free download 78 travel guides written by experts

Grupul MOL a fost inclus în Dow Jones Sustainability Index

• Grupul MOL este una dintre cele mai performante companii din Dow Jones World Sustainability Index
• Doar 10 companii integrate de petrol și gaze au fost incluse în indice
• MOL este singura companie selectată din regiunea Europei Centrale și de Est

BUDAPESTA, 13 Septembrie 2016 – Grupul MOL a fost din nou inclus in the Dow Jones Sustainability World Index (DJSWI). Compania se situează astfel, după punctajul în materie de sustenabilitate, între cele mai performante companii integrate de petrol și gaze (în segmentul de 15% de la vârful clasamentului). Grupul MOL este singura companie din Europa Centrală și de Est inclusă în raport.

Raportul de evaluare a fost elaborat de către RobecoSAM, companie specializată în analiza companiilor conforme cu principiile de sustenabilitate. RobecoSAM a invitat să participe cele mai mari 68 de companii de petrol și gaze listate la bursă și a inclus în raportul final doar 10 dintre acestea. Astfel, MOL se situează între cele mai performante companii internaționale din domeniu, pe baza analizei conform criteriilor de sustenabilitate. Compania a mai fost inclusă în raport în 2010 și în 2011 și face parte din nou din compoziția indicelui, după cinci ani.

În indicele DJSWI sunt incluse doar companiile care excelează în comparație cu celelalte firme din domeniul lor de activitate în funcție de o serie de indicatori de sustenabilitate. Printrea aceștia se numără factori de evaluare a performanței de mediu, a performanței sociale dar și a sustenabilității economice.

“Obiectivul nostru este să integrăm pe deplin sustenabilitatea în activitatea noastră operaţională de fiecare zi. Continuăm să prețuim în cea mai mare măsură siguranța angajaților noștri, comunitățile și mediul înconjurător. Includerea în Indicele Global DJSI va stimula angajamentul nostru de îmbunătățire continuă, întrucât reprezintă o recunoaștere importantă a eforturilor personale a tuturor membrilor echipei MOL, care lucrează pentru îmbunătățirea proceselor și performanței noastre atât la birou cât și în centrele de operațiuni industriale”, a declarat József Molnár, Group CEO, MOL.

La această realizare au contribuit sistemul temeinic de management supervizat de Consiliul Director, lansarea Planului de Dezvoltare Sustenabilă 2020, care a declanșat o serie de acțiuni considerate esențiale managementului de succes al provocărilor pe termen lung economice, sociale și de mediu, precum și cultura noastră solidă de raportare integrată.

Având în vedere angajamentul nostru de durată privind dezvoltarea sustenabilă, suntem cu atât mai bucuroși de această recunoaștere, care ne confirmă poziția de leader între companiile din industrie în privința dezvoltării sustenabile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *