Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Ghidul vaperului incepator. Cum sa folosești țigara electronica?

Daca te-ai hotarat sa renunti la fumat pentru a folosi tigara electronica, decizia este una inteleapta, in conditiile in care beneficiile sunt uriase:

  • Vei scapa de mirosul neplacut din maini si din haine;
  • Vei cheltui mai putin;
  • Nu va mai trebui sa inhalezi mii de substante cancerigene;
  • Vei beneficia de diversitate in ceea ce priveste aromele.

Lista cu beneficii poate sa continue, insa nu vom vorbi despre beneficii, ci despre modul in care trebuie sa fie folosita tigara electronica. Acest produs este, de fapt, un vaporizator si utilizarea este destul de diferita de cea a unei tigari normale.

tigara electronica

Exista mai multe moduri de a vapa si exista o multime de tipuri de tigari electronice, ceea ce inseamna ca atunci cand te apuci de folosit un astfel e produs primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa te informezi.

Cate moduri de a vapa sunt?

Exista 3 moduri de a vapa. Cel mai simplu este modul standard, urmat de cel Sub Ohm si de cel cu control de temperatura. Pentru un incepator, vapatul standard este cel mai simplu deoarece este cel mai apropiat de fumat. Acesta se face cu un vape care are o rezistenta de cel putin 1 Ohm si are scopul de a satisface toate nevoile fumatorului.

Pentru vapat standard se foloseste un dispozitiv standard MTL si un lichid cu o concentratie de 50/50.
Vapatul Sub Ohm sau Temp Control sunt destinate persoanelor care au deja experienta si presupun crearea unei cantitati mai mari de aburi. Exista o multime de reguli pentru vaperi si vapatul sub ohm sau temp, insa data esti la inceput, cel mai bine este sa incerci varianta standard.

Ce vei fuma?

Una dintre preocuparile pe care trebuie sa le ai este legata de ce vei fuma. In tigara este clar: fumezi tutun. In tigara electronica insa, vei vapa un lichid compus din diverse lucruri. Din fericire, acest lichid este mai sanatos decat tutunul si nu contine niciun ingredient de care nu ai auzit.

Componentele lichidului sunt glicerina vegetala, folosita adeseori in alimentatie, Propilen glicolul folosit tot in alimentatie, nicotina si diverse arome.

Atunci cand alegi lichidul pentru tigara ta trebuie sa tii cont de procentajul de propilen glicol si glicerina si mai ales de procentul de nicotina. In principiu, pentru a lua decizia corecta trebuie sa stii ca PG-ul este cel care accentueaza aroma si senzatia de fumat, VG-ul este cel care produce abur iar nicotina este cea care iti alimenteaza viciul.

Cate tipuri de vaporizatoare exista?

Daca stii ce fumezi si cum trebuie sa fumezi, este bine sa stii si cu ce fumezi. La inceput existau doar cateva modele de tigari electronice, oarecum standardizate. Astazi exista o multime de variante de vaporizatoare. Poti alege intre urmatoarele 3 categorii:

  • Vaporizatoarele de tip desktop. Sunt ideale pentru cei care fumeaza doar acasa. Acestea sunt destul de voluminoase, ceea ce face dificila portabilitatea lor. Marele avantaj este ca sunt robuste si nu au nevoie de incarcari dese cu lichid.
  • Vaporizatoarele portabile. Sunt o varianta mare, care permit insa sa fie luate de catre utilizator peste tot si au o baterie cu capacitate destul de mare.
  • Vaporizatoarele pens. Acestea sunt mici, subtile si confortabile, insa au capacitate destul de mica de lichid. Sunt cele mai asemanatoare cu o tigara clasica, insa.

Daca ai cumparat deja tigara electronica pe care o vei fuma, incearca sa inveti sa o folosesti. In primul rand, citeste toate instructiunile cu atentie. Vapatul este destul de diferit de fumat, iar experienta se poate transforma intr-una neplacuta daca faci greseli. Spre exemplu, este bine sa eviti sa inhalezi pe uscat, fara lichid, deoarece vei simti o senzatie arzatoare si neplacuta in gat.

De asemenea, este bine sa te asiguri ca lichidul are o cantitate cat mai corecta de nicotina, in asa fel incat sa nu folosesti prea mult tigara, insa nici sa introduci in organism mai multa nicotina decat introduceai atunci cand fumai.

Primele zile vor fi destul de grele. Incearca sa nu fumezi si sa vapezi in paralel, acordand o atentie cat mai mare vapatului. Este greu sa te obisnuiesti, insa o data ce o vei face sunt sanse mari sa nu iti mai doresti o tigara, deoarece experienta vapatului este una foarte placuta.

Daca vrei sa te bucuri din plin de tigara electronica, incearca sa nu cumperi cele mai ieftine variante de pe piata. O tigara bine construita iti va oferi intotdeauna o experienta mai placuta.
Pentru multi fumatori tigara electronica este doar o varianta foarte light a tigarii, care nu merita. Nu te baza pe ce zic altii! Incearca si s-ar putea sa descoperi o forma mult mai sanatoasa si mai interesanta de a fuma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *