Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Grupul Halewood Wines România a redus cu 50% timpul de prelucrare și organizare a datelor în urma utilizării soluției CPM de la Senior Software

Halewood România, cel mai mare exportator de vinuri românești în Marea Britanie, a implementat recent soluția CPM de la Senior Software pentru optimizarea proceselor decizionale prin planificarea și controlul performanței companiei. 

Cu ajutorul sistemului CPM, grupul Halewood Wines România a redus timpul de prelucrare a datelor cu 50%, iar directorul financiar al companiei consideră că a evitat pierderi de zeci de mii de euro în urma utilizării soluției. 

Cu o experiență de peste 19 ani și o cifră de afaceri de aproape 20 milioane RON în 2015, Grupul Halewood România deține peste 350 ha în cele mai importante regiuni viticole ale României și este formată din patru divizii specializate în: gestionarea culturilor de viţă de vie, producţia şi comercializarea de vinuri pe piaţa internă şi export. Totodată, compania este unul dintre cei mai mari importatori de vinuri din țară, distribuind cele mai renumite branduri de vin din toate colțurile lumii.


Schimbările și provocările constante din piața vinurilor impun un control financiar extrem de riguros și nevoia de a monitoriza permanent indicatorii de performanță ai business-ului Halewood România. În lipsa unei soluții care să integreze rapid bazele de date interne, echipa Halewood petrecea foarte mult timp cu prelucrarea manuală a rapoartelor financiare. Astfel, managerii companiei au decis să caute o soluție care să le poată oferi acces în timp real la informații și care să îi sprijine în luarea deciziilor importante.

„Sistemul CPM ne-a ajutat să economisim aproximativ 50% din timpul zilnic cu organizarea și prelucrarea datelor, în timp ce rapoartele oferite de soluție ne-au ajutat să evităm pierderi de zeci de mii de euro. Totodată, ne ajută în procesul de creștere a business-ului prin vizibilitatea pe care o avem asupra activităților care merg bine sau mai puțin bine în cadrul Grupului Halewood” a declarat domnul Ionuț Podariu, Director Financiar Halewood Wines România.


De asemenea, cu ajutorul soluției CPM de la Senior Software, Grupul Halewood România a obținut o viziune de ansamblu asupra întregului business și a simplificat fluxurile de lucru prin organizarea datelor din diferite departamente. În același timp, compania a îmbunătățit controlul veniturilor și costurilor prin sistemele de raportare și planificare complexe și, eliminând munca manuală de prelucrare, echipa are acum mai mult timp să analizeze datele și să se concentreze pe îmbunătățirea indicatorilor.

„Vă pot spune că diferența dintre modul vechi de lucru – cu Excel – și sistemul CPM este uriașă. Nu credeam că poate exista o soluție care să îmi simplifice munca atât de mult. Uitându-mă în urmă, nu îmi vine să cred cât timp pierdeam înainte să utilizăm soluția CPM de la Senior Software și cât de multe aș fi putut să realizez dacă nu eram blocat în prelucrări de date” a adăugat domnul Podariu.

Despre soluția CPM

Soluția CPM (Corporate Performance Management) de la Senior Software optimizează procesele decizionale ale companiei prin planificarea și controlul performanței afacerii – de la bugetare, planificare și previzionare, până la analiza profitabilității, a indicatorilor cheie ai afacerii sau consolidarea financiară.

Clasicele fișiere Excel sunt înlocuite cu un mediu de planificare multidimensional, astfel că procesele de bugetare, planificare și prognoză devin mult mai fiabile din punct de vedere al rezultatelor și mult mai puțin costisitoare în ceea ce privește timpul și resursele. Nefiind necesare cunoștințe de programare, utilizatorii pot să creeze și să întrețină aplicații în mod autonom, iar interfața extrem de intuitivă a aplicației minimizează timpul de training și maximizează productivitatea individuală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *