free download 78 travel guides written by experts

Goldoni jucat de copii

Joi, 20 octombrie 2011, orele 19.00, va avea loc, la Bucuresti, premiera oficială a spectacolului „Gâlcevile din Chioggia” de Carlo Goldoni, într-o distribuţie în spiritul Teatrului Vienez de Copii: doar copiii în lumina reflectoarelor.

Evenimentul se va desfăsura în Centrul vechi al capitalei, la Teatrul Rapsodia din strada Lipscani nr. 53, şi se va afla sub Înaltul patronaj al Primarului Bucurestiului, domnul Sorin Oprescu, şi al Primarului şi Guvernatorului Vienei, Dr. Michael Häupl.

„Gâlcevile din Chioggia” va fi prezentat publicului într-o mini-stagiune de 8 reprezentaţii profesioniste, premiera fiind urmată de spectacole în datele de 21, 22, 30 (matineu şi seara) octombrie, respectiv 4, 5 şi 6 noiembrie. Coordonaţi de actori profesionisti, având la dispoziţie toate elementele pentru a crea spectacole “a la carte” (costume, decor, muzica, lumini), copiii (toţi cu vârste cuprinse între 7 şi 18 ani) îmbină pe parcursul a şase luni de zile jocul cu munca şi rezultatele se oglindesc în personalitatea fiecaruia dintre ei.

“În decursul anilor s-a dezvoltat o metodă în cadrul căreia jocul de teatru este învelişul extern, iar esenţa este cooperarea şi interesul pentru limbă şi literatură. Prin munca mea am putut observa îmbunătăţiri clare ale dezvoltării intelectuale, spirituale şi fizice ale copiilor. De aceea, în anul 2008 am pus bazele iniţiativei educaţionale „Şcoală pentru viaţă””, declară Sylvia Rotter, preşedinte şi fondatoare a Teatrului Vienez de Copii.

Studiul ştiinţific demarat în Viena în cadrul iniţiativei educaţionale aminitie mai sus a dus la concluzia că jocurile şi activităţile specifice metodologiei de teatru duc la dezvoltarea unor abilităţi cognitiv-comportamentale cu până la 50%. Jocurile de energizare, respiraţie, voce, ritm, atenţie, memorie, improvizaţie, au rezultate impresionante: copiii câştigă flexibilitate, o mai bună capacitate de concentrare şi rezistenţă la stres. Metoda este eficientă doar dacă sunt aplicate precis regulile ei de bază: ascultarea reciprocă, concentrarea pe câte o singură activitate o dată, încredere reciprocă, implicare totală, constientizarea de sine şi folosirea imaginaţiei.

Teatrul Vienez de Copii din Bucureşti este anul acesta la a treia montare scenică. În toamna anului 2009, copiii au prezentat publicului spectacolul „Visul unei nopţi de vară”, de W. Shakespeare, cu care au participat cu succes, în iunie 2010, la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu; în toamna anului trecut copiii au jucat un alt clasic, Moliere – „Bolnavul închipuit”.

În lunile octombrie şi noiembrie ale acestui an, copiii vă asteaptă la Sala Rapsodia de pe Lipscani, cu spectacolul „Gâlcevile din Chioggia”, pentru a împărtăşi împreună bucuria comunicării!

Mulţumim sponsorilor care au făcut posibil proiectul “Copiii pe scenă – 2011”:
BCR, UNIQA Asigurari, BRD, BAUMAX, NHR AGROPARTNERS.

Mulţumim partenerilor care ne acordă sprijin în activitate, printre care: Cohn&Jansen JWT, United Media, Itsy Bitsy Radio, Radio Romania Cultural, Port.ro.

Teatrul Vienez de Copii

si-a început activitatea în România în anul 2008 (are proiecte in Oradea din 2006) si are ca scop dezvoltarea emotională si a abilitătilor de comunicare la copii si adolescenti, prin teatru. Sylvia Rotter, fondatoarea asociatiei, si-a început activitatea în 1994, în Viena, din dorinta de a le trezi copiilor fascinatia pentru marea literatură.

Bucuresti, 18.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *