free download 78 travel guides written by experts

Habitat for Humanity Romania si Realitatea TV strang bani pentru constructia unei case

pentru Loredana Neagu, tanara din Berca ce a returnat un portofel cu bani

Fapta bună făcută de Loredana Neagu, tânăra de etnie romă din satul Berca care a returnat poliției un portofel cu bani găsit pe stradă, este răsplătită de Habitat for Humanity România și Realitatea TV. Cele două organizații au început o campanie de strângere de fonduri prin care să îi ofere Loredanei și familiei sale o casă decentă în care să locuiască.

Loredanei Neagu face parte dintr-o familie extrem de săracă și numeroasă, 10 adulți și patru copii mici locuiesc într-o casă dărăpănată. Construită din chirpici, casa nu a mai fost renovată de 18 ani, iar din cauza acoperișului deteriorat în casă este mereu frig și mucegai. Singurul venit stabil este adus de tatăl Loredanei, al cărui salariu este de doar 700 de lei. Pe lângă acesta, se adaugă un ajutor de la stat pe care îl primește unul dintre frați (care este surdomut) și alocațiile a doi copii, de 42 de lei fiecare.

Săptămâna trecută Loredana Neagu a găsit un portofel pe care l-a returnat poliției locale. În portofel erau în jur de 1.000 de lei și acte, iar Loredana spune că nu a avut niciodată atâția bani și că nu s-a gândit nicio clipă să păstreze portofelul. Când l-a găsit, Loredana mergea la primăria din sat pentru a cere 10 lei, cu care să cumpere lapte pentru fetița ei de opt luni. Loredana Neagu își crește singură cei doi copii, Raisa Gabriela (opt luni) și Mădălin (3 ani).

“Valorile pe care Loredana Neagu le-a arătat: cinste, corectitudine și respect sunt și cele pe care noi, la Habitat for Humanity România, le prețuim și le promovăm. Noi ajutăm oamenii ca Loredana și ne bucurăm că Realitatea TV este alături de noi în acest demers. Nevoia Loredanei de a avea o casă se pliază pe misiunea noastră de a eradica locuirea sărăcăcioasă și de a construi locuințe simple, decente și accesibile pentru grupurile vulnerabile”, a declarat Mario DeMezzo, director național Habitat for Humanity România.

Puteți dona pentru casa Loredanei în contul Habitat for Humanity România, cod fiscal: 15391896 (cont pentru donaţii în RON / EUR / USD), cod IBAN: RO25 BRDE 050S V150 1751 0500, BRD, Sucursala Oradea, suna la numărul 0900.900.462 (5 euro + TVA), valabil numai în rețeaua ROMTELECOM sau direct pe website-ul www.habitat.ro. Pentru donații în materiale de construcție puteți apela numărul de telefon 0731.039.103.

Bucuresti, 16.04.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *