free download 78 travel guides written by experts

Gral Medical – ritm sustinut de dezvoltare in 2009

Cifra de afaceri a companiei Gral Medical a înregistrat în trimestrul I al anului 2009 creşteri de aproape 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2008, deşi bugetul Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) s-a situat pentru  primele 3 luni sub nivelul anului 2008.

În primul trimestru al anului 2009  compania Gral Medical a înregistrat o cifră de afaceri de 8,5 milioane lei, o valoare net superioară aceleiaşi perioade din anul 2008 în valoare de 6,5 milioane lei.

Gral Medical este o firmă cu capital integral românesc şi un furnizor de servicii medicale atât pentru asigurarile sociale de sănătate, cât şi pentru cele private. Alaturi de Medical Center Gral, Gral Medical este o companie membra a Grupului Gral.

Creşterea de aproape 30% a fost susţinută de creşterea pe segmentul retail prin majorarea veniturilor realizate de noile centre deschise. Încasările au crescut în Centrul de Radiologie şi Imagistică Medicală, centru care a fost dotat cu RMN de ultimă generaţie spre sfârşitul anului 2008 venind astfel în întâmpinarea pacienţilor cu un plus de calitate adus investigaţiilor oferite. Aceeaşi creştere a încasărilor s-a realizat şi la Clinica de Diagnostic Gral, centru care s-a impus încă de la lansare prin noutate şi profesionalism.
De aceea în 2009 Clinica de Diagnostic Gral a reuşit să implementeze Sistemul de Management Hemodinamic, o metodă nouă de abordare a bolnavilor cu suferinţă cardiovasculară.

Georgeta Şerban, General Manager Gral Medical: “Viziunea noastră încă din 2007 a fost să oferim în centrul din P-ţa Alba Iulia servicii complete de diagnostic şi tratament. Astfel, în mai puţin de 1 an am reuşit să oferim un circuit complet de diagnosticare (clinică, laborator, imagistică medicală, spitalizare de zi). Acestea sunt investiţii efectuate într-o perioadă, în care criza economică la nivel mondial cuprinsese şi România spre sfârşitul anului.”

Dacă în 2008 cifra de afaceri a Grupului Gral Medical a fost de peste 10,1 milioane Euro, pentru 2009 Gral Medical şi-a bugetat valori de peste 15 milioane Euro.

Proiecte de dezvoltare pentru 2009 finalizate în primul trimestru

În primul trimestru al anului 2009 Gral Medical a reuşit să finalizeze 3 proiecte de dezvoltare:

1. Unul dintre cele mai noi proiecte ale Gral Medical  îl reprezintă deschiderea unui Centru de Dializă în cadrul Clinicii de Diagnostic Gral Medical. Centrul este dotat cu 23 de aparate oferind necesarul pentru 100 de dializaţi. Investiţia s-a ridicat la valoarea de 900,000 Euro.

2. Concomitent cu acest centru de Dializă s-a deschis primul Centru de Litotriţie care funcţionează în sistem privat. Pacienţii cu litiaza renală sau ureterala (calculi sub 2 cm) vor avea posibilitatea de a se trata fără bisturiu, cu ajutorul undelor de şoc produse pe piele şi orientate direct catre calcul (vizualizat ecografic).

3. Şi, nu în ultimul rând, cel de-al treilea proiect se referă la Externalizarea Laboratorului din cadrul Institutului Naţional de Neurologie. Este cel de-al nouălea laborator Gral care întăreşte poziţia de leader în domeniul analizelor de laborator.

Georgeta Şerban, General Manager Gral Medical: "Cele 3 proiecte de dezvoltare ale companiei au fost estimate a se finaliza la mijlocul anului 2009, însă datorită blocării proiectului de extindere la nivel teritorial, a trebuit să ne focalizăm eforturile către proiecte noi în capitală, motiv pentru care am reuşit în timp record să dăm drumul la toate cele 3 centre până la sfârşitul lunii martie. Acest pas trebuia făcut deoarece previziunile bugetare pentru anul 2009 se bazau şi pe veniturile aduse de proiecte noi ".

Implicare socială

De curând Gral Medical a iniţiat o companie de informare şi educare a românilor privind riscurile afecţiunilor respiratorii. Gral Medical oferă examinări gratuite în Bucureşti tuturor celor care sunt îngrijoraţi de sănătatea lor.

Robert Chiţan, Director de marketing Gral Medical: "În acest an dorim să ne implicăm mai mult în campanii de informare şi de tratare a anumitor boli sezoniere. Vom oferi populaţiei examinări şi pachete de servicii medicale gratuite astfel încât oamenii să înţeleagă că secretul sănătăţii îl reprezintă prevenţia. Până în prezent reacţia populaţiei la demersul nostru a fost una pozitivă şi de aceea, din vară, vom demara cea de-a doua campanie, campanie pe care o vom derula împreună cu un partener strategic către a doua perioadă a lunii aprilie”

Despre Gral Medical

GRAL MEDICAL este o firmă cu capital integral românesc din topul celor mai mari companii din domeniul serviciilor medicale.
Cu o experienta de peste 9 ani, Gral Medical a reuşit să ofere pe piaţă servicii medicale  de calitate prin reţeaua naţională de centre de diagnostic si tratament.

Grupul Gral a fost înfiinţat în anul 2000, iar în cei 9 ani de prezenţă pe piaţa serviciilor medicale din România, compania a reuşit să contruiască o reţea de 13 centre medicale, dintre care 9 laboratoare şi 4 policlinici în judeţele  Dolj, Prahova,Sibiu, Argeş şi Bucureşti, unde lucrează peste 420 de medici şi asistente.

Compania Gral Medical este de asemenea un important furnizor de servicii medicale atât pentru asigurările sociale de sănătate, cât şi pentru cele private.

Datele financiare prezentate cuprind rezultatele obtinute de cele mai importante 2 firme ale grupului Gral Medical: Gral Medical SRL şi Medical Center Gral.

Bucuresti, 01.04.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *