free download 78 travel guides written by experts

HBO COMEDY –noiembrie 2011

PREMIERE FILME

CHEAPER BY THE DOZEN
Cu duzina e mai ieftin!
14, 15, 19, 28
Comedie, SUA, 2003
R: Shawn Levy
D: Steve Martin, Bonnie Hunt, Piper Perabo, Tom Welling, Hilary Duff

În America zilelor noastre, unde media numărului de copii pe familie este de 1,87, Tom Baker (Steve Martin) şi soţia sa, Kate (Bonnie Hunt), răstoarnă puţin statisticile. Ei sunt genul pentru care viata e şi mai frumoasă, şi mai ieftină atunci când ai la masă o duzină de copii.

În America zilelor noastre, unde media numărului de copii pe familie este de 1,87, Tom Baker (interpretat de Steve Martin) şi soţia sa, Kate (interpretată de Bonnie Hunt) au hotărât că viaţa e mai frumoasă si mai ieftină atunci când ai… 12 copii. Familia Baker locuieşte într-un mic orăsel din statul Illinois, unde Tom antrenează echipa de fotbal a liceului. Viaţa de zi cu zi a familiei Baker este constituită, în părti egale, din dragoste şi haos – de genul incidentelor în care broscuta familiei aterizează în omleta de la micul dejun. Când lui Tom i se oferă slujba la care visase – aceea de antrenor al echipei unei mari universităti – familia e în pericol să se destrame, spre disperarea celor 12 copii. În acelaşi timp, Kate află că volumul ei de memorii e pe cale să fie publicat. Impresarul ei îi cere să se ducă la New York pentru a-şi promova cartea. Kate pleacă, lăsându-l pe Tom să se descurce cu gospodăria din ce în ce mai haotică si cu noua sa slujbă. În cele din urmă, familia Baker decide că nu poti avea totul în viaţă, dar că trebuie să te bucuri de ceea ce ai.

EAT PRAY LOVE
Mănâncă, roagă-te, iubeşte
13, 25, 26
Dramă, SUA, 2010
R: Ryan Murphy
D: Julia Roberts, James Franco, Billy Crudup, Javier Bardem, Richard Jenkins

Liz Gilbert (Julia Roberts) a avut totul, dar după un divorţ dureros, “totul” se duce de râpă. Ea pleacă într-o călătorie în jurul lumii, sperând să-şi schimbe viaţa şi să se autodescopere.

Liz Gilbert (Julia Roberts) avea tot ce se presupune ar dori să aibă o femeie modernă – un soţ, o casă, o carieră de succes – dar, ca multe altele, ea se simţea pierdută, confuză şi încă nesigură în legătură ce-şi doreşte cu adevărat. Proaspăt divorţată şi aflată la un punct de răscruce al existenţei sale, Gilbert iese din zona ei de confort, riscând totul ca să-şi schimbe viaţa. Ea pleacă într-o călătorie în jurul globului care devine o odisee a reinventării personale. În călătoriile sale, ea descoperă plăcerea hranei în Italia, puterea rugăciunii în India şi, finalmente, cu totul surprinzător, pacea interioară şi echilibrul dragostei adevărate în Bali. Bazat pe memoriile bestseller ale lui Elizabeth Gilbert, Eat Pray Love dovedeşte că nu există doar un singur mod de a-ţi deschide orizontul şi de a vedea lumea.

LITTLE SHOP OF HORRORS (1986)
Prăvălia groazei
7, 18
Comedie, SUA, 1986
R: Frank Oz
D: Rick Moranis, Ellen Greene, Vincent Gardenia, Steve Martin, James Belushi

În acest muzical aiurit, dar amuzant, timidul Seymour şi vivacea Audrey nu realizează că între ei se înfiripă un amor, dar îşi dau seama de potenţialul financiar al unei plante bizare. Doar că mâncarea favorită a acestei plante neobişnuite este sângele..

Seymour, un tocilar orfan care lucrează într-o florărie prăpădită, îşi petrece timpul cantonat în rutină şi visând la Audrey, colega lui de serviciu. Apoi, într-una din zile, chiar imediat după o eclipsă de soare, Seymour descoperă o plantă stranie. Această plantă exotică atrage clienţi, salvează magazinul de flori de la faliment şi-l face pe Seymour un erou în ochii lui Audrey. Dar planta are un apetit unic… şi e mai ales interesată Audrey. Bazat pe un film cult din 1961 şi pe un muzical de succes de pe Broadway.

RED (2010)
Greu de pensionat
3, 4, 14, 15, 20, 21, 29, 30
R: Robert Schwentke
D: Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich, Helen Mirren, Mary-Louise Parker

Frank e un fost agent CIA care duce o viaţă liniştită şi solitară… până când, într-o zi, o echipă de ucigaşi îi apare-n prag, hotărâtă să-l ucidă. Acum că identitatea i-a fost compromisă, Frank îşi recompune vechea sa echipă şi încearcă să reintre în joc.

Bazat pe romanele grafice ale lui Warren Ellis şi Cully Hamner, RED (în engleză, Retired Extremely Dangerous) e o comedie de acţiune explozivă. Frank (Bruce Willis), Joe (Morgan Freeman), Marvin (John Malkovich) şi Victoria (Helen Mirren) erau agenţi CIA de top – dar secretele pe care le-au aflat i-au transformat în prezent în ţintele principale ale Agenţiei. Acum li s-a înscenat o asasinare şi ei trebuie să-şi folosească experienţa, viclenia şi spiritul de echipă ca să fie cu un pas înaintea urmăritorilor şi să rămână în viaţă. Foştii agenţi se îmbarcă într-o misiune imposibilă care-i poartă în locuri dintre cele mai dierite şi mai periculoase, inclusiv în cartierul strict secret al CIA, acolo unde dau peste cea mai mare conspiraţie şi muşamalizare din istoria guvernului.

STUCK ON YOU
Lipit de tine
25, 29, 30
Comedie, SUA, 2003
R: Bobby Farrelly, Peter Farrelly
D: Matt Damon, Greg Kinnear, Eva Mendes, Cher, Seymour Cassel

Relaţia dintre siamezii Bob şi Walt e pusă la test atunci când cei doi se mută la Los Angeles, pentru ca Walt să devină un actor. Acesta ajunge faimos şi bogat după ce obţine un rol într-un show TV al lui Cher, însă succesul ameninţă să-i despartă pe cei doi.

Bob şi Walt Tenor sunt doi fraţi nedespărţiti – la propriu, deoarece sunt siamezi. Legătura lor specială duce la complicaţii serioase atunci când Walt se hotărăste să devină actor şi trebuie să-şi convingă fratele să fie de acord cu alegerea sa. Bob (Matt Damon) şi Walt (Greg Kinnear) excelează în sport şi sunt mândrii posesori ai unui fast-food, unde lucrează şi ei, mânuind grătarul cu o viteză uluitoare. Când Walt e cuprins de pasiunea pentru actorie, el îi cere lui Bob să-şi respecte promisiunea din copilărie ca nici unul dintre ei să nu stea în calea realizării dorinţelor celuilalt. Cei doi fraţi ajung la Hollywood, unde se împrietenesc rapid cu vecina lor cea sexy, April (interpretată de Eva Mendes). Aceasta îi face cunoştintă lui Walt cu un impresar, Morty O’Reilly (interpretat de Seymour Cassel), care îi propune lui Walt un rol într-un film porno. Lucrurile se îmbunăţătesc pentru cei doi frati când o întâlnesc pe celebra Cher, care îi oferă lui Walt rolul secundar din serialul TV în care ea juca împotriva voinţei ei. Însă, în loc să compromită serialul, aşa cum îşi dorea Cher, Walt are mare succes şi cei doi fraţi devin celebri peste noapte. Aventura de-abia acum începe, deoarece Bob se îndrăgosteşte de o mai veche cunoştinţă, o femeie cu care coresponda pe Internet, şi cei doi frati iau o decizie care le va schimba viaţa.

THE A-TEAM
ECHIPA DE SOC
4, 5, 15, 16, 23, 24, 27, 28
Acţiune, SUA, 2010
R: Joe Carnahans
D: Liam Neeson, Bradley Cooper, Jessica Biel, Quinton ‘Rampage’ Jackson, Sharlto Copley

Aventurile temerare ale unei echipe pitoreşti alcătuite din foşti soldaţi din forţele speciale cărora li s-a înscenat o crimă. Folosindu-se de metode “clasice”, ei îşi utilizează talentele unice ca să-şi spele onoarea şi să-l găsească pe adevăratul vinovat.

The A-Team urmăreşte aventurile unei echipe alcătuite din foşti soldaţi ai forţelor speciale printre care Hannibal Smith, un maestru care plănuieşte misiuni inventive ce necesită sincronizare la secundă, abilităţi neobişnuite şi o echipă de soldaţi incredibil de eficienţi, Templeton Peck zis şi “Faţă” care poate procura orice pentru misiunile neortodoxe şi curajoase ale echipei, B.A. Baracus, şoferul grupului şi “muşchiul ei” şi H.M Murdock, un pilot cu patalama dar şi un nebun cu acte. Timp de 8 ani, aceşti băieţi s-au luptat de partea binelui şi, drept răsplată, s-au trezit că sunt condamaţi la închisoare pentru o crimă pe care n-au comis-o. După ce evadează destul de uşor, ei pornesc într-o căutare periculoasă pentru a-şi spala onoarea. Necazul face ca, în timp acest timp, să fie vânaţi peste tot de Charisa Sosa, un ofiţer militar de înalt rang şi una dintre multele foste iubite ale lui “Faţă”. Dar chiar atunci când se pare că A-Team are toate dovezile necesare pentru a-şi dovedi inocenţa, băieţii descoperă că ultima lor misiune abia a început.

PREMIERE SERIALE

“Plictisit de moarte”

Șaradele scriitorului Jonathan Ames transformat peste noapte în detectiv particular continuă. Acum, el locuiește într-un apartament care îi permite să observe ceea ce se întâmplă în tot orașul. Cu această ocazie, el va fi șocat de descoperirile pe care le va face.

Aceast semi-autobiografic serial original HBO îl are în centrul său pe scriitorul Jonathan Ames (Jason Schwartzman), care, deși nu are licență, pretinde că este detectiv și chiar reușește să rezolve în maniera lui cazurile pentru care oamenii îl solicită. Din acest al treilea sezon, Jonathan se mută în cel mai înalt loc din Brooklyn, este vorba despre Williamsburgh Bank Tower. Tot acum, pentru eroul nostru apare o nouă preocupare, deorece el află chiar de la părin##i un adevăr șocant, așa că dorește să își găsească tatăl biologic. Între timp, mentorul său, George Christopher (Ted Danson), își deschide un restaurant și încearcă să repare greșelile pe care le făcuse în relația cu fiica sa. Tot acum, amicul său, Ray (Zach Galifianakis), află cum este să fii părinte atunci când cuplul de lesbine reapare în viața sa.

În acest al treilea sezon, aventurile celor trei personaje-cheie din “Plictisit de moarte” continuă. Penibilul, situațiile absurde, umorul și poveștile de amor merg mai departe decât vă puteți imagina.

Enjoy de show!

BORED TO DEATH III. EP. 17 – THE BLONDE IN THE WOODS
Plictisit de moarte III Ep. 1 – Blonda din pădure
6, 9
BORED TO DEATH III. EP. 18 – GUMBALL!
Plictisit de moarte III Ep. 2 – Guma
13, 16
BORED TO DEATH III. EP. 19 – THE BLACK CLOCK OF TIME
Plictisit de moarte III Ep. 3 – Ceasul negru
20, 23
BORED TO DEATH III. EP. 20 – WE COULD SING A DUET
Plictisit de moarte III Ep. 4 – Am putea face un duet
27, 30

“Funny or Die prezintă”

Anii de gloriei ai Hollwoodului sunt de acum istorie, deoarece camerele se află în acest moment pe “vedetele realității”. Nici nu vă imaginați ce vi s-a pregătit în acest al doilea sezon din “Funny or Die prezintă”.

Având la bază popularul website, FunnyOrDie.com, acest serial HBO este unul cum nu ați mai văzut. Este vorba despre un show de o jumătate de oră care are drept target un public adult cu vârste între 18 și 34 de ani, un serial care reflectă sensibilitatea depravată a celor mai amuzante și bolnave minți de astăzi.

Nu ratați un serial cum nu ați mai văzut!

FUNNY OR DIE PRESENTS II. EP. 15
Funny or Die prezintă II Ep. 3
6, 9
FUNNY OR DIE PRESENTS II. EP. 16
Funny or Die prezintă II Ep. 4
13, 16
FUNNY OR DIE PRESENTS II. EP. 17
Funny or Die prezintă II Ep. 5
20, 23
FUNNY OR DIE PRESENTS II. EP. 18
Funny or Die prezintă II Ep. 6
27, 30

“BINE DOTAT”

Urmăriți un serial amuzant și optimist despre viața de zi cu zi și prietenie, un show al cărui erou principal este un antrenor (profesor) divorțat din Detroit care găsește o cale pentru a-și rotunji veniturile în aceste vremuri complicate pe care le trăim.

În cel de-al treilea sezon al serialului “Bine dotat” vă veți reîntâlni cu șarmantul Ray Drecker (Thomas Jane), antrenorul divorțat care, pentru a câștiga suplimentar, își ia un al doilea “job”. Până aici nimic neobișnuit, însă istoria se complică din clipa în care în poveste apar un (o) proxenet (ă), Tanya (Jane Adams), și femei de toate vârstele care au bani și pot cumpăra aproape orice cu ei. Asta e: Ray le face pe doamnele cu bani să uite că sunt triste, singure, bătrâne sau… însărcinate, le face să se simtă FEMEI!

HUNG III. EP. 21 – DON’T GIVE UP ON DETROIT OR HUNG LIKE A HORSE
Bine dotat III Ep. 1 – Nu renuţaţi la Detroit
6, 9
HUNG III. EP. 22 – TAKE THE CAKE OR ARE YOU PACKING?
Bine dotat III Ep. 2 – Ia prăjitura!
13, 16
HUNG III. EP. 23 – MISTER DRECKER OR EASE UP ON THE WHUP-ASS
Bine dotat III Ep. 3 – Domnul Drecker
20, 23
HUNG III. EP. 24 – FUCK ME, MR. DRECKER OR LET’S NOT GO TO JAIL
Bine dotat III Ep. 4 – Să nu ajungem la închisoare
27, 30

“The Ricky Gervais Show”

Un serial de animație care se inspiră din podcastul lui Gervais, cel care a intrat în Cartea Recordurilor pentru cele mai multe descărcări din lume.

Cei care au realizat serialele de succes “The Office“ şi “Extras“ au continuat cu un nou show de comedie, "The Ricky Gervais Show”. Este vorba despre un serial de animație care se inspiră din podcastul lui Gervais, care a intrat în Cartea Recordurilor pentru cele mai multe descărcări din lume. Cei care realizează vocile pentru serial sunt: Ricky Gervais, Stephen Merchant și colegul și prietenul lor, Karl Pilkington.

THE RICKY GERVAIS SHOW II. EP. 15
The Ricky Gervais Show II Ep. 2
3, 7
THE RICKY GERVAIS SHOW II. EP. 16
The Ricky Gervais Show II Ep. 3
4, 7
THE RICKY GERVAIS SHOW II. EP. 17
The Ricky Gervais Show II Ep. 4
10, 14
THE RICKY GERVAIS SHOW II. EP. 18
The Ricky Gervais Show II Ep. 5
11, 14
THE RICKY GERVAIS SHOW II. EP. 19
The Ricky Gervais Show II Ep. 6
17, 21
THE RICKY GERVAIS SHOW II. EP. 20
The Ricky Gervais Show II Ep. 7
18, 21
THE RICKY GERVAIS SHOW II. EP. 21
The Ricky Gervais Show II Ep. 8
24, 28
THE RICKY GERVAIS SHOW II. EP. 22
The Ricky Gervais Show II Ep. 9
25, 28
THE RICKY GERVAIS SHOW II. EP. 23
The Ricky Gervais Show II Ep. 10
29
THE RICKY GERVAIS SHOW II. EP. 24
The Ricky Gervais Show II Ep. 11
30

“MIRANDA”

Miranda Hart: “Este un cerc vicios. Dacă te simți hidos, le vei trasmite și oamenilor asta. Am avut colegi de facultate care mi-au spus: ”Eu chiar mă simțeam atras de tine, dar nu am îndrăznit”. Am fost de-a dreptul uluită să aflu că cineva mă plăcea așa, deoarece eram convinsă că las să se înțeleagă un singur lucru: “Nu mă atinge!”

“Miranda” este un serial extraordinar la care veți râde așa cum nu ați mai făcut-o de multă vreme și pe care îl veți îndrăgi după doar câteva secunde! Un script inteligent, personaje adorabile, umor nebun, situații inimaginabile, un show excepțional de comedie, un serial care se derulează firesc și care pare să fi fost realizat fără niciun efort.

Acest sitcom cu adevărat genial o are în centrul său pe Miranda Hart, o femeie căreia oamenii i se adresează uneori folosind apelativul “sir”. Indiferent de situație, de la cele mai simple (banale) îndatoriri, până la unele care ar putea părea mai dificil de îndeplinit, Miranda, aproape fără excepție, va eșua. În plus, când dorește să impresioneze, imaginația Mirandei o ia razna și ajunge să inventeze fel și fel de povești colosale (bazaconii). Vorbim despre o femeie care dorește cu disperare să se adapteze și să trăiască o viață normală. Imposibil! Excentrica sa mamă, Penny (Patricia Hodge), vrea cu napărat să își vadă fiica măritată. Ea își dorește atâț de mult să trăiască această clipă, încât nici nu mai contează cine va fi cel care o va lua de nevastă. Cu toate acestea, momentele cele mai tensionate pentru Miranda și sunt acelea în care îl întâlnește pe Gary (Tom Ellis), cel de care este îndrăgostită până peste cap.

Serialul a fost foarte apreciat de critici, astfel încât a primit numeroase premii și nominalizări la BAFTA Awards, Banff Television Festival, British Comedy Awards, Broadcasting Press Guild Awards, Monte-Carlo TV Festival și Royal Television Society.

Umor englezesc pe săturate!

MIRANDA EP. 01
Miranda Ep. 1
1, 3
MIRANDA EP. 02
Miranda Ep. 2
2, 3
MIRANDA EP. 03
Miranda Ep. 3
7, 10
MIRANDA EP. 04
Miranda Ep. 4
8, 10
MIRANDA EP. 05
Miranda Ep. 5
9, 10
MIRANDA EP. 06
Miranda Ep. 6
14, 17
MIRANDA II. EP. 07
Miranda Ep. 7
15, 17
MIRANDA II. EP. 08
Miranda Ep. 8
16, 17
MIRANDA II. EP. 09
Miranda Ep. 9
21, 24
MIRANDA II. EP. 10
Miranda Ep. 10
22, 24
MIRANDA II. EP. 11
Miranda Ep. 11
23, 24
MIRANDA II. EP. 12
Miranda Ep. 12
28

“Filme și vedete”

Acum este momentul pentru a afla tot ceea ce v-ați dorit să știți despre cele mai tari filme și despre starurile care joacă în ele!

Aveți șansa unei priviri prin gaura cheii, aflați despre cele mai tari filme și despre starurile care joacă în ele. Este vorba despre o actualizare în ceea ce privește premierele din cinematografie. Interviuri în exclusivitate cu actori și realizatori de film și reflectoare îndreptate asupra megastarurilor de la Hollywood, festivaluri de Film și Covorul Roșu. Toate acestea și multe altele, în “Filme și vedete”, la HBO Comedy.

FILMS AND STARS III. EP. 144
Filme şi vedete III Ep. 40
3
FILMS AND STARS III. EP. 145
Filme şi vedete III Ep. 41
8
FILMS AND STARS III. EP. 146
Filme şi vedete III Ep. 42
16
FILMS AND STARS III. EP. 147
Filme şi vedete III Ep. 43

“Pe platourile de filmare”

Interviuri extraordinare cu actori importanți din industrie și cu cei implicați în realizarea propriu-zisă a ceea ce fusese cândva un simplu proiect, iar acum este o peliculă cu încasări spectaculoase în box office.

În fiecare săptămână, “Pe platourile de filmare”, merge în culisele celor mai importante producții. Cu acest prilej, aveți șansa unor interviuri extraordinare cu actorii și cu cei implicați în realizarea propriu-zisă a ceea ce fusese cândva un simplu proiect, iar acum a devenit o peliculă despre care toată lumea vorbește.

HOLLYWOOD ON SET VIII. (405) EP. 41
Pe platourile de filmare VIII Ep. 41
11
HOLLYWOOD ON SET VIII. (406) EP. 42
Pe platourile de filmare VIII Ep. 42
12
HOLLYWOOD ON SET VIII. (407) EP. 43
Pe platourile de filmare VIII Ep. 43
21
HOLLYWOOD ON SET VIII. (408) EP. 44
Pe platourile de filmare VIII Ep. 44
25
HOLLYWOOD ON SET VIII. (409) EP. 45
Pe platourile de filmare VIII Ep. 45
27, 29

CARRYOVER MOVIES

INSPECTOR GADGET
Inspector Gadget
Comedie, SUA, 1999
R: David Kellogg
D: Matthew Broderick, Rupert Everett, Joely Fisher, Michelle Trachtenberg, Andy Dick

Când un paznic cumva naiv şi inept e rănit într-o explozie creată de maleficul Dr. Claw, Brenda, un om de ştiinţă şi o femeie superbă, îl ia sub aripa ei şi îl transformă în inspectorul Gadget – un instrument de luptă perfect.

În acest remake pentru televiziune al unui celebru serial TV, Matthew Broderick îl interpretează pe Gadget, care suferă un accident şi care se împrieteneşte cu Brenda (Joely Fisher), un chirurg robot. Aceasta îl repară şi-l transformă într-o maşină de luptă perfectă ca să-l poată înfrânge pe maleficul Claw (Everett). Între timp, Gadget şi Brenda se îndrăgostesc.

KNIGHT AND DAY
Întâlnire explozivă
Acţiune, SUA, 2010
R: James Mangold
D: Tom Cruise, Cameron Diaz, Peter Sarsgaard, Viola Davis, Jordi Mollà

June Havens se trezeşte că existenţa ei banală devine strâns legată de cea a unui agent secret pe care agenţii guvernamentali vor să-l ucidă. În timp ce lupta lor pentru supravieţuire îi poarta de-a lungul şi de-a latul globului, ei descoperă că n-au încotro decât să conteze unul pe celălalt.

June Havens (Cameron Diaz) se pregăteşte să ia un avion ca să ajungă la nunta surorei sale atunci când (literalmente) se ciocneşte de Roy Miller (Tom Cruise), în mijlocul unui aeroport aglomerat. Câteva minute mai târziu, cei doi sunt prinşi într-o discuţie banală. După alte câteva minute, June pleacă la toaleta avionului şi, în spatele ei, iadul se dezlănţuie în interiorul fuselajului. Până la întoarcerea femeii, Roy îi ucide pe toţi cei din avion, inclusiv pe piloţi. După o aterizare forţată, pe întuneric, într-un lan de porumb, Roy îi spune lui June că trebuie să se aştepte la o vizită de la agenţii guvernamentali, dar o avertizează că dacă va coopera cu aceştia, îşi va risca viaţa. În ziua următoare, avertizarea lui Roy se adevereşte atunci când June se confruntă cu câţiva spioni guvernamentali care o bombardează cu întrebări despre misteriosul ei companion de călătorie şi care, la rândul lor, sunt supuşi unui intens foc de arme. Brusc, Roy se întoarce şi, din nou, o conduce pe June într-un loc sigur. Dar ce vor agenţii şi de ce insistă că Roy e cel de care June trebuie să se teamă? În scurt timp, fata care n-a călătorit niciodată departe de casă, porneşte într-o aventură sălbatică care o va duce de la tropice şi până în Austria, Franţa şi Spania. În mijlocul acestei confuzii şi împuşcături, June începe să aibă încredere în Roy. Din nefericire, nu e prea clar dacă protectorul său imprevizibil e unul dintre tipii buni sau răi …

LE DIVORCE
Divorțul
Dramă, Franţa, 2003
R: James Ivory
D: Kate Hudson, Naomi Watts, Leslie Caron, Stockard Channing, Glenn Close

Când douã americance surori se trezesc prinse în intrigile intime din Paris, culturile diferite si pasiunile se ciocnesc. Rezultatul este o comedie de maniere, moravuri, sex, bani si mãritis centratã pe ce înseamnã sã fii american la Paris. Isabel Walker (Kate Hudson) este o tânãrã californianã tipicã sositã de curând în Orasul Luminilor, în vizitã la sora ei însãrcinatã, Roxeanne (Naomi Watts). Poetã romanticã fãrã faimã, Roxy tocmai a fost pãrãsitã de ticãlosul ei sot, Charles-Henri de Persand (Melvil Poupaud) si la orizont se profileazã divortul. Între timp, Isabel intrã într-o poveste de amor cu un diplomat francez însurat (interpretat de Thierry Lhermitte) care este, din întâmplare, unchiul sotului lui Roxy. Se iscã un scandal, în care idealismul american si caracterul impulsiv al surorilor Walker se confruntã cu sofisticarea tipic francezã si rationalismul încãpãtânat al familiei Persand. Ca lucrurile sã se complice si mai mult, Roxy descoperã cã este posesoarea unui tablou care valoreazã milioane de dolari. Brusc, o crimã pasionalã pune capãt intrigii între cele douã familii si culturi si deschide perspectiva unei posibile întelegeri.

OUR FAMILY WEDDING
Nuntă în familia noastră
Comedie, SUA, 2010
R: Rick Famuyiwa
D: Forest Whitaker, America Ferrera, Carlos Mencia, Regina King, Lance Gross

Nimic nu este mai periculos decât un tată în stare de orice pentru familia lui, dar ce te faci când prin cadru trec nu unul, ci două astfel de exemplare? Forest Whitaker şi Carlos Mencia interpretează doi cuscri care trebuie să treacă peste o mulţime de divergenţe pentru a reuşi o misiune aparent imposibilă: să organizeze nunta copiilor lor, în doar două săptămâni.

Familia Boyd si Ramirez trebuie să renunţe la conflicte şi să depăşească diferenţele culturale care le despart pentru a asigura un viitor liniştit şi îmbelşugat atât copiilor lor, cât şi bebeluşului nenăscut.

SHREK FOREVER AFTER
Shrek pentru totdeauna
Animaţie, SUA, 2010
R: Mike Mitchell
Voci: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas, Julie Andrews

Tânjind la vremurile când era un “adevărat căpcăun”, Shrek semnează un pact cu Rumpelstiltskin ca să-şi recapete vechea reputaţie de “băiat rău”, dar îşi dă peste cap familia. Şi acum are la dispoziţie doar 24 de ore ca să schimbe contractul şi să repare ce-a stricat.

Totul a început cu un căpăcun adorabil.. care s-a împrietenit cu un măgar vorbăreţ… şi a salvat o prinţesă frumoasă. Toate, într-o poveste de neuitat care a instaurat un model pentru toate filmele de animaţie ce au urmat.

Shrek Forever After este finalul hilar şi numai potrivit pentru un fenomen câştigător de Oscar. Tânjind la vremurile când era un “adevărat căpcăun”, Shrek semnează un pact cu Rumpelstiltskin ca să-şi recapete vechea sa reputaţie… dar îşi dă peste cap familia. Şi acum are la dispoziţie doar 24 de ore să schimbe contractul şi să restaureze ce-a stricat. Brusc, măgarul nu-şi mai aminteşte de cel mai bun prieten al lui, Fiona e acum o prinţesă războincă dură şi Puss e o pisică obeză! Împreună, au doar 24 de ore la dispoziţie să anuleze contractul şi să trăiască fericiţi până la adânci bătrâneţi.

SIMPLE SIMON (AKA. I RYMDEN FINNS INGA KANSLOR)
Prietena perfectă
Comedie, Suedia, 2010
R: Andreas Öhman
D: Bill Skarsgård, Martin Wallström, Cecilia Forss, Sofie Hamilton, Susanne Thorson

Atunci când iubita îi dă papucii, Sam intră în depresie. Pentru a pune lucrurile pe un făgaş normal, Simon, fratele său antisocial care se luptă cu sindromul Asperger, decide să-i caute o iubită nouă şi perfectă.

“Sunt Simon. Am sindromul lui Asperger. Îmi place spaţiul, cercurile şi fratele meu Sam care are grijă de mine. Nu-mi plac sentimentele, alţi oameni, schimbările şi comediile cu Hugh Grant.” Aşa grăieşte Simon cel sărăc cu duhul la începutul unei comedii emoţionante şi hilare regizate de suedezul Andreas Öhman care ajuns pe short list-ul nominalizărilor Oscar la “cel bun film străin”. E povestea lui Sinom, un băiat de 18 ani cu sindromul Asperger, a cărui viaţă e întoarsă pe dus atunci când fratele său Sam se desparte de iubită. Simon are nevoie de ordine. Are nevoie ca lucrurile să urmeze un anume model – acelaşi program, aceleaşi mese, aceleaşi haine, săptămână de săptămână. Sam a fost cel care-a avut mereu grijă de Simon. Îi făcea mâncare în formă de cercuri şi-l făcea să înţeleagă oamenii. Dar acum Sam e deprimat din cauza despărţirii de iubita sa şi totul se schimbă: lumea lui Simon se transformă în haos. Dorindu-şi ca lucrurile să reintre în normal, Simon îşi ia pe umerii săi o misiune: să-i găsească lui Sam o nouă iubită. Din nefericire, Simon nu ştie nimic despre dragoste şi nu înţelege emoţiile – dar are un impecabil plan ştiinţific. Filmul îmbină umorul cu seriozitatea şi ne face să experimentăm lumea din punctul de vedere al lui Simon. În rolul acestuia, Bill Skarsgård (fratele lui Alexander, starul True Blood, şi fiul lui Stellan) demonstrează că talentul se transmite genetic.

THE BROKEN HEARTS CLUB: A ROMANTIC COMEDY
Clubul inimilor zdrobite
Comedie, SUA, 2000
R: Greg Berlanti
D: Timothy Olyphant, Andrew Keegan, John Mahoney, Dean Cain, Matt Mcgrath

În oaza cu palmieri din Hollywood-ul de vest, facem cunoştinţă cu Dennis, un fotograf promiţător. În timp ce se pregăteşte să-şi sărbătorească cea de-a 28 aniversare, el se lamentează: “Nu pot să mă hotărăsc dacă prietenii mei sunt cele mai bune sau cele mai rele lucruri care mi s-au întâmplat vreodată”.

Dennis e un fotograf promiţător din partea de vest a Hollywood-ului care, în pragul aniversării a 28 de ani, nu se poate decide dacă prietenii săi sunt cel mai bun sau cel mai rău lucru din viaţa sa. Printre aceştia se numără Benji, un punker inocent care are o apetenţă pentru trupurile musculoase; Howie, un absolvent de psihologie care gândeşte prea mult şi trăieşte prea puţin; Cole, un actor carismatic care vrea să fie mereu în centrul atenţiei; Patrick, cinicul şi Taylor, drama queen-ul rezident care, până recent, s-a mândrit cu relaţia sa de lungă durată. Cel care îi oferă şi sfaturi şi joburi este Jack, un patriarh îndrăgit al cărui restaurant e un paradis pentru toţi. Atunci când tragedia loveşte grupul, legăturile lor sunt puse la test.

THE INFORMANT! (2009)
Informatorul!
Comedie, SUA, 2009
R: Steven Soderbergh
D: Matt Damon, Scott Bakula, Joel Mchale, Melanie Lynskey, Rick Overton

Urmăriţi o comedie neagră, în fapt, este vorba despre o peliculă care este mai mult neagră decât comedie…

Pelicula regizată de Steven Soderbergh se inspiră dintr-o întâmplare reală. Oare ce a avut în minte Mark Whitacre (Matt Damon “The Departed”) când a făcut alegerea de deveni informator? În anii ’90, acesta era un nume important în industria alimentară, fiind preşedintele diviziei de produse organice a ADM, un gigant al acestei industrii. Fără ca prietenii, familia sau oricine altcineva să ştie, vreme de trei ani, el a purtat un microfon, fiind de acord să lucreze pentru FBI. El ţinea ascuns în servietă un reportofon cu care îşi înregistra colegii. Whitacre visa să ajungă erou, însă a sfârşit dincolo de gratii, deoarece a fraudat compania cu nouă milioane de dolari. În final, condamnarea lui pentru această fraudă a fost mai mare decât a celor la demascarea cărora contribuise.

RETURN MOVIES

ALICE IN WONDERLAND
Alice în Ţara Minunilor
Fantastic, SUA, 2010
R: Tim Burton
D: Johnny Depp, Mia Wasikowska, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Crispin Glover

Alice are 19 ani şi se află la o petrecere unde descoperă că urmează să fie cerută în căsătorie de un bărbat bogat. Fata fuge şi, prin vizuina Iepurelui Alb, cade în Ţara Minunilor, un loc pe care ştie că l-a vizitat cu ani în urmă, doar că nu-şi mai aduce deloc aminte de el. Iepurele Alb îi spune că s-a întors după ea, pentru că e singura în stare să-l ucidă pe Jabberwock, monstrul care apără regatul Reginei de Inimă-roşie. Va reuşi Alice să salveze Ţara Minunilor şi să se întoarcă în lumea reală?

După Edward Maini-de-foarfece, Charlie şi Fabrica de Ciocolată, Legenda călăreţului fără cap sau Sweeney Todd, regizorul Tim Burton si Johnny Depp fac din nou echipă într-una din cele mai excentrice producţii Disney, Alice în Ţara Minunilor. Interpretarea unică a poveştii, venită de la vizionarul Burton, distribuţia impresionantă, creaturile fabuloase şi efectele digitale incredibile sunt motive de extaz cinefil.

Inspirat din volumele "Aventurile lui Alice în Ţara Minunilor" şi "Aventuri în Ţara Oglinzii" ale lui Lewis Caroll, filmul demontează tot ceea ce ştiam – sau credeam că ştim – despre cunoscuta poveste, pentru a o recrea pe cât de excentric, pe atât de captivant.

ALL ABOUT STEVE
Totul despre Steve
Comedie, SUA, 2009
R: Phil Traill
D: Sandra Bullock, Thomas Haden Church, Bradley Cooper, Ken Jeong, Dj Qualls

Filmul este povestea unui inginer constructor (Sandra Bullock) care, după o scurtă întâlnire, se îndrăgosteşte de un cameraman al CNN (Bradley Cooper) despre care crede că e iubirea vieţii ei. Cum cameramanul călătoreşte de-a lungul şi de-a latul planetei ca să-şi facă meseria, ea decide să-l urmeze, făcându-şi apariţia la diverse evenimente mondene unde iubitul ei filmează, încercând să-l convingă că sunt perfecţi unul pentru celălalt.

BRUNO
Brüno
Comedie, SUA, 2009
R: Larry Charles
D: Sacha Baron Cohen, Gustaf Hammarsten, Bono , Elton John, Harrison Ford

După Borat, Sacha Baron Cohen se întoarce pe marile ecrane cu un nou personaj incendiar: Bruno. Mult mai scandalos şi obscen, de-a dreptul şocant şi incredibil de amuzant, Bruno este un fashion reporter gay care şi-a propus să ajungă ”cel mai celebru austriac de la Hitler incoace”.

Auto-proclamat ”vocea televiziunii tinerilor austrieci”, Bruno este gazda faimoasei emisiunii tv FUNKYZEIT. Obişnuit cu celebritatea, Bruno cunoaşte responsabilităţile pe care le are o vedetă faţă de fanii săi, motiv pentru care nu lipseşte de la prezentările de modă, tratamentele faciale şi şedintele de epilare. Totul până în momentul în care a aflat că emisiunea sa a fost scoasă din grila de programe. Singur şi trist, Bruno realizează că este până la urmă un luptător şi se decide să cunoască faima la ea acasă, adică la Hollywood. Ajutat de Lutz, fostul asistent al asistentului său de la Funkyzeit, Bruno este acum gata să facă orice pentru a cunoaşte celebritatea mondială!

Cum ajunge Bruno să fie prieten cu Bono, Sting şi Snoop Dog, poţi afla din Bruno, cu siguranţă cea mai scandaloasă comedie de la Borat!

CARDIOFITNESS
Regia: Fabio Tagliavia
Cu: Nicoletta Romanoff, Federico Costantini, Giulia Bevilacqua, Sarah Felberbaum, Daniele De Angelis
Comedie, Italia 2007

Stefania, o tânără scriitoare aspirantă de 27 de ani, îşi împărtăşeşte bucuriile şi necazurile cu prietenele ei, Cecilia şi Ilaria. Toate trei se strâng la sala de gimnastică unde lucrează Ilaria, ca să-şi defuleze frustrările şi plăcerile vieţii cotidiene. Stefano e jucătorul cel mai bun din echipa sa de baseball. Băiatul, un personaj timid şi tăcut, începe un program de reabilitare la aceeaşi sală de gimnastică la care merge Stefania. E dragoste la prima vedere şi Stefania îşi pierde capul.. până descoperă că Stefano are abia 15 ani.

CHANCE (2009)
Toña şi Paquita
Comedie, Panama, 2009

R: Abner Benaim
D: Francisco Gattorno, Isabella Santodomingo, Aída Morales, Rosa Lorenzo, Juan David Valdez Lauri

Această comedie hilară spune povestea lui Tona şi a lui Paquita, servitoarele familiei aristocrate González-Dubois. Aceşi angajate au fost mereu tratate prost şi s-au săturat de situaţia în care se află. Aşa că, atunci când familia plănuieşte o excursie la Miami pentru cumpărături, servitoarele ticluiesc cum să preia controlul reşedinţei. Din greşeală, descoperă un secret de familie.

CRAZY IN ALABAMA
Nebunie în Alabama
Dramă, SUA, 1999
R: Antonio Banderas
D: Melanie Griffith, David Morse, Lucas Black, Cathy Moriarty, Meat Loaf

Debutul regizoral al lui Antonio Banderas începe cu o incursiune în vara anului 1965, când toata lumea din Alabama a înnebunit, mai ales stralucitoarea Lucille (Melanie Griffith), mătuşa lui Peejoe, un baieţel în vârsta de 12 ani. Hotarâta sa nu-i dea voie soţului ei abuziv să stea în calea visurilor ei de a deveni stea de televiziune, ea scapă de el intr-un mod foarte ciudat şi îl lasă pe Peejoe (Lucas Black) cu o mulţime de intrebări şi cu un secret exploziv. Însoţită de cutia ei de pălării şi de misteriosul ei conţinut, Lucille încearcă să scape şi de poliţişti şi de proprii demoni în hilara ei călătorie către Hollywood, în timp ce Peejoe rămâne cu unchiul lui (David Morse) în Alabama. Încercând să se ferească de iscusitul şerif, Peejoe află ce secret trebuie păstrat şi care trebuie spus, în această comedie despre preţul libertăţii.

DANCE FLICK
În ritm de dans
Comedie, SUA, 2009
R: Damien Dante Wayans
D: Damon Wayans Jr., Craig Wayans, Shoshana Bush, Essence Atkins, Affion Crockett

Parodie la multitudinea de filme cu şi despre dansatori, În paşi de dans spune povestea lui Megan White (Shoshana Bush), o fată provenită din suburbiile bogate ale unei metropole americane. După ce se mută în centru, va intra într-o mulţime de buclucuri din care va încerca s-o scoată un băieţaş de cartier de culoare, Thomas (Damon Wayans Jr.). Alături de acesta, cine ştie, Megan va schiţa mai mult decât nişte paşi de dans…

DATE NIGHT
Întâlnire cu surprize
Dramă, SUA, 2009
R: Shawn Levy
D: Steve Carell, Tina Fey, Mark Wahlberg, Taraji P. Henson, Jimmi Simpson

Claire şi Phil Foster sunt un cuplu cât se poate de obişnuit a cărui viaţă conjugală a devenit o imensă rutină. Ca să mai condimenteze lucrurile, Claire şi Phil au inventat "întâlnirea de sâmbătă seara", când cei doi merg la film şi apoi la restaurant. O încurcătură cu o rezervare îi face să se dea drept altcineva, iar din acel moment necazurile nu le vor mai da pace. Urmăririle prin tot oraşul şi emoţiile la capătul (greşit) al unei arme de foc îi vor face să-şi aducă aminte de ce s-au îndrăgostit unul de celălalt.

DEAN SPANLEY
PREOTUL SPANLEY
Regia: Toa Fraser
Cu: Jeremy Northam, Peter O’Toole, Sam Neill, Bryan Brown, Judy Parfitt
Comedie, Noua Zeelandă 2008

Plasată în Anglia edwardiană, unde figurile oamenilor sunt întotdeauna împietrite şi cei din colonii nu sunt priviţi cu încredere, comedia lui Toa Fraser spune povestea lui Fisk, un bărbat cu prea puţin timp şi prea puţină afecţiune pentru fiul lui, Fisk junior. Plecaţi, însă, într-o vizită la un indian excentric, legătura dintre cei doi începe să se strângă, iar bătrânul revine la sentimente mai bune.

DELGO
Delgo
Animaţie, SUA, 2008
R: Marc F. Adler, Jason Maurer

Acest film de animaţie se centrează în jurul unui tânăr aventurier puţin cam naiv pe nume Delgo . El este cel care trebuie să îşi adune toţi prietenii, unii dintre ei nu foarte de încredere, pentru a proteja lumea lor în conflictul dintre populaţia terestra Lockni, care se ocupă cu înţelegerea magiei pământului şi populaţia zburătoare Nohrin, care domină cerurile. Ei trăiesc într-o lume în care domină o pace foarte fragilă. Dar această pace dispare atunci când lui Delgo îi este înscenată o crimă pe care nu a comis-o. După ce scapă dintr-o închisoare a Nohrilor, Delgo descoperă că Imhoff se află în pericol, aşa că el trebuie să unească ambele rase împotriva unui inamic comun.

FURRY VENGEANCE
BRIGADA PESTRIŢĂ
Regia: Roger Kumble
Cu: Brendan Fraser, Brooke Shields, Matt Prokop, Ken Jeong, Angela Kinsey
Comedie, 2010

Ambiţiosul dezvoltător imobiliar Dan Sanders se mută din Illinois în Oregon împreună cu soţia lui, Tammy, şi fiul lor, Tyler, pentru a coordona şi a supraveghea lucrările de construcţie a unui ansamblu de locuinţe într-o regiune rurală de o frumuseţe sălbatică. Întrucât lucrările ameninţă habitatul animalelor mari şi mici din pădure, un grup inedit de sconcşi, veveriţe, şoricei, bursuci, ratoni, urşi şi păsări decide să obstrucţioneze cu orice preţ activitatea dezvoltatorului şi să îi predea acestuia o lecţie despre consecinţele dramatice ale intervenţiei omului în natură.

Transformând întreaga zonă într-un câmp de luptă de proporţii epice, animalele furioase atacă cu bolovani maşina de teren a lui Dan Sanders, îl îndeasă pe bărbat într-o cabină de toaletă ecologică şi îl urcă într-un copac, îl împroaşcă cu găinaţ de pasăre, îi perforează cutiile cu lapte pentru micul-dejun sau îi retează frânele de la jeep. Dornice să protejeze mediul înconjurător, animalele conduse de către un raton extrem de inteligent îl învaţă pe Dan Sanders despre importanţa conservării naturii.

HERCULES (1997)
HERCULE
Regia: Ron Clements, John Musker
Animaţie, SUA 1997

Hercule, fiul lui Zeus, este transformat într-un semi-zeu de către Hades, stăpânul Infernului, cel care plănuieşte să-l detroneze pe Zeus. Acum tânărul, jumătate om-jumătate zeu, va trebui să demonstreze că merită să fie zeu şi să se întoarcă pe Muntele Olimp. Pentru asta trebuie să dovedească un singur lucru, că este un adevărat erou. Hercule va fi ajutat în peripeţiile sale de Pegas, calul sau, şi de antrenorul său personal, Phil.

HOME ALONE
SINGUR ACASĂ
Regia: Chris Columbus
Cu: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, Catherine O’Hara, John Heard
Comedie, SUA 1990

Numerosul familion McCallister al micuţului Kevin de 8 ani – părinţi, unchi, fraţi, surori şi veri- porneşte cu mic cu mare să petreacă sărbătorile Craciunului în străinătate, la Paris, uitându-l acasă pe băieţel.

Cu toate astea, micuţul nu se plictiseşte deloc, mai ales că doi hoţi plănuiesc să jefuiască locuinţa, crezând-o nelocuită. Curajosul şi inteligentul Kevin recurge la tot felul de capcane pentru a-şi apăra casa…

“Singur acasă este unul dintre cele mai bune scenarii din câte am citit vreodata, iar Singur acasă 2 intră şi el în această categorie. Dacă n-ar fi existat, le-aş fi făcut eu” – mărturisea Chris Columbus, care le-a regizat pe amândouă, dovedind şi în filmele ulterioare acelaşi talent extraordinar pentru comedie, ca în "Mrs. Doubtfire" şi "Nine Months".

Datorita lui Columbus, Macauley Culkin a devenit cel mai celebru actor-copil al tuturor timpurilor, o supervedetă plătită cu zeci şi zeci de milioane de dolari pentru fiecare rol.

Ambele comedii continuă să figureze la locuri de cinste pe lista filmelor cu cele mai mari încasari în box-office-ul mondial, iar micuţul erou, Kevin McCallister, este adorat de toţi copiii din lume.

"Aceste filme sunt despre răii care o încasează de la un puşti" – spune Joe Pesci, interpretul banditului Harry. "Toţi copiii vor să fie Mack şi să ne facă praf pe Daniel şi pe mine. Mi se întâmplă deseori ca puştii pe care-i întâlnesc să-mi dea adresele ca să le jefuiesc casele şi ca ei să mă poată pune cu botul pe labe."

Celalalt hoţ, Marv, e jucat de Daniel Stern, care povesteste: "Eu sunt banditul mai blând şi mai milos, cam tare de cap, e-adevărat, dar dornic de revanşă."

HOME ALONE 2: LOST IN NEW YORK
SINGUR ACASĂ 2: PIERDUT ÎN NEW YORK
Regia: Chris Columbus
Cu: Macaulay Culkin, Joe Pesci, Daniel Stern, Catherine O’Hara, John Heard
Comedie, SUA 1992

Oare cine va fi singur în New York cu ocazia acestui acest Crăciun?

În Singur acasă 2: Pierdut în New York, Kevin McCallister (Macaulay Culkin) revine, de această dată având întreg oraşul New York drept teren de joacă. Dar nu va fi singur multă vreme. Bandiţii de doi bani, Harry şi Marv (Joe Pesci şi Daniel Stern) despre care s-a dus vestea, au mirosit şi ei că e rost de ceva şi, lingându-şi încă rănile de la ultima întâlnire cu Kevin, pun la cale o escrocherie pe scară mare.

HOME ALONE 3
SINGUR ACASA 3
Regia: Raja Gosnell
Cu: Alex D. Linz, Olek Krupa, Rya Kihlstedt, Lenny Von Dohlen, David Thornton
Comedie, SUA 1997

Patru spioni versaţi şi hoţi de tehnologie industrială de ultimă oră, cu înalta calificare în branşa lor, Beaupre, Alice, Jernigan si Unger, fură un cip ultrasecret de la Air Force.

Ca să se asigure că trec cu bine de paza aeroportului din Chicago, iscusiţii spărgători ai celor mai sofisticate sisteme de securitate ascund microcipul într-o maşinuţă de jucărie. Numai că, în harababura de la aeroport, jucaria în care este ascunsă o avere de sute de milioane de dolari ajunge din greşeală la morocanoasa doamna Hess. Care are o slăbiciune pentru vecinul ei de numai opt ani, năzdrăvanul Alex Pruitt. În disperare de cauză, cei patru hoţi iau decizia de a sparge toate casele de pe strada doamnei Hess pentru a găsi cipul, deşi încep să creadă că există mari şanse ca obiectul rătăcit să se afle în casa familiei Pruitt.

Alex îşi anunţă familia că a văzut periculoşii infractori pe strada lor, dar pentru că are o imaginaţie bogată, nimeni nu crede că este adevărat. Aşadar este lăsat singur acasă, în timp ce toţi membrii familiei sunt plecaţi cu treburi. Deşi are numai opt ani, abia când este lăsat singur devine un pericol real pentru cine îi incalcă proprietatea.

Aşadar, cei patru infractori au de ce să se teamă: Alex s-a pregatit pentru vizita lor. Ce poate face un puşti cu puţină vopsea şi câteva obiecte casnice, atunci când cineva vrea să-i ia jucaria preferată, poate pune în dificultate chiar şi marina americană….

JUST MARRIED
TINERII INSURATEI
Comedie, SUA 2003
Regia: Shawn Levy
Cu: Ashton Kutcher, Brittany Murphy, Christian Kane, David Moscow, Monet Mazur

Tom Leezak (Ashton Kutcher), reporter la un post de radio, este un bãrbat chipeş şi un mare pasionat de sport. Sarah McNerney (regretata Brittany Murphy) este o frumoasã scriitoare, care vine dintr-o familie bogatã şi snoabã. Cei doi se îndrãgostesc unul de altul la prima vedere, spre surpriza prietenilor lui Tom şi disperarea familiei lui Sarah. Tom încearcã din rãsputeri, dar fãrã succes, sã se integreze în lumea privilegiatã din care face parte Sarah şi familia sa. La rândul sãu, Sarah, ignorând dezaprobarea tatãlui şi surorii ei, se hotãrãste sã-şi urmeze chemarea inimii şi se mãritã cu Tom.

Dupã nuntã, proaspãtul cuplu pleacã în Italia, pentru a-şi petrece luna de miere. Cei doi sunt plini de sperante şi de idealuri despre iubire şi cãsãtorie dar, din cauza fostului iubit al lui Sarah şi al unui şir de ghinioane, luna lor de miere se transformã într-un coşmar care pune la grea încercare proaspetele lor sentimente de iubire.

Poate o nouă căsnicie să supravieţuiască familiilor dezaprobatoare, prietenilor din ambele părţi şi celor mai groaznice hoteluri din Europa? Iată întrebarea ridicată de această spumoasă comedie.

LAURAS STERN UND DER GEHEIMNISVOLLE DRACHE NIAN
Steaua Laurei şi misteriosul dragon Nian
Animaţie, Germania, 2009
R: Piet De Rycker, Thilo Rothkirch

Povestea magică a început atunci când Laura, o fetiţa de 7 ani, s-a împrietenit cu o micuţă stea cazătoare care a aterizat pe trotuarul din faţa casei ei. Pentru că steluţa şi-a rupt un picior, Laura a ajuta-o să se vindece. Acum, povestea Laurei şi a iubitei sale stele continuă, pentru că perechea călătoreşte spre exotică şi îndepărtata China şi întâlnesc un dragon misterios pe nume Nian.
.
LETTERS TO JULIET
SCRISORI CĂTRE JULIETA
Regia: Gary Winick
Cu: Amanda Seyfried, Christopher Egan, Vanessa Redgrave, Gael García Bernal, Franco Nero
Acţiune, SUA 2010

O superbă comedie romantică, Scrisori către Julieta ne poartă către însoritele şi magnificele ţinuturi ale Italiei, acolo unde Sophie (Amanda Seyfried), o tânără scriitoare americană, se bucură de o vacanţă care îi va schimba viaţa pentru totdeauna.

Aflată în Verona, oraşul marilor iubiri şi al legendarilor Romeo şi Julieta, Sophie este de-a dreptul fascinată de mitul scrisorilor către Julieta, aşa că se hotărăşte să ajute miile de îndrăgostiţi care an de an vin şi cer sfaturi pentru a-şi rezolva problemele sentimentale.

După ce face primul pas şi se alătură unui grup de voluntari, Sophie găseşte o scrisoare rătăcită, veche de 50 de ani. De-a dreptul emoţionată de acest mesaj, tânăra scriitoare pregăteşte un răspuns pe măsură, fără să ştie că scrisoarea ei va atrage o reacţie imediată din partea destinatarei, Claire (Vanessa Redgrave), care va porni într-o aventură spectaculoasă prin Italia, în căutarea iubirii pierdute.

LITTLE ZIZOU
Zizou cel mic
Comedie, India, 2008
R: Sooni Taraporevala
D: Jahan Bativala, Imad Shah, Sohrab Ardeshir, Shernaz Patel, Boman Irani

Little Zizou este o comedie care poate avea o audiență de toate vârstele și de toate naționalitățile. Urmăriți povestea a două familii din Bomay care ajung în sfârșit la o înțelegere.

Xerxes (Jahan Bativala), cunoscut ca Zizou cel mic, este un puști de unsprezece ani al cărui idol este fotbalistul Zinedine Zidane. Visul aceastuia este să îl vadă pe francez în Bombay. Fratele lui mai mare (Imad Shah) este un artist talentat a cărui fantezie capătă viață într-un mod foarte neobișnuit, iar tatăl lor, Cyrus II Khodaiji (Sohrab Ardeshir), e un om foarte religios. Din cauza fanatismului lui Khodaiji, Xerxes își petrece cea mai mare parte a timpului în casa rivalului tatălui său, Boman Pressvala, un om de presă care are o soție iubitoare și două fiice. Marele scandal dintre cele două familii izbucnește după ce Pressvala scrie un articol critic la adresa lui Khodaiji. Din acest moment, viața celor două familii devine din ce în ce mai complicată, iar dramatismul exagerat al celor implicați crează situații extrem de amuzante. În cele din urmă, cei cele două familii aflate în conflict vor găsi calea spre împăcare.

PIECE MONTEE
Tortul de nuntă
Comedie, Franţa, 2010
R: Denys Granier-Deferre
D: Jérémie Renier, Clémence Poésy, Jean-Pïerre Marielle, Danielle Darrieux, Christophe Alévêque

Bérangère şi Vincent se căsătoresc, respectând toate tradiţiile nunţilor burgheze şi ale evenimentelor sociale. Punctele de vedere distorsionate ale invitaţilor – cinice, amuzante, reci sau emoţionante – vor revela, de-a lungul unei singure zile, defectele tuturor şi ipocrizia acestei celebrări: măştile vor cădea şi secrete de familie vor erupe.

POST GRAD
Absolvent: Viaţa începe acum
Comedie, SUA, 2009
R: Vicky Jenson
D: Alexis Bledel, Zach Gilford, Michael Keaton, Jane Lynch, Bobby Coleman

Ryden Malby (Alexis Bledel) are un plan genial. Să termine facultatea, să obţină o slujbă extraordinară, să se distreze cu cel mai bun prieten al ei şi să întâlnească bărbatul perfect. Dar planul ei se duce dracului, într-o manieră extrem de amuzantă, atunci când e forţată să se mute înapoi cu familia ei excentrică. Însă, când obţine, finalmente, slujba vis, Ryden îşi dă seama că aceasta nu valoarează nimic fără bărbatul viselor ei şi fără oamenii pe care-i iubeşte.

ROVER DANGERFIELD
Regia: James L. George, Bob Seeley
Animaţie, SUA 1991

Celebrul comic Rodney Dangerfield, cel care nu are niciun subiect tabu, întră aici în pielea unui câine animat botezat "Rover Dangerfield". Câinele trebuie să-şi părăsească locuinţa din Las Vegas şi nimereşte la o mică fermă pierdută în America profundă, unde felul de-a fi al orăşenilor nu e foarte apreciat de săteni.

SCOOBY-DOO! ABRACADABRA-DOO
SCOOBY-DOO! ABRACADABRA-DOO
Regia: Spike Brandt, Tony Cervone
Animaţie, SUA 2010

Scooby-Doo şi gaşca pleacă în excursie pentru a o verifica pe sora lui Daphnes, Melissa. Ea studiază magia la Academia lui Merlin Whirlen. Dar se pare că au existat câteva probleme acolo. Apariţiile unui dragon uriaş au băgat în sperieţi mai toţi studenţii, mulţi renunţând la cursuri. Gaşca îşi dă seama că e ceva putred la mijloc şi decide să investigheze.

SHALLOW HAL
Uşuraticul
Comedie, SUA, 2001
R: Peter Farrelly, Bobby Farrelly
D: Gwyneth Paltrow, Jack Black, Jason Alexander, Joe Viterelli, Rene Kirby

Să fie adevărat? E posibil ca fraţii Farrelly – cei care au introdus în lexicon fraza “tăntălăi şi gogomani” – să devina mai sentimentali şi mai dulci pe măsură ce trece timpul?

Regizorii îşi continuă seria de comedii trăznite şi hilare cu “Shallow Hal”. Hal (Jack Black) e un tip obişnuit care nu are noroc la femei pentru că nu-şi doreşte decât o iubită care arată ca un supermodel. În urma unui tratament, un guru al self-help-ului îl hipnotizează ca să poată vedea frumuseţea interioară a unei femei.

Atunci când o întâlneşte pe Rosemary (Gwyneth Paltrow), o voluntară a corpului de pace inteligentă şi amuzantă, crede că visele sale au devenit realitate. Ceilalţi, printre care şi Mauricio, libidinosul său prieten, o văd pe Rosie aşa cum arată ea în realitate – o obeză de 150 de kilograme. Însă Hal nu poate zări decât frumuseţea ei interioară – şi aceasta are atrăgătoarea formă a lui Gwyneth Paltrow.

Comediile fraţilor Farrelly funcţionează atât de bine graţie amestecului de umor ireverenţios şi personaje cu care publicul se identifică uşor. “Shallow Hal” e scandalos şi hilar, sărind doar ocazional pârleazul bunului gust. E, însă, mai presus de toate, o emoţionantă poveste de dragoste. Avem de-a face cu o mult mai gentilă comedie din partea celor care ne-au dat “There’s Something About Mary” şi “Me, Myself and Irene.” Pur şi simplu, nu ne putem abţine să nu-l simpatizăm pe Jack Black în rolul superficialului Hal care, de la moartea tatălui său, căută perfecţiunea. Această perfecţiune a fost, până acum, exterioară. Întoarcerea de situaţie rezidă în faptul că Hal nu e foarte arătos – o subtilă reflecţie a lumii în care trăim – în care bărbaţii îşi permit să fie neglijenţi cu fizicul lor, însă femeile sunt puse sub o lupă cu mult mai puternică. În primul său rol principal Jack Black e absolut senzaţional.

Energia sa maniacală şi hilară menţine filmul la o turaţie înaltă. Paltrow e şi ea complet credibilă în pielea XXL a lui Rosemary. Interpretarea ei minimalistă şi afectuoasă reuşeşte să sugereze defensivitatea unei persoane teribil de nemulţumite cu sine însăşi. Treptat, sub ochii noştri, ea devine o femeie încrezătoare care începe să privească oamenii în ochi. Împreună, Black şi Paltrow creează bula de şarm necesară pentru a face această lume de fantezie să funcţioneze.

TAKING CHANCES (AKA. PATRIOTVILLE)
Riscuri
Comedie, SUA, 2009
R: Talmage Cooley
D: Justin Long, Emmanuelle Chriqui, Rob Corddry, Keir O’Donnell, Missi Pyle

Chase Revere (Justin Long) are puţini prieteni, nu e băgat în seamă de fete şi-şi petrece cea mai mare parte a timpului îmbracăt într-un costum şi făcând pe ghidul pe un fost camp de luptă din oraşelul său natal, care acum nu mai interesează pe nimeni. E pregătit pentru o schimbare majoră în viaţă lui. Atunci când descoperă că un casino indian e pe cale să fie construit pe acel câmp, Chase şi Lucy, frumoasa orăşelului, lansează o ofensivă comică împotriva proiectului.

THE BACK-UP PLAN
Plan de rezervă
Comedie, SUA, 2010
R: Alan Poul
D: Jennifer Lopez, Alex O’Loughlin, Michaela Watkins, Eric Christian Olsen, Anthony Anderson

Plan de rezervă este o comedie care explorează întâlnirile amoroase, dragostea, căsătoria şi familia, numai că… în ordine inversă.

După ani de întâlniri amoroase, Zoe (Jennifer Lopez) s-a gândit că aşteptarea bărbatului potrivit durează prea mult. Hotărâtă să devină mamă, ea pune în aplicare un plan, se duce la doctor şi porneşte singură la drum. În aceeaşi zi, Zoe îl întâlneşte pe Stan (Alex O’Loughlin) – un bărbat care promite.
Încercarea lui Zoe de a încuraja relaţia aflată la început dar şi de a ascunde primele semne ale sarcinii, conduce la o comedie de situaţie care-i transmite semnale false lui Stan. Când Zoe îi dezvăluie, într-un acces de nervi, motivul comportării ei imprevizibile, Stan cade pe gânduri în legătură cu viitorul neobişnuit care se profilează; totuşi, el spune da. Nu s-a mai pomenit să faci curte unei fete si să petreci o noapte de sex nebun într-un pat unde se găsesc trei persoane – Stan, Zoe şi bebeluşul încă în fază de embrion.
Încercarea cea mare vine abia când cei doi îşi dau seama că de fapt, luaţi de valurile hormonilor şi ale pregătirilor pentru naştere, n-au avut timp să se cunoască cu adevărat. Cele nouă luni se vor scurge repede, aşa că cei doi încep să simtă fiori pe şira spinării. Oricine se poate îndrăgosti, se poate căsători şi poate avea un copil, dar să faci lucrurile astea în ordine inversă, şi încă în mare viteză, asta poate fi un semn că cei doi parteneri sunt făcuţi unul pentru celălalt.

THE HANGOVER
MAREA MAHMUREALĂ
Comedie, SUA 2009
Regia: Todd Phillips
Cu: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Heather Graham, Justin Bartha

Cu două zile înainte de nuntă, Doug şi trei prieteni ai lui merg până la Las Vegas pentru o binemeritată petrecere a burlacilor. După o noapte de pomină, din care nu-şi mai aduc aminte nimic, prietenii găsesc în baie un tigru, iar în şifonier un bebeluş de şase luni! Cu un Doug dat dispărut, cei trei vor fi nevoiţi să reia traseul din noaptea trecută pentru a-şi da seama ce s-a întâmplat şi pentru a-l face pe mire să ajungă la timp la nuntă. Comedia-şoc a anului 2009, o combinaţie originală, irepetabilă şi scandaloasă de Memento şi Petrecerea burlacilor. Mahumureala n-a fost niciodată mai amuzantă.

THE INCREDIBLES
Incredibilii
Animaţie, SUA, 2004
R: Brad Bird
Voci: Craig T. Nelson, Holly Hunter, Samuel L. Jackson

O superbă producţie Pixar despre un grup de super-eroi care sunt nevoiţi să renunţe la acţiunile de salvare a celor aflaţi în pericol şi obligaţi să ducă o viaţă liniştită într-o suburbie… Dar inevitabilul se produce, şi ei vrând-nevrând trebuie să salveze lumea încă o dată…

Mr. Incredible a fost un supererou, pâna când o serie de procese intentate de persoanele salvate i-au fortat pe toţi supereroii să se înscrie în programe de protecţie pentru a putea trăi vieţi normale, sub anonimat. Acum el este cunoscut ca Bob Parr şi trăieşte împreuna cu Helen, fosta Elastigirl şi cei trei copii ai lor, Violet, Dash si Jack . Lucrează ca specialist în asigurări şi e stresat de şeful care îl împinge întotdeauna de la spate; dar soţia lui s-a străduit prea mult pentru a crea o viaţa normală pentru familia ei, pentru ca el să fie nostalgic după zilele de supererou. Când i se oferă şansa să joace din nou acest rol, el acceptă numaidecât, căzând însă într-o capcană pusă la cale de un vechi duşman. Acum întreaga familie trebuie să-i vină în ajutor pentru a-l salva atât pe el, cât şi alte numeroase victime inocente.

THE MIRROR HAS TWO FACES
Cele două feţe ale dragostei
Romantic, SUA, 1996
R: Barbra Streisand
D: Barbra Streisand, Jeff Bridges, Pierce Brosnan, George Segal, Mimi Rogers

În pelicula “Cele două feţe ale dragostei”, Barbra Streisand apare în triplă calitate: regizor, producător și interpret. Această comedie romantică explorează miturile frumuseții și sexului și măsura în care ele contribuie la complicațiile care apar într-o relație.

Rose Morgan (Streisand) și Gregory Larkin (Jeff Bridges) sunt profesori la Columbia University. Ea predă literatura romantică, în ciuda faptului că în viața sa romantismul lipsește cu desăvârșite. Pentru ea pasiunea este un ideal pe care încearcă să-l atingă cu disperare. El este profesor de matematică și s-a cam săturat de eșecurile relațiilor pasionale, așa că își dorește o relație bazată pe prietenie și respect cu cineva de care să nu se simtă atras sexual. Fiecare dintre cei doi are frustrări în viața personală, însă din motive diferite. Pentru Gregory, povestea va deveni foarte complicată după ce rățușca cea urâtă devine o lebădă grațioasă. O distribuție remarcabilă din care nu lipsesc Lauren Bacall, Pierce Brosnan, Brenda Vaccaro, George Segal, Mimi Rogers și Elle Macpherson.

THE PRINCE OF PENNSYLVANIA
Prinţul din Pennsylvania
Comedie, SUA, 1988
R: Ron Nyswaner
D: Fred Ward, Keanu Reeves, Bonnie Bedelia, Amy Madigan, Joseph De Lisi

Plasată într-un oraş minier din statul Pennsylvania, acţiunea acestei comedii neobişnuite urmăreşte prietenia aparent nesănătoasă dintre o hippioată trecută de a doua tinereţe şi un punkist deprimat că toată lumea îl consideră un paria. Tatăl băiatului, un individ cam sărit de pe fix, contribuie cel mai mult la starea de depresie a fiului sau.

Când acesta din urmă începe să conspire cu prietena sa să-l răpească pe părintele insuportabil în speranţa de-a pune mâna pe averea familiei, situaţia devine dramatică.

THE SORCERER’S APPRENTICE (2010)
Ucenicul vrăjitor
Fantastic, SUA, 2010
R: Jon Turteltaub
D: Nicolas Cage, Jay Baruchel, Alfred Molina, Teresa Palmer, Toby Kebbell

Filmul spune povestea lui Balthazar Blake (Nicholas Cage), un maestru- vrăjitor şi ucenic al faimosului Merlin, care vrea să salveze Manhattan-ul contemporan de planurile malefice ale inamicului său, Maxim Horvath, personaj interpretat de Alfred Molina. Deoarece nu îi poate face faţă lui Horvath singur, Blake îl recrutează pe timidul descendent al lui Merlin, Dave Stuller, interpretat de Jay Baruchel.

Cu toate că la început Dave pare sa fie neîndemînatic şi mediocru în arta magiei, îşi dovedeşte în cele din urmă adevăratul potenţial de erou şi puterile moştenite de la predecesorul său. Astfel, alături de ucenicul său talentat şi bine instruit, Blake este pregătit să-l înfrunte pe Horvath şi forţele malefice.
Producţia are ca punct de pornire poemul Ucenicul Vrăjitor, scris în anul 1797 de Johann Wolfgang von Goethe, bine cunoscut scriitor german, gânditor şi fizician. O sută de ani mai târziu, poemul a fost adaptat de către compozitorul francez Paul Dukas într-un mare succes simfonic de 10 minute, L’Apprenti Sorcier. După 40 de ani, Walt Disney a creat celebra Fantasia, versiunea animată avându-l ca personaj principal în rolul ucenicului pe nimeni altul decât Mickey Mouse.

La o distantanţă de 69 de ani de la lansarea filmului de desene animate Fantasia, Walt Disney Pictures şi Jerry Jery Bruckheimer Films au creat o nouă poveste pentru marele ecran. Ucenicul Vrăjitor este o aventură plină de umor şi magie, despre modul în care lumea noastră este influenţată de forţele magice în timpul anticei bătăliei între bine şi rău.

TRUE STORIES
POVEŞTI ADEVĂRATE
Regia: David Byrne
Cu: John Goodman, Annie Mcenroe, Swoosie Kurtz, Spalding Gray, Pops Staples
Comedie, SUA 1986

O comedie spumoasă în care vă veţi amuza copios pe seama unor femei (leneşe sau simpatice) şi a unor bărbaţi (burlaci sau vraci…), toţi locuitori ai unui orăşel din Texas.

Pelicula regizată de David Byrne este plasată într-un mic oraş din Texas. Urmăriţi un şir de poveşti care se pretind a fi adevărate, o comedie localizată într-un univers urban foarte pitoresc. Aflaţi despre o femeie, pare-se cea mai lenesa din lume, care nu s-a mai dat jos din pat de ani întregi, despre un burlac la fel de neobişnuit, despre un valet cu puteri de tămăduitor şi despre o mulţime de alte ciudaţenii.

UNE SUITE POUR 2 (AKA. A SUITE FOR 2)
APARTAMENT PENTRU DOI
Regia: Didier Albert
Cu: Cristiana Réali, Richard Berry, Tasha De Vasconcelos, José Paul, Laurent Ournac
Comedie, Franţa 2008

O poveste despre o familie de condiţie mijlocie care câştigă un sejur într-un hotel de lux şi trebuie să se lupte cu un fotograf faimos care pretinde că a rezervat aceeaşi cameră.

UP IN THE AIR
Sus, în aer
Dramă, SUA, 2009
R: Jason Reitman
D: George Clooney, Vera Farmiga, Anna Kendrick, Jason Bateman, Danny Mcbride

Ryan Bingham lucrează ca expert în resurse umane la o companie de consultanţă din Omaha – Nebraska, călătoreşte cu avionul din oraş în oraş pentru a-i anunţa pe salariaţi că sunt concediaţi şi îşi doreşte să ajungă la 10 milioane de mile de zbor. Planurile lui sunt compromise atunci când şeful său o angajează pe tânăra Natalie Keener, care propune reducerea cheltuielilor prin implementarea unui program de disponibilizare a angajaţilor prin intermediul unor videoconferinţe pe internet. Temându-se că ideea noii colege ar putea pune capăt excursiilor lui pe tot teritoriul SUA, Ryan Bingham porneşte împreună cu Natalie într-o călătorie de afaceri pentru a-i demonstra acesteia avantajele sistemului său de concedieri. În barul unui hotel, Ryan Bingham o întâlneşte pe Alex, o femeie enigmatică, care îşi petrece cea mai mare parte a vieţii pe drumuri şi care se implică în relaţii amoroase de o singură noapte cu necunoscuţi. Ceea ce porneşte ca o aventură pasageră, s-ar putea transforma într-o relaţie serioasă, cu condiţia ca lui Ryan Bingham să mai fie lăsat să mai călătorească cu avionul, iar Alex să nu ascundă un secret care să schimbe totul. O comedie în cea mai bună tradiţie clasică, cu dialoguri brici şi o chimie detonantă între cele două staruri, dar şi cu o doză de modernitate ce o face relevantă, Up in the Air pune din nou în evidenţă şarmul irezistibil al George Clooney.

WHEN IN ROME (2010)
Amor la Roma
Comedie, SUA, 2010
R: Mark Steven Johnson
D: Kristen Bell, Josh Duhamel, Will Arnett, Jon Heder, Danny Devito

Exact atunci când nu mai credea în existenţa unei relaţii perfecte, Beth (Kristen Bell) găseşte dragostea adevărată!

Beth este o tânără ambiţioasă din New York, cu un program extrem de încărcat. Atunci când sora ei o anunţă că se mărită cu un italian pe care îl cunoscuse de doar două săptămâni, este destul de sceptică, dar lasă totul la o parte şi pleacă la Roma. De fapt, Beth abia aştepta să părăsească New Yorkul, fiind deziluzionată de tot ceea ce a avut parte până acum din punct de vedere sentimental şi este convinsă că viaţa nu îi va oferi niciodată o relaţie perfectă.

Domnişoară de onoare la nunta surorii ei, Beth se simte atrasă de jurnalistul Nick (Josh Duhamel), cavalerul de onoare. În ciuda eforturilor de a-l cuceri, seara se termină cu o mare dezamăgire pentru ea: îl vede pe Nick în compania unei italience focoase. Nervoasă, Beth declară război iubirii şi fură, în chip de sfidare a destinului, câteva monede din celebra fântână a dragostei din Roma.

Inexplicabil, toţi cei care aruncaseră acele monezi în acea fântână, sperând în îndeplinirea dorinţelor, se îndrăgostesc la nebunie de Beth. Prin urmare, femeia care credea că nu va întâlni niciodată dragostea, are parte de mai mult decât poate duce. Printre "pretendenţi" se numără un magnat din industria cârnaţilor – Al Russo (Danny DeVitto), un magician de stradă – Lance (Jon Heder), un pictor – Antonio (Will Arnett) şi un model încrezut – Gale (Dax Shepard). Aceştia o copleşesc cu daruri şi atenţia la care nu sperase niciodată. Pe toţi îi respinge fără să stea pe gânduri, însă adevăratele probleme apar atunci când Nick începe să îi facă şi el curte. Oare această dragoste este reală sau doar o consecinţă a gestului ei nesăbuit?

CARRYOVER RETURN MOVIES

ANGELES S.A. (AKA. ANGELS, INC.)
Îngeri S.R.L.
Comedie, Spania, 2007
R: Eduard Bosch
D: María Isabel, Pablo Carbonell, Silvia Marsó, Anabel Alonso, Dario Paso

Carlos, un tată fericit, se pregăteşte pentru o excurise de afaceri în China, unde intenţionează să stea pentru patru luni. Nu are nicio idee că nu se va mai întoarce niciodată. În Paradis, află că fiicei sale de 12 ani, Maria Isabel, nu i s-a repartizat un înger păzitor la naştere. Pierderea tatălui a însemnat pentru ea şi pierderea singurului ei protector. Pentru că nu doreşte să asiste din ceruri, neputincios, la suferinţa fiicei sale, Carlos decide să acţioneze. În ciuda unui început sumbru, Angels Inc. e o comedie nebună şi colorată cu melodii cântate de superstarul Maria Isabel, aflat la un strălucitor debut în cinema.

ASTRO BOY
Astro Boy
Animaţie, Hong Kong, 2009
R: David Bowers
D: Kristen Bell

În Metro City, într-un oraş din viitor, omul de ştiinţă Tenma (vocea lui Nicolas Cage) creează un robot cu puteri supranaturale. După pierderea prematură a propriului fiu, robotul Astro Boy devine un înlocuitor al acestuia, bătrânul împrumutându-i cât mai multe trăsături umane. Însă, deşi Astro Boy este superdotat cu puteri fantastice: forţă, viteză incredibilă, posibilitatea de a zbura, vedere X-Ray, are mai presus de toate şi propria personalitate. Incapabil să îndeplinească asteparile exagerat de mari ale savantului său tată, Astro Boy hotărăşte să plece într-o călătorie iniţiatică pentru a se descoperi pe sine şi a fi acceptat şi iubit aşa cum este. Devenit un Super Erou acesta îşi dă seama că a fost proiectat să salveze lumea, întorcăndu-se în oraşul său natal pentru a-l salva, dar şi pentru a se împăca cu propriul tată. Astro Boy este un film din care nu vor lipsi aventurile palpitante, scenele bine construite de animaţie sau umorul.

GOLF PUNKS (AKA. NATIONAL LAMPOON’S GOLF PUNKS)
Antrenorul de golf
Comedie, SUA, 1998
R: Harvey Frost
D: Tom Arnold, James Kirk, Rene Tardif, Katelyn Wallace, Rhys Huber

Cândva, Al Oliver (Tom Arnold) încercase să devină jucător de golf profesionist. Însă, a trecut mult de atunci… Fără nicio slujbă, fără niciun ban și înconjurat de ghinion la orice pas, Al lasă mândria de-o parte și acceptă postul de antrenor la Vista Creek Country Club. Sub îndrumarea sa, puștii, care sunt niște copii necoordonați cu atitudini nepotrivite, trebuie să scape de îndoieli. La început, lecțiile par a fi o pierdere de vreme, căci nimc din ce e viu și se află în vecinătatea terenului de golf nu mai este în siguranță. Dar, găgăuții pe care îi antrenează vor începe să fie motivați, dorindu-și să devină campioni.

THE PRINCESS AND THE FROG
PRINTESA SI BROSCOIUL
Regia: Ron Clements, John Musker
Cu: Bruno Campos
Animaţie, SUA, 2009

O versiune modernă a unei poveşti clasice, având ca protagonişti o tânără şi frumoasă fată pe nume Tiana şi un prinţ broscoi disperat să redevină om. Un sărut al destinului îi va conduce pe amândoi într-o aventură hilară de-a lungul şi de-a latul misticei mlaştine din ţinutul Louisiana.

TOY STORY 3
POVESTEA JUCARIILOR 3
Regia: Lee Unkrich
Animaţie, SUA 2010

Studiourile Disney şi Pixar redeschid cufărul cu jucării pentru o nouă capodoperă animată, o superbă, palpitantă şi profund emoţionantă aventură a personajelor din deja legendara franciză Toy Story. De data aceasta Buzz, Woody şi întreaga gaşcă sunt nevoiţi să facă faţă unei probleme cu totul deosebite. Stăpânul lor, Andy pleacă la facultate, iar jucăriile se trezesc într-o creşă plină de bebeluşi şi copii mici care abia aşteaptă să pună mânuţele pe marfă nouă, pe care să o rupă, să o murdărească şi să o roadă după bunul plac.

Atât adulţii, cât şi copiii, se vor delecta cu o comedie inedită şi savuroasă bazată pe un scenariu scris de Michael Arndt, laureat al premiului Oscar pentru scenariul filmului “Little Miss Sunshine”. Regizorul filmului, Lee Unkrich, a făcut parte din echipele care au realizat binecunoscutele filme de animaţie ”Finding Nemo” (câştigător al unui premiu Oscar) şi ”Monsters Inc”.

În varianta originală, o întreagă pleiadă de vedete Hollywood dau glas personajelor din Toy Story 3, printre aceştia numărându-se Tom Hanks (Woody), Tim Allen (Buzz), Joan Cusack (Jessie the Yodeling Cowgirl), Timothy Dalton, Jeff Garlin sau Whoopi Goldberg (Caracatiţa Stretch).

TWO CAN PLAY THAT GAME
JOC IN DOI
Regia: Mark Brown
Cu: Vivica A. Fox, Morris Chestnut, Anthony Anderson, Gabrielle Union, Wendy Raquel Robinson
Comedie, SUA, 2001

O femeie îşi pune la bătaie propriu set de reguli într-un joc care are ca miză recâştigarea iubitului.

Când vine vorba de viaţa sentimentală, Shante (Vivica Fox) munceşte 24 de ore din 24 pentru a-şi satisface şi a-şi ţine aproape iubitul. Shante e atât de expertă în a naviga pe valurile romance-ului, încât cele mai bune prietene ale sale, Diedre, Karen şi Tracy depind de sfaturile ei, de câte ori relaţiile lor se află în pericol. Dar atunci când prietenul ei Keith e prins în flagrant cu nimeni altcineva decât inamica sa, Conny, Shane instituie “planul de 10 zile” pentru a-l recâştiga. Fie că-i vorba de lenjerie sexi sau gătitul unor mâncăruri rafinate, tânăra are un arsenal de arme destinate să-l îngenuncheze pe iubitul său şi să-l aducă înapoi la ea. Nici un efort nu e prea mare pentru a-i atrage atenţia. Din păcate, finalul fericit pe care Shante îl aşteaptă se îndepărtează vazând cu ochii, pentru că Keith începe să urmeze sfaturile prietenului său, Tony, care insuflă o perspectivă masculină acestui joc manevrat, până acum, numai de fete. În această comică bătălie a sexelor, Shante e pe cale să descopere nu numai că nu există reguli – dar că nu e nici singurul jucător profesionist. Cu o relaţie în pericol şi prieteni care îi controlează fiecare mişcare, Shante trebuie să gândească repede şi să fie cu un pas înaintea lui Keith dacă vrea să aibă vreo şansă să-l recucerească… păstrându-şi mândria intactă.

Bucuresti, 18.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *