Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Ghinioane si incurcaturi

Lee Child
Editura Trei

Jack Reacher este deja o legenda printre pasionatii genului mistery and thriller. Evenimentele din 11 septembrie 2011 l-au schimbat. L-au determinat sa traiasca in asa fel incat sa nu poata fi gasit. S-a retras din armata si, inevitabil, echipa lui de elita s-a desfiintat. Membrii ei si-au vazut mai departe de viata. Nu credeau ca se vor mai vedea.

Intr-o zi, Reacher constata ca in banca avea o depunere de 1.030 dolari. El este un om al cifrelor si al codurilor si suspecteaza ca nu este o greseala, ci mai degraba un apel urgent de ajutor. Banca ii confirma. Fosta lui colega, Neagley, voia sa il intalneasca.

Reacher se duce imediat si afla ca un fost membru al echipei lor fusese gasit in desert, aruncat dintr-un elicopter. Dar, cum spunea Neagley, „nu te pui cu anchetatorii speciali”. Nu le faci rau si apoi mergi mai departe. Ei te vaneaza si te pedepsesc.

Cei doi incearca sa ii contacteze pe restul membrilor (fusesera opt in total). Dar toti par a fi de negasit. Sunt morti toti?

Ce s-a intamplat si cum vor fi pedepsiti ucigasii, in cazul in care sunt identificati, va las pe voi sa descoperiti. Eu va spun atat: Lee Child reuseste sa creeze inca un roman captivant, bine inchegat, care te tine cu sufletul la gura de la prima la ultima pagina (da, nici nu simti cand ai ajuns la final citind astfel cele peste 500 de pagini). Nu vrei sa iti iei nicio pauza de lectura atunci cand citesti „Ghinioane si incurcaturi”.

Merita amintit faptul ca Reacher este un personaj apreciat si de critica, dar si de cititori. Seria cu Jack Reacher in centru a ajuns la 20 de titluri devenite romane de succes in multe tari.

Save

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *