free download 78 travel guides written by experts

Grupul Futureal, exit din ParkLake și focus pe dezvoltările rezidențiale, prin divizia de investiții Cordia

Grupul Futureal anunță un exit în valoare de 19 milioane de euro din proiectul de retail ParkLake, dezvoltat de Sonnae Siera și Caelum Development. Futureal a participat la dezvoltarea ParkLake prin finanțarea Caelum Development, companie care deține 50% din centrul comercial. Grupul Futureal se va concentra în România pe dezvoltările rezidențiale, prin divizia Cordia, care a anunțat recent un program de investiții în valoare de 50 de milioane de euro pentru următorul an de activitate, parte din planul de afaceri pe termen lung pentru piața locală. Compania intenționează să livreze pe piața din București circa 500 de apartamente pe an, destinate segmentelor medium și medium-high.

ParkLake a fost inaugurat în septembrie 2016, în urma unei investiții totale de 180 de milioane de euro. Centrul comercial are o suprafață totală închiriabilă de 70.000 de metri pătrați, cu peste 200 de magazine, inclusiv 23 de restaurante, un cinematograf multiplex și parcare subterană cu până la 2.600 de mașini. Parklake a fost dezvoltat printr-un parteneriat 50% / 50% între Sonae Sierra și Caelum Development.

”Prin intermediul parteneriatului cu Caelum am contribuit la dezvoltarea unui produs care a devenit unul dintre cele mai importante centre comerciale din București. Vedem un potențial semnificativ în piața de real-estate din România, pentru care am gândit un program de investiții pe termen lung. Parcului20 este un proiect-pilot în portofoliul nostru de rezidențial și presupune o investiție de circa 40 de milioane de euro, care urmează să fie derulată pe durata a trei ani”, declară Gábor Futó, fondator al Futureal Group.
Futureal, unul dintre cei mai mari dezvoltatori din Europa Centrală și de Est, se implică pe piața românească prin divizia de investiții rezidențiale Cordia. Portofoliul de dezvoltări și active al grupului se ridică la 2,7 miliarde de euro. Recent, Cordia România a anunțat demararea dezvoltării Parcului20, un ansamblu rezidențial cu 469 de apartamente situat în zona Expoziției din nordul Bucureștiului. Prima fază a complexului constă în 260 unități, a căror dezvoltare va începe până la sfârșitul acestui an, termenul de predare fiind septembrie 2020.

„Bugetul pentru investiții al Cordia România pentru următorul an de activitate se ridică la 50 de milioane de euro. Din acesta, o parte va merge spre dezvoltarea ansamblului rezidențial Parcului20, iar o altă parte este destinată altor activități investiționale, printre care și achiziția de noi terenuri. Am achiziționat deja trei terenuri pe care inteționăm să construim 1.300 de apartamente în anii următori. Suntem în discuții avansate pentru alte două terenuri în zona de centru-nord a Bucureștiului. Ritmul de dezvoltare al Cordia România este de a livra 500 de apartamente pe an”, declară Mauricio Mesa Gomez, CEO Cordia România.

Mauricio Mesa Gomez, CEO Cordia România
Mauricio Mesa Gomez, CEO Cordia România

Obiectivul major al Cordia România este să devină principalul dezvoltator regional de proiecte rezidențiale și să își extindă activitatea prin realizarea unor proiecte sustenabile care să pună în valoare comunitățile locale existente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *