Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Grundfos Pompe Romania

Pe 3 Mai 2006 producatorul de pompe Grundfos isi deschide, oficial, compania de vanzari din Romania.

Lansarea Grundfos Pompe Romania face parte din strategia de dezvoltare adoptata de Grupul Grundfos la nivel international.

„In 5 ani, Europa de Est va deveni una dintre cele mai importante regiuni in ceea ce priveste punctele de vanzare si service, atat in termeni de cifra de afaceri cat si din punct de vedere al profitului. Acest obiectiv, cel putin indraznet, presupune o serie de investitii importante, care se vor amortiza pe termen lung. Odata cu recenta deschidere a companiei din Romania suntem aproape de a ne indeplini scopul de dezvoltare regionala, iar planurile nu se opresc aici: urmeaza Bulgaria si Kazakhstan cat de curand“ afirma Soren Sorensen – Executive Vice President pentru Europa de Est.

Grundfos actioneaza pe piata romaneasca printr-o companie tanara si profesionista, oferind dotari complete de service si stocuri de pompe si accesorii. In Romania, Grundfos este singurul producator de pompe care detine un sistem de service la standarde occidentale.  Cu peste 30 de angajati la nivel national si 4 birouri regionale (Brasov, Oradea, Timisoara, Constanta) Grundfos a realizat la sfarsitul lui 2005, prin distribuitorii autorizati din Romania, o cifra de afaceri de 10, 5 milioane EURO.

„Grundfos Pompe Romania estimeaza pentru 2006, o cifra de afaceri de 11 milioane de Euro. Luand in considerare aderarea Romaniei la UE si trendul economic pozitiv al tarii, ne propunem sa dublam aceasta cifra de afaceri in maximum 5 ani“ spune Catalin Soldan, Managing Director pentru Romania.

Grundfos este prima companie producatoare de echipamente de pompare care detine, la nivel mondial, acreditarile  ISO 9000, ISO 9001, ISO 14001, EMAS (Eco Management System) si OHSAS 18001 (Occupational Health and Safety Management System) si este cel mai mare producator de pompe de circulatie din lume, acoperind aproape jumatate din cererea de pompe de pe piata internationala.

Elementele principale ale strategiei de crestere, atat national cat si la nivel mondial, vor fi in continuare investitiile considerabile in cercetare si dezvoltare, un proces permanent de globalizare a capacitatilor de productie si o expansiune a retelei de vanzari.
In anul 2001, Grupul Grundfos a deschis < Academia de pompe Paul Due Jensen>, prima institutie de invatamant privata din lume infiintata de o firma producatoare de utilaje si tehnologii.

Grundfos Pompe Romania a dezvoltat proiecte de reabilitare apa, canal si termoficare cum ar fi:
–    cele initiate de organizatii internationale precum: BERD,  WB, ISPA, BEI sau cu fonduri PHARE,
–    din investitii cu fonduri locale proprii
–    din bugetul statului in majoritatea oraselor tarii.
In curs de derulare se afla proiectul „Alimentare cu apa – sate si comune in Romania“ prin care Grundfos Pompe Romania isi asuma responsabilitatea de a furniza statii de pompare si tratare apa „la cheie“, precum si alimentarea cu apa a orasului Bucuresti.

Deschiderea Grundfos Pompe Romania a coincis, din pacate, cu inundatiile grave din tara. Din solidaritate cu victimele acestor calamitati naturale si fidel politicii sociale adoptate de Grup la nivel international, Grundfos Pompe Romania a decis ca primul sau demers oficial – alaturi de Unicef si Ministerul Mediului si Gestionarea Apelor – sa fie un gest umanitar: Grundfos va face o donatie in bani si pompe in valoare de peste 840 000  de RON, care sa vina in sprijinul persoanelor afectate de ape .

Cu peste 14 ooo de angajati,  Grundfos Group este prezent prin centre independente de vanzare in 41 de tari.
La nivel international, compania a atins in anul 2005 o cifra de afaceri de peste 1.8 miliarde Euro, cu o crestere
de 10,4 % fata de anul precedent.

Bucuresti, 3.05.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *