free download 78 travel guides written by experts

Ghetele bărbătești – cum le porți cu stil?

În sezonul de toamnă-iarnă, ghetele, varianta intermediară între pantofii sub gleznă și bocancii grei, sunt încălțămintea preferată a bărbaților de toate vârstele. Fie că este vorba de ghete cu șiret sau ghete cu fermoar, acestea se pretează aproape la orice ținută. Pentru a da dovadă de bun-gust, însă, este esențial să ții cont de câteva lucruri pe care te invităm să le descoperi în rândurile următoare!

Cum trebuie să arate ghetele perfecte?

Ghetele nu trebuie să sară în ochi, astfel că nu îți recomandăm culorile foarte stridente și nici modelele cu un design foarte complex. Din contră, este bine ca designul să fie minimalist, dar realizat cu gust, iar culorile recomandate sunt cele de bază, precum negru, maro sau bej.

La ce ținute se asortează ghetele bărbătești?

Un mare avantaj al acestui tip de încălțări este acela că pot fi purtate aproape la orice fel de ținută. Spre exemplu, ghetele pentru bărbați marca Denis sunt o alegere inspirată, potrivindu-se atât la ținutele elegante sau la costumul de la birou, cât și la cele casual sau smart casual.

Ghetele perfecte, lucrate cu grijă, se asortează la fel de bine cu o pereche de pantaloni din stofă și un palton elegant, dar și cu o pereche de jeanși, lucru care îi avantajează pe adepții stilului casual. În cazul în care te afli și tu în această categorie, îți sugerăm să completezi outfitul cu o cămașă sau cu un pulover fin din lână, care adaugă o notă de eleganță.

ghete barbatesti

sursa foto

Cu ce fel de pantaloni merg cel mai bine?

Alegerea unei perechi de pantaloni care să se potrivească perfect cu ghetele poate fi dificilă, însă îți va fi mai ușor să te decizi dacă vei ține cont de faptul că cel mai potrivit model sunt pantalonii skinny. Aceștia proporționează cel mai bine silueta, în combinație cu ghetele cu carâmb înalt și îngust, iar manșetele pot fi purtate atât peste carâmb, cât și introduse în ghete.

În cazul în care alegi niște pantaloni drepți, le poți îndoi manșetele până la nivelul la care începe partea superioară a ghetei, pentru un plus de eleganță. În cazul ținutelor casual, manșetele se pot îndoi chiar și mai sus de nivelul carâmbului, lăsând la vedere șosetele cu tot felul de modele stylish.

Cum să faci purtarea ghetelor mai lejeră?

Trecerea de la încălțămintea ușoară de vară la ghetele pentru sezonul rece poate provoca un ușor disconfort în primele zile, până te obișnuiești cu noua încălțăminte. Pentru mai multă lejeritate, îți recomandăm să nu închei șireturile ghetelor până la ultima gaură, lăsând totodată limba acestora ușor mai în afară. Ținuta va căpăta astfel un aspect mai casual și vei simți că piciorul are mai multă libertate de mișcare.

Nu confunda ghetele cu bocancii

Deși vorbim de o încălțăminte pentru sezonul rece, ghetele nu pot înlocui bocancii, atunci când vremea rea o impune. Fiind încălțări de oraș, menite să te protejeze de umezeală și noroi, nu sunt o alegere inspirată atunci când intenționezi să mergi un weekend la munte, spre exemplu, și, în plus, nici nu se potrivesc cu ținutele sport pe care le porți în drumeții sau când te distrezi pe pârtia de schi.

Pentru ca ghetele tale să arate ca noi cât mai mult timp, este foarte important să le întreții. Astfel, asigură-te să le cureți de fiecare dată de petele de noroi și că le lustruiești cu regularitate, folosind soluțiile recomandate pentru tipul de material din care sunt confecționate.

Pe timpul verii, atunci când nu le porți, păstrează-le în cutia lor originală, iar înainte de a le pune aici, curăță-le și asigură-te apoi că sunt foarte bine uscate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *