free download 78 travel guides written by experts

Grupul Sistemis, la Festivalul ONG-urilor iesene pentru tineri

În perioada 6-7 decembrie, Grupul SistemIs a participat la Festivalul Ong-urilor ieşene pentru tineri (FOI). Evenimentul s-a desfăşurat în Palas Mall şi a avut ca scop cunoaşterea Ong-urilor locale de către ieşeni, prin susţinerea de prezentări şi workshop-uri.

FOI este un eveniment creat în rețeaua LINK, în cadrul proiectului 10 Media Events in 300 Days. Aceste inițiative sunt coordonate de Synergy România, prin programul Tineret în Acțiune.

În cadrul evenimentului, Grupul SistemIs a susţinut workshop-ul „Hrănitori pentru păsări”. Odată cu venirea sezonului rece, grădina suferă nu doar din pricina pierderii vegetaţiei, ci şi ca urmare a faptului că micile zburătoare care o animau şi o umpleau de sunete în timpul verii sunt acum ori plecate, ori dispărute, ori zgribulite şi înfometate. Îngrijirea păsărilor, chiar dacă sunt “sălbatice”, ar trebui să facă parte din preocupările oricui. În acest sens, am propus o modalitate de a atrage păsările, de a le aduce aproape de noi pentru a ne bucura mai mult de frumuseţea lor şi, totodată, să ajutăm aceste vieţuitoare care nu dăunează cu nimic omului, ci dimpotrivă, participă la micşorarea efectivelor de dăunători forestieri şi agricoli: hrănitorile, cu ajutorul cărora putem oferi hrană păsărilor, fiind şi un adevărat prilej de încântare pentru cei ce vor să observe mai bine păsările şi comportamentul lor la locul de hrănire (privindu-le de la geam, de exemplu). Mulţi din cei ce observă păsările la hrănitori întocmesc liste cu toate speciile care au vizitat hrănitoarea în decursul iernii.

Tot în cadrul festivalului, au fost prezentate proiectele pe care le avem în acest moment în derulare: European Ground Squirrel Population in Eastern Romania şi Monitoring Important Bird Area in Moldova to improve Conservation Management, ambele finanţate prin programul Conservation Leadership Programme.

Grupul Sistemis a luat fiinţă în anul 2011 de către tineri cercetători, cadre didactice universitare, absolvenţi şi studenţi din domeniile biologie şi geografie din dorinţa de a aduce un sprijin mediului înconjurător şi societăţii în care trăim. Asociaţia îşi propune studierea şi protecţia mediului înconjurător, promovarea eficienţei energetice şi a dezvoltării durabile, sprijinirea dezvoltării şi valorificării durabile a resurselor turistice naturale şi umane, educarea diferitelor categorii de public privind temele menţionate, precum şi promovarea ecoturismului.

Mai multe detalii despre Grupul Sistemis, găsiţi pe link-iasi.ro şi pe pagina noastră de facebook.

Bucuresti, 09.12.2013
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *