free download 78 travel guides written by experts

Gorila care voia sa se faca mare

Jill Tomlinson
Editura Nemi

Copiii vor sa creasca mai repede, sa fie mari, sa fie precum parintii lor. Este un miraj al tuturor puilor am spune si de la aceasta idee porneste si noua carte a lui Jill Tomlinson. Aceasta il are in centru pe Pongo, puiul gorilei recunoscute ca Marele Sef. Pongo are prieteni cu care ii place sa se joace, dar il observa atent pe tatal lui (trecuse de varsta la care locuia cu mami si ajunsese la cea in care isi petrecea mai mult timp cu tati) si doreste sa fie ca el.

Incet-incet primeste noi responsabilitati. Familia se mareste – Pongo va avea o sora.

In lumea lor – care pare simpla si fara pericole – apare si un om. Prajina – cum il numesc ei – este insa un om aparte: lui nu ii e frica de gorile. Dimpotriva – omul si gorilele se studiaza reciproc, cele din urma mimand anumite personaje.

Apar si alte fiinte si au loc o sumedenie de intamplari – dar nu va povestesc tot aici pentru va permite sa va bucurati de lectura.

Jill Tomlinson reuseste sa surprinda foarte bine comportamentul gorilelor si sa il infatiseze intr-un mod simpatic si accesibil copiilor. Cartea te determina sa afli mai multe despre gorile, despre obiceiurile lor, iar cei mici vor fi incantati sa insoteasca un nou pui intr-o calatorie fascinanta. Ilustratiile fac povestea mai usor de urmarit si mai captivanta pentru copii, indiferent ca o citesc singuri sau ca le este lecturata.

“Pongo era un pui de gorila. Traia in muntii din Africa. Avea blana neagra cu fire lungi si lucioase si un nas negru, stralucitor. Bratele sale erau lungi si se deplasa pe toate cele patru incheieturi. Putea sta in pozitie verticala, ca un om, dar nu putea sa mearga asa nici prea departe, nici prea des.” (p. 7)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *