free download 78 travel guides written by experts

Grupul GEFCO: EMMA ofera o ruta prin intermediul Puntii Euroasiatice

GEFCO, grupul internațional de logistică, și SRR, principala companie de căi ferate din Letonia, aflată în ascensiune rapidă, au semnat, în data de 22 martie 2011, un contract de tip Joint Venture pentru a integra un joint-venture franco-leton "EMMA" (Eurasian MultiModal Alliance – Alianța Multimodală Eurasiatică). Noua companie, înregistrată pe 29 martie 2011, oferă servicii multimodale între Letonia şi Asia Centrală.

"EMMA": o nouă ofertă multimodală între Letonia şi Asia Centrală

GEFCO are o acoperire extinsă în Europa şi America de Sud şi continua dezvoltarea spre est pentru a oferi servicii producătorilor industriali. Având deja o prezență în Letonia, GEFCO este în curs de deschidere a unei filiale în Kazahstan (Almaty), unde comerţul cu Europa este în creştere rapidă. SRR este deja lider de piață în ce privește fluxurile multimodale din Kazahstan către Letonia.

William le Clere, Managing Director al GEFCO Baltic: "Alăturându-și eforturile, cele două companii vor fi în măsură să ofere clienților soluţii multimodale regulate, eficiente şi competitive".

Crearea unui joint-venture

JSC SRR este una din cele mai importante companii de căi ferate din Letonia, ai cărei principali clienți sunt industria minieră şi industria de producţie, precum şi marile întreprinderi orientate spre export.

SRR a fost cu adevărat interesată de propunerea primită de la GEFCO de a stabili o structură comună, deoarece activităţile companiei SRR sunt concentrate în principal pe livrările la export de produse brute din Asia, cu scopul containerizării minereului livrat, iar activităţile companiei GEFCO în Letonia sunt orientate mai mult pe importuri de produse finite.

Un parteneriat reciproc avantajos pentru ambele companii, după cum explică Evgueni Slobine, preşedinte al Consiliului SRR: "Această consolidare ne va permite să maximizăm şi să creştem eficienţa utilizării materialului rulant şi echipamentului de containere şi, prin urmare, să optimizăm procesele logistice ale livrării de mărfuri – asocierea direcţiilor de import şi export va creşte competitivitatea coridorului leton, ceea ce în final va asigura un efect economic pozitiv pentru clienții noștri".

Grupul GEFCO

GEFCO este astăzi referinţa în materie de logistică pentru domeniul industrial. Prin intermediul celor şase domenii cheie de expertiză – Logistică, Gefboxsystem, Overseas, Overland, Distribuţie de vehicule şi Reprezentanţă pentru Vămi şi Taxă pe Valoare adaugată – GEFCO propune soluţii globale şi inovatoare pentru toate cerinţele logisticii industriale, atât pe plan local cât şi internaţional, destinate atât zonei amonte cât şi celei aval a proceselor de producţie.

GEFCO este prezent în 150 de ţări din lume şi se clasează între primele 10 grupuri europene de logistică, cu o cifră de afaceri de 3,4 miliarde EUR în 2010. Grupul numără 400 de locaţii în întreaga lume şi are peste 9.400 de angajaţi şi îşi dezvoltă activitatea în: Asia Centrală, Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu, Asia de Est şi America de Sud.

Website: www.gefco.net

Compania SRR

JSC SRR – una dintre cele mai importante companii de căi ferate din Letonia, aflată în ascensiune rapidă, oferă soluții complexe de transport pentru industria minieră şi industria de producţie. Este operatorul trenurilor complete: "Eurasia-1", "Eurasia-2" din Portul Riga către Asia Centrală şi Asia de Sud-Est şi "Riga Express" (Portul Riga – Moscova). Unul dintre cei mai mari furnizori privați de platforme şi echipamente feroviare de containere pentru transportul feroviar şi maritim pe distanţe scurte în statele baltice. Depozite dedicate pentru containere în principalele porturi europene, porturi chineze (Qingdao, Lianyungang) şi zone industriale.

Bucuresti, 11.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *