free download 78 travel guides written by experts

Grupul MOL avanseaza 40 de pozitii in clasamentul Platts al celor mai performante companii din lume

in domeniul energiei

Grupul MOL a avansat semnificativ în clasamentul global al celor mai importante companii din domeniul energiei realizat de Platts, unul dintre cei mai prestigioși furnizori de informații specializate din domeniu. Platts a publicat “Top 250 Global Energy Company Rankings” pe 23 octombrie, clasamentul fiind realizat pe baza performanțelor companiilor.

Grupul MOL a avansat 40 de poziții comparativ cu anul trecut, situându-se pe locul 93 în funcție de performanța generală. În regiunea Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA), în care are principalele operațiuni, MOL ocupă poziția 15 în rândul companiilor integrate de petrol și gaze și poziția 33 în clasamentul general.

Platts evaluează, începând cu anul 2002, performanța financiară a companiilor din domeniul energetic la nivel global, regional și pentru fiecare domeniu de activitate. Topul celor mai performante 250 de companii a devenit o clasificare profesională de referință a economiei mondiale și a rolului financiar al companiilor. Clasamentul este realizat în baza a patru criterii majore – valoarea activelor, veniturile, profitul şi rentabilitatea capitalului investit. Toate companiile incluse sunt listate pe piața de capital și dețin active de peste 4 miliarde USD. Datele financiare sunt furnizate de către S&P Capital IQ.

Platts face parte din Grupul McGraw-Hill. Platts furnizează informații din domeniul energiei și metalelor precum și cotații de referință pe piețele de energie. Topul Platts 250 este o recunoaștere a performanței financiare a companiilor din anul anterior apariției. Includerea unei companii în Topul Platts 250 reprezintă o considerație prestigioasă și onorantă în sectorul energiei. Topul Platts al celor mai performante companii din domeniul energiei prezintă, de asemenea, companiile energetice cu cel mai rapid ritm de creștere din lume, în funcție de rata agregată de creștere pe o perioadă de trei ani.

Budapesta / Bucuresti, 24.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *