free download 78 travel guides written by experts

Hat-trick de aur: ambasadorul marcii BMW, Alessandro Zanardi, a castigat

si titlul mondial in proba de fond pe sosea din cadrul Campionatului Mondial UCI de Paraciclism 2015

Trei competiţii, trei medalii de aur şi trei titluri mondiale: la ediţia 2015 a Campionatului Mondial UCI de Paraciclism pe şosea, care a avut loc la Nottwil (Elveţia), Alessandro Zanardi (Italia) a sărbătorit un hat-trick de aur. Pilotul oficial BMW şi ambasadorul mărcii BMW a câştigat şi cursa de fond pe şosea la categoria MH5 (handcycling masculin). Miercuri, el câştigase proba de ştafetă împreună cu echipa naţională a Italiei, iar vineri îşi apărase cu succes titlul mondial în proba de contratimp. Acum, pentru a doua oară în carieră, el a cucerit şi titlul mondial în proba de fond. Succesul său este cu atât mai remarcabil cu cât Zanardi a concurat în cursa de 24 de ore de la Spa-Francorchamps (Belgia), cu un BMW Z4 GT3, în week-endul anterior, în timp ce contracandidaţii săi se pregăteau pentru cursele de paraciclism de la Nottwil.

În încheierea competiţiei supreme de la Nottwil, sportivii au parcurs o probă de fond de 46,5 kilometri, care a constat din trei tururi pe un traseu dificil, inclusiv urcări şi secţiuni rapide de coborâre. Competiţia avea să fie un adevărat thriller. Când Zanardi a intrat pe stadionul din Nottwil, unde s-a desfăşurat sprintul final spre sosire, el se afla pe locul al doilea, la mică distanţă de sportivul olandez Jetze Plat. Într-un sprint final palpitant, cei doi s-au luptat roată la roată pentru titlul mondial, iar Zanardi a trecut linia de sosire cu un mic avans faţă de rivalul său. Per total, el a parcurs 46,5 kilometri în 1h29:21. Plat a încheiat pe locul al doilea, iar conaţionalul său Johan Reekers a fost al treilea.

"Contratimpul a fost o cursă deosebită, dar proba de fond a fost extraordinară, pentru că deznodământul a fost imprevizibil până la linia de sosire", a spus Zanardi. "Nu plănuisem să ajung al doilea la stadion, ci intenţionam să intru primul. De fapt, planificasem să fiu lider la trecerea ultimei coline, dar adversarii mei mai tineri sunt fantastici şi a fost o dispută strânsă până la ultimii metri ai căţărării. Apoi, pe coborâre, a fost o nebunie spre sosire. În cele din urmă mi-a fost clar că totul se va decide între mine şi Jetze. Pe parcursul ultimilor doi kilometri a fost o cursă în care trebuia să rămâi calm. Amândoi am sprintat pentru a prinde ultimul viraj la intrarea în stadion şi el a reuşit să fie înaintea mea. La acel moment am crezut că am pierdut cursa, după care mi-am spus: «Hei, Alex, eşti pilot de curse. Concentrează-te şi profită de ultima şansă». Aceasta a venit chiar înainte de ultimul viraj. Am profitat de ea şi, când el a schimbat direcţia pentru a prinde trasa cea mai bună, eram acolo. Deja luasem trasa interioară şi cursa era câştigată. Sunt extrem de fericit de această ultimă săptămână. Să concurez la Spa-Francorchamps cu Timo şi Bruno, apoi să vin aici şi să câştig trei medalii de aur – este o experienţă fantastică. Acum nu vreau decât să-mi iau o scurtă vacanţă şi să mă odihnesc."

Cu cele trei victorii de la Nottwil, Zanardi are un total de opt titluri mondiale la paraciclism în palmares. Rezultatele de la Campionatul Mondial UCI de Paraciclism din acest an au contat drept criteriu de calificare pentru Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia), care au loc în 2016.

Nottwil / Bucuresti, 03.08.2015
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *