metalshow

HBO Carryover Movies August 2010

BRIDE WARS
RĂZBOIUL MIRESELOR

Regia: Gary Winick
Cu: Kate Hudson, Anne Hathaway, Kristen Johnston, Bryan Greenberg, Candice Bergen
Comedie, SUA 2009

Romanticele "de serviciu" Anne Hathaway şi Kate Hudson ajung în sfârşit în faţa altarului! Problema este că personajele lor, două foarte bune prietene, şi-au programat nunta în exact aceeasi zi. Când devine clar că niciuna nu va ceda locul celeilalte, începe un adevărat război. Miza sunt invitaţi comuni, biserica, preoţii, accesoriile şi aşa mai departe. Până unde vor merge cele două şi care vor fi primele victime? Buchetele de flori zboară ca proiectilele şi nici o stratagemă nu e prea josnică în această comebie obraznică, ba chiar scandaloasă ce ironizează obsesia modernă, scăpată complet de sub contraol, a ceremoniilor nupţiale. Anna şi Kate se amuză teribil în roluri pisicuţelor care şi-au scos ghearele de oţel.

I LOVE YOU, MAN
CAUT CAVALER DE ONOARE

Regia: John Hamburg
Cu: Paul Rudd, Jason Segel, Rashida Jones, Andy Samberg, J.K. Simmons
Comedie, SUA 2009

Peter Klaven este un agent imobiliar de succes, elegant, serios şi romantic, care tocmai a cerut-o în căsătorie pe Zooey, femeia visurilor lui, şi se pregăteşte să îşi organizeze nunta. Numai că Peter nu a avut niciodata un prieten suficient de apropiat încât să îi propună să îi fie cavaler de onoare la nuntă, motiv pentru care acceptă să meargă la o serie de întâlniri bizare cu bărbăţi necunoscuţi, în încercarea de a găsi persoana potrivită căreia să îi încredinţeze această împortantă misiune.

După câteva întalniri ratate cu bărbaţi homosexuali ce interpretează eronat intenţiile sale, Peter Klaven îl cunoaşte pe excentricul, fermecătorul şi nonconformistul Sydney Fife, de care se simte instantaneu atras sufleteşte şi cu care începe să petreacă din ce în ce mai multă vreme. Spre disperarea lui Peter, cu cât relaţia de prietenie cu Sydney devine mai strânsă, cu atât legătura de dragoste cu Zooey pare să se deterioreze, moment în care este pus în situaţia nedorită de a alege între noul lui amic şi logodnica sa.

Există două motive zdravene pentru care ar trebui să vedeţi comedia asta: adorabilul Paul Rudd şi hohotele de râs pe care vi le va stârni el. I Love You, Man e o raritate: o comedie despre bărbaţi simpatici, dar imaturi, care nu are gaguri dezgustătoare, ci e dulce şi chiar candidă. Mai mult, e una dintre comediile cele mai reuşite despre prietenia masculină care poate deveni la fel de sufocantă şi toxică precum o relaţie amoroasă, dar vorbeşte şi despre maturizare şi despre alegerile pe care suntem forţaţi să le facem odată cu ea.

THE DAY THE EARTH STOOD STILL (AKA. D.T.E.S.S.)
ZIUA ÎN CARE S-A OPRIT PĂMÂNTUL

Regia: Scott Derrickson
Cu: Keanu Reeves, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Kathy Bates, Jaden Smith
SF, SUA 2008

Un OZN gigantic aterizează pe Pământ. Deloc ostil, aşa cum se aşteptau forţele armate ce înconjoara rapid vehiculul, extraterestrul este purtătorul unui mesaj de pace. El este însoţit de un robot cu puteri supreme şi au o misiune precisă: să comunice oamenilor că, dacă societatea lor nu reuşeşte să menţină pacea, ea va fi distrusă de o necruţătoare rasă de roboţi, aparatori ai galaxiei.

Omenirea e fascinată de multă vreme de posibilitatea existenţei vieţii pe alte planete. Literatura şi filmele ştiinţifico-fantastice au servit nu numai ca divertisment, ci şi ca răspuns imaginativ la întrebările noastre, la speranţele şi temerile despre viaţa extraterestră. Astfel de speculaţii au captivat imaginaţia noastră colectivă şi au inspirat dezvoltarea de noi tehnologii pentru a explora cele mai îndepărtate colţuri ale universului nostru în speranţa că nu suntem singuri. Filmul de faţă e o updatare epatantă atât din punct de vedere tehnlogic cât şi vizual a peliculei SF cult din 1951 cu acelaşi titlu.

EINSTEIN AND EDDINGTON
EINSTEIN SI EDDINGTON

Regia: Philip Martin
Cu: David Tennant, Andy Serkis, Jim Broadbent, Lucy Cohu, Rebecca Hal
Dramă, SUA 2008

Einstein and Eddington, în regia lui Philip Martin, ne oferă o perspectivă foarte atent documentată asupra teoriei relativitatii dezvoltate de Albert Einstein şi a relaţiei lui cu omul de ştiinţă britanic Sir Arthur Eddington, primul fizician care i-a inţeles ideile.

HELEN

Regia: Sandra Nettelbeck
Cu: Ashley Judd, Goran Visnjic, Lauren Lee Smith, Alexia Fast, Alberta Watson
Dramă, Canada, 2009

Uneori, viaţă îţi dă totul, alteori îţi ia totul. O profesoară de muzică, mamă şi soţie (pentru a doua oară) începe să experimenteze o depresie profundă. Aflăm că a mai avut un antecedent, atunci când era foarte tânără, episod ce a dus la divorţul de primul ei soţ. Acum se teme de impactul pe care îl va depresia ei asupra celui de-al doilea ei soţ şi a fiicei ei de 13 ani. Ca s-o salveze, familia organizează o intervenţie medicală. Singura persoană care o înţelege cu adevărat şi unicul ei sprijin e un student la muzică cu aceleaşi probleme. Helen trebuie să ia decizii grele în ceea ce priveşte tratamentul ei, relaţiile cu soţul, fiica şi cu prietenele.. Nimic nu e simplu în această dramă complexă, răvăşitoare, despre efectele personale şi inter-personale ale depresiei feminine şi despre cât de neînţeleasă şi stigmatizată este încă această boală. Ashley Judd, în pielea femeii care e pe cale să piardă totul, face rolul vieţii ei.

MARLEY & ME
EU ŞI MARLEY

Regia: David Frankel
Cu: Owen Wilson, Jennifer Aniston, Eric Dane, Alan Arkin, Kathleen Turner
Comedie, 2008

John si Jennifer s-au căsătorit de curând, dar nu vor să intre prea repede în lumea responsabilităţilor familiale aşa că, în loc de un copil, au ales să îngrijească un câine. Marley este un labrador adorabil dar, în acelaşi timp, extrem de neastâmpărat şi cam… nevrotic, care va avea grijă să le umple vieţile (şi nervii) mai ceva ca o armată de copii.

RACE TO WITCH MOUNTAIN
CURSA SPRE WITCH MOUNTAIN

Regia: Andy Fickman
Cu: Wayne Johnson, Annasophia Robb, Alexander Ludwig, Carla Gugino, Ciarán Hinds
Aventură 2009

Ani de zile au circulat poveşti despre un loc secret, aflat în mijlocul deşertului Nevada, cunoscut pentru fenomenele inexplicabile şi pentru lucrurile stranii văzute aici. Se numeşte Witch Mountain, iar când şoferul de taxi Jack Bruno (Dwayne Johnson) întâlneşte doi adolescenţi cu puteri supranaturale şi îi ia ca pasager, se trezeşte azvârlit într-o aventură pe care nu şi-o poate explica. Lucrând în echipă, Jack şi tinerii săi pasageri descoperă că singura şansă de a salva lumea este să descifreze secretele ascunse de Witch Mountain, într-o adevărată cursă contra cronometru!

BEAT THE DRUM
BATE TOBA!

Regia: David Hickson
Cu: Junior Singo, Owen Sejake, Mary Twala, Adelaide Shabalala, Lennox Matheboe
Dramă, Africa de Sud 2003

Tânărul Musa rămâne orfan după ce o boală misterioasă îi loveşte satul natal. Ca să-şi ajute bunica şi să-şi găsească ceva de muncă, Muca se îndreaptă spre Johannesburg cu ultimul dar primit de la tatăl lui. Călătoria îl confruntă cu realităţile dure ale vieţii urbane, însă spiritul său nu cedează niciodată; se va reîntoarce cu adevăruri şi cu o înţelepciune pe care părinţii lui n-au fost în stare să i-o lase moştenire.

CAPTIVITY
CAPTIVITATE

Regia: Roland Joffé
Cu: Elisha Cuthbert, Daniel Gillies, Pruitt Taylor Vince, Michael Harney, Laz Alonso
SUA, Horror 2007

Fotomodel de succes, Jennifer Tree le are pe toate: frumusete, faimă, bani şi putere. Figura ei apare pe copertele a sute de reviste. La apogeul carierei, Jennifer este preferata Americii: toata lumea o iubeşte şi-o visează. Toata lumea o doreşte. Dar cineva o urmăreşte şi stă la pândă. Când pleacă singură de la un eveniment de caritate din Soho, Jennifer este rapită.

Ţinută prizonieră într-o celulă, Jennifer este victima unei serii de torturi înfricoşătoare, imaginate de cea mai sadică dintre minţi. Aflată singură în celula ei, Jennifer vede cum zilele se transformă în săptămâni…

CAPTURING MARY
TRECUTUL LUI MARY

Regia: Stephen Poliakoff
Cu: Maggie Smith, David Walliams, Danny Lee Wynter, Ruth Wilson, Gemma Arterton
Dramă, Marea Britanie 2007

Un băiat o forţează pe o bătrână să-şi exploreze trecutul ei sumbru şi să-şi reamintească vremea când, tânără fiind, a întâlnit un străin care i-a afectat viaţa pentru totdeauna.

DARK STREETS
STRĂZI ÎNTUNECATE

Regia: Rachel Samuel
Cu: Gabriel Mann, Bijou Phillips, Elias Koteas, Izabella Miko, Toledo
Thriller, SUA 2008

Atunci când un playboy naiv investighează moartea bogatului său tată, viaţa lui privilegiată de propietar al celui mai hot club de noapte din oraş o ia complet razna. O combinaţie răutăcioasă şi fierbinte de muzică, seducţie, halucinaţie şi crimă, Dark Streets are numere muzicale cu o coregrafie uluitoare şi un soundtrack original intepretat de unele dintre cei mai aclamate legende blues, jazz şi R&B.

DAS DOPPELTE LOTTCHEN
SECRETUL CELOR DOUĂ LOTTE

Regia: Toby Genkel
Animaţie 2007 Germania

Atunci când se întâlnesc întâmplător, două fetiţe de 12 ani sunt şocate de cât de mult seamănă. În scurt timp, află că sunt surori gemene şi că părinţii lor s-au despărţit la puţin timp după naşterea lor, fiecare luând câte o fată. Cele două fetiţe îşi propun să afle de ce s-au despărţit părinţii lor şi să încerce să-i aducă din nou împreună.

DEAD SILENCE
LINIŞTE MORTALĂ

Regia: James Wan
Cu: Ryan Kwanten, Amber Valletta, Donnie Wahlberg, Michael Fairman, Joan Heney
Horror, SUA 2007

Creatorii seriei Saw ne livrează un nou thriller plin de teroare. De când Mary Shaw a fost vânată şi ucisă, micul oras Raven Fair este bântuit de morţi oribile. Când soţia unui localnic este ucisâ în mod brutal, acesta se întoarce acasă pentru a dezvălui legenda terifiantă a lui Mary Shaw şi motivul pentru care, în momentul în care o vezi, nu trebuie sa ţipi.

Actorii principali ai acestui thriller supranatural sunt Donnie Wahlberg şi Amber Valetta.

HANNAH MONTANA: THE MOVIE
HANNAH MONTANA: FILMUL

Regia: Peter Chelsom
Cu: Miley Cyrus, Billy Ray Cyrus, Emily Osment, Jason Earles, Mitchel Musso
Comedie, SUA 2009

Ea are tot ce e mai bun din cele două lumi în care trăieşte…

Însă acum trebuie să aleagă una singură.

Miley Stewart (Miley Cyrus) se luptă să împace şcoala, prietenii şi viaţa ei secretă de vedetă pop. Dar curând, popularitatea tot mai mare a vedetei Hannah Montana ameninţă să preia controlul asupra vieţii sale. Ca urmare, tatăl ei (Billy Ray Cyrus) o duce acasă, în Crowley Corners, Tennessee, unde îi administrează o doză bună de realitate şi astfel începe o aventură plină de distracţii, râs şi romantism, aşa cum nici măcar Hannah Montana, eroina, n-ar fi reuşit să îşi imagineze.

HOT FUZZ
POLIŢIST MESERIAŞ

Regia: Edgar Wright
Cu: Simon Pegg, Nick Frost, Jim Broadbent, Paddy Considine, Timothy Dalton
Acţiune, Marea Britanie 2007

La Londra, politistul Nicholas Angel este cel mai bun din echipa sa. Atât de bun, încât îi face pe colegii săi să pară nişte simpli păstratori ai ordinii publice. Şeful echipei decide astfel să-l "promoveze" pe Angel, transferându-l într-un sătuc unde nu se intâmplă absolut nimic. Alături de politistul local Danny Butterman, care visează să devina Mel Gibson, Nicholas dă câteva amenzi şi cam atât. Dar o serie de crime ciudate îi vor da ocazia să arate cât de bun este…

LAKEVIEW TERRACE
MĂRUL DISCORDIEI

Regia: Neil Labute
Cu: Samuel L. Jackson, Patrick Wilson, Kerry Washington, Ron Glass, Justin Chambers
Thriller, SUA 2008

Lakeview Terrace este o dramă plin de suspans a carui acţiune îi are în centru pe tinerii proaspăt căsătoriţi Chris şi Lisa Mattson, fericiţi că au reuşit să se mute în California, în ceea ce pare a fi casa visurilor lor. La scurtă vreme, însă, ei fac cunoştinţă cu vecinul lor de vizavi, Abel Turner, un poliţist foarte dur şi riguros, care s-a transformat într-un fel de câine de paza al întregului cartier şi care se arată extrem de revoltat de relaţia amoroasă interrasiala dintre soţii Mattson. Odată cu trecerea timpului, politistul devine tot mai ostil şi mai agresiv cu tinerii soţi, incercând sâ îi alunge din propria lor casă. Aceste intervenţii răuvoitoare în intimitatea lor, precum şi permanenta hărţuire la care sunt supuşi, îi determină pe Chris şi Lisa sa riposteze la rândul lor, însă această revoltă ia o turnură neaşteptată şi se soldează cu consecinţe dramatice.

MR. BEAN’S HOLIDAY
MR. BEAN ÎN VACANŢĂ

Regia: Steve Bendelack
Cu: Rowan Atkinson, Willem Dafoe, Jean Rochefort, Emma De Caunes, Karel Roden
Comedie, Marea Britanie 2007

Într-o după amiază ploioasă în Anglia, Mr. Bean este fericit că a luat premiul intâi la o tombolă organizată la biserica din localitate. A câştigat o excursie în sudul Frantei şi o cameră video nou-nouţă. Aşa că se duce la Cannes, chiar la faimosul festival. Ia Eurostarul către Paris şi filmează absolut totul cu noua lui camera video. La Gare de Lyon îl roagă pe un alt pasager să-l filmeze în timp ce se urcă în trenul de Cannes. Cel care îl filmează este un regizor rus pe nume Emil Duchesvsky ce urmează să facă parte din juriul Festivalului de la Cannes. În timp ce filmează, trenul pleacă şi Emil rămâne pe dinafară. Mr. Bean se îndreaptă către sud, când îşi dă seama că Stepan, fiul lui Emil in vârstă de 10 ani, se află în tren fără tatăl său. Niciunul din cei doi nu înţelege limba celuilalt.

Mr. Bean şi Stepan coboară la staţia următoare pentru a-l aştepta pe Emil, dar următorul tren este expres şi Emil merge mai departe către Cannes. Când Mr. Bean şi Stepan se urcă în trenul următor, Bean îşi uită banii, biletul şi paşaportul pe peron. Cei doi sunt daţi jos din tren şi rămân fără niciun ban undeva în Franţa. Emil, tatăl lui Stepan, îl reclamă pe Mr. Bean la poliţie şi o urmărire naţională este declanşată.

SMOKIN’ ACES
AŞII DIN MÂNECĂ

Regia: Joe Carnahan
Cu: Ryan Reynolds, Ray Liotta, Ben Affleck, Andy Garcia, Jeremy Piven
Acţiune, SUA 2006

Directorul FBI Stanley Locke (Andy Garcia) îl trimite pe Richard Messner (Ryan Reynolds), cel mai bun agent al său, si pe partenerul acestuia, veteranul Donald Carruthers (Ray Liotta), să-l găsească pe Buddy "Aces" Israel (Jeremy Piven) într-un loc secret din Lake Tahoe. Misiunea lor: să-l protejeze pe magicianul din Vegas de şeful bandei, Primo Sparazza, pe care Buddy l-a trădat şi despre care se spune că a comis peste 130 de crime.

Când banda află de tradarea lui Aces, pune o recompensă de 1 milion de dolari pe capul lui. Nu le pasă cine il omoară, atâta timp cât acest lucru se întâmplă cât mai curând. Acum, o întreagă menajerie sălbatică de mercenari şi criminali în serie ajung in Tahoe pentru a-l localiza pe Aces şi pentru a încasa acei bani… indiferent de cine le iese în cale.

Intrebarea e: cine il va gasi primul pe Aces?

HOLES
TACI ŞI SAPĂ

Regia: Andrew Davis
Cu: Sigourney Weaver, Shia Labeouf, Jon Voight, Tim Blake Nelson, Khleo Thomas
Aventură, SUA 2003

Filmul este adaptarea romanului Holes de Louis Sachar.

Este povestea lui Stanley Yelnats (Shia LaBoeuf), un ghinionist de profesie. Orice ar face, dă de necaz, şi asta din cauza unui vechi blestem de familie. Se poate spune că este mereu la locul nepotrivit, în ceasul rău. Stanley nimereşte până la urmă în închisoarea Camp Green Lake, unde ispăşeşte nevinovat o pedeapsă de câteva luni.

Umilinţele la care este supus, el şi ceilalţi puşcăriaşi – Squid, Armpit, ZigZag, magnet, X-Ray şi Zero – de către o gardiană afurisită (Sigourney Weaver) şi de oamenii ei de încredere, Dl. Sir (Jon Voight) şi Dl. Pendanski (Tim Blake Nelson), culminează cu săpatul unor tunele.

Gardienii spun ca "săpatul întăreşte caracterul". Curând, Stanley începe să-şi pună întrebări asupra rostului acestei acţiuni, mai ales după ce dă peste nişte misterioase peşteri subterane.

PREDATOR

Regia: John Mctiernan
Cu: Arnold Schwarzenegger, Carl Weathers, Elpidia Carrillo, Bill Duke, Jesse Ventura
Acţiune, 1987

Arnold Schwarzenegger îl interpretează pe neînfricatul luptător de combat Dutch Schaefer, trimis de guvernul SUA într-o misiune extrem de periculoasă într-o junglă plină de capcane dintr-o ţară a Americii Centrale. Acolo trebuie să salveze nişte diplomaţi americani capturaţi de o guerilă sângeroasă. Deşi vrea să lucreze împreună cu oamenii săi de încredere, Pentagonul îi bagă pe gât o echipă de la CIA, condusă de adversarul lui Schaefer, un tip pe nume Dillon.

Un elicopter îi paraşutează clandestin la marginea junglei infernale pe Schaefer şi Dillon, precum şi pe restul echipei: Hawkins, Mac, Blain, Billy şi Ponch. În timp ce survolează zona, ei descoperă zeci de cadavre măcelărite ale unor luptători din cadrul Beretelor Verzi. Imaginea e şocantă, trupurile neînsufleţite ale acestora fiind spânzurate de copaci, dupa ce, în prealabil, pielea le-a fost jupuită.

Prezenţa Beretelor Verzi şi cumplita moarte a luptătorilor săi nu fac decât să adânceasca misterul junglei. Schaefer îşi dă seama că Dillon are alte interese decât salvarea diplomaţilor, moment în care începe prăpădul, iar echipa decide să se retragă. Dillon găseşte o fată speriată, pe nume Anna şi o ia cu el. În acest moment, apare Predator, o maşină de ucis oameni. Un vânător feroce venit aparent dintr-o altă lume, el începe să-i sfârtece pe americani, unul câte unul.

Rând pe rând, Mac, Dillon, Blain, Billy si Poncho sunt omoraţi bestial de către monstruosul Predator. În viaţă rămâne doar Schaefer. Folosindu-şi din plin ingeniozitatea, caliltăţile de luptător şi ştiinţa camuflajului, Schaefer reuşeşte să-şi mutileze inamicul. Însă acesta pare a avea mai multe vieţi şi este dispus să lupte până la arderea ultimului circuit.

PREDATOR 2

Regia: Stephen Hopkins
Cu: Kevin Peter Hall, Danny Glover, Gary Busey, Rubén Blades, Maria Conchita Alonso
Acţiune, 1990

1997. Locotenentul detectiv Mike Harrigan împreună cu întreaga poliţie declară război deschis traficanţilor de droguri şi bandelor de criminali viciosi din jungla urbană a Los Angeles-ului.

Depaşiţi ca număr şi ca dotare cu armament, Harrigan şi echipa lui încep să piardă controlul asupra străzilor.

Deodată, se petrece ceva teribil şi inexplicabil. Unul câte unul, capii bandelor sunt ucişi de un adversar îngrozitor şi misterios care loveşte cu o cruzime fără margini şi cu o putere ce pare supranaturală.

Harrigan se hotăraşte să-l prindă şi să-l predea justiţiei pe acest ucigaş brutal, până ce-şi dă seama că el şi poliţiştii pe care-i conduce nu mai sunt urmăritorii: Predator a început să-i urmărească şi să-i ucidă. Politia a devenit prada lui actuală, vânatul pe care-l urmareşte.

În acelaşi timp, o echipă federală cu însărcinari speciale, condusă de agentul federal Peter Keynes, face o anchetă proprie şi ordonă poliţiei să nu se amestece.

Bucuresti, 16.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *