Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

„Ham talent”, lider de audienta pe publicul din mediul urban si national

Cea de-a doua ediție a primului show de televiziune din România dedicat animalelor de companie, „Ham talent”, a fost lider de audiență, atât la nivelul întregului public din mediul urban, cât și la nivelul publicului național.

Astfel se face că, în intervalul în care a fost difuzată emisiunea (20.29-23.00), la nivelul publicului din mediul urban, „Ham talent” a obținut o medie de 7,8 puncte de rating și 16,4 procente din cota de piață, în timp ce înregistra ProTV, 7 puncte de rating și 14,6% cotă de piață.

Întreaga populație a României a fost cu ochii pe „Ham talent”, iar la nivelul acestui public Antena 1 a înregistrat o audiență medie de 6,5 puncte de rating și 14,8% cotă de piață, în timp ce ProTV a avut 5,9 puncte de rating și 13.5 procente din cota de piață.

Jurații au fost încântați de diversitatea animalelor care au dorit să se afirme pe scena de la Ham talent, de poveștile emoționante dintre stăpâni și animalele lor, de devotamentul unor animale antrenate să salveze vieți sau să aducă alinare unor copii cu dizabilități, de animalele care au știut să facă spectacol sau de cele care au venit să facă paradă cu frumusețea sau cu garderoba lor. Jurații i-au aplaudat, i-au felicitat pe cei care au o relație de prietenie cu animalul lor și pe care-i consideră adevărați membri ai familiei, dar nu s-au sfiit să le dea un NU hotărât celor care au dovedit că nu știu să-și aprecieze animalele și le bruschează pentru a obține rezultatele dorite.

George Mosoia și cățelul său, Bes, au oferit un moment încântător cu povestea lor. Bes are 4 ani, este câine de terapie, iar talentul lui e de a aduce zâmbetul pe fața oamenilor, l-a prezentat stăpânul său.

Mihai Petre a fost impresionat de modestia lui George Mosoia și nu s-a sfiit să-l numească pe stăpânul lui Bes un înger, în timp ce Diana Munteanu îl consideră un adevărat erou. Beatrice Rancea a apreciat relația extraordinară dintre câini și George Mosoia, iar Pepe le-a admirat îndelung abilitățile. „Să vă felicit, e prea puțin”, a spus Gabriel Cocu, foarte impresionat de povestea celor doi. Toți cei cinci jurați au căzut de acord că e o adevărată minune felul în care cei doi reușesc să facă atât de mult bine oamenilor, iar cățeii să nu resimtă niciun efort și să fie fericiți cu ceea ce fac, considerând-o o abilitate de toată lauda.

Bes, labradorul-terapeut care doar în 2014 a alinat peste 2000 de suflete este un câine de terapie atestat, care îți ia foarte în serios misiunea zilnică de a ajuta copiii cu dizabilități, persoanele aflate în depresie sau pe cele care suferă de anumite tulburări. Labradorul a ajutat studenți și angajați să depășească momentele de stres, a transmis copiilor dragostea de a citi și i-a încurajat să își dezvolte limbajul și abilitățile de comunicare.

Paliu Ion măsoară doar 1,30m, iar micuța Inna nu cântărește nici două kilograme, dar asta nu i-a împiedicat să facă un spectacol extraordinar și să adune aplauze, felicitări și laude. Pentru că între cei doi este o relație frumoasă, cățelul și stăpânul au făcut o echipă de … cinci de DA. Sociabilă din fire, Inna a salutat, a bătut Cuba și a căscat de câte ori i-a cerut-o stăpânul, totul cu o plăcere încredibilă. „Știți să faceți spectacol”, a fost concluzia lui Pepe și pentru că au primit cinci DA, telespectatorii îi vor putea vedea și mai departe.

Povestea lui Helios, primul și singurul câine din țară antrenat să găsească victimele avalanșelor i-a cucerit pur și simplu pe jurați. După ce au urmărit filmulețul de prezentare, felicitările s-au ținut lanț. Faceți niște lucruri extraordinare, le-a spus Gabriel Cocu lui Adrian Sănduloiu și celor doi căței cu care a venit în platou, Helios și Dara, francezul bine educat și românca frumoasă, după spusele stăpânului.

În aprilie 2013, echipa Salvamont Argeș l-a primit pe Helios, un pui de Border Collie, iar Adrian Sănduloiu a început antrenamentul cu el pentru obținerea brevetului național de conductor câine de avalanșă, eliberat în Franța. El și Helios au trecut cu bine de trei evaluări eliminatorii, cu standarde foarte înalte. Cu toate că 38 de echipe om-câine au început pregătirile, doar 20 au fost admise în stagiul final de brevetare de la Deux Alpes, care a durat trei săptămâni. În cadrul acestuia, alte două echipe au fost eliminate, așa că, la final, doar 18 echipe au absolvit. Testele sunt atât de dificile, iar condițiile de obținere a brevetului, atât de riguroase, încât, cu toate că Franța pregătește câini de avalanșă din 1970, încă nu a fost acordat brevetul cu numărul 1000. Adrian Sănduloiu și Helios reprezintă prima echipă din afara Franței care a reușit să obțină brevetul de echipă operativă pentru avalanșă. Dincolo de această realizare, acest prim pas a reprezentat și începutul unei școli naționale unde sunt pregătiți câini care să intervină în caz de avalanșă.

Ana-Maria Stănoiu de 23 ani, a venit cu cățelușa sa, Gaga, aducându-i pe scena de la „Ham talent” și o parte din imemsa garderobă pe care o are acasă. „Nici eu nu am atâtea haine!”, a exclamat Cocu impresionat de dressingul cățelușei. Deși este o rasă foarte jucăușă, pentru Gaga nu a fost nicio problemă să stea cuminte la îmbrăcat, să poarte ochelari de soare, să i se prindă părul și să poarte pardesiu. Deși Mihai Petre are și el acasă o cățelușă de aceeași rasă, a zis foarte clar că el n-ar sacrifica niciodată dorința ei de joacă, cu aceea de manechin.

Și pentru că toți sunt curioși să vadă cum va veni îmbrăcată data viitoare, cățelușa Gaga a primit cinci DA.

Tot ieri seară, telespectatorii Antena 1 au putut vedea cum se descurcă un câine la picnic și ce metode găsește pentru a-și ajuta stăpâna să întindă masa, dar și un amstaff, romantic incurabil, de o sensibilitate ieșită din comun. Patrupedul Rocky a cântat pe melodia sa preferată cot la cot cu artistul refuzând să scoată vreun alt sunet, atunci când au schmbat repertoriul. Prietenul la nevoie se cunoaște, dar și la distracție. Nu de puține ori, animalele devin partenerii ideali de petrecere a timpului liber.

Foarte apreciați de juriu și de public au fost și cei de la Ringstar Agility Club care au primit cinci Da. Mihai Petre s-a arătat foarte încântat de faptul că în afară de faptul că toți cățeii prezenți în platou au executat aproape perfect numerele lor, în funcție de rasă am avut alte interpretari, alte expresii, altă atitudine. „Eu sunt un admirator nebun al diversității. Mă bucur tare mult că ați venit!”, a mai spus Mihai Petre. S-au văzut disciplina, munca, dragostea, iar spectacolul a fost pe măsură. Din acest motiv, Pepe s-a arătat foarte entuziasmat, numindu-l cel mai spectaculos moment de până acum.

Spectacol au făcut și doi dihori care au prezentat un număr de agility, dovedind că pot fi nu doar niște animale de companie foarte drăgăstoase, ci și foarte talentate. „Dacă trăia bunică-mea, Dumnezeu să o ierte, uite acum era cu furca după ăștia mici”, le-a spus Liviu Vârciu, lui Mihai și Mariei, uluit de momentul celor doi dihori, în timp ce Gabriel Cocu i-a felicitat pentru numărul lor, dar și pentru faptul că cei doi tineri promovează o metodă prietenoasă, puternic stimulativă. Dacă Beatrice Rancea s-a arătat fermecată de cei doi dihori și i-a și pupat, Diana Munteanu a fost puțin mai reticentă la apropierea lor. Sunt pentru spectacol și ati facut spectacol, a spus și Pepe încântat.

Indiferent dacă au lătrat, au cântat și-au etalat frumusețea și hainele sau doar și-au arătat pintenii și s-au umflat în pene, animalele prezente aseară pe scena Ham talent, au făcut spectacol.

Sursa:Kantar Media
Copyright:ARMADATA S.R.L.
Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group
Analiza este facuta pe target-urile 18-49 Urban, All urban si National
Perioada 25 octombrie 2015

Bucuresti, 26.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *