptată dintre cei doi şi aventurile pe care le trăiesc împreună vor schimba pentru totdeauna destinul insulei Berk…

INSPECTOR GADGET
Inspector Gadget
Comedie, SUA, 1999
2, 27, 30
R: David Kellogg
D: Matthew Broderick, Rupert Everett, Joely Fisher, Michelle Trachtenberg, Andy Dick

Când un paznic cumva naiv şi inept e rănit într-o explozie creată de maleficul Dr. Claw, Brenda, un om de ştiinţă şi o femeie superbă, îl ia sub aripa ei şi îl transformă în inspectorul Gadget – un instrument de luptă perfect.

În acest remake pentru televiziune al unui celebru serial TV, Matthew Broderick îl interpretează pe Gadget, care suferă un accident şi care se împrieteneşte cu Brenda (Joely Fisher), un chirurg robot. Aceasta îl repară şi-l transformă într-o maşină de luptă perfectă ca să-l poată înfrânge pe maleficul Claw (Everett). Între timp, Gadget şi Brenda se îndrăgostesc.

KNIGHT AND DAY
Întâlnire explozivă
5, 6, 14, 29, 30
Acţiune, SUA, 2010
R: James Mangold
D: Tom Cruise, Cameron Diaz, Peter Sarsgaard, Viola Davis, Jordi Mollà

June Havens se trezeşte că existenţa ei banală devine strâns legată de cea a unui agent secret pe care agenţii guvernamentali vor să-l ucidă. În timp ce lupta lor pentru supravieţuire îi poarta de-a lungul şi de-a latul globului, ei descoperă că n-au încotro decât să conteze unul pe celălalt.

June Havens (Cameron Diaz) se pregăteşte să ia un avion ca să ajungă la nunta surorei sale atunci când (literalmente) se ciocneşte de Roy Miller (Tom Cruise), în mijlocul unui aeroport aglomerat. Câteva minute mai târziu, cei doi sunt prinşi într-o discuţie banală. După alte câteva minute, June pleacă la toaleta avionului şi, în spatele ei, iadul se dezlănţuie în interiorul fuselajului. Până la întoarcerea femeii, Roy îi ucide pe toţi cei din avion, inclusiv pe piloţi. După o aterizare forţată, pe întuneric, într-un lan de porumb, Roy îi spune lui June că trebuie să se aştepte la o vizită de la agenţii guvernamentali, dar o avertizează că dacă va coopera cu aceştia, îşi va risca viaţa. În ziua următoare, avertizarea lui Roy se adevereşte atunci când June se confruntă cu câţiva spioni guvernamentali care o bombardează cu întrebări despre misteriosul ei companion de călătorie şi care, la rândul lor, sunt supuşi unui intens foc de arme. Brusc, Roy se întoarce şi, din nou, o conduce pe June într-un loc sigur. Dar ce vor agenţii şi de ce insistă că Roy e cel de care June trebuie să se teamă? În scurt timp, fata care n-a călătorit niciodată departe de casă, porneşte într-o aventură sălbatică care o va duce de la tropice şi până în Austria, Franţa şi Spania. În mijlocul acestei confuzii şi împuşcături, June începe să aibă încredere în Roy. Din nefericire, nu e prea clar dacă protectorul său imprevizibil e unul dintre tipii buni sau răi …

LE DIVORCE
Divorțul
4, 5, 13, 28
Dramă, Franţa, 2003
R: James Ivory
D: Kate Hudson, Naomi Watts, Leslie Caron, Stockard Channing, Glenn Close

Când douã americance surori se trezesc prinse în intrigile intime din Paris, culturile diferite si pasiunile se ciocnesc. Rezultatul este o comedie de maniere, moravuri, sex, bani si mãritis centratã pe ce înseamnã sã fii american la Paris. Isabel Walker (Kate Hudson) este o tânãrã californianã tipicã sositã de curând în Orasul Luminilor, în vizitã la sora ei însãrcinatã, Roxeanne (Naomi Watts). Poetã romanticã fãrã faimã, Roxy tocmai a fost pãrãsitã de ticãlosul ei sot, Charles-Henri de Persand (Melvil Poupaud) si la orizont se profileazã divortul. Între timp, Isabel intrã într-o poveste de amor cu un diplomat francez însurat (interpretat de Thierry Lhermitte) care este, din întâmplare, unchiul sotului lui Roxy. Se iscã un scandal, în care idealismul american si caracterul impulsiv al surorilor Walker se confruntã cu sofisticarea tipic francezã si rationalismul încãpãtânat al familiei Persand. Ca lucrurile sã se complice si mai mult, Roxy descoperã cã este posesoarea unui tablou care valoreazã milioane de dolari. Brusc, o crimã pasionalã pune capãt intrigii între cele douã familii si culturi si deschide perspectiva unei posibile întelegeri.

OUR FAMILY WEDDING
Nuntă în familia noastră
3, 4, 12, 13, 18, 23, 24
Comedie, SUA, 2010
R: Rick Famuyiwa
D: Forest Whitaker, America Ferrera, Carlos Mencia, Regina King, Lance Gross

Nimic nu este mai periculos decât un tată în stare de orice pentru familia lui, dar ce te faci când prin cadru trec nu unul, ci două astfel de exemplare? Forest Whitaker şi Carlos Mencia interpretează doi cuscri care trebuie să treacă peste o mulţime de divergenţe pentru a reuşi o misiune aparent imposibilă: să organizeze nunta copiilor lor, în doar două săptămâni.

Familia Boyd si Ramirez trebuie să renunţe la conflicte şi să depăşească diferenţele culturale care le despart pentru a asigura un viitor liniştit şi îmbelşugat atât copiilor lor, cât şi bebeluşului nenăscut.

SHREK FOREVER AFTER
Shrek pentru totdeauna
1, 16, 24, 25
Animaţie, SUA, 2010
R: Mike Mitchell
Voci: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas, Julie Andrews

Tânjind la vremurile când era un “adevărat căpcăun”, Shrek semnează un pact cu Rumpelstiltskin ca să-şi recapete vechea reputaţie de “băiat rău”, dar îşi dă peste cap familia. Şi acum are la dispoziţie doar 24 de ore ca să schimbe contractul şi să repare ce-a stricat.

Totul a început cu un căpăcun adorabil.. care s-a împrietenit cu un măgar vorbăreţ… şi a salvat o prinţesă frumoasă. Toate, într-o poveste de neuitat care a instaurat un model pentru toate filmele de animaţie ce au urmat.

Shrek Forever After este finalul hilar şi numai potrivit pentru un fenomen câştigător de Oscar. Tânjind la vremurile când era un “adevărat căpcăun”, Shrek semnează un pact cu Rumpelstiltskin ca să-şi recapete vechea sa reputaţie… dar îşi dă peste cap familia. Şi acum are la dispoziţie doar 24 de ore să schimbe contractul şi să restaureze ce-a stricat. Brusc, măgarul nu-şi mai aminteşte de cel mai bun prieten al lui, Fiona e acum o prinţesă războincă dură şi Puss e o pisică obeză! Împreună, au doar 24 de ore la dispoziţie să anuleze contractul şi să trăiască fericiţi până la adânci bătrâneţi.

SIMPLE SIMON (AKA. I RYMDEN FINNS INGA KANSLOR)
Prietena perfectă
6, 13, 14
Comedie, Suedia, 2010
R: Andreas Öhman
D: Bill Skarsgård, Martin Wallström, Cecilia Forss, Sofie Hamilton, Susanne Thorson

Atunci când iubita îi dă papucii, Sam intră în depresie. Pentru a pune lucrurile pe un făgaş normal, Simon, fratele său antisocial care se luptă cu sindromul Asperger, decide să-i caute o iubită nouă şi perfectă.

“Sunt Simon. Am sindromul lui Asperger. Îmi place spaţiul, cercurile şi fratele meu Sam care are grijă de mine. Nu-mi plac sentimentele, alţi oameni, schimbările şi comediile cu Hugh Grant.” Aşa grăieşte Simon cel sărăc cu duhul la începutul unei comedii emoţionante şi hilare regizate de suedezul Andreas Öhman care ajuns pe short list-ul nominalizărilor Oscar la “cel bun film străin”. E povestea lui Sinom, un băiat de 18 ani cu sindromul Asperger, a cărui viaţă e întoarsă pe dus atunci când fratele său Sam se desparte de iubită. Simon are nevoie de ordine. Are nevoie ca lucrurile să urmeze un anume model – acelaşi program, aceleaşi mese, aceleaşi haine, săptămână de săptămână. Sam a fost cel care-a avut mereu grijă de Simon. Îi făcea mâncare în formă de cercuri şi-l făcea să înţeleagă oamenii. Dar acum Sam e deprimat din cauza despărţirii de iubita sa şi totul se schimbă: lumea lui Simon se transformă în haos. Dorindu-şi ca lucrurile să reintre în normal, Simon îşi ia pe umerii săi o misiune: să-i găsească lui Sam o nouă iubită. Din nefericire, Simon nu ştie nimic despre dragoste şi nu înţelege emoţiile – dar are un impecabil plan ştiinţific. Filmul îmbină umorul cu seriozitatea şi ne face să experimentăm lumea din punctul de vedere al lui Simon. În rolul acestuia, Bill Skarsgård (fratele lui Alexander, starul True Blood, şi fiul lui Stellan) demonstrează că talentul se transmite genetic.

THE BROKEN HEARTS CLUB: A ROMANTIC COMEDY
Clubul inimilor zdrobite
7, 8, 17, 18
Comedie, SUA, 2000
R: Greg Berlanti
D: Timothy Olyphant, Andrew Keegan, John Mahoney, Dean Cain, Matt Mcgrath

În oaza cu palmieri din Hollywood-ul de vest, facem cunoştinţă cu Dennis, un fotograf promiţător. În timp ce se pregăteşte să-şi sărbătorească cea de-a 28 aniversare, el se lamentează: “Nu pot să mă hotărăsc dacă prietenii mei sunt cele mai bune sau cele mai rele lucruri care mi s-au întâmplat vreodată”.

Dennis e un fotograf promiţător din partea de vest a Hollywood-ului care, în pragul aniversării a 28 de ani, nu se poate decide dacă prietenii săi sunt cel mai bun sau cel mai rău lucru din viaţa sa. Printre aceştia se numără Benji, un punker inocent care are o apetenţă pentru trupurile musculoase; Howie, un absolvent de psihologie care gândeşte prea mult şi trăieşte prea puţin; Cole, un actor carismatic care vrea să fie mereu în centrul atenţiei; Patrick, cinicul şi Taylor, drama queen-ul rezident care, până recent, s-a mândrit cu relaţia sa de lungă durată. Cel care îi oferă şi sfaturi şi joburi este Jack, un patriarh îndrăgit al cărui restaurant e un paradis pentru toţi. Atunci când tragedia loveşte grupul, legăturile lor sunt puse la test.

THE INFORMANT! (2009)
Informatorul!
4, 5, 15, 21
Comedie, SUA, 2009
R: Steven Soderbergh
D: Matt Damon, Scott Bakula, Joel Mchale, Melanie Lynskey, Rick Overton

Urmăriţi o comedie neagră, în fapt, este vorba despre o peliculă care este mai mult neagră decât comedie…

Pelicula regizată de Steven Soderbergh se inspiră dintr-o întâmplare reală. Oare ce a avut în minte Mark Whitacre (Matt Damon “The Departed”) când a făcut alegerea de deveni informator? În anii ’90, acesta era un nume important în industria alimentară, fiind preşedintele diviziei de produse organice a ADM, un gigant al acestei industrii. Fără ca prietenii, familia sau oricine altcineva să ştie, vreme de trei ani, el a purtat un microfon, fiind de acord să lucreze pentru FBI. El ţinea ascuns în servietă un reportofon cu care îşi înregistra colegii. Whitacre visa să ajungă erou, însă a sfârşit dincolo de gratii, deoarece a fraudat compania cu nouă milioane de dolari. În final, condamnarea lui pentru această fraudă a fost mai mare decât a celor la demascarea cărora contribuise.

PREMIERE SERIALE

“Episoade”

Doi britanici de succes primesc o ofertă foarte tentantă de dincolo de Ocean. Deși are suspiciuni mari în legătură cu mutarea lor în Los Angeles, de dragul lui, ea este de acord să plece din Londra.

Doi londonezi de succes din industria filmului acceptă oferta de a realiza mai departe serialul care îi făcuse celebri, dar la Hollywood. Destul de repede, se alege praful de promisiunea americanilor de a nu schima nimic în ceea ce privește serialul britanic. Mai mult decât atât, cei doi se trezesc într-o lume a butaforiei în care ideal este să nu îți contrazici șeful, să zâmbești condescendent și să pari cât mai fericit cu deciziile pe care le iau alții pentru tine.

Sean (Stephen Mangan) și Beverly (Tamsin Greig) sunt doi britanici cu o căsătorie fericită și sunt și parteneri pe platourile de filmare. Realizatori de succes, cei doi sunt premiați la ceremonia decernării BAFTA pentru serialul lor de patru sezoane. Chiar în seara acordării premiilor, ei primesc o ofertă de a realiza serialul la Hollywood. Deși în primă fază Beverly nu ia în serios propunerea, își dă seama că soțul ei se visa deja acolo, așa că, de dragul lui, este de acord să se mute la Los Angeles. Promisiunea inițială de a nu schimba nimic la serial se spulberă atât de repede încât cei doi nici nu reușesc să se dezmeticească. După ce sosesc acolo ei vor afla că, de fapt, cel de la care primiseră propunera nu văzuse nici măcar un episod din serialul britanic. Lucrurile devin și mai complicate din clipa în care americanii vin cu ideea înlocuirii venerabilului actor principal cu… Matt LeBlanc!

La scurt timp după ce se întâlnesc cu Matt, Sean și Beverly Lincoln se trezesc într-o postură ciudată, este vorba despre o situație bizară care amenință să le distrugă atât serialul, cât și căsnicia.

EPISODES EP. 03 Episoade Ep. 3
2, 9
EPISODES EP. 04 Episoade Ep. 4
9, 16
EPISODES EP. 05
16, 23
EPISODES EP. 06 Episoade Ep. 6
23, 30
EPISODES EP. 07 Episoade Ep. 7
30

“Funny or Die prezintă”

Anii de gloriei ai Hollwoodului sunt de acum istorie, deoarece camerele se află acum pe “vedetele realității”. Nici nu vă imaginați ce vi s-a pregătit în acest al doilea sezon din “Funny or Die prezintă”. Enjoy!

Având la bază popularul website, FunnyOrDie.com, acest serial HBO este unul cum nu ați mai văzut. Este vorba despre un show de o jumătate de oră care are drept target un public adult cu vârste între 18 și 34 de ani, un serial care reflectă sensibilitatea depravată a celor mai amuzante și bolnave minți de astăzi.

FUNNY OR DIE PRESENTS II. EP. 13
Funny or Die prezintă II Ep. 1
30
FUNNY OR DIE PRESENTS II. EP. 14
Funny or Die prezintă II Ep. 2
30

“The Ricky Gervais Show”

Cei care au realizat serialele de succes “The Office“ şi “Extras“ au continuat cu un nou show de comedie, "The Ricky Gervais Show”. Este vorba despre un serial de animație care se inspiră din podcastul lui Gervais, care a intrat în Cartea Recordurilor pentru cele mai multe descărcări din lume. Cei care realizează vocile pentru serial sunt: Ricky Gervais, Stephen Merchant și colegul și prietenul lor, Karl Pilkington.

THE RICKY GERVAIS SHOW II. EP. 14
The Ricky Gervais Show II Ep.1

“Familia Heck”

Urmăriți aventurile unei femei și ale familiei acesteia care încearcă să supraviețuiască șicanelor de fiecare zi din Orson (Indiana).

Luați-vă gândul de la sportivii de performanță, starurile de cinema sau de la politicienii oricăror vremuri, căci adevărații eroi ai zilelor noastre sunt părinții.

De fapt, Frankie este o supereroină. Vorbim despre o soție și o mamă iubitoare, o femeie din clasa de mijloc care trăiește în mijlocul țării și care se apropie cu pași repezi de vârsta de mijloc. Frankie Heck (Patricia Heaton) este soție și o mamă cu normă întreagă pentru cei trei copii ai săi. Cu toate acestea, nu avem de-a face cu o casnică, deoarece ea este o persoană foarte activă care muncește în fiecare zi pentru a-și construi o carieră de succes în domeniul vânzărilor.

THE MIDDLE II. EP. 36 – THE BIG CHILL
Familia Heck II Ep. 12 – Marea răceală
3, 6
THE MIDDLE II. EP. 37 – SUPER SUNDAY
Familia Heck II Ep. 13 – Duminica cea mare
4, 6
THE MIDDLE II. EP. 38 – VALENTINE’S DAY II
Familia Heck II Ep. 14 – Îndrăgostit
5, 6
THE MIDDLE II. EP. 39 – FRIENDS, LIES AND VIDEOTAPE
Familia Heck II Ep. 15 – Prieteni, minciuni şi o casetă video
10, 13
THE MIDDLE II. EP. 40 – HECKS ON A PLANE
Familia Heck II Ep. 16 – Familia Heck în avion
11, 13
THE MIDDLE II. EP. 41 – THE MATH CLASS
Familia Heck II Ep. 17 – Ora de matematică
12, 13
THE MIDDLE II. EP. 42 – SPRING CLEANING
Familia Heck II Ep. 18 – Curăţenia de primăvară
17, 20
THE MIDDLE II. EP. 43 – THE LEGACY
Familia Heck II Ep. 19 – Moştenirea
18, 20
THE MIDDLE II. EP. 44 – ROYAL WEDDING
Familia Heck II Ep. 20 – Nunta regală
19, 20
THE MIDDLE II. EP. 45 – MOTHER’S DAY II
Familia Heck II Ep. 21 – Ziua mamei
24, 27
THE MIDDLE II. EP. 46 – THE PROM
Familia Heck II Ep. 22 – Balul
25, 27
THE MIDDLE II. EP. 47 – THE BRIDGE
Familia Heck II Ep. 23 – Podul
26, 27
THE MIDDLE II. EP. 48 – BACK TO SUMMER
Familia Heck II Ep. 24 – Din nou vară
31

“Filme și vedete”

Acum este momentul pentru a afla tot ceea ce v-ați dorit să știți despre cele mai tari filme și despre starurile care joacă în ele!
Aveți șansa unei priviri prin gaura cheii, aflați despre cele mai tari filme și despre starurile care joacă în ele. Este vorba despre o actualizare în ceea ce privește premierele din cinematografie. Interviuri în exclusivitate cu actori și realizatori de film și reflectoare îndreptate asupra megastarurilor de la Hollywood, festivaluri de Film și Covorul Roșu. Toate acestea și multe altele, în “Filme și vedete”, la HBO Comedy.

FILMS AND STARS III. EP. 139
Filme şi vedete III Ep. 35
FILMS AND STARS III. EP. 140
Filme şi vedete III Ep. 36
6
FILMS AND STARS III. EP. 141
Filme şi vedete III Ep. 37
FILMS AND STARS III. EP. 142
Filme şi vedete III Ep. 38
FILMS AND STARS III. EP. 143
Filme şi vedete III Ep. 39

“Pe platourile de filmare”

Interviuri extraordinare cu actori importanți din industrie și cu cei implicați în realizarea propriu-zisă a ceea ce fusese cândva un simplu proiect, iar acum este o peliculă cu încasări spectaculoase în box office.

În fiecare săptămână, “Pe platourile de filmare”, merge în culisele celor mai importante producții. Cu acest prilej, aveți șansa unor interviuri extraordinare cu actorii și cu cei implicați în realizarea prorpiu-zisă a ceea ce fusese cândva un simplu proiect, iar acum a devenit o peliculă despre care toată lumea vorbește.

HOLLYWOOD ON SET VIII. (401) EP. 37
Pe platourile de filmare VIII Ep. 37
HOLLYWOOD ON SET VIII. (402) EP. 38
Pe platourile de filmare VIII Ep. 38
HOLLYWOOD ON SET VIII. (403) EP. 39
Pe platourile de filmare VIII Ep. 39
HOLLYWOOD ON SET VIII. (404) EP. 40
Pe platourile de filmare VIII Ep. 40

CARRYOVER MOVIES

20 30 40
20, 30, 40
Comedie, Hong Kong, 2004
R: Sylvia Chang
D: Sylvia Chang, Rene Liu, Angelica Lee, Kate Yeung, Tony Leung Ka Fai

Trei femei ale vremurilor noastre, aflate în etape diferite ale existenţei, 20, 30 si 40 de ani, încercă să facă faţă necazurilor.

Filmul regizoarei Sylvia Chang priveşte dintr-un unghi interesant derularea vieţii femeii moderne. Personajele principale ale poveştii, Angelica Lee, Rene Liu şi Sylvia Chang, sunt trei femei de vârste diferite: 20, 30 şi 40 de ani, care, aflate în căutarea dragostei, se descoperă una pe cealaltă. Xiao Jie (Angelica Lee), o fată de 20 de ani din Malaezia, călătoreşte în Taiwan ghidată de promisiunea că are toate şansele să devină star. Xiang (Rene Liu), femeia de 30 de ani, are mari probleme sentimentale, fiind implicată simultan într-un mariaj şi o relaţie extraconjugală cu un bărbat foarte posesiv.

Lily (Sylvia Chang), femeia de 40 de ani, este măritata şi deţine o florărie. Pentru că se produce o încurcătura, ea va livra personal o comandă şi astfel descoperă că soţul ei are o a doua familie, aşa că divorţează. Fiecare dintre ele îşi dorea să îşi găsească propriul drum, dar ajuns să se descopere una pe cealaltă.

FANTASTIC MR. FOX
Fantasticul domn Fox
Animaţie, SUA, 2009
R: Wes Anderson
Voci: George Clooney, Meryl Streep, Jason Schwartzman

Fermierii furioşi s-au săturat să îşi împartă găinile cu o vulpe şireată… Exasperaţi de furtişagurile acesteia, fermierii încearcă să scape de vulpe şi de familia ei.

Domnul, doamna Fox si copiii lor traiesc impreuna cu Viezurele, Iepurele si Nevastuica si familiile lor sub un mare copac. In fiecare seara, domnul Fox fura cate ceva de mancare de la fermierii rai Boggis, Bunce si Bean. Domnul Fox are un miros foarte fin si scapa de fiecare data din ghearele fermierilor care s-au saturat de el. Ei ii pregatesc o ambuscada in urma careia ramane fara coada. Disperati si furiosi de evadarea lui Fox, fermierii cauta sa distruga vizuina unde traieste acesta si familia lui. Dar nimeni nu este mai siret decat vulpoiul Fox, care le-a pregatit o surpriza acestor fermieri.

GROWN UPS (2010)
Oameni mari şi fără minte
Comedie, SUA, 2010
R: Dennis Dugan
D: Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade, Rob Schneider

Oameni mari şi fără minte, cu Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade şi Rob Schneider, este o comedie nebună despre cinci buni prieteni din copilărie, care se întâlnesc după treizeci de ani, împreună cu familiile, în weekend-ul de ziua Americii. Reluând firul vieţii de unde s-au despărţit, cei cinci vor descoperi că a îmbătrâni nu înseamnă neapărat să te şi maturizezi.

HAPPY EVER AFTERS
Fericiţi pe veci
Comedie, Irlanda, 2009
R: Stephen Burke
D: Sally Hawkins, Tom Riley, Jade Yourell, Ariyon Bakare, Sinead Maguire

Freddie şi Maura se căsătoresc – dar nu unul cu celălalt. În timp ce Freddie se însoară a doua oară cu rigida Sophie, Maura se auto-convinge să se mărite cu Wilson, un imigrant Nigerian, mai mult pentru bani decât din dragoste. Dar, când cele două petreceri de nuntă se suprapun în aceelaşi restaurant, întreg castelul de cărţi de joc e pe cale să se prăbuşească peste tinerii însurăţei şi oaspeţii lor.

IRON MAN 2
Iron Man 2
Acţiune, SUA, 2010
R: Jon Favreau
D: Robert Downey Jr., Don Cheadle, Gwyneth Paltrow, Scarlett Johansson, Sam Rockwell

Este un fapt binecunoscut de toată lumea acum că industriaşul miliardar Tony Stark (Robert Downey Jr.) este Iron Man, iar Tony încearcă să minimalizeze beneficiile celebrului costum relansând extravagantul Stark Expo, o expoziţie a inovaţiilor în scop umanitar inspirate de tehnologia sa. Dar guvernul Statelor Unite insistă să fie predată armatei costumul -armă revoluţionară şi în plus, apare un personaj misterios din trecutul familiei Stark, Ivan Vanko (Mickey Rourke) care vrea să-l distrugă pe Tony dezvăluind propria armă devastatoare construită cu tehnologia Stark.

Copleşit din toate părţile, în timp ce se confruntă şi cu demonii proprii, Tony trebuie să-şi cheme aliaţii – cei vechi şi cei noi – pentru a se lupta cu duşmanii ce vor să-l distrugă pe el şi întreaga omenire.

În „Iron Man 2” Downey este „acompaniat” de o distribuţie de eroi şi de răufăcători, din care fac parte Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Scarlett Johansson, Sam Rockwell, Mickey Rourke şi Samuel L. Jackson în rolul lui Nick Fury.

SHE’S OUT OF MY LEAGUE
Nu-i de nasul meu
Comedie, SUA, 2010
R: Jim Field Smith
D: Jay Baruchel, Alice Eve, T.J. Miller, Mike Vogel, Nate Torrence

Se poate ca un Joe oarecare şi o blondă isteaţă şi sexy să-şi găsească fericirea împreună? Aceasta este întrebarea în jurul căreia se desfăşoară She’s Out of My League, o comedie romantică proaspătă şi răcoritoare de la DreamWorks Pictures. Când Kirk (Jay Baruchel), un agent de pază de la aeroport pune ochii pe Molly, o organizatoare de petreceri nemaipomenit de sexy şi sofisticată, nimeni nu crede că se poate înfiripa între ei o adevărată idilă, nici măcar el!

O scandaloasă combinaţie de comic şi romantism de modă veche care demonstrează că orice se poate întâmpla dacă te străduieşti îndeajuns de tare!

SIMON KONIANSKI
Simon Konianksi
Comedie, Belgia, 2009
R: Micha Wald
D: Jonathan Zaccaï, Popeck , Abraham Leber, Irène Herz, Nassim Ben Abdelmoumen

Simon Konianski are 35 de ani şi s-a reîntors să trăiască, temporar, cu tatăl lui, Ernest, care îi face viaţa greu de suportat. Atunci când Ernest moare, Simon se simte obligat să-i îndeplinească ultima dorinţa: să-l îngroape în adâncurile Ucrainei. Aşa că Simon se trezeşte că pleacă într-o călătorie plină de peripeţii în compania unui unchi paranoic, a unei mătuşe care îl ia peste picior, a fiului de şase ani, a cadavrului tatălui său, a fantomei acestuia şi a unui iepure.

VALENTINE’S DAY
Ziua îndrăgostiţilor
Comedie, SUA, 2010
R: Garry Marshall
D: Jessica Alba, Kathy Bates, Jessica Biel, Bradley Cooper, Eric Dane

În preajma Zilei Îndrăgostiţilor, mai multe cupluri din Los Angeles vorbesc limba complexă a dragostei, intersectându-se sau despărţindu-se. Dacă ai alături o persoană iubită, atunci Valentine’s Day înseamnă flori, romantism şi sentimente. Dacă te numeri printre cele cu puţin noroc în dragoste, atunci este doar o zi obişnuită.

Reed Bennet (Ashton Kutcher) este proprietarul unei florării şi un romantic incurabil. Morley (Jessica Alba) este iubita lui. Reed o cere în căsătorie pe Morley în dimineaţa Zilei Îndrăgostiţilor, dar, când încearcă să-i pună inelul de logodnă pe deget, observă că tânăra e mult mai interesată de mesajele primite pe Blackberry. Morley acceptă cererea în căsătorie, dar prietenii lui Reed nu văd cu ochi buni relaţia lor.

Julia (Jennifer Gardner), cea mai bună prietenă a lui Reed, primeşte cu scepticism decizia acestuia, însă în acel moment se concentreză pe bărbatul care tocmai i-a apărut în cale, Harrison Copeland (Patrick Dempsey) şi de care este foarte îndrăgostită.

Julia este învăţătoare. Edison, unul dintre elevii săi, le povesteşte colegilor despre relaţia specială pe care o au bunicii lui, care sunt împreună de peste 50 de ani. Aceştia îi dau sfaturi liu Grace, nepoata lor, care decide ca de Valentine’s Day să îşi piardă virginitatea. Prietena ei, Felicia (Taylor Swift), este şi ea îndrăgostită, de sportivul Willy (Taylor Lautner). Un reporter (Jamie Foxx) le ia un interviu de Ziua Îndrăgostiţilor, deşi o consideră o banalitate.

WHO FRAMED ROGER RABBIT?
Cine vrea pielea lui Roger Rabbit?
Comedie, SUA, 1988
R: Robert Zemeckis
D: Bob Hoskins, Christopher Lloyd, Joanna Cassidy, Katheleen Turner

Vedeta unui serial de desene animate, Roger, devine suspectul principal într-o crima. Părăsit de toţi, Roger spera sa fie ajutat de un detectiv particular, Eddie Vaillant, retras din activitate. Cei doi vor descoperi că în defaimarea lui Roger este implicat judecătorul Doom, hotărât să distrugă lumea desenelor animate. Va reuşi Doom să omoare fantezia? Una dintre cele mai inventive (combinaţia de personaje reale şi animate a fost, la vremea ei, revoluţionară) şi mai celebrate comedii ale anilor ’80, realizată de “vrăjitorul” Zemeckis.

YOU AGAIN
Iar tu?!
Comedie, SUA, 2010
R: Andy Fickman
D: Kristen Bell, Sigourney Weaver, Jamie Lee Curtis, Odette Yustman, Betty White

Tânăra Marni descoperă că fratele ei Will intenţionează să se însoare cu Joanna, marea ei rivală din liceu. Marni devine obsedată să-i arate lui Will adevărata faţă a Joannei şi va primi ajutor exact de unde nu se aşteaptă: mama ei, Gail, devine un aliat de nădejde când îşi dă seama că mătuşa Joannei este colega ei de liceu Ramona, care i-a făcut nenumărate zile fripte în trecut.

RETURN MOVIES

10 THINGS I HATE ABOUT YOU
10 chestii nu-mi plac la tine
Comedie romantică, SUA, 1999
R: Gil Junger
D: Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt, Larisa Oleynik, David Krumholtz

Variaţie modernă pe tema shakespeariană prezentă în Îmblânzirea scorpiei. Kat, o tânără frumoasă, dar distantă, refuză orice băiat care îndrăzneşte să se apropie de ea. Obişnuitele petreceri ale colegilor, la care sora mai mica Bianca tânjeşte de mult, sunt pentru Kat plictisitoare. Conform hotărârii tatălui lor, Bianca nu poate ieşi din casă decât dacă este însoţită de Kat. Bianca şi câţiva colegi pun la cale planul îmblânzirii ei. Este nevoie de un băiat de care Kat să se îndrăgostească. Dar joaca lor este luată de Kat în serios.

13 GOING ON 30
Azi 13, mâine 30 de ani
Comedie, SUA, 2004
R: Gary Winick
D: Jennifer Garner, Mark Ruffalo, Judy Greer, Andy Serkis, Kathy Baker

Suntem în 1987, iar Jenna este o fetiță de 13 ani, în pragul feminității. Problema este că maturitatea nu soșete suficient de repede. Este sufocată de părinții ei ridicoli, ignorată de puștii la modă de la școală și de tipul drăguț de care este îndrăgostită, deși abia dacă îi știe numele. Pentru că nu se mai mulțumeste să își petreacă timpul alături de cel mai bun prieten al ei și vecin, Matt Flamhaff, Jenna îi invită pe puștii populari la petrecerea ei aniversară de 13 ani. Dar, petrecerea este un dezastru. Jenna se simte umilită când este închisă în toaletă pentru jocul „Șapte Minute în Rai” și toți o părăsesc. Singură în toaletă, Jenna rostește o dorință din suflet. Dacă ar fi o persoană matură, ar avea viața pe care și-a dorit-o întotdeauna. În mod miraculos, dorința i se îndeplineste. A doua zi, când Jenna iese din toaletă, suntem în anul 2004, iar Jenna are 30 de ani. Mai mult, este o femeie superbă si de succes (Jennifer Garner) cu o slujbă foarte bună și cu un apartament incredibil pe Fifth Avenue. În sfârsit, are succes și este celebră. Singurul impediment? Nu are nici cea mai mică idee cum a ajuns acolo.

Speriată la început, dar încântată gradual de noua ei viață, Jenna își dă seama în curând că-i lipsește ceva- Matt. Când îl caută, ea descoperă cu groază că nu mai țin legătura și că el este logodit. Jenna află că nu este suficient să ai totul și decide să mai dea încă o șansă primei ei iubiri.
Acum cea mai mare dorință a ei este să nu fie prea târziu.

ALIENS IN THE ATTIC
EXTRATERESTRII DIN MANSARDA
Regia: John Schultz
Cu: Carter Jenkins, Austin Butler, Ashley Tisdale, Ashley Boettcher, Henri Young
Comedie, SUA 2009

Familia Pearson, care se îndreaptă spre o vilă din Maine, e convinsă că va avea parte de cea mai tare vacanţă din viaţa lor. Însă, de îndată ce sosesc, îşi dau seama că nu sunt singurii locatari ai vilei, căci un extraterestru simpatic a pus stăpânire pe ea. Chiar dacă noul chiriaş al familiei e foarte prietenos, prietenii lui nu sunt: au pus la cale la repezeală un plan de invazie. Membrii familiei vor avea mult de furcă pentru a scăpa de intruşi.

ALVIN AND THE CHIPMUNKS: THE SQUEAKQUEL
Alvin şi veveriţele 2
Comedie, SUA, 2009
R: Betty Thomas
D: Zachary Levi, David Cross, Jason Lee, Wendie Malick, Anjelah Johnson

Continuarea aventurilor celor trei veveriţe cântăreţe: Alvin, Simon şi Theodore.

Managerul Dave Seville le convinge pe cele trei veveriţe să meargă la şcoală asemenea unor copii obişnuiţi, predicându-le că va fi în interesul lor să înveţe carte.

În vreme ce veveriţele cântăreţe se acomodează cu noul stil de viaţă în mijlocul elevilor, Ian Hawke este eliberat din închisoare şi colindă prin toată lumea în încercarea de a descoperi animale talentate, care să poata cânta şi dansa.

În Australia, Ian Hawke întâlneşte niste femele de veveriţă înzestrate din punct de vedere muzical, pe care intenţionează să le transforme în vedete pentru a se răzbuna astfel pe Alvin, Simon şi Theodore.

ANGELES S.A. (AKA. ANGELS, INC.)
Îngeri S.R.L.
Comedie, Spania, 2007
R: Eduard Bosch
D: María Isabel, Pablo Carbonell, Silvia Marsó, Anabel Alonso, Dario Paso

Carlos, un tată fericit, se pregăteşte pentru o excurise de afaceri în China, unde intenţionează să stea pentru patru luni. Nu are nicio idee că nu se va mai întoarce niciodată. În Paradis, află că fiicei sale de 12 ani, Maria Isabel, nu i s-a repartizat un înger păzitor la naştere. Pierderea tatălui a însemnat pentru ea şi pierderea singurului ei protector. Pentru că nu doreşte să asiste din ceruri, neputincios, la suferinţa fiicei sale, Carlos decide să acţioneze. În ciuda unui început sumbru, Angels Inc. e o comedie nebună şi colorată cu melodii cântate de superstarul Maria Isabel, aflat la un strălucitor debut în cinema.

ASTRO BOY
Astro Boy
Animaţie, Hong Kong, 2009
R: David Bowers
D: Kristen Bell

În Metro City, într-un oraş din viitor, omul de ştiinţă Tenma (vocea lui Nicolas Cage) creează un robot cu puteri supranaturale. După pierderea prematură a propriului fiu, robotul Astro Boy devine un înlocuitor al acestuia, bătrânul împrumutându-i cât mai multe trăsături umane. Însă, deşi Astro Boy este superdotat cu puteri fantastice: forţă, viteză incredibilă, posibilitatea de a zbura, vedere X-Ray, are mai presus de toate şi propria personalitate. Incapabil să îndeplinească asteparile exagerat de mari ale savantului său tată, Astro Boy hotărăşte să plece într-o călătorie iniţiatică pentru a se descoperi pe sine şi a fi acceptat şi iubit aşa cum este. Devenit un Super Erou acesta îşi dă seama că a fost proiectat să salveze lumea, întorcăndu-se în oraşul său natal pentru a-l salva, dar şi pentru a se împăca cu propriul tată. Astro Boy este un film din care nu vor lipsi aventurile palpitante, scenele bine construite de animaţie sau umorul.

BANDSLAM
TRUPA
Regia: Todd Graff
Cu: Alyson Michalka, Vanessa Hudgens, Gaelen Connell, Lisa Kudrow, Scott Porter
Comedie, SUA, 2009

Acţiunea se concentreză pe Will, un licean, şi pe Charlotte, o fată populară, care formează o legătură neobişnuită datorită dragostei lor comune, muzica. Cei doi îşi fac o trupă rock şi participă în concursul de formaţii şcolare.

Adolescentul Will Burton locuieşte într-o lume a lui, înconjurat de muzică. Când mama sa, Karen Burton, găseşte un nou loc de muncă în New Jersey, el va începe primul sau an la o şcoală nouă, doar pentru a afla că vechi reguli se aplică în continuare şi că scena este dominată de rock’n’roll. Mereu un inadaptat, Will e surprins când Charlotte il recrutează pentru a o ajuta să formeze o trupa şi a concura în "Bandslam," o bătălie a bandelor de rock, găzduită de "Texas High School Football BIG". Lucrurile sunt complicate, pentru că Ben, fostul iubit al Charlottei, şi trupa sa, Glory Dogs, sunt favoriţi.

GHOSTS OF GIRLFRIENDS PAST
Fantomele fostelor iubite
Comedie, SUA, 2009
R: Mark Waters
D: Matthew Mcconaughey, Jennifer Garner, Michael Douglas, Breckin Meyer, Lacey Chabert

La nunta fratelui său mai mic, un burlac convins care iubește libertatea, distracția și femeile ajunge să fie bântuit de fantomele iubitelor din trecut.

Connor Mead (Matthew McConaughey) este un fotograf celebru care iubește libertatea, distracția și femeile. În mod cert, aceasta este ordinea: libertate, distracție, femei! Numai că, fratele lui urmează să se căsătorească, așa că decide să ia o pauză pentru a merge la nunta acestuia. Aici, el o reîntâlnește pe Jenny Perotti (Jennifer Garner), o prietenă din copilărie, singura care nu căzuse pardă farmecelor lui Connor. La petrecerea care are loc în seara dinaintea ceremoniei, Conner ține un discurs în care vorbește gura fără el, apoi este vizitat de fantoma unchiului său, petrecărețul Wayne (Michael Dogulas), cel care este decis să-l învețe pe protejatul său tot ceea ce știa. Acesta îi spune lui Connor că, în cursul serii, va fi vizitat de trei fantome care îl vor duce înapoi în trecutul său amoros. Rostul acestor experinețe este acela de a-l învăța pe Connor să aleagă femeia potrivită de care să se îndrăgostească. În cele din urmă, nepotul favorit al lui Wayne va înțelege că nu poți fugi la nesfârșit de trecut $$i că aceasta poate fi $$ansa lui fr a găsi fericirea.

BITTER/SWEET
Dulce-amărui
Comedie, Thailanda, 2009
R: Jeff Hare
D: Kip Pardue, James Brolin, Mamee Napakpapha Nakprasit, Spencer Garrett, Kalorin Supalak Nemayothin

Bitter/Sweet e o comedie romantică, povestea unui expert american în cafea pe nume Brian Chandler care, aparent, are o viaţă perfectă şi a lui Ticha, o directoare de PR din Bangkok care-şi sacrifică viaţa amoroasă pentru o carieră promiţătoare.

La rugămintea părinţilor săi cultivatori de cafea, Ticha îl duce pe Brian pe plantaţiile din Southern Krabi, reconciliindu-se cu trecutul ei.

CAPERS (AKA. THE BROOKLYN HEIST)
Spărgătorii
Comedie, SUA, 2008
R: Julian M. Kheel
D: Danny Masterson, Leon, Aysan Celik, Dominique Swain, Blanchard Ryan

Disperat să-şi îmbunătăţească viaţă, new yorkezul Fitz (Danny Masterson) pune la cale un plan de a jefui un bogat şi detestat proprietar de casă de amanet. Fără ştirea lui Fitz, banda sa de incompetenţi veseli se confruntă cu competiţia altor două grupuri ce plănuiesc să prade clădirea în aceeaşi noapte. Fiecare gaşcă are un stil unic, hilar, în această satira a “filmelor-jaf” ce foloseşte o imagine, un montaj şi o regie artistică stilizată ca să exploreze stereotipurile cinematografice.

CARLITOS Y EL CAMPO DE LOS SUENOS
Carlitos are şansa vieţii
Familie, Spania, 2008
R: Jesús Del Cerro
D: Guillermo Campra, Gustavo Salmeron, José María Pou, Irene Visedo, Emilio Aragón ‘Miliki’

Carlitos Bermudez are două dorinţe în viaţă: doreşte să găsească un cuplu care să-l adopte din orfelinatul spaniol şi să devină jucător de fotbal pentru echipa de juniori a Spaniei. Cu ajutorul unor prieteni din orfelinat, porneşte într-o misiune pentru a demonstra talentul său de jucător de fotbal lumii.

Cel mai mare obstacol în calea visului său este Holipito, administratorul orfelinatului, ce se străduie să împiedice realizarea viselor lui Carlitos cât poate de mult.

CLOUDY WITH A CHANCE OF MEATBALLS
STA SA PLOUA CU CHIFTELE
Regia: Phil Lord, Chris Miller
Cu: Bill Hader, Anna Fais
Animaţie, SUA, 2009

Te-ai săturat să-ţi spună alţii ce trebuie şi ce nu trebuie să mănânci? Eşti dezamăgit că trebuie să mănânci aceleaşi alimente, zi după zi? Abia aştepţi ziua când vei putea comanda ce vrei şi când vrei? Ei bine, aşteptarea ta s-a terminat. Pregăteşte-te să fii servit cu Stă să plouă cu chiftele – o aventură hilară în… porţii gigantice. Inspirată după o îndrăgită carte pentru copii, filmul se concentrează pe un oraş în care mâncarea cade din cer sub formă de ploaie torenţială!

Flint Lockwood, un inventator în devenire, , este un geniu cam asocial care scorneşte cele mai ciudate invenţii văzute vreodată. Şi cu toate că invenţiile lui, de la pantofii cu auto-spray şi până la translatorul-maimuţă, au fost nişte eşecuri răsunătoare care au creat o mulţime de probleme în micul orăşel al inventatorului, Flint nu se dă bătut. El vrea să descopere ceva care să-i facă pe oameni fericiţi. Când ultima maşinărie inventată de Flint pentru a transforma apa în mâncare distruge din greşeală întreaga piaţă centrală a oraşului, el crede că şansa lui de a deveni inventator s-a spulberat definitiv. Dar deodată se întâmplă un lucru neaşteptat – din norii unde zburase maşinăria încep să cadă cheeseburgeri. Deci, maşina lui funcţionează! Ploaia de mâncare devine un succes instantaneu, iar Flint se împrieteneşte pe dată cu Sam Sparks, o prezentatoare a rubricii meteo care venise în oraş pentru a comenta ceea ce numea ea “cel mai important fenomen meteorologic din istorie.” Dar atunci când oamenii lacomi încep să ceară tot mai multă mâncare, maşinăria începe să se comporte haotic, împroşcând lumea cu tornade de spaghete şi chiftele uriaşe. Când oraşul e pe cale să fie îngropat sub munţi de bezele şi cascade de pepeni verzi, Flint şi Sam trebuie să-şi folosească experienţa şi să salveze lumea de la bombardamentul cu mâncare.

EVET, ICH WILL! (AKA. EVET, I DO!)
Da!
Comedie, Germania, 2008
R: Sinan Akkus
D: Pinar Erincin, Mickey Hardt, Oliver Korittke, Tim Seyfi, Eralp Uzun

“Evet, I Do!” e o comedie isteaţă şi colorată despre cupluri, fie ele gay sau straight şi lupta lor pentru dragoste şi pentru a depăşi obstacolele multiculturale. Fiecare cuplu e nevoit să fie inventiv şi să se rupă de tradiţiile familiale ca să obţină „da”-ul final. O comedie optimistă, vibrantă, cu un singur sfat: spune „evet” („da” în turcă).

FRIENDSHIP!
Prietenie!
Comedie, Germania, 2009
R: Markus Goller
D: Matthias Schweighöfer, Friedrich Mücke, Alicja Bachleda, Kate Gorney, Chris Browning

Doi tineri naivi din Germania de Est pornesc la drum, în 1989, imediat după căderea Zidului Berlinului. Cum oportunitatea de a călători peste ocean se arată, cei doi plimbăreţi decid să călătorească la San Francisco, acolo unde, se zice, tatăl unuia dintre ei a fugit cu un deceniu în urmă.

GHOSTS OF GIRLFRIENDS PAST
Fantomele fostelor iubite
Comedie, SUA, 2009
R: Mark Waters
D: Matthew Mcconaughey, Jennifer Garner, Michael Douglas, Breckin Meyer, Lacey Chabert

La nunta fratelui său mai mic, un burlac convins care iubește libertatea, distracția și femeile ajunge să fie bântuit de fantomele iubitelor din trecut.

Connor Mead (Matthew McConaughey) este un fotograf celebru care iubește libertatea, distracția și femeile. În mod cert, aceasta este ordinea: libertate, distracție, femei! Numai că, fratele lui urmează să se căsătorească, așa că decide să ia o pauză pentru a merge la nunta acestuia. Aici, el o reîntâlnește pe Jenny Perotti (Jennifer Garner), o prietenă din copilărie, singura care nu căzuse pardă farmecelor lui Connor. La petrecerea care are loc în seara dinaintea ceremoniei, Conner ține un discurs în care vorbește gura fără el, apoi este vizitat de fantoma unchiului său, petrecărețul Wayne (Michael Dogulas), cel care este decis să-l învețe pe protejatul său tot ceea ce știa. Acesta îi spune lui Connor că, în cursul serii, va fi vizitat de trei fantome care îl vor duce înapoi în trecutul său amoros. Rostul acestor experinețe este acela de a-l învăța pe Connor să aleagă femeia potrivită de care să se îndrăgostească. În cele din urmă, nepotul favorit al lui Wayne va înțelege că nu poți fugi la nesfârșit de trecut $$i că aceasta poate fi $$ansa lui fr a găsi fericirea.

GOLF PUNKS (AKA. NATIONAL LAMPOON’S GOLF PUNKS)
Antrenorul de golf
Comedie, SUA, 1998
R: Harvey Frost
D: Tom Arnold, James Kirk, Rene Tardif, Katelyn Wallace, Rhys Huber

Cândva, Al Oliver (Tom Arnold) încercase să devină jucător de golf profesionist. Însă, a trecut mult de atunci… Fără nicio slujbă, fără niciun ban și înconjurat de ghinion la orice pas, Al lasă mândria de-o parte și acceptă postul de antrenor la Vista Creek Country Club. Sub îndrumarea sa, puștii, care sunt ni$$te copii necoordonați cu atitudini nepotrivite, trebuie să scape de îndoieli. La început, lecțiile par a fi o pierdere de vreme, căci nimc din ce e viu și se află în vecinătatea terenului de golf nu mai este în siguranță. Dar, găgăuții pe care îi antrenează vor începe să fie motivați, dorindu-și să devină campioni.

HANGING UP
Afurisitul de telefon
Comedie, SUA, 2000
R: Diane Keaton
D: Meg Ryan, Diane Keaton, Lisa Kudrow, Walter Matthau, Adam Arkin

Diane Keaton a regizat și a și jucat în această comdie despre o familie care se regăsește în urma unei drame.

Pe la jumătatea anilor ’40, Eve (Meg Ryan) conducea un business, organizând petreceri și evenimente pentru alții și avea grijă de tatăl ei (Walter Matthau), un fost ospătar alcoolic și încăpățânat. Surorile ei, Georgia (Keaton), care este editor de succes la o revistă de modă, și Maddy (Lisa Kudrow), care își câștigă existența fiind actriță, sunt mai puțin expuse toanelor părintelui lor. Pentru acestea două, este vorba despre o relație la distanță, așa că tot ceea ce trebuie să facă este să răspundă la apelurile telefonice ale acestuia. Din păcate, tatăl lor nu mai are mult de trăit, așa că cele trei femei încearcă să facă pace cu tatăl lor și chiar între ele. În roluri secundare, Adam Arkin, Cloris Leachman și Mary Steenburgen.

I LOVE YOU, BETH COOPER
TE IUBESC, BETH COOPER !
Regia: Chris Columbus
Cu: Hayden Panettiere, Paul Rust, Jack T. Carpenter, Lauren London, Lauren Storm
Comedie, SUA 2009

Denis (Paul Rust) nu se poate lăuda că s-a distrat foarte mult în anii de liceu, dar totul se schimbă în chiar ziua absolvirii. În faţa tuturor colegilor strânşi în sala de sport, puştiul îşi declară dragostea pentru cea mai populară fata din liceu, Beth Cooper (Hayden Panettiere), iar aceasta se decide, drept rasplată, să o pună de-o noapte mai ceva ca în Plăcinta americana, Mean Girls sau Sexdrive la un loc.

I MOSTRI OGGI (AKA. THE MONSTERS TODAY)
Monştrii de astăzi
Dramă, Italia, 2009
R: Enrico Oldoini
D: Diego Abatantuono, Sabrina Ferilli, Giorgio Panariello, Claudio Bisio, Angela Finocchiaro

La Roma, un baiat de periferie fură un cărucior pentru invalizi ca să intre într-un stadion, la Florenţa, un portar obtuz se opune relaţiei homosexuale a fiului său cu un profesor cu mare apetit.. Departe de modernismul lumii consumiste, aceste personaje monstruoase trăiesc şi supravieţuiesc într-o ţară cinică şi superficială. Un tragicomic film în episoade ce reînoadă o veche tradiţie a comediei realiste italiene.

Un film în episoade care fotografiază italianul contemporan şi ipocrizia naţiunii la fiecare latitudine.

JULIE & JULIA
JULIE ŞI JULIA
Regia: Nora Ephron
Cu: Meryl Streep, Amy Adams, Stanley Tucci, Chris Messina, Linda Emond
Comedie, SUA

Julia este femeia care a schimbat pentru totdeauna modul de a găti al americanilor. Dar în 1948, Julia Child (Meryl Streep) nu era decât o americană şi o soţie obişnuită care trăia în Franţa şi care dorea să-şi găsească o ocupaţie.

După cincizeci de ani, Julie Powell (Amy Adams) se află într-un impas. Pentru că se apropie de 30 de ani, trăieşte în Queens şi lucrează într-un mediu cenuşiu, în timp ce prietenele ei obţin succese uluitoare, ea se hotărăşte să urmeze un plan care să-i valorifice toate energiile. Julie decide ca într-un an să încerce toate cele 524 de reţete din cartea de bucate a Juliei Child: Mastering the Art of French Cooking (pe care Child o scrisese împreună cu Louise Bertholle şi Simone Beck) – şi să scrie pe blog despre experienţele ei culinare.

Regizoarea, scenarista şi producătoarea Nora Ephron combină cu iscusinţă cele două poveşti adevărate, într-o comedie ce demonstrează că atunci când foloseşti proporţiile potrivite de pasiune, obsesie şi unt, poţi să-ţi schimbi viaţa şi să-ţi împlineşti visul.

JUST PECK
PECK
Regia: Michael A. Nickles
Cu: Keir Gilchrist, Brie Larson, Adam Arkin, Camryn Manheim, Kyle Kaplan
Comedie, SUA 2009

O comedie neagră despre Michael Peck (Keir Gilchrist), un elev de liceu cam tocilar care e torturat de profesorii şi de colegii lui dar, mai cu seamnă de proprii părinţi (Marcia Cross şi Adam Arkin) care îl forţează să semneze contracte cu ei pentru orice activitate din afara şcolii.

MISS MARCH
MISS MARTIE
Regia: Zach Cregger, Trevor Moore
Cu: Zach Cregger, Trevor Moore, Raquel Alessi, Craig Robinson, Hugh Hefner
Comedie, SUA, 2009

Eugene Bell şi Tucker Cleigh sunt cei mai buni prieteni încă din liceu, chiar daca au temperamente diferite, Eugene fiind adeptul abstinenţei sexuale, iar Tucker fiind obsedat de femei şi de revistele Playboy. Atunci când iubita lui Eugene, o tânără pe nume Cindi Whitehall, decide că este pregatită să îşi înceapă viaţa sexuală, începe să îl preseze pe acesta şi îl convinge să accepte o partidă de sex în noaptea balului de absolvire.

Întrucat Eugene este foarte agitat şi nervos în seara balului, amicul sau Tucker încearcă să remedieze situaţia oferindu-i alcool în exces, consecinţa tragică fiind aceea că, ameţit de băutură, băiatul greşeşte uşa spre camera în care îl aştepta iubita lui, se prabuşeşte pe nişte scări şi intră în comă pentru nu mai puţin de 4 ani. Atunci când în sfârşit îşi revine din comă, Eugene descoperă cu stupoare că cea mai mare parte a colegilor săi au părăsit oraşul natal şi că frumoasa Cindi a devenit iepuraş Playboy. Cu ajutorul lui Tucker, Eugene pleacă într-o călătorie prin ţară pentru a o recuceri pe fata visurilor lui.

OLD DOGS
VECHI TOVARĂŞI
Regia: Walt Becker
Cu: John Travolta, Robin Williams, Kelly Preston, Matt Dillon, Seth Green
Comedie, SUA 2009

Doi prieteni foarte buni – un divorţat ghinionist şi îndrăgostit şi un burlac mare amator de distracţii – se trezesc că vieţile lor sunt întoarse pe dos când pe neaşteptate trebuie să aibă grijă de doi gemeni de şapte ani, tocmai când erau la un pas de a încheia cea mai mare afacere din viaţa lor. Cei doi holtei nu foarte cunoscători în ale copiilor se poticnesc grav în eforturile lor de a avea grijă de gemeni (debutanţii Ella Bleu Travolta şi Conner Reyburn), ceea ce pune în mişcare un şir întreg de mici dezastre şi poate o nouă înţelegere a celor doi, referitor la lucrurile cu adevărat importante în viaţă.

SHERLOCK HOLMES (2009)
Sherlock Holmes
Acţiune, SUA, 2009
R: Guy Ritchie
D: Robert Downey Jr., Jude Law, Rachel Mcadams, Mark Strong, Eddie Marsan

Sherlock Holmes şi-a construit reputaţia dezlegând cele mai încâlcite enigme. Cu ajutorul doctorului John Watson, colaboratorul său de încredere, renumitul “detectiv consultant” a devenit indispensabil pentru descoperirea infractorilor de orice fel, bazându-se fie pe puterea sa de observaţie, pe deducţia sa infailibilă, fie, la nevoie, pe forţa pumnului.

Dar acum, deasupra Londrei se adună norii unei ameninţări cu care Holmes nu s-a mai confruntat până acum…dar pe care abia o aşteaptă.

După un şir lung de crime violente de tip ritual, Holmes şi Watson sosesc la timp pentru a o salva pe ultima lui victimă şi pentru a-l prinde pe ucigaş: recidivistul Lord Blackwood. În timp ce se apropie data osândei sale prin spânzurătoare, Blackwood- care îi terorizase pe colegii de puşcărie şi totodată pe gardieni cu puterea sa de a stârni şi folosi forţele răului -îl previne pe Holmes că moartea nu va avea nicio putere asupra sa, iar după cum se va vedea, execuţia va eşua conform planurilor lui Blackwood.

Iar atunci când Blackwood pare a-şi fi dus la bun sfârşit toate ameninţările, aparenta sa reînviere seamănă panică în Londra şi confuzie în rândul celor de la Scotland Yard. Dar pentru Holmes, acest joc este doar o nouă provocare.

Guy Ritchie reinventează mitul celebrului detectiv cu un fler vizual inegalabil şi cu o distribuţie super-cool: Robert Downey Jr şi Jude Law.

THE ONION MOVIE
The Onion
Comedie, SUA, 2008
R: James Kleiner
D: Len Cariou, Steven Seagal, Daniel Dae Kim, Larissa Laskin, Abigail Mavity

Un amalgam de interpretări satirice ale evenimentelor lumii, dar şi ale curiosului comportament uman…

Totul începe o dată cu ştirile Onion, cea mai bună sursă de ştiri din America, cu prezentatoarea Dana Dobbs, un corespondent pe nume Kip Kendall şi Norm Archer, un câştigător al premiului pentru cel mai bun crainic. Pe lângă ştiri putem vedea reclamele postului, câteva comentarii despre filmul care urmează să fie difuzat după ştiri, şi mai urmărim şi nişte terorişti care se antrenează într-o tabără. Filmul este cu Steven Segal în rolul principal, care în tinereţe s-a antrenat în arte marţiale. După ani de antrenament Segal se bate cu "ăia răii" şi îi loveşte doar în punctul sensibil, sub centură. In spatele acestei emisiuni, Global Tetrahedron caută o soluţie pentru a-şi promova produsele.

THE PRINCESS AND THE FROG
PRINTESA SI BROSCOIUL
Regia: Ron Clements, John Musker
Cu: Bruno Campos
Animaţie, SUA 2009

O versiune modernă a unei poveşti clasice, având ca protagonişti o tânără şi frumoasă fată pe nume Tiana şi un prinţ broscoi disperat să redevină om. Un sărut al destinului îi va conduce pe amândoi într-o aventură hilară de-a lungul şi de-a latul misticei mlaştine din ţinutul Louisiana.

TOOTH FAIRY
Zâna Măseluţă
Comedie, Canada, 2010
R: Michael Lembeck
D: Dwayne Johnson, Ashley Judd, Stephen Merchant, Ryan Sheckler, Julie Andrews

Tess, o puştoaică de şase ani, este extrem de mâhnită când Derek (Dwayne "The Rock" Johnson), un jucător de hochei lipsit de orice subtilitate în ceea ce priveşte convingerile celor mici, îi spune verde în faţă că nu există Zâna Măseluţă. Drept pedeapsă pentru gafa lui, imensul sportiv va trebui să preia pentru o vreme atribuţiile celebrei zâne, cu ce efect nu se ştie.

TOY STORY 3
POVESTEA JUCARIILOR 3
Regia: Lee Unkrich
Animaţie, SUA 2010

Studiourile Disney şi Pixar redeschid cufărul cu jucării pentru o nouă capodoperă animată, o superbă, palpitantă şi profund emoţionantă aventură a personajelor din deja legendara franciză Toy Story. De data aceasta Buzz, Woody şi întreaga gaşcă sunt nevoiţi să facă faţă unei probleme cu totul deosebite. Stăpânul lor, Andy pleacă la facultate, iar jucăriile se trezesc într-o creşă plină de bebeluşi şi copii mici care abia aşteaptă să pună mânuţele pe marfă nouă, pe care să o rupă, să o murdărească şi să o roadă după bunul plac.

Atât adulţii, cât şi copiii, se vor delecta cu o comedie inedită şi savuroasă bazată pe un scenariu scris de Michael Arndt, laureat al premiului Oscar pentru scenariul filmului “Little Miss Sunshine”. Regizorul filmului, Lee Unkrich, a făcut parte din echipele care au realizat binecunoscutele filme de animaţie ”Finding Nemo” (câştigător al unui premiu Oscar) şi ”Monsters Inc”.

În varianta originală, o întreagă pleiadă de vedete Hollywood dau glas personajelor din Toy Story 3, printre aceştia numărându-se Tom Hanks (Woody), Tim Allen (Buzz), Joan Cusack (Jessie the Yodeling Cowgirl), Timothy Dalton, Jeff Garlin sau Whoopi Goldberg (Caracatiţa Stretch).

TWO CAN PLAY THAT GAME
JOC IN DOI
Regia: Mark Brown
Cu: Vivica A. Fox, Morris Chestnut, Anthony Anderson, Gabrielle Union, Wendy Raquel Robinson Comedie, SUA 2001

O femeie îşi pune la bătaie propriu set de reguli într-un joc care are ca miză recâştigarea iubitului.

Când vine vorba de viaţa sentimentală, Shante (Vivica Fox) munceşte 24 de ore din 24 pentru a-şi satisface şi a-şi ţine aproape iubitul. Shante e atât de expertă în a naviga pe valurile romance-ului, încât cele mai bune prietene ale sale, Diedre, Karen şi Tracy depind de sfaturile ei, de câte ori relaţiile lor se află în pericol. Dar atunci când prietenul ei Keith e prins în flagrant cu nimeni altcineva decât inamica sa, Conny, Shane instituie “planul de 10 zile” pentru a-l recâştiga. Fie că-i vorba de lenjerie sexi sau gătitul unor mâncăruri rafinate, tânăra are un arsenal de arme destinate să-l îngenuncheze pe iubitul său şi să-l aducă înapoi la ea. Nici un efort nu e prea mare pentru a-i atrage atenţia. Din păcate, finalul fericit pe care Shante îl aşteaptă se îndepărtează vazând cu ochii, pentru că Keith începe să urmeze sfaturile prietenului său, Tony, care insuflă o perspectivă masculină acestui joc manevrat, până acum, numai de fete. În această comică bătălie a sexelor, Shante e pe cale să descopere nu numai că nu există reguli – dar că nu e nici singurul jucător profesionist. Cu o relaţie în pericol şi prieteni care îi controlează fiecare mişcare, Shante trebuie să gândească repede şi să fie cu un pas înaintea lui Keith dacă vrea să aibă vreo şansă să-l recucerească… păstrându-şi mândria intactă.

ZOMBIELAND
BUN VENIT ÎN ZOMBIELAND
Regia: Ruben Fleischer
Cu: Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone, Abigail Breslin, Amber Heard
Comedie, SUA 2009

În comedia de acţiune Bun venit în Zombieland este vorba despre doi tipi care au găsit modalitatea de a supravieţui într-o lume dominată de zombi. Columbus (Jesse Eisenberg) este un fricos – dar atunci când ţi-e frică că ai putea fi mâncat de zombi, spaima asta te-ar putea ajuta să rămâi în viaţă. Tallahassee (Woody Harrelson) este un expert în mitraliere automate şi un ucigaş de zombi, a cărui obsesie este să scape lumea de ciudatele creaturi până nu dispare ultimul om de pe faţa pământului. Unindu-şi forţele cu Wichita (Emma Stone) şi Little Rock (Abigail Breslin), care au găsit şi ele modalităţile proprii de a supravieţui coşmarului zombi, ei vor trebui să aleagă între două rele: să aibă încredere unii în alţii, sau să se predea zombilor.

Bucuresti, 19.09.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *