free download 78 travel guides written by experts

Grupul BCR doreste sa isi consolideze in continuare pozitia pe piata fondurilor de pensii

BCR Administrare Fond de Pensii a depus la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private din Romania (CSSPP) documentatia in vederea autorizarii prealabile a fuziunii Fondului administrat de BCR  cu inca 2 fonduri de pensii private obligatorii – Pilon 2.

Totodata, conform deciziei nr. 509/24.06.2009 emisa de CSSPP, la data de 03.07.2009, a fost finalizata fuziunea prin absorbtie a celor 2 fonduri (BCR Fond de Pensii Administrat Privat si Omniforte).

Fondului Omniforte ii inceteaza existenta incepand cu aceasta data, urmand ca administratorului Omniasig Fond de Pensii sa-i fie retrasa “autorizatia de administrare a fondului de pensii administrat privat Omniforte”.

„Durata desfasurarii procesului de fuziune a fost de 4 luni iar in ce priveste transferul fizic al participantilor si al activelor, desi a necesitat un efort semnificativ intr-un timp scurt din partea celor doi administratori, a fost finalizat cu succes. Din cei 70.000 de participanti ai Omniforte, pe perioada fuziunii, un numar de doar 500 participanti au solicitat transferul fara penalitati catre alte fonduri de pensii private, confirmand succesul acestei initiative. In prezent, BCR Fond de Pensii are aproximativ 230.000 participanti validati”, a declarat Simona Ditescu, director general al BCR Administrare Fond de Pensii.

BCR Administrare Fond de Pensii prognozeaza ca va inregistra, la sfarsitul acestui an, un numar de aproximativ 270.000 de participanti validati pe Pilon 2.

Bucuresti, 08.07.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *