free download 78 travel guides written by experts

Guerilla Verde si Adventure CAMPS premiaza un prichindel eco

Guerilla Verde, caravana educativa de filme cu mesaj eco, ajunsa la cea de a cincea editie, continua sa faca surprize celor mici. Intre 1 si 25 martie 2011 proiectul a strabatut orasele Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca si Constanta si a strans peste 2 000 de elevi si studenti la vizionarile de film si discutiile eco. La inceputul lunii aprilie, caravana l-a premiat pe cel mai norocos prichindel eco participant la proiectii. Alina Madalina, eleva in clasa a V-a in Cluj-Napoca, a castigat prin tragere la sorti o tabara organizata de Adventure CAMPS.

Editia din aceasta primavara a caravanei Guerilla Verde s-a desfasurat intre 1 si 25 martie in orasele Bucuresti, Timisoara, Cluj si Constanta si a avut peste 2000 de spectatori cu varste cuprinse intre 3 si 25 de ani. Participantii au vizionat filme cu tema eco, adaptate varstei lor, si au putut lua parte la dezbateri cu reprezentanti ai ONG-urilor de mediu, invitati la aceste proiectii eveniment. Caravana Guerilla Verde s-a derulat in gradinite, scoli, licee si universitati, sub egida Ministerului Mediului si Padurilor si a Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Una dintre atractiile acestei editii pentru elevii de gimnaziu si liceu a fost organizarea unei tombole, al carei premiu a constat intr-o tabara oferita de Adventure CAMPS. Pentru a participa, elevii au completat un chestionar pe teme eco. La finalul caravanei, tragerea la sorti a desemnat-o castigatoare pe Alina Madalina, eleva in clasa a V-a in Cluj-Napoca.

Aceasta va beneficia de un pachet gratuit in cadrul uneia dintre taberele organizate de Adventure CAMPS in anul 2011, la alegere. Pachetul oferit ca premiu include transportul sub supravegherea unui insotitor autorizat, cazarea, toate mesele si participarea la intreg programul taberei timp de 6 zile. Printre activitatile din care va putea alege micuta castigatoare se numara: drumetie, orientare cu busola, vizita pesteri, mountain-biking, tir cu arcul, escalada, tiroliana, cautare de “comori”, jocuri si concursuri in natura/cabana, serate de interior: carnaval, muzicale, facepainting, cinema.

Mai multe detalii despre ofertele Adventure CAMPS pot fi gasite la adresa //www.adventurecamps.ro/.

Aceasta nu este singura modalitate prin care Adventure CAMPS sustin eforturile eco ale organizatorilor Guerilla Verde. Acestia au pus la dispozitia organizatorilor Guerilla Verde o serie de materiale informative cu tema eco, pentru a fi distribuite in cadrul Bibliotecii Verzi – proiect ce isi propune sa doteze fiecare scoala din unitatile de invatamant vizitate de caravana cu materiale despre protejarea mediului.

Mai mult, in luna aprilie, un alt elev norocos va putea castiga o tabara gratuita Adventure CAMPS, la alegere, in cadrul concursului foto-video pe teme de mediu EcoPaparazzi. Pentru a castiga, elevii sunt asteptati sa se inscrie in concurs trimitand fotografii sau filmulete realizate de ei pe adresa contact@ecopaparazzi.ro. Materialele trebuie sa surprinda felul in care comunitatile locale protejeaza sau pun in pericol natura. Exemple de astfel de materiale pot fi: persoane care arunca gunoi sau deseuri in locuri nepermise sau, din contra, care fac activitati de curatare, ecologizare sau plantare. Inscrierile se pot face pana pe 30 aprilie iar castigatorii vor fi desemnati pe data de 2 mai. Regulamentul complet al concursului este disponibil la adresa //www.ecopaparazzi.ro/index.php?page=regulament.

Caravana Guerilla Verde este un proiect sustinut de Ministerul Mediului si Padurilor, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, UPC Romania, Danone Romania, Asociatia Environ, Tetra Pak, primariile din orasele aflate pe traseu (Timisoara, Cluj-Napoca, Constanta), Universitatea Bucuresti – Facultatea de Geografie si Facultatea de Litere, Asociatia Studentilor Geografi, Scoala nr.75 «Leonardo da Vinci», Colegiul National ‘«Matei Basarab» Bucuresti, Gradinita Elite, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului, Colegiul National Banatean Timisoara, Universitatea de Medicina si Farmacie «Iuliu Hatieganu» Cluj-Napoca, Liceul Waldorf Cluj-Napoca, Liceul Teoretic «Ovidius» Constanta, Academia Navala «Mircea cel Batran» Constanta, ECDL, Eurolines, Adventure CAMPS, High Sports, Hotel Voila Constanta, Pensiunea Mellis Cluj-Napoca.

Partenerii ONG care s-au alaturat sunt: Reper 21, Verde pentru Biciclete, Young Innitiative, Eco Club Timisoara, Apis Tomitana, ARET, TVR Timisoara Se poarta Verdele, Asociatia Tinerilor pentru Excelenta, Fundatia Verde 2000, Voluntari Garda de Mediu Constanta, Generatia Verde, Asociatia CharityGift.

Transportatorul caravanei este Fiat, brandul cu cele mai mici emisii de CO2 din Europa.

Partenerii media ai proiectului sunt: Radio ZU, TVR, TVR Timisoara, RFI, Adevarul, Discovery Channel, Revista Ecologic, Revista Terra Magazin, Revista Stiinta si Tehnica, newstimisoara.ro, banatsport.ro, Constanta TV, Radio Constanta, Radio Sky, studentie.ro, calificativ.ro, bucuresteni.ro, tion.ro, clon.ro, constanteanul.com, roportsl.ro, Societal, CSR Romania, PR Romania.

Bucuresti, 12.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *