free download 78 travel guides written by experts

Gripa porcina ajunge si in Inbox-urile noastre

Ştirile alarmante despre posibila epidemie de gripă s-au transformat în titluri incitante ale mesajelor din campaniile de spam

„Gripa porcină atacă Hollywood-ul!”, „Salma Hayek are gripă porcină!”, „Statistici ale evoluţiei gripei porcine în SUA”, „Gripa porcină face prima victimă în Statele Unite!” sunt numai câteva variantele de text din câmpul „Subject” menite să sporească interesul cititorilor.

In spatele acestor mesaje se ascunde, însă, un singur rând de text şi un link care trimite către un site înregistrat aparent în China, dar care, în realitate, deschide o pagină din domeniul .com. Respectivul portal comercializează medicamente.

“Exploatarea ştirilor de ultimă oră sau a subiectelor controversate ce stârnesc interesul cititorilor reprezintă o componentă clasică a campaniilor de spam“, a declarat Vlad Vâlceanu, Seful Laboratorului de Cercetare Antispam al BitDefender. “Cum e foarte probabil ca mass-media să exploateze şi mai mult acest subiect, ne aşteptăm ca în săptămânile imediat următoare volumul mesajelor nesolicitate pe această temă să crească”.

 Bucuresti, 30.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *