free download 78 travel guides written by experts

Guvernul Privat- 10 proiecte care transforma Romania

Business Standard lanseaza “Guvernul Privat”, o initiativa prin care cotidianul de afaceri isi propune sa creze un program de guvernare alternativ cu solutii pragmatice pentru 10 probleme nevralgice ale economiei si societatii romanesti.

In conditiile in care agenda politica nu a coincis intotdeuna cu nevoile reale de dezvoltare economica a Romaniei, redactia Business Standard propune spre dezbatere mediului de afaceri zece probleme structurale ale societatii si economiei romanesti. Business Standard lanseaza “Guvernul Privat”, o initiativa prin care cotidianul de afaceri isi propune sa creze un program de guvernare alternativ cu solutii pragmatice pentru 10 probleme nevralgice ale economiei si societatii romanesti.

In conditiile in care agenda politica nu a coincis intotdeuna cu nevoile reale de dezvoltare economica a Romaniei, redactia Business Standard propune spre dezbatere mediului de afaceri zece probleme structurale ale societatii si economiei romanesti. Obiectivul proiectului consta in conturarea unor solutii concrete, venite din partea comunitatii de business. Totodata, cotidianul de afaceri urmareste readucerea in atentia autoritatilor si opiniei publice a problemelor majore cu care se confrunta Romania in prezent.

Proiectul a pornit de la convingerea ca "profitul”, “eficienta”, “orientarea catre rezultate” sunt termeni ce pot fi imprumutati din business in administratia publica. In plus, oamenii din mediul din afaceri detin expertiza in domenii prioritare pentru economia romaneasca.

Proiectul "Guvernul Privat" este structurat pe urmatoarele teme de discutie: infrastructura, educatie-piata muncii, sanatate, turism, fiscalitate, administratie publica, mediu-energie, agricultura, decalajul rural-urban si cercetare-dezvoltare. Acestea vor face obiectul dezbaterilor in grupuri de lucru specializate, alcatuite din oameni de afaceri, top manageri, consultanti si experti din societatea civila.

"Societatea noastra a intrat acum 18 ani in era capitalista, de la care romanii asteapta un nivel de trai comparabil cu orice stat european civilizat. Din acest punct de vedere, putem constata ca, in ciuda unor progrese, Romania inregistreaza in cateva puncte vitale un stadiu de inapoiere – cu abia 200 km de autostrada, cu spitale ele insele periculoase prin conditiile insalubre in care se afla, cu hoteluri si statiuni aproape disparute din circuitele turistice si cu servicii proaste la preturi mari, cu o scoala care formeaza oameni nepregatiti pentru economia reala, cu sate in care a ramas prizoniera varsta a treia si inca se mai face agricultura cu plugul. Guvernele se schimba la fiecare patru ani si odata cu ele si strategiile, iar decalajele se maresc. Proiectul Business Standard se vrea o platforma pentru mediul privat din Romania, oameni de afaceri, bancheri, consultanţi, experti, care sa vina cu solutii fezabile si concrete la problemele ridicate si sa puna pe masa viitorului guvern un program de dezvoltare, de schimbare a Romaniei", declara Adrian Mirsanu, redactor sef Business Standard.

“Guvernul privat” se va desfasura pe o perioada de 2 luni, din programul campaniei nelipsind interviurile directe cu reprezentantii mediului de afaceri romanesc, organizarea de dezbateri televizate pentru fiecare dintre probleme sau identificarea consensuala a solutiilor si a unui plan real de implementare a acestora. Concluziile dezbaterilor gazduite de Business Standard si The Money Channel vor fi cumulate intr-un document care va fi pus pe masa viitorului executiv.

Pentru mai multe detalii despre proiect si pentru a participa la dezbateri intra pe www.guvernulprivat.ro

Bucuresti, 06.10.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *