Shadow

Grupul RTB House crește din nou – WhitePress® și Senuto își unesc forțele

Grupul RTB House se extinde. WhitePress®, un startup polonez care a fost achiziționat de către companie în 2021, anunță dezvoltarea grupului prin preluarea Senuto, o companie specializată în SEO, Big Data, analytics și marketing.

Fondată în urmă cu aproape un deceniu, WhitePress® a devenit principala platformă de content marketing în Europa. În septembrie 2022, a sărbătorit debutul pe una dintre cele mai mari piețe globale – Brazilia. WhitePress® Group anunță acum achiziția Senuto, un lider tehnologic între platformele orientate pe SEO. Acest demers va permite ambelor companii consolidarea și dezvoltarea pe noi piețe internaționale.
În urma achiziției, Senuto își menține independența și autonomia echipei. CEO-ul Damian Sałkowski va rămâne boardul administrativ și va sprijini dezvoltarea platformei WhitePress®, în timp ce fondatorul WhitePress® Paweł Strykowski va fi implicat în dezvoltarea Senuto.

WhitePress® și Senuto RTB House

„Această tranzacție nu este doar o investiție importantă de business, ci o mare oportunitate pentru WhitePress® să devină ceva mai mult decât un marketplace, datorită tehnologiei adecvate, inteligenței artificiale, cunoștințelor despre industria SEO și expertiza specialiștilor Senuto. Achiziția aduce în același loc instrumente care se completează excelent – aceeași piață, grup țintă și servicii. Prin urmare, această sinergie și posibilitatea de vânzare încrucișată vor crește valoarea ambelor companii radical. Estimăm o creștere cu 10% a veniturilor și cu până la 80% în ceea ce privește portofoliul de clienți. Dezvoltarea businessului cu Senuto ne va permite să ne consolidăm poziția de lider în domeniul automatizării content marketingului și a activităților SEO atât în Polonia, cât și în străinătate. Schimbul de know-how reciproc va ajuta cu siguranță, întrucât ambele companii acționează dinamic în afara țării”, a declarat Paweł Strykowski, CEO WhitePress®.

„Unul dintre cele mai mari obiective ale Senuto este de a construi o platformă internațională puternică pentru a sprijini strategiile de SEO. Odată cu unirea forțelor cu WhitePress®, o companie care înțelege perfect scalarea internațională și este deja prezentă cu platforma sa în 27 de țări din întreaga lume, vom accelera semnificativ realizarea acestui obiectiv. Credem că tehnologia noastră este capabilă să îmbunătățească serviciile WhitePress®, în timp ce partenerul nostru va completa oferta existentă a Senuto. Înțelegerea și integritatea serviciilor din industria de marketing sunt deosebit de importante astăzi, deoarece specialiștii caută în permanență instrumente noi și îmbunătățite care pot fi integrate. Consider că această decizie va contribui la crearea unei oferte competitive pe piața internațională”, a declarat Damian Sałkowski, CEO Senuto.

WhitePress® și Senuto vor oferi tehnologii care va economisi timp și bani

Planurile pentru viitorul apropiat includ o integrare puternică a ambelor companii în ceea ce privește instrumentele, accesul la analytics și procesul de monetizare a platformelor. Senuto va sprijini WhitePress® în implementarea tehnologiilor avansate bazate pe Big Data și inteligență artificială. Cu un accent puternic pe integrarea ambelor servicii, scopul companiilor este de a oferi o soluție care să permită utilizarea mult mai eficientă a bugetelor și planificarea mai ușoară a activităților SEO. Această soluție trebuie să fie accesibilă și să permită utilizatorilor să reducă numărul de instrumente implicate în procesul SEO. În 2023, serviciile Senuto vor fi introduse pe mai multe piețe europene.

Lideri pe piața MarTech din Polonia

WhitePress® este un marketplace care sprijină crearea și distribuirea de articole online. Platforma este deosebit de scalabilă la nivel internațional. Activează în 25 de țări europene, la care se adaugă Turcia și Brazilia, și oferă acces la peste 50.000 de publisheri. WhitePress® aparține RTB House, o companie globală care oferă soluții inovatoare de marketing pentru cele mai mari mărci din lume și are 140 de angajați.

Senuto este o companie de tehnologie și o platformă SaaS fondată în Polonia în 2016. Are expertiză în analiza rezultatelor poziționării în motoare de căutare, sprijină companii cu strategii SEO și oferă modulul Content Suite, care automatizează crearea de conținut în conformitate cu cerințele Google. Platforma este utilizată de 14.000 de utilizatori zilnic și este în continuă creștere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *