free download 78 travel guides written by experts

“Ghiozdanul de Şcoală” a ajuns la 61 de copii din medii defavorizate prin grija voluntarilor Piraeus Bank

Peste 280 de angajaţi Piraeus Bank au desfăşurat în perioada 4 august – 4 septembrie 2017, o campanie internă de donaţii în vederea prevenirii abandonului şcolar, pentru elevii înscrişi în programul naţional Fondul Special pentru Copii al Fundaţiei Principesa Margareta a României.

Pentru al 4-lea an consecutiv au fost expediate colete cu donaţii în valoare totală de 25.613 lei şi peste 4,300 de articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte în stare bună către 28 familii, costurile de transport fiind suportate de Piraeus Bank.

Ghiozdanul de scoala, campanie donatii Piraeus Bank

“Prevenirea abandonului şcolar reprezintă mai mult decât o direcţie a strategiei de responsabilitate socială a companiei, pentru că educaţia este o valoare împărtăşită de fiecare angajat, dovadă că voluntariatul intern în acest scop a devenit o tradiţie. Cu fiecare an, echipa de voluntari ai Piraeus Bank capătă experienţă organizatorică şi emoţională care le permite să se dedice întru totul acestor copii“, a declarat Veronica Gheorghiu, coordonatorul acţiunii de voluntariat “Ghiozdanul de Şcoală”.

Misiunea voluntarilor Piraeus a presupus contactarea familiilor cu probleme şi identificarea nevoilor specifice fiecărui copil, colectarea donaţiilor, achiziţia produselor, distribuirea ajutoarelor astfel încât aceastea să ajungă în timp util şi în mod echilibrat celor 61 de elevi înscrişi în programul naţional Fondul Special pentru Copii. Mai mult, au fost pregătite donaţii şi pentru fraţii mai mici sau neşcolarizaţi din cauza problemelor grave de sănătate din familiile defavorizate. În total au fost ajutaţi aproximativ 80 de copii din judeţele Albă, Bacău, Bihor, Călăraşi, Dâmboviţa, Mureş, Sălaj şi Sibiu.

Pentru o abordare sustenabilă în prevenirea abandonului şcolar, Piraeus Bank în colaborare cu Medicover asigură şcolarilor susţinuţi de voluntarii Piraeus abonamente la servicii medicale pentru o perioadă de 6 luni,

“Medicover continuă implicarea în programe care au impact social susţinut. Suntem încântaţi că putem veni în sprijinul copiilor defavorizaţi alături de Piraeus Bank, partenerul nostru de peste zece ani”, a declarat Adrian Peake, directorul general al Medicover România.

“Le mulţumim voluntarilor Piraeus Bank că, pentru al 4-lea an consecutiv, s-au mobilizat într-un timp foarte scurt şi au reuşit să le ofere copiilor din programul naţional Fondul Special pentru Copii cele necesare unui nou an şcolar. Uneori rechizitele sau o pereche de încalțăminte și o hainuță, pot să facă diferența între a merge sau nu la școală. Copiii vor merge şi anul acesta la şcoală, echipaţi corespunzător, ceea ce este foarte important pentru că educaţia este singura lor şansă pentru a ieşi din cercul vicios al sărăciei”, a declarat Sorin Marinescu – coordonatorul programului naţional Fondul Special pentru Copii al Fundaţiei Principesa Margareta a României.

Eforturile companiei şi ale angajaţilor Piraeus Bank, destinate susţinerii copiilor înscrişi în programul naţional Fondul Special pentru Copii, vor continua pe parcursul anului 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *