free download 78 travel guides written by experts

Grupul LaborMed Pharma semneaza contractul de achizitionare a portofoliului de produse Ozone

LaborMed Pharma Group, una dintre principalele companii de produse farmaceutice generice din România, a semnat astăzi contractul de achiziţionare de la acţionarii Ozone Laboratories a întregului portofoliu de produse al Ozone Laboratories, precum şi a brandului Ozone.

Prin această tranzacţie, LaborMed Pharma Group a achiziţionat un portofoliu de peste 400 de branduri de produse farmaceutice generice OTC şi RX, vândute actualmente în România, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Cehia şi Slovacia. Portofoliul achiziţionat include branduri binecunoscute precum Algozone, Trachisept, Ceclozone, Extremvit şi Entran. În 2008 portofoliul de produse a generat o cifră de afaceri de 44 milioane de Euro.

De asemenea, LaborMed a achiziţionat brandul Ozone şi toate drepturile de proprietate intelectuală asociate, precum şi lanţurile de distribuţie deţinute şi administrate în prezent de Ozone Laboratories. LaborMed Pharma Group nu a cumpărat niciuna dintre companiile Ozone Laboratories, întrucât această tranzacție constă în achiziționarea licenţelor de produse şi a autorizaţiilor de piaţă.

„Suntem foarte satisfăcuți de încheierea acestei tranzacții, care constituie un important și major pas înainte pentru LaborMed, aducându-ne mai aproape de obiectivul nostru de a ne extinde regional și de a ne poziționa ca jucător cheie în Europa Centrală și de Est.” – Stephen Stead, Director General și Președinte al Consiliului de Administrație al LaborMed Pharma Group.

Achiziționarea portofoliului de produse Ozone aduce activității Grupului LaborMed Pharma o componentă OTC puternică, suplimentând brandurile existente de produse farmaceutice generice și permițând diversificarea către mai multe arii terapeutice. În plus, va aduce o prezență regională pe piețele din Europa Centrală și de Est, permițând LaborMed Pharma Group să vândă portofoliul extins de noi produse în întreaga regiune.

LaborMed Pharma Group va prelua imediat distribuția de produse Ozone în România și va încheia contracte de distribuție pentru portofoliu în țările Europei Centrale și de Est.

Ca urmare a acestei achiziții, LaborMed Pharma Group intenționează să recruteze 75 de noi angajați pentru administrarea portofoliului extins. Se estimează că perioada de tranziție va fi încheiată complet până la sfârșitul acestui an.

Acționarul majoritar al LaborMed Pharma Group este Advent International, unul dintre liderii mondiali ai firmelor de private equity. Emma Popa-Radu, Managing Director al biroului din București al Advent International, declară: „Advent este încântat să furnizeze finanțare equity pentru creșterea viitoare a LaborMed prin această achiziție.”

Pe parcursul negocierilor, LaborMed Pharma Group și Advent International au fost asistate de firma de avocatură Badea Clifford Chance, iar Ozone Laboratories de către firma de avocatură CMS Cameron McKenna și banca Rothschilds.

Bucuresti, 24.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *