free download 78 travel guides written by experts

Guvernul Privat fata in fata cu Executivul

Membrii Guvernului răspund iniţiativei Business Standard

Miercuri, 25 februarie, cotidianul de afaceri Business Standard reuneşte, în premieră, reprezentanţii Executivului şi elita mediului de afaceri românesc, în cadrul unui eveniment prilejuit de lansarea documentului Final Guvernul Privat.

Iniţiat în septembrie 2008 de Business Standard, Guvernul Privat este cel mai amplu exerciţiu de consultare a mediului de afaceri românesc cu privire la priorităţile economice ale ţării. Peste 150 de de top-manageri, consultanţi şi reprezentanţi ai societăţii civile şi-au adus contribuţia la proiect prin recomandări, soluţii şi măsuri anticriză menite să ajute România în depăşirea contextului economic actual. Temele de discuţie au vizat domenii cu probleme a căror rezolvare poate genera un progres decisiv şi ireversibil pentru ţara noastră: Infrastructură, Educaţie-Piaţa Muncii, Sănătate, Mediu-Energie, Agricultură, Decalaj rural-urban, Fiscalitate, Cercetare- Dezvoltare, Administraţie publică şi Turism.

Scopul evenimentului este acela de a înmâna reprezentanţilor Guvernului setul de propuneri gândite de liderii comunităţii de afaceri din România pe parcursul a cinci luni de interviuri, întâlniri şi dezbateri. Un prim pas pentru un dialog necesar, evenimentul invită totodată mediul politic si privat să identifice împreună priorităţile strategice pentru economia românescă în această perioadă dificilă.

Cele mai bune zece soluţii vor fi prezentate în faţa audienţei şi a invitaţilor din Guvernul României şi vor servi ca punct de plecare a dezbaterilor moderate de Adrian Mîrşanu, redactor-şef Business Standard, şi Dan Suciu, realizator The Money Channel. La masa dezbaterilor vor fi prezenţi Gheorghe Pogea, Ministrul Finaţelor Publice, Adriean Videanu, Ministrul Economiei, Florin Pogonaru, preşedinte AOAR, George Mucibabici, preşedinte Deloitte România şi Dan Schwartz, managing partner Scot & Company, reprezentant AmCham.

Documentul Final Guvernul Privat cu cele mai bune recomandări anticriză şi priorităţi pentru dezvoltarea României poate fi gasit, începând cu 25 februarie, pe www.guvernulprivat.ro.

„Faptul ca proiectul a pornit chiar în momentul în care primele semne ale crizei globale se vedeau şi în România a aratat ca viziunea Business Standard, aceea de a cumula propunerile jucătorilor din economia reală pentru a le transfera Puterii, a  fost corectă. Scopul evenimentului este de a transfera forţa mediului privat autorităţilor, un demers necesar în aceste momente delicate prin care trece întreaga societate”, spune Adrian Mîrşanu, redactor-şef Business Standard.

Evenimentul organizat de Business Standard şi M&C Strategy Development va începe la ora 10.00 şi va fi transmis în direct de postul de televiziune de business The Money Channel.

Proiectul Guvernul Privat beneficiază de susţinerea Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România, Camerei Americane de Comerţ în România şi televiziunii de business The Money Channel.

Pentru afla mai multe detalii despre proiect şi participanţi şi pentru a urmări dezbaterile televizate intră pe www.guvernulprivat.ro. Emisiunea „Guvernul Privat” se difuzează în fiecare joi, la ora 17:15, la The Money Channel.

Bucuresti, 23.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *