free download 78 travel guides written by experts

HBO COMEDY – iulie 2013

PREMIERE FILME

ARTHUR CHRISTMAS
Marea cursă de Crăciun
7, 11, 29
Animaţie, SUA, 2011
R: Sarah Smith, Barry Cook
D: James Mcavoy, Hugh Laurie, Bill Nighy, Jim Broadbent, Imelda Staunton

Cum reuşeşte Moşul să ducă toate cadourile într-o singură zi? Veţi vedea!

Moş Crăciun şi echipa sa de reni se folosesc de trucuri de spionaj ca să livreze miliarde de cadouri copiilor din lumea întreagă. Şi ce se întâmplă dacă un singur copil e lăsat fără cadou? O catastrofă pe care doar Moşul o poate rezolva.

Această animaţie pentru toată familia dă la iveală, în sfârşit, răspunsul incredibil, nemaiştiut până acum, la întrebarea pe care fiecare copil şi-o pune: cum reuşeşte Moş Crăciun să livreze toate cadourile în doar o singură noapte? Răspunsul: printr-o operaţiune incitantă, ultra-hightech, pornită de la Polul Nord. Dar în inima filmului şade o poveste cu toate ingredientele “clasice” de Crăciun: o familie într-o stare de disfuncţie comică şi un erou neobişnuit, Arthur, cu o misiune urgentă care ar trebui completată înainte de răsărit.

HYSTERIA (2011)
Istoria isteriei
4, 5, 10, 11, 20, 21
Comedie, Marea Britanie, 2011
R: Tanya Wexler
D: Hugh Dancy, Maggie Gyllenhaal, Jonathan Pryce, Felicity Jones, Rupert Everett

O comedie romantică despre inventarea vibratorului în Anglia victoriană.

O comedie romantică cu o distribuţie excelentă alcătuită din Maggie Gyllenhaal şi Hugh Dancy care spune povestea inedită şi surprinzătoare a unei descoperiri: naşterea vibratorului electromecanic chiar în toiul epocii pudice victoriene.

În Londra victoriană, Mortimer Granville, un tânăr doctor, încearcă să-şi construiască o reputaţie. El e angajat de un medic ca să descopere tratamente pentru femeile diagnosticate cu “isterie feminină” şi care, chipurile, au nevoie de “masaj pelvic”. Cele două fiice ale doctorului dezvoltă o pasiune pentru tânărul Granville, fiecare dintre ele încercând să-l cucerească. Şi iată lucrul cel mai interesant: pelicula e bazată pe povestea adevărată şi surprinzătoare a felului în care Mortimer Granville a născocit primul vibrator electromecanic în numele ştiinţei medicale!

IT’S KIND OF A FUNNY STORY
Spitalul de nebuni
14
Comedie, SUA, 2010
R: Anna Boden, Ryan Fleck
D: Keir Gilchrist, Emma Roberts, Zach Galifianakis, Viola Davis, Lauren Graham

Craig, un adolescent epuizat, se internează într-o clinică de boli mentale.

Un băiat de 16 ani, stresat de complicaţiile vieţii de adolescent, se internează într-o clinică de psihiatrie. El este trimis în pavilionul pentru adulţi, acolo unde se împrieteneşte cu un pacient care îi devine şi mentor şi protejat.

Ne află în Brooklyn, într-o duminică, la ora 5 dimineaţa. Craig Gilner se grăbeşte cu bicicleta spre intrarea unui sanatoriu de boli mentale; acest adolescent sclipitor de 16 ani e stresat de problemele vieţii de adolescent. Chiar înainte ca părinţii şi sora lui mai mică să se trezească, Craig se internează în spitalul Argenon şi este consultat de un psihiatru. Dar pavilionul pentru tineri e închis temporar, aşa că se vede trimis în cel pentru adulţi. Bobby, unul dintre pacienţi, devine şi mentorul şi protejatul lui Craig. Băiatul se simte atras de hipersensibila Noelle, care are tot 16 ani, o fată care l-ar putea face s-o uite pe Nia, dragostea sa neîmpărtăşită. Cum psihiatrul şef îi spune că trebuie să rămână în spital cel puţin cinci zile, Craig va avea nevoie de susţinerea prietenilor din spital şi de afară ca să înveţe mai multe despre viaţă, dragoste şi despre presiunile maturizării.

JEFF, WHO LIVES AT HOME
Rufele se spală în familie
10, 11, 22, 23, 27, 28
Comedie, SUA, 2011
R: Jay Duplass, Mark Duplass
D: Jason Segel, Ed Helms, Susan Sarandon, Judy Greer, Rae Dawn Chong

Un trântor aşteaptă semne de la univers ca să-şi împlinească destinul.

Nevoit să-şi părăsească beciul ca să-i facă un serviciu mamei sale, Jeff, un pierde-vară, trebuie să-şi descopere destinul într-o zi petrecută alături de fratele său care-şi urmăreşte soţia presupus adulterină.

Regizorii şi fraţii Jay şi Mark Duplass examinează soarta şi relaţiile de familie în comedia Jeff, Who Lives at Home, avându-l în rolul principal pe Jason Segel, un pierde-vară care încă trăieşte cu mama lui. El îşi petrece marea majoritate a timpului fumând iarbă şi explicând tuturor cum încă aşteaptă să-şi înţeleagă propriul destin, folosindu-se de filmul Signs ca model despre cum vede el lucrurile în lume. Fratele său Pat (Ed Helms) e un comis voiajor aflat în criza vârstei mijlocii care şi-a cumpărat o maşina sport nouă, în ciuda obiecţiilor soţiei sale (Judy Greer). După ce Jeff răspunde la telefon şi o voce cere să vorbească cu “Kevin”, el crede că acesta e semnul pe care l-a aşteptat îndelung. În timpul unei singure zile, Jeff şi Pat îşi vor confrunta frontal problemele, în timp ce sărmana lor mamă (Susan Sarandon) va găsi dragostea pentru prima oară de la moartea soţului ei.

MADAGASCAR 3: EUROPE’S MOST WANTED
Madagascar 3: Fugăriți prin Europa
19
Animaţie, SUA, 2012
R: Eric Darnell, Tom Mcgrath, Conrad Vernon
Voci: Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer

Un grup de animale se alătură unui circ itinerant ca să se întoarcă acasă.

Leul Alex, zebra Marty, girafa Melman şi hipopotamul Gloria continuă să se lupte ca să se întoarcă în mult-iubitul lor New York. Călătoria îi poartă în Europa, unde ei descoperă metoda ideală ca să ajungă acasă: un circ itinerant.

Leul Alex, zebra Marty, girafa Melman şi hipopotamul Gloria plănuiesc să se întoarcă la New York, după o escapadă în Africa. Depinzând de cunoştinţele mecanice ale pinguinilor şi ale cimpanzeilor, planul lor eşuează. Astfel ei ajung în Monte Carlo, unde încearcă să elibereze Europa de animalele conduse de căpitanul Chantel DuBois, alăturându-se unui circ. Conduşi de venerabilul tigru siberian Vitaly, animalele, devenite atracţie a circului, nu sunt fericite cu statutul lor actual. În timpul călătoriei printr-o serie de oraşe europene, ultimul pe listă fiind Londra, Alex, Marty, Melman, şi Gloria îi ajută pe Vitaly, Gia, jaguarul şi pe Stefano, leul de mare, să îşi redescopere pasiunea pentru spectacole, să transforme şi să modernizeze performanţele circului.

STRUCK BY LIGHTNING (2012)
Lovit de fulger
19
Comedie, SUA, 2012
R: Brian Dannelly
D: Chris Colfer, Rebel Wilson, Christina Hendricks, Sarah Hyland, Allison Janney

O comedie isteaţă, ireverență despre cum să supravieţuieşti în liceu.

Această comedie neconvenţională ne vorbeşte despre cum să supravieţuieşti în liceu atunci când colegii de clasă nu te înţeleg, părinţii sunt nebuni şi tot ce posezi sunt visele tale.

Liceanul Carson Phillips (Chris Colfer) este destinat unor lucruri mai importante decât îi poate oferi orăşelul său natal prăfuit şi plin de prejudecăţi. El e convins că se află pe drumul măreţiei, dar destinul are alt plan cu el. Demonstrând că viaţa e ceea ce se întâmplă atunci când eşti ocupat să-ţi construieşti viitorul, Carson îşi reaminteşte ultimele săptămâni care au fost pline de episoade amuzante şi aiuritoare.

THE BIG YEAR
Anul cel mare
6, 7, 27
Comedie, SUA, 2011
R: David Frankel
D: Steve Martin, Jack Black, Owen Wilson, Brian Dennehy, Anjelica Huston

Trei fanatici petrec un an într-o competiţie de observare a păsărilor.

Trei iubitori fanatici de păsări petrec un an întreg întrecându-se ca să identifice un număr cât mai mare de specii, după ce uraganul El Nino trimite în SUA o varietate extraordinară de înaripate rare.

David Frankel, regizorul lui The Devil Wears Prada şi Marley & Me, îi distribuie pe Steve Martin, Jack Black şi Owen Wilson într-o comedie sofisticată amplasată în lumea secretă, ciudată şi extrem de concurenţială a sportului denumit “observarea păsărilor”. Eroii, care fac parte din elita acestor specimene fanatice, se confruntă în cea mai mare competiţie din viaţa lor. În timp ce călătoresc de-a lungul şi de-a latul Americii de Nord ca să doboare recordul de specii observate stabilit în 1998, cei trei se trezesc că îşi sacrifică relaţiile personale ca să ajungă în fruntea clasamentului.

THE HITCHHIKER’S GUIDE TO THE GALAXY
Ghidul autostopistului galactic
Comedie, SUA, 2005
8, 13, 28
R: Garth Jennings
D: Martin Freeman, Mos Def, Sam Rockwell, Zooey Deschanel, Bill Nighy

Cea mai mare aventură începe atunci când Pământul urmează să fie distrus.

Cu câteva minute înainte ca Pământul să fie distrus de o echipă de construcţii extraterestră, Arthur Dent, un om obişnuit, e răpit de pe planetă de prietenul său, un cercetător care editează o nouă ediţie a "Ghidului autostopistului galactic".

Când Pământul urmează să fie distrus, începe cea mai grozavă aventură posibilă. “Nu intraţi în panică!” – acesta este motto-ul filmului.

Minunat de ţăcănită. Absolut isterică. Nebunesc de originală. "Hitchhiker’s Guide To The Galaxy" este cea mai tare comedie intergalactică.

Având la bază bestseller-ul lui Douglas Adams şi folosindu-se din abundenţă de efecte speciale desprinse parcă din altă lume, aceasta este o călătorie pe care nu vrei s-o ratezi. Cu câteva secunde înainte ca pământul să fie pulverizat de nişte creaturi malefice din univers, manieratul şi blândul Arthur Dent este trimis în spaţiu de către prietenul său, un extraterestru în formă umană. Aşa încep să apară necazurile, iar el împreună cu prietenii săi, printre care un preşedinte galactic cu două capete şi un android paranoic, caută câteva răspunsuri pentru a afla misterele vieţii şi ale universului.

THE JUNGLE BOOK 2
Cartea junglei 2
14
Comedie, SUA, 2003
R: Steve Trenbirth
Voci: John Goodman, Haley Joel Osment, Mae Whitman

Un băiat din junglă renunţă la viaţa din sat şi pleacă în sălbăticie.

Mowgli se simte înstrăinat în noua sa casă, în ciuda eforturilor lui Shanti, prietena lui, şi ale frăţiorului său. Aşa că atunci când Baloo vine în vizită, băiatul junglei profită de ocazie ca să se întoarcă în sălbăticie.

După ce a lăsat în urmă viaţa din junglă, Mowgli a fost adoptat şi acum trăieşte împreună cu părinţii şi cu fratele său mai mic într-un sat din apropiere. El a devenit bun prieten cu Shanti, o fată din vecini. Însă viaţa lângă oameni nu i se pare simplă şi se decide să îşi viziteze prietenii din junglă. Familia sa devine îngrijorată şi Shanti pleacă în junglă în căutarea băiatului. Mowgli şi prietenul său, ursul Baloo, află că tigrul Shere Khan este pe urmele lor, căutând să se răzbune, iar Mowgli trebuie să facă tot posibilul să scape teafăr şi de această dată. Povestea clasică a junglei continuă în această ediţie specială a "Cărţii Junglei" cu toate personajele dvs. preferate din povestea originală, melodii ritmate şi noi partituri muzicale irezistibile!

HOT SHOTS!
Formidabilul
5, 20
Comedie, SUA, 1991
R: Jim Abrahams
D: Charlie Sheen, Cary Elwes, Valeria Golino, Lloyd Bridges, Jon Cryer

Niște piloți de marină neadaptați se antrenează pentru o misiune specială.

Ceea ce urmează este o parodie după celebrul "Top Gun", în care eroul principal este un pilot de marină talentat, dar instabil (Charlie Sheen). Acesta trebuie să înceteze să mai trăiască în umbra tatălui său și să salveze misiunea sabotată de lacomii producători de arme.

Urmează o nouă producție în regia lui Jim Abrahams, unul dintre creierele din spatele peliculelor ”Airplane!“ și “Naked Gun”. “Formidabilul” este o altă parodie după celebrul "Top Gun". De această dată, Charlie Sheen îl interpretează pe Topper Harley, un pilot de marină rebel care trăiește în umbra tatălui său. Pentru că nu reușește să facă față presiunii, el părăsește Marina Americană, alegând să trăiască într-un trib de amerindieni. Dar, când Statele Unite urmează să demareze o operațiune specială, există un singur om potrivit pentru acest job: Topper Harley. Astfel, după ce își reia activitatea, pilotul realizează că, pe lângă Saddam Hussein, mai are și alți inamici importanți.

HOT SHOTS! PART DEUX
Formidabilul 2
12, 21
Comedie, SUA, 1993
R: Jim Abrahams
D: Charlie Sheen, Lloyd Bridges, Valeria Golino, Richard Crenna, Rowan Atkinson

O parodie după "Rambo", în care Topper Harley pleacă într- o misiune în Irak.

Președintele Statelor Unite ale Americii îi cere lui Topper Harley (Charlie Sheen) să conducă o misiune de salvare în Irak. Scopul este acela de a-i salva pe prizonierii de război, dar și pe toate celelalte echipaje de salvare anterioare.

America este în criză. Din nou, soldații curajoși care se aflau pe teritoriu străin au fost luați ostatici de un descreierat însetat de răzbunare. Astfel, Topper Harley (Charlie Sheen) revine, după ce însuși președintele Statelor Unite, Tug Benson (Lloyd Bridges), îi ceruse asta. După trei misiuni eșuate de salvare, Topper pare a fi cel mai bun din tot ceea ce mai rămăsese. El trebuie să conducă un comando în teritoriu inamic pentru a-i salva pe prizonierii de război, dar și pe toate celelalte echipaje de salvare anterioare.

IN THE ARMY NOW
În armată
19, 30, 31
Comedie, SUA, 1994
R: Daniel Petrie Jr.
D: Pauly Shore, Andy Dick, Lori Petty, David Alan Grier, Esai Morales

Pauly Shore știe cum ar putea face rost de bani ca să-și împlinească visul.

Spirit liber, Bones are un plan pentru a face rost de bani pentru a-și deschide magazinul la care visează. Doar că planul lui va fi cumva modificat de circumstanțe, iar eroul va ajunge undeva în Ciad, într-o misiune extrem de importantă și foarte riscantă.

Pauly Shore îl interpretează pe Bones, care vrea să aibă propria afacere, un magazin la care visează cu ochii deschiși. Pentru a câștiga bani, Bones vorbește cu Jack, cel mai bun prieten al lui, și amândoi sunt de acord să se înscrie în trupele de rezervă ale Armatei. Când ajung în tabăra de pregătire, cei doi sunt instruiți ca purificatori de apă. Aici, ei îi întâlnesc pe Christine și pe Fred. Toți patru vor fi chemați la datorie pentru a fi trimiși în deșertul din Ciad și vor ajunge să conducă un tanc mare cu apă, undeva în spatele liniilor inamice liberiene. În cele din urmă, ei trebuie să scape cu viață și, eventual, să-și îndeplinească și misiunea.

THE GOODBYE GIRL (1977)
Adio, dar rămân cu tine
26, 30
Comedie, SUA, 1977
R: Herbert Ross
D: Richard Dreyfuss, Marsha Mason, Quinn Cummings, Paul Benedict, Barbara Rhoades

Iubirea este pe cale să înflorească între doi oameni complet diferiți.

O comedie romantică ai cărei protagoniști sunt o femeie care are o fiică de nouă ani și un actor aspirant. Deși nu par a avea nimic în comun, cei doi sunt nevoiți să împartă același apartament și uite-așa între ei încep să apară alte sentimente.

Doi oameni complet diferiți sunt nevoiți să împartă același apartament din New York. Ea este Paula McFadden (Marsha Mason) și are o fiică adorabilă în vârstă de nouă ani. El este Elliot Garfield (Dreyfuss), un actor aspirant, care tocmai a sosit în Manhattan pentru a-l interpreta pe Richard al III-lea, rolul vieții lui, într-o producție de pe Broadway. Paula tocmai a fost părăsită din nou, iar fostul iubit i-a subînchiriat partea lui de apartament lui Elliot. Astfel, cei doi ajung în situația de a împărți același apartament, deoarece niciunul nu îl poate da afară pe celălalt. Deși sunt două firi complet diferite, Garfield și Paula ajung să se îndrăgostească. Pentru interpretarea personajului Elliot Garfield, Richard Dreyfuss a primit un Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal. De asemenea, celebra peliculă a lui Herbert Ross a mai fost răsplătită cu patru nominalizări la Oscar, premii și nominalizări la BAFTA Awards și la Globurile de Aur.

PREMIERE SERIALE

“Viața și apucăturile lui Kenny Down”

Un fost jucător de baseball se întoarce la școala unde învățase pe post de profesor de sport.

Urmăriți un serial de comedie despre suișurile și coborâșurile unui tip arogant care fusese cândva jucător profesionist de baseball.

HBO Comedy prezintă “Viaţa şi apucăturile lui Kenny Powers”. Eroul poveștii, Kenny Powers (Danny McBride), este un fost jucător profesionist de baseball. El se întoarce în orașul natal și devine profesor de educație fizică la școala unde fusese elev cu ceva ani în urmă. Urmăriți aventurile unui tip arogant care, după o călătorie în Mexic (în căutarea sufletului) se întoarce acasă, considerându-se complet schimbat. Oare chiar așa să fie?

EASTBOUND & DOWN EP. 01
Viaţa şi apucăturile lui Kenny Powers – Ep. 1
14
EASTBOUND & DOWN EP. 02
Viaţa şi apucăturile lui Kenny Powers – Ep. 2
21
EASTBOUND & DOWN EP. 03
Viaţa şi apucăturile lui Kenny Powers – Ep. 3
28

“Anturaj”

O analiză a vieţii de zi cu zi a unui tânăr actor de succes la Hollywood.

Vince Chase e un tânăr star de cinema a cărui carieră e la început. Pentru a nu se bucura singur de succes, Vince îi aduce la Hollywood de pe meleagurile natale, mai exact din Queens, pe cei trei prieteni ai săi, Eric, Drama şi Turtle.

Împreună cu Eric, Drama şi Turtle, Vince Chase se bucură de adularea fanelor la cea mai recentă premieră a sa. Între timp, Eric, managerul lui Vince, are de suportat furia agentului lui Vince, Ari, pentru că i-a spus acestuia să refuze un scenariu pe care nici nu l-a citit. Turtle acceptă să educe noul câine al anturajului, un Rottweiler pe nume Ahnold.

ENTOURAGE EP. 07: THE SCENE
Anturaj – Ep. 7: Scena
2
ENTOURAGE EP. 08: NEW YORK
Anturaj – Ep. 8: New York
2
ENTOURAGE II. EP. 09: THE BOYS AR BACK IN TOWN
Anturaj – II, Ep. 1: S-au întors băieţii
3
ENTOURAGE II. EP. 10: MY MASERATI DOES 185
Anturaj – II, Ep. 2: Maserati-ul meu
3
ENTOURAGE II. EP. 11: AQUAMANSION
Anturaj – II, Ep. 3: Vila
4
ENTOURAGE II. EP. 12: AN OFFER REFUSED
Anturaj – II, Ep. 4: Oferta
4
ENTOURAGE II. EP. 13: NEIGHBORS
Anturaj – II, Ep. 5: Vecinii
9
ENTOURAGE II. EP. 14: CHINATOWN
Anturaj – II, Ep. 6: Chinatown
9
ENTOURAGE II. EP. 15: THE SUNDANCE KIDS
Anturaj – II, Ep. 7: Festivalul de la Sundance
10
ENTOURAGE II. EP. 16: OH, MANDY
Anturaj – II, Ep. 8: Mandy
10
ENTOURAGE II. EP. 17: I LOVE YOU TOO
Anturaj – II, Ep. 9: Şi eu te iubesc
11
ENTOURAGE II. EP. 18: THE BAT MITZVAH
Anturaj – II, Ep. 10: Bar Mitzvah
11
ENTOURAGE II. EP. 19: BLUE BALLS LAGOON
Anturaj – II, Ep. 11: Laguna albastră
16
ENTOURAGE II. EP. 20: GOOD MORNING SAIGON
Anturaj – II, Ep. 12: Bună dimineaţa, Saigon
16
ENTOURAGE II. EP. 21: EXODUS
Anturaj – II, Ep. 13: Exodul
17
ENTOURAGE II. EP. 22: THE ABYSS
Anturaj – II, Ep. 14: Abisul
17
ENTOURAGE III. EP. 23: AQUAMOM
Anturaj – III, Ep. 1: Premiera
18
ENTOURAGE III. EP. 24: ONE DAY IN THE VALLEY
Anturaj – III, Ep. 2: O zi în vale
18
ENTOURAGE III. EP. 25: DOMINATED
Anturaj – III, Ep. 3: Dominat
23
ENTOURAGE III. EP. 26: GUYS AND DOLL
Anturaj – III, Ep. 4: Tipii şi păpuşa
23
ENTOURAGE III. EP. 27: CRASH AND BURN
Anturaj – III, Ep. 5: Conflicte
24
ENTOURAGE III. EP. 28: THREE’S COMPANY
Anturaj – III, Ep. 6: Aquaman 2
24
ENTOURAGE III. EP. 29: STRANGE DAYS
Anturaj – III, Ep. 7: Zile ciudate
25
ENTOURAGE III. EP. 30: THE RELEASE
Anturaj – III, Ep. 8: Lansarea
25
ENTOURAGE III. EP. 31: VEGAS BABY, VEGAS!
Anturaj – III, Ep. 9: Vegas
30
ENTOURAGE III. EP. 32: I WANNA BE SEDATED
Anturaj – III, Ep. 10: Vreau să fiu sedat
30
ENTOURAGE III. EP. 33: WHAT ABOUT BOB?
Anturaj – III, Ep. 11: Dar Bob?
31
ENTOURAGE III. EP. 34: SORRY, ARI
Anturaj – III, Ep. 12: Scuze, Ari
31

“Vicepreședinta”

Fosta doamnă senator, Selina Meyer, devine vicepreşedinte al USA.

Filmat în Washington DC, acesta este un serial de comedie cu Julia Louis-Dreyfus în rolul fostei doamne senator Selina Meyer care devine vicepreşedinte şi descoperă că acest post nu este deloc aşa cum şi-l imaginase.

Fosta doamnă senator Selina Meyer (Julia Louis-Dreyfus) a acceptat oferta de a fi vicepreşedinta Statelor Unite. Această funcţie nu este deloc aşa cum şi-a imaginat-o ci, mai degrabă, aşa cum a fost avertizată că va fi. Serialul o urmăreşte pe Meyer şi personalul ei care încearcă împreună să se facă remarcaţi şi să lase în urmă o moştenire trainică, fără să se lase păcăliţi de jocurile politice de zi cu zi care definesc capitala. Cercul lui Meyer este format din: şeful ei de personal Amy (Anna Chlumsky), purtătorul de cuvânt cu vechime în funcţie Mike McClintock (Matt Walsh), mâna ei dreaptă şi totodată garda ei Gary (Tony Hale) şi secretara Sue (Sufe Bradshaw). Împreună ei duc destul de des bătălii cu Dan Egan (Reid Scott), un interlop ambiţios, şi încrezutul Jonah (Tim Simons), legătura cu Casa Albă. Creată de Armando Iannucci, comedia are scenariu, dar este filmată într-un stil improvizat. Serialul "VEEP" este autentic, fără intenţia de a fi biografic şi arată cum este să ai cel mai nesemnificativ post, dar asta în cel mai puternic birou din lume.

VEEP II. EP. 01 – MIDTERMS
Vicepreşedinta – II, Ep. 1: Parţiale
7
VEEP II. EP. 02 – SIGNALS
Vicepreşedinta – II, Ep. 2: Semnale
14
VEEP II. EP. 03 – HOSTAGES
Vicepreşedinta – II, Ep. 3: Ostatici
21
VEEP II. EP. 04 – THE VIC ALLEN DINNER
Vicepreşedinta – II, Ep. 4: Cina la Vic Allen
28

“Californication”

David Duchovny, într-o călătorie sălbatică, inteligentă și epuizant de amuzantă.

Cinicul Hank Moody este un scriitor care ajunge mereu în bucluc din cauza băuturii, drogurilor și femeilor. Deși se străduiește să mențină o relație cu fosta soție și cu fiica lor, el ratează, fără excepție, fiecare șansă pe care o primește.

Scriitor de succes, Hank Moody (David Duchovny) tocmai a primit vestea că romanul lui urmează să fie ecranizat, așa că se mută în Los Angeles. De când locuiește aici, Moddy încearcă să adopte stilului de viață de la Hollywood și este decis să se implice în viața celor mai importante femei din viața lui, Karen și Becca, fosta soție și marea iubire a vieții lui și rebela lor fiică. Din păcate, nimic nu îl oprește să meargă mai departe cu vechile lui vicii care i-au adus numai necazuri: băutura, drogurile și femeile. Dacă atunci când locuia în New York planul era acela de a sta cât mai departe de probleme, întoarcerea în Los Angeles îi va răsturna serios toate socotelile unei existențe tihnite. Viața lui devine și mai complicată mai ales pentru că acum Karen este recăsătorită, iar Becca are un iubit îngrozitor de antipatic, un tânăr despre care toți cei din jur cred că aduce foarte mult cu Hank în tinerețe. Oare va fi Moody în stare să își păstreze calmul și să rezolve cu tact situațiile complicate ce vor apărea? În cel de-al șaselea sezon, Hank continuă să se străduiască să fie un tată bun pentru Becca, în vreme ce încă o iubește pe Karen. Tot acum, este notabilă apariția actriței Maggie Grace (”Lost”), care are o relație neconvențională cu Hank.

Nu ratați un nou sezon al acestui serial HBO imprevizibil, îndrăzneț și cu umor deștept, o producție de top care a obținut premii și nominalizări la BAFTA, Emmy Awards și Globurile de Aur.

CALIFORNICATION VI. EP. 72 – I’LL LAY MY MONSTERS DOWN
Californication – VI, Ep. 12
7

“Miranda”

Miranda Hart: “Este un cerc vicios. Dacă te simți hidos, le vei transmite și oamenilor asta. Am avut colegi de facultate care mi-au spus: ”Eu chiar mă simțeam atras de tine, dar nu am îndrăznit”. Am fost de-a dreptul uluită să aflu că cineva mă plăcea așa, deoarece eram convinsă că las să se înțeleagă un singur lucru: “Nu mă atinge!”

“Miranda” este un serial extraordinar la care veți râde așa cum nu ați mai făcut-o de multă vreme și pe care îl veți îndrăgi după doar câteva secunde! Un script inteligent, personaje adorabile, umor nebun, situații inimaginabile, un show excepțional de comedie, un serial care se derulează firesc și care pare să fi fost realizat fără niciun pic de efort.

Acest sitcom cu adevărat genial o are în centrul său pe Miranda Hart, o femeie căreia oamenii i se adresează uneori folosind apelativul “sir”. Indiferent de situație, de la cele mai simple (banale) îndatoriri, până la unele care ar putea părea mai dificil de îndeplinit, Miranda, aproape fără excepție, va eșua. În plus, când dorește să impresioneze, imaginația Mirandei o ia razna și ajunge să inventeze fel și fel de povești colosale (bazaconii). Vorbim despre o femeie care dorește cu disperare să se adapteze și să trăiască o viață normală. Imposibil! Excentrica sa mamă, Penny (Patricia Hodge), vrea neapărat să își vadă fiica măritată. Ea își dorește atâț de mult să trăiască această clipă, încât nici nu mai contează cine va fi cel care o va lua de nevastă. Cu toate acestea, momentele cele mai tensionate pentru Miranda sunt acelea în care îl întâlnește pe Gary (Tom Ellis), cel de care este îndrăgostită până peste cap. Din această lună, la HBO Comedy, urmăriți cel de-al treilea sezon.

Serialul a fost foarte apreciat de critici, astfel încât a primit numeroase premii și nominalizări la BAFTA Awards, Banff Television Festival, British Comedy Awards, Broadcasting Press Guild Awards, Monte-Carlo TV Festival și Royal Television Society.

Umor englezesc pe săturate!

MIRANDA III. EP. 16 – JE REGRET NOTHING
Miranda – III, ep. 4
2, 3, 6, 8
MIRANDA III. EP. 17 – THREE LITTLE WORDS
Miranda – III, ep. 5
3, 4, 6, 8
MIRANDA III. EP. 18 – A BRIEF ENCOUNTER
Miranda – III, ep. 6
4, 5, 6, 8

“O familie modernă”

O privire satirică asupra vieții a trei familii înrudite.

Copiii lui Jay sunt oameni în toată firea și, deși este bunic, el are o soție tânără și foarte sexy care, la rândul ei, are un fiu. Cu toții sunt puși în fel și fel de situații din care trebuie iasă cu bine.

O privire satirică asupra vieții a trei familii înrudite, un serial de comedie al zilelor noastre în care Ed O’Neill (Al Bundy -“Married with Children”) este la fel de căsătorit precum se întâmpla în anii ’80, însă, de această dată, cu o columbiancă trăsnet, care, evident, este mult mai tânără decât el.

Jay, căci despre el este vorba, tocmai s-a însurat cu mult mai tânăra Gloria, dar viața împreună cu ea și cu Manny, fiul acesteia, este foarte departe de a fi una tihnită. În plus, Jay are doi copii, pe Claire și pe Mitchell. Fiica lui are și ea o viață de familie destul de agitată. Mitchell și partenerul lui, Cameron, fac un pas important în viața lor de cuplu și devin părinți, adoptând-o pe micuța Lily, o fetiță din Vietnam.

MODERN FAMILY IV. EP. 85 – FULGENCIO
O familie modernă – IV, Ep. 13
9, 10, 13, 15
MODERN FAMILY IV. EP. 86 – A SLIGHT AT THE OPERA
O familie modernă – IV, Ep. 14
10, 11, 13, 15
MODERN FAMILY IV. EP. 87 – HEART BROKEN
O familie modernă – IV, Ep. 15
11, 12, 13, 15
MODERN FAMILY IV. EP. 88 – BAD HAIR DAY
O familie modernă – IV, Ep. 16
16, 17, 20, 22
MODERN FAMILY IV. EP. 89 – BEST MEN
O familie modernă – IV, Ep. 17
17, 18, 20, 22
MODERN FAMILY IV. EP. 90 – THE WOW FACTOR
O familie modernă – IV, Ep. 18
18, 19, 20, 22
MODERN FAMILY IV. EP. 91 – THE FUTURE DUNPHYS
O familie modernă – IV, Ep. 19
23, 24, 27, 29
MODERN FAMILY IV. EP. 92 – FLIP FLOP
O familie modernă – IV, Ep. 20
24, 25, 27, 29
MODERN FAMILY IV. EP. 93 – CAREER DAY
O familie modernă – IV, Ep. 21
25, 26, 27, 29
MODERN FAMILY IV. EP. 94 – MY HERO
O familie modernă – IV, Ep. 22
30, 31
MODERN FAMILY IV. EP. 95 – GAMES PEOPLE PLAY
O familie modernă – IV, Ep. 23
31

“Filme și vedete”

Cele mai recente producții și cei mai iubiți actori din lume…

Acum este momentul pentru a afla tot ceea ce v-ați dori să știți despre cele mai tari filme și despre starurile care joacă în ele!

Aveți șansa unei priviri prin gaura cheii, aflați despre cele mai tari filme și despre starurile care joacă în ele. Este vorba despre o actualizare în ceea ce privește premierele din cinematografie. Interviuri în exclusivitate cu actori și realizatori de film și reflectoare îndreptate asupra megastarurilor de la Hollywood, festivaluri de Film și covorul roșu. Toate acestea și multe altele, în “Filme și vedete”, la HBO Comedy.

FILMS AND STARS V. (231) EP. 23
Filme şi vedete – V, Ep. 23
7
FILMS AND STARS V. (232) EP. 24
Filme şi vedete – V, Ep. 24
14
FILMS AND STARS V. (233) EP. 25
Filme şi vedete – V, Ep. 25
22, 30
FILMS AND STARS V. (234) EP. 26
Filme şi vedete – V, Ep. 26

“Pe platourile de filmare”

În fiecare săptămână, ajungeți în culisele celor mai recente producții.

Interviuri cu actori importanți din industrie și cu cei implicați în realizarea propriu-zisă a ceea ce fusese cândva un simplu proiect, iar acum a devenit o peliculă cu încasări spectaculoase în box office.

În fiecare săptămână, urmărind “Pe platourile de filmare”, aveți șansa de a ajunge în culisele celor mai importante producții de la Hollywood. Urmează interviuri extraordinare cu actorii filmului și cu cei implicați în realizarea propriu-zisă a ceea ce fusese cândva un simplu proiect, iar acum a devenit o peliculă despre care toată lumea vorbește.

HOLLYWOOD ON SET X. (490) EP. 22
Pe platourile de filmare – X, Ep. 22
6
HOLLYWOOD ON SET X. (491) EP. 23
Pe platourile de filmare – X, Ep. 23
18
HOLLYWOOD ON SET X. (492) EP. 24
Pe platourile de filmare – X, Ep. 24
29
HOLLYWOOD ON SET X. (493) EP. 25
Pe platourile de filmare – X, Ep. 25

CARRYOVER MOVIES

A THOUSAND WORDS
O mie de cuvinte
Comedie, SUA, 2012
R: Brian Robbins
D: Eddie Murphy, Kerry Washington, Clark Duke, Allison Janney, Cliff Curtis

Un bărbat e forţat să tacă pentru a învăţa cum să comunice.

Dacă ai avea doar o mie de cuvinte de spus înainte să mori, cum le-ai folosi? Jack McCall (Eddie Murphy), un agent literar egoist și limbut, trebuie să înveţe să supravieţuiască fără cuvinte.

Eddie Murphy este Jack McCall, un agent literar care vorbește precipitat și care poate încheia orice deal, la orice oră, în orice condiţii. Dar după ce înșeală un guru spiritual, el se trezește, brusc, că viaţa sa depinde de un copac magic cu 1000 de frunze… câte una pentru fiecare cuvânt pe care îl mai are de rostit. Acum, Jack trebuie să tacă și să scornească niște modalităţi scandaloase de a comunica sau mai are foarte puţin de vorbit și de trăit. Filmul, regizat de Brian Robbins spune povestea unui bărbat care trebuie să închidă gura pentru a învăţa cum să comunice cu adevărat cu soţia (Kerry Washington), familia și prietenii.

BRAVE
Neînfricată
Animaţie, SUA, 2012
R: Mark Andrews, Brenda Chapman
Voci: Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson

Povestea impetuoasei prinţese Merida, amplasată într-o Scoţie mitică.

Din vremuri străvechi, poveștile despre bătăliile epice și legendele mistice au marcat generaţiile de locuitori din munţii aspri și misterioși ai Scoţiei. În Brave, se naște o nouă legendă, cea a curajoasei Merida…

Brave este povestea încăpăţânatei prinţese Merida, fiica regelui Fergus și a reginei Elinor, o arcașă iscusită și o fire războinică, gata oricând să lupte pentru ceea ce își dorește. Decisă să își croiască propriul destin, Merida sfidează un obicei vechi de când lumea, stabilit de regii scoţieni, iar acţiunile sale nesăbuite provoacă haos și furie în întregul regat. Atunci când prinţesa cere ajutorul unei vrăjitoare pentru a-și îndeplini dorinţa, un blestem cumplit se abate asupra familiei regale. Astfel, Merida trebuie să dea dovadă de curaj și să-și folosească talentele și resursele pentru a dezlega blestemul înainte să fie prea târziu. Pe măsură ce se luptă cu puternica vrajă, Merida devine o eroină și învaţă semnificaţia curajului adevărat.

ET SOUDAIN TOUT LE MONDE ME MANQUE
(AKA. THE DAY I SAW YOUR HEART)
Mi-e dor de toată lumea
Dramă, Franţa, 2010
R: Jennifer Devoldère
D: Mélanie Laurent, Michel Blanc, Florence Loiret Caille, Claude Perron, Guillaume Gouix

O sarcină neașteptată ameninţă să destrame o familie…

Eli, un tată care împlinește 60 de ani, așteaptă un copil cu noua soţie. Atunci când află vestea, cele doua fiice ale sale adulte – Dom, care încearcă să adopte și Justine, care își schimbă iubiţii ca pe șosete – sunt complet bulversate.

Viaţa de familie e complicată… În special când tatăl tău, de aproape 60 de ani, așteaptă un copil cu noua sa soţie. Atunci când Eli le dă vestea, cele două fiice ale sale adulte – Dom, care încearcă să adopte și Justine, care trece de la un iubit la altul, fără nicio apăsare – sunt complet bulversate. Eli, care n-a fost niciodată în stare să se înţeleagă cu Justine, are ideea să se apropie de ea devenind, în secret, prieten cu toţi foștii săi iubiţi. Dar atunci când Justine se îndrăgostește din nou, Eli e pe cale să strice totul și familia ajunge în pragul dezastrului. Vor reuși ei să-și rezolve problemele până când nu e prea târziu?

GENERAL EDUCATION
Bursa
Comedie, SUA, 2012
R: Tom Morris
D: Chris Sheffield, Maiara Walsh, Elaine Hendrix, Bobby Campo, Janeane Garofalo

Un licean corigent trebuie să-și dea examenele de absolvire în secret.

Levi Collins e pregătit să se ducă la universitate cu o bursă de tenis, dar a uitat să le spună părinţilor un lucru – că n-a absolvit liceul. El trebuie să-și dea, în secret, corigenţele, înainte ca bursa să-i fie revocată.

Levi Collins trebuie să meargă la o universitatea locală cu o bursă de tenis, dar a uitat să le spună părinţilor un singur lucru – că el n-a absolvit liceul. Drept urmare, trebuie să-și dea corigenţele în sesiunea de vară, înainte ca mama și tatăl său să descopere că a picat la fizică. La școală, Levi se îndrăgostește de Katie, colega lui de clasă și învaţă că trebuie să facă o alegere între a juca tenis și a primi o educaţie solidă. Bursa este o comedie excentrică despre o familie care învaţă să se maturizeze împreună.

HOW TO FALL IN LOVE (AKA. THE DATING COACH)
Cum să te îndrăgostești
Comedie, SUA, 2012
R: Mark Griffiths
D: Eric Mabius, Brooke D’Orsay, Kathy Najimy, Jody Thompson, Gina Holden

Harold angajează un specialist care să-l ajute în viaţa amoroasa…

Harold e un bărbat atrăgător care crede despre sine că a rămas același fraier din liceu. Dar viaţa lui se schimbă radical atunci când o angajează pe Annie, iubirea să neîmpărtășită din adolescenţă, să-l ghideze în afacerile sentimentale.

Harold e un bărbat atrăgător și de succes care nu poate scăpa de ideea că a rămas același “fraier” din liceu. De prisos să mai spunem că această lipsă completă de încredere în sine l-a transformat într-un dezastru la capitolul “viaţă amoroasă”. Dar existenţa lui Harold trece printr-o schimbare radicală atunci când o angajează pe Annie Maxwell să-l antreneze în chestiunile sentimentale. La început, lui Annie îi e milă de Harold, dar în timpul procesului în care îl transformă într-un mascul super-râvnit, începe să se îndrăgostească de el. Singura problemă e că și-a făcut treaba prea bine și l-a cuplat cu o femeie superbă care îl adoră. Acum, îndrăgostita Annie trebuie să vadă cum creaţia sa prinde aripi și tupeu și iese cu o femeie mai atrăgătoare decât ea. Dar, se pare, nu femeia în cauză este “fata visurilor” lui Harlod, ci Annie. Totul e ca ea și Harold să-și depășească temerile și să-și mărturisească sentimentele.

JOURNEY 2: THE MYSTERIOUS ISLAND
Călătoria 2: Insula misterioasă
Aventuri, SUA, 2011
R: Brad Peyton
D: Dwayne Johnson, Michael Caine, Josh Hutcherson, Luis Guzmán, Vanessa Hudgens

O misiune de căutare a unui bunic dispărut pe o insulă misterioasă.

În această urmare la hit-ul ”Journey to the Center of the Earth”, o nouă aventură de familie începe atunci când tânărul Sean Anderson primește un SOS codat dintr-un loc și mai incredibil: o insulă misterioasă ce nu se află pe hărţi…

Continuare a filmului de succes lansat în 2008, Journey 2 îl găsește pe tânărul aventurier Sean într-o nouă călătorie. După ce primește un mesaj codat de pe o insulă misterioasă cu vulcani periculoși și forme ciudate de viață, băiatul este determinat să se avânte într-o nouă misiune periculoasă. Nereușind să-l oprească, tatăl său vitreg i se alătură, iar împreună cu un pilot de elicopter și cu frumoasa lui fiică pornesc în căutarea insulei. Odată ajunși pe tărâmul misterios, cei patru trebuie să îl salveze pe singurul localnic al ținutului, înainte ca un seism puternic să scufunde întreaga insulă, cu toate comorile ei.

JOYFUL NOISE
Corul
Comedie, SUA, 2012
R: Todd Graff
D: Queen Latifah, Dolly Parton, Keke Palmer, Jeremy Jordan, Dexter Darden

Două femei puternice dintr-un cor de gospel se contrează aprig.

Superstarurile Dolly Parton și Queen Latifah, actriţe și cântăreţe, se duelează în această “dramedie” despre un parteneriat cu năbădăi între două femei puternice forţate să lucreze împreună ca să salveze corul unui orășel.

Queen Latifah și Dolly Parton, cântăreţe și actriţe nominalizate la premiile Oscar, sunt starurile lui Joyful Noise, o poveste amuzantă și plină de inspiraţie despre muzică, speranţă, dragoste și renaștere. Orășelul Pacashau din Georgia trece prin vremuri de restriște, dar oamenii contează pe corul de la Biserica Divinităţii să le ridice spiritul și să câștige în competiţia naţională pentru coruri de gospel. Ansamblul a știut mereu cum să cânte în armonie, dar dezacordul dintre cele două conducătoare ameninţă acum să-l dezbine. Noua directoare, Vi Rose Hill, vrea cu încăpăţânare să rămână la stilul tradiţionalist mult probat, în timp ce fiery G.G. Sparrow vrea să revigoreze repertoriul. Lucrurile se complică și mai mult odată cu sosirea lui Randy, nepotul rebel al lui G.G. Randy are ureche muzicală și ochi pentru Olivia, fiica frumoasă și talentată a lui VI Rose, iar scânteile dintre cei doi adolescenţi pun gaz pe foc. Dacă aceste femei voluntare își vor putea depăși diferenţele ca să-și găsească o voce comună, ar putea face o muzică divină.

MEN IN BLACK 3
Bărbaţii în negru 3
Comedie, SUA, 2012
R: Barry Sonnenfeld
D: Will Smith, Tommy Lee Jones, Josh Brolin, Jemaine Clement, Emma Thompson

Agentul J călătorește în timp ca să oprească un extraterestru malefic.

Agentul Jay călătorește înapoi în timp, în 1969, acolo unde face echipă cu o versiune mai tânără a agentului Kay ca să oprească un extraterestru malefic de la a distruge viitorul.

În Bărbaţi în negru 3, agenţii J (Will Smith) şi K (Tommy Lee Jones) revin… în timp. J a văzut o mulţime de lucruri inexplicabile în cei 15 ani petrecuţi împreună cu oamenii în negru, dar nimic, nici măcar extratereştrii, nu l-au lăsat mai perplex decât partenerul lui teribil de sucit şi de morocănos. Dar atunci când viaţa lui K şi soarta planetei sunt puse la grea încercare, Agentul J va trebui să se întoarcă în timp pentru a îndrepta lucrurile. J descoperă că în univers există secrete pe care K nu i le împărtăşise niciodată – secrete care se vor dezvălui treptat pe măsură ce J acţionează în echipă cu tânărul agent K (Josh Brolin) pentru a-şi salva partenerul, agenţia şi viitorul omenirii.

THE DICTATOR
Dictatorul
Comedie, SUA, 2012
R: Larry Charles
D: Sacha Baron Cohen, Anna Faris, Ben Kingsley, Sayed Badreya, Jason Mantzoukas

Sacha Baron Cohen e forţat să trăiască un coșmar: visul american.

Povestea eroică a unui dictator nord-african (Sacha Baron Cohen) care își riscă viaţa ca să se asigure că democraţia nu va triumfa niciodată în ţara pe care o oprimă cu atâta dăruire.

Creatorii și starul lui Borat vă aduc această comedie hilară despre ce se întâmpla atunci când cel mai lamentabil dictator al lumii vine în America. Prizonier în New York și despuiat de puterile sale, Aladeen (Sacha Baron Cohen) e, finalmente, forţat să trăiască cel mai mare coșmar al său: visul american. O comedie ireverenţioasă, explozivă și nebunească în care nimeni și nimic nu e iertat.

THE MAKEOVER (2013)
Transformarea
Comedie, SUA, 2013
R: John Gray
D: Julia Stiles, Frances Fisher, David Walton

Povestea unei profesoare de la Harvard care decide să intre în politică.

O profesoară deşteaptă şi ambiţioasă de la Harvard decide să candideze pentru Congres pentru a promova o reformă din sistemul educaţiei. Din păcate, alegătorii asociază inteligenţa ei cu aroganţa.

Hannah Higgins (Julia Stiles) este o profesoară deşteaptă şi ambiţioasă de la Harvard. Este atât de ambiţioasă încât decide să candideze pentru Congres pentru a promova o reformă din sistemul educaţiei. Din nefericire, Hannah este candidatul nepotrivit; alegătorii asociază inteligenţa ei cu aroganţa. Este un candidat cu care alegătorii normali din Boston nu se pot identifica. Pentru următoarele alegeri, Hannah şi partenerul ei de afaceri, Colleen Pickering, decid să recruteze pe cineva care este departe de a fi arogant. Elliot Doolittle (David Walton) distribuie bere la barurile din zonă. Este genul de om ”ia-mă-aşa-cum-sunt”, care vorbeşte cu accent din sud, şi este ”neşlefuit”. Dar sinceritatea lui îi permite să se conecteze instant cu oricine şi oricând. Hannah îl tratează pe Elliot ca pe un nou ”proiect”. Dacă reuşeşte să-l înveţe să vorbească, să se îmbrace şi să se comporte ca un gentleman, va avea şanse mari să candideze la Congres şi să câştige alegerile. Elliot şi Hannah sunt extrem de diferiţi. Dar în timp ce Elliot devine tot mai ”educat”, iar Hannah mai puţin pretenţioasă, oare cei doi vor ajunge să fie făcuţi unul pentru altul?

THE SITTER (2011)
Bona
Comedie, SUA, 2011
R: David Gordon Green
D: Jonah Hill, Max Records, Ari Graynor, J.B. Smoove, Sam Rockwell

Un babysitter incapabil implică trei copii într-o aventură nocturnă.

Atunci când cel mai jalnic babysitter din lume implică trei din cei mai îngrozitori copii din univers într-o aventură nocturnă de neuitat pe străzile orașului New York, nimeni nu poate ghici care dintre ei se va întoarce acasă întreg.

Noah (Jonah Hill) nu e nicidecum un babysitter, dar ar fi în stare să facă orice pentru un bănuţ în plus. El e angajat să aibă grijă de trei copilași, dar în aceiași noapte Noah primește un telefon de la iubita sa care-i promite sex în schimbul drogurilor. Disperat și excitat, “bona” iresponsabilă își face pachet “obiectul muncii”, adică îi aruncă pe cei trei copii în mașină și pornește spre un cartier sordid din oraș. Înainte ca Noah să se poată gândi de două ori, întreaga noapte s-a dus dracului și el e urmărit de o pereche de traficanţi de droguri criminali care n-au niciun scrupul să împuște și ţinte mai mici.

THINK LIKE A MAN
Poartă-te ca o doamnă, gândeşte ca un bărbat
Comedie, SUA, 2012
R: Tim Story
D: Michael Ealy, Jerry Ferrara, Meagan Good, Regina Hall, Kevin Hart

Patru femei folosesc sfaturile unei cărţi împotriva iubiţilor lor.

Balanţa puterii în interiorul a patru cupluri este stricată atunci când femeile încep să folosească sfaturile unei cărţi populare. După ce bărbaţii își dau seama că sunt bătuţi la propriul lor joc, începe bătălia dintre sexe!

Balanţa puterii din interiorul a patru cupluri e stricată atunci când femeile încep să folosească sfatul unei cărţi extrem de populare intitulată Poartă-te ca o doamne, gândește ca un bărbat, scrisă de Steve Harvey, ca să-și exploateze bărbaţii așa cum le poftește inima. Însă atunci când aceștia își dau seama că femeile încep să-i bată la propriul lor joc, ei decid că apărarea cea mai bună e ofensiva în forţă și pun la cale un plan care să transforme totul în avantajul lor. Să înceapă bătălia dintre sexe!

DR. DOLITTLE
Dr. Dolittle
Comedie, SUA, 1998
R: Betty Thomas
D: Eddie Murphy, Kristen Wilson, Kyla Pratt, Raven Symone, Ossie Davis

Ce s-ar putea întâmpla daca am reuși să comunicăm cu animalele…

După se suferă o lovitură la cap într-un accident de mașină, un chirurg foarte popular descoperă că a dobândit abilitatea de comunica cu animalele, acelea pe care noi, oamenii, le numim necuvântătoare.

Logica animală devastează mintea zăpăcitului doctor Eddie Murphy în acest update gălăgios al muzicalului clasic de familie care în 1967 îl avea pe Rex Harrison în rolul principal. După ce își lovește capul într-un accident de mașină un renumit chirurg descoperă că are abilitatea de comunica cu animalele. Mai mult, el începe să vadă cât de tare îi plac pacienții săi (teoretic) necuvântători, asta spre disperarea și nefericirea apropriaților săi bipezi dotați cu conștiință.

GROSSE POINTE BLANK
Punct ochit, punct lovit
Comedie, SUA, 1997
R: George Armitage
D: John Cusack, Minnie Driver, Alan Arkin, Dan Aykroyd, Joan Cusack

Un ucigaș profesionist primește o misiune chiar în orașul său natal.

”Punct ochit, punct lovit” spune povestea unui ucigaș profesionist care primește o misiune chiar în Grosse Pointe, Michigan, o mică suburbie din Detroit, orașul său natal. Deși viața nu înseamnă prea mult pentru eroul poveștii, acesta chiar vrea să găsească un motiv pentru care să își dorească să trăiască.

Martin Blank (John Cusack) este ucigaș profesionist și primește o misiune chiar în Grosse Pointe, Michigan, o mică suburbie din Detroit, orașul său natal. A ucide nu înseamnă mare lucru pentru Blank, deoarece pentru el viața însăși nu are nici un rost. Deși nimic nu pare să poată umple imensul gol din viața sa, Martin merge la psihiatru (Allan Arkin), intenționând să găsească un motiv pentru care viața să merite trăită. Coincidența face că exact atunci când el trebuie să ajungă în Grosse Pointe va avea loc și petrecerea de reuniune de zece ani de la terminarea liceului. La sfatul terapeutului, acesta merge la petrecere, iar aici va fi față în față cu marea sa iubire din urmă cu zece ani (Minnie Driver).

JOE’S APARTMENT
Apartamentul lui Joe
Comedie, SUA, 1996
R: John Payson
D: Jerry O’Connell, Megan Ward, Billy West, Reginald Hudlin, Robert Vaughn

Joe trebuie să împartă apartamentul cu niște gândaci pasionați de muzică și dans.

Pentru că nu prea are bani și abia s-a mutat la New York, Joe caută un apartament pentru care să plătească o chirie foarte mică. Astfel, el este foarte fericit când găsește ceea ce căuta, dar va descoperi că trebuie să împartă apartamentul cu o mulțime de gândaci pasionați de muzică și dans.

Un tip de treabă, care tocmai se mutase în New York, descoperă că trebuie să împartă apartamentul cu o armată de gândaci pasionați de muzică și dans.
Joe (Jerry O’Connell) a plecat din Iowa, pentru a se muta în New York. Deoarece stă destul de prost cu banii, el caută un apartament pentru care să plătească o chirie foarte mică. Dorința îi este îndeplinită, dar are o problemă, deoarece el trebuie să împartă locuința cu 50.000 de gândaci. În cele din urmă, insectele vor deveni cei mai buni prieteni ai lui Joe.

ME, MYSELF & IRENE
Eu, cu mine şi Irene
Comedie, SUA, 2000
R: Bob Farrelly, Peter Farrelly
D: Jim Carrey, Renee Zellweger, Anthony Anderson, Chris Cooper, Robert Forster

Povestea unui bărbat care își reprima de ani de zile frustrarea de a fi fost părăsit.

O comedie savuroasă cu Jim Carrey care este Charlie, un bărbat ce ajunge să sufere de schizofrenie. El își reprimase ani de zile frustrarea de a fi fost părăsit de soția sa, care fugise chiar cu șoferul limuzinei de la nuntă.

Băiat bun, dar fără noroc, Charlie (Jim Carrey) şi-a reprimat ani de zile frustrarea provocată de fuga soţiei sale cu şoferul limuzinei de la nuntă. Aşa se face că a dat în schizofrenie şi l-a scos la iveala pe Hank, personalitatea lui numărul doi care se manifestă necontrolat, respectiv când are chef şi în general când îi e lui Charlie lumea mai dragă. Pe cât e Charlie de blajin şi de răbdător, pe atât e Hank de bădăran şi de violent. Scuzabil, dacă luăm în considerare şi tripleții de culoare pe care i-a crescut singur, rămaşi ca suvenir de la nevasta fugită. Rivalitatea Charlie/Hank pentru dreptul la exprimare capătă însă proporţii delirante când Charlie primeşte misiunea de a o proteja pe Irene de care se îndrăgosteşte. Înainte însă de a o apăra de răufăcătorii care o urmăresc, Charlie trebuie să o apere şi să se apere de el însuşi. Sau, mai bine zis, de Hank.

RETURN MOVIES

A CINDERELLA STORY: ONCE UPON A SONG
POVESTEA CENUŞĂRESEI 3: A FOST ODATĂ UN CÂNTEC
Regia: Damon Santostefano
Cu: Lucy Hale, Missi Pyle, Megan Park, Freddie Stroma, Jessalyn Wanlim
Comedie, SUA, 2011

Katie are voce și viitor de star, dar sora ei vitregă vrea să-i ia locul.

Tânăra Katie are vocea unui superstar înnăscut. Dar chiar atunci când ea e cât pe ce să-și împlinească visul, sora ei vitregă geloasă încearcă s-o eclipseze și să-i ia locul. Fata cu voce de aur trebuie să riposteze.

Pusă la muncă de mică, hărţuită și ameninţată că va fi dată la orfelinat, Katie Gibbs, o fată de 17 ani, se supune atât ordinelor mamei ei vitrege, cât și toanelor fiicelor acesteia. Totuși, Katie cea cu voce de aur, se supără atunci când, culmea ticăloșiei, este forţată să facă playback peste piesele surorii sale vitrege fără talent. Aceasta încearcă să obţină un contract cu casa de discuri Massive Records, al cărui director caută noi voci spectaculoase la o serbare dată de o prestigioasă școală privată.

BEAN (AKA. BEAN: THE MOVIE)
Bean – o comedie dezastru
Comedie, SUA, 1997
R: Mel Smith
D: Rowan Atkinson, Peter Macnicol, Pamela Reed, Harris Yulin, Burt Reynolds

Uitați de cataclisme sau de invazia extratereștrilor, căci catastrofa are acum chip uman… Mr. Bean.

Rowan Atkinson îl aduce pe răutăciosul său personaj Mr. Bean pe marele ecran. Povestea începe în clipa în care Bean sosește la Los Angeles, având misiunea de a păzi un tablou celebru. Știind cât este Mr. Bean de priceput în tot ceea ce face, este clar că ceea ce urmează înseamnă dezastre în lanț.

Astfel, în toamna lui 1997, un om foarte bogat donează 50.000.000 de dolari Galeriei de Artă Grierson din California pentru a aduce una dintre cele mai valoroase picturi înapoi în America. Până acum, această importantă piesă de artă fusese expusă la muzeul D’Orsay din Paris. Pentru a da o mai mare importanță evenimentului, ei au ideea de a cere celor de la Royal National Gallery of England să îl trimită pe cel mai bun academician al lor pentru a supraveghea întreaga procedura. În schimb, cei de la Londra se folosesc de acest prilej pentru a scăpa de cel mai detestat și stupid angajat. Așa ajunge Mr. Bean, cel care distruge orice atinge, să fie omul-cheie în această importantă misiune. Din această clipă, haousul este cel care va pune stăpânire pe tot.

BOOTY CALL
Goana după sex
Comedie, SUA, 1987
R: Jeff Pollack
D: Jamie Foxx, Tommy Davidson, Vivica A. Fox, Tamala Jones, Bernie Mac

Sexul protejat devine o problemă riscantă în această comedie contemporană.

Bunz şi Rushon ies împreună la o dublă întâlnire amoroasă, sperând să se aleagă cu ceva chiar în acea seară. Ei vor încerca să le impresioneze pe fete. Vor încerca să le vrăjească. Vor încerca orice. Dar ele nu se lasă chiar aşa uşor.

Bunz şi Rushon sunt prieteni la cataramă şi aşteaptă cu nerăbdare să se întâlnească cu cele două doamne care le-au cucerit inimile, Lysterine şi Nikki. Distracţia începe atunci când Rushon şi Nikki hotărăsc să facă următorul pas în relaţia până atunci platonică. Problema este că suntem în anii ’90 şi toţi cei implicaţi vor să se protejeze. Ceea ce înseamnă că Rushon şi Bunz trebuie să facă rapid rost de prezervative, înainte ca atmosfera romantică a serii să se evaporeze.

BROADCAST NEWS
ŞTIRI DE TELEVIZIUNE
Regia: James L. Brooks
Cu: William Hurt, Albert Brooks, Holly Hunter, Robert Prosky, Lois Chiles
Comedie, SUA, 1987

O comedie romantică ce urmărește vieţile a trei prezentatori de știri.

Jane Craig, o producătoare de știri pasională, se îndrăgostește de un prezentator arătos și respinge avansurile unui reporter mai puţin atrăgător, care o iubește; acum ea trebuie să aleagă între stil și substanţă.

Această comedie superb de inteligenţă și de tăioasă, devenită între timp clasică, își face o ţintă din lumea frenetică a televiziunilor de știri, pe care o prezintă într-o manieră sofisticată și adultă. Scenaristul și regizorul James L. Brooks (“Terms of Endearment”) pătrunde în regia de emisie pentru a ne oferi o perspectivă personală și profesională asupra vieţilor a trei colegi: un prezentator de știri, un reporter și o producătoare pătimașă. Holly Hunter este Jane Craig, cea mai talentată tânără producătoare a unui post de televiziune, care își iubește cu pasiune munca. Albert Brooks e Aaron Altman, un reporter sclipitor și dedicat, dar fără carismă în faţa camerei. William Hurt e Tom Grunick, un bărbat arătos care știe foarte bine “să se vândă” – cu alte cuvinte, prezentatorul de știri perfect. Dacă vrei să știi ce se întâmplă în lume, întreab-o pe Jane. Dacă vrei să știi ce nu e în regulă cu lumea… întreabă-l pe Aaron. Dacă vrei să știi cum e să fii în vârful lumii… întreabă-l pe Tom. Singurul lucru pe care niciunul dintre ei nu-l știe e ce anume înseamnă unul pentru celălalt.

FOOTLOOSE (2011)
Dans interzis
Dramă, SUA, 2011
R: Craig Brewer
D: Kenny Wormald, Julianne Hough, Dennis Quaid, Andie Macdowell, Miles Teller

Un adolescent dintr-o metropolă se mută într-un oraş care a interzis dansul.

Adolescentul Ren se mută într-un orăşel liniştit şi descoperă că aici sunt interzise muzica zgomotoasă şi dansul. Însă totul se schimbă atunci când Ren decide să sfideze interdicţia şi se îndrăgosteşte de Ariel, fiica reverendului.

Ren MacCormack ajunge din Boston, în oraşelul sudist Bomont, unde are parte de o doză zdravănă de şoc cultural. Înainte cu câţiva ani de venirea lui Ren, comunitatea oraşelului fusese zguduită de un accident de maşină în care muriseră cinci tineri. Fiindcă tragedia s-a produs după o noapte petrecută în oraş, consilierii locali din Bomont, împreună cu reverendul Shaw Moore (interpretat de Dennis Quaid) decid să aplice legi drastice şi interzic muzica zgomotoasă şi dansul. Ren nu e însă un tânăr obişnuit să se supună convenţiilor sociale, aşa că revitalizează orăşelul şi, în timp ce îl scutură de praf şi de plictiseală, se îndrăgosteşte de Ariel, fiica preotului.

HORRIBLE BOSSES
ŞEFI DE COŞMAR
Regia: Seth Gordon
Cu: Jason Bateman, Charlie Day, Jason Sudeikis, Jennifer Aniston, Colin Farrell
Comedie, SUA, 2011

Trei angajaţi exasperaţi plănuiesc să-și omoare șefii insuportabili…

Singurul lucru care le-ar face calvarul zilnic mai tolerabil lui Nick, Kurt și Dale ar fi dispariţia șefilor lor. Așa că ei pun la cale un plan să scape de aceștia… definitiv.

“Şefi de cosmar” ne prezintă povestea lui Nick (Jason Bateman), Kurt (Jason Sudeikis) și Dale (Charlie Day) pentru care viaţa la muncă a devenit un adevărat coșmar. Cum niciunul dintre ei nu-și permite să demisioneze, singurul lucru care le-ar putea ușura existenţa ar fi să-și pună cu botul pe labe șefii abuzivi, interpretaţi de Jennifer Aniston, Colin Farrell și Kevin Spacey. Într-o zi, cei trei prind curaj după câteva pahare și apelează la un fost pușcăriaș (Jamie Foxx) cu care cred ei că vor urzi planul perfect pentru a-i scoate din peisaj pe tirani. Însă, ca de fiecare dată, planurile perfecte nu există decât în teorie, iar suprizele se ţin lanţ.

IN THE BLEAK MIDWINTER (AKA. A MIDWINTER’S TALE)
În miezul întunecat al iernii
Comedie, Marea Britanie, 1995
R: Kenneth Branagh
D: Michael Maloney, Richard Briers, Mark Hadfield, Nicholas Farrell, Gerard Horan

Povestea unui actor ambițios și muncitor din Londra care trece printr-o perioadă dificilă.

Urmează povestea unui actor ambițios și muncitor din Londra, a cărui carieră începe cu adevărat abia când părea că se sfârșise, adică din momentul în care el redescoperă bucuria de a juca teatru.

Joe Harper (Michael Maloney) este un actor foarte ambițios și muncitor din Londra care trece printr-o perioadă dificilă. În scurt timp, el a fost părăsit atât de iubită, cât și de producătoarea sa de la Hollywood, Nancy Crawford. Singura care pare să mai creadă în el și îi rămâne alături este Margaretta D’Arcy, cea care se ocupă de impresarierea sa. Pentru că nu se poate împăca nici în ruptul capului cu gândul că va petrece Crăciunul singur, șomer și trist, el are un plan. Încercându-și norocul care se dovedise cam șchiop în ultima vreme, Harper decide să regizeze producția “Hamlet”, fiind foarte încântat de ideea de a aduce teatrul în comunitate. El se gândește să finanțeze totul din economiile sale și un împrumut de la Margaretta, iar el să fie cel care îl interpretează pe prinț. Din distribuție fac parte morocănosul Henry Wakefield, narcisistul Tom Newman, excentricul Carnforth Greville, impertinentul Vernon Spatch, Terry du Bois și zănatica Nina Raymond. Pe măsură ce repetițiile avansează, Joe și actorii din distribuție redescoperă bucuria de a juca teatru, bucurie pe care o pierduseră fiind concentrați pe ideea de a avea o carieră de succes și dorința de a fac bani. În acest moment, ei mai au o singură dilemă: Vor exista spectatori?

LOONEY LOONEY LOONEY BUGS BUNNY MOVIE
Bugs Bunny – Filmul
Animație, SUA, 1981
R: Friz Freleng
Voci: Mel Blanc, Stan Freberg, June Foray

Bugs Bunny, monedă de schimb într-un pact cu diavolul.

În această compilație animată, Yosemite Sam ajunge în Iad și face un pact cu diavolul prin care urmează să-l trimită pe Bugs Bunny în locul lui. Apoi, el este racolat de forțele speciale de ordine și va porni în misiune pentru a-l salva pe Tweety din ghearele unor gangsteri care îl răpiseră pentru recompensă.

Regizat de Friz Freleng, “Bugs Bunny – Filmul” este o compilație animată plină de umor în care aventurile urecheatului țicnit dezlănțuie haosul la orice pas. În prima parte, se întâmplă că Yosemite Sam se află în Iad, iar aici reușește să ajungă la o înțelegere cu diavolul, care este de acord să îl primească pe Bugs Bunny în locul lui Sam, dar are și o condiție pentru asta. Yosemite se întoarce din nou pe Pământ și trebuie să îl convingă pe iepure să comită un păcat, iar apoi să îl ucidă. Disperat să nu ajungă înapoi de unde venise, Sam este dispus să facă orice, dar oare știe cu adevărat la ce se înhamă? Partea a doua a filmului este o parodie în care Bugs Bunny trebuie să pornească în misiune pentru a-l salva pe Tweety din chiarele unor gangsteri care îl răpiseră pentru recompensă. În partea a treia și ultima a filmului are loc ceremonia decernării premiilor Academiei Americane de Film pentru cele mai bune filme și personaje animate, iar gazda show-lui este, bineînțels, Bugs Bunny.

MEN IN THE CITY 2 (AKA. MANNERHERZEN… UND DIE GANZ GANZ GROSSE LIEBE)
Totul despre bărbaţi 2
Comedie, Germania, 2011
R: Simon Verhoeven
D: Florian David Fitz, Maxim Mehmet, Til Schweiger, Justus Von Dohnányi, Christian Ulmen

Sequel-ul unui film ce se vrea o versiune masculină la Sex and the City.

Un sequel la un film despre şase bărbaţi şi despre aventurile lor profesionale şi amoroase în Berlin. Acest film îi plasează pe protagonişti în situaţii şi mai amuzante.

În comedia de succes Men in the City, cinci bărbaţi berlinezi îşi explorează relaţiile, iubirile şi profesiile. Regizorul Simon Verhoeven a pus la cale acest sequel care reuneşte toate personajele peliculei anterioare. Scenariul îi plasează în situaţii chiar mai comice, în timp ce empatizează cu complicatele lor relaţii intime şi cu necazurile lor profesionale. Justus von Dohnányi încearcă să scrie un hit de muzică pop, iar Til Schweiger vrea să-şi găsească dragostea în timp ce-şi oblojeşte vanitatea de cântăreţ. Printre personajele principale se mai numără şi Christian Ulmen, care are probleme cu căsătoria şi cu afacerile, şi Florian David Fitz, un bărbat plin de nesiguranţe. Această variaţie masculină, satirică, la Sex and the City ne oferă scene extrem de amuzante.

MR. POPPER’S PENGUINS
Pinguinii domnului Popper
Comedie, SUA, 2011
R: Mark Waters
D: Jim Carrey, Carla Gugino, Angela Lansbury, Ophelia Lovibond, Madeline Carroll

Viaţa unui om de afaceri e întoarsă pe dos după ce moşteneşte 6 pinguini…

Mr. Popper e un om de succes care habar n-are de lucrurile importante în viaţă… până când moşteneşte 6 pinguini. Pinguinii lui Popper îi transformă apartamentul într-o minunată ţară a zăpezii şi îi dau viaţa peste cap.

Inspirată din cartea pentru copii cu acelaşi titlu din 1938 a autorilor Richard şi Florence Atwater, comedia "Mr. Popper’s Penguins" îl are în centrul acţiunii pe Tom Popper, un dezvoltator imobiliar care dărâmă localuri îndrăgite de către new yorkezi pentru a construi pe respectivele terenuri zgârie-nori. Dependent de muncă şi obsedat de ideea de a avansa în carieră şi de a câştiga o avere prin scheme machiavelice, domnul Popper a uitat semnificaţia cuvintelor “prietenie şi iubire”, motiv pentru care a fost părăsit de către soţia lui Amanda, care este implicată acum într-o relaţie amoroasă cu Rick, un ecologist fanatic. Atunci când moşteneşte de la înstrăinatul lui tată 6 pinguini şi este forţat să îşi transforme apartamentul luxos într-un paradis îngheţat pentru a crea noilor locatari condiţii prielnice de viaţă, Tom se ataşează de amuzantele creaturi, iar performanţele sale profesionale au de suferit. Urmărit de către un vecin răuvoitor, care vrea să câştige bani reclamându-l că ascunde ilegal în apartament pinguinii al căror loc ar trebui să fie la Grădina Zoologică şi şicanat de către un portar care îl ameninţă că va informa administratorul cladirii despre bizarii lui colegi de cameră, Tom Popper învaţă câteva lecţii preţioase de la pinguini.

PEACE, LOVE & MISUNDERSTANDING
PACE, IUBIRE ŞI NEÎNŢELEGERI
Regia: Bruce Beresford
Cu: Jane Fonda, Catherine Keener, Elizabeth Olsen, Chace Crawford, Jeffrey Dean Morgan
Dramă, SUA, 2011

O avocată rigidă îşi duce cei doi copii la ferma mamei sale hipiote.

O avocată conservatoare îşi duce copiii adolescenţi la ferma mamei sale hipioate pentru o vacanţă. Ceea ce ar trebuit să fie o evadare de weekend se transformă într-o aventură cu romance, muzică, secrete de familie şi descoperire de sine.

Diane e o republicană conservatoare care profesează avocatura şi locuieşte în Manhattan cu copii ei adolescenţi, Zoe şi Jake. Cum căsătoria ei cu Mark s-a destrămat, femeia simte nevoia să evadeze din oraş pentru o perioadă. Diane şi copiii se îndreaptă spre nordul statului New York, acolo unde a decis să se vadă cu mama ei, Grace. Spre deosebire de fiica ei, Grace a fost şi a rămas o hipioată cu vederi liberale, liderul neoficial al comunităţii contra-culturale din oraş, care se întreţine vânzând marijuana. Grace şi Diane nu şi-au vorbit de aproape 20 de ani şi cum Grace nu s-a schimbat defel în toată această perioadă, Diane n-a găsit încă o cale ca s-o ierte pentru greşelile ei de părinte. După ce mama şi fiica se reunesc, Zoe se îndrăgosteşte de Cole, chiar dacă el e măcelar şi ea e vegetariană, iar Jake o place pe Tare, pe care a întâlnit-o într-o cafenea. Şi în timp ce Diane încearcă să găsească lucruri în comun cu mama ei, ea este curtată de un muzician local pe nume Jude.

SAY IT ISN’T SO
Spune că nu-i aşa!
Comedie, SUA, 2001
R: J.B. Rogers
D: Heather Graham, Chris Klein, Orlando Jones, Sally Field, Richard Jenkins

După ce au parte de momente fericite, un bărbat și o femeie află că ar putea fi frați.

Între coafeza Jo și clientul ei, Gilly, este dragoste la prima vedere, dar este foarte posibil să fie frate și soră. După ce se despart, Gilly află că nu sunt rude și aleargă să îi spună și femeii care urma să se căsătorească acum cu altcineva.

“Spune că nu-i aşa!” este o poveste de dragoste clasică. Un tânăr (Chris Klein) întâlnește o fată (Heather Graham) de care se îndrăgostește nebunește, iar cei doi au o relație foarte pasională. Doar că, bărbatul rămâne singur în clipa în care cei doi află că ar putea fi frate și soră. În cele din urmă, el descoperă că nu sunt rude și pornește în celălalt capăt al țării pentru a o opri să devină soția altuia.

SCOOBY-DOO! MUSIC OF THE VAMPIRE
SCOOBY DOO! MUZICA VAMPIRULUI
Regia: David Block
Animaţie, SUA, 2012

Un vampir real apare la un festival de muzică şi pune ochii pe Daphne…

Scooby Doo şi prietenii lui au parte de un muzical! Gaşca participă la un festival cu profil “vampiresc”, unde un vampir adevărat întrerupe festivităţile. Lucrurile merg din rău în mai rău atunci când vampirul o alege pe Daphne ca mireasă.

Muzica, misterul şi un vampir australian legendar sunt subiectele unei noi aventuri pentru tine şi pentru Scooby-Doo! Aflat în vacanţă în Australia, Scooby-Doo şi echipa Mystery Inc. participă la un festival muzical care se desfăşoară la Piatra Vampirului. Dar totul ia o întorsătură ciudată atunci când creatura australiană pe nume Yowie Yahoo îi răpeşte pe muzicanţi şi îi transformă în vampiri. Dându-se drept instrumentişti într-o trupă de heavy metal, Scooby-Doo şi gaşca lui trebuie să supravieţuiască unui grup de trei cântăreţi vampiri rock-and-roll dacă vor să rezolve misterul care pluteşte în jurul Legendei Vampirului!

SOMEONE LIKE YOU
Jocurile seducţiei
Comedie, SUA, 2001
R: Tony Goldwyn
D: Ashley Judd, Greg Kinnear, Hugh Jackman, Marisa Tomei, Ellen Barkin

Jilted Jane are o rubrică despre sex iar asta o face celebră în toată țara.

Personajul principal al poveștii este producătaorea unui talk-show de succes, o femeiei cu inima zdrobită care semnează sub pseudonim o rubrică despre sex. Ea este de părere că bărbații sunt precum taurii interesați mereu de o altă femelă, în loc să rămână cu aceea pe care au deja.

Jane Goodale este o femeie care a realizat tot ceea ce și-a dorit. Este producătaorea unui talk-show de succes și trăiește o poveste de dragoste cu Ray, unul dintre directorii emisiunii. Când idila dintre cei doi se sfârșește, Jane începe un studiu amănunțit al masculului pentru a înțelege de ce relația nu a funcționat și de ce bărbatul a părăsit-o brusc. În cele din urmă, concluziile sale în privința bărbaților apar sub pseudonim într-o rubrică despre sex. Femeia este de părere că masculii speciei umane sunt precum taurii interesați mereu de o altă femelă, în loc să rămână cu aceea pe care au deja. Articolele o fac celebră peste noapte în toată țara.

SOUTH PARK: BIGGER, LONGER & UNCUT
South Park: mai mare
Animație, SUA, 1999
R: Trey Parker
Voci: Trey Parker, Matt Stone, Jennifer Howell, Minnie Driver

În South Park, un orășel în care nu se întâmpla mai nimic, copiii reușesc să dea totul peste cap.

South Park era un loc liniștit până când, “Asses of Fire” (“Funduri în flăcări”) ajunge în cinematografe. După ce văd pelicula, copiii încep să se poarte ciudat și să folosească limbajul vulgar pe care îl auziseră acolo. Din această clipă, părinții disperați consideră că sunt îndreptățiți ca vocea lor să fie auzită.

Urmăriți aventurile locuitorilor din South Park, un oraș imaginar din Colorado. Acesta era un loc liniștit până când, producția “Asses of Fire” (“Funduri în flăcări”) ajunge în cinematografe. După ce văd pelicula, copiii încep să se poarte ciudat și să folosească limbajul vulgar pe care îl auziseră acolo. În consecință, părinții cer ca Statele Unite să declare război Canadei, mergând până acolo încât doreau să îi execute pe Terrence și pe Phillip, personajele principale ale producției canadiene. Pelicula a obținut o nominalizare la categoria cea mai bună coloană sonoră din partea Academiei Americane de Film.

SUNDAYS AT TIFFANY’S
Duminica, la Tiffany
Comedie romantică, SUA, 2010
R: Mark Piznarski
D: Alyssa Milano, Eric Winter, Stockard Channing, Ivan Sergei, Kristin Booth

Despre o femeie în toată firea, prietenul ei imaginar și părerea acestuia despre căsătoria ei.

Când era mică, Jane călătorea frecvent împreună cu mama ei, iar în acea vreme Michael, prietenul ei imaginar, era nelipsit din viața sa. Acum, ea este decisă să se căsătorească, dar amicul imaginar reapare și, din această clipă, viața ei se va schimba pentru totdeauna.

Alyssa Milano o interpretează Jane Claremont, care, în copilărie, călătorea frecvent cu mama ei, Vivian (Stockard Channing), cele două fiind nelipsite în fiecare zi de duminică de la Tiffany. În acea vreme, Michael, prietenul ei imaginar, era foarte prezent în viața fetei. Douăzeci de ani mai târziu, ea este o femeie de afaceri de succes și se află pe punctul de a se căsători cu Hugh (Ivan Sergei), logodnicul ei arătos. Dar, pe neașteptate, reapare Michael (Eric Winter), care este adult și el acum și care începe să o avertizeze în legătură cu mariajul pe care femeia îl avea în plan. Deși este șocată la început de această neașteptată apariție din trecutul ei, Jane realizează nu numai că Michael s-a întors atunci când ea avea nevoie de ajutor, ci și faptul că acesta ar putea fi marea ei iubire. Pelicula se inspiră din cartea lui James Patterson.

THE HANGOVER PART II
Marea mahmureală, Partea a II-a
Comedie, SUA, 2011
R: Todd Phillips
D: Bradley Cooper, Ed Helms, Zach Galifianakis, Justin Bartha, Ken Jeong

Trebuia să fie o petrecere nebună, înainte de căsătorie, dar totul a luat-o razna.

La doi ani după petrecerea burlacilor din Las Vegas, Phil, Stu, Alan și Doug călătoresc în exotica Thailanda pentru căsătoria lui Stu. Planul acestuia de a da o petrecere înainte de nuntă o ia razna. Ceea ce urmează e greu de imaginat.

Acum doi ani, Phil Wenneck, Alan Garner si Stu Price au organizat o petrecere memorabilă a burlacilor pentru bunul lor prieten, Doug Billings, în Las Vegas. După o cruntă noapte de beţie, grupul a constatat că viitorul mire este de negăsit cu 24 de ore înainte de nuntă, prin camera lor de hotel se plimbă nestingherit un tigru, în debara plânge un bebelus a cărui mamă este o dansatoare de striptease și că pe urmele lor se află un gangster asiatic pe nume Mr. Chow, Stu nu vrea să își asume niciun risc înainte de propria căsătorie și își invită amicii în Thailanda la o masă care se vrea complet lipsită de peripeţii. Numai că socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg și blajinul Stu Price învaţă pe pielea lui că aventurile de care poate avea parte în Bangkok sunt mai sălbatice decât cele pe care le oferă Las Vegas-ul: se trezește tatuat pe faţă în stilul pugilistului Mike Tyson de către un specialist in tatuaje irlandez stabilit in Thailanda și mafiotul Mr. Chow îi stă ca un ghimpe în coaste, pentru că are ceva de împărţit cu cei patru nord-americani puși pe șotii.

THE LAST DAYS OF DISCO
Ultimele zile disco
Dramă, SUA, 1998
R: Whit Stillman
D: Chloë Sevigny, Kate Beckinsale, Chris Eigeman

O poveste din perioada disco, când niște tinere absolvente erau în căutarea iubirii.

Cândva anii ’80, la finalul erei disco, două tinere absolvente din Manhattan frecventau discotecile si visau să-și găsească marea iubire.

Suntem la începutul anilor ’80, iar povestea lui Whit Stillman le are în centrul său pe Alice și Charlotte, două femei din Manhattan care se află în căutarea iubirii. Ele merg în discoteci, se întlnesc cu tineri de vârsta lor și așteaptă ca ceva spectaculos să li se întâmple. În vreme ce Alice (Chloë Sevigny) este mai degrabă o femeie vulnerabilă, Charlotte (Kate Beckinsale) poate fi foarte ușor o scorpie amuzantă. Toate personajele se află în căutarea acelui ceva care să le umple viața, fie că este vorba despre iubirea adevărată și fără de sfârșit sau doar de ceva diferit.

THE MUPPETS
Păpuşile Muppets
Comedie, SUA, 2011
R: James Bobin
D: Jason Segel, Amy Adams, Chris Cooper, Rashida Jones, Alan Arkin

Păpuşile Muppets trebuie să se reunească pentru a-şi salva sala de spectacol.

Atunci când trei mari fani Muppets descoperă planurile necurate ale petrolistului Tex Richman de-a închide “Teatrul Muppet”, ei îl ajută pe Kermit să reunească păpuşile şi să strângă 10 milioane $ pentru a salva sala de spectacol.

Muppets, cea mai amuzantă familie de papusi din istorie, se reuneşte pe marile ecrane în „Păpuşile Muppets”. Noua aventură începe atunci când Walter şi Gary, doi fani împătimiţi ai păpuşilor Muppets, pleacă în vacanţă în Los Angeles, iar călătoria lor include şi o vizită la studiourile în care s-au făcut cunoscuţi idolii lor. Atunci când află că un magnat al petrolului (Tex Richman) vrea să demoleze vechiul teatru, Walter şi Gary îl caută pe Kermit. La insistenţele lor, simpaticul broscoi reuneşte familia pentru un nou spectacol care să salveze teatrul în care au dat cele mai bune reprezentaţii din cariera lor. Miss Peggy se lasă cel mai greu convinsă, deoarece este editor plus-size la Vogue – Paris şi îi vine mai greu să renunţe la viaţa ei pentru a lucra alături de vechii ei prieteni.

THIS MEANS WAR
Să fie război!
Comedie, SUA, 2012
R: Mcg
D: Reese Witherspoon, Chris Pine, Tom Hardy, Til Schweiger, Angela Bassett

Doi agenţi CIA de top se întrec unul cu celălalt pentru inima unei femei.

Doi agenţi CIA de top sunt parteneri şi prieteni inseparabil, până când se îndrăgostesc de aceeaşi femeie. Acum, îşi pun în joc talentele de spioni şi o mulţime de gadgeturi hi-tech ca să se lupte unul cu celălalt pentru inima frumoasei.

Chris Pine şi Tom Hardy, cei mai buni agenţi operativi ai CIA, sunt şi parteneri inseparabili şi cei mai buni prieteni… până când se îndrăgostesc de aceeaşi femeie (Reese Witherspoon). După ce, odată, au ajutat la anihilarea duşmanilor naţiunii, acum ei se folosesc atât de capacităţile unice, cât şi de un întreg arsenal de gadgeturi de înaltă tehnologie, ca să lupte împotriva celor mai mari inamici pe care i-au întâlnit vreodată – ei înşişi.

TUMBLEWEEDS
În bătaia vântului
Dramă, SUA, 1999
R: Gavin O’Connor
D: Janet Mcteer, Kimberly J. Brown, Jay O. Sanders, Gavin O’Connor, Michael J. Pollard

Mary Jo Walker s-a căsătorit pentru prima dată la 17 ani, iar acesta a fost doar începutul.

Mary Jo, un spirit liber, s-a măritat de patru ori. Acum se mută din Missouri la San Diego cu fiica ei de 12 ani în căutarea unei noi case, a unei noi iubiri şi a unei noi vieţi, într-o poveste irezistibilă despre legătura indisolubilă dintre mamă şi fiică.

Mary Jo Walker s-a căsătorit pentru prima dată la vârsta de 17 ani şi de atunci şi-a adăugat la palmares încă trei soţi şi alţi numeroşi iubiţi. De câte ori eşuează într-o relaţie, Mary Jo se mută, împreună cu fiica ei, Ava, în căutarea unei noi case, a unei noi dragoste şi a unei noi vieţi. Acum, după ultima despărţire cu năbădăi, Mary Jo şi Ava ajung într-o comunitate liniştită de lângă San Diego, California. Ava speră că, de data asta, ea şi mama ei vor reuşi să trăiască singure, fără prezenţa distructivă a unul alt iubit nepotrivit. Însă independenţa lor nu durează mult, pentru că Mary Jo se încurcă cu Jack Ranson, un şofer de tir pe care l-a întâlnit pe drum spre California.

WILD TARGET
PUNCT OCHIT… PUNCT IUBIT!
Regia: Jonathan Lynn
Cu: Bill Nighy, Emily Blunt, Rupert Grint, Rupert Everett, Eileen Atkins

Un ucigaș plătit încearcă să se retragă, dar o hoaţă frumoasă îi schimbă planurile.

Rose, o hoaţă libertină, se trezește în bătaia puștii unui asasin de renume mondial pe nume Victor. Dar atunci când Victor o cruţă, acest lucru declanșează o serie de evenimente care le vor întoarce amândurora vieţile pe dos.

Victor Maynard (Bill Nighy) e un asasin de vîrstă mijlocie, solitar, care trăiește doar ca să-și mulţumească formidabila mamă și se mândrește cu reputaţia sa ucigaș eficient. Rutina sa profesională e intreruptă atunci când se trezește atras de una dintre ţintele sale, Rose (Emily Blunt), care a vândut un Rembrandt fals unui client răzbunător. Asasinul îi cruţă viaţa și se alege, fără să vrea, cu un tânăr ucenic pe nume Tony (Rupert Grint). Acompaniat de cei doi, Victor încearcă să dejoace planurile ucigașe ale clientului său.

WIN WIN
În viaţă mai şi câştigi
Dramă, SUA, 2011
R: Thomas Mccarthy
D: Paul Giamatti, Amy Ryan, Bobby Cannavale, Jeffrey Tambor, Burt Young

Un avocat falit, acum antrenor de wrestling, cade pradă propriilor tactici murdare.

Un avocat dizgraţiat, care e și antrenor de wrestling, cade pradă propriilor tactici murdare atunci când nepotul său adolescent, pe care odinioară l-a înșelat, îi reapare în viaţă, căutând un loc unde să stea.

Tom McCarthy, faimosul scenarist și regizor al filmelor “The Visitor” și “The Station Agent”, explorează, încă o dată, profunzimile și nuanţele relaţiilor umane în acest nou film despre alianţe și legături dintre personaje diferite. Avocatul Mike Flaherty (Paul Giamatti), un individ dezolat și falit, se oferă voluntar ca antrentor de wrestling la un liceu și intră în echipă cu un star atletic care încearcă să facă afaceri dubioase ca să-și întreţină familia. Tocmai atunci când Mike e sigur că va încasa un salariu dublu, mama băiatului vine de la dexintoxicare, flămândă de bani, și ameninţă că aruncă totul în aer. Darul lui McCarthy de a îmbina drama cu comedia, inimile zdrobite cu umanitatea mișcătoare e pus din nou în joc în “Win, Win”.

WOMAN ON TOP
Femeia mereu deasupra
Comedie, SUA, 2000
R: Fina Torres
D: Penélope Cruz, Murilo Benício, Harold Perrineau Jr., Mark Feuerstein, John De Lancie

După ce este înșelată de soț, o braziliancă se mută în Statele Unite.

Când se hotărăște să evadeze din căsnicie, dar și din bucătăria înăbușitoare a restaurantului soțului ei din Brazilia, Isabella se îndreaptă către San Francisco. Aici, ea speră să-și îndeplinească visul de a-și realiza o cariera în domeniul culinar.

“Femeia mereu deasupra” o are ca protagonistă pe Penelope Cruz (“Totul despre mama mea”), în rolul Isabellei, o frumusețe seducătoare, născută cu talentul special de a încânta simțul gustativ și inimile bărbaților de pretutindeni. Când Isabella se hotărăște să evadeze din căsnicia cu Nino (Murilo Benicio – “Orfeu”), dar și din bucătăria înăbușitoare a restaurantului soțului ei din Brazilia, ea se îndreaptă către San Francisco. Aici, femeia speră să-și îndeplinească visul de a realiza o carieră în domeniul culinar. După ce sosește într-un oraș necunoscut și începe o viață nouă, Isabella se întâlnește cu exuberantul ei prieten travestit, Monica (jucat de Harold Perrineau Jr. – “Romeo și Julieta”), care se alătură Isabellei în descoperirea pasiunii și a potențialului, dar și a rețetei perfecte de a fi mereu… deasupra.

YOUNG ADULT
TÂNĂRA ADULTĂ
Regia: Jason Reitman
Cu: Charlize Theron, Patton Oswalt, Patrick Wilson, Elizabeth Reaser, Collette Wolfe
Dramă, SUA, 2011

Mavis se întoarce în oraşul natal ca să recâştige inima “ex”-ului său.

Imediat după divorţ, Marvis, o scriitoare de romane best seller pentru adolescenţi, se reîntoarce în orăşelul natal din Minnesota ca să reaprindă o poveste de dragoste cu un fost iubit, acum căsătorit şi proaspăt tătic.

Toţi oamenii îmbătrânesc, dar nu toţi se maturizează. Mavis Gary e o autoare de romane de ficţiune pentru adolescenţi al cărei mariaj ia sfârşit. Proaspăt divorţată, Mavis se întoarce în oraşul natal din Minnesota, fiindcă acolo crede ea că îşi va găsi un nou bărbat. De fapt, noul ei bărbat e unul vechi, căci femeia şi-a pus în gând să-l recucerească pe Buddy Slade, iubitul ei din perioada liceului. De când Mavis a absolvit şi a plecat de acasă, Buddy şi-a văzut de viaţa lui, iar acum e însurat, e tată şi e foarte fericit să fie familist. Numai că pentru Mavis, care e o femeie narcisistă şi egoistă, asta nu contează. În cele din urmă, ea se împrieteneşte cu un fost coleg semi-paralizat, care a fost îndrăgostit de ea în timpul liceului şi care nu a reuşit să depăşească cu adevărat acea fază din viaţa lui.

Bucuresti, 23.06.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *