Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

“Golden seeds”

Un proiect marca Assamblage și Școala de Valori, găzduit de Autor 2018

“Golden seeds” este un nou proiect marca Assamblage, realizat în colaborare cu Școala de Valori, pentru susținerea copiilor talentați. Acesta demarează cu o colecție-capsulă de bijuterii care va contribui la oferirea unor burse artistice în cadrul Assamblage – Școala de Bijuterie Contemporană. Inițiativa va fi găzduită de Autor 2018 – Târg internațional de bijuterie contemporană, pe 5 și 6 mai la Teatrul Național București.

Golden Seeds

“Trebuie să împrăștii semințele. Să le iubești. Să ai încredere în ele. Doar așa, pot deveni tot ceea ce îți dorești.” Colecția capsulă preia tematica semințelor ca simboluri ale începutului – asemenea boabelor de fasole din care încolțește vrejul magic, proiectul adresează întrebări despre dorințele și visele din perioada copilăriei. Ce pasiuni aveam la vârsta de 12 ani? Pe câte le-am urmat? Ce pasiuni noi am descoperit de atunci? Ce semințe ne-ar plăcea să fi plantat în noi?

Toate vânzările pieselor vor contribui la strângerea de fonduri pentru bursele artistice în cadrul Assamblage – Școala de Bijuterie Contemporană. Primul beneficiar al acestei burse va fi un copil talentat, selectat ulterior Autor din comunitatea impresionantă de tineri și liceeni parte din proiectele de mentorat și educație non-formală ale Școlii de Valori.

“Golden seeds” vine în continuarea a două proiecte Assamblage cu tradiție în cadrul Autor – Premiul Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană, acordat în fiecare ediție unui designer emergent, și “Next Steps by Assamblage”, un proiect de susținere a 5 designeri debutanți în cadrul evenimentelor de profil din bijuteria contemporană. Colaborare cu Școala de Valori continuă aceste inițiative de valorificare a talentului și de încurajare a dezvoltării societății prin educație.

Colecția capsulă va fi găzduită în acest weekend în cadrul târgului internațional de bijuterie contemporană AUTOR (5-6 mai, Teatrul Național București), urmând să fie disponibilă ulterior pe platforma Assamblage.

Assamblage – Asociatia Nationala a Autorilor si Designerilor de Bijuterie Contemporana, lansata în luna mai a anului 2015 în cadrul Romanian Design Week, este urmarea unui proiect în derulare de 7 ani de sustinere, dezvoltare si structurare a domeniului emergent al bijuteriei contemporane. Assamblage este în prezent principala si cea mai activa platforma din România dedicata bijuteriei de autor, contribuind în contextul cultural al ultimilor ani la cresterea evidenta a activitatii în zona designului de bijuterie, în strânsa legatura cu domenii conexe precum arhitectura, designul de produs, zona de fashion si arte vizuale. Mai multe pe www.assamblage.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *