free download 78 travel guides written by experts

Goran Bregovic la Sibiu

Mâine, 2 august 2007, începând cu ora 21.00, în Piaţa Mare din Sibiu va avea loc un nou spectacol de zile mari, parte din Programul Sibiu Capitala Culturală Europeană 2007. La numai două săptămâni de la „mega-concertul” din Piaţa Mare, unde Julio Iglesias a strâns peste 10.000 de oameni, în Capitala Culturală Europeană Sibiu 2007 veţi putea asista la un concert extraordinar Goran Bregovic. „Poveşti şi cântece de la nunţi şi înmormântări“ (Tales & Songs from Weddings and Funerals), aşa se va numi concertul în care marele artist va performa alături de „Wedding and Funeral Orchestra“. Pentru ca un număr cât mai mare de spectatori să asiste la acest spectacol organizatorii au decis ca intrarea să fie liberă.
Născut în 22 martie 1950, la Sarajevo, Bosnia-Herţegovina, Bregovic a devenit cunoscut marelui public mai ales în perioada colaborării sale cu celebrul regizor Emir Kusturica, el semnând coloana sonoră pentru filmele acestuia, "Vremea ţiganilor", "Arizona Dream", "Underground". Fiu al unui croat şi al unei sârboaice, însurat cu o musulmancă, posesor de paşaport "iugoslav", dar rezident francez, Goran a devenit în anii 70 un idol rock al tinerilor din fosta Iugoslavie, pentru ca apoi să se dedice muzicii de film. Din colaborarea sa cu regizorul Emir Kusturica au rezultat şi câteva albume care l-au făcut pe Bregovic celebru în întreaga lume.

Adept al îmbinării ritmurilor balcanice tradiţionale cu sonorităţi rock, Goran Bregovic a concertat în România pentru prima dată în 1998. De atunci a reînoit şirul turneelor şi al concertelor cu sălile arhipline, mereu dornic de un public român cald şi exuberant, care l-a primit cu braţele deschise de fiecare dată. “Îmi place în România. Toată lumea iubeşte România. Sunt bucuros să am audienţă într-o ţară cu o cultură muzicală atât de bogată” declara artistul. Acesta este motivul pentru care, după un turneu caravană în România în 2003, o sesiune extraordinară cu spectacolul “Karmen cu final fericit” în 2006 la Bucureşti şi un turneu naţional în mai 2007, revine pentru a cuceri publicul din Sibiu.

Fără să se agite prea mult în ideea unei publicităţi exagerate, Bregovic avea la activ in anul 1990, 13 albume si peste 6 milioane de discuri vândute în aproape toate colţurile lumii. Nu ţine neapărat la numărul fanilor, dar îl interesează calitatea lor şi crede că cei care îi ascultă muzica sunt oameni deosebiţi, care au ajuns la o anumită maturitate muzicală.

Discografie selectivă

Tales and songs from weddings and funerals (2002)
Balkanica (2000)
Silence of the balkans (1998)
Song book (2000)
Music for films (2000)
Kayah (2000)
Ederlezi (1998)
Underground (1995)
La Reine Margot (1994)
Arizona Dream (1993)
Le temps des gitans – Kuduz (1990)
Concertele Wedding and Funeral Orchestra

Concertul de la Sibiu este organizat de Casa de Cultură a Muncipiului Sibiu cu sprijinul Primăriei Municipiului Sibiu şi al Asociatiei Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007.

Bucuresti, 1.08.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *