Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Grupul MOL și InoBat semnează un protocol de colaborare pentru a dezvolta proiecte de tehnologie pe bază de hidrogen

• InoBat și Grupul MOL au semnat un Protocol de Colaborare privind dezvoltarea proiectelor de tehnologie pe bază de hidrogen în ECE
• Conform strategiei 2030 a Grupului MOL, compania susține proiectele inovatoare care vizează schimbări în domeniul transportului şi mobilităţii în ECE.
• InoBat dezvoltă un centru de excelenţă pentru baterii paneuropean, urmând să creeze linii de producţie de baterii cu aplicaţii în electro-mobilitate şi combustibili alternativi.

InoBat (susţinută de Grupul IPM, Grupul A.EN. şi Grupul MSM) şi Grupul MOL au anunţat semnarea Protocolului de Colaborare privind dezvoltarea proiectelor de tehnologie pe bază de hidrogen în Europa Centrală şi de Est.

InoBat, un accelerator care conectează principalele grupuri industriale din regiunea Europei Centrale cu tehnologiile de vârf din întreaga lume, dezvoltă un centru de excelenţă pentru baterii paneuropean, cu sediul în Slovacia, urmând să creeze linii de producţie de baterii cu aplicaţii în electro-mobilitate (vehicule electrice, vehicule hibride), stocarea energiei (sisteme de stocare pentru consumatori şi companii) şi combustibili alternativi (hidrogen). Grupul MOL este principala companie integrată de petrol şi gaze din Europa Centrală şi de Est şi un important jucător pe piaţa mondială de energie, cu operaţiuni în peste 30 de ţări. Activităţile de explorare şi producţie ale companiei au în spate o experienţă de 80 de ani în domeniul hidrocarburilor. Parteneriatul dintre Grupul MOL şi InoBat vizează cooperarea în vederea dezvoltării unei game variate de proiecte de tehnologie pe bază de hidrogen în regiunea ECE, constând în special în obţinerea şi furnizarea hidrogenului, dezvoltarea şi testarea combustibilului lichid bogat în hidrogen, distribuţia şi vânzarea acestui tip de combustibil şi posibil realizarea unei fabrici de producţie care să cuprindă o unitate de reciclare a combustibilului.

Dl. Marian Bocek, co-fondator şi director executiv al InoBat, a declarat cu privire la cooperarea vizată: „Semnarea protocolului de colaborare cu Grupul MOL este un mare pas înainte pentru InoBat. Suntem convinşi că expertiza solidă deţinută de MOL în acest domeniu ne va ajuta să accelerăm progresul tehnologiilor pe bază de combustibil hidrogen din ecosistemul european prin formarea şi crearea unui lanţ valoric european integrat de combustibili alternativi şi e-mobilitate. Împreună cu MOL, InoBat are speranţa că va reuşi să modeleze noi pieţe şi să le revoluţioneze pe cele existente nu doar în Europa, ci în întreaga lume.”

Oszkar Vilagi - MOL Group si Marian Bocek - InoBat
Oszkar Vilagi – MOL Group si Marian Bocek – InoBat

Dl. Oszkár Világi, Chief Innovation Officer în cadrul Grupului MOL, a declarat: „Conform strategiei 2030 a Grupului MOL, ne propunem să sprijinim în ECE proiecte inovatoare care vizează schimbările revoluţionare preconizate în domeniul transportului şi mobilităţii. Cu aproape 2.000 de staţii de servicii în regiune, vrem să oferim clienţilor noştri atât combustibili tradiţionali, cât şi alternativi. Această cooperare cu InoBat ne va permite să ne extindem oferta şi să atingem un nou reper în tranziţia noastră transformaţională de la un retailer tradiţional la un furnizor de servicii pentru clienţi.”

DESPRE INOBAT

InoBat este un accelerator regional înfiinţat în 2018 al cărui obiectiv pe termen lung este deservirea pieţei europene cu noi soluţii energetice. Bazându-se pe sectoarele auto, petrochimic şi energetic solide din Europa Centrală şi de Est (ECE), Inobat va găzdui platforme de cercetare şi dezvoltare şi de testare, precum şi viitoare linii de producţie pentru tehnologii create de asociaţii în participaţiune europene sau de entităţi internaţionale care doresc să îşi extindă amprenta globală, chiar în inima continentului european. InoBat îşi propune să creeze asociaţii în participaţiune conectând cele mai importante tehnologii din lume cu acces la piaţă prin intermediul parteneriatelor cu importante grupuri industriale din regiunea ECE. Inobat se va axa pe trei verticale din domeniu – electro-mobilitate, stocarea energiei şi hidrogen. Pentru informaţii suplimentare, accesaţi www.inobat.eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *