free download 78 travel guides written by experts

Grand Cinema & More transmite legendarul spectacol de opera „Flautul fermecat”

Spectacolul înregistrat la Festivalul Bregenz se bucură de o realizare de excepție, cu decoruri feerice pe o scenă plutitoare

Una dintre cele mai cunoscute opere ale compozitorului austriac, Wolfgang Amadeus Mozart, Flautul fermecat, va fi difuzată la Grand Cinema & More marți, 18 noiembrie, începând cu ora 20:00. În reinterpretarea modernă a regizorului David Pountney, spectacolul face parte din Festivalul Bregenz, celebru în toată lumea pentru scena sa extravagantă, care plutește pe malul Lacului Bodensee din Austria.

Cu o scenografie ce iese din tiparele operelor clasice, spectacolul Flautul fermecat se desfășoară pe renumita scenă aflată pe malul lacului. Decorul desprins din basme, creat de John Engels, dezvăluie noi secrete pe parcursul spectacolului. Trei uriașe capete de dragoni înalte de 27 de metri scuipă flăcări, ținând între dinți un pod suspendat deasupra unei semisfere verzi, învăluite în lumină. Acest spațiu fabulos este completat de creaturi mitice, precum păsările-dragon creeate de designerul de costum Marie-Jeanne Lecca, operate de păpușari.

În acest decor plin de culoare, se desfășoară acțiunea spectacolului, ce povestește pățaniile prințului Tamino. Pierdut în ținuturi îndepărtate, este urmărit de un monstru și, epuizat, leșină și își pierde cunoștința. De nicăieri, trei femei, slujitoare ale Reginei Nopții, apar și ucid monstruoasa creatură, salvând viața prințului. Atunci când Tamino se trezește, vicleanul păsărar Papageno îl minte, spunându-i că el a fost cel care i-a salvat viața. Cele trei doamne se întorc pentru a-l pedepsi pe păsărar pentru minciuna sa, dar și pentru a-i încredința prințului misiunea de a o salva pe fiica Reginei Nopții, întemnițată de către vrăjitorul Sarastro. Tamino primește drept armă un flaut fermecat ce poate transforma durerea în bucurie.

Spectacolului de operă Flautul fermecat se bucură de o distribuție de renume internațional. În rolul Reginei Nopții o regăsim pe soprana de origine macedoneană, Ana Durlovski, votată „Muzicianul anului” de către revista germană, Opernwelt. Tenorul american Norman Reinhardt interpretează rolul unui Tamino remarcabil, în timp ce baritonul de origine austriacă Daniel Schmutzhard joacă rolul păsărarului Papageno. Spectacolul este condus de dirijorul Patrick Summers și acompaniat de Orchestra Simfonică din Viena.

Stagiunea culturală 2014-2015 a Grand Cinema & More cuprinde atât spectacole de operă, balet și teatru sau teatru pentru copii, cât și spectacole de improvizație și evenimente speciale. Grand Cinema & More continuă să ofere publicului o experiență culturală alternativă, care impune un nou standard în ceea ce privește divertismentul din oferta centrului comercial Băneasa Shopping City.

Mai multe detalii despre stagiunea culturală de la Grand Cinema & More pot fi găsite pe www.grandentertainment.ro.

Bucuresti, 29.10.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *