free download 78 travel guides written by experts

Grupul GEFCO isi continua extinderea in regiunea Europa Centrala, Balcani si Orientul Mijlociu

si il numeste pe Pierre-Jean Lorrain la conducerea acestei zone

Zona Europa Centrală, Balcani şi Orientul Mijlociu face parte din pieţele prioritare în cadrul cărora Grupul GEFCO acţionează pentru a-şi consolida prezenţa.

Pierre-Jean Lorrain, fost Director General al GEFCO Italia, preia conducerea zonei Europa Centrală, Balcani şi Orientul Mijlociu pentru Grupul GEFCO.

„Această zonă dinamică, formată din ţări în plină transformare economică, are un potenţial de dezvoltare considerabil şi GEFCO îşi adaptează organizarea pentru a valorifica aceste oportunităţi de creştere. S unt mândru să particip la implementarea planurilor ambiţioase ale Grupului în această regiune strategică, în special încurajarea unei colaborări strânse între operaţiuni şi vânzări“, declară Pierre-Jean Lorrain.

Amplasare strategică pentru fluxurile logistice

Situată la intersecţia dintre Europa de Vest, ţările baltice şi Rusia, această zonă oferă perspective reale de creştere datorită producţiei în plină ascensiune, nu doar în sectorul auto, care reprezintă punctul forte al expertizei GEFCO, ci şi în sectoarele aeronauticei, al energiei, al bunurilor de consum sau al industriei.

GEFCO a reuşit să valorifice dinamica regiunii prin deschiderea recentă a filialelor sale în Bulgaria (2011), în Emiratele Arabe Unite (2013) şi în Croaţia (2013), care se adaugă filialelor existente deja în zonă: Germania, Austria, Ungaria, Polonia, Republica Cehă, România, Slovacia, Slovenia şi Turcia.

Filiala nou creată din Croaţia permite consolidarea şi fluidizarea fluxurilor cu multe ţări învecinate: Italia, Slovenia, Ungaria, Serbia, Bosnia-Herţegovina şi Muntenegru. În Emiratele Arabe Unite, inaugurarea unei filiale în Dubai oferă GEFCO posibilitatea accelerării schimburilor comerciale între Orientul Mijlociu, Africa şi Asia. Această reţea strânsă de teritorii, asociată cu o cooperare constantă între diferitele filiale, facilitează fluxurile logistice pe întregul continent european, şi permite GEFCO să exploateze la maxim potenţialul logistic ridicat al regiunii.

Expertiză unică, în serviciul lumii industriale

Lider european în logistica auto şi un nume de referinţă în sectorul logisticii industriale, GEFCO a dezvoltat o gamă de soluţii pentru a acoperi întregul lanţ de aprovizionare. Specializat în logistică integrată, Grupul asigură transport rutier,aerian şi maritim de mărfuri, servicii de logistică şi gestionarea ambalajelor reutilizabile, inginerie vamală şi reprezentare fiscală în numele clienţilor săi. Această expertiză se aplică în numeroase domenii şi, în această zonă, GEFCO dispune de un context favorabil pentru a deveni liderul logisticii industriale diversificate.

Industria, distribuţia în masă şi energia se numără printre sectoarele de creştere pe care Grupul intenţionează să le exploateze în regiune, adaptându-se permanent la evoluţia pieţei. « Obiectivul nostru este să răspundem cât mai mult posibil cererii locale. Pe lângă consolidarea poziţiei noastre dominante pe piaţa logisticii auto, încercăm să obţinem o creştere şi mai importantă în celelalte sectoare“, subliniază Pierre-Jean Lorrain.

Mărci de renume mondial precum Electrolux şi Schneider Electrics se numără printre principalii clienţi din zonă, alături de Ford, General Motors sau Volkswagen Audi.

Platformă privilegiată de schimburi comerciale

Una dintre priorităţile strategiei GEFCO este consolidarea activităţilor în cadrul zonei, însă şi cu numeroasele ţări învecinate, care sunt principalii săi parteneri economici.

Fluxurile către şi dinspre Rusia, precum şi schimburile comerciale cu ţările din Comunitatea Statelor Independente (CSI) trebuie accelerate, de asemenea, beneficiind de oportunităţile considerabile oferite de alăturarea GEFCO la Grupul RZD. Cooperarea cu ţările din vestul Europei, precum Franţa şi Italia, este de asemenea esenţială. GEFCO acţionează astfel ca facilitator al fluxurilor între aceste două zone de schimburi comerciale, datorită reţelei sale integrate unice.

Pentru a-şi asigura dezvoltarea în zonă, GEFCO doreşte, de asemenea, să recruteze candidaţi în toate domeniile (management, operaţiuni şi funcţii de sprijin).

Pierre-Jean Lorrain, în vârstă de 52 de ani, are o vastă experienţă pe piaţa internaţională a transportului şi logisticii, dobândită în cei douăzeci şi patru de ani petrecuţi în cadrul Grupului GEFCO.

Licenţiat în Informatică la Universitatea din Nancy, acesta şi-a început cariera în cadrul UNILOG, ca Manager de Proiect IT. Se alătură Grupului GEFCO în 1989 ca Manager de Proiect IT, apoi ocupă diverse funcţii pentru activitatea FVL (Logistica Vehiculelor Finite) înainte de a deveni Director FVL în 2001 în cadrul filialei GEFCO din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Între 2006 şi 2010, el conduce divizia de distribuţie a vehiculelor finite la sediul GEFCO din Courbevoie, înainte de a prelua conducerea GEFCO Italia până în 2013.

Courbevoie / Bucuresti, 05.02.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *